Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Johni5
őstag
válasz
MaxxDamage #9665 üzenetére
Ahogy nézem a többi ram ára is lement.
Bossp: Az a baj,hogy 4700 volt jéggel a vége.(-70 fok) Hidegbe egyébként kevesebb kakaót kér. 4600 1.42V
Átlag usernek elég a 4 GHz bőven,meg nekem is. -
Bossp
addikt
válasz
MaxxDamage #9665 üzenetére
Alzán már hetek óta ennyi
Best buy. Zöldeknél meg 80 a Trident Z hasonló opciókkal.
-
fanti
addikt
válasz
MaxxDamage #9098 üzenetére
Megnézem, köszi!
Az a BIOS, 1.9-es az jó, vagy inkább 1.5??? Az 1.5 kb. pár héttel korábbi csak....
-
palfitom
félisten
válasz
MaxxDamage #9053 üzenetére
OK.
-
palfitom
félisten
válasz
MaxxDamage #9047 üzenetére
TG se leszel, Ryzent is eladod, mi történik???
-
micafighter
nagyúr
válasz
Na hogyhogy megválsz tőle?
-
imi123
őstag
válasz
Szia!
Mire váltottál he nem titok?
Laptop + konzolra? -
Nelman
tag
válasz
MaxxDamage #9016 üzenetére
700 dolcsira írják az új VEGA-t, egy RTX 2080 FE 800 dodo. Lesz ára radeonéknál is a holminak.
-
Tomko78
őstag
válasz
MaxxDamage #8648 üzenetére
ablakos háznál van értelme a lednek , de az enyém lemezes , max a porcicák tudnának bulizni , de nekik meg nem kedvezek ilyen téren
-
Tomko78
őstag
válasz
MaxxDamage #8641 üzenetére
Most meg sokan kiakadnak , hogy minek led az alaplapra , de ha egyszer ma erre van óriási igény akkor hadd legyen csak , de az a jó ki lehet kapcsolni , így nem értem miért zavar sokakat
nekem se jött be kilőttem biosból , így van bódógszág
-
subaruwrc
félisten
válasz
MaxxDamage #8464 üzenetére
tök felesleges ez a hadoválás ide
végre van egy jó társaság aztán jön egy ilyen inteles troll okoskodni ... -
danico
csendes tag
válasz
MaxxDamage #8437 üzenetére
Semmi koze az IMC-hez. ha egy rakas lapban mar 4-5ezer Mhz folott tartanak, nem hinnem hoy az IMC-nek koze lenne barmihez. A memorianak annal inkabb. Nefogjuk mar r a az IMc-re valamit ami egyik helyen birja a 4666-ot mashol meg a 3200 sem birja. egyszeruen szar a memoria es kesz. nincs semmi fele orvosolas ra.
-
Márk
senior tag
válasz
MaxxDamage #8437 üzenetére
Pontosan.
De akkor miért az alaplapgyártók adnak ki QVL listát, és miért nem az AMD?
-
MaxxDamage
félisten
válasz
MaxxDamage #8413 üzenetére
-
Nelman
tag
válasz
MaxxDamage #8220 üzenetére
Gondolkodtam, hogy vissza teszem rá a régi 1.5 BIOS-t. De még alszom rá párat. Nem eget verő a különbség. Pár nap alatt kiderül majd.
-
Nelman
tag
válasz
MaxxDamage #8208 üzenetére
Bocsi, de az előző hozzászólásom ide jött volna:
Én feldobtam rá tegnap. Érdekes módon AIDA64 "gyorsítótár és memória sebességmérés"-ben kevesebb pontot kap, mint a régebbi BIOS-ban. Valamint a 8 magos boostoláskor már nem tekeri őket 4349 MHz-en, csak 3999-en. Ha nem tekeri az összes magot, akkor megy magasabb frekvencián is. Pedig minden beállítás ugyan azon van. Egy előnye van, nem melegszik annyira
-
micafighter
nagyúr
válasz
MaxxDamage #8191 üzenetére
Kijött, én feltenném
profilokat gondolom Aaushoz hasonlóan le tudod menteni egy pendrivera biztos ami biztos, mondjuk nálam megmaradtak a profilok BIOS frissítés után a Strix X470-F lappal.
@ subaruwrc , propetya85
-
subaruwrc
félisten
válasz
MaxxDamage #8165 üzenetére
0 baja lesz.
gondolom valamennyi légáram van a házadban. annyi elég lesz -
subaruwrc
félisten
válasz
MaxxDamage #8163 üzenetére
remélem a jelenlegi állapot nem 2.5v vcore
bár azt gyanítom nem élné túl.voltage függő az időzítés szűkítés ja.
elég a borda ami rajta van,ha nem memtestelni fogsz órákig 1.5v-on akkor meg se langyosodik ( legalábbis a trident bordája nem )Dr V
tesztre 1.63-1.95v-ig kapott de utóbbin sem bootolt be a 3733 c12
gyanítom valami más limitált be.mindennapra meg a hynix cjreket használom úgyhogy ilyenkor a b-dieok pihennek.
melegedni nem melegedtek mert tartós terhelést nem kaptak.
ha 1.4-et se adtál neki akkor jó hogy nem ment a 3600 se.
b-die az szereti,mindennapra 1.45-1.5 gond nélkül mehet neki,predatoron amúgy is hatalmas borda van.átlagos 2600x-ed van e azt nem tudom,átlagos ryzened inkább.
de soc volt-ra elég szépen elkezd skálázni 3466mhz felett.3600mhz aida64-hez 1.18-1.22 soc volt is kellhet ( pl a 2700x-nek amit teszteltem elég volt előbbi,az 1700-as procinak viszont utóbbi kellett h lefusson az aida bench )
-
subaruwrc
félisten
válasz
MaxxDamage #8159 üzenetére
inkább docp ja.
én úgy csinálnám hogy docp betölt aztán azok az értékek fixek maradnak és lehet szórakozni az órajellel + fesszel.
az 1.5v az ilyen biztonsági,az én ramom pl kéri de a kollégáé meg 1.44-en is 3733 c14 pf
-
Pro!Petya
addikt
válasz
MaxxDamage #8116 üzenetére
-
Pro!Petya
addikt
válasz
MaxxDamage #8111 üzenetére
3466-hoz 1.395v idle, 1.417v load
A 3666-os benchnél meg adtam neki 1.44v-ot.
A Timing ugyanaz mint amit az rtc mutat.
Dram calculator fast értékek az alap azon belül csak pár értéket változtattam. Viszont a biosban spec ram opciók amíg még fontosak de azt majd később bedobom mert mobilról vagyok. -
micafighter
nagyúr
válasz
MaxxDamage #8112 üzenetére
De úgy látom az is 1004es agesas
-
mackosajt
addikt
válasz
MaxxDamage #7959 üzenetére
Anno q9400-rol fx-8120-ra működött. Igaz, később más miatt újra kellett rakni. Gyakorlatilag én mindig rá szoktam próbálni, utána meg a fiaim virusoztak el, és kellett újra húzni.
Mióta saját gépük van, ez nem fordult elő. -
subaruwrc
félisten
válasz
MaxxDamage #7919 üzenetére
soc voltage az kb a fabric meg a pcie vezérlő meg az usb vezérlő fesze. segíti a ram tuningot de ha túl tolja az ember akkor túlmelegszik az imc és leromlik a stabilitás.
dram voltage az pedig a memóriamodulok fesze.3600 c14-hez 1.7-et toltam a ramnak.
sajnos a c12 nem bootolt ebben a lapban. -
subaruwrc
félisten
válasz
MaxxDamage #7916 üzenetére
Asus guideban a max air soc volt 1.3 szóval még finom voltam
taichi szépen tolja. Mondjuk azt reméltem ehhez is van 1.0.0.6 BIOS de még béta se. Talán egy 2700xben lenne elég jó imc feljebb menni. De lehet h léggel kb ez a vége. Am3 FX hűtő volt rajta full rpmen szóval nem egy nagy etwas.
-
zsolti1
csendes tag
válasz
MaxxDamage #7847 üzenetére
Köszönöm
Most egy hűtőt kéne nézzek a
procira mert magasnak vélem a
hőmérsékletét.
Van itthon egy bontatlan thermalright-hr02
lehet megpróbálok venni hozzá valahol lefogatót.
Vagy nézek valami másikat még nemtudom. -
micafighter
nagyúr
válasz
MaxxDamage #7801 üzenetére
Ha így se menne a RAM akkor meg lehet próbálni hogy manuálisan állítod be a RAM sebességet, tehát nem XMPvel, és minden idozitest auto-n hagysz. Feszültség is maradhat auton. Ha így se megy akkor manualisan be kell állítani a feszültséget is (1.35 memória feszültség, ha így se megy akkor soc feszültséget is 1.1-re, ha így se megy, lehet próbálni 1.4 vagy 1.5 memória feszültséget)
Ryzenen a 3600os sebesség nem biztos hogy menni fog, 3200-3400 az menni szokott.
-
dudu5130
őstag
válasz
MaxxDamage #7742 üzenetére
Rendben. Köszönöm a segítséget.
-
dudu5130
őstag
válasz
MaxxDamage #7738 üzenetére
És ha mégis kikuldik és nem veszem át abból lehet gondom?
-
Tomko78
őstag
válasz
MaxxDamage #7683 üzenetére
érdekes videó [link] , lehet már láttad , de most itt a fórumban úgy is jobban a ramról szól a téma mint sem a cpuról
-
Thrawn
félisten
válasz
MaxxDamage #7703 üzenetére
Ez sose volt 12 fázis, jó lesz az 4+2-nek is: [link]
-
micafighter
nagyúr
válasz
MaxxDamage #7696 üzenetére
X470en nincs ilyen lap, csak x370en, ott pedig = az x370 taichivel a vrm.
-
R3laX
addikt
válasz
MaxxDamage #7693 üzenetére
Nálam is minden ok, ugyanígy mint MaxxDamage-nél. Asrock X370 Killer SLI
. Mondjuk tavaly még ez is 50 volt, már csak 34. Sztem direkt nem adják még rá az 1.0.0.6-os biost... fogyjanak az új lapok még.
szerk.: Itt is van CPU LLC Level 1-5
VDDR_SoC LLC Level 1-5 -
micafighter
nagyúr
válasz
MaxxDamage #7693 üzenetére
Azért egy 100ezres lapon meglepődnék ha kisporolnanak funkciókat
Ráadásul ez a legerősebb x470 lapja az asrocknak. De alsóbb kategóriában mindenki spórol a funkciokon.
-
Atla
senior tag
válasz
MaxxDamage #7675 üzenetére
Sokszor mondtam már,Asrock lapokon nincs LLC,legalábbis 40-ezerig biztos, \B450 és társai \
tehát amint láthatod 1.425v-ról droopol le a lap 1.344-re ami a valós érték! -
surgyi
senior tag
válasz
MaxxDamage #7685 üzenetére
Ezt a 4GHz-et fix all core -ra kell érteni? Ekkor gondolom csak többet nyújt a proci, mintha "össze-vissza" állítgatja terheléstől függően a mag órajeleket.
Egyébként valami jó leírás az OC-ről fellelhető? Nekem MSI X470 Gaming Pro Carbon lap van alatta, G.Skill Aegis 3000MHz-es RAM-okkal (2x8GB).
Lehet valamikor kíváncsiságból rápróbálnék a 4GHz-re. Viszont ez az első AMD-s platformom, nem vágom. -
Tomko78
őstag
válasz
MaxxDamage #7679 üzenetére
Én arra értettem , hogy azért van különbség egy 2600 és egy 2600 X közt , mert az X -ek azért zöme vígan tudja a 4.1 Ghz 1.3 V körül manuál oc mellet
-
Tomko78
őstag
válasz
MaxxDamage #7675 üzenetére
és még mondja valaki nem érdemes 2600 X cput venni
-
micafighter
nagyúr
válasz
MaxxDamage #7406 üzenetére
Viszont a 16GB stickek általában dual rankek, úgyhogy valamivel lassabbak :/
-
S_x96x_S
addikt
válasz
MaxxDamage #7274 üzenetére
>Azt mondod érdemes az X470 Taichi Ultimate lapon Updatelni erre az 1.62-re az 1.50-est?
Csak azért irtam, hogy ne halljon meg benned a remény
> /bár asszem megvárom a fix.-et , ez csak BETA/
Én is így tennék
Nem hivatalos Beta - vagyis inkább amolyan ALFA ... -
S_x96x_S
addikt
válasz
MaxxDamage #7255 üzenetére
>1.52 -s a BETA BIOS (csodálom, hogy még mindig csak "Beta" státuszban van...)
> lassúak ASRock-ék is kicsit!A német tesztoldalon néhány Béta BIOS korábban fentvan.
Ezek már letölthetőek - valamikor majd kitolják az AsRock-os weboldalra is.
22.11.18: X470 Master SLI - BetaBIOS 1.51 (Az Asrock-os oldalon még csak 1.50)
21.11.18: X470 Gaming K4 - BetaBIOS 1.51 (Az Asrock-os oldalon még csak 1.50)
19.11.18:
- X470 Taichi Ultimate - BetaBIOS 1.62 ( az AsRock-os oldalon 1.52 a legutolsó )
- X470 Taichi - - BetaBIOS 1.62 ( az AsRock-os oldalon 1.52 a legutolsó )
JZ BetaBIOS (weitere Infos im Forum)
1. Fix AMD CBS Features
2. Fix P-States, auch das speichern
3. Fix PBO zusammen mit Offset -
subaruwrc
félisten
válasz
MaxxDamage #7247 üzenetére
ránézek majd de már így is rám szóltak h botránkoztatom a közt
americanidiot
agesa 1.0.6 lehet kikezelte ezt a problémát és már nem állja meg a helyét
nekem 1.0.2-vel no go. -
subaruwrc
félisten
válasz
MaxxDamage #6893 üzenetére
Nem tudom mitől indult meg. Predator csak csetlett botlott.
-
subaruwrc
félisten
válasz
MaxxDamage #6734 üzenetére
3333mhz 1 pass memtest Ok és 40 perce fut a prime blend 95% rammal
jo kis b350 -
micafighter
nagyúr
válasz
MaxxDamage #6805 üzenetére
A gond igazából az volt, hogy manuálisan 100%ra húzta az energiasemaban a min proci terhelést.
Asus mernokei azt mondták, érdemes a min prociterhelest energiasemaban 50%-a vagy az alá állítani, különben nem fog rendesen boostolni a proci. Ezt a dolgot nem fejtették ki jobban, és nem tudom, hogy ez Asus lap sajátosság-e, mert a ryzen balanced sémában ha jól emlékszem 90%on van a min proci terhelés.
Majd ha lesz időm/energiám akkor kitesztelem.
-
micafighter
nagyúr
válasz
MaxxDamage #6790 üzenetére
És még volt pofajuk szállítási költséget kérni
-
Pro!Petya
addikt
válasz
MaxxDamage #6779 üzenetére
3466MHz 1.35v ?? Akkor ez golden chip!
CL? -
surgyi
senior tag
válasz
MaxxDamage #6777 üzenetére
Win 10 Pro az oprendszer és Prime95, v29.4,build 8 a teszt program.
-
surgyi
senior tag
válasz
MaxxDamage #6735 üzenetére
MaxxDamage (6735) Tegnap este futtattam a Prime95 -ben a Blend-et majd 45percig, az odáig hibamentes volt.
hokuszpk (6737) Akkor nem néztem meg az eseménynaplót. Most előhívtam, elég sok problémát rögzített, de ahogy nézegetem szoftveres hibákat tárolt, steam,stb...
AAAgold (6739) Frissen telepítettem a Win10-et az új konfigra, ha erre gondoltál.
-
surgyi
senior tag
válasz
MaxxDamage #6727 üzenetére
Igen gyárin, az XMP 2-es profillal 2933MHz-en mennek, G.Skill Aegis 3000MHz-es ramok, X470 MSI Gaming Pro Carbon lapban, Ryzen 5 2600 procival. Új vagyok Win 10-en is, igazából nem a tipikus kék halál kinézete volt az oldalnak, mint régebbi win alatt...
-
subaruwrc
félisten
válasz
MaxxDamage #6724 üzenetére
de most hogy ez ilyen könnyen meg lett már gondolkodom rajta hogy a 3333-at be kéne próbálni -
xatos3
senior tag
válasz
MaxxDamage #6659 üzenetére
én úgy gondolom hogy a taichi egy MESTERMUNKA
de nem szánok 70ezret egy lapra jelenleg -
xatos3
senior tag
válasz
MaxxDamage #6657 üzenetére
Gigabyte X470 Aorus Ultra Gaming írják középkategbe azt közbe minden profi tesztoldal szidja hogy csak offset van a cpu feszültséghez...
úgyérzem csak magamra hallgathatok de köszönöm a rámszánt energiát
pár nap és visszatérek 6C/12T -val/vel gazdagabban -
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
MaxxDamage #6583 üzenetére
Nekem is úgy megy a 2600, 4G-n, bőven alulfeszelve az auto feszhez képest.
-
micafighter
nagyúr
válasz
MaxxDamage #6576 üzenetére
XFR2: eXtended Frequency Range 2
PB2: Precision Boost 2
PBO: Precision Boost Overdrive
XFR2 és PB2: [link]
PBO: [link] Az extende frequency range tartományt tolja ki. Ez az "autotuningja" a ryzennek, figyelembe veszi a hütésedet, vrm-et stb, ezek függvényében automatikusan kitolja a sebességét a procinak.
XFR2 és PB2 minden ryzen 2000 procin van, PBO-t csak az "X"-es procik tudják.
-
AAAgold
senior tag
válasz
MaxxDamage #6573 üzenetére
kb. 1 hónapja kérdeztem AMD custom service-t, nem tudtak válaszolni, belinkeltek egy külsős weboldalt, ami írta a dolgot
vicc
-
Albigator
őstag
válasz
MaxxDamage #6573 üzenetére
Az egyes és kettes úgy tudom igen, az első gen. és második gen.-t jelöli.
De itt a PBO-Precision Boost Overdrive és a PB2 (O nélkül)-Precision Boost 2 a kérdés számomra... -
Albigator
őstag
válasz
MaxxDamage #6571 üzenetére
Meg az is érdekes h maga az XFR2 ami általában alapból be van kapcsolva (vagy auton van), az nálam így szerepel a BIOS-ban Core Performance Boost. Nem tudom melyik alaplapnál lehet megtalálni egyáltalán XFR néven.
Szerk:
Ja de a Precision Boost Overdrive és Precision Boost 2 nem ugyanaz elvileg, nem? -
válasz
MaxxDamage #6564 üzenetére
Alapon megy xmp profillal
-
MaxxDamage
félisten
válasz
MaxxDamage #6534 üzenetére
Ránéztem és nem tudok csak szorzót állítani. Az alatt van (egy kategóriában) a voltage is. (azon külön "auto" beáll nincs.) a freki és voltage egy beáll.-i részben található. Vagy full auto mindkettő, vagy teljesen "auto" beállításon van mind2.
Szóval olyat nem tudok csinálni, hogy a szorzót állítom és a voltage meg auton van hagyva/állítva, mert az nem megy.
-
Tomko78
őstag
válasz
MaxxDamage #6530 üzenetére
AM3+ alatt nagyon kerültük a autofeszt , de itt AM4 alatt elég jól osztja kifele a alaplap a feszt a cpunak
-
Tomko78
őstag
válasz
MaxxDamage #6523 üzenetére
szerintem tied még jobban belővi a feszt mint az enyém , de nem panaszkodok én se , mert elég jól gazdálkodik
Albigator : én mikor milyen hangulatban vagyok úgy állítgatom a 40-41 szorzót , annyi a 4.2 ghz már nagyon emelni kell a feszt annyit meg nem ér az a +100 mhz
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
MaxxDamage #6484 üzenetére
Azt azert ne feledjuk hogy amig egyszer frissit a frekin pl. az aida vagy hwinfo, a beepitett managementnek koszonhetoen akar 1000x is kikapcsolt egy processzormag...pont ezert van 80%-on a minimum ryzen profilba hogy ne zavarja össze a win utemezoje... AAAgold mikrolag problemaja is kb e miatt lehetett amit feljebb irt. Szerintem nem kell hozzanyulni.
UI: frissult a HWinfo, előbb utóbb jól irja a lapomnak is a feszultseg ertekeit.
-
Pribi
senior tag
válasz
MaxxDamage #6492 üzenetére
Igen, az okozta. Nem is gondoltam volna, hogy ilyen beállítás is van.
Pribi
-
micafighter
nagyúr
válasz
MaxxDamage #6487 üzenetére
A chipset driver felteszi az amd ryzen balanced energiasémát, gondolom az okozza a jelenséget.
-
Thrawn
félisten
válasz
MaxxDamage #6408 üzenetére
Ennek az árából 2x2x16-ot lehet venni: [link] és még marad is némi zseton a zsebben
Albigator: jó olvasni itteni tapasztalatot is (mert nem sok van), ezek szerint az új Hynix CJR is jó ha az ember megbarátkozik a lazább időzítésekkel
-
AAAgold
senior tag
válasz
MaxxDamage #6414 üzenetére
Nem
Az A tömb készült elsőre.
Gyártják a chipeket.
Elfogy.
Jön a B tömb.
Gyártás.
Elfogy.
C tömb.És így tovább.
-
AAAgold
senior tag
válasz
MaxxDamage #6397 üzenetére
A chipeket sziliciumból készítik, a szilicium lapokat egy "termesztett" szilicium tömbből vágják.
A tömb sorszáma az A,B,C,stb.
Ha elfogy egy tömb, jön a következő. Pusztán sorszám funkciója van, nem utal minőségre. (persze változó lehet az egyes tömbök minősége)
-
micafighter
nagyúr
válasz
MaxxDamage #6399 üzenetére
Semmi nem jelöli, taiphoon burnerrel csinálj egy readet, és az megmondja milyen ramod van. Van pár időzítés, amit csak a Samsung B-Die ramok tudnak, pl 3200 CL14, vagy 3600 CL16 / CL15. Mivel a Samsung B-Dieoknak van a legjobb tuningpotenciálja, igy a legtöbb ember azokat keresi, igy a memória csomagolók (Gskill, kingston, Patriot stb) 99% esetben nem szokták jelölni, melyik memória milyen gyártótól van, hiszen mindenki a Samsung B-Die-t venné csak.
(#6407) subaruwrc sajnos igen.
-
Thrawn
félisten
válasz
MaxxDamage #6399 üzenetére
Nálad a B betű a kit revíziójára utal, nem a chip gyártójára/típusára. Itt van egy oldal ahol leírják (igaz DDR3-nál) hogyan készül a termékkód náluk, gondolom a DDR4 is hasonló elven kap kódot.
Ha még egy ilyen kitet tervezel az is valószínűleg B-die lesz, de 4 modult már annyira nem szeret a Ryzen, ergo jobban járnál 2x16GB-tal. Én is ezen őrlődök épp, legyen 2x8 de tuti B-die (egy raklap pénzért), vagy kb ugyanannyiért egy random 2x16 GB-os kit
subaruwrc: 3200-as RAM-ból csak a CL14-esek amik 100% B-dieok, a CL15 már kétesélyes, a CL16 meg leginkább nem B-die, hanem valami olcsóbb chip.
Ami még érdekes lehet az a Hynix új chipje a C-die (vagy CJR). Ez igaz lazább időzítésekkel, de viszi a 3600 MHz-et és még többet is ha kell, a linkelt topikban van 3800 MHz-es Ryzen eredmény is.
Csak hogy még egy kicsit bonyolódjon a dolog, van egy újabb fajta Samsung B-die is és sajna nem tud annyit mint az eredeti.
-
Thrawn
félisten
válasz
MaxxDamage #6397 üzenetére
Elég válogatós a Ryzen ha RAM-ról van szó, bár sokat javult a helyzet az újabb és újabb AGESA kiadásoknak köszönhetően. A kedvence a Samsung B-die chipekkel szerelt RAM modul, persze a többivel is elboldogul, de ezeknél sokszor nem garantált még a névleges sebesség sem (max ha a QVL szerint is megy). Redditen van egy jó összefoglaló erről:
In general (on Ryzen) you can expect:
- up to 3466 MHz (without BCLK-OC) with Samsung B-Die (on AGESA 1.0.0.6+ Bios Versions)
- up to 2933 MHz (without BCLK-OC) with Samsung D/E/S-Die (AGESA 1.0.0.5+)
- Hynix A/M-Die are mostly working @ 3200 MHz with AGESA 1.0.0.5+Do note that Dual Rank RAM is faster than Single Rank. E.g. 2933 MHz Dual Rank is faster than 3200 MHz Single Rank. Single/Dual Rank is not to be confused with Single/Dual Channel (Dual Channel is always better).
Plusz a Hardwareluxx is gyűjti az összes létező RAM-ot: [link]
Érdemes szétnézni, nehogy egy betű eltérés miatt legyen öröm helyett kínszenvedés a friss Ryzen konfig. -
Palesztin994
aktív tag
válasz
MaxxDamage #6365 üzenetére
Köszi! Egyébként nagyon filózok,hogy intel vagy amd legyen. Ha az I5-9600k-t venném,de nem akarom húzni,hanem jó az alapórajel, akkor jó egy H370 Gaming Pro carbon esetleg egy H370 Gaming Plus? Ha mindenképp inkább Z-s lap, akkor pedig jó választás lenne a Z370 PC PRO (mind a 3 MSI)?
Hopp sorry, ez offos téma, most látom,hogy ez csak AMD fórum.
-
danico
csendes tag
válasz
MaxxDamage #6283 üzenetére
Hat ez az,,,, de nem akar
Soc vissza 1.1-re aztan jatek, mar a videokatyara is gondoltam, marmint az uj drivere... Sapphire rx580, 18,11.1 driver. csak fogja magat es bezarja az ablakot vagy lefagy. -
danico
csendes tag
válasz
MaxxDamage #6277 üzenetére
Volt a Soc 1,1,-en is es a DDR 1.4-en. mindegy volt neki. Ezert igy hagytam auton.
Az egesz hetvegem arra ment el hogy egyaltalan mukodjon.
Viszont a cldo_vddp -vel meg nem probalkoztam.... hatha... -
törölt tag
válasz
MaxxDamage #6238 üzenetére
Köszi.
Jesszus. Mit műveltek a jó öreg APU val? 2mag 4szál. Ennek nagyon bivajnak kell lennie ha 2maggal többet nyújt mint az fm2+ apuk 4maggal. -
füles_
őstag
válasz
MaxxDamage #6208 üzenetére
Nekem az 1.5-ös BIOS-ban nem így van. A Voltage Configuration résznél nekem csak olyan van, hogy Vcore NB Offset Voltage, de ezt még nem próbáltam. Én az SoC feszültséget az Advanced / AMD CBS / SOC OVERCLOCK VID úton állítottam. [link]
-
Helsing
aktív tag
válasz
MaxxDamage #6180 üzenetére
Az én tízéves lapomba most raktam bele múlt hónapban egy GF1060-ast.
Most megnéztem és a BIOS 9 éves rajta. De ez már az ötödig VGA ami megjárta a gépemet és eddig mindegyik pöccre működött.Én még nem találkoztam olyannal, hogy BIOS frissítés kellett volna ahhoz, hogy egy VGA működjön. Nem mondom, hogy nincs ilyen de az tuti, hogy nem általános jelenség. És szerintem valószínűtlen, hogy ebben a helyzetben a BIOS frissítése jelentené a megoldást.
Én arra tippelnék, hogy hibás az alaplap. Jó lenne kipróbálni egy másik videokártyával.
zole72:
Gondolom hülye kérdés mert a másik gépbe jól raktad vissza a kártyát, de nem felejtetted el bedugni a tápkábelét a VGA-nak? -
berzebub
aktív tag
válasz
MaxxDamage #6158 üzenetére
Köszi
-
Szinyák
őstag
válasz
MaxxDamage #6146 üzenetére
köszi ismerem régről a memtest86+.-t is 2 garnitúra ddr2 ramot kellt gariztatnom mert megölte a 4870x2
meleg levegőt okádta a modulokra mire rá jöttem mi baja lehet ...
-
Szinyák
őstag
válasz
MaxxDamage #6140 üzenetére
értem , köszi
-
Szinyák
őstag
válasz
MaxxDamage #6123 üzenetére
Ez pontosan melyik memtest ? memtest86+ nem jobb ??
Köszi
-
danico
csendes tag
válasz
MaxxDamage #6127 üzenetére
Kiprobalom en is a Soc 1.1-et.
Bar màr a memteszt elejen hibat ir ki. Most 33% es 12 hiba.
1 modulal gond nelkul megy. -
danico
csendes tag
válasz
Csinalok egy memtest-et este.
Csak gyorsba kiprobaltam az AIDA64 stresz teszten hardver hibat ir ki... kivettem az egyik ram modult utana gond nelkul ment percekig.
parba rakott ramokat nem kepessek letesztelni
-
ScomComputer
veterán
válasz
Ez azé van ,mert kihajtottad a belét is..
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
MaxxDamage #6120 üzenetére
Első körbe arra lőnék, az hibázott.
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
MaxxDamage #6114 üzenetére
A C16-os ramjaid C14-en.
-
zzola
titán
válasz
MaxxDamage #6114 üzenetére
AMD?
-
Dyingsoul
veterán
válasz
MaxxDamage #5909 üzenetére
Grat a bögréhez!
-
subaruwrc
félisten
válasz
MaxxDamage #5855 üzenetére
Soc volt mennyi volt arra emlékszel?
-
subaruwrc
félisten
válasz
MaxxDamage #5855 üzenetére
Nem számítok sok jóra én se.
-
micafighter
nagyúr
válasz
MaxxDamage #5814 üzenetére
De ez c19
Nem biztos, hogy jobb, mint a tiéd. Mondjuk olcsóbbak olcsóbb
-
Jacek
veterán
válasz
MaxxDamage #5817 üzenetére
SniperX-is csak van belőle ilyen olcsóbb is, de szerintem 3400 ez is mehet sokkal alacsonyabban.
-
Jacek
veterán
válasz
MaxxDamage #5814 üzenetére
Igen de ez c19, ez olcsó mindenhol. De gondolom alacsonyabb frekin jóval lejjebb lehet húzni az időzítéseket.
-
Sev!er
aktív tag
válasz
MaxxDamage #5751 üzenetére
Tesztek alapján jó kis lap ez és egyébként már itt van nálam benne a procival
tehát a kérdésem sajnos továbbra is fennáll
-
Tomko78
őstag
válasz
MaxxDamage #5696 üzenetére
egyedül egy előnye lehet a manual oc-ak , hogy a feszel jobban tudsz okoskodni nem melegszik annyira a cpu
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
MaxxDamage #5534 üzenetére
Nekem Giga lapommal USB3-as hazban es 3.1 porton 250MB/s az SSD-rol. Megnezheted hogy gyari MS vagy AMD driver van e fenn.
-
Szeszkazán
senior tag
válasz
MaxxDamage #5167 üzenetére
IBT elvágta magát kevesebbel.
-
tototos
addikt
válasz
MaxxDamage #5101 üzenetére
Köszi. Vannak előre beállított értékek, igaz azok közül hiányzik a 3000. Most 2933-ra állítottam a legalacsonyabb időzítésekkel.
-
kago akira
tag
válasz
MaxxDamage #5070 üzenetére
Én is azt preferálom, de attól még kipróbáltam. Másnak legalább tapasztalatot adhatok.
Új hozzászólás Aktív témák
- Intel Core i9-14900KF 24-Core 3.2GHz LGA1700 Box (36M Cache, up to 6.00 GHz) Processzor! BeszámítOK
- Intel Core i7 9700T - 35W TDP - Eladó!
- Intel Core i7 10700 - 4.9 GHz - 8mag/16szál - Eladó!
- Intel Core i5 13400F - 4.6 GHz - 10mag/16szál - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Intel Core I9 14900K - 24mag/32szál - Új, 1 év garancia - Eladó!
- MacBook Pro 13, 14, 15, 16, MacBook Air M1, M2 M3 M4 bill magyarosítás lézerrel / sapkacserével
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA ADATA XPG 600W
- Windows 10 / 11 Pro Retail aktiváló kulcs Azonnal szállítással, számlával, garanciával!
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, élettartam garanciával, problémamentesen! Immáron 8 éve!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X250 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" HD I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest