- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- 10 000 mAh-t szuszakolt a Realme egy átlagos vastagságú telefonba
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Samsung Galaxy Z Fold6 - ugyanaz, sarkosan fogalmazva
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S21 Ultra - vákuumcsomagolás
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lacpac
őstag
válasz
SECTORnooB #25173 üzenetére
-
Gyuri27
félisten
válasz
SECTORnooB #25047 üzenetére
Azért a prociért se adnék egy forintot se. De remélem mikor eladásra kerül ez azért közölve lesz a vevővel is. Ha már ennyire faja a szitu.
De tapasztalataim szerint az ilyen faszányosan hajtott procik 99%-a alul feszelt, megkimélt, nem tuningolt, jól szellőző ház kombókkal kerül piacra.Márk: az még az elmegy kategória.
Én inkább csinálnék egy fasza oc profilt pl ryzen masterben. Aztán ha kell a kraft akkor profil betölt.
Szerintem kevesebb voltal és hövel megúsznád. -
törölt tag
válasz
SECTORnooB #24878 üzenetére
A processzor hőfokához vannak kötve a házventilátorok fordulatszáma, és 4K 60Hz freesync miatt nem tudtam értelmesen belőni a ref RX5700-hoz "méltó" fordulatszámot.
Pl.: fortnite alatt 40 fokig melegedett a processzor, ehhez esélytelen úgy belőni a házventik fordulatszámát, hogy a vga kapjon levegőt.
Azóta vettem egy 1440p 75Hz freesync monitort is, de azon a 15 fps-en nem sok múlt.
Ez volt az elmélet, este majd kiderül, hogy játék alatt meddig melegszik a processzor.
Amúgy ki akartam próbálni az AF-et, mert ilyenem még nem volt, ryzen szériából közel 20 db processzor járt nálam. A 2700X-et 60 vagy 75 hz/fps miatt esélytelen kihasználni, és ennél nagyobb terhelést nem kapott pár prime teszten kívül. Szóval a felhasználói szokásaim ismerve az AF is bőven sok lesz. Majd ha év vége fele elkezdenek szállingózni a hdmi 2.1-es monitorok (4K 120Hz) onnantól lenne érdekes a történet, de az új konzolszéria miatt szerintem nem a pc lesz a fő játék platform itthon (ha tényleg lesz 4K 120 fps).(#24879) Bodz
Ez csak az első próbálkozások egyike, majd tesztelem tovább. Csak jelezni akartam a többieknek, hogy nem szabad 2600-at venni. -
Paxker315
addikt
válasz
SECTORnooB #18864 üzenetére
Nem kell a 2600-t sem allitgatni, csak megéri rászánni az időt. De nem kötelező. Ha nincs kedve valakinek ezzel szoszolni (amit speciel nem értek, mert a belső jutalmazo köröket instant boostolja egy stabil és sikeres OC)
Akkor válasszon x-et.
-
banderasz77
addikt
válasz
SECTORnooB #18277 üzenetére
Hát ahogy nézem, a gyárit agyon kell, hogy verje....
-
válasz
SECTORnooB #18108 üzenetére
A 2700X-re gondoltam a durvább hőtermeléssel, ha az is igaz, hogy a 3xxx-ek nagyon melegednek; túl kicsi a magok hőátadó felülete, nincs mit tenni; másrészt pedig (remélhetőleg) nem káros a procira nézve. Most kábé az a helyzet, hogy egy 2700X nagyjából olyan meleg, mint egy 3600X. A 3600 meg, ahogy mondod: " úgy melegszik mint egy megrántott 2600-2600X".
korren:
Rengeteg ellentmondásos teszt van YouTube-on, és összességében most már kezdem azt hinni, hogy játékokban nagyobb a 3600-as előnye a húzott 2700-zal vagy 2700X-szel szemben, mint azt korábban gondoltam. Játéktól is függ persze, de úgy összességében, átlagolva még annyira se jó a helyzet a 2xxx-esek szempontjából, mint ami az általam korábban betett képről leolvasható.
Ettől függetlenül lehet PH!-n megbízható embertől most éppen 55k-ért is 2700X-et venni, annyiért pedig még mindig megéri. -
Albigator
őstag
válasz
SECTORnooB #17405 üzenetére
Érdekes dolog ez. Nekem volt egy régóta bevált beállításom amit sikerült szétcsesznem mert olyan BIOS-ra frissítettem ami "végre" 1.0.0.3-as AGESA-val szerelt (haszna nem volt memóriavezérlést tekintve).
Ez csak XFR + PBO OFF (auto) -0.1V CPU, -0.1 SOC fesz offset volt (3333 MHz CL16 1.35V). Játékokban, amik használták is a magokat ez 4.05-4.1 GHz-et jelentett átlagban (pl GTA5, PUBG, Metro Exodus) .Most új BIOS-al (-0.0875V offset, ez stabil CB R20 singlenél, alatta már nem) csak 4.025-4.05 GHz között mozog csak az órajel all core, 4.1 GHz-re nagyon ritkán, szinte soha nem megy fel. Tudom sok jelentősége nincs, de idegesített a dolog és PBO-val szórakozva +0.75 MHz-et megadva, 78 fokos temp limittel (ez csak tesztekben jelent akadályt, gamek alatt nem) most 4.05-4.125 GHz között muzsikál, csak éppen adja is a feszt rendesen:
Egyszerű böngészés Chromeal, stream nézés :
1.456V max, 1.407V átlag fesz. 57.9 fok max, 42.2 fok átlag.
Igazából ez zavar a legjobban itt nem kéne annyira a "teljesítmény" mégis van bőven kakaó.Játékok:
Majdnem 2.5 óra Metro Exodus:
1.425V max, 1.373V átlag fesz. 64.6 fok max, 53.7 fok átlag. 4.08 GHz avgKis PUBG:
1.431V max, 1.375V átlag fesz. 62 fok max, 52.1 fok átlag. 4.09 GHz avg1.456V max, 1.384V átlag fesz. 66,5 fok max, 54.5 fok átlag. 4.1 GHz avg
Nem tudom ez éppen mennyire felel meg 24/7-es használatnak de engem mostmár zavar ha game alatt nem látom MSI AB-vel a megszokott 4.1 GHz-et. Szerintetek maradhat így?
Ha nem csinálok semmit, csak éppen a háttérben futó progik mennek (qbitorrent, MSI AB+Riva, viber, hwinfo, steam, samsung magician ) akkor nem "zabál" ennyit a proci szerencsére. -
Tomko78
őstag
válasz
SECTORnooB #17408 üzenetére
-
válasz
SECTORnooB #17401 üzenetére
Én azt megértem, hogy nézőpont kérdése és azt is, hogy kinek mi fér bele. Viszont az szerinted helytálló, hogy 4.2ghz-hoz matx lap felejtős és csak aio-val megy? Illetve te a cpu oc-hoz 1.5v-ot ajánlanád, hogy használja úgy bárki? A szubjektív véleményedre lennék kíváncsi. És igen, pont ezért fejeztem be a vele való vitát, mert nincs értelme.
-
apollo12
veterán
válasz
SECTORnooB #16936 üzenetére
bf 5 ben 1080 nál van 70% kihasználtságom 8 mag 4.2 ghz en
-
apollo12
veterán
válasz
SECTORnooB #16928 üzenetére
Hát nekem BF5 ben kellet 4.2ghz 2700 al 1080 al
I7 4930K 4.8ghz kevés volt
BF5 elég cpu igényes főleg 64slottos szerveren
-
FeRRaR1
őstag
válasz
SECTORnooB #16798 üzenetére
4xx szériáról bevállaltam volna én is a Zen 2-őt, de az X370-ről nem akartam, így inkább adtam a gép mellé. Opció volt hogy kicserélem egy B450-re.
A két legnagyobb negatívum az ár meg az aktív hűtés ami az X570 ellen szól. Kár hogy legalább egy Hero szinten vagy akár felette nem oldották meg passzívan, pedig szerintem nem lett volna nagy dolog, és akkor biztos sokan elcsábultak volna, köztük én is.
-
FeRRaR1
őstag
válasz
SECTORnooB #16796 üzenetére
Ezt is alá írom, de a VRM ugyan az mint a drágábbakon.
Rog Strix X570 E és F és a Prime X570-pro ugyan ez a 12+2 felállás van. Szóval ha jobb VRM kéne az legalább dupla ár, de mit kapnék érte? Plusz fpst játékokban vagy gyorsabban vágna videót? Nem. Ez is bőven elviszi a 3900X-et tuninggal is. Ha passzív hűtése lenne a Heronak elgondolkoztam volna rajta, így nem. Azért hogy párral több USB portom legyen amit lehet hogy kihasználnék nem fizetek dupla árat, mikor a gép teljesítménye szemernyit sem változna.
Tudom hogy a TUF-ot kilúgozta olcsóbb kategóriákba az Asus, de tegye fel a kezét akinek ez tényleg nem elég valós használatban.
-
Pkc83
őstag
válasz
SECTORnooB #16755 üzenetére
PUGB-al nem játszom! Akkor faca. Köszi!
-
CzG001
tag
válasz
SECTORnooB #16529 üzenetére
Az Asus mostanság nem remekel.
-
válasz
SECTORnooB #16274 üzenetére
Hát én nem tudom, hogy váltsak-e. Ott van a 2600X bontatlanul, felraktam apróra, de nem vitték el. Baromira beesett az ára.
-
nyul105
senior tag
válasz
SECTORnooB #16274 üzenetére
Várható majd vmi beszámoló? Manual OCnak van e értelme stb.
Úgy olvastam kisebb feszeket bír csak a zen2.
Youtube teszteknek én nem igazán hiszek.Amúgy furcsállom, hogy nincs phn még zen2 felhasználóknak tapasztalata, vagy nem találom a fórumot.
-
tusi_
addikt
válasz
SECTORnooB #16240 üzenetére
Szia.
Alapon ugy 50-55 korul van teszt alatt, 3900-en 73-nal fagyott meg.
Este kiprobalom a 4 Ghz-t 1.3-on. Mast is kell meg allitani? -
csiga8
senior tag
válasz
SECTORnooB #16220 üzenetére
Köszönöm a megerősítést, rendelek akkor.
-
Szeszkazán
senior tag
válasz
SECTORnooB #16180 üzenetére
Friss, tegnapi
-
viperabácsi
addikt
válasz
SECTORnooB #16142 üzenetére
Értem akkor várom ,hogy javítsák
-
Voiceless
csendes tag
válasz
SECTORnooB #16086 üzenetére
Igen, láttam. Vegyesen minden lesz. Játék, render, CAD stb. Inkább a multitask számít nálam, szóval azért gondoltam 65-ért a 2700-ra.
-
törölt tag
válasz
SECTORnooB #16048 üzenetére
auto (4.20-n fixálva volt, de nagyon felment a hőfok. Néha 90 fok fölé is. Visszavettem 100MHz-et, és elkezdtem csökkenteni. Végül autora tettem, és szépen megy így is. 160 körüli TDP-vel. 4.2-n 185 volt)
-
prokxy
veterán
válasz
SECTORnooB #16041 üzenetére
Akkor melyikben?
Szerk: ha a Rizsa 3000-es topicgazda már nem hisztis, akkor újra megnyithatná a dolgokat, én meg majd jól seggberúgom, aki offol, mint most magamat is kéne!
-
ScomComputer
veterán
válasz
SECTORnooB #16041 üzenetére
Vagy akik alaplap váltás nélkül szeretnének váltani a valamelyik 3***-re,és megtudhatják,jó e lapjuk hozzá...
-
válasz
SECTORnooB #16009 üzenetére
Oksa, bocsika
-
Walter_White
senior tag
válasz
SECTORnooB #16009 üzenetére
nem csak 12-nél, de még szerintem, ha meg lesz oldva a 16 magos támogatás is, Bios szinten, akkor a Felső kategoriás X470-ek is minden gond nélkül fogják vinni őket.
X570-et szerintem nagyon max olyan fog vásárolni akinek kell a PCI-E 4.0 - és nem a VGA miatt, hanem a M.2 miatt, vagy nem számít az ár. -
Kvg
senior tag
válasz
SECTORnooB #15999 üzenetére
Nem akarok tuningolni, picit erősebb hűtő az X hez oszt csá.
-
törölt tag
válasz
SECTORnooB #15992 üzenetére
5 perc stability tesztre volt időm, az lefutott, ahogyan a képen is látszik. Azután el kellett jönnöm melóba. Éjjel futtató egy hosszabb tesztet, meg játszok egy pár kört valamivel.
De akarom még a gfxet is kicsit húzni, és a proci sem fix meg, mert csak valami autó tuning van rajta. -
törölt tag
válasz
SECTORnooB #15934 üzenetére
Uraim, be lehet fejezni az OFFOT
Szia
Ne haragudj, hogy megszólítalak, de pontosan mi nem volt relációban a topik tartalmával? Örülnék, ha ezt bővebben kifejtenéd, némi magyarázattal fűszerezve, mert nem szeretnék szabályszegő lenni, de a helyzet az, hogy 2x is átolvastam a threadet, és nem találtam semmit, ami nem vonatkozó információ, vagy utalás lenne.
Köszönömszerk:
Asus X470 ROG Strix Gaming - F lapom memóriakezeléséről volt szó, illetve az ebbe a lapba helyezett memória modulok túlhajtási lehetőségeiről.
Nem tudom, nem vagyok biztos benne, hogy nekem szólt a warn, de ha igen, akkor azt szeretném kérdezni, hogy mégis hol találnék relevánsabb infót erre vonatkozólag, ha nem az adott lapkakészlet szakmai topikjában?Köszönöm az esetleges választ
-
Thrawn
félisten
válasz
SECTORnooB #15910 üzenetére
Nem vagy vak, tényleg nem írtak.
-
dudu5130
őstag
válasz
SECTORnooB #15837 üzenetére
AZ E mivel tud többet, hogy egy tízessel drágább? Az MSI B450 GPC is van ezen a szinten?
-
Sage83
aktív tag
válasz
Koszi az ajánlást!!
Ez van pontosan: [link]
-
válasz
Már ha nem hagyják ki a dobozból, mint nálam😀 de pótolták 1nap alatt. Egyébként nagyon pöpec alaplap, nekem nagyon bejött.
-
weri
senior tag
válasz
SECTORnooB #15824 üzenetére
Regebbi videokban lattam hogy inkabb rontott a teljesitmenyen jatekokban ha bekapcsolva volt. Most neztem egy nem regi videokat, ott mar nem volt ilyen max 20 fps kulombseg volt 350fps-es magassagbol merve :d Ezek szerint mar nem hatrany ha be van kapcsolva :d
Más. DRAM calculator-t erdemes hasznalni ? Vagy nem kapok belole erdemi valtozast jatekokba ? :d
-
prokxy
veterán
válasz
SECTORnooB #15793 üzenetére
A 3000-es témával kapcsolatban nem lehet akkor itt csicseregni? Van erre új topic? Mert átvándorlok oda személy szerint és bocsi, ha off-oltam.
-
-vitya-
őstag
válasz
SECTORnooB #15789 üzenetére
wazz, de itt az összes 3000-es Ryzen is OFF téma
-
prokxy
veterán
válasz
SECTORnooB #15781 üzenetére
Ez jó hír, viszont olvastam, h a ramkezelés is változott.
Mivel a hivatalos oldalon is a 3200-as órajel már támogatott, ollé, így az eddigi genekből kiindulva 3600++ is elég jó lehet és hátha ad vmi pluszt, de 2 hét és kiderül.(#15782) intelke82: jelenleg az van, ami az adatlapomon látsz, IPS, 144Hz, 2560x1080, de később, ha lesz a 2060 helyett 2080 legalább vagy 2080S
, akkor megyek 2k-ra vagy 4k-ra, de ezt majd Karira kb.
#15785) Puma K: na igen, a 16 vs 32GB ram kérdéses még nálam, utóbbi felé hajlok, de 100e körül már nem költnék rá, megöl az Asszony, viszont b-die kellene mindenképp, az meg ugye drága.
-
BerserkGuts
addikt
válasz
SECTORnooB #15763 üzenetére
90.000-ért sok volna akkor is 6 magért
De mint láttuk te se estél hasra
-
Albigator
őstag
válasz
SECTORnooB #15741 üzenetére
Ha az 4.2 GHz akkor kb nem lenne semmi előrelépés IPC-ben. Én 3.9-4 GHz-et tippelek all core és kb 5-7 % IPC beli növekedést.
Más: 2 napja megint jött ki új BIOS a Prime B450 Plushoz. 1607 (Update new AGESA to improve compatibility;
Recommend updating the BIOS via EZ Flash.) Valaki próbálta már? -
Albigator
őstag
válasz
SECTORnooB #15734 üzenetére
Azt te hol láttad h a 3600 4.2 GHz-et megy all core? Tuninggal lehet.
De a a CPU Z-s kép becsapó lehet, szerintem az az egy magot mutatja.
Én is tudok ilyesmi képeket lőni, csak kell egy progi ami 1 magot terhel:
4.19033 GHz 1.384V
4.19156 GHz 1.406V
4.19214 GHz 1.406V
4.19224 GHz 1.384V
All core a procim nem fog 4.2 GHz-et menni az tuti, esetleg másik lapban még bikább hűtéssel... -
hokuszpk
nagyúr
válasz
SECTORnooB #15736 üzenetére
majd az elso hiteles tesztek utan terjunk vissza ra, mennyit kaptunk, es az miert keves ?
-
válasz
SECTORnooB #15736 üzenetére
Pl pont azt a 1.35v-ot nem értem a képen 7nanon
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
SECTORnooB #15734 üzenetére
"De az IPC-be nem látom a 15% ráadást."
azert irtam 10+% -ot
-
Albigator
őstag
válasz
SECTORnooB #15724 üzenetére
Nálam is 1400-1410-et dobott a 2600X CB r15 alatt fix 4.1 GHz-en viszont RAM 3400 CL16-on volt. CB r20 3130-3170 között alakult. Egy tök alapon, gyári hűtővel járatott 2600-hoz képest ez fejlődés de ha egy jó hűtővel ellátott manuál 4-4.2 GHz-re felhúzott 2600-hoz viszonyítjuk akkor tényleg nem valami nagy szám...
-
Floyd80
addikt
válasz
SECTORnooB #15724 üzenetére
Ja ez már közelít a valósághoz, engem a fesz érdekelne, hogy ez most tényleg ennyivel érték el, mert ha alapból hűvösebbek lennének akkor lehet, hogy idővel váltanék.
A 2600x-et most 1.3-on járatom 3950 all-core, így kb. megvan az áhított 55 fok game alatt. De az nem tetszik, hogy a Ryzen Mastert kell mindig elindítani, ja mondjuk vehettem volna más fajta lapot. Ez a -offset meg nem vált be nekem, met a lap ugyanúgy küldi rá az 1.4-et mikor jónak látja.
-
R3laX
addikt
válasz
SECTORnooB #15719 üzenetére
Aha, reménykedjünk
. Én is csak tippelgetek.
Szerk.: meglátjuk a boltok hogy reagálnak. Pinnacle nem volt olyan olyan újdonság, mint a Summit, vagy most a Matisse lesz.
-
Thrawn
félisten
válasz
SECTORnooB #15714 üzenetére
Fel persze
- szokás szerint újra mindent be kell állítani a BIOS-ban, nem tanácsos az elmentett profilokat használni
- az intercore latency tovább javult, most már kb ugyanott van újra ahol az 1.0.0.6-nál volt
- van aki magasabb elérhető stabil memória-órajelet jeleztek vissza (3466 -> 3533 MHz)
- ki-be kapcsolható az ECC
- bővült a PBO menü, most már a hőfok célértéket is meg lehet adni
- van akinél megszűnt a standby bug, van akinél nem (ez mondjuk fura de gondolom kinyomozzák mi lehet a baj, szerintem nem a legfrissebb chipset drivert van fent és az okoz gondot)Viktor77: gondolom nem véletlenül szedték le, jobb is, hogy nem tetted fel egyből.
-
edari
őstag
válasz
SECTORnooB #15687 üzenetére
Én már belenyúltam.
-
edari
őstag
válasz
SECTORnooB #15685 üzenetére
Kétszer vettem már X-es procit sima helyett, én tuti nem fogod harmadszorra is.
-
fauv
őstag
válasz
SECTORnooB #15682 üzenetére
Értem köszi.
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
SECTORnooB #15680 üzenetére
Meglátjuk mennyit hagytak benne, ez az automata tuning nagyon jol mukodik. Igazabol en ezzel is elégedett vagyok mert sokat léptek előre.
-
CzG001
tag
válasz
SECTORnooB #15671 üzenetére
Köszi.
Egy Gigabyte Auros Ultra Gaming X470-es lap, egyenlőre csak 2x8 giga Corsair Vengeance 3200Mhz ram és megtámogattam egy Sapphire RX590 Nitro Special Edition videokártyával.
-
BerserkGuts
addikt
válasz
SECTORnooB #15608 üzenetére
Na nesze akkor meg minek ostoroztál annak idején a 2400G miatt.
Amikor mondtam hogy semmit nem ér a +4virtuális szál kenjétek a hajatokra 50.000ft-ért azt a procit amikor ott van a 2200G 30.000-ért ugyan azt tudja csak 20.000ft-al olcsóbban amit jobb vga-ra lehe költeni. -
Puma K
nagyúr
válasz
SECTORnooB #15655 üzenetére
Elvileg gond van vele a super io ITE chip részen, miszerint a 4pin-es csatlakozóra tett ventilátorokat furcsán kezeli úgy mint felpörgő vagy teljesen megálló ventilátorok-pumpák. Vagy véletlenszerűen kikapcsoló vízpumpa. Ezeket elvileg nem oldotta meg az Asus még most sem.
Reddit-et túrva meg más fórumokat viszont nem említették mások. Így itteni gyakorlati tapasztalat érdekelt volna.
Az X570 egyelőre túlárazottnak tűnik.
Főleg annak fényében, hogy az 1080 Ti még sokáig fog maradni és a mostani NVMe SSD-k sebessége is elég számomra.Jó lenne egy kiszámítható teljesítményű CPU-ra szert tenni ami az évek során kiszolgál és legalább 4 évig ülni lehet rajta. Főleg a leendő konzolok teljesítményének a fényében.
Pont az X570 leendő ára és tudása az amik miatt felejtős az a chipset úgy ahogy van.
Vélhetően túlárazott lesz, és a mostani NVMe SSD-k sebessége és a PCI-E 3.0 is elegendő számomra.
Főleg úgy, hogy nem most tervezem eldobni az 1080 Ti-t egy új széria miatt. Az 5cm-es mákdarálóról nem is beszélve, ami oké, hol megy hol nem de inkább ne is lenne rajta...
Azért akarnék egy 12 vagy 16 magos CPU-t, hogy ha a konzolokban is ott lesz a 12 mag 24 szál, akkor egy kicsit fölé lőjek és legalább 4 évig ülni tudjak a CPU-n, és ne kelljen váltani. Plusz hozza azt amit 1440p-ben és 165Hz-en elvárok. Bár ezen a szinten úgy is a VGA lesz a szűk keresztmetszet, de GPU-t egyelőre nem cserélek, maximum másfél-két év múlva.
Nálad milyen BIOS-UEFI verzió van fent az ASUS C7H-en?
-
Albigator
őstag
válasz
SECTORnooB #15627 üzenetére
Ja h az már nincs meg.
Amúgy ez tényleg okos lépés. 2600X-et eladni még mielőtt megjelenik az új gen, addig venni egy 200 GE-t ami jó tartaléknak is ha beütne a krach. -
Albigator
őstag
válasz
SECTORnooB #15603 üzenetére
-
R3laX
addikt
válasz
SECTORnooB #15613 üzenetére
Phanteks P400 TG házad van? Nekem 3db 12-es van benne és 3db 14-es, + a 2db 14-es a procin. Ház ilyen f0s, pedig a VGA is normál hőmérsékletű szobában BF alatt 64 fok, most felkúszik 72-re is.(30 fokos szobában)
Szerk.: Szóval 8 venti
. Pasztázás is rendben van, 2 hete kentem kb újra MX4-gyel. Frankó ez a hűtő, de sztem csak szellős házakban hűl le normálisan. Filóztam egy Kraken X62-őn, de hülyeség, True Spirit is jó, ház szellőzés meg a krakennel is rossz lenne...
-
edari
őstag
válasz
SECTORnooB #15608 üzenetére
Gariban van a 2060, így most nincs más választásom.
Próbáltam mást chrome helyett, de mindig visszatérek rá.
"13900FT-ért több mint remek vétel a kis Athlon "
Abszolút.
-
edari
őstag
válasz
SECTORnooB #15605 üzenetére
Ja. Minek ezt tuningolni? 2 mag lassan már netre is kevés, hiába az smt. Megnyitsz egy chrome-ot és 100% cpu használat.
De láttam hogy Te még a bf v-t is megpróbáltad vele.
Én max kisebb játékokat próbálok meg majd vele, bár bnőm kérte hogy rakjul fel a WoW-ot... lowon épp hogy elvitte.
-
edari
őstag
válasz
SECTORnooB #15603 üzenetére
Ezért kell alapon használni!
Nálam Mugen 5 alatt max 41 fokos volt eddig. -
Albigator
őstag
válasz
SECTORnooB #15600 üzenetére
Bocsi h megint kérdezem de csináltál már 1 vs 2 ventis Broki tesztet?
-
Albigator
őstag
válasz
SECTORnooB #15576 üzenetére
Igen persze.
De ahogy már biztos sokszor említettem úgyhogy nem ismétlem önmagamat az én lapommal (Asus Prime B450 Plus) nem láttam még normális, értékelhető OC eredményt itt a topikban.
Lehet azt mondani h nálam anti tunig proci van, meg h esetleg user error volt az eddigi kísérleteim összesége (amit nem hiszek) de csak 1 ember jelentkezzen aki értékelhető tuningot ért el ezzel a lappal CPU szinten 1.4V környékével amit stabilon is tudott tartani (stresszteszteket, játékokat értek ezalatt). -
Albigator
őstag
válasz
SECTORnooB #15566 üzenetére
Vagy mondjuk azok választása akiknek szar a lapjuk normális OC-re?
-
válasz
Ebbe a topikba kerül a 3xxx széria is vagy külön topikot kap majd?
Más: Én is szeretnék váltani majd 2600-ról 3600-ra, remélem lesz értelme. Alapból egyből akartam, de most inkább klímára ruháznék be, ha kapok rá engedélyt, ha nem akkor meg marad a zen2 upgrade😀
-
gbela
senior tag
válasz
Háát, én meg pont fordítva vagyok. Most Xmentesen tolom (2700), megy is szépen 4ghz allcore, de jobban érezném magam ha ő megcsinálná okosan és menne 4.2 amikor mondjuk single core kell, amikor meg semmi nem kell akkor leolvadna.
+ az Xes ugye válogatott (tudom szerinted meg mind ugyanannyit tud, de szerintem a nemX-esek átlagban kevesebbet kicsit)De ez legyen a legnagyobb gondunk, piszokjo procik ezek mind.
-
venom8888
őstag
válasz
SECTORnooB #15558 üzenetére
Jah ertem. meg varom a teszteket jatekokban,ha minimalis a kulonbseg akkor 3700x lesz.
-
venom8888
őstag
válasz
SECTORnooB #15556 üzenetére
Hogy erted hogy valogatott?
-
csucsbicep
nagyúr
válasz
SECTORnooB #15531 üzenetére
Van rajta fix vcore és offset is? Csak, mert esélyes, hogy ilyet fogok venni. Strix-F is tetszik, de ott már vastagabban fog a ceruza és nem nagyon látok jelentős különbséget a kettő között. (Igazad volt korábban a vrm-et illetően, bár mindkettőn valós 6 fázisos CPU VCC van, de a Strix esetén erősebb.)
Ajánlottátok itt még korábban az MSi x470 Carbon Pro-t, ami nem sokkal drágább, mint a Prime Pro, de ott BIOS problémákról hallottam.
-
csucsbicep
nagyúr
válasz
SECTORnooB #15478 üzenetére
A két lapon nem ugyanaz vagy nagyon hasonló a tapellatas? Amúgy mennyire vagy elégedett a lapoddal?
-
dudu5130
őstag
válasz
SECTORnooB #15482 üzenetére
Nekem MSI B450 GPC-m van és max én is beújítok egy 3600/x-re, szerintem nekem se fog kelleni új lap. Ramokkal meg el vagyok 3333 CL16-on. Játékoknál úgy se érezném meg jelentősen.
-
dudu5130
őstag
válasz
Lapot is tervezel venni hozzá vagy várod a teszteket előbb?
-
prokxy
veterán
válasz
Köszi szépen mindenkinek az infót, segítséget!
Igazad van, már csak 2-3 hét, ezt megvárom. -
Zola007
veterán
válasz
SECTORnooB #15463 üzenetére
Valami ilyesmiben gondolkodom: [link]
Ezért is jó lenne valami kisfogyasztású proci és dVGA kilőve. HDD is menne NAS-ba a szekrény tetejére.Nem sürgős, valószínűleg csak augusztusban veszem meg, csak körbekérdeztem, mert nem követtem az AMD vonalat évek óta.
Az tudom, hogy játékban a G5400-at a 200GE csúnyán elveri, de nekem a játék nem szempont
Ebben a tesztben eléggé partiban voltak: [link] -
Zola007
veterán
válasz
SECTORnooB #15458 üzenetére
Itt elsősorban nem Gizike titkárnő netezős-Word-Excel gépére gondoltam, annak mindegy
pl.
- szűk fejlesztési lehetőség a vonalon, mert kevés modell készül IGP-vel
- fejlesztő kifejezetten Intel platformot javasolt a medikai szoftver alá és volt is vele gondunk AMD-s laptopon
- csak 2 magot tud használni az adott céges szoftver és jobb hozzá egy szálanként erős 2/4 magos mint egy szálanként gyengébb, de abszolútban erősebb 6/8 magos.
- vagy mert fűt mint az állat, ezért kell rá egy benga hűtő és nem megy bele egy az ITX házba (Antecet ha cserélném, akkor valószínűleg ilyenre, hogy be tudja tenni az asztal egyik box-ába)Nyilván van ilyen-olyan megoldás a többségre, de nem véletlen van az irodai gépek 95%-ban Intel proci vagy nagy ritkán esetleg IGP-s AMD
-
Albigator
őstag
válasz
SECTORnooB #15458 üzenetére
Én se értem mit akart mondani de amúgy arról lehet esetleg beszélni, h a non G-s procik irodába "nem jók" v "hiányosak" , mert kell külön venni még dedikált VGA-t hozzájuk.
-
fanti
addikt
válasz
SECTORnooB #15453 üzenetére
Igen, szerintem is ez van.
Tök fölösleges kivárni az új gent. Minek? Tán nem elég a "régi"? Mire nem elég?
Most meg baromi jó áron lehet venni 2600-asokat, vagy ha nagyobb az igény, akkor legyen 2700-as.
Őszintén. Mire nem elegek ezek?Saját példám :
9 éve vettem egy I7-870-es procit egy Gigabyte P55-ös lappal, 4 évig használtam majd eladtam egy olyan barátomnak, aki azóta is játszik, FHD filmet vág és renderel, és baromi nagy RAW fotókat szerkesztget, utómunkázgat üzletszerűen.
Néhanapján ugyan elmondja, hogy a céges i7-6700-as gépe gyorsabb, de az is csak jobbadára olyan helyzetekben, ahol pl. a megvágott másfél órás FHD filmet elindítja renderelni, viszont a film szerkesztése alatt alig érzi a különbséget.Na, ezért én sem akarok legalább öt évig procicserét, mert ugyan meg tudnám ideologizálni, de úgy is tudom, hogy maximum a szakmai kíváncsiság hajtana, nem az ész érvek....
-
Zola007
veterán
válasz
SECTORnooB #15441 üzenetére
nem játszom, csak nagyon ritkán, akkor is azzal, amit a gép elbír
amire kellene a jövőben az CAD hobbyszinten és 4K videó
ezt a mostani A6-5400K nem képes kiszolgálni
intel/amd nekem mindegy, otthonra lesz, de CPU fejleszthetőség fontos, mert alapgépet legalább 4 évre veszek, max a proci változikFeriboy2: passmark alapján 25% difit láttam a Vega 8 és 11 között
-
Viktor77
titán
válasz
SECTORnooB #15417 üzenetére
Erősebb lesz egyszálon (itt még a 2600 el-elvérzik a 7700-zal szemben) és többszálon. Nekem ennyi elég, plusz ugye a forrasztott kupak.
-
imi123
őstag
válasz
SECTORnooB #15400 üzenetére
Nem haragszom,ott is feltettem.
Mivel lehet hogy AMD specifikus hiba azért bátorkodtam ide is beírni.Ígérem többen nem írok ide.... -
R3nts
senior tag
válasz
SECTORnooB #15197 üzenetére
Tudom,csak én sajnos látássérült vagyok,ezért erősen más(ok)ra kell hagyatkoznom sajnos,pl. ilyen esetekben.
-
MegalodonS
őstag
válasz
SECTORnooB #15084 üzenetére
Azert a regi rendszerem sem cammog, az i7 3820 meg mindig jo, igaz 6 eves es meg nem doglott
!!!
Mivel most ennyire tapos jon hat itt az ideje a valtasra es remelem 5 evig nem kell masikat venni??Utana mivel jon az AI - Kvantum Hibrid rendszer es akkor mar gep sem kell majd itthonraA 3900x lesz a befuto mert azzal jo lesz sakkozni,12 procival mar eleg kellemes parnerre valik, barmilyen sakkprogi
-
sb
veterán
válasz
SECTORnooB #15062 üzenetére
Lehet, hogy csak bonyolítom a helyzetet, de szerintem a c2c előny sem evidens már a Zen+-al szemben sem.
Az órajel előny az egyetlen értelmezhető (értsd: ami számít is) előny az Intelnél. Viszont nehezen kezelhető fogyasztás és melegedés árán.Árazás ill. perf/price a Zen2-nél szerintem:
Nincs nagy előrelépés, a tippelt hülyeségeket nyilván nem kellett komolyan venni, hogy féláron jön minden.
De hátra sem léptünk... elvben. A használtan mennyiért adom el a régit és mennyiért veszek újdonságként árazott cuccot - ez nyilván nem éri meg, de új vs új ill. későbbi árakon teljesen korrektnek tűnnek az érkező cuccok. Az ár hasonló. Többet adnak, mérhetően. Önmagában 15% IPC is, de mondjuk +10% órajel sem rossz "ingyen". Plusz akinek fájt ez a 10-15% lemaradás az Inteltől az is megkapja amire vágyott. -
Albigator
őstag
válasz
SECTORnooB #15062 üzenetére
Számít azért. Továbbra sem láttam még a topikban az én lapommal (Asus Prime B450 Plus) 4.1, nem hogy 4.2 GHz-es eredményeket (persze normális letesztelés után, értelmes fesszel).
Egy kisebb nagyobb időszak kimaradt mikor nem követtem a fórumot, de azért általában itt vagyok és olvasgatok folyamatosan. -
Albigator
őstag
válasz
SECTORnooB #15043 üzenetére
Ha így hasonlítjuk össze a Zintelt az AMD-vel akkor árban még nagyobb az olló persze.
De szerintem azért nem ez a reális hogy r5 (6/12) vs i7 (6/12) és r7 8/16 vs i9 (8/16). Mert hiába nagyon nagy a különbség árban azért teljesítményben is van difi. Egy 2600 vagy 2700 akkor megy 4.1 - 4.2 GHz-et, ha van rajta egy jó kis hűtő és persze egy normálisabb alaplap alatta... Egy 8700 pedig ha jól tudom a szar gyári hűtőjével is megy 4.3 GHz-et all core. Míg kb a 2700 alapból 3.6, 2600 3.75 GHz kb.Nekem még mindig ez az összehasonlítás tetszik jobban:
r5 (6/12) vs i5 (6/6)
r7 (8/16) vs i7 (6/12) vagy (8/8)Ár-érték arányban egyértelmű AMD, munkára is, játékoknál pedig változó de általában egy kis intel előny van még.
-
venom8888
őstag
válasz
SECTORnooB #15054 üzenetére
A Milyen processort vegyek topikban talalom meg a valaszt majd?
-
pengwin
addikt
válasz
SECTORnooB #15052 üzenetére
Nem arról volt szó, hogy a modulos APU-kat és Athlonokat kukázzák a támogatási listából?
Eddig mindenhol háromgenerációs Ryzen támogatásról olvastam.
-
AAAgold
senior tag
válasz
Gondolom az lehet a gond, hogy nem tudnak egyesek nagyobb piros e-penist venni, csak ugyanakkorát mint kékben (de olcsóbban)
-
viperabácsi
addikt
válasz
-
palfitom
félisten
válasz
SECTORnooB #14999 üzenetére
Tudod, valakinek semmi sem jó...
-
Gróf...
aktív tag
válasz
SECTORnooB #14994 üzenetére
Az ugye megvan, hogy a hozzászólásomban (bár szép nagy betűkkel írtam) nem az ár volt a lényeg?
Akkor próbálom másképp:
Két egymástól igen távol álló cég, mondjuk úgy konkurencia. Készít teljesítményben szinte azonos (erre vonatkozott a hibahatáron belül!!! Én a 1-4%os eltérést nem nevezném különbségnek!) terméket!
Csak nekem FURCSA? Nem ébreszt senki másban kételyeket? Semmi kérdés? Ez így teljesen természetes?Beszélgethetünk az árról is. Én így számolom: A jelenlegi méjnsztrím teteje 110 - 130 pengő környékén van. Az extra kb 160 - 180.
Akkor most nézzük a jósolt amd árakat 330, 400, 500 dollár. Ami az elfogadott dollár = ajró képlettel számolva (99%-ban stimmel!!!) rendre 109, 130 és 165 pengő. Akkor belőtte az árakat az AMD az intelhez, vagy sem?Hogy ez még így se legyen teljesen kerek, azokat a teljesítményadatokat még nem támasztotta alá senki!!!
Nem vagyok elkötelezett egyik oldallal szemben sem! Gépvásárlás előtt állok. Nem tetszik amit az Intel csinál. Szabadulnék tőle. Jelenleg a legnagyobb elvárásom a jövendőbelitől, hogy egy szálon a lehető legtöbbet tudja nyújtani! (1-4% LÓF.SZ!)
De ha az amd is felül ugyanarra a vonatra, pláne(!) ha a szememet is kiégeti, mindenféle marketing baromsággal, akkor morcos leszek. -
olymind1
senior tag
válasz
SECTORnooB #15034 üzenetére
Szerintem pár helyen azért megfigyelhető: telefonoknál, adattárolóknál: SSD-k, HDD-k, memóriakártyák, memóriáknál is folyamatosan bár lassan de nőtt és duplázódott a sebesség és a kapacitás is.
Intel meg, jahh, leragadtam a 3. generációjuknál, Ks procikra meg Zs lapokra nem költök, amire kellett idáig elég volt a lockolt proci is. Nemsokára meg vagy 2600-as vagy 3600-as Ryzen fog kiszolgálni ismét jópár évig remélhetőleg.
Azért arra kiváncsi lennék hogy meddig tartják majd fent a kezdeti árakat, vagyis mikor kezedenek majd el olcsósodni
-
olymind1
senior tag
válasz
SECTORnooB #15012 üzenetére
"Az elérhető órajel és IPC mutatóban a PCI 4.0 és a JEDEC 3200Mhz-s szabványában van előrelépés, ugyan azon az áron mint az előző generációnál, és mindezt úgy,hogy a régebbi lapok is kompatibilitást biztosítanak az új generációra."
Mármint az előző generáció tavalyi árához képest.
Igen, a felsoroltak generációról generációra javultak. PCI-E 4.0 támogatás ami új és tényleg jó lehet, feltéve ha kihasználja a user. Kompatibilitás is megmaradt. Meg persze az alacsonyabb csíkszélességből adódó hőtermelés csökkenés is pozitívum, meg az alacsonyabb fogyasztás.
"Öreg 1600-ast 83 ezerért vettem.
2600X-et 69 ért."Miközben Ryzen 1->2 re váltottál a PCI-E 4.0 kivül mindent megkaptál amit felsoroltál, tehát sebesség növekedés is volt miközben olcsóbban is jutottál hozzá. Pont ez a tulajdonsága hiányzik, az olcsósodás, bár az újdonságot meg kell fizetni, lehet pont ezért az előző 2. generációsaknak így a kifutásuk időszakában jobb lesz picit az ár/teljesítmény mutatója, mint az 3-é, mert hiába kapunk sebesség növekedést miközben árban visszatérünk a tavalyiakhoz.
-
NightGT
senior tag
válasz
SECTORnooB #15019 üzenetére
Tökéletesen elégedett vagyok a 8400al egy koppra rántott 1070Ti, meg jól belőtt konfig társaságában...persze mindenféle inteles foltozásnak a kikapcsolt állapotában.
Legutóbbi PS4 port szimulátor 40-60% CPU-t kért az állandó 144 FPS mellé, de a VGA már izzott itt-ott. Csé gó-t nem látom 200 FPS alatt, de az is már a drop...és ez 1080p-n
Józan ésszel nézve okom nem lenne a váltásra, még úgy sem, hogy kettővel odébb a 9700k-k cseréjén filóznak...de olyan szívesen játszanék CPU tuninggal is végre, a non-k intel után
Edit: BF:V multit mondjuk nem tolok...
-
NightGT
senior tag
válasz
SECTORnooB #15012 üzenetére
Nagyon kíváncsi leszek, hogy a 199 dolláros 3600 milyen OC-t fog engedni...
És hogyan fog teljesíteni egy szép és ócó (30k-ért van már) 2x8 3400 cl16os rammal
-
olymind1
senior tag
válasz
Tudom, először jó lenne tudni a pontos árakat, meg teszt eredményeket, de szerintem nézőpont kérdése:
Ha a jelenlegi generációs legolcsóbb 8 magos 2700 teljesítményét hozza majd a következő generációs 6 magos, és árban is kb megegyeznek majd, akkor nemigazán látok előrelépést teljesítményben a jelenlegi árakhoz képest (tudom hogy jelenleg kaphatók drágábbak voltak), viszont akkor egyértelműen az újat érdemes választani (azonos teljesítmény mellett természetesen).
Azt nem vitatom, hogy a 2. generációsak olcsóbbak lettek megjelenésük óta. Meg jövőre valószínűleg a 3. generációsak is olcsóbbak lesznek, ha jön a Zen2+ , vagy netán valami Intel válasz lépés és/vagy árcsökkentése.
Ha hihetünk a diáknak, akkor jobb teljesítményhez lehet majd jutni bizonyos pénzből AMD oldalon mint Intelen, szóval Intelt nem akarok venni.
Meg jó azért a 15-20% sebesség növekedés is a 2700x->3700x váltás esetén, viszont szeretném ha új Ryzeneket picivel olcsóbban adnák, úgy még jobb lenne
-
Paxker315
addikt
válasz
Nem valami ilyesmi volt az első gen árazása?
Nem látom azt a hűdedurva drágulást.. Második generációhoz képest sem.
7nm, energiahatékonyabb, gyorsabb is, többe sem kerül.
-
kelna91
senior tag
válasz
SECTORnooB #14990 üzenetére
-
kelna91
senior tag
válasz
SECTORnooB #14987 üzenetére
Nem elégedetlenkedek, inkább csak csodálkozok. A Dark Rock Pro 4 250W-ra is fel van készítve, ami extrém soknak tűnik, és annak is számít egy PC-nél, és a nagy TR4-re is elég, ezért azt gondoltam (és szerintem mások is), hogy bőven elég ez a TDP keret. Erre itt (lesz) egy AM4 CPU, aminek lehet, hogy nem lesz elég, igaz csak extrém OC mellett, és ezek még nem is biztos adatok. Persze ez jó dolog, hiszen fejlődnek a processzorok.
-
kelna91
senior tag
válasz
SECTORnooB #14985 üzenetére
Na jó, de az én 65W TDP-s 2700-am 140-150W-ig felmegy tuningolva.
Új hozzászólás Aktív témák
- Robotporszívók
- Nintendo Switch 2
- Spotify
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- OLED TV topic
- 10 000 mAh-t szuszakolt a Realme egy átlagos vastagságú telefonba
- sziku69: Szólánc.
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- AMD Ryzen 7 3800XT (AM4)
- AMD Ryzen 9 3900X 12-Core 3.8GHz (64M Cache, Up to 4.6GHz) AM4 Box Processzor!
- AMD Ryzen 7 3700X 8-Core 3.6GHz (32M cache, up to 4.4GHz) AM4 Processszor!
- Intel Core i9-9900K 8-Core 3.6GHz LGA1151 (16M Cache, up to 5.00 GHz) Processzor!
- Intel Core i9-9900KF 8-Core 3.6GHz LGA1151 (16M Cache, up to 5.00 GHz) Processzor!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- DELL Thunderbolt Dock - WD19TB modul 02HV8N (ELKELT)
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A14/Samsung Galaxy A34/Samsung Galaxy A54
- AKCIÓ! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Latitude E6530 - i7-3740QM I 8GB I 320GB I HDMI I 15,6" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest