- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Mobil flották
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- iPhone topik
- MIUI / HyperOS topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- A Redmi 15 5G-t power bankként is lehet majd használni
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
jeni
félisten
válasz
KaiotEch #25339 üzenetére
teljes felületén el kell kenni vékonyan!
plasztik kártyával el lehet kenni rendesen.
ennyire az MX4 pasztát nem szabad sajnálni!
itt a kenésnél nem arról van szó ,hogy folynia kell,mert ha rendesen el kenve vékonyan egyenletesen, akkor nem fog kifolyni sehogy sem.a pasztának nem az a szerepe,hogy vastagon legyen rajta hanem az,hogy az egyenetlenséget kitöltse mindkét felülete között vagyis a hőátadás és a hőelvétel megtörténjen.
-
jeni
félisten
válasz
MegalodonS #25130 üzenetére
szerintem a B550 is olyan mint az X570 mikor ezt a progit írták akkor a jelzettek még nem léteztek.
-
jeni
félisten
-
jeni
félisten
válasz
tasiadam #25018 üzenetére
neked feltehetőleg Hynix ramos a KIT-ed
-
jeni
félisten
ez a táblázat megadja melyik milyen ramos?
-
jeni
félisten
válasz
MegalodonS #24982 üzenetére
vga átalakítóval próbáltad?
-
jeni
félisten
válasz
Dragon3000 #24936 üzenetére
de akkor semelyikre nem érdemes váltania,csak újra megvenni a Z390 lapot DRÁGÁN
akkor meg az a baj. -
-
jeni
félisten
válasz
#95712068 #24892 üzenetére
köszi
viszont a Giga lapnál a DS3H esetében gond lehet,hogy csak 2db venti csatlakozó van rajta,igaz ezt elosztóval meg lehet oldani,de akkor az plusz 2000Ft,az olyan ha drágább lapot vennék.
tasiadam
milyen lapban mely memória KIT-el?
mert lehet a 3200 és a 3000 nem azonos chipek vannak benne.
a Predator 3200 és az Eagis 3000 vannak szó? -
jeni
félisten
válasz
GIORGIONE76 #24567 üzenetére
köszi
a BIOS-ban az SVM-t bekapcsoltam (közben a manualban megtaláltam) sem oldotta meg a helyzetet.
az Intel SGX továbbra is passzív.
marad a két lehetőség:
vissza a boltba az LG BH16NS60 író,másutt egy ilyen Pioneer 2x többe kerül!
vagy összerakni egy intel gépet.
a ház,memória KIT,ODD,tápegység meg van illetve egy kisebb régebbi VGA is van a dobozban
ha az Intel CPU 630 GPU vinné akadás mentesen akkor elég lenne az integráltra bízni a dolgot.
esetleg eladni a Ryzen-t vagy cserélni egy Intelre a cuccot.
ezt leszámítva mindig is Inteles gépeim voltak, a legelső AMD konfig a Ryzen 2700X az életemben. -
jeni
félisten
-
jeni
félisten
válasz
perfegor17 #22827 üzenetére
Két dolog van.
Nem szereti az alaplapod a memória KIT-t.
vagy
Az alaplapod valamely alkatrésze hibás.
Ezért kellene a Win7-t megpróbálnod.
Egyedül az alaplapot nem cserélted le. Talán még a korábbi Windows 10-t meg lehet próbálni.Ahogy írták korábban . A Bios ami meg ludas lehet.
-
jeni
félisten
válasz
perfegor17 #22821 üzenetére
remélem jól olvastam vissza a problémádat a gépeddel kapcsolatban.
nem egyértelmű vissza olvasva,hogy mi is a rossz?hardverek:
biztos vagy benne ,hogy az összes hardverek jók benne?
egyesével a memóriákat minden egyes slotban tesztelted?
az SSD is jó-e?
a kábelek rendesen be vannak dugaszolva?
szoftver:
Windows 10 Home? Pro?
tegyél fel akár egy Win 7-t és azzal nézd meg, ha feltelepül, akkor a Win10 a rossz amivel sikertelen a telepítésed.
az is lehet a DVD íróban nem tudja rendesen beolvasni a lemezt.
próbáld meg egy pendrive eszközzel telepíteni. -
jeni
félisten
válasz
Tomtailor85 #20964 üzenetére
két különböző memória profilok!
egységesnek egyformának kell lennie! 2933Mhz
ha volt akkor boccsi -
jeni
félisten
válasz
kovsol #20744 üzenetére
Ebben az esetben nézd meg ,hogy a gyári oldalon a lapodnál milyen 2x16Gb frekit javasolnak és azt vedd meg ami belefér a keretbe.
Lehet az aprón is van eladó olcsóbban jobb változata számlával garanciával kisebb rizikóval. Ha nem szereti a lapod akkor ebben is megtudnál állapodni az eladóval a vissza vétel esetén. -
-
jeni
félisten
válasz
Sev!er #20699 üzenetére
inkább azt írd le milyen házad van,de az újaknál már meg van a kivágás a cpu hűtő cseréjéhez.
ha ez a ház akkor meg van a kivágás az alaplap tartón.
ha másik oldalról az alaplap forrasztott oldalról nézve látod a felfogató tartó vasat és a csavarokat akkor ki tudod bontás nélkül is szerelni lehet,de ez kényelmetlenebb.
én kiszerelném az egészet és úgy raknám össze. -
jeni
félisten
válasz
T0mBd1gg3R #20289 üzenetére
esetleg ez mert alapból nagyobb 3400Mhz frekis
ilyenekre jövőre gondolva nagyobb freki és magasabb időzítéssel mit lehetne kihozni?
4000Mhz
4400MHz -
jeni
félisten
válasz
raziel01 #19084 üzenetére
én nem is gondolok a játékokra ha veszek egy procit,nem az az elsődleges,de TÉNY előnyben van.
igaz eladhatóak később is a játékok.
plusz 1000Ft így nincs mese az újat kell megvenni.
Paxker315
gondolom az kiszűrhető,észrevehető ,hogy már be is szerelték,kipróbálták a procit,mielőtt elálltak tőle?
mert ebben az esetben már használtként kell,hogy eladják. -
jeni
félisten
válasz
surgyi #19073 üzenetére
Szia!
Nézzél be az Alza topikba és látod a folyamatokat és a kódot miképp lehet olcsóbban megvenni.
2700 proci,van felbontott ugyan annyi garival 1000Ft-al olcsóbban ott.
December 8-ig vagy készlet erejéig tart. -
jeni
félisten
válasz
GIORGIONE76 #18660 üzenetére
Azért furcsa mert OC szerint csak 3466Mhz az engedett,legalábbis. QVL listát nem néztem.
A Zen2 nem támogatja a 3200Mhz feletti memóriákat,hivatalosan biztosan nem.
A Zen3 esetében nagyobb teret engedd meg.
Az 570 platformnál jobbak az esélyek egy magasabb freki eléréshez. -
-
jeni
félisten
válasz
Bivaly26 #18118 üzenetére
mindegy,hogy melyik RAM hibázik mivel KIT-ben vetted nem is érdemes tovább vele tesztelgetni.
ahogy írtad kérd az új KIT-t a boltból.
ha 14 napon belül vagy akár még jobbat is vehetnél.
u.i.:
külön - külön egyesével is megnézted minden egyes slotokban?
így legalább az alaplapod működését is letudod tesztelni addig míg vissza nem adod a KIT-t. -
jeni
félisten
Nagyobb bizalmat
Szerintem napi használatban észre sem veszed a kettő közötti különbséget.
persze ha nem gond a +3-4000Ft többlet egy nagyobb frekis és hűtőbordával ellátott memória párért akkor tudod melyiket kell venni. Ha pedig árérzékeny vagy és nem kell a csilli villi dolog a memória KIT-re és elég neked a 2933Mhz akkor az legolcsóbb Ageis is megfelelhet neked..Sőt ha ügyes vagy ezt is felviheted 3200mhz-re vagy többre ha engedi a tuningot.Bár ez nagyobb frekis, hűtő bordás és 3200Mhz valamint 10 év garancia van rá.
Crucial 16GB KIT DDR4 3200MHz CL16 Ballistix Sport LT Grey
Nem sokkal közel 5000Ft-al drágább.
Amúgy a Viper 3000 és a Viper 3200Mhz esetén az utóbbira garantált a 3200Mhz vagy annál több, vagyis a névértéket kötelező hoznia. A lista alapján az a +1000Ft esetén is ilyen esetekben a drágábbikat venném.
-
jeni
félisten
válasz
Speed® #17447 üzenetére
azért meglep,hogy nem volt szerelve közben a gépe,és a proci viszonylag stabilan van benne az ágyában és még a Noctua D15 hűtő is rajta van ami nem kicsi súly ez okból is eltud mozdulni a lábak érintkezője?
SinGent
melyik BIOS felrakásánál hülyült meg az A1 A2 memória foglalat?a memória sínek akár levegővel való kifújása (körte pumpa) és a memóriák ki be rakása akár ez is segíthet bár,hogy egyszerre az A1 és az A2 bekrepál az FURI.
ASUS DEBUG LIST bár másik laphoz van de lehet mindenhol azonos az értelmezése.
másik Asus oldalról
Asus Crosshair VII Hero manual -
jeni
félisten
válasz
SinGent #17437 üzenetére
a BIOS 2606 és a 2703 nekem nem tetszett mert azzal szenvedett,többször indulgatott újra a gép.
ami megfelelt az a BIOS 2501 és megy rendesen.
próbáltad kisebb frekivel,bár ez független attól,hogy miért nem hajlandóak az A1 vagy a A2 szólóként 1 memóriával vagy A1-A2 memória KIT-ben menni a géped vagyis miért nem ismeri fel ott?mi volt az utolsó BIOS amiben hibátlanul ment neked A2 - B2 felállásban?
ha fizikailag nem sérült és semmi más BIOS nem hozza rendbe, jobb esetben ha gari a lapod akkor lecserélheted másik esetleg újabb X570 lapra. biztosan nem adnak már helyette ismételten Asus Hero VII X470 lapot.
Asrock X470 Taichi Ultimate sem lenne rossz lap.
-
jeni
félisten
válasz
Dragon3000 #17287 üzenetére
+1
Azzal nem számol az AMD, hogy az adott vásárlónak csak D-SUB Monitorja van?
Lehet, hogy a végén a DVI-t is le tiltják majd?
Nagyon sok monitor van amin Dsub és Hdmi van rajta ezeket meg ilyen csatikkL is árulják vadiúj monitorként. -
jeni
félisten
Asus CrossHair VII Hero tulajok!
Az alábbi BIOS-k amivel nekem gondja van az indulásnál. Többször próbálkozik.
A 2606 és a 2703 BIOS-at a lapom nem komálja. Simán a memória 1.3500V beállítások és Turbó mód kikapcsolásával nem tud mit kezdeni az indulásnál a gép. Többször be ki kapcsol.Így a 2501s BIOS az amivel használom,ezzel meg, rendesen. -
jeni
félisten
válasz
Balazska90 #17128 üzenetére
-
jeni
félisten
válasz
Albigator #16539 üzenetére
tényleg eltűnt onnan,pedig anno kitöltöttem.
Asus Hero VII és Ryzen 2700Xértve,hogy a Ryzen+ mi a garantált,ez stimmel.
de ha bemegyek a boltba és kihozok egy RAM KIT-t és rá van írva,hogy 3200Mhz akkor azt tudnia kell.ha többet akkor az már ajándék.
ha pedig 3200 alatt marad még a 2933Mhz se tudom kihozni belőle akkor az hibás vagy selejt attól függetlenül mi is a garantált a lap és a CPU együttműködéséből kiindulva.
ezzel tudnék érvelni garanciális probléma esetén a szervizben.csiga8
csak a rendszergazda meg ne lássa a tapétádat.
-
-
jeni
félisten
válasz
mihellers56 #16497 üzenetére
Nálam a 2x8GB HyperX Predator CL17-s (az időzítés most ennél nem tudom mivel megy?) 3600Mhz- de 3400Mhz-n megy 2700X procival
-
jeni
félisten
válasz
norbert1998 #16484 üzenetére
BIOS minden faja? frissítési is fel van rakva?
DDr4 1,35V?
freki 2933Mhz?
a 3000Mhz beáll. nem viszi semelyik
2666mhz se megy? -
jeni
félisten
válasz
Create. #15961 üzenetére
az a kérdés,hogy egy jó CPU teszt feltudja annyira melegíteni a pasztát (ami feltehetőleg rászáradt,kiszáradt) ,hogy levehető legyen a HŰTŐ test?
direkt nem írtam kalapácsot.
amúgy épen az AM4 topikban írta valaki a hajszárítós módot,nem tőlem ered.
a másik,hogy érdemes többször hangoztatni,hogy minőségi pasztát használjon mindenki és megfelelő mennyiségben.
Intel CPU esetén ilyen téren stabilabb,megbízhatóbb az utólagos szerelhetősége. -
jeni
félisten
válasz
Csupingo #15801 üzenetére
akkor az a 4+4 CPU tápcsati a tápnál hibás.
a gyereknek ugyanezt a tápot vettem és nem volt gond vele,bár egy bibi volt azért vele mégpedig,hogy rövid volt a 4+4 pin csatlakozó a CPU felé. oda egy toldót kellett vennem.
nem lehetséges hogy maga tápegység 4+4 pin az jó de az alaplapodon levő csatlakozó a hibás?
jól próbáltad beletenni?a 20+4 esetében szokás az olcsóbb tápegységnél 24 pin helyett ezt a megoldás használni. tudtommal minden tápegységnél a 4+4 PIN kialakítás van.
a memória KIT illetően bontatlanul vetted és a címkén ugyanazok vannak feltüntetve? csinálj BIOS frissítést.
-
jeni
félisten
válasz
ScomComputer #13868 üzenetére
Az Asus lapomnál a BIOS 2203 legfrissebbről engedett az 1-l korábbira vagyis a 2103 -ra vissza tennem a BIOS-t. A jóval korábbit meg még nem próbáltam.
-
jeni
félisten
válasz
CPT.Pirk #13457 üzenetére
Van egy tag aki szerint az Intel sajátossága 4K lejátszás. Ami szerint ez csak asztali UHD képes gépen megoldható,játszható le.
Vagyis hiába szereznék be Pioneer BDR-211UB vagy SJ11-BK esetleg külsős Pioneer BDR-XD07J-UHD 4k eszközt nem fogom tudni lejátszani és megjeleníteni külső monitoron vagy LCD-n.
Mivel itt nem azonos azzal,hogy BDXL megírás,hanem ehhez még a hardveres és szoftveres feltételeknek is megkel felelnie.
UHD tartalom alapján alapból 60Gb feletti. -
jeni
félisten
Szia!
A Ryzen(+) 1/2xxx(X) procik tudják ezt vagy az integrált xxxxG CPU-k sajátossága?
SGX kódolás
-
jeni
félisten
válasz
csabsz13 #12121 üzenetére
X570 lapra tutira jó lesz a 3600X vagy a 3700X minden BIOS frissítés nélkül.
Ezek áraikról ténylegesen nincs infók még.
LEHET ÉN KIVÁRNÁM a Ryzen Gen 2 generációt és azokból venném ha addig tudod az Intel 1150 gépedet használni még.
Ezek megjelenése elméletileg csökkentené a Gen+ árait mint a lapoknál mint a prociknál egyaránt.
Anyagilag a 2600X procival és egy B450 lappal járnál jobban kezdeti költségként.
-
-
jeni
félisten
válasz
KaiotEch #11124 üzenetére
ezt az apa111 segítségével tudtunk olcsóbban hozzájutni,ugyanis épen tőle hallottuk ezt az árinfót,hogy valami nem okés a bolttal,hogy ennyiért adja.
3-4 bolt adta ennyiért az árgép alapján de abból 1 bolt teljesített vagyis a Bestmarkt ,a többiek törölték a rendelést,minden tájékoztatást nélkül. -
jeni
félisten
válasz
Create. #11120 üzenetére
sosem lehet tudni.
nekem és pár embernek szerencséje volt ilyen téren.
egy 2700X procit tudtunk venni BOX kiadásban 68000Ft-ért.
szintén egy ilyen akció része volt. -
jeni
félisten
-
jeni
félisten
Nagyon occsóó annak aki ettől nem várja el kötelezően a 2933Mz működését.
Akár egy 2933Mhz vagy a 2666Mhz kihozható belőle,de erre sincs garancia!
-
jeni
félisten
Mást nem teszel mint keresed az alkalmat,hogy kibe kössél bele! Ha alá tudod támasztani, akkor szakmailag bizonyítsd be! Az én lapomban nem sikerült többet kihoznom. Ezt el kell fogadnod.
A hozzá szólásod nem KÖZÖSSÉG építő jellegű volt!
És ha legközelebb az ide betévedő FÓRUMOZÓ más állít vagy ír olyat ami neked nem tetszik,nem értesz vele egyet akkor az egyéb jelzői szavakat hagyd ki a mondatodból!
-
jeni
félisten
Mostani Ryzen+ és a más DDR4 lapoknál nem sok értelme van. Mi használja vagy tudja a 4000Mhz feletti működést? Bár a közel 2 éves 1151 Asrock Z170 Extreme 6 lap névileg 3866Mhz tudott,nem próbáltan azon annyit mert mg nem volt nálam olyan ramom. A mostani Asus lapomban max 3466Mhz frekit tud.
-
jeni
félisten
csúcs X370 vagy a B450,ezek alá ne menj!
ha van zseton lapra akkor az X470
az új procit várd meg és lehet ehhez is lesznek új lapok.a páros időzítés CL16 - CL14
3000 a min de 3200 sőt a 3400 is érdemes,árban már nincsenek difik
-
jeni
félisten
válasz
kelna91 #9817 üzenetére
ezek jó áron vannak és még nem panaszkodtak rá eddig.
G.Skill 3200Mhz CL16
piros Patriot 3000Mhz piros Patriot 3200Mhz ez csak 2400Mhz vannak akik 2400Mhz KIT-ből kihoztak 2933Mhz működést ,nem erről lenne szó,de sikerült nekik. Biztosra akkor mehetsz ha névileg garantálja a gyártó az adott frekit.
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA ADATA XPG 600W
- Apple iPhone 14 Plus 128GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Ti 6GB Zalman N4 EVGA 450W
- Fujitsu LIFEBOOK E449 i5-8130U 12GB 512GB 14" FHD 1 év garancia
- Új Dell 13 XPS 9315 FHD+ IPS i7-1250U 4.7Ghz 10mag 16GB RAM 512GB SSD Intel Iris XE Win11 Garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest