-
Mobilarena
AMD Radeon™ R9 290 / 290X / 390 / 390X téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Omli85
őstag
válasz
MiklosSaS #38164 üzenetére
Én most már semmikép nem mennék bele egy 390/x CF-be. Nyakunkon a 480 várd meg a hóna végét addigra tuti jön pár teszt eredmény is és ha tényleg hozza a 390 teljesítményét kevesebb fogyi mellet akkor egy 480CF jó kombó lehet a Fury helyett.
(#38180) abridabri: valami szerintem nálad nem kerek nálam sem megy FC blokkal a 390 60 fok közelébe többnyire 50-55 combosabb igénybevétel esetén de átlag 45-50 között mozog. (1100/1600 OC)
-
Milka 78
nagyúr
-
mackosajt
addikt
válasz
MiklosSaS #34832 üzenetére
Ennek margójára:
"Mindig mindenkinek mondtam FX meg 5 GHz-en is max a 7970/770 kartyakhoz valo."De hidd el, senki nem vitatja, hogy i5-i7 intelekkel jobb lehet az élmény, az fps és a frametime.
Viszont had engedtessék már meg az FX felhasználóknak is, hogy legyen erősebb VGA-juk, amivel nagyobb részletességgel és nagyobb felbontáson tudnak játszani, még ha nincs is kihasználva teljesen a kártyában lévő potenciál, ami mondjuk a felbontás növelésével (VSR), vagy a grafikai beállítások maximumra állításával növelhető.Arról nem beszélve, hogy X összegből, ha teheti az ember, és teszem azt, 1024-es felbontásról lép 1920-ra, logikusabb, hogy VGA-t cseréljen előbb a pénzéért.
Volt 7970-em, és a 290X jelentős javulást hozott. Előző VGA 80-100 Fps-re volt képes inkább a beállításokat átlagban médiumra téve, míg utóbbi mondhatni folyamatos 120-ra képes (ennyire lőttem a korlátot config-ban, mert bőven elég nekem).
Így a kártya sem fűti szét magát, játék alatt 75-80 fokot látok a bal felső sarokban.
Majd adó visszatérítés, vagy a jutalmak osztásakor, ha marad, lehet jön egy i7 nekem, ez meg megy a fiaimnak. Addigra talán az öreg 7970 is újra feltámad.
-
Omli85
őstag
válasz
MiklosSaS #34810 üzenetére
Azért ne keverjük a dolgokat.
Az, hogy egy játék motor nem használja rendesen a CPU-t és ennek okán nem tud maximumot teljesíteni a vga nem egyenlő azzal, hogy a proci nem képes kihajtani a vga-t.
Rendben van, hogy egy FX nem egy i7 de azért nah..
Az tény, hogy a végeredményen ez nem változtat a játékos szív mert a gyengébb teljesítmény miatt alacsonyabb fps és ezzel arányosan kevésbé élvezhető játékélmény az eredmény. De ez nem annak tudható be, hogy kevés a cpu hanem, hogy az adott alkalmazás nem használja ki a hardver adta lehetőségeket.
Majd ha nem azt látom, hogy 50-60%-on topog a cpu hanem fekszik 100%-on és közben egy kisebb napnak megfelelő hőt generál mert dolgozik mint állat és úgy droppol az fps akkor elhiszem, hogy a vas kevés.
Csak azért viszont nem fogok 50-80K-t vagy többet áldozni egy procira, hogy a programozók hanyagsága miatt legyen +20-30 fps-em.
Érdekes módon Battlefront alatt a 4.5re húzott FX és egy húzott 390 kb egy i7 4790+980 kombó szintjét hozta ha nem korlátoztam be az fps-t 60-ra. Akkor most normális motor kell egy játék alá vagy fél misiért kell proci vga kombót venni, hogy 60 felett tudjon 1080p-ben?
Az a baj, hogy még nem lett ráborítva az olyan fejlesztőkre az asztal akik szerint az normális ha csúcs hardver kell ahhoz, hogy max részletesség mellet meglegyen a 60 fps... inkább költ a nép az erősebb hardverre... -
Tomko78
őstag
válasz
MiklosSaS #34810 üzenetére
várj de nem az a gond hogy nem megy 100 % a vga meg hasonlok hanem most ezt kezdte el csinálni Cod Bo3 alatt lehet valami patch az oka , de eddig nem csinálta , pl far cry 3 alatt ment normálisan 80-100 % közt de nem ugrált így , lehet driver vagy a game van valami , havernek is ilyen vgaja van csak I5 2500k-al most mondja neki is ugrál
-
Krissal
tag
válasz
MiklosSaS #29800 üzenetére
MOst nem voltam pár napig, de most vigyorogtam, amikor olvastam...
Annyira igazad van, hogy 2 napja vettem egy MSI 970 Gaming lapot és valami brutálisan jó.... ez a lap egy isten, minden hőfokom lement, felgyorsult minden...
pl. Chip 128 fok helyett 62 max. 8350-nek állítgatja a feszt és a turbo core-t, 33 fokon nyit, eddig 42 volt alapon és nem bírta még a turbo core-t sem... 2011 3dmarkban 350 pontot jabultam, csak a lapcsere miatt...
A boot dupla gyors és csak beraktam a procit, amgától megtalálta a legjobb beállításokat.
MSI szoftvertámogatás egy isten, win alól tudok mindent húzni...ha kéne, de minek...
E2200 ethernet port szintén király, konkrétan beéálltod a hálózatodon az össez futó, nete használó prioritását és a gamek mennek a legmagasabbra és tádámmm... csökken a ping, átlagosan minden játéknál ugyanazokon a servereket 20 körül csökkent.
Azért nem mindegy, hogy egy serveren BF4-ben 23, vagy 43 a pinged, de méginkább, ha 65, vagy 45 -
-
oliba
őstag
válasz
MiklosSaS #28594 üzenetére
Ez két dolog miatt van így. Először nem számít a Mantle-ben a driver, mert ott lényegében a játékfejlesztő "írja be" magába a játékba, így driveresen nem sok semmit lehet azon javítani. Másodszor pedig ahogy írta Laja333, ez a cpu limites helyeken segít. DX-ben elég cikk-cakkos a gpu kihasználtság (96-99%), most így 98-99% lett.
Már megint tesztelek amúgy. Most próbálok egy diagramgörbét csinálni a feszültség - órajel - fps - fogyasztás (hwinfo) összesről. Meg szeretném nézni, hogy mi az az órajel és feszültség, ami fölé igazából értelmetlen menni. A teszt még most folyik
-
Laja333
őstag
válasz
MiklosSaS #28594 üzenetére
A Win10-es driverek elég erősek api overheadben (vagyis gyengék, na értitek). Nálam ez hatványozottan érezhető a FX miatt. Ott ahol eddig CPU limitem volt, az win10-es driverekkel megszűnt, vagy minimalizálódott. A Thiefben a Mantle egyedül az overheadben segít, szóval nem igazán mérvadó teszt Mantle szempontjából.
-
Joshi
titán
válasz
MiklosSaS #27936 üzenetére
Szerinted az i3 + 290X logikus párosítás?
Hagyjuk már ezt a Mantle sz@rságot, néhány éven belül nem is fogunk hallani róla.
ui.: még1x leírom hogy a Mantle és társainak mi is lenne a lényege:
A Mantle lényege a gpu közvetlenebb hozzáférése, ezáltal az erőforrás hatékonyabb kihasználása. Most tök mind1 hogy alsó/közép/felső kategóriás kártyákról beszélünk, minden kategóriában érezhetőnek kellene lennie a hatásának.
Ez a sablon duma csak éppen nem így működik. -
Joshi
titán
válasz
MiklosSaS #27931 üzenetére
Várjunk csak, most az hogy DX-hez képest Mantle max fps 300 fölött van, azaz dupla annyi, de az átlag gyakorlatilag alig változott az mitől jobb?
Az átlag ugyan úgy iszonyatosan kevés tehát szerintem semmi pluszt nem adott hozzá.
Egyébként meg a Min fps a lényeg nem a Max, mert a max az lehet csak egy pillanat is ami egyébként az esetedben is tisztán látszik.
(#27932) GAbre a Mantle lényege a gpu közvetlenebb hozzáférése, ezáltal az erőforrás hatékonyabb kihasználása. Most tök mind1 hogy alsó/közép/felső kategóriás kártyákról beszélünk, minden kategóriában érezhetőnek kellene lennie a hatásának.
A többiek hsz-ére nem írom le ugyan ezt, a lényeg hogy a Mantle ötlet jó ez oké csak ez kevés. A mai világban csak egy ötlet nem elég, sokkal tovább kell menni amihez pénz kell. Na ez a bibi.
-
Yllgrim
őstag
válasz
MiklosSaS #27865 üzenetére
Az hogy a gyarto azt mondja az neked azert jo mert ha barmi gondod van, akkor tudod nekik mondani hogy gyerekek, ti 120C-t mondtatok, nalam 95-on tonkrement, legyetek oly dragak es csereljetek ki szepen, koszi.
Persze nem kellene ekkora hofokon mennie, meg ott mar hangoska is, de hat ha igy van tervezve a dragasag, mit lehet tenni
-
lowzor
veterán
válasz
MiklosSaS #27857 üzenetére
És ezt honnan veszed?
110-120 fokra talán már ezt mondanám, de 94 fokot még nem tartok veszélyesnek, pláne egy nagy hőmérsékletre tervezett kártyánál.
Lehet, hogy ha évekig a throttling határán üzemelne, akkor sem lenne semmi baja.
Az már viszont nevetséges, ha valaki 70-80 fokos hőnél már fosik, mert el van terjedve, hogy kötelező sarkköri hőmérsékleten tartani a VRM-eket. 4870-4890-ek, meg régebbi nagy fogyasztású VGA-k idejében érdekes módon nem volt ez, pedig azok bőven nagyobb VRM hőfokokkal üzemeltek. -
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz
MiklosSaS #27839 üzenetére
Asus: nagyon forro VRM, kell ra pot ventilator.
XFX: nagyon lesporolt VRM hutes, vagyis maga a hutes is nagyon le van sporolva.
MSI Gaming: azt olvastam hogy jatekokban 90-93 fok is neha.
Nalam a Vapor X 2 ora Crysis 3 multi utan 72-74 fok a GPU, es olyan 63-68 fokok a VRM-ek. Ha talalsz ilyen kartyat akkor ezt nagyon ajanlom.
-
válasz
MiklosSaS #27810 üzenetére
Jelenleg ezeket tolom, de nem egy fél évre vennék kártyát, hosszú távon (DX12, Mantle) sztem AMD jobban megéri majd, arról nem is beszélve, hogy idővel FreeSync monitort akarok majd, és nem vennék Gsync-est drágábban.
GTX 970 lenne árban elérhető nekem, de ez a cicergés nagyon nem poén sztem, nem tudnám elviselni hosszú távon. Az meg ahogy nézem a 970/980 topicban, gyakorlatilag full lutri, hogy ciceregni fog-e vagy sem.
NV húzásai amúgy sem szimpatikusak mostanság, pedig régen semmi bajom nem volt velük.
-
-
-
-
Xmister
senior tag
válasz
MiklosSaS #27469 üzenetére
A procit tehermentesíti valamennyire/akár gyorsíthatja is az oldalak kirajzolását. Ilyen konfigoknál nem számottevő a különbség, de a procinak úgy is van elég feladata, a GPU-nak meg semmi más dolga nincs ilyenkor.
Egyébként pl. itt egy benchmark, amivel meg lehet mérni/össze lehet hasonlítani a sebességet ki/be kapcsolt állapotban: [link]
-
-
-
Habugi
addikt
válasz
MiklosSaS #27416 üzenetére
Egy friss Winre rá kéne szánnod magad Sas, mert rage lesz a vége..
Driver.., ahogy sixpak írta Omega, viszont ha nyomnád a GTA V-öt akkor a legújabb béta, 15.4b azt hiszem. Utóbbival elég sokan szívnak, nálam fentvan mióta kijött szintén a GTA V kapcsán, semmi problémám nincs vele, kopp-kopp.
-
-
Speed®
titán
válasz
MiklosSaS #27385 üzenetére
Nem hinném, hogy gondod lesz vele..az tényleg jó példány. Nálam sem lett volna gond talán, de úgy tűnik visszaköszönt az ár..65k egy ACXIIImal szerelt 290ért nem volt sok..sőt. Ne legyen igazam, remélem, hogy a tulajnál menni fog gond nélkül, de én befürödtem vele csúnyán. Ez most kárpótol némileg..igaz, -1GB VRAM, de nem hinném, hogy mostanában kevés lesz, még ha nem is mindenhez elég fullfullon.
odorgg
ThX..aprós vétel..mint mindigEz is 80 volt, alkudtam x) 2500Kval 100k..duplán megérte. Proci alá lap még folyamatban (kéne egy jóárasított GeneZ..).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicban tilos bármilyen offtopic hozzászólás írása!
Ilyen célra használjátok a Lokál fórumban található offtopicot.
- BESZÁMÍTÁS! 32GB (2x16) G.Skill Trident Z RGB 6600MHz DDR5 memória garanciával hibátlan működéssel
- Magyarország piacvezető szoftver webáruháza
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 - i5-6300U I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- LG 32SQ700S-W - 32" VA Smart - 3840x2160 4K UHD - 62Hz 5ms - WebOS - Wifi + BT - USB-C - Hangszórók
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged