-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
SECTORnooB
addikt
Gyanítható,hogy nem a 15-40W sokmagvas csodák az asztali piaci igények....de javítsatok ki,ha baromságot beszélek.
Nyilván a 190W-os fogyasztás a rántott 9900K privilégiuma
Mi előtt még elindulna a bélsárlavina megjegyezném,hogy az árakkal együtt a fogyasztás is maradt ugyan ott ahol volt.
Processzor piacra nem igazán jellemző,hogy generáció váltásnál inkább a kisebb fogyasztás/hőtermelés párost választják az órajelek helyett.Hogy miért?
Mert a userek 90%-a pont leszarja. -
Albigator
őstag
Na nem teljesen értem mire gondolsz de próbálok reagálni.
Alapesetben a DOCP profil egy nagyon szar beállítás, legalábbis az én esetemben.
1.35V a DRAM fesz, SOC fesz auton, de 1.2V körüli (BIOS-ban ennyi látszódik és hwifo is majdnem ennyit mutat). Hiába a 16-18-18-36-os időzítés, de pl a trfc 560....
[kép1]Na már most ha manuálisan állítom be az dram calc áltál kidobott értékeket a BIOS-ban, úgy h a SOC-hoz nem is nyúlok, ez auton már nem 1.2V, hanem 1.1V körüli. Hiába a magasabb órajel és "jobb" időzítés pl
régi 3266 MHz-es beállítás (16-18-18-36) 489 Trfc, új 3400 MHz-es beállítás (16-18-18-36) 445 Trfc.
Ha a 1.1V alá megyek egy kis offsettel (-0.05V) nem nyerek szinte semmit, 1 fok sincs ez egész pontosan. H ezzel babráljak akkor megint tesztelhetném egy napig a RAM-okat csak egy beállítással. Így legalább 1000% h jó, már le lett tesztelve alaposan ugyebár (a 2 memtest "csak" 11 óra hossza).
DRAM fesz meg 1.35V-on jó ahogy van, nem hiszem h lenne értelme azzal lejebb menni.CPU feszt nem tudom miért írtad h csökkentsem, az már meg van, ennek a 2600X-nek most -0.1V-ot tudok beállítani max, tovább nem megy.
-
SECTORnooB
addikt
Nyilván,ha ezen múlna a dolog, akkor itt mi most nem beszélgetnénk ebben a topikban.
Természetesen itt is mint minden gazdasági ágban jelen van a kartellezés és a korrupció,mert ilyen ez a fránya világ, mindent a pénz mozgat,de nekünk sem tisztünk, sem kellő hátterünk és információnk nincs ahhoz,hogy ezt így megerősítsük vagy cáfoljuk.Csak sokmindenki sokmindent gondolhat. -
hokuszpk
nagyúr
-
Albigator
őstag
Egyetértek, vissza is fogom kapcsolni.
zolee1984 fórumtárstól indult az egész dolog, de kiderült később mi volt a baj ugyebár... -
Thrawn
félisten
Ma ki is adták a lapomhoz a végleges BIOS-t, ami szerintem ugyanaz mint a béta volt. Gondolom a tiédhez is hamarosan kint lesz. A changelog nem túl bőbeszédű:
PRIME X470-PRO BIOS 4602
- Update AGESA 0072 for the upcoming processors.
- ASUS strongly recommends that you update AMD chipset driver 18.50.16 or later before updating BIOS.Safe presettel is hibát produkál a Memtest 3200@CL14-en?
-
Albigator
őstag
De a 2600 magától nem is boostol addig mint a 2600X így megértem, hogy elég oda kevesebb fesz.
X-es proci révén én még a PBO-t is bekapcsoltam, ami alapértelmezetten auton=kikapcsolva van a lapomon.Azért köszi.
Nem nagy siker igazából csak finomhangolás de én ennek is örülök sok idő után.
-
Albigator
őstag
Tudom h nem kell az elemet kivenni. De mivel mindenképpen reseteltem volna ezért próbálkoztam még a -offsetes finomhangolással aminek az lett megint a vége mint múltkor, hogy már csak az elem kivét vagy a jumperelés maradt.
Csak még most se tudom friss lett-e a Chipset driverem azért nem frissítem a BIOS-t. Ha nincs más mód megnézem az Everest progiban.
-
Thrawn
félisten
Berakhattam volna az előbb a changelogot, nade majd most:
Changelog:
* Added a window with information about the minimum voltage for SOC
* Major updated presets for : samsung b-die , samsung d/e-die , hynix cjr , hynix mfr , hynix cjr (timings, voltages)
* Minor updated other presets (timings)
* Some corrections for debug profile
* Other corrections/bug fixesNuances:
* In some presets tRC a multiple of tRFC (better stability and performance)
* Hynix MFR V2 profile has been deleted (many users had difficulty choosing the right profile)
* tWR's basic recommendation is now 12 (this high timing timing adversely affects stability)
* RTT_NOM . Newer BIOS versions should not always have RZQ / 7 (34ohm), sometimes the RZQ/6(40ohm) or disabled has better stability
* CAD_BUS. AddrCMDDrvStr slightly increases with the frequency of the RAM, 24-30(ohm) are the optimal value.
* New bios allow a slight decrease in SOC voltage (that's why I created a window with information about the minimum voltage)Download:
TechPowerUP
GURU3D
________________________________________Immediate plans (for the next 2 weeks):
* Presets adjustments for Threadripper
* Refinement of presets for Hynix CJR ()
* Publishing an article (how to quickly set up DRAM) -
SECTORnooB
addikt
Kíváncsian várjuk a méréseket és a tényleges specifikációkat.
Szerintem,ha lesz 8< mag,akkor ezek a processzorok az Intel kivárása útán lépnek ki a fényre,mert addig teljesen felesleges durrogtatni a petárdákat,mert ha van tényleges termék, konkurenciát is könyebb indítani ellene.
Bár ezek csak az én feltételezéseim. -
blackmacs
senior tag
-
chros
őstag
Ja, es Jimnek igaza volt: nem volt Navi GPU bejelentes! Miben lesz meg izaza?!
(#9040) micafighter: "... 3xx és 4xx lapok támogatni tudják a PCIE 4et ... még AMDnek erre rá kell bólintania ..."
Mindenki orulne ennek, de a kerdes, hogy AMD mennyire akar jo fej (vasarlo-barat) lenni. Majd kiderul, hogy igazi Corporation-kent viselkednek-e
Szemely szerint en is rajongok az otletert, mert nem akarom lecserelni a gepem nagy reszet (max cpu es gpu) kb 10 evig! -
palfitom
félisten
Valóban nem biztos. Biztosat majd akkor tudunk, ha piacon lesz, és tesztelhető lesz.
Igen, lehet utálni az Intelt és az Nvidiát pl. az árazásért, vagy a teljesítmény-javulásért, nekem sem tetszik, sőt drukkolok az AMD-nek, hogy alájuk tudjanak tenni, ahol csak lehet!
(#9040) micafighter
Valóban nem lehetett rá számítani. -
hokuszpk
nagyúr
"Ebben is van valami, ..."
biztos. ok a 64 bitet az Itanium kivaltsaganak szantak a szerverpiacra.
csak aztan az AMD kitalalta az X86-64 utasitaskeszletbovitest. Amikor megjelentek a 64 bites AMD procik, az Intel meg mindig azt szajkozta, hogy a 32 bit eleg mindenre. Aztan amikor lattak, hogy ez bejon az AMDnek, akkormeg sajat 64 bites utasitaskeszletet akartak csinalni, abba meg az MS kopott bele azzal, hogy nem hajlando ketfele 64 bites windowst csinalni. -
-
hokuszpk
nagyúr
"az eladott mostani 6C12T-os 2600-as sorozat legnagyobb hanyada tokeletes 8C/16T CPU-k!!!"
ez a Phenomnal is igyvolt. lasd a szaktopikban
kene a Ryzenhez is valami magfeloldo bios)
-
chros
őstag
Meg mindig unatkozom
Jim (AdoredTV) mond par nagyon okos dolgot ebben a videoban is (szinten 1 honapos), aki nem latta es van egy szabad oraja az nezze meg a CES elott
: AMD - The (Evolving) Master Plan
Pl. (kb 17-20 percnel): nem csak hogy valogatott CPU-krol beszelunk (melyik keruljon melyik sorozat ala), de azt is, hogy az eladott mostani 6C12T-os 2600-as sorozat legnagyobb hanyada tokeletes 8C/16T CPU-k!!!
Csak igy csinalnak a mid rang-nek szegmenst. WTF?!
Nem kisertem figyelemmel a CPU/GPU piacot az elmult kb 10 evben, igy ezert csodalkozok ilyen nagyokat.
-
S_x96x_S
addikt
-
S_x96x_S
addikt
>Ha ez az abra igaz,
publikus igéret.
hivatalos AMD prezentációból származik.>akkor 2019-ben nem lesz nagy CPU valtozas: mert semmi ertelmet
>nem latom annak, hogy az uj nagy Zen-t am4-el dobjak ki, majd 1 ev utan ujra-tokozni kell nekuk.lehet, hogy az már ZEN3-as vagy ZEN4-es maggal érkezik.
meg amúgy láttunk már újratokozást a korai AM4-es korszakból.Ha az X570 támogatja a PCIE4.0 -át akkor az új grafikus kártyákkal ( PCIE4.0 )
igencsak lesz értelme.de várjuk meg az AMD januári CES bejelentését - és akkor bövebb infónk lesz.
-
Tyrel
őstag
Ezen a melegedésen annyit lovagol mindenki, pedig ha nem járt volna az alaplaphoz hűtő, akkor is ennyivel meg lehet oldani...
-
Thrawn
félisten
Kezd túlbonyolódni az egész
Innen indultunk: [link]
van az energiagazdálodások profilok közt egy ryzen profil
az mindig magas órajelent tartja a procit akkor is ha az alsó értéket leveszem 5%-raErre írtam, hogy ez nem oké, vissza kell vegye az órajelet. Aztán meg elkalandoztunk minden irányba, de arra még nem jött rá senki sem, nála miért ragad be maxon az órajel. De van egy tippem: a legtöbb helyen azt ajánlják, hogy kapcsold ki az összes energiatakarékossági opciót BIOS-ban ha tuningolsz. Én sosem szoktam, anno a C'n'Q-t sem lőttem ki és mégis ment a tuning stabilan. Most is megy. Ha a kolléga kikapcsolta ezeket ahogy kell, akkor meg is van a megoldás. Ha viszont nem piszkálta őket ahogyan én sem, akkor még mindig nem jöttünk rá arra, hogy mi lehet a gond nála.
Nálam ez a helyzet:
-
Thrawn
félisten
Azért, mert tényleg hardveres, ez az AMD SenseMI Technology
After all, nothing knows the hardware better than the hardware itself!
A Ryzen Balanced Power Plan, hasonló a Windowsba épített Balancedhez, de agresszívabban vált a P-statek között és kikapcsolja a Core Parking-ot is.[link]
-
wwenigma
Jómunkásember
Pedig feladatkezeloben - ha 0%-ra állítod a legkisebb teljesítményt akkor - megjelenik a "leallitva" címke a magon ha raviszed az egeret. Tudom, ez tapasztalat FX alatt és csak ezért merem mondani.
Na Ryzen esetén a masfelekeppen megvalósított energia management miatt nem kell azt piszkálni, csinálja magától. Már úton van Kínából az "okos" aljzatom amivel wifin keresztül online tudom monitorozni a fogyasztást, ha megjött mérek és kiderül mennyit jelent a 90% és mennyit ha leviszem.
-
ScomComputer
veterán
Nekem eddig az asus lapoknál működött,és működik most is...én azt olvastam róla,hogy ha valami nem stimmel a régi és az új bios között(beállítás,új funkció kerül bele,stb)akkor automatikusan defaultra kerül,tehát nem lehet gond...én kipróbáltam x470,z390-l és semmi gond..
-
ScomComputer
veterán
Ugyan már én köszönöm...
(#7584) Dyingsoul
Ja és nem kell lefényképezni a bios-t le kell menteni egy pendrive-ra a beállításokat, a pendrive fat32-be legyen formázva, és tools menüben save bios set. to usbdrive, a név megadásánál vigyázni kell,mert akkor nem menti le,hibát dob,elég annyi,hogy pl. 4300, ennyi és lementi a bios beállításai egy CMO kit. fájlként,amit az új biosban a load bios set. from usb.....stb,stb vissza tudunk állítani..
ezután jön az "Optimized defaults"..és jöhet az update... -
ScomComputer
veterán
"amiket egy mezei user nem allit be a GUI-n"......
...oh bassz.. igazad van,hol jár az eszem....ismerem én is ezt a utility-t...ezzel azt lövöm be amit akarok...
Én tesztelgettem anno a sémát de egetverő különbséget én nem láttam...nálam még jobban ment a proci 4.3ghz-n az alap balanced-el... -
Dyingsoul
veterán
Itt vannak a bios képek, linkként egy imgur albumban. Csak azért linkelem a hsz-t mert jött rá pár válasz, de ha te is hozzátudsz tenni valamit, annak csak örülök, Tyrel és micafighter írtak sok hasznosat válaszul.
PBO/XFR nélkül szerintem nem fagyott de majd ma felteszem az új biost este és akkor meglátjuk azzal lesz-e ilyen gond.
-
Tyrel
őstag
Én a Ryzen profilt használom 5%-ra levéve és nekem sincs gondom, de ha benne hagyod a gyári 90%-ot azzal kb. megakadályozod hogy a PState-ek közt váltson, szóval azzal is ki tudsz zárni egy hibaforrást.
A BIOS-ról asszem tett fel képeket korábban, de nekem az Asus logikája/nevezéktana elég idegen volt, így nem nagyon nézegettem át őket...
-
chros
őstag
Nos, befejeztem a BIOS beallitasokat. Mivel nem talaltam a neten sehol sem step-by-step undervolt/underclock tutorial-t Ryzen rendszerhez, igy itt van egy (a teljesseg igenye nelkul) Ryzen 5 2600 3.4GHz + Asus Prime b450-plus -hoz, amit leendo erdeklodoknek lehet linkelni.
En a CPU es SOC Voltage-t is 0.1125 -el tudtam csokkenteni, a CPU es SOC LLC legkisebbre (Regular) allitasa mellett.
0. Alap beallitasok betoltese, majd restart BIOS-ba
- Exit > Load Optimized defaults
1. CPU boost kikapcs, CPU C-state fixre beallit, D.O.C.P (XMP) RAM-hoz bekapcsol (egyenlora), CPU es SOC LLC legkisebbre allit, majd restart Windows-ba es tesztel
- Advanced > AMD CBS > Core Performance Boost: Disable
- Advanced > AMD CBS > Global C-state Control: Enabled
- Ai Tweaker > Ai Overclock Tuner: D.O.C.P
- Ai Tweaker > Memory Frequency: (nem kell piszkalni, ezt jol bekellett hogy allitsa)
- Ai Tweaker > DIGI+ VRM > VDDCR CPU Load Line Calibration: Regular
- Ai Tweaker > DIGI+ VRM > VDDCR SOC Load Line Calibration: Regular
2. Manualisan allitsuk be jopar feszultseget a minimumra (nehogy Auton-n ossze-vissza allitodjon), CPU voltage-t probaljuk meg csokkenteni, kis lepesekben (0.0125, 0.0250) s megtalalni a legnagyobb stabil feszt, s tesztelni Windowsban
- Ai Tweaker > 1.05V SB Voltage: 1.05
- Ai Tweaker > 2.5V SB Voltage: 2.5
- Ai Tweaker > CPU 1.80V Voltage: 1.8
- Ai Tweaker > VPP_MEM Voltage: 2.5
- Ai Tweaker > VDDCR CPU Voltage: Offset mode
- Ai Tweaker > VDDCR CPU Offset mode sign: -
- Ai Tweaker > VDDCR CPU Offset Voltage: itt csokkenteni a feszt lepesekben (nalam a vege: 0.1125)
3. Memoria timing-ot Ryzen DRAM Calculatorral kiszamoltatni es kezzel beirni D.O.C.P (XMP) helyett, s tesztelni Windowsban
- Ai Tweaker > Ai Overclock Tuner: Auto
- Ai Tweaker > Memory Frequency: amit a calculatorral szamittattunk (nalam: 3200MHz)
- Ai Tweaker > DRAM Voltage: amit a calculator mond (nalam 1.35)
- Ai Tweaker > VTTDDR Voltage: ez jo kerdes, en beirtam amit az xmp profil adott (nalam: 0.675, ezzel nem jatszottam)
- Ai Tweaker > DRAM Timing Control: ide bepotyogni az osszes erteket, amit a calculator mond
4. SOC voltage-t probaljuk meg csokkenteni, kis lepesekben (0.0125, 0.0250) s megtalalni a legnagyobb stabil feszt, s tesztelni Windowsban
- Ai Tweaker > VDDCR SOC Voltage: Offset mode
- Ai Tweaker > VDDCR SOC Offset mode sign: -
- Ai Tweaker > VDDCR SOC Offset Voltage: itt csokkenteni a feszt lepesekben (nalam a vege: 0.1125)Ennyi, jo tesztelest!
-
chros
őstag
"a CPU homerseklete visszakuszott 55 fokrol 61-re. Azaz amit a negativ offsettel nyertem azt a memoria D.O.C.P tuninggal visszajott. A kerdes: miert?!"
A nyavalyas DOCP felemelte a SoC voltage-ot 1.2-re (1.1-rol)!
Bemergedtem, es a Ryzen kalkulatorral kiszamoltattam a 3200-asnak megfelelo SAFE ertekeket es manualisan beirtam oket a bios-ba DOCP nelkul, itt az eredmeny (itt pedig a regi 3000-es ertekek):
Igy most nincs kepernyo villodzas sem, lehet, hogy a nagy fesz-u SoC okozta, s a proci homerseklet is normalizalodott (5 fok kulonbseg).
Ami igy viszont leesett, hogy a SoC feszt is alul tudom offsetelni majdRemelhetoleg ismet nyerve 5-6 fokot (osszesen 10-12 fok).
(#5651) Albigator: koszi a RAM kalkulator otletet!
(#7385) Dr V: Koszi a videot, mindjart nezem is!
(#7395) danico: "Akkor lehet chros probalkozott a negativ offsetel"
Bizony, tobbszor is felre-valaszoltal ma, ebbol lett a galiba
(#7362) micafighter: "Változó feszültség mellett szerintem kevés hasznát fogod venni az LLCnek. ... De változó feszültségnel alapból adott az ingadozás."
(#7364) danico: "hat szerintem az LLC akkor is mukodik a valtozo a fesz. Az a lenyege hogy ne esen be az adott fesz ala. most hogy az 1,2 vagy 1,3 az mindegy."danico-val ertek egyet, az LLC egy adott fesz-nel dologzik.
(#7356) danico: "Hogy kapna tobb feszt mikor - offsetben van?"
A 2 ertek kozti kulonbsegre (tied (0.02) vs enyem (0.1)) gondoltam: a tieddel tobbet kap, mint az enyemmel.
"Az offset-et meg mindig 0.1 mondtam hogy 0,02 boven eleg..."
Na, akkor ez az amit nem ertek, hogy miert lenne igy
Meg1x, hatha elsiklott a figyelmed a sok poszt kozott: nincs venti a gepben, a 2600-as procinal a CPU turbo is ki van kapcsolva, a hotermeles visszafogasa a cel.Koszi a segitseget mindenkinek!
-
micafighter
nagyúr
Változó feszültség mellett szerintem kevés hasznát fogod venni az LLCnek. Az LLC lényege, hogy terheleskor ne Essen be a manuálisan állított fix feszültség. Pl forumtarsunk írta, hogy 1.375 feszültsége terheleskor beesik 1.306-ra. Ezt vdroopnak hívják és így elég nehéz stabil feszültséget állítani, ebben segít az LLC, hogy ne legyen ekkora feszültség ingadozás. De változó feszültségnel alapból adott az ingadozás.
-
chros
őstag
No, a RAM reggel otam megy szepen 3200-on gond nelkul, de: a CPU homerseklete visszakuszott 55 fokrol 61-re. Azaz amit a negativ offsettel nyertem azt a memoria D.O.C.P tuninggal visszajott. A kerdes: miert?! Miert baszkuralja a CPU voltage-ot, s nem csak a RAM-et?
Olvastam par hete, hogy valaki kezzel allitotta be ram timing-okat D.O.C.P nelkul (de most nem talalom, melyik hozzaszolas volt). Ezt hogyan kell, es mi az elonye a D.O.C.P-hoz kepest?
(#7315) danico: "Plusz szerintem ha picivel kevesebb feszt kap nem melegszik annyira (a VRM se), tehat az XFR2 magassabra tolja a vegso frekit."
Errr....
De igy epp hogy tobb feszt kap, nem?
"Ne hasznalj akkora negative offsetet. eleg ha 0.025 vagy akar kevesebb alatt maradsz.
Nalam igy megszunnek a fesz ugralasok 1,5v ra , szepen beall max 1,4v-ra es a freki is magassabb egy picivel. Tudom hogy nem lesz baja a procinak ha neha felugrik 1,5v-ra ,de nekem igy hogy stabil 1,4v jobban tetszik."Koszi, de nem hiszem, hogy ez igy muxik
Nekem a hokibocsajtast kell mersekelnem, igy minel kevesebb a fesz, annal jobb.
Megneztem az LLC-rol ezt a videot (es a kommenteket), igy mar tobb ertelmet nyer a fesz ugralas.
"Hangosan" gondolkodok: miutan most a CPU LLC Auto-n van (mint majdnem minden mas beallitas), a fene sem tudja mi tortenik valojaban. Igy azt manualisra allitva (4 fix opcio van, medium, high, stb) talan jobban latszik majd. Igy 2 lehetoseg van undervolt eseteben:
- "kis" negativ offset hasznalata (pl. -0.1125) + low CPU LLC
- "nagy" negativ offset hasznalata (pl. -0.1500) + high CPU LLCA kerdes, hogy lesz e kulonbseg a termelt hoben
-
danico
csendes tag
chros Ne hasznalj akkora negative offsetet. eleg ha 0.025 vagy akar kevesebb alatt maradsz.
Nalam igy megszunnek a fesz ugralasok 1,5v ra , szepen beall max 1,4v-ra es a freki is magassabb egy picivel. Tudom hogy nem lesz baja a procinak ha neha felugrik 1,5v-ra ,de nekem igy hogy stabil 1,4v jobban tetszik.
Plusz szerintem ha picivel kevesebb feszt kap nem melegszik annyira (a VRM se), tehat az XFR2 magassabra tolja a vegso frekit. -
jovás
senior tag
Nem valószínű.
Nekem is ilyen van 5.30-as verziószámú, és 3 féle lapban próbálva (Asus Prime B350-PLUS, Asus Crosshair VI Hero, Asrock X470 Taichi), egyikben sem akart menni 3200-őn, stabilan csak 3066-on megy nálam. Ahogy hokuszpk fórumtárs is irta, 5.30 alatt kerülendő.
-
Albigator
őstag
Kösz.
Most nincs kedvem semmit sem újból beállítani, igazából minden jó ahogy most van szerintem. Még az előző BIOS sincs fennt.
Majd lehet kipróbálom vmikor.(#7277) chros és ((#7280) subaruwrc)
Itt az LLC az Asus Prime B450 Plusban: kép
Negatív offseteléssel én nem hogy kék halálba futottam bele hanem nem is bootolt a gép XFR+ PBO-val (2600X-es CPU).
"Core performance Boost: Disabled (azaz GPU turbo kikapcs)"
Nincs ebben GPU, ez nem az. Ez a proci turbója. -
GFerr56
aktív tag
Hay!
Én egy C6H-val jártam így, visszament elállással. Semmi nem működött, kipróbáltuk másik táppal stb... csak a CPU ready LED világított magabiztosan. Egy ötlet: fanless hűtőd van- ha a cpu aljzatra kötsz ventit, nem változik a helyzet? Bár ASUS nem erőlteti a CPU fan fail projectet...
Üdv
...most olvasom, hogy megoldódott...
-
wwenigma
Jómunkásember
Táp hátulján kapcsoló? (NEM a 110/230as) Alaplap szépen ül a kis toldokon, alul nem ér semmihez? Egy ram modult rakja bele meg a VGA-t az első x16-os slotba, nekem elsőre nem indult de azért mert a procihuto usb csatijat egy pinnel mellé dugtam. Lapot nem ismerem és most csak telóról vagyok meloban és nem nagyon megy a pdf nézegetése.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Fogj egy multimétert (az 500Ft-os egyszerű is fasza erre), és a mérd ki a gépből kivet tápot (lehúzva mindenről), hogy a színekkel jelzett ágakban a szabványnak megfelelő feszültségeket mérsz-e, mikor az atx táp csatiban az egyik fekete szálat összezárod az egy szem zöld szállal (ez tartja bekapcsolva a tápot, ezt csinálja az alaplap is).
Ha a feszültségek megvannak attól még mindig lehet bajos a táp, de jó eséllyel az alaplappal lesz gáz. A feszültségeket megtalálod vagy ráírva a tápra, vagy a google-ben.
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nintendo Switch
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- PlayStation 5
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Milyen autót vegyek?
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Elemlámpa, zseblámpa
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Végleges a HDMI 2.2-es verziója
- További aktív témák...
- LG 27GP95RP - 27" Nano IPS - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 600
- BESZÁMÍTÁS! Logitech G923 kormány + Driving Force Shifter garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- PlayStation Network Card (PSN) ajándékkártyák, egyenesen a Sony-tól!
- AKCIÓ! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB Rampage SHIVA Zalman 600W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest