-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Puma K
nagyúr
(#16155) Sifre
hozzászólásra ment volna a válasz
Köszi!
Az órajel esetén milyen funkciót és hol kell kikapcsolni, hogy ne dobálja az órajelet?
Tudom Windows alól is lehet buherálni az energiamenedzsmentet, de BIOS-ból biztos a tuti.
Ennyi infó is bőven elég, köszi!
A mostani Asus alaplapomban lévő procit is úgy használom 2015. óta, hogy fixált feszültségen és órajelen jár. Csak ezeknek az értéke változott az évek során az adott hűtő hűtési teljesítményének a függvényében.
Aztán ha váltok valamilyen X470-es Asus alaplapra (Crosshair VII Hero az amivel szemezek) akkor lehet továbbvinném ezt a hagyományt és ezért érdekelt, hogy itt is lehet-e használni.
Nem tudom, hogy milyen okból kifolyólag gondoltam azt, hogy nem lehet, de azért gondoltam biztosra megyek
-
Paxker315
veterán
Nem írtam hogy gond. Aznapi áron a 3400-ás volt olcsóbb a 3200-astol, így lett az. Majd később kipróbálom combosabb proci&alaplap mellett. Plusz a visszakuldes is pénz.
Most c14 időzítéssorral 2933 on fut, de c12 &2666 is ment neki. Meg 3200 , a lapom elvileg ennyit tud (b450m Pro4). Szerintem bőven fogja tudni a 3400at pl egy mortarban v steel legendben. Majd később kiderül
Meg úgy tudom, a cjr hynix nem számít rossznak. Nem b-die, de teljesen oké.
-
törölt tag
Asus ROG STRIX X470-F GAMING
EZEN lista szerint igen, támogatja a 3000-es modulokat, de az enyém pont nincs rajta a listán.
CMW16GX4M2C300015 (Corsair Vengeance RGB Pro)
Albigator
A 3000-et, és a 3066-ot próbáltam, de kékhalálozott. Viszont hagytam minden feszt alapon. Ami még feltünt, hogy manuálba a 15-ös CAS is 16, még 2966MHz-en is. (kis négyzetben azt írja)
-
Albigator
őstag
-
korcsi
veterán
-
Paxker315
veterán
mikroATX, lehetséges megoldások:
B450:
MSI B450M Mortar, MSI B450M Bazooka V2; B450M Gaming PlusOFF:
X470-es mikroATX alaplapok nem léteznek! Bitang böszme
Mert ATX Ult1m8 megoldások:X470:
Asrock Taichi
Asus Crosshair VII Hero; Asus Strix X470-F
Gigabyte X470 Aorus Gaming 7
MSI X470 Gaming M7 AC; MSI X470 Gaming Pro Carbon -
dangerzone
addikt
Az utóbbi 6 évben matx lapom volt, de a házamba befér nagyobb is, a keret meg annyi, hogy 40.000 alatt legyen. Semmi sallang , csicsa nekem nem kell. Tudjon minimális tuningot, legyen normálisabb hűtése és minél megbízhatóbb legyen (amennyire ezt ugye előre meg lehet saccolni
), minél jobb kompatibilitása a memóriákkal.
-
jeni
félisten
Mást nem teszel mint keresed az alkalmat,hogy kibe kössél bele! Ha alá tudod támasztani, akkor szakmailag bizonyítsd be! Az én lapomban nem sikerült többet kihoznom. Ezt el kell fogadnod.
A hozzá szólásod nem KÖZÖSSÉG építő jellegű volt!
És ha legközelebb az ide betévedő FÓRUMOZÓ más állít vagy ír olyat ami neked nem tetszik,nem értesz vele egyet akkor az egyéb jelzői szavakat hagyd ki a mondatodból!
-
Chalez
őstag
Nagyon szemezek vele egyébként... Csak ha van valami sokkal jobban ajánlott, akkor szívesen fogadom.
(#9864) SECTORnooB Na és kisebb tuninghoz már kell egy jobb hűtő, vagy amit adnak hozzá az is megfelelhet? Amúgy a lényeg először egy alap rendszer, a finomhangolás ráér a következő fizu után...
-
Archttila
veterán
-
Helsing
aktív tag
A Witcher 3-at simán vitte a gép. De kezdem sejteni, hogy miért röccent meg olykor.
Holnap megyek a prociért meg a ramért.
Ha minden jól megy akkor az alaplapért is. Remélem nem b@sznak át vele és csak hitegetnek, hogy pénteken megérkezik hozzájuk mert szombaton össze akarom szerelni a gépet. Most pl pénteket írnak, tegnap meg csütörtököt írtak. Már kezdem bánni, hogy nem az Alzán rendeltem meg.(#7440) SyMbioTe:
Értem, köszönöm!
Remélhetőleg nem lesz rá szükség mert jól fognak működni a ramok a lapban. -
Helsing
aktív tag
Meggondoltam magam. Megveszem a 3333-ast. Veszek tőlük két ssd-t, egy procit meg egy pendrive-t. Szóval ha mégsem jó a ram akkor sem bukik rajtam a bolt. Ha 3200-on menni fog, akkor már elégedett leszek.
Amúgy elég bosszantó, hogy sem a Kingston, sem az AMD, sem pedig az MSI nem mond semmi konkrétumot erre a memóriára. Pedig szerintem lenne kapacitásuk arra, hogy leteszteljék kb az összes ramot.
Nem a júzer dolga lenne találgatni. -
Helsing
aktív tag
Kérdés, hogy mikor kapom vissza a pénzt és hogy mennyit szívózik a bolt. Mert az egy dolog, hogy 14 napos elállási jog illet meg, de a magyar boltok nem nagyon szeretik kiengedni a kezeik közül a pénzt. Nekem meg nincs kedvem verni az asztalt meg jogszabályokat idézgetni.
Van egy biztosan működő alternatíva ami 133MHz-el üzemel csak alacsonyabb órajelen.
Egy napot rászánok a gép összerakására, telepítésére és beállítására. Nem szeretném elhúzni a dolgot egy rossz komponenes miatt. Szar érzés, amikor összerakja az ember a gépét és nem, vagy pedig nem teljesen jól működik.De persze mindenképp utánanézek még a 3333-as memóriának. Biztos rengeteg embernek van ilyenje és sokan Ryzen mellett használják. Ha hozza az előírt órajelet akkor jobb vétel mivel kb egy árban van a másikkal.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
-
Bacusuz
őstag
szia
segíts megérteni, mert elég zöldfülű vagyok a kérdésben.
az összefoglaló azt írta 2933 fölé nem megy oc nélkül, akkor miért vegyek 3200 as ramokat?másik kérdés hogy egy 2400-as cl 12 megegyezik egy 3200 cl17 teljesítményével (kb). nem inkább az alacsonyabb időzítést kellene kerenem?
a feszültség kérdés elkerülte a figyelmedet, vagy nem tudod a vélaszt?
-
Atla
senior tag
Zola neked ez az 1.33 az load vagy idle? Subarunak 1.35 kellett hozzá. Én és úgy érzem, h 1.32 körül meglehet nálam. 1.306 load cinebench lefutott, Prime 5 perc és csonttá fagyott. Közel vagyok csak érdeklődtem merjek-e tovább menni, illetve hogy másnak is ilyen-e a cucc.
-
Tomko78
őstag
szerintem jobban jársz , speciel én kikapcsoltam XFR-PBO-t , aida nézegettem Cod WWII , mivel csak azzal játszok és PBO is csak 4-4.1 ghz mentek a magok de elég magas fesz mellet , most belőttem épp milyen hangulatban vagyok 4-4.1 Ghzre és happy van
jóval kevesebb feszt add a alaplap a cpunak nem melegszik a cpu se annyira
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Szerintem nem. Ha nem renderelsz meg konvertálsz, tömörítesz állandóan, akkor kevesebbet nyernél +2 maggal, mint amennyit buknál a csökkent IPC-n. Inkább várd meg szerintem a Zen2 procik megjelenését, és majd akkor ráérsz mondjuk a 2600-as procik utódját megvenni.
Addig meg ha még nincs, maxium tuningold meg a 2600-at, 4.0GHz-re húzni all core simán lehet erőfeszítés nélkül.Tomko78: viszont olcsóbb volt és lehetett húzni. Intelnél spec proci kellett az értelmes tuninghoz, PhenomII prociból meg élből kaptál black editiont.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Nem kompatibilitásról vagy sebesség különbségről beszéltem, azért javasoltam a B-Die chipes ramokat, mert azokból szoktak készülni a magasabb órajelű de alacsony időzítésű ramok. Nyilván semmilyen eltérés nem lesz pl. 3000 CL16 B-Die és Hynix között, nem is lehet.
Azon viszont nem csodálkoznék, ha a Zen2 IMC része meghaladná a 3066MHz-et, miután már a B400-as chipsetek is meglépték ezt, így mivel rá kell költeni nem kevés pénzt a ramra, véleményem szerint nem célszerű gagyibbat venni. Ez alól csak azt az aegis ramot mondanám kivételnek amit linkeltem, mert tényleg jó áron adják és 10-ből 9 ember igényeit remekül kiszolgálja.
subaruwrc: így van, de gyors fabrichoz gyors ram is kell.
-
-
A gyári AMD hűtő amit a 2700x-hez adnak és nem paszta nélkül van csak le vettem és vissza tettem rá így lehet szétvált jobban a paszta, mint ahogy először elsimúlt rajta.
Valami kompakt vízhűtésre gondoltam, mert nem szeretem a toronyhűtőket. Tudtok esetleg ajánlani rá egyet?
-
blackmacs
senior tag
-
nubreed
veterán
Köszi, kikapcsoltam a CNQ -t, a Windowsban a Power Optionsnél 100%-ra raktam a minimum Processor state -et, mégis továbbra is dinamikusan változik a cpu freki. Amúgy az AMD Ryzen Optimized Power -t használom, amit a chipset driver felrakott. Szóval miért nem működik a fenti beállítások ellenére sem, tudja valaki?
-
Milka 78
nagyúr
Nem pörög 100%-on csak tartja az órajelet terhelés nélkül is.
Szerintem erre gondolt
Pl Intelnél évek óta így használom ( vagy lehet sz@r@kodni az offsettel), játékok alatt is kiegyensúlyozottabb a teljesítménye,nincsenek hirtelen teljesítmény/órajel váltások és az emiatti droppok. -
palfitom
félisten
Mivel a fix fesz (és magas órajel) nem károsabb, mint a fesz-váltakozás, így gyakorlatilag mindegy mit nevezünk hosszú távnak.
Vagy úgy is megfogalmazhatjuk hogy, ha nem kíméled (nem tudod kímélni) a fesz visszavétellel a technikát, akkor miért ne legyen pörgős, azonnal reagáló a gép? (persze nem extrém magas feszültségekről van szó...) -
zole72
tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eladnád a telefonod? KÉSZPÉNZES OKOSTELEFON FELVÁSÁRLÁS azonnali fizetéssel!
- Apple Macbook Pro 14" (2024) - M4 - 16GB/512GB (mw2u3sl/a) Asztrofekete - Garancia - 18 Ciklus
- Apple iPhone X, 256GB, Kártyafüggetlen
- LG 27GP95RP - 27" Nano IPS - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 600
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged