- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- iOS alkalmazások
- MediaTek lapka köré épülne a Galaxy S25 FE?
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- One mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
viperabácsi
addikt
válasz
viperabácsi #23071 üzenetére
Dual biososSAPPHIRE Radeon RX 580 NITRO+ 8GB OC ! A diétás állásban csinálja ezt. Ha átlököm OC -ra akkor hoiba nélkül megy a gép .
Ha hybrid módban indul akkor a " diétás " biossal sincs gond.hokuszpk : eswetleg kipróbálnád nekem hétvégén a tieteket ?
-
viperabácsi
addikt
-
viperabácsi
addikt
HI ! Tud valaki segíteni nekem , hogy mi lehet a gond.
B450M Mortar MAX
R5 2600
2x8 gb corsair LPX 3000 mhz cl16Telepítettem osb-ről wint
Biosba belépve CSM/ UEFI -t ha átállítom UEFI re akkor három hosszú beep fogad majd ezt a hibát írja ki :Telepítés biztos uefis volt , mert 4 particiót hozott létre az ssd-n.
-
viperabácsi
addikt
válasz
kovsol #22816 üzenetére
Nem váltani szeretnék ,hanem még egy gépet összerakni pluszban. Részben a már meglévő , részben vásárolni szándékozott alkatrészből. A jelenlegi kérdés 3200g és csók ,vagy 2600 és mellé 2700 ?
Én is még arra gondoltam megveszem 3200g -t a 2600 megmarad és később ( 4xxx megjelenés után ) 3700x -
viperabácsi
addikt
válasz
zolee1984 #22812 üzenetére
Milyen játékokat tolsz ? Dilemmában vagyok erősen. Mostani gépem az adatlapomon szerepel.Itt olvasható a dilemmám tárgya :
[Akarok összerakni egy mindenest nappaliba] -
viperabácsi
addikt
-
viperabácsi
addikt
Szerinted ha cserélném a procimat akkor 2700x vs 3600 vs 3700x lenne a jobb ? A 2700x ár értékben szerintem verhetetlen.
-
viperabácsi
addikt
2600 -am van offsetet milyen lépcsőkben csökkentsem ? most 0.05v van.
-
viperabácsi
addikt
válasz
Walter_White #16406 üzenetére
Csak az a durva , hogy intel oldalon nem hatott az új árakra sem a Ryzen 3xxx megjelenése , csak a saját prociai ára zuhant be .
-
viperabácsi
addikt
Kb 2 hónapja vettem azz R5 2600 procit 50k körül. Akkor adtam el I7 4770 et 42 k ért.
Most R5 2600 42 k a használt I74770 meg 39 k ( használt R5 2600 meg alatta van au I7 árának . A R5 3600 ára meg az egekben ! Ez azért valami irdatlan pofátlanság AMD részéről nem ?Még proci árán nem buktam ennyit évek alatt sem !
-
viperabácsi
addikt
Annyit még a bios problémámra : Igazatok volt egy 200 ft-os egérrel működik , hihetetlen !
(#16202) wwenigma Nem értem mire gondolsz akkor mire állítsam ?
-
viperabácsi
addikt
válasz
Dragon3000 #16199 üzenetére
Na ezt kipróbálom
5-10 % ra állítom az elég ?
-
viperabácsi
addikt
válasz
nyul105 #16176 üzenetére
Ez egy asus gamer egér kanócos . eddig ( régi bios ) ment.
A venti profilt úgy lőttem be , hogy van a laphoz egy fan expert nevű progi , abban elinditóttam az autofan lehetőséget , az beállítja a venti által legalacsonyabb fordulatot, majd ez után áttettem smart ról RPM vezérlésre , így nem " Fűrészel " . eddig egész tűrhető. -
viperabácsi
addikt
válasz
nyul105 #16172 üzenetére
Erre a kérdésre válaszoltál ? Esetleg a felár intel oldalon ezért van ?
Nem noctua U9b se2 . A gyári hangos volt alapbol nekem. Mx 4 paszta van alatta a hőfokok ok , mégis fel fel pörög a venti. Most megoldottam ventiprofillal , erre lő jött a fentebb írt bios hibám. Azt gondoltam a bios frissítése megoldja a venti hibát , hát frissítettem . Azöta a bios sem működik ( nem lehet egérrel mászkálni ) , csk billentyűkkel mint régenViszont Az összefoglalóba be lehetne tenni ezeket (meg az összes jelentkező hibárol egy összefoglalót ) , meg halkan megjegyzem a milyen asztali gépet vegyek-be lehet figyelmeztetni kellene ezekre ajánláskor , mert én pl a nevezett topik ajánlása alapján raktam össze a gépet 9400f helyett
-
viperabácsi
addikt
Arra esetleg van valami ötleted , hogy INTELEK miért nem baxodnak ezzel ? Ne az legyen már a megoldás , hogy állandó fix (max 9 órajelen kelljen járatni ,meg a tulajnak kelljen ventiprofilt csinálni hozzájuk
.
KB úgy bele kezdek fáradni abba , hogy mindig szögelni kell ,hogy nem érdekel mennyit bukok ,megy a levesbe és jön ismét az INTEL ! Nem értem ,miért van ez a vergődés velük. A gyártóknak nem célja az elégedett ügyfél ? Esetleg afelár intel oldalon ezért van ? -
viperabácsi
addikt
válasz
SECTORnooB #16142 üzenetére
Értem akkor várom ,hogy javítsák
-
viperabácsi
addikt
Valaki találkozott már olyannal , hogy bios frissítés után nem tud egérrel mászkálni a biosban csak bill-el ? Látszik a nagy egérkurzor a képernyőn , ha megmozdítom az egeret eltünik és nem is jön vissza a kurzor .
Bios verzio 2406
ASUS ROG STRIX B450-I GAMINGAmi ezen a videón látszik az nekem nencs mostmár meg.
Próbáltam bios reset sem segít -
viperabácsi
addikt
A proci hűtő alatt mx4 van és nem az első proci amit felpasztáztam.A hőfokok teljesen rendben vannak terhelés alatt , legyen az IBT avagy játékok.
(#16112) csiga8 Ugyan ez a hőtöm van évek óta több procin fent volt csak ez az egy produkál ilyet vele ! Ha IDT / terhelés alatt jó akkor nem értem miért gyanakodsz pasztázási hibára ?
-
viperabácsi
addikt
Ezt csak néhány proci produkálja , vagy mind ? Nem kellene ezt az AMD -nek orvosolni esetleg ? Miért az user cop ezzel ?
(#16107) vásárlow Van a lapomnak a fan expert priogi azzal löttem be a ventiket, alig forognak majd hozzáérek az egérhez és jön a (hangorkán )
Mondjuk intel oldalon még nem hallottam ilyen panaszt .
Az ember azt gondolná veszek egy lap+proci+ram kombót 130K-ért öszze rakom és happy mindenki , ennek így kellene mennie. -
viperabácsi
addikt
válasz
Floyd80 #16100 üzenetére
Nem mozdul semmi a hőfokoknál , noctua hűtés van fent , de irtózatosan idegesítő a random felpörgések ! Az egyik ilyen tipikus eset , ha win 10 ben megnyitom a képek csempét , minden görgetésnél pördít egyet a ventillátoron
! Intelről jöttem ,lassan megbánom a sok szívás miatt !
4770 -et cseréltem erre , ráadásul amire használom nem is nyújt pluszt a régivel szemben . -
viperabácsi
addikt
Valakinél jelentkezett már olyan probléma , hogy minden teszt lefut , hibátlanok a hőfokok ( a linkelt hozzászólásban láthatóak az adatok ) , és mégis minden ok nélkül ( képek görgetése , böngészőben lap váltás ) fel-fel pörög a proci hűtő egy picit majd visszalassul és megint felpörög?
Gép : Ryzen 5 2600 Asus strix B450i gaming 3000 mhz corsair LPXMeg sikerült oldani a fagyást ami előzőekben jelentkezett amiről ITT ÍRTAM.,
A ramot vissza vettem 2933Mhz-re, így jónak tünik egyenlőre. -
viperabácsi
addikt
Köszi mindenkinek akkor megpróbálom 2933 -on manualban
-
viperabácsi
addikt
válasz
hokuszpk #15852 üzenetére
Pontosan ez a memória van nekem.
3000mhz 16 20 20 38 1.36V ver 3.31 Ez van a ramokon.Itt is meg lett kérdezve vásárlás előtt mindenki azt mondta rá , hogy mehet nyugodtan. ( úgy néz ki mégsem eszi meg. Nem tudom , hogy a lap vagy a proci nem szereti.
-
viperabácsi
addikt
A memória kezelés Ryzenéknél valóban LUTRI : Ha minden alapon megy nem jelentkezilk a hiba.
A memória D.O.C.P-vel van 3000 -re rakva.
Ha beállítom csak a ram -ot 3000- re akkor is csinálja random.
Videó a gépről amikor ujraindulgat.A villogó led szine alapján a ramra panaszkodik, reset után minden megy flottul egy ideig. Biosban nem állítja vissza magát a ram. -
viperabácsi
addikt
Üdv urak ! Lenne egy olyan kérdésem , van-e köztetek SZEGEDI vállalkozó szellemű ryzen 2600 tulaj ?
-
viperabácsi
addikt
-
viperabácsi
addikt
válasz
Leslie_K. #15336 üzenetére
Ugyan ebben a videóban beszél az általunk leírt " betegségről " 12:20 nál , LLC beállításnál.
scomcomputer Forumtárs ezt próbálja nekem elmagyarázni napok óta . Köszi Regulár-ra állítom.
-
viperabácsi
addikt
válasz
Leslie_K. #15334 üzenetére
Ahogy néztem videót Itt 18:42 -nél épp arról beszél , hogy be kell kapcsolni , különben nem tudja a proci csökkenteni a feszt offst voltage értékével ?
-0.4V amit te írsz és -0,05 v ami nekem van a között rengeteg a különbség !
-
-
-
-
viperabácsi
addikt
válasz
hokuszpk #15282 üzenetére
Noctua NH-U9B SE2 hűtő van rajta az nem hiszem , hogy kevés lenne neki. A ház elejében van egy 23 cm venti befelé fúj a tetejében van 2 db 12 cm befelé fúj hátul van egy 14 cm kifelé fúj , ( igaz mindenki a lehető legalacsonyabb fordulaton ) , tehát a jó szellőzés is adott szerintem. A képen látható , hogy nem ment 58 fok fölé , akkor mi gond lehetne a hűtéssel ?
A táp hibát is kizárnám , mert ez előtt (mielőtt összerakásra került a Ryzen konfig ) Egy intel I7 4770 ment vele ugyan ezzel a kártyával hiba nélkül.Megnézem még az avx es ibt vel ahogy írtátok. -
viperabácsi
addikt
válasz
ScomComputer #15273 üzenetére
Nincs tuning csak az offset voltage van - 0.05 v -re állítva.
(#15272) sati ez okozhatja a gondot ?
-
viperabácsi
addikt
válasz
ScomComputer #15270 üzenetére
Köszi ! Beállítottam. Lehet nem a gép ,hanem a win genyál ?
-
viperabácsi
addikt
Üdv mindenkinek. Lenne egy olyan problémám, hogy már 2 hét alatt 2 ször futottam bele egy olyanba ,hogy böngészés közben újra indul a gép és nem tud elindulni. Nyomok neki egy resetet bebootol és megy hibátlanul. Sem tesztek alatt nincs instabilitás sem játékok alatt. A memtest86 2x 4 kör lefut pendriveról hiba nélkül.AVX -es IBT szintén , semmi gondot nem produkál. Memória 3000 mhz -n KMP-vel proci picit alulfeszelve offset voltage -00.5 v. Semmi tuning nincs.
Proci : Ryzen5 2600
Alaplap : ASUS ROG STRIX B450-I GAMING
Ram : Corsair Vengeance LPX 16GB / 3000MHz White KIT (CMK16GX4M2D3000C16W)Mi a rák lehet ez ? A két hét alatt összesen kétszer jelentkezett egyszer kb 1 hete meg most 20 perce. Azóta is atom stabil minden.
-
viperabácsi
addikt
válasz
ScomComputer #15092 üzenetére
Lesz egy kis időm nekiállok.
-
viperabácsi
addikt
Üdv újra ! Fent van a kis torony Noctua . Kérdezném EZ a videó alapján eljárhatok ?
-
viperabácsi
addikt
válasz
SECTORnooB #15043 üzenetére
-
viperabácsi
addikt
válasz
viperabácsi #14872 üzenetére
Mondjuk az szép !!!
Asus Magyarország
Az asus külföldi oldala :
Nézzétek a két m.2 leírását
Konkrétan ezért ezt a lapot vettem , hogy ne kelljen külön rakni kábelre az SSD-t.(#14873) Thrawn Ott van az a magyar oldal képén !
Ez egyértelmű megtévesztés ! -
viperabácsi
addikt
válasz
Thrawn #14870 üzenetére
Nézd meg az első képet ott mutatja mindkettőnek mind kettőt tudnia kéne '.
Valjuk meg őszintén akkor a hátsó csatinak semmi értelme nem lenne., mivel pcie módban felezi a videókártya csati sebességét.
ez is szerepel a lap leírásában : Az M.2_2 bővítőhely a PCIE x16 hellyel osztozik a sávszélességen.
Ha az M.2_2 bővítőhely PCIE módban fut, akkor a PCIE x16 hely x8-os módban fog működni.1 Az M.2_2 bővítőhely a PCIE x16 hellyel osztozik a sávszélességen.
Gondolom , ha nem tudná mindkét módot értelmetlen lenne ez a mondat. -
viperabácsi
addikt
Kifutottam az időből. A 1 képen más van mint a 2. on ahol a háttértár leírása szerepel .Nem világos hol tudok a módok közül választani M2 sata -M2 pci ?
-
viperabácsi
addikt
válasz
Archttila #14863 üzenetére
Már frissítettem az újra. Nekem nem látta biosban ( mondjuk a régivel ) és a pci -e x16 sin leváltott x8 módba , mintha NVME ssd lenne benne.
Régi bios 1103 volt most 1301 van fent. Elvileg már tudja a ryzen 3xxx generációs procikat .Az M.2_2 bővítőhely a PCIE x16 hellyel osztozik a sávszélességen. Ha az M.2_2 bővítőhely PCIE módban fut, akkor a PCIE x16 hely x8-os módban fog működni.
-
viperabácsi
addikt
-
viperabácsi
addikt
válasz
SECTORnooB #14735 üzenetére
Érdeklődnék ,hogy a Corsair Vengeance LPX 16GB / 3000MHz White KIT ramot elég úgy beállítani 3000 mhz-ra , hogy ram frekit beállítom biosbsn 3000mhz-ra , vagy kell az XMP ? Ha beállítom a 3000-es értéket játékok alatt is stabl , meg a win is.
-
viperabácsi
addikt
válasz
SECTORnooB #14732 üzenetére
Egyenlőre A gyári míg meg nem jön a noctua NH-U9B SE2 -höz az AM4 kit a noctuátol. (állítőlag ingyen ) .
Azért is kérdeztem , hogy kezdetnek jó alap -e a videó , mert úgy gondoltam így alulfeszelve el fog bírni vele a gyári hűtés.
Utána ha fent van a noctua akkor ez alapján folytattam volna.
Ha megjönnek az alkatrészek összepattintom és jelentkezem még segítségért .
Még egy kérdés , gyári paszta cserélendő MX4 -re gondolom ? -
viperabácsi
addikt
Hali ! Döntésre jutottam és megvettem Ezt a konfigot.
Amatőr vagyok AMD fronton , és még soha nem foglalkoztam tuningal. Érdekelne a véleményetek EZ alapján lehet kezdenem a beállításokat ? -
viperabácsi
addikt
Valaki fel tud világosítani esetleg egy olyan kérdésben , hogy R5 2200g és R5 2400 g milyen teljesítményű egy konzollal szemben ?
-
viperabácsi
addikt
Amúgy nem is értem ezt a CSILLÁMPÓNIS ökörséget. Mi értelme egyáltalán
-
viperabácsi
addikt
válasz
ScomComputer #13927 üzenetére
Bocs ha ez OFF. Azt gondoltam a legjobb alaplapot itt tudják ajánlani hozzá akik a procit napi szinten használják. Eddig próbáltam a milyen asztali gépet vegyeket , az alaplapos topikot is mindenütt mást mondtak. Kb ez a gond inkább. Bocs hogy ez kiszakadt most belőlem. Igérem nem kérek több tanácsot.
-
viperabácsi
addikt
válasz
Tomoty #13922 üzenetére
Kicsit vicces , hogy az ITX méretben nincs normális lap Ryzen alá
(#13923) Zicokuka MSI B450I GAMING PLUS AC -ra gondolsz ?
Nekem most Asus Z87i-pro van ezt meg sem közelítik a mai lapok ( mondjuk egyik oldalon sem )
(#13925) Indiant Asrock -ot nem is néztem , és nem is szeretném.
-
viperabácsi
addikt
Esetleg lehet már tudni mikor jönnek a 3 generációs Ryzen-ek , lehet érdemes lenne megvárni ? Azokhoz új lapok is jönnek ?
-
viperabácsi
addikt
Üdv ! Újra lenne egy kérdésem. R5 2400g vagy R5 2600 alá melyik lap lenne jobb a három közül?Nem lesz X-es proci és ezek is csak optimalizálva lennének tuning nélkül.
MSI B450I GAMING PLUS AC kb 38 K
ASUS ROG STRIX B450-I GAMING kb 55K
GIGABYTE B450 I AORUS PRO WIFI kb 39K
Ezekben el fog menni az új szériás Ryzen procik , vagy meg kell várni az ahhoz való lapokat ?
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD I Phenom I Athlon I A10 I FX I Ryzen I FM2 - AM4-ig 2.000ft-tól
- Intel Core i9-9900K 8-Core 3.6GHz LGA1151 (16M Cache, up to 5.00 GHz) Processzor!
- AMD Ryzen 7 3700X 8-Core 3.6GHz (32M cache, up to 4.4GHz) AM4 Processszor!
- Intel Core I3 9100F Eladó!
- Intel Core i7 10700 - 4.9 GHz - 8mag/16szál - Eladó!
- Acer Predator Helios 300 - 15,6"FHD IPS - i7-7700HQ - 8GB - 256GB SSD+1TB HDD - GTX 1060 6GB -MAGYAR
- AKCIÓ! Apple Watch S9 45mm Cellular acél GOLD okosóra garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 8/16/32GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook E746 - i5-6GEN I 4GB I 500GB I 14" HD I DP I W10 I Garancia
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G8 - i5-11GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest