- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Hónap végén érkezik a Xiaomi Band 10, ára is van
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Huawei Mate 9 - Mate evangéliuma
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Madmax81
aktív tag
válasz
Johni5 #13281 üzenetére
AMD TDP: Ennek a mérése igen egyszerűen zajlik. Az AMD egy speciális alkalmazást használ, ami irreális, de mégis valós tesztkörnyezetet szimulál az adott terméken, és biztosítja, hogy a hardver minden porcikája a maximumon működjön. Ez nagyon közel áll a TDP eredeti értelmezéséhez, hiszen mégsem matematikailag számolt elméleti fogyasztás keletkezik, hanem gyakorlati mérés, amit ha nem is valós, de egy gyakorlatban futó alkalmazás ad.
Intel TDP: Ez a mérés már sokkal bonyolultabb. Az Intel lényegében nem ír saját alkalmazást, hanem a piacon fellelhető valós alkalmazásokból egy csomagot állítanak össze, amit lemérnek a termékeken, de a teszt során a kiugróan magas fogyasztási értékeket eldobják. Ezután az eredményeket átlagolják és meg is van a termék fogyasztása. Ez a TDP eredeti értelmezésétől messzebb áll, de ugyanakkor van benne logika, hiszen tényleg valós programok adják a mérések alapját. Ezek viszont nem biztosítják, hogy a processzor mindig a maximumon fog működni. -
csiga8
senior tag
válasz
Johni5 #12854 üzenetére
Köszi mindenkinek a segítséget, a power switch helyét néztem be a könyvéből.
A gép megy, BIOS-t már frissítettem, a régi gép 8.1 Win-el úgy ahogy döcög is.
Egyúttal beköszönök egy MSI x470 Gaming Pro Carbon +Ryzen 7 2700-al hozzátok!
Egy sokáig használt és szeretett I5 2500K +Asrock Z68-ast váltott, ami most netezős nyugállományba vonul.Még molyolok vele kicsit, aztán lehet kérek majd segítséget a BIOS beállításokhoz.
-
Albigator
őstag
válasz
Johni5 #12186 üzenetére
Jaaa.. Így már minden világos.
Na megtaláltam a 2600 4.6 GHz-et (H ne keresgessenek a többiek)Ilyen hűtést csinálhatsz nekem is.
-
Dyingsoul
veterán
válasz
Johni5 #11980 üzenetére
Hát igen. Nem bánnám ha mielőbb jönnének a Zen2-es CPU-k.
A 2700x-et úgy vettem meg, hogy amint jön egy erős Zen2, csere. Viszont nagyon kellene a magasabb órajel.
Kíváncsi leszek, hogy például a Kinect késleltetése mennyivel változik majd bár van egy olyan érzésem, hogy az IO lapka miatt nagyobb a késleltetés az Intelhez képest pl. Jelenleg 271 ms-t ad a 2700x egy 8700k pedig valami 140ms körül van ami jelentős. Persze ha 5Ghz-en járna a proci, akkor már az is hozhat némi csökkenést.
Részben ezért is sajnálom, hogy nem fedik fel a teljes termékpalettát. Kicsit úgy érzem titkolózik az AMD bármit is adnak ki, amíg a Zen2 keretein belül nem jelentenek be hivatalosan 16/32 C/T procit, addig nem is nagyon mernék váltani mert egy archon belül kétszer váltani már nagy dőreség lenne. -
norbert1998
nagyúr
válasz
Johni5 #11894 üzenetére
Köszönöm a tippeket
Az a fura, hogy ha offset-tel tolom a Vsoc-ot,akkor 1.08 a legkisebb feszültség, amit be tudok állítani, de gondolom nem baj, ha override-dal fixet állítok be.
Meg az a fura, hogy a korábbi beállításokon IBT alatt nem fagyott ki, cb20 alatt meg igen.
No akkor a következő cél, hogy a Vsoc-cal megy-e feljebb az órajel -
norbert1998
nagyúr
válasz
Johni5 #11859 üzenetére
Köszönöm szépen. A feszkón kívül mindent megevett a RAM, a de az 1.42 alá nem megy ezekkel a beállításokkal. AIDA64 memória tesztről volt egy képem, de valami bejelentkezési korrupció történt a sok kékhalál miatt, és a visszaállításkor az eltűnt
Ezt tudtam összeollózni a régi, már feltöltöttből. A legjobb késleltetés ezzel a beállítással volt, egy windows feature update-el később, 67.7 ns -
norbert1998
nagyúr
válasz
Johni5 #11869 üzenetére
Az a röhej, hogy csak CB20 alatt. IBT stabil volt stabil 92 fokon, bár csak egy menetet vártam végig, ott már elérte a 92 fokot és fel-le ment a hőm pár tizedet. Szóval nem értem. De CB20-nál mindenhogy 4 géza a max, amin lefut, és a Keyshot render is csak 4 gézáig jó, utána fagy, amint eléri a 80 fok környékét. Viszont a SOC-cal nem játszottam. IBT alatt 1.144-en ment.
-
norbert1998
nagyúr
válasz
Johni5 #11853 üzenetére
No, megpróbáltam emelni a feszkón, de elég érdekes anomáliába jutottam
Auto feszen és 1.37-en egyaránt poszt pipa, bootoláskor kékhalál a 3200 XMP auto időzítéssel
1.4-es feszen ugyanez a felállás posztig sem jut, 3. próba után a BIOS resetre fut.
1.43-ason dettó
1.48-on ugyanez bootol 3200 CL16-22-22-22-72-n, amit az auto időzítés legózott össze.
Meg egyszer 1.4 és 1.5 között sikerült neki 16-32-32-32-72 körülin is. Ezt én nem értem. De manuálisba meg jó neki a 16-18-18-38 -
Alpi.
addikt
válasz
Johni5 #11720 üzenetére
Naja, a high / low leakage procik. Azt hinnéd vicc, aztán meg...
Tuningolás szempontbol általában jó jel a nagy szivárgás vagyis a meleg proci. Nagy szivárgás, alacsony vid érték ! Ha ezek adottak, szinte tuti, hogy jól tuningolható procink van. Persze megfelelő hűtés mellett. -
norbert1998
nagyúr
válasz
Johni5 #11397 üzenetére
Raider 550, és nem eszi meg a tápot. A vga-t nem húzom.
Falból mindenestől volt játék közben ~350-400W 2500K 4.7; 390X 1070 mhz-en.Azért erőltetem gyári hűtővel, mert ki akarom deríteni, megérte-e a váltás. Az meg tuning nélkül nem megy, és csak 2 hetem van játszani, mielőtt vissza küldöm. Új hűtőt meg nem fogok venni, ha ott a Macho, amit csak rá kell műteni, és ezt délután meg is teszem.
Szerintem a memória nem okoz gondot, abból bőven vettem vissza és úgy is fagyott. 3.9-> 1.2V, 70 fokon instant fagyás. Szerintem szar a VRM.
A lap meg ajánlott lap volt az alaplapos topikban.
Majd délután még játszok vele.
-
-
yoloo
csendes tag
válasz
Johni5 #11247 üzenetére
Köszönöm! MIndneképp IGPvel fog menni egy darabig de nem különösebb cél a játék. A keret viszont már ide is nyújtva lett mert annyira alap felhasználás lesz, hogy így is egy a320ra épült ryzen3 tól jutottunk el ide is többek tanácsára, csak hogy tovább életképes legyen. Végül is csak egy szívásmentes gépet szeretnék összerakni amihez nem kell programozónak vagy rendszergazdának születni
-
válasz
Johni5 #11198 üzenetére
Nagyon rendes tőled
, de kb 800Ft volt a Merlinnél, csak meg kellett várni azt az 1 hetet amíg megtalálom, megrendelem és kihozzák..
Gondolom sejted, ebből nem a szállítás volt a hosszú idő.
Amúgy meg, most a 1080 Ti miatt kellett 4Ghz fölé mennem és így a VGA a kevés.Mondjuk ez game függő, de pl a Metro exodus elpusztítja 1080 Ti-t. 95-97%-on megy a kártya. Egy-egy filler résznél megesik, hogy 60% a VGA és 50-60 fps van, aztán akció és olvad a 1080Ti.
Fú, de elcseszi a képminőséget. Alig látszik valami.
Amúgy nagyon szép a grafikája és nagyon jó a játék. Ajánlom másnak is.
-
micafighter
nagyúr
válasz
Johni5 #11187 üzenetére
Most még 100-200Mhzrol beszélünk, de az érkező procik nem tudjuk még mit fognak birni.
Egyébként a jelenlegi prociknal is azért a 100-200 Mhznel többről van szó, az auto clear cmos meg a memory tryit funkciokat pl giga meg asus lapon nem nagyon találtam, asrockon nem néztem. A 100-200 Mhz meg a memory try itel mar 5-10% teljesitmenyrol beszélünk.
-
Alpi.
addikt
válasz
Johni5 #10485 üzenetére
Magas labda !
Szerintem nem a Sempron feltünően erős.Egyébként Creed nem kicsit eszi meg cpukat. 7600K-t úgy lekattintotta 100%-ra néha, hogy öröm volt nézni. Másrészről ez a low0,1% azért becsapós ám ! Nagyon sok esetben pl. ha hdd-ről megy játék, akkor az a low0,1%. Assa is ilyen. hdd vs ssd ég és föld.
#KaiotEch : Milyen vga van a tesztben ? Nekem a 2600 + 980ti egy 10 fpssel többeket tol ahogy nézem.
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
Johni5 #10261 üzenetére
olcsobb volt, mint Pentium 120 vagy 133 -at venni
)
kesobb a 166-os Pentium mmx 3.5x 83... sajna nem volt magasabb szorzoja meg a lapokon fsb.
ah de reg is volt.
Mindjart elo is veszem a Homelab 3 -at, abban is meg van huzva a 2Mhz -s Z80 3 Mhz -re, mentsegemre szoljon, hogy a Lukacs testverek mar eleve igy terveztek -
micafighter
nagyúr
válasz
Johni5 #10183 üzenetére
Elégedett vagyok a lapommal de ez boltban 70k körül megy, sokan nem szánnak ennyit lapra. B450/X470en különböző kategóriában különböző lapok ajánlottak, pl felső kategóriában az ASRock taichik nagyon jók, de ezeket leszámítva a többi ASRock lappal sok a gond, egyrészt gyatra VRM, másrészt sok nem működő funkció a biosban. Alsó kategóriában (mondjuk 40k alatt) MSI lapokon a legjobb a VRM és a hutoborda általában, van LLC es fix vcore, így ideális lapok szorzós tuningra, tehát x nélküli procikhoz. Asus lapokon a legstabilabb a BIOS B450/X470en, de az olcsóbb lapokon ott is gyatra a vrm, x470 Prime pronal kezdődik az ajánlható Asus lapok listája, és ez is 50k+ gyatra hutobordaval. Giga gaming 7 nagyon jó lap, de alatta nagy a szórás, vrm egyik lapon se túl jó, hutoborda se, a biost tekintve meg van, hogy az olcsóbb lap többet tud, mint a drágább.. a biostart meg inkább hagyjuk. Úgyhogy ott vagyunk hogy olcsóbb kategóriában ezen a platformon az MSI lapjai a legjobbak, bár tudom XOC körökben a legnépszerűtlenebb márka.
-
Bossp
addikt
Sima memstressz teszt elment fel orat siman
proci igy megy mar lassan egy hete meg nem fagyott 🤷♂️. Mem tesztre tudtok ajanlani mast vagy arra jo az Aida? Amire hasznalom ott 60C fole nem megy. Erdekes a Cine sem ugrik fel 70-ig sem. Megprobalom atepiteni az aio-t es normalis ventiket rakok majd a gyariak helyere csak meg keresem a tutit
.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- World of Tanks - MMO
- Tesla topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Hónap végén érkezik a Xiaomi Band 10, ára is van
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- Gaming notebook topik
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- További aktív témák...
- AMD Ryzen 7 5700X processzor eladó /Garanciás/
- Ryzen 9 7900X /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Ryzen 9 7900 /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Ryzen 7 5700X3D /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Ryzen 7 8700G /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Felújított szerverek, storage-ok, hálózati eszközök Enterprise szinten, minden gyártótól
- BESZÁMÍTÁS! HP Victus 16-D0655NG notebook - i5 10400H 16GB DDR4 512GB+1TB SSD RTX 3060 6GB WIN10
- Huawei Mate 20 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Asus A520 R5 3600 16GB DDR4 500GB SSD RTX 2060 8GB Rampage SHIVA CoolerMaster 700W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged