Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
sb
veterán
válasz
eldiablo #13766 üzenetére
Így van.
Kék oldalon marad az 5GHz, mint cél de az már minden, csak nem komfortos. De ez már régi téma... Intel topicba még régebben betévedtem, de akkor sem arattam túl sok sikert ezzel a látásmódommal.Amúgy meg a tesztből azt sem látom, hogy akár driver/optimalizálás miatt annyira nagy előnye lenne az Intelnek. A 2700 is beelőz itt-ott.
szerk. Ja, látom ez már ki lett tárgyalva.
Viszont ez tényleg nem igaz:
Az IPC egy állandó, nem változik, hiszen adott, hogy hány instrukciót hajt végre órajelciklusonkent.
Utasításonként változhat, hogy hol az előny, ill. maga a kódstruktúra is számít a pipeline, regiszterek, stb... felépítése miatt. Tehát az sem mindegy, hogy milyen utasítások hogyan követik egymást. Nem csak az elágazásbecslésen és hasonlókon múlik. Erre lehet optimalizálni a kódot, jobb esetben a compiler megteszi többé-kevésbé. Ebből jön ki az "X-re optimalizáva" kifejezés. Ha nem teljes koppintás az egész architektúra, ami nyilvánvalóan kizárt, akkor 100%-ig biztos, hogy más sorrendben, regiszterekkel, stb... végrehajtott utasítássornál más órajeligénye lesz mindkét rendszernek. Ill. más kóddal ugyanannak a rendszernek is. -
korcsi
veterán
válasz
eldiablo #13774 üzenetére
Azért ezekből az eredményekből már látszik a differencia.
Annyira azért nem egyszerű egy processzor működése, erről engem már a 486-osok korában meggyőztek amikor azt hittem azonos órajelen intel és Amd között nincs különbség. -
korcsi
veterán
válasz
eldiablo #13768 üzenetére
Szerinted minden típusú utasítást azonos órajel ciklus alatt hajtanak végre a processzorok? Az elágazgás becslés különböző helyzetekben azonos hatásfokkal működik?
Tied a vas (9900k)?
Aida megvan?
Mérjük már meg.#13774 eldiablo: aida64-ben vannak tesztek, azokat megnézhetnénk azonos órajelen.
-
fanti
addikt
válasz
eldiablo #13760 üzenetére
Azért elég komoly, hogy a 2700X egy bő másfélszer drágább Intellel így fel tudja venni a versenyt!
Mert erre mondom azt, hogy a különbség nem érezhető, csak mérhető, még egy HC Gamer számára is.MÁS.
Valaki tette már fel GIGABYTE B450-es lapra az új BIOS-t?
Tapasztalat, előre vagy hátralépés van a korábbihoz képest? -
fanti
addikt
válasz
eldiablo #13255 üzenetére
GTX 1080Ti esetében bizonyos játékokkal.
Nem is lenne ezzel az extrém gyors memóriával gond, ha nem lenne csillagászati az ára. Nekem 2x16GB kell, azaz egy 32GB-os DC kitt, ami nem létezik mondjuk DDR4-3400-as órajel esetén szoros időzítéssel, de még lazával sem nagyon.
-
fanti
addikt
válasz
eldiablo #13242 üzenetére
Szerintem az a teljes igazság, hogy egy 1080Ti oly annyira bika erőgép, hogy annak kell(het) a ddr4-3400-as RAM sebesség is akár és cserébe 5-10% fps emelkedéssel meg is hálálja.
De ugye a 1080Ti az a mai napig csúcs kategóriás VGA az én szememben.
Nekem egy 1070Ti van, ahhoz pl. bőven elég akár egy ddr4-2666 RAM sebesség is akár.
Illetve azt mondom, hogy nem fog 2-3%-nál többet limitálni a 2666 a 3400-hoz képest egy 1070Ti esetében játékok alatt.Szerintem.
-
Albigator
őstag
válasz
eldiablo #13240 üzenetére
A jobb VGA fontos, ahogy az érzés is...
De tessék itt van még Heaven Bench:3000 MHz
3400 MHz
+2 FPS átlag, +1.1 FPS Min , Max pedig most el is marad (csak 1-1 mérést csináltam, ez lehet megváltozna)
Nem tudom amúgy milyen progiban/gameben jönne ki a különbség jobban, amit ki is lehet normálisan mérni.
Mert pl PUBG-ban ami egy random game teljesen más értékek lehetnek akármikor játékszituációtól függően. -
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
eldiablo #11781 üzenetére
Igazából az alaplap témánál igaz, hogy az intelhez drágább, ha kell az oc, a legolcsóbb z370 alaplap 30e, ugyanazon az oldalon a már több választási lehetőség is van 20e körül amd oldalon és ezekkel mind megy az oc. Hűtés, mindkettőhöz kell a normális így nem is hozznám fel egy összehasonlításnál. Memóriából 16GB kitet nézve a 2133 29e, az amdhez nagyon ajánlott gskill aegis 3000-es meg 31e, így a ramot se nézném külön a két rendszerhez. Így marad a drágább proci és a drágább alaplap alá, ha kell az oc.
-
-
-
Pro!Petya
addikt
válasz
eldiablo #10580 üzenetére
Sztem ez a mai napig így van bár gyakorlati tapasztalatom nincs vele az FX óta.
Kb biztosra veszem hogy a max operating temp -en vagy kicsivel felette de még a hővédelem lekapcsolás alatti tartományban huzamosabban járatva pl egy prime95-el számoltatva biztos hibát dobna rövid időn belül. -
fanti
addikt
válasz
eldiablo #10472 üzenetére
Miben lesz nagy előrelépés?
Frekiben, vagy magszámban?
Mert ugye a nagy pukkanás a Ryzen volt. Utána a 2XXX-esek hoztak több memória kompatibilitást, gyorsabb gyorsítótárakat (8-10%), enyhén gyorsabb memória kezelést.
A 3XXX-esek ha nagyot fognak szólni, akkor az Intelnek sok évre annyi lesz, de szerintem így is annyi nekik sokáig.
Nagyon bízom abban, hogy az AMD nem ül meg a babérjain, és nem kezdi el azt amit az Intel, azaz azt a hülye Tick-tock-ot....ami abból állt, hogy "vegyévazze új procit, lehetőleg K-sat hogy tuningold, de a fos paszta miatt úgy is throttlingolni fog, hűtheted amivel akarod és 5% pluszt hoz az előző genhez képest amit őrült drágán vettél alaplappal együtt az időtállóság és a komoly tuning reményében, de évente úgy is cserére kényszerítelek mert én vagyok a nagy Intel"Azaz inkább jöjjön 3 évente új Ryzen gen, de robbantson is!
-
Pro!Petya
addikt
válasz
eldiablo #10263 üzenetére
Wut? Akárhogy kéred hogy számoljam akkor se jók az értékek ahhoz a frekihez.
A latency-t tök figyelmen kívül hagyom mert az enyém SR a tied meg PR de szerintem amúgy a timing-ra gondolsz.
A minnél magasabb ramfrekvencia csak addig jó míg az infinity fabric is gyorsul vele, bizonyos szint felett már nem ad pluszt ryzen alatt, csak a szintetikus mérések vagy tesztek alatt talán.
Új hozzászólás Aktív témák
- Egyéni arckép 2. lépés: ARCKÉPSZERKESZTŐ
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Azonnali fotós kérdések órája
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Battlefield 6
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Windows 11
- További aktív témák...
- Motorola G72 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HP Rack és Tower szerver bazár
- Új Asus F16 TUF WQXGA 165Hz G-Sync i7-14650HX 16mag 16GB 1TB SSD Nvidia RTX 5050 8GB Win11 Garancia
- Apple iPhone 14 Plus 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 Touch - i5-6300U I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest