- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- iPhone topik
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Google Pixel topik
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Azonnali mobilos kérdések órája
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Msi és giga lappal elvileg jónak tűnik, asus lapnál is jó elvileg (szerkesztve: fury-val volt gond).
Papíron egyformának tűnik a két ram óraj és időzítés terén, az aegis-t szokták javasolni általában, vagyis sok hsz-t olvastam ezzel kapcsolatban, nekem is 3200-as aegis-em van.
Legrosszabb esetben 14 napon belül elállhatsz a vásárlástól. -
-
CJ4567
nagyúr
-
hokuszpk
nagyúr
ugy nagyjabol amiota van mplayer meg vlc es hasonlok, nemlattam embert, aki powerdvd -t hasznalt volna.
az SGX -nek meg szerintem nemsok koze van a 4khoz, az egy memoriavedelmi tekknologia, maximum a drmes cuccok profitalhatnak belole, szenvedjen az olyannal, aki az egyeb Intel processzorbugoktol sem lesz ideges"Esetleg marad továbbra is az Intel procik kiváltsága?"
nem ez lenne az elso eset, hogy egy Intel technologia az Intel procik kivaltsaga maradna
-
perfegor17
senior tag
Minden memória fogalatban volt már, le is vettem 2133mhz-re hogy nehogy az legyen a baja,alaplap csere is volt már,
vga csere is 1050 2gb,hd5450,rtx2070,
ssd m.2 tesztelve ugyan az sata WD green ugyna az,
táp cm 700w,EVGA 1000w,
dvd meghajtóm nincs
usb telepítést akarok gyári microsoft oldalról származik nem torrent. 1909-es windows 10 pro -
csiga8
senior tag
Nekem MSI X470 Gaming Pro Carbon van. Jelenleg 2700-al megy a mostani 3xxx-ek belemennek, és ígéret szerint még egy generáció majd belemegy.
A VRM bírni fogja ( gari ide vagy oda a padot kicseréltem a VRM borda alatt és a felette lévő műanyag csilivilit leszedtem, így vagy 10 C fokkal mindjárt hűvösebb lett. 8 cm ventivel szellőztetve meg nem megy 60 C fölé stressz teszteknél sem)
Majd egy jó BIOS kell, azt csókolom.
-
kovsol
titán
Nem akarok tuningolni. Azért is akarok X-es procit, mert akkor az alapból jobban tartja a frekit. [link] Stabil legyen. Nem kell nekem a feszkó, hogy esetleg egy hosszú renderelés végén úgy gondolja, hogy megfagy a gép, és akkor baszhatom, hogy 5%-al gyorsabb lett volna, ha neki kell álljak mégegyszer.
-
-
-
törölt tag
Igen, sajnos ez úgy van, ahogyan Dragon3000 mondja. Haver ugyanolyan lapot vett, mint nekem van, és sajna nem indult benne az új genes Ryzen. Megbeszéltük, hogy odaadom a procit, de aztán eszembe jutott, a BIOS chip. Eléggé meglepő volt tapasztalni, hogy a fránya konstruktőrök beforrasztották.
-
Albigator
őstag
RAM-os topikból:
"A többi (régebbi) Inteles processzor illetve az összes AMD-s processzor esetében nyugodtan választhatunk magasabb feszültségű, akár 1,8V-os modulokat/Kit-eket is bárminemű káros következmény nélkül.(/B)" "
Én eddig úgy voltam h 1.5V-ig simán el lehet menni de ezek szerint akár tovább is.
"Úgy gondolom ha a névértéken annyi akkor azon garantáltan tudnia is kell a gyártó szerint is."
Tudnia kell ja. De Ryzen+-nál eleve 2933 MHz a garantált csak. Afölött gyári tuning, maga a DOCP/XMP profil.
Te ha manuálisan tuningolsz felfelé egy 3200-as kitet ott már úgy mond semmi sem garantált.Amúgy nekem is 3200-as Predatorom van, ami Hynix CJR chipes. 3400 MHz-ig ment (és volt atom stabil) 1.35V-al. Most csak 3333 MHz-en megy.
Adatlapodon pedig nem látok infót.
-
Albigator
őstag
Ezeket az infókat meg mondanád honnan szedted? HA DOCP/XMP profil 3200-hoz ugyebár 1.35V-ot ad, miből következtetsz arra, hogy 3533 MHz-en is annyival kéne menjen?
Ja mert nálad egy Predator megy 3600-on annyival értem.. (Milyen Chippel szerelt a RAM, milyen procival, miyen lapban ?)(#16535) csiga8
Sztem az 1.42V se gáz, de ha nagyon biztosra akarsz menni akkor hagyod 3466 MHz-en 1.4V mellett úgy sincs sok különbség itt már.
-
norbert1998
nagyúr
2133-on mennek a ramok most, alap beállításon minden téren.
a 3000Mhz beáll. nem viszi semelyik
Nekem bootolt 3200-vel is, sőt, benchmarkokat is tudtam futtatni. De valójában még 2866-al sem stabil teljesen, játékból kidobálás és egyebek.BIOS is legfrissebb.
Szóval egyszerűen nem értem, mi az oka az összeomlásoknak. Annyira tuningmentes a gép, amennyire csak lehet, és mégis
-
Csupingo
veterán
Ezt találtam. Hasonló táp, balról a második csatlakozót nézzétek. Az egyik 4-es mintázata más. Nem ilyen, mind sarkítva van.
-
Plasticbomb
addikt
Jol sejtettem. Amig az egesz hobelevanc nincs AMDre is elhozva, addig az elvileg nem fog mukodni. Van egy oldal, ahol elvileg ra lehet nezni, mivel kompatibilis. Azt hiszem a PowerDVD valamelyik aloldala.
Konkretan, bluray lejatszas PCn, ami ezzel megy elvileg. de en ezt legutoljara tavaly junius korulneztem meg. azota nem izgatott. Az akkori rendszerem alapbol nem ismerte, a mostani ryzennel meg nem is neztem. Mivel ugyis jellemzoen Ubuntu Linuxon babralok, igy nem foglalkoztam vele, mivel kb semmi ilyesmi nem mukodik linuxon.....
Itt a link hozza: LINK
Mondjuk ahogy elnezem, nem lett frissitve egy ideje, pl HDR10 lejatszashoz hianyzik az AMDs GPU paletta, pedig mukodik rajtuk.
-
Ilyen alapon várjon örökké, mert mindig lesz jobb/olcsóbb. Vagy jön még egy kis forint romlás, gazdasági válság, készlet hiány, stb... aztán drágább lesz mind a kettő a jelenleginél is. Ha 1-2 hét lenne a megjelenésig még ok, de egy majd félév megjelenésre várni szerintem hülyeség.
-
-
Chalez
őstag
Nincs zsé, és nem bírok várni az új procikra, már nagyon cserélnem kellene, gyak. akadozik minden multi game...
Max majd meglátom az új árakat, ezt meg adom el, ha úgy van...
Konkrét alaplap típus esetleg ami 2600 tuninghoz való? X370 és B450-ből?
Amúgy szimpi ára van ennek a Patriot-nak is, és a hűtőborda is jobban néz ki mint az Aegis matrica, na nem mintha a gépemet nézegetném, én nem az a korosztály vagyok -
kelna91
senior tag
Köszi a segítséget, de most eléggé össze vagyok zavarodva. Rákerestem erre a B die finderre, és azt találtam, hogy csak az ilyen B-die modulok jók a Ryzenhez, a finder pedig csak méregdrága modulokat dob ki. Amiket eddig ajánlottatok, azok egyike sincs a listában. A legolcsóbb 32 GB-os kit a G.SKILL Trident Z RGB 32GB (2x16GB) DDR4 3000MHz F4-3000C14D-32GTZR, ami 120k, szemben a sokkal szimpatikusabb árú (fele annyiba kerülő) G.SKILL Aegis 32GB (2x16GB) DDR4 3000MHz F4-3000C16D-32GISB kittel, amit ajánlottatok.
Most akkor mi van? Az utóbbi nem biztos, hogy működni fog, vagy nem a névleges sebességgel a Ryzen 2700 mellett?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Linux kezdőknek
- World of Tanks - MMO
- PlayStation 5
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Linux felhasználók OFF topikja
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Autós topik
- Marcona Thermaltake léghűtés jött HEDT processzorokhoz
- Windows 11
- További aktív témák...
- DELL PowerEdge R740 rack szerver - 2xGold 6130 (16c/32t, 2.1/3.7GHz), 64GB RAM, 10Gbit HBA330, áfás
- TP-Link Archer C1200 Router eladó (1200 Mb/s Wi-Fi)
- DELL T40 EMC Szerver
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RX 7600 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 3000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged