-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
tasiadam
veterán
nekem meg aprus b450m volt, az is 80c, plusz egyik fazis nem volt hutve. most b450m mortar max, es igy se hideg, pedig ez hazisonkent 2-2 high es low side VRM-el van. De hat nalam az fps lock miatt nem megy fentebb 75c-nal.
amugy 50-60c Fel-1 ora stressz teszt utan? az kemeny. -
tasiadam
veterán
hat en mertem mindenhogy is szegeny procit, minden fiszfasz orajelen es feszen is. es az all core fix fesszel volt az eddigi legjobb. kevesbe meleg, kevesebbet eszik, es bukok valami 3%ot single coren.
nem 1.45 meg efolott megy, hanem 1.3, regebbi lapomban 1.25v-on tudta a 4ghz-t es cine r20 4k pontot.
nem arra valo a zen+ h szarra huzzak, cserebe sokat eszik, foleg a 2700x. hany fokos a VRM? nekem most 80 igy, de a cpu huto direktbe fujja ra a meleget kb. -
Chaser
legenda
az a lap matx, tsókolom' ( : ha itx-re gondoltál szorozd meg az árat 2-vel
3200g viszont talált, tényleg majdnem egy árban megy 2200g-vel - bár úgy tudom nem is nagy difi van köztük, ha van egyáltalán, az nem 7nm-es mint a 3xxx zen-ek -
sata ssd jó, csak ne "hitványat", 860 evo villám és nem is melegszikszerk:
GIORGIONE76
nem véletlen nem vettem a felsorolt nvme-ből ( : abból volt egy sx8200 pro-m, hasított szépen, ezt megfejelte a samu 970 evo - és nem másolásra gondolok, azt nem is néztem, bencheket sem -
sx 8200 pro-ból 500-as volt, 25-ért vettem tavaly november környékén, január végén adhattam el, szintén 25e-ért, annak már akkor felment az ára ( : azóta úgy látom rárepült még +5-10e...szép -
Chaser
legenda
2200g - esetleg 200ge, az kb feleannyiba kerül, de nem 4 magos, 2 mag/4 szál, éppen elég lehet, most a notebookomban ht tiltott 6. gen 2 magvas intel van, órajel sem acélos, netre, officera jó, ssd-n van minden -
b450m s2h - olcsó/jó, m2 nvme, vrm hűtés -
sztem inkább 8gb, ha számít az igp sebessége 2x4 felállásban -
ADAM1337
nagyúr
Multiban, nem high-on inkább többet lássak, Apex Legends, RoE, Pubg, Overwatch jelenleg.
(#10972) Astroboy: azaz.
(#10973) zolee1984: Az mx4-el teljesen jó lesz szerintem, igen a 1080-asat néztem, de azért ez erősebb kártya. Még keresgélem melyiket kéne alá rakni.
Cél úgyis a 3. gen ryzen 7, csak nem tudtam várni így lett a 2600x átmenetinek.
-
Pro!Petya
addikt
Az a hővedelem miatt, de 85 fokon tartósan már hibásan is számolhat a proc.
Hűtésre én mindig az elérhető legjobbat ajánlom amit a pénztárca még elbír! Abból még sose volt probléma hogy ha esetleg fölé lövünk a hűtéssel ellenkező esetben viszont simán fel lehet ülni a $zopórollerre a spórolás miatt -
Pro!Petya
addikt
280-as 30mm -es aio-val brutálventik nélkül meg lehet fogni 80 fok alatt.
(asszem 85c a max operating temp)
(#8473) dubeczka -
micafighter
nagyúr
Akkor próbáld ki a mintavetelezest VGAhoz allitani.
Szerintem amúgy is ez a legjobb az összes ventinek a házban ha AIO van, mert a játékban legvalószínűbb, hogy inkább a GPU hőfok fog limitalni (FPSben).
Vigasztaljon amúgy a tudat, hogy bár Asus deszka tud állítani VRM switching frequencyt közép/felső kategóriában, de BIOS venti profilban nem lehet mintavetelezest állítani, egyszerűen nincs rá opció. Szerintem még a crosshairben se. De a giga x470 ultra Gamingben is persze benne van a mintavetelezes, ami árban fele annyi mint a crosshair
És ez szvsz egy igen hasznos funkció.
-
micafighter
nagyúr
-
micafighter
nagyúr
Igen kicsit overkill az a VRM, na meg kb az az egyetlen lap x470en, ami hutobordat kapott, és nem diszito dekorációt.
A BIOSban tekerd fel a VRM switching frequencyt mondjuk 600ra vagy mehet feljebb is, a processzor teljesítmény is javulni fog kicsivel, cserébe a VRM jobban fog melegedni, de most nálad ez is pozitív lenne.
-
micafighter
nagyúr
Próbáld ki amit írtam. Mondjuk nálam is AIO van, és én minden ventit lekorlatoztam 50%ra kb, nekem halk legyen
A VRM mintavétel se rossz amúgy mert azon a lapon nem fog soha tüskéket hozni úgy mint a proci. Homersekletben mennyivel volt rosszabb a VRMes mintavételt használva? Ha játék alatt nem volt melegebb, akkor lehet hagynám azon ha csendes. AIOnal nem feltétlen a venti a szűk keresztmetszet.
-
-
Alpi.
addikt
Köszönöm !
Win 10 Lite-ként keress rá. 2,5 Gb az installer iso.A vicces (vagy szomorú), hogy minden benne van így is, ami alapesetben kellhet. Ergo felismert eddig minden hardvert, stb. Nincs benne a sok szir-szar fölös cucc. Áruház, stb. illetve defender, frissítések simán kilőhetőek. Tényleg indulhattam volna a Win10 utálók Vb-jén ezelőtt, de rá kellett jönnöm, hogy maga a 10-es, mint oprendszer, egyáltalán nem rossz. Gyors, jó az energiagazdálkodása, Dx12 megléte, stb. Ebben a verzióban képes hónapokig változatlan Windows könyvtár méretre pl., ami a normál verziónál tudjuk, mennyire megy... Elképesztő, hogy elkezded elbontani a ganyé-dombot és a legvégén ott marad valami picike kis fénylő golyócska... Az az op.rendszer része a Win10-nek..
(azt mondanom sem kell, hogy nem legális verzió, szóval kizárólag zártpályás használatra ! -
Zoltn
senior tag
Nem mondanám, hogy csalódás, de nagyon furán hat na.
Jövhéten kap valami játékvizet, mert ez a kis lopakodó légkavaró nem igazán nyert meg.Meg még ilyet nem láttam, laggol a win-em!
Megfogok egy ablakot és laggolva tudom csak mozgatni.
Na erre már rá is jöttem mi volt a baj. Ha nyitva van a Ryzen Master, akkor van ez. Amint bezárom megszűnik a probléma. Haaaj nem jó kezdés.
-
chros
őstag
Ez igy van. 2 ut van fesz csokkenteseknel:
- lazabb LLC-k: igy kisebb fesz csokkentes lehetseges
- szorosabb LLC-k: igy nagyobb fesz csokkentes lehetsegesHogy melyik a gyumolcsozobb (es mennyivel), azt nem tudom. De en a szorosabbat hasznalnam (ha nem underclock-olnek), mert azzal stabilabb a CPU es kevesbe ingadozik a fesz.
-
chros
őstag
2 fele van (bovebben): CPU es SoC.
- eloszor az LLC-ket lodd be "kozepre" (CPU es SoC) , ez alaplapfuggo
- majd jatsz el a CPU voltage offset-tel (VDDCR CPU Offset Voltage): pl 4-es ugrasokban menj lefele
- utana RAM tuning ha kell
- legvegul SoC voltage offset: pl 4-es ugrasokban menj lefeleA lepesek kozben stress teszt mindig.
-0.1 Volt-onkent kb 4-5 fokot lehet nyerni beallitasokkent, igy osszesen 8-10 fok minusz lesz a vegen. -
-
Johni5
őstag
Én inkább MX2 párti vagyok,az MX4 nem jött be.VGA-ra jó,de CPU-ra annyira nem jött össze.
Grizli talán 3 fokkal jobb ennél a platformnál.A gyári amúgy első szétszedésnél-kb 1 hónap -Száraz volt,mint a homok.Hűtő levétel meg AMD nél,vagy inkább "lábas" prociknál mindíg forgatós,különben kitéped a foglalatból. -
fanti
addikt
Memóriára : Prime95 Blend, és a LinX-nél NE a 4096MB-osat, az KEVÉS, minimum a 8192MB-os vagy nagyobb legyen, a gépben levő memória függvényében.
Ha mindkettő lemegy hiba nélkül, akkor 95%-os stabilitásod van, jöhetnek a CPU és RAM zabáló optimalizálatlan hulladék játékok.... azok az igazi tesztek.
Az Aida tesztelésre lepkefing....
dniki88
Jónak néz ki!
-
Humbucker
senior tag
Ilyen monitorhoz használnám.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Hosszabb bemutatót kapott a Borderlands 4
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Windows Insider Program
- Autós topik
- Nagyrobogósok baráti topikja
- Milyen okostelefont vegyek?
- AMD Radeon™ RX 470 / 480 és RX 570 / 580 / 590
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Yettel topik
- További aktív témák...
- AMD Ryzen 7 5700X processzor eladó /Garanciás/
- Ryzen 9 7900X /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Ryzen 9 7900 /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Ryzen 7 5700X3D /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Ryzen 7 8700G /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Apple Macbook Pro 13 2020 - M1 - 8GB/256GB SSD - Touch Bar - 102 Ciklus - 99% Akku - Ezüst - MAGYAR
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 XC 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- Új Apple iPhone 16 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 3 Év Garanciával
- DELL PowerEdge R630 rack szerver barebone - 2xSocket 2011v4 , 24x DDR4 DIMM, H330 RAID, 39369Ft+ÁFA
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged