- Milyen mobilnetet vegyek?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- One mobilszolgáltatások
- A Samsung bemutatta az Exynos 2500-at
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
SECTORnooB
addikt
válasz
koko52 #17400 üzenetére
Nem tisztem közbe szólni a nézőpontokat illetően.
Szubjektív, hogy ki hogy érzi mennyire feszeli túl a kockát, valaki az elérhető maximumot keresi valaki meg a sweet 24/7-es szettinget. Ugyan úgy vonatkozik az alaplapra is, attól hogy nincs bent az ajánlottba még egyértelműen lehet jó/jobb felhasználás és igény válogatja.
De a szubjektivitásotok állóháborúját értelmetlen folytatni, mert a saját preferanciátok, hogy mit láttok jónak. -
válasz
koko52 #16939 üzenetére
Bennem is vegyesek az érzések az új széria iránt. Alapból amikor fél éve átjöttem amd-re az volt a cél, majd szinte egyből cserélek zen2-re. De nem látom sok értelmét jelenleg. Lehet a nem kiforrott biosok is hibásak még ebben, ezt nem tudom, nem sok pluszt adna egy 3600 a 2600-amhoz képest. Én még várok későbbi tesztekre az újabb biosokkal, ha továbbra se érzem meggyőzőnek, akkor majd a kövi széria. Mondjuk elég lenne nekem ez a 2600 is, alig kapcsolom be a gépet már, de ettől függetlenül szeretek bíbelődni, cserélgetni dolgokat benne. Mondjuk így biztos, hogy elsőnek vga cserélek majd év vége felé, amikor lesz costum navi is már. (Bár annyira attól sem estem hanyatt, lehet maradok nvidianal, ahogy olvastam az rx-es topikban még mindig vannak érdekes driveres gondok).
-
válasz
koko52 #16732 üzenetére
Hát az én házam se a legjobb, de azért szerintem elég szellős. Thermaltake g21 tg, 6db 120-as ventivel, ami 1000 rpm-re van korlátozva (elöl beszív, hátul és felül kifúj). Msi 1070 gaming x - et se mondanám kazánnak. Na most így is az a véleményem, hogy a gyári hűtő a 2600-ra fos. (És ahogy írtam nálam a gyárival 3.4-et ment magától ibt alatt, tehát nulla boost volt).
-
-
-
-
Puma K
nagyúr
válasz
koko52 #16248 üzenetére
"Amint t.centrikuson van duplázódott a min FPS-em. Gondolom ha játékban visszaesik a cpu használat, visszaveszi a frekit és hirtelen ugráskor csúszás alakul ki."
Pont emiatt amit te is írsz és a CPU-ban lévő órajel kalkulátor-generátor (vagy mi a pontos neve) miatt vagyok úgy, hogy járjon állandó órajelen-feszültségen a CPU amit BIOS-ból állítok be kézzel, ami által ha kapja a terhelést-feladatot, akkor azt a maximálisan elérhető azonnali sebességgel végre is hajtja. De igen a minimum FPS-ek miatt is jobban preferálom a fix-fix órajel-feszültség duót.
-
nyul105
senior tag
válasz
koko52 #16059 üzenetére
Igen, én is valami ilyenre gondoltam 😀
Amúgy inkább alulról szokták még beszívni a levegőt (gpu miatt is), és felül kifújni. Bár nagy részét a proci kifújja hátra, de gondolom amit mégsem, azt kiszívják így felül.
Ezért is volt fura látni az ábrát, ahol felül jön be a levegő. Gondolom ezeknél a házaknál nincs alul hely ventinek. -
Molyzsa
aktív tag
válasz
koko52 #15496 üzenetére
Már többször volt téma, de én azon az állásponton vagyok, hogy akkor jó a memória tuning ha magas működési frekvencia mellé minél alacsonyabb késleltetés párosul.
Mert felteszem a kérdést mi jobb: 3200Mhz CL14-en, vagy 3700Mhz CL18-on?
Illetve azért van pár X370-es lap is amivel feljebb lehet menni 3200-nél (pedig papíron csak 3200-ig kezeli a memóriát). -
-
sfknasty
aktív tag
válasz
koko52 #14581 üzenetére
Talán annyival még kiegészíteném,hogy ha valamivel jobb deszkám lenne,mert az egyik legrosszabb deszka a tuf x470 feszültség kezelés és VRM terén ,akkor ezek a feszültség értékek még talán finom hangólhatóak,lentebb vihetőek is lehetnek.Sajnos más deszkával nincs összehasonlítási alapom.De azt tudom,hogy mondjuk egy Msi,vagy akár asus prime,vagy ROG lapban is precízebben,alaposabban adhatók neg feszültség értékek.
-
subaruwrc
félisten
válasz
koko52 #14517 üzenetére
nitrogén alatt nem hozza ugyanazt az olcsó lap mert nincsenek olyan beépített hardveres és szoftveres funkciói amik megkerülhetetlenek mondjuk -50C alatt.
socket 775-nél még működött ez az " olcsó " lappal megütöm a nagyokat.ram témában szerintem nem jó az összehasonlításod,az hogy a marketing bullshit miatt 3-szor annyiba kerül valami de közben ugyanazok az ic-k vannak rajta mint a tömeg ram-on,persze hogy nem fog különbséget szülni.
-
ViZion
félisten
válasz
koko52 #13880 üzenetére
OK, köszi mindenkinek!
Azt nem piszkálom, mert az ugye mindent állítgat, 'oszt nem akarok én ennyi mindent figyelni. Elég a proci húzás, VGA-t sem piszkálgatom, annyit nem ér, és se én, se a játékaim nem igénylik. Szerencsére ma már szinte egy "irodai" konfig is elvisz így-úgy mindent fHD-ban.Ha a 2. m.2-be is pakolok, akkor ugrik 2 sata nálam, ha jól emléXem. De nincs jelentősége, met csak 2 SSD van, HDD-ket rég kipakoltam a NAS-ba.
-
válasz
koko52 #13763 üzenetére
Engedjük már el ezt a bugyuta IPÉCÉ baromságot, az AMD már az első Ryzennel felvette a versenyt, csak a körítésen kell még dolgozni, mint IMC, PCIE kontroller.
Mind a két konfig B-Die memóriával, Intelnél magas main timing de szűk sub-ok vannak, tempóra közel azonosak, leszámítva a latency-t.fanti,
Bizony. Tapasztalatból mondom. -
Albigator
őstag
válasz
koko52 #13634 üzenetére
Értem köszi, így már azért más a helyzet. De jó eredmény attól persze. Bár a CL14-hez képest soknak tűnik az a latency (nekem 3400 CL16-on van ekkora)
Korábban linkeltek egy inteles beállítást, CL13: amellett h persze rettentő sebesség volt, viszont a latency nagyon pici (persze ez nem 7/24-es beállítás, magas feszkó kellett ehhez)
-
HypeeeR
tag
válasz
koko52 #13487 üzenetére
Anno a Phenom II x4 965BE-t húztam 4.2GHz-re, kb 3 évig használtam úgy stabilan egy jó hűtővel. Kollégámnak 3.9-en ment stabilan egy ugyanolyan cpu, már ott is igaz volt ez a "lottózás", bár ott még nem nagyon volt PBO, LLC, meg stb... Intel után nekem is fura volt újra belevetni magam az AMD-be, de jó, hogy van ez a közösség.
-
Albigator
őstag
válasz
koko52 #13226 üzenetére
Na igen minden embernek persze más a véleménye.
Én magától a víztől "félek" mi van ha vmi gubanc történik véletlen...
Nekem kimondottan tetszik a jó nagy torony.A súlyát meg nem én cipelem.
Igen a cooler vásárlásnál figyelembe kellett vennni a házam méreteit és a RAM-okat is, utóbbival nem volt gond.Mind2 oldalnak megvannak az előnyei és hátrányai szerintem...
De összeségében a vízhűtés elismerem, h jobb. -
fanti
addikt
-
Albigator
őstag
válasz
koko52 #13076 üzenetére
Tudom mondták már mások is.
Csak talán annyira nem ajánlott tuningolni progiból én is ezen az állásponton vagyok.
Igazából most teljesen elégedett vagyok ezzel ahogy most van, nyerni csak akkor tudnék ha menne 4.1-4.2 GHz-et fix fesszel. Erre viszont így sincs garancia + elég magasok lennének a feszek és hőfokok állandóan.
Most így 0.7-0.8V-al el vagyok átlagos felhasználás mellett, ha vissza veszi az órajelet... -
gbela
senior tag
válasz
koko52 #13061 üzenetére
Hát, ez azért nem ilyen egyértelmű.
Az X-esek nem csak azért X-esek mert engedélyezve van rajtuk a magasabb boost, hanem mert elvileg jobb szilikonok is. Így kijelenteni, hogy ki lehet hozni a non-X-ből azt amit X-ből az félrevezető.
Ha ki is lehet akkor magasabb voltage-en, de azért amellett hogy sokaknak kijött olvasni olyat is ahol meg nem.
Nekem pl non-X 2700-am jóval magasabb voltage-en hozza a 4ghz-et mint az X-ek, és esélytelen vele 4.2-4.3 ami szerencsésebbeknél kijön X-en.
Amivel nekem nincs gondom, csak ne vegyük egyértelműnek. -
subaruwrc
félisten
válasz
koko52 #13032 üzenetére
ez úgy marhaság ahogy van
két csepp vizet tennél közéjük az is odatapadna mert akkora erővel szorítja egymáshoz a lefogató a két sima felületet hogy vákumot képez a folyadék köztük
tökmindegy hogy 9 ezres kpx extreme vagy 3 forintos fehér lónyál,amdre odatapad mindkettőcsavarva lejön melegítés nélkül is a prociról egyébként
-
R3laX
addikt
válasz
koko52 #13032 üzenetére
Odacuppan azért az is, max nem köt meg.
Dragon3000: Áhá, nekem nem tűnt fel. Nem szerelek sűrűn, de most utoljára R51600-R52600-ra váltás, előtte meg 3570K-3770K-ra váltás volt. A lényeg, hogy melegíteni kell és akkor nincs para.
CPT.Pirk : MX4-et használok már 3570K óta. Tapadt azért ez is, csak mégis géles állapotú marad, nem köt úgy meg.
-
Alpi.
addikt
válasz
koko52 #12364 üzenetére
Ez a 30 vs 90 kicsit túlzás.
50K körül vagy picit fölötte már vehető Bdie, a tesztben látott Hynix c-die meg jóval ez alatt is. Megnéztem a linkelt tesztet és most felhúzott szemöldökkel, enyhén oldalra billentett fejjel állok. Érdekes eredmények vannak. Amikor Ryzen kb. stagnál fpsben, Intel meg óriási növekedést produkál ram sebességre... Nem mondom, hogy nem történhet ilyen csak én még nem tapasztaltam hasonlót sem. Intelnél alig okoz észrevehető különbséget ha 2400 - rol 3200 mhz-re emeled a ram órajelét. Ryzennél meg.. ! Furcsa na..
-
Tubica
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen mobilnetet vegyek?
- Nintendo Switch
- Iqos cigaretta
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- PlayStation 5
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Amazon Kindle
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
- Beszámítás! Apple Mac Studio M2 MAX 2023 32GB 512GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Apple iPhone 12 Pro Max 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Microsoft Windows, Office & Vírusirtók: Akciók, Azonnali Szállítás, Garantált Minőség, Garancia!
- Frederick Forsythe: Isten ökle (nem olvasott)
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix GTX 1080Ti 11GB GDDR5X Videokártya!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged