- Azonnali navigációs kérdések órája
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- OnePlus One - Kína már itt One
- Android szakmai topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Honor Play - játék az árakkal
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
L4mie
veterán
válasz
Melorin #5231 üzenetére
Az enyém még alakulóban
-
kago akira
tag
válasz
Melorin #4764 üzenetére
A házad nem egy rossz kuckó de én kipróbálnám hogy az elöl lévő ventiből a fentit kivenném és át tenném a felülre hátra kifele fújóra. Jelenleg a házad erősen túlnyomásos ami nem túl jó abból a szempontból hogy a meleg levegő beszorul. Bár a por legalább kint marad ha rendesen tisztítod a szürőket.
Ha javul a hömérséklet, vagy van fölösbe még egy ventid akkor én oda biztos betennék még 1et. Bár valószínüleg itt sem lenne annyivel hüvősebb minden de 5 fokot szerintem reálisan lehet hozni ha tényleg beszorúl a levegő..
-
MaxxDamage
félisten
válasz
Melorin #4759 üzenetére
Nekem is Brocken 3 volt (vagyis még van, de félre rakva dobozába) AIO előtt (2700X procin) és nem volt ennyire magas a temp. (IBT Max. 10run alatt 80+ c fok volt)
Helyedbe levenném a hűtőt és újra pasztáznám a CPU-t (én szétkentem a kupakon, nem csak rányomtam középre egy pöttyöt) és a jó/megfelelő felfogatás is lényeges! -
AAAgold
senior tag
válasz
Melorin #4651 üzenetére
szerintem ez a kérdés nincs hivatalosan szabályozva
annyira, hogy a témát magát meg se lehet találni se amd-nél, se asrock-nál
igen, amd oldalán van szép youtube videó, amiben ecsetelik, hogy hát a pbo meg xfr2 milyen király dolog, de itt kimerül, legalábbis én nem találtam se technikai leírásban, se specifikációban semmit a dologról
a saját FAQ-jukban sem, a support forum meg a 2...X-szel kapcsolatos bejegyzéseket hoz csak, magát azt, hogy melyik 2000 szériás proci támogatná sehol nem találtam
persze, lehet én vagyok csak béna, meg a gugli, meg a gyártók saját keresői meg manualjai...
#4653 SECTORnoob: persze, értem, termékdifferenciálás, stb, csak hát akkor legyen már leírva egyértelműen
ami keveset találok, korai tesztoldalak, ahol annyit írnak, hogy az x470 meg a b450 chipset támogatja a PBO-t, de ennyi, cpu korlátozást nem írnak
-
Atla
senior tag
válasz
Melorin #4588 üzenetére
Azt hittem kérdezed.
1.4v-ot szerintem lehet adni neki ha ez drooppal load alatt 1.35v akkor szerintem meg kell hogy legyen 4.1. Még nem néztem gyári hűtővel , de 3.8ghz load alatt 1.2000v ha ez alá beesik nem stabil. Valahogy így kellene Albigator kollégának is elkezdenie. Load alatt menyi a feszültség...
-
MaxxDamage
félisten
válasz
Melorin #4306 üzenetére
ASRock Taichi / Ultimate-nél sincs az a jelenség (bekapcsolásnál maxra pörgeti) , ahogy az a BIOS-ba állítva van, úgy kezd, továbbá, ha BIOS-ba állítok venti sebességet, egyből látom is, hogy amire állítom, azon forog (és még nincs sava & exit) szóval jól meg van csinálva.
MD
L -
hokuszpk
nagyúr
válasz
Melorin #4306 üzenetére
"Az mennyire normális, hogy fixre belőtt szorzóval és fesszel a Cool n' Quiet leveszi az órajeleket idle? Persze ennek örülök mert gondolom a fogyasztás így csökken, de úgy tudtam, hogy a fix szorzós tuningnál inaktív lesz a CnQ."
nalad valami nagyon nem smakkol, sokan ezt szerettek volna elerni, hogy egyszerre legyen huzva a proci meg aktiv cnq, de kb. senkinel nem mukodott igy
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
Melorin #4278 üzenetére
nemtom miert akarod kiloni a vedelmeket, LLC mode 8 az kb. ahogy a kollega mondja, mar majdnem mint az auto. Nekem ugytunt, a szigorubb llc alatt jobban birja a tuningot. De ezt fenntartassal kezeld, mert valamiert nekem tobb meglatasom is szembemegy az ilyen videokkal.
ha tenyleg elszantan tonkre akarod tenni a procit, akkor a cpu featuresben kellene legyen olyan, hogy 'Relaxed Edc throttling' azt engedelyezd.
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
Melorin #4274 üzenetére
"És ezt a max operating temp limitet vagy throttling határt nem lehet valahogy kitolni? "
nem, ennyit bir a szilicium. illetve 95 fokot ad meg az AMD maxra, de azert attol jobb tartani par fokos tavolsagot.
probald meg az agresszivabb hutesi profilt, a Brockennek nem artasz vele -
hokuszpk
nagyúr
válasz
Melorin #4269 üzenetére
ha tulmelegszik lekapcsolja hovedelem.
viszont az elso szerianal azt vettem eszre, hogy neha egesz maskeppen viselkedik, ha megpiszkalom a hutes bogyoit, egy probat szerintem meger.
az msi alapbol valahova 85 fokra teszi a 100% hutesi teljesitmenyt, ez nalam inkabb 75.
valahol 30% korul kezdi porgetni a ventit, ezzel meg az a bajom, hogy a freezer ettol nem indul be, mert magatol -- ha huzunk egy vonalat a 0c 0% tol a 75c 100% -ig, akkor -- valahol 30 foknak megfelelo fesz felett kezd porogni. -
wwenigma
Jómunkásember
válasz
Melorin #3979 üzenetére
Nézegettem a HWinfo képet, ha ugy inditottad hogy futott a teszt elkepzelheto az alacsony feszultseg mivel visszavesz amikor all core terhelest kap es elkezd melegedni. A legalacsonyabb feszultsegeim nekem full terheles alatt voltak. (Ryzen profilt hasznalok)
Az az Asus lap jónak tűnik, nekem Aorus M van (pedig utal a mATX lapokat) és eddig frankó.
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
Melorin #3954 üzenetére
Amennyiben igy van, nem tudom miert szenvedsz vele es miert nem kuldod gariba a procit. Egyértelműen hibas peldanyt fogtál ki...mindezek elott még nézd meg a tápot is ahogy javasolták de ne is probalj tuningolni meg velemenyt alkotni amig vagy az vagy a proci nem cserelodik.
-
Tyrel
őstag
válasz
Melorin #3954 üzenetére
Gyanús hogy ott más baj van, sztem subaruwrc tapogatózik jó irányba.
Nem hiszem hogy egy nem-nagyon-régi 4 magos processzor többet fogyasztana teljes terhelés alatt mint egy 6 magos, pláne hogy azoknak az Intel-eknek a 4GHz röhögve megvolt, szöval gondolom nem volt neki nagyon kinyomva a szeme.
A B450 Pro4 ha nem is csúcs lap, de szerintem a VRM-jének inkább csak a 8 magos Ryzenekkel gyűlne meg a baja, nem hiszem hogy itt az lehet a ludas... ha csak nem gyári hibás.
Szerintem a memória gond sem valószínű, ha XMP profilból megy annyit amennyit, azt bírnia kell... Ez már PR, nem SR hogy mindenféle memória nyavalya legyen. UEFI friss?
-
hokuszpk
nagyúr
-
R3laX
addikt
válasz
Melorin #3954 üzenetére
Legolcsóbb alaplapba belerakod a 140.000-es VGA-t, meg rákötöd a 170.000-es monitort. Az egered majdnem olyan drága, mint a gép alapja... benne van a nevében, alaplap
. Nem értem miért pont ezen spórolnak sokan... Ennél már csak az a jobb, mikor beleraknak egy microATX lapot egy bötár
gépházba.
-
-
Atla
senior tag
válasz
Melorin #3940 üzenetére
Tegnap rossz infót adtam. Ma néztem prime95 alatt nekem is droopol az Asrock. Nem is kicsit. 3600 1.1825 biosban etet windowsban is ennyi,de prime alatt 1.1500 1.13800at is láttam. Biost frissitettél-e? Abban lehet van már LLC. Esetleg offset feszültséggel lehetne játszani.
-
Melorin
addikt
válasz
Melorin #3858 üzenetére
Megvan a megoldás (legalábbis AsRock alaplapnál) a rossz ventilátorvezérlésre.
A ventilátor profilnál a BIOS-ban minden venti csatlakozóhoz meg kell adni, hogy minek a hőmérsékletét figyelje. Alapból CPU van kiválasztva de arra akkor sem reagál ha 40 fokra 100% fordulatszámot állítok be, szóval bugos.
Viszont ha Tctl-re állítóm, szuperül elkezd működni minden -
Tyrel
őstag
válasz
Melorin #3858 üzenetére
Nekem a B450 Tomahawk csinálja ezt, hogy beállítok egy smart venti profilt, aztán ahogy elkezdem tesztelgetni feltűnően nem azt követi... pontosabban igazából követi, de kb. 10%-al mindig alatta van annak az rpm-nek amit használnia kéne, kivéve a smart fan görbe legalsó pontját. Ott pontosan azt tartja ami be van állítva, értsd. üresjáratban ugyan azokat az rpm-eket mutatja a HWInfo amiket az UEFI is, viszont ha terhelést kap nem megy fel annyira mint kéne.
Nem jöttem még rá miért csinálja, de nekem nem azt a PECI diódát nézheti mert az meg már túl hideg azokhoz az rpm-ekhez amire felmegy... igazából egyik hőmérséklethez se passzolnak, így nem értem a dolgot.
Más kérdés hogy van egy olyan reddit bugyraiból származó elméletem, mi szerint a szoftveres diagnosztikai programok a PR prociknál 10°C-al magasabb hőmérsékletet látnak Tdie alatt, mint a valós (SR-nél 20°C volt), de elvileg ez a probléma már X verzióval korábban javítva lett... viszont ha mégsem lett, az rögtön megmagyarázná a venti-vezérlés furcsaságát, és egyúttal azt is, hogy a bő 850g-os hűtőmmel miért tud felmenni a 2600X akár 75-80°C-ig is...
(IBT-vel valószínűleg még feljebb menne, de nem használom)
-
Tyrel
őstag
válasz
Melorin #3811 üzenetére
Ha XMP-ből megy a RAM annyit, akkor hagyhatod nyugodtan ahogy van.
Ryzen Masterrel van amit könnyebb tesztelni, de sokan nem szeretik.
Szerintem az XFR ill. az Auto szorzó felejtős. Feszültségből is az Auto felejtős, ha van Offset használd azt, ha nincsen akkor fix legyen. Cool n Quiet is legyen OFF.
Szerintem egy 40x @ 1,35V kiindulópontnak talán jó lehet, aztán onnan majd eldöntöd hogy inkább a feszültséget csökkentenéd (ha nagyon melegszik), vagy az órajelet emelnéd tovább.
Persze vannak itt nálam sokkal tapasztaltabbak is.
-
kago akira
tag
válasz
Melorin #3795 üzenetére
PCX-ben az elmult 3 héten vagy 5ször voltam. Még meg is jegyeztem amikor vettem a saját 2600x-emet hogy mennyire kapós. Hátúl a pultokon volt 2-3 intel és vagy 10-12 darab ryzen proci és szinte minden nap ilyen arányban. D úgye itt is látszik hogy 2 hét alatt vagy 7db 2600-as tulaj jelent meg a fórumban
-
Melorin
addikt
válasz
Melorin #3556 üzenetére
A 2400 ram rendelést visszamondtam a pcx-en emailban, közben pedig ugyanúgy tőlük megrendeltem a 3000mhz-es kitet. Megkértem őket, hogy akkor ezt küldjék el a proci+alaplappal együtt futárral. Szerencsére még hozzájuk sem érkezett be a cpu+lap így még időben variáltam. Az árkülönbözetet megkérdeztem tőlük, hogy majd az utánvétkor fizessem ki vagy előre utaljam? (az előző kombó árát már elutaltam nekik).
Szerintetek simán fog zajlani a változtatás náluk? -
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
Melorin #3554 üzenetére
Szerintem isten orizz a 2400as ramtól, volt kollega aki lehuzta hogy lassu a rendszer es utana derult ki hogy biza rakott bele 2400ast mert ugyisjoaz...
Korabban irtam milyen konfigot raktam ossze, memoria mar nalam van de alzas cuccok csak ma delutan kerultek futarhoz....ne bizzatok az alza szallitasi infojaban.
Compker-nél 45e a 2*8GB, QVL listaban bennevan.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Azonnali navigációs kérdések órája
- Egyedül?!
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- Kerékpárosok, bringások ide!
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- Milyen routert?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U7310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- 125 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070 (ELKELT)
- Apple Macbook Pro 14" (2024) - M4 - 16GB/512GB (mw2u3sl/a) Asztrofekete - Garancia - 18 Ciklus
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest