- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Külföldi SIM-ek itthon
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Fotók, videók mobillal
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lacmaster
tag
válasz
Paxker315 #23205 üzenetére
Természetesen nem is a te írásod volt ami kicsit "bántott"
De egy angol szó egy betűjének elütését egybe mosni a linkkel, amiben a buta emberekről szól a cikk??? Azért azt gondolom egy pici tisztelet mindannyiunknak kijár..(de lehet 43 évesen már öregszem)
De téma zárolva, elfelejtve..Visszatérve! Igazából 60 fok, nagyon max 65ig megy a procim terhelés alatt, de még csak tél/tavasz van (igaz nálunk a szoba 25-28 fok)Valami olyat keresek ami hosszútávúan megéri, és v.hogy jól is néz ki egy Cooler Master mb511 házban
Az AIO-t azért kérdem, mert hallottam hogy vagy egy jellegzetes ciripelő vagy éles hangja, mások szerint
Aio-ban CM 240-est néztem vagy NZXT Kraken 52-62
Torony hűtőben meg Noctua vagy Dark rock ...De szívesen veszem tanácsaitokat! Köszönöm az eddigieket... -
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
Paxker315 #23205 üzenetére
Nekem a Cooler Master MasterLiquid Lite 240 leszabályzott pumpával és alacsony fordulaton járatott noctua ventikkel a 2700-at 50 fok alatt tartja játékok alatt. Fekvő hazám van 138mm-es hűtés férne csak a cpu-ra, így nekem ez a gazdaságos verzió is megérte, főleg 7e-ért ventilátor nélkül.
-
Speed®
titán
válasz
Paxker315 #23201 üzenetére
Bízzunk benne.
A 234 hasonlít a 214Xre, csak a venti/tető lett csillámpóni 1cm rovására kb. Viszont mindkét esetben riasztóan hat a dupla golyóscsapágyas 2000rpm venti..az minden, csak nem halk, ha bevadul a helyzet. Ezért ajánlgatom inkább a BNAkat, ha csend kell, az árkülönbséget megéri egy értelmes HDB venti.
-
hokuszpk
nagyúr
-
Speed®
titán
válasz
Paxker315 #23192 üzenetére
Ha 159mm helyre beajánlasz neki egy 165 (163 lehúzott ventivel) Brocken hármat, gondolom átveszed tőle, hogy ne a bolt nyelje be a bontásból/elállásból származó értékcsökkenést
A jelenlegi céljaira egy Ben Nevis Advanced (RGB) / SE-214 RGB v. X bőven elegendő lenne és ezek be is férnek pacekra.
A spórolt zséből lehet procit cserélni okosba' 2700ra, allcore OCval azzal is elbírnak.
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
Paxker315 #23041 üzenetére
Nekem ASRock x470-nél először a1b1-ben voltak a ramok és mentek xmp profillal 3333-on a Kingston predatorok, később kerültek át a2b2-be, amikor ram OC is volt.
Az MSI b450 tomahawk-kal meg ballistix 3200 kit és Kingston predator 3333 kit ment 2933on gond nélkül. Nem foglalkoztam vele tovább, mert úgyis csak az egyik kit maradt a gépben a másik ment a nasba.
-
GAbre
veterán
válasz
Paxker315 #22260 üzenetére
Msi-t nem nagyon akarok venni,meg már mind1.
Persze,hogy asrcok alaplapomra most meg megkaptam az utánvételi összeget,nem pedig ahogy hallottam hittem,az utalt összeget.Így megyek átveszem.És hacsak nem lesz ennek is baja,asrock b450 steel lesz az igazi.Csak tudja a 3000mhz-et!
viperabácsi:
Ez asrockhoz biosz verzió,vagy memória mhz?
Hát giga 2800-at vitt,mostani b450 2666-ot,afölött nem bootol -
GAbre
veterán
válasz
Paxker315 #22257 üzenetére
Igazából egész jó áron venném.
Gondoltam,ha más nem csak el tudom cserélni b450,vagy x3-470-es alaplapra,vagy eladom,ha nem jön ez be.
30 körülig nézek lapot.
Vagy 33-ért megveszem boltban a b450-es asus-t.
De nem olyan sűrgős,van 1 ideiglenes működő alaplapom,azóta szerencsére nem szórakozik.
Szóval ráérek.
Memóriát is max 3500mhzig húznám,gyorsabb memót nem vennék már,árba jóval több.
Szóval ezért maradnék eddigi chipsetek körül. -
sb
veterán
válasz
Paxker315 #22090 üzenetére
Még mindig arról ír, hogy ezekhez SE nyúl 100-ból 99 ember.
Ez ugyanaz, a feszcsökkentés is OC, de ha jobban tetszik hívhatjuk "gyári értékeken kívül piszkálásnak" is.Szvsz jó egy termék akkor is ha out of the box jól működik. A többi ami extrákat tud az még jobb...
szerk: Miért fosztaná meg magát valaki ettől? Pl. mert azt se tudja mi az, de 30-50%-kal többe kerül egy olyan lap ami tudja.
-
Istvan2020
aktív tag
-
Istvan2020
aktív tag
válasz
Paxker315 #22084 üzenetére
Azt kell megérteni egyszerű ember nem fogja túlhajtani benne a procit mert azt sem tudja mihez nyúljon,arra meg amihez kell egy megfizethető lap.
Van itt olyan akinek ez Asus Prime B450M-K bizony nagyon jó lap,nevet nem írnék inkább ki szokta hajtogatniegy fillért nem adnék érte
-
válasz
Paxker315 #21989 üzenetére
Speed(R): Há de baaaaameg ha szarozik itt nekem, akkor ne tolják az arcomba 72-es betűmérettel, hogy "64GB RAM Supported" Meg 6x SATA port
Vagy én látom rosszul?
Jaja, megy a teszt szépen.
1V-al. Úgy hagyom éjszakára is szerintem és meglátjuk fagyi lesz e reggelig.. ha nem az már elég pozitív, mert eddig kb szűk 3 óránál soha nem bírt többet.
Paxker315 : Igaz lehet, hogy ár \ értékre jobbat is vehettem volna, de nem volt időm most nézelődni (totál tele vok melóval) és a HyperX jó régi megbízható minőségű RAM gyártóként él bennem, amivel nem szokott baj lenni és még volt is raktáron. Ahogy mondtam mi sokat adunk el folyamatosan és jelentéktelenül kevés jön vissza belőle gariba ahhoz képest.
___________________________________________________________________________________________
A másik RAM kit-emről amit Novemberben vettem arról van valami kialakult vélemény, ha már így szóba került? (Patriot Viper Elite 2666 Mhz 2x16GB) Azzal amúgy nem volt semmi baj. Pöcc-röff volt a 2066-tal....Jóvan majd ha most már máskor Ryzen-t adok el akkor odafigyelek jobban a RAM-ra és ennyi.
Tanulni sosem késő.
-
Istvan2020
aktív tag
válasz
Paxker315 #21944 üzenetére
Itt azért már más a külömbség
[9100f@1600af@9400f]
Meg ezeknek a teszteknek szerintem a többsége manipulált,mert volt néztem ilyen teszteket összeraktam ugyan olyan gépet mint amivel teszteltek közel sem tudtam elérni ugyan azon fps-t mint a videón volt. -
Chaser
legenda
válasz
Paxker315 #21709 üzenetére
ez alig olcsóbb mint boltban, nem nagy zuhanást látok
sztem a 2700 a legjobb ár/érték arányú, mint láttunk rá példát elég mókás tud lenni a 2700x, felcsavarja az ember egy szép all core fixre a 2700-est, 3,6-3,8 20e ft-s lapban is simán megy és kánaán - amit ufóéknál a bundle eladással le lehet vinni 45-6e ft-ra -hackeeeee
az x durvábban boostol, amihez valszeg több feszt is ad -
PeAdam
tag
válasz
Paxker315 #21610 üzenetére
Így építkeztem: https://gepigeny.hu/user/peadam/eszkozok/180866
A gépház egy Deepcool Dukase V2 -
-
Istvan2020
aktív tag
válasz
Paxker315 #21436 üzenetére
Ez igy van, de egy úgy mond hozzá nem értőnek azt ad el amit akar,mondván ez a legjobb, azt nem fogja felsorolni,hogy van ettől jobb is csak olcsóbban.
Az üzleti érdek ezt kivánja
Én szoktam nézni a videóikat naluk a sima Dart Rock Pro hütő elmegy kategória,a Dark Rock Pro 4 a király,a Noctua D15-öt meg szétfikázák a venti szine miatt mert nekik nem tetszik. -
SirRasor
addikt
válasz
Paxker315 #21409 üzenetére
Letagadom, hogy ez a szakmám
Bocs, tényleg...rég volt már...
Az időzítésre meg keresek valami ajánlatot, úgyis elég elterjedt ez a mem-modell, biztos van rá gugliban valami.hokuszpk azt láttam a BIOS-ban és azt mutatta, hogy belövi szépen 3000 MHz+optimális időzítéssel, DE 1.2v -ról felnyomja a feszét 1.35-re. Namost ezt alapfeszen kéne tudnia, azért nem mentem bele. Vagy hagyom had' állítsa be így az időzítéseket, utána meg kimásolom és berakom 1.2v-al
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
Paxker315 #21382 üzenetére
A 2600 még x470 mellett volt, ott ha cl-t szerettem volna lejjebb vinni, akkor már nem indult a gép, pedig néztem 2666MHz-en is, a 200ge és a 2700 már b450-nel volt/van nézve, a ram meg maradt a hyperx predator 3333cl16 16GB kit. Nem volt kedvem sokat vacakolni vele, így gyorsban kerestem egy megfelelő beállítást, amivel azóta is stabil a rendszer. De a legjobban a 200ge profitált belőle az igp miatt
Szépen is ment vele a ram: -
Z_A_P
addikt
válasz
Paxker315 #21147 üzenetére
2700x is mehet az időtállóság, eladható hűtő
Ezt mar tobben is irtak, nekem is van egy R1600@2600 hutom (Wraith Stealth) Gondolkodtam hogy eladom, sosem volt felrakva, de ki venne meg?
Ez csakis AM4-re jo, azokhoz meg jar gyari huto, ha nem, akkor meg ugysem ilyet vesznek ra.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Paxker315 #21156 üzenetére
Akkor, inkább pbo- és - offset ameddig csak lemegy? A 3400G-vel mondjuk pont ez a gondom, hogy PBO-vel ugyan úgy 4G-n áll, és csak 1 lépcsőt tudok lemenni vele offset-tel mert megál, ehhez képest most 1.3V alatt megy közel 4GHz-n.
Bár a manual fesz megadást és mellé a PBO-t nem próbáltam, bár nem hiszem, hogy menne.
Speed(R): Ismerős, a 3400-nál is ez van, 4G felett 1.4V-n sem megy, ehhez képest 1.25V-n megy a 3900, és most 1.275V-n a 3975, 4G-hez pedig már kell az 1.35V allcore mellett. PBO-val pedig a fenti helyzet áll fenn.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Paxker315 #21147 üzenetére
2700-on agyaltam, X-ért nem adnék felárat, sztem annyival nem ér többet.
Viszont mivel ITX-es lapban van, a 2700-at már nem feszegetném, konfig az adatlapon. Ezért gondolkozom a 2600-ban, viszont látva az eredményeket, nincs túl sok eltérés a 2 proci között még 1080p-ben sem, főként ha esetleg limitálok 60-70 fps-re 1080p-ben.
Fix órajelen megy most a 3400G, kicsivel 4G alatt 3975MHz-n, 1.275V-n.
-
-
Stan648
tag
válasz
Paxker315 #20956 üzenetére
Szerintem a házam nem elég szellős, CM Silencio 650 Pure van. Akkor hangszigeteltet akartam hátha de ez a ház nulla ilyen szempontból, max csak hőszigetel.
Pedig 1 hónapja pasztáztam újra mx-4-el. Előtte is az volt max 1,5 éve. Akkor ugyan annyi maradt a hőfok. Akkor 2db 12cm és 1db 14cm akasa venti kettő a bordára egy hátulra. Vagy valami szellős ház. A D14 sem mai darab 2011-ben vettem és a ventik még azok amit adtak hozzá. Ettől is félek picit, hogy hamarosan a venti meg fog állni. -
sb
veterán
válasz
Paxker315 #20826 üzenetére
Aki ilyet használ lőne nekem timing shotot?
Hiába tűnt úgy, hogy stabil, azóta is van 1-1 hiba teszt közben. Most visszaléptem 3533-ra de érdekel lehet-e vmi apró eltérés ami ezt a kis instabilitást helyrebillentené.Bár lehet, hogy a proci nem bírja mert elég furán viselkedett eddig is.
-
AMDaZERG_1
senior tag
válasz
Paxker315 #20840 üzenetére
Csak egy gyors megmérettetésnek indult. Azért toltam fel a feszültséget, hogy "biztosra" menjek mert megnéztem all 4250 -en is, de akkor nem néztem rá a fogyasztásra. Szóval hagyom magától döntsön mikor milyen tempóra van szüksége és mit bír. Annyival nem csökkenti a renderelési időt, hogy kockáztassam a stabilitást, nem elhanyagolva a villanyszámlát
Bár utóbbi vita tárgya is lehetne, mert amennyi időt megspórol a gyorsabb leszámolással annyival kerül kevesebbe a lassabb számolásnál. Bár nem tartom kizártnak, hogy tévedek. -
kovsol
titán
válasz
Paxker315 #20739 üzenetére
A ramból a 2x16GB kit is ajánlott?
Én a következő vásárlásán gondolkozom:
lap: ASUS AM4 ROG STRIX B450-F GAMING
cpu: 2700X
Crucial Ballistix Sport LT 32GB (2x16GB) DDR4 3200MHz32GB ram mindenképp szükséges lenne, mert fotó és videó szerkesztésre is lenne használva a gép, és a mostani gépben lévő 16GB már sokszor limitál.
Erről a kombinációról mi a vélemény?
-
-
-
tusi_
addikt
válasz
Paxker315 #20179 üzenetére
Igen, persze a jatek tovabbra is buggos. Pl a GTX 1070 en ment a Gsync freesync, itt allandoan eldobja es villog a kep. De ez nem idevalo tema. Mikrostutter van mindig, UE4 motor, allitolag az ilyen :S
Korabbi tesztjeim alapjan, a min FPS jobb OC alatt, de a 1% low, 0,1 Low meg stock allapotban jobb.
-
GIORGIONE76
őstag
válasz
Paxker315 #20151 üzenetére
Rammal el vagyok látva, csak a 3466 (ennyit tud a lap) és CL14 körül lenne számottevően gyorsabb, egy jó kis samu b-die-t akarok kifogni jutányos áron, akkor kiszállok a 32Gb-ból és elég lesz a 2x8, de a procira tutti várok még..
zolee1984 az sem érdekel ha úgy lesz, mert a mostani akkor is elég lesz, de csak új procihoz éri majd meg, mert a Zen+ úgysem elég jó neki
(na jó ez nem feltétlen igaz)
-
Tubica
senior tag
válasz
Paxker315 #20067 üzenetére
Köszönöm a válaszokat Speed(R) és Paxker315.
Akkor lehet lecserélem a 16-os pakkot, egy 32-esre3200-as is jó, vagy inkább csak a 3000-es ?
A 2700-as érdekelne, mennyire hajtja meg az 5700-as kártyát, mert úgy érzem, egy minimálisat benne hagy az enyém, bár 4,1Ghz-en megyÜdv. Tubica
-
Tubica
senior tag
válasz
Paxker315 #20063 üzenetére
Rendben !
Nagyon szépen köszönöm a segítséget, és a hozzá(bb) értő leírásokat, tájékoztatásokat !
Akkor egyenlőre kihagyom a 3600-ra a cserét. Vagy valamelyik erősebb 2-es szériás processzor hozna valamit a konyhára ?Egy 5700XT van mellette.
A 4. generációtól mit várhatunk ?
Viszont memóriából gondolkodok még. Régebben AEGIS ramokat ajánlottatok, viszont azt nem támogatja (elméletileg) a lap. [link] [link] <--- ezen a két rampáron gondolkodok
( vagy az aegis melegedne szerintetek ? )
Üdv. Tubica
-
válasz
Paxker315 #20063 üzenetére
én ks mindig a 479k-hoz viszonyízok. Annak az egyszálas oc teljesítményét még csak most sikerült beérni az amd-nek és ahnintel sem nagyon tudott javítani rajta. 4/8 vs 6/12: én gta online-nál észrevettem (2600k-ról 3930k-ra) mert ha sokan vannak fent nagyon meg tudnak zuhanni az fps-ek, 6 maggal kevésbé. Általában 6/6 is jobb mint 4/8.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A látszat ellenére helyesen működik az NVIDIA-féle Resizable BAR implementáció
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- E-roller topik
- Robogó, kismotor
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Milyen TV-t vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy Watch Ultra
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Samsung Galaxy A04 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Intel X540-T2 dual-port 10GbE RJ45 hálózati vezérlő (10Gbit, 2 port, áfás számla, garancia)
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest