- Milyen okostelefont vegyek?
- Mobil flották
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Elite szett, óriás telep és szuperfényes kijelző
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- VoLTE/VoWiFi
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
-
Mobilarena
AMD Radeon™ R9 290 / 290X / 390 / 390X téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
SzlobiG
félisten
válasz
westlake #10757 üzenetére
Szintén... Az a hibrid hűtés egy vicc az egész, akkor lett volna egy dual radi az még jól le is hűtötte volna, de ez.
Vagy ha levegőnél maradnak akkor a 3 ventis nagy borda megoldás kicsit átdolgozva mint a 6990.
(#10766) N.Ferry: Mert valszeg le tudja hűteni. Hűtés tervezés tekintetében a két gyártó össze sem hasonlítható...
-
-
-
Csabro
tag
válasz
westlake #5480 üzenetére
Igy van!!!
Nalam ami donteni fog veglegesen a vasarlas ugyeben az az elso eles Mantle teszt, hogy hogy teljesit, valamint az MSI 290X Lightning teszt, mert arra varok, hogy vegre kijojjon. De amit irtak rola, hogy GPu orajel 1050-1100 kozott lesz annyira nem fog kiemelkedni az egyedi 290x-ek kozul, viszont szerintem inkabb a tuningolhatosagra mennek ra azzal a kartyaval (jobb minosegu alkatreszek, jobb aramellatas stb) Csak ne menjenek 700 Dollar fole arban
-
Csabro
tag
válasz
westlake #5477 üzenetére
Irtam, hogy "altalaban". Sok magyar es mas oldalakat is olvasok, ami csak komolyabb teszteket allit ossze es ott is ugyanez volt nagyreszt az eredmeny. De most ne ezzel folytassuk a forum temat, hogy melyikonknek van igaza. En csak azert mondtam hogy nem sok kulonbseg van koztuk, mert ez jott le a tesztekbol. (vagy 3 hete folyamatosan a ket gyarto TOp vga-it hasonlitgatom ossze, hogy jol dontsek tenyleg vga vasarlas ugyeben)
-
Csabro
tag
válasz
westlake #5475 üzenetére
Hát ha pl szintetikus teszteket nezem, ott a 780Ti pl FireStrike-ba kap ugy 11.800 korul, a 290x (nem ref.), pedig 11.400. Az annyira azert nem sok. A jatekok alatt meg jatekfuggö, de en ott sem lattam 8-12% kulonbseget a 780Ti elonyere. (altalaban Guru3D tesztjeit nezem) Ha esetleg tudsz jobbat ajanlani, meghallgatlak szivesen, attol is csak tajekozottabb leszek.
-
válasz
westlake #5437 üzenetére
Yep, totális káosz van, de ezt te is nagyon jól tudod.
Már örülök a refnek is, csak legyen a gépben, aztán onnan a hang kérdése már más téma.Próbáltam a gépházat eltenni tőlem megfelelő távolsára, de a monitorok kábelei nem engedik a jó mozgatást, költeni kábelre meg minek, akkor már Custom hűtés
-
-Solt-
veterán
válasz
westlake #5363 üzenetére
Ha mondjuk a téli gumid hangos a mintázata miatt, akkor az befolyásolja a működését? Nem, mint ahogy a cicergés sem befolyásolja a VGA működését... Egyébként pedig az, hogy a VGA cicereg, közel sem biztos, hogy a VGA hibája... csinálhatja az alaplap, illetve a táp miatt is.
Volt egy Giga 7970-m, nálam a Giga lapban cicergett, kollégánál az Asus lapban nem... másik kollégánál ugyanez a VGA Giga lapban, valami átlagos táppal párosítva szintén nem cicergett...
De ez mindegy is, mert amíg a működése hibátlan, addig emiatt nem fogják cserélni.
-
Asbee
veterán
válasz
westlake #5359 üzenetére
Nem szokták gariban cserélni, maximum ha nagyon durván, szinte már "csattog". A kártya normális működését nem befolyásolja, ez alá is támasztható, tehát a kártya működés szempontjából teljesen normális (normálisan működő). Az tény van akit ez zavar, de nehéz vele mit kezdeni gariztatás szempontjából.
Nem beszélve arról, hogy a környező hardverek is befolyásolják. Főleg a táp. Én már megszoktam engem nem zavar. -
válasz
westlake #5363 üzenetére
Igen, tekintve, hogy fórumon 10-ből 7-8 darab 7900-s cicereg alsóhangon, főleg ha fesz is van emelve, olyan tartományba esik a kondik cicergése amit hallasz, ez nem befolyásolja a működését a kártyának, csak zavaró tényező.
Kérdés, hogy mennyire és milyen áramfelvétel mellett. -
Asbee
veterán
válasz
westlake #5354 üzenetére
Ez a cicergés sajnos normális. Olyan szempontból hogy a kártya működését nem befolyásolja. Nekem is csinálja, 7950 is csinálta. Még előző alaplapom is csinálta kicsit nagy cpu terhelésnél.
Úgy tűnik gyártok tekercsekre nem nagyon figyelnek. Talán asusnál láttam aki erre figyel.
-
Gilthanas
aktív tag
válasz
westlake #5253 üzenetére
Világos.
A 3d mark eredmény 9584-ről mit gondolsz?
Amúgy egy két karcolósabb játékot most megnéztem és egy szavam nem lehetNagyon felgyorsult vele a világ
(#5257) ricshard444 Le se merem írni. Sapphire toxic 6950 2 gb
Szóval én brutális teljesítménynövekedést tapasztaltam. Ami így belegondolva nem a legobjektívebb véleményt eredményezi mert ti itt mind erősebb kártyáról váltanátok. Nem látnátok ekkora különbséget. -
-
demyen
tag
válasz
westlake #4845 üzenetére
most, hogy mondod...
kipróbáltam vele a "Bányászatot, " csak kiváncsiságból, leszedtem mindent amit kellett, meg regisztráltam, stb.
Szóval elképzelhető a dolog.
Az nagy besz@rás, mert pár napja raktam mindent újra, vinyócsere miatt. (épp elég volt)Még annyi, hogy ha letörlöm a catalystot, akkor valamit nem kell még utánna valahogy törölnöm, csak mert hiába szedtem le, mikor ujra felraktam a beállitásokat megjegyezte, pedig mindent töröltem.
köszi -
-
westlake
félisten
válasz
westlake #3294 üzenetére
Elképesztőnek tartom, hogy tényleg annak lett igaza, aki azt tanácsolta, hogy dugjak rá kijelzőt. Láss csodát, működik rendesen. Az AMD pedig nem tudom hogy gondolja ezt. Nem hiszem, hogy normális működésnek számit az, hogy ha nem teszek kijelzőt a kártyára, akkor eltűnnek funkciók és látszólag hibásan működik a kártya.
#3298: Nem sok vizet zavarok én ott.
-
westlake
félisten
válasz
westlake #3231 üzenetére
13.11 Beta9.2
Még mindig nem értem, hogy miért nincsenek adatok. Ráadásul az OverDrive rész is hiányzik.
Ez egyébként már egy másik gép, csak a VGA ugyanaz.mod: Egyébként nem írtátok, hogy mely driver(ek) hibás(ak).
-
MPowerPH
félisten
válasz
westlake #2541 üzenetére
Nem a képességgel van itt a gond. Hiába képes, ha a kártyán egy Prolimatech MK-26, Peter, Gelid Icy Vision feszít, ami elfoglal 2+ kártyahelyet... A második kártyát már nem tudod hova rakni, mert nemhogy a köv. 16x pci-e slotot eltakarja a hűtő, de majd leér az ATX lap aljáig...
Itt egy 2 slotos hűtéssel... Talán az AC III pont elférne, de erősen lutri...
-
MPowerPH
félisten
válasz
westlake #2470 üzenetére
A techpowerup-os teszttel is az a probléma, ha pl. a 3 monitoros felállást nézem, hogy láthatóan nincs különbség a quiet és az uber mod között.(azt meg már meg sem elmlítem, hogy a sima 290 is közel ugyan úgy teljesít ) Ha ez nektek nem tűnik fel, azzal nem tudok mit csinálni....
A tuningpotenciálról pedig annyit, hogy alap órajelhez képest tényleg nincs sok benne. De a tesztek alatt mért 800-860MHz-hez képest(mert igen, pont a techpowerup nézte meg, mennyin ment a vga a tesztjeik alatt átlagosan... ) azért ott van még 300-350MHz minimum, alapfeszen. Custom hűtővel meg 1250 körül lehet a végük, még emberi fesszel, rendesen lehűtve. Az meg már +400-450MHz a mostani működési órajelhez képest.players111: Én két dologra várok... Custom hűtős példányokra, és a Mantle -ra. Utána vagy 290X CF, vagy ha tényleg nem azt hozza, amit várok, akkor kiadok 150-200 fonttal többet, és 780Ti. Mert egyenlőre úgy áll, hogy egyik single kártya se elég 5760x1200-ra...
-
KillerKollar
őstag
válasz
westlake #2324 üzenetére
Tessék,ez nem hivatalos tesz,hanem egy felhasználó csinálta a saját kártyáival.Annyi hogy itt PC 2.0 vs 3.0 van de ugye a 2.0 16x ugyanannyi sávszél mint a 3.0 8x.
-
-
Enclave
aktív tag
válasz
westlake #1436 üzenetére
Ezt nem teljesen értem:
"Amikor megjelent a nagykereskedések listájában, akkor annyiért volt beárazva, mint a 290X"
A nagykereknél olyan beszállító van, aki 290X árában hozza a 290-et (és ez nem tűnik fel a nagykernek), vagy a nagykernél úgy "matekoznak", hogy beszerzési ár * árrés * "R9 felsőkategóriás kártya szorzó úgy, hogy legalább 150-160k bruttó ár jöjjön ki"?
(legalábbis én abból a józan paraszti gondolatmenetből indulok ki, hogy a (nettó) ár=beszerzési ár*árrés és a beszerzési árat egy nagykernek ismernie kell, hiszen "vaktában" (ismeretlen árakon) ki rendelne árukészletet?)
-
válasz
westlake #1346 üzenetére
Már megint ez a MC-is hasonlat.Szerintem kisker oldalról nehezen látsz bele abba, hogy mi folyik a háttérben.Az ajánlott végfelhasználói ár szerinted miből van,azt ki határozza meg?Az a te döntésed,hogy tartod-e vagy nem, maximum nem adsz el vagy nem kapsz érte marketing támogatást.
-
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
westlake #1338 üzenetére
A kérdés, hogy a nagy drága kártya helyett miért nem driver boosttal jött akkor az nv alapból, olcsóbb lett volna, és egyszerűbb...
Meg hogy ezzel a böszme chippel meddig tudnak árban versenyezni?(#1340) Abu85
Ha jól tudom nagy valószínüséggel lesz a Star Citizenben is, ha beépül a cryengine-be.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicban tilos bármilyen offtopic hozzászólás írása!
Ilyen célra használjátok a Lokál fórumban található offtopicot.
- BESZÁMÍTÁS! ASUS VivoBook X1504ZA notebook - i3 1215U 16GB DDR4 RAM 512GB SSD Intel UHD IGP WIN11
- Huawei Nova Y90 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A14/Samsung Galaxy A34/Samsung Galaxy A54
- Eredeti Lenovo 230W töltők - 4X20Z83995
- Bomba ár! Dell Latitude E7270 - i7-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged