-
Mobilarena
AMD Radeon™ R9 290 / 290X / 390 / 390X téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
westlake
félisten
Háború van.
R9 295X -
westlake
félisten
ASUSTEK COMPUTER 90YV05D0-M0NA00
MATRIX 290X 155.000 forint + ÁFA
Nagyker ár, egyelőre nincs is raktáron. -
westlake
félisten
válasz
N.Ferry #10766 üzenetére
Ugye ezt a kérdést nem gondoltad komolyan az AMD 290X - NVIDIA GTX 780 Ti páros (referencia hűtés) tükrében?!
Egyébként ezt máshol kell kitárgyalni, nem itt.
mod: Nekem van mindkettő, tudom miről beszélek. Az R9 295X2 - TITAN Z páros miért lenne más hűtés terén? Nyilván a TITAN Z nem lesz kétszer olyan gyors, mint a 780 Ti, vagy a TITAN Black, de az R9 295X2-t eleve nem merték kiadni a szokványos léghűtéssel. Szerinted azért lesz hybrid hűtéses, hogy akkor az AMD most nagyon innovatív lesz? Hát nem azért. -
westlake
félisten
válasz
Malibutomi #10762 üzenetére
Szívesen venném ezt a dobozt benne egy 780 Ti Lignitning-gal (végre).
-
westlake
félisten
válasz
ricshard444 #10758 üzenetére
Méret...
mod: Jobban megnézve, a TITAN Z is pontosan ekkora (lehet). Ezesetben nem szóltam.
mod2: A hűtés nekem akkor is elég vicces. Gondolom nem tudták volna végképp lehűteni a két GPU-t csak levegővel. A referencia 290X-ből kiindulva nem is csodálkozom ezen. -
westlake
félisten
Ritka alkalmak egyike. Nettó ~104k-ért megint látok ASUS DCU2 R9 290-et.
#10119: Nyilván okkal nem írom le a konkrét helyet. Aki szeretne többet megtudni, az ír privátot.
-
westlake
félisten
MSI R9 290X Lightning
MSI COMPUTER V307-001R
148.000 forint + ÁFA, nagyker ár. Nincs raktárkészlet.#9889: Egy Lightning miért legyen/lenne olcsó?
-
westlake
félisten
Milyen finomságot találtam a nagykerben.
-
westlake
félisten
Örülhetnek a bányászok. Látok sok-sok Powercolor R9 290-et a nagykerben.
-
westlake
félisten
válasz
Malibutomi #5658 üzenetére
Tartani kell a fejét?
-
westlake
félisten
Mi az oka annak, hogy custom MSI helyett custom Gigabyte-ot akartok többen venni? Én azt gondolnám, hogy az MSI jobb.
-
westlake
félisten
Egy referencia és egy custom R9-es kártyát nem lehet egy lapon említeni! Egyértelmű, hogy a custom MSI-t kell megvenned. Szeritnem referencia R9 280X/290/290X-eket csak azért vesznek meg, mert custom kártyát nem lehet kapni. Persze a referencia is jó, ha valakit nem zavar a hangja, vagy vizhűtéssel használja. Maga a referencia panel renben van.
-
westlake
félisten
Ne mondtál újat.
Azt egyébként nem hiszem, hogy az alaplap miatt is lehet hangos. Az alaplapnak semmi köze a tépellátáshoz. -
westlake
félisten
Már ne haragudjatok, de ha egy autóban sípol, zörög, lötyög valami, akkor nem csinálják meg garanciában, mert nem befolyásolja a működést? Biztosak vagytok benne, hogy szabályszerűen tagadják meg a cserét ezzel az indokkal? "Nem befolyásolja a működést".
-
westlake
félisten
válasz
BraveHeart #5353 üzenetére
Nem normális jelenség semmilyen hanghatás egy VGA-nál. Persze a ventilátort leszámítva. Bármilyen hang egy (vagy több) hibás alkatrész alkalmazásától lehet, vagy attól, hogy a tapegység +12 voltos ága "gyenge".
Ha pedig még nincs három napos a kártya, akkor vidd vissza és kérj egy másikat. Ha nem tudnak adni, akkor kérd vissza a pénzt. Ha nem sürgős a csere, akkor várd ki. -
westlake
félisten
válasz
BraveHeart #5349 üzenetére
Szerintem VRAM hibás. Garancia.
-
westlake
félisten
Ja, egyebként az HIS 290X körülbelül 90 napja bányászik 98 fokon, 0-24-ben.
-
westlake
félisten
Elérhető nagykerben néhány darab 290X Sapphire Tri-X OC 140k+ÁFA környékén. Ha valakit érdekel, privát.
Még mielőtt valaki félreértené, nem aprózni akarok, csak lehetőséget biztosítok arra, hogy olyan terméket vehessetek, amit kb. 3 óra alatt szétkapkodnak a nagykerből.#4943: Adjak értelmező szótárat a privát szóhoz?
-
westlake
félisten
Egyébként nem tudom mire számítotok úgy "globálisan". A 290-ek hőtermelését csak magas fordulatszámú ventilátorral/ventilátorokkal, vagy hatalmas hőleadó bordákkal lehet megoldani. Egyértelmű, hogy minden gyártó az előbbit választja. Senki nem tud olyan kompromisszumos megoldást találni, amire jelenleg mindenki vágyik.
#4324: Ennyi. Meg kell "szokni" és akkor nincs gond.
-
westlake
félisten
290 Tri-X OC 11227-00-40G 99k+ÁFA
290 Tri-X OC BF4 11227-00-50G 101k+ÁFA
290x Tri-X OC 11226-00-40G 131k+ÁFA
290x Tri-X OC 11226-00-50G 133k+ÁFAMagar nagyker árak. Raktáron kb. egy hét múlva lesznek.
-
westlake
félisten
Stress test.
Egy hete kódol 95 fokon (full load) egy 290X. Meglátjuk, meddig bírja. -
westlake
félisten
válasz
#35434496 #3309 üzenetére
Tudom, hogy nem sok értelme van, de valószínűleg ugyanúgy nem lesz bekötve a második 8pin-es csatlakozó, mint az NVIDIA GTX 780 Ti paneljén. Azért, mert Lightning, még nem tud olyat, hogy indokolt legyen. Áttervezett panel, emelt órajelek. Nem kell egy új dimenzióra számítani.
-
westlake
félisten
És ha én monitorozni szeretném az összes kártyát? Vagy tuningolni? Vagy ha egy AMD kártyára rádugom a monitort, akkor a gépben lévő összes AMD kártya teljes értékűvé válik?
mod: Az előbb említett feature NVIDIA kártyáknál is "működik"? Abból van két ugyanolyan, ki tudom próbálni.
-
westlake
félisten
válasz
westlake #3294 üzenetére
Elképesztőnek tartom, hogy tényleg annak lett igaza, aki azt tanácsolta, hogy dugjak rá kijelzőt. Láss csodát, működik rendesen. Az AMD pedig nem tudom hogy gondolja ezt. Nem hiszem, hogy normális működésnek számit az, hogy ha nem teszek kijelzőt a kártyára, akkor eltűnnek funkciók és látszólag hibásan működik a kártya.
#3298: Nem sok vizet zavarok én ott.
-
westlake
félisten
válasz
Dijundisun #3295 üzenetére
Ennyire nem vagyok kezdő. Van mögöttem néhány év "szakma". Igen, átállítottam, de ha nem tettem volna, akkor sem lenne indokolt, hogy ne lehessen adatokat kiolvasni a kártyából. Vagy szerinted az alap állás a "gyári hiba", az uber mod meg a normalis? Ezt te sem gondoltad komolyan.
Mondtam, hogy nem vagyok nagy AMD-s, ezért is próbáltam ki másik gépben, másik driver-rel, másik BIOS-szal.
-
westlake
félisten
válasz
Dijundisun #3293 üzenetére
Ha csak terhelni akarom, akkor jól működik. Mivel nincs OverDrive, nem lehet tuningolni, se profilokat állítani. Látszólag jól működik a kártya. Ha egy otthoni felhasználónak adnám, aki nem akar elmélyülni benne, akkor nem venné észre, hogy nem működik. Nem fognak kötözködni a cserénél, mert akkor már nem fog működni a kártya.
-
westlake
félisten
válasz
westlake #3231 üzenetére
13.11 Beta9.2
Még mindig nem értem, hogy miért nincsenek adatok. Ráadásul az OverDrive rész is hiányzik.
Ez egyébként már egy másik gép, csak a VGA ugyanaz.mod: Egyébként nem írtátok, hogy mely driver(ek) hibás(ak).
-
westlake
félisten
válasz
Kecuhun #3235 üzenetére
Biztos vagy ebben? Egyrészről feltettem az AMD_Catalyst_Complete_13.11_v13.25_RC1-et is (mondjuk ebben akár a 9.4-es is lehet), másrészről én úgy tudtam, hogy a GPU-Z által is kiolvasott adatok normális detektálásához nem kell driver.
#3234: Ha emiatt nem működne, az már aztán epic fail lenne. Mi van azokkal a rendszerekkel, ahol 4-5 kártya van a gépben? Szerintem ez nem lehet a probléma okozója.
-
westlake
félisten
Nem vagyok nagy AMD-s, így elképzelhető, hogy tudatlanságomból fakad a probléma. Adott egy R9 290X ami érdekesen működik. Elsőre Windows 8.1 alatt próbáltam, de a Control Center-ben (Catalyst 13.11 Beta9.4) bal oldalt csak három (számomra) lényegtelen menüpont volt. Az általános beállítások nem érdekelnek, viszton az OverDrive-ot sehol sem találtam. A GPU-Z (0.7.4) felismeri rendesen a kártya specifikációit, de a szenzor résznél a felszültségeken kívül semmit nem tud kiolvasni. A sebességek 0.0MHz-ek, a ventilátor fordulatszáma 0 RPM, a GPU kihasználtsága 0%. A kártya igazából működik, mivel 770 Mhash/s sebességgel lehet vele bányászni. Ezután feltettem egy Windows 7-et - nem mintha a Windows 8.1-gyel nem kellene működnie -, de csak annyi változott, hogy az Control Center-ben három helyett hat menüpont látszik, viszton az OverDrive ugyanúgy sehol. Szerintetek?
-
westlake
félisten
válasz
Motion_Blur #2561 üzenetére
Szorul? Maximum ragad. Azok a "taknyok" elég ragaszkodóak tudnak lenni. Legyél rámenősebb.
-
westlake
félisten
válasz
radi8tor #2559 üzenetére
A BIOS-t addig vissza lehet írni, amíg a kártya nem égett el. Megmondani nem tudják, hogy előtte módosításra került a BIOS. Egyébként meg ez legyen az eladó cég gondja, mivel a garanciát nekik kell válalni. Ha meg azt mondják, hogy gyártói garancia, akkor el kell rajta gondolkodni.
-
westlake
félisten
válasz
MPowerPH #2466 üzenetére
Nem mi járunk csukott szemmel, hanem te. Mutass már másik olyan tesztet (ne a PH-sat), ahol az R9 290X és a 780 Ti között csak 2%-os a teljesítménybeli eltérés. Nem csak egy tesztet kellene elolvasni, hanem mondjuk négyet. Arról már ne is beszéljünk, hogy az R9 290X-et még egy normális léghűtéssel sem olyan szinten tuningolni, mint egy 780 Ti-t. Persze ott van az a ~30k többletköltség a 780 Ti-nél, de ezt senki nem is tagadta és te sem ár-érték arányról beszéltél.
-
westlake
félisten
válasz
Motion_Blur #2457 üzenetére
Direkt (szándékos) leszabályzás van, nem pedig korlát. Szerintem senki sem mondta ezt.
-
westlake
félisten
Köszönöm, elég lesz. Nem akartam off-olni. Lesz egy kis időm, kipróbálom én is.
-
westlake
félisten
Mindenki annyira biztos abban, hogy egy 3.0-as x8-as sínen is ugyanúgy tejesít egy mostani felsőkategóriás kártya, mint egy x16-os sínen. Esetleg tud linkelni valaki ilyen jellegű tesztet? Rettentő kiváncsi vagyok erre, de semmi kedvem kipróbálni.
-
westlake
félisten
válasz
KillerKollar #1819 üzenetére
Képes vagy megtartani a CF-et? Pfff.
-
westlake
félisten
Lehet most kapni valahol 290-et?
-
westlake
félisten
válasz
ricshard444 #1770 üzenetére
Megfelelő beálításokkal az is jelzi, csak nézni kell.
Egyébként egy programra sosem szaba "építeni". Én is három alkalmazást használok. -
westlake
félisten
válasz
stargazerhu #1670 üzenetére
Talán megvárhatnád, hogy megérkezzen az első "normális" szállítmány az országba. Azok a kártyák nettó 90k környékén vannak (nagyker).
Nem kellene messzemenő következtetéseket levonni két kisker áraiból. -
westlake
félisten
Le kell cserélned a BIOS-t annak megelelően, hogy melyik programot akarod használni. Egy adott gyártó programja a kártya azonosítója alapján engedi bizonyos funkciók használatát. Semmit nem jelent, hogy valójában neked is "ugyanaz" a kártyád van.
-
westlake
félisten
-
westlake
félisten
válasz
Motion_Blur #1522 üzenetére
Biztos vagyok benne, hogy full terhelés alatt nem 4 fok különbség van a kártyák között. A 290X downclock-olt, vagy nem gyári hőleadó volt rajta. Mást nem tudok elképzelni.
-
-
westlake
félisten
válasz
Malibutomi #1412 üzenetére
Majdnem. Meg kell hozzájuk egy jó füles.
-
westlake
félisten
válasz
MPowerPH #1400 üzenetére
Nem tudom, mit rugoztok ezen a Beta driver dolgon. Megérthetnétek végre. hogy az AMD-nél és az NVIDIA-nál elég komolyan tesztelik ezeket a meghajtókat is. Mégis mit vártok? Kijön a 13.11 final és a 290X majd jól lebunteti a 780Ti-t? Persze. Lássuk a 780Ti-t, meg lássuk a csodálatos nem Beta AMD driver-eket. Gyakran leszóljátok a nem végleges driver-eket, de inkább maradnátok csöndben.
-
westlake
félisten
-
westlake
félisten
válasz
Bugfix1984 #1350 üzenetére
Látom nem érted, vagy direkt nem akarod érteni, hogy mit írok. Szerintem hagyjuk. Ha neked úgy jobb, akkor írkáld továbbra is, hogy az AMD milyen bruttó árakat határoz meg.
-
westlake
félisten
válasz
Bugfix1984 #1345 üzenetére
Már most mást írtál, mint az előbb. Igen, az AMD bármikor módosíthatja az árait, amihez a nagykerek, aztán a kiskerek igazódnak. Ha akarnak. Egy gyártó nem szabhat meg árakat. Ez nem a McDonald's. Egy AMD nem fogja nekem (kiskereskedés) megmondani, hogy én mennyiért adhatom a kártyáit. Ne nevettes már. Méghogy nekem kell utánaolvasnom. Írjál AMD által meghatározott dollár árat, vagy magyar nagykereskedés/kiskereskedés által meghatározott bruttó árat. Pontosabban kellene fogalmaznod.
-
westlake
félisten
válasz
Malibutomi #1342 üzenetére
Prestige. Egy NVIDIA nem tehette meg, hogy a pirosak három (egy) új kártyájára egy driver boost-tal válaszoljon. Az árakról megint nem érdemes beszélgetni. Ha olyanjuk lenne, a 780Ti-t is adhatnák 550$-ért. Nekik egyedül a megtérülést kell nézniük. Persze nem fognak egy flagship kartyat 550$-ért "odaszórni" a népnek. Adnák ök 1k$-ért, ha az AMD nem nyomta volna le az árakat.
-
westlake
félisten
válasz
KillerKollar #1339 üzenetére
A Mantle-ről jelenleg (szerintem) teljesen felesleges diskurálni. Egyébként semmit nem tudok róla, nem foglalkoztat.
Ha valóban olyan hatékony lesz, akkor az NVIDIA kénytelen lesz valamit lépni, mert egyébként elvesztené a home usere-eket.
-
westlake
félisten
Ugyan. Olyan gyártókról beszélünk, akik biztosan megszerzik a nekik kellő információt (másik gyártótól/gyártóról). Senki nem gondolhatja azt, hogy az NVIDIA csak akkor rögzítette a 780Ti specifikációit, amikor már tudni lehetetett a 290X teljesítményét. Biztos vagyok benne, hogy az AMD nem készült ilyen "varázslattal" az NVIDIA ellen. Vagy ha igen, akkor az NVIDIA is lép erre valamit, amire az AMD megint... és így tovább. De ilyen nincs.
#1327: Várjuk ki a végét ennek a "bedarálásnak".
-
westlake
félisten
A kérdésem még mindig adott: miért?
#1329: Látom nem tudsz "elszakadni" ettől a az "AMD revalidálta az árat" dologtól. Az AMD nem határoz meg bruttó, magyar árakat. Minden gyártó (általában) USA dollár árat határoz meg. Ennek mi köze a magyar bruttó kiskereskedelmi árakhoz? Semmi. Miért olyan nehéz ezt megérteni?
-
westlake
félisten
válasz
Malibutomi #1325 üzenetére
Én hiszek a gyári adatoknak. Azok szerint a 290X 40 wattal többet eszik, min a 780Ti. 40 watt egy videokártyánál kicsit sem elhanyagolható. Nagy kérdés még a tuningpotenciál is. Minden kérdésünkre csak a 780Ti megjelenése után fogunk csak választ kapni.
Egyébként egyáltalán nem oda írkálok, ahova kellene. Elvégre van AMD vs. NVIDIA topik is.
-
westlake
félisten
Igen, ennek lenne értelme, de akkor meg kellene várniuk, amíg debütál a 780Ti. Ha tényleg erősebb lenne a 290X (amit egyébként nem hiszek), az nagy pofon lenne a zöldeknek. Meglátjuk.
Aki két hét múlva akar kártyát venni, annak azt kell eldöntenie, hogy negéri-e a 150$ pluszt a 780Ti, vagy sem.
Mivel visszamondtam az egyik 290X rendelésem (a CF nem olyan nagy poen), én kiváncsian várom a trónkövetelő kárty érkezését. -
westlake
félisten
válasz
Malibutomi #1303 üzenetére
Kérdés, hogy elég lesz-e a 780Ti ellen. Persze akinek már megvan a 290X, azt nem nagyon érdekli. A plusz teljesítmény mindig jól jön.
Egyébként a kárya alapspecifikációiból kiindulva annyira sokat nem dobhat az az új driver. Egyébként nem is értem, mi ez az új driver. Az AMD ennyire elrontott volna valamit, vagy tényleg visszafogták volna a kártya teljesítményét? Az utóbbinak semmi értelme. Kivéve akkor, ha eleve tudták, hogy az NVIDIA kihozza a 290X legyőzőjét (780Ti), viszont ezesetben nem most kelene publikálni a szóban forgó meghajtót.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicban tilos bármilyen offtopic hozzászólás írása!
Ilyen célra használjátok a Lokál fórumban található offtopicot.
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Végleges a HDMI 2.2-es verziója
- GTA VI
- Lalikiraly: SÜNI energiaital.
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Google Pixel topik
- Steam Deck
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Adguard Premium (Android, PC és egyéb rendszerekre, valamint böngészőkhöz)
- E-roller topik
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB DDR5 RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy S22 Ultra 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Gigabyte B650M R7 7700X 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Cooler Master H500P WHITE 750W
- Bomba ár! Dell Precision M6800 - i7-MQ I 16GB I 256SSD I 17,3" FHD I K3100M 4GB I Cam I W10 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! Honor 90 Lite/Honor 90/Honor Magic5 Lite/Honor Magic6 Lite/Honor Magic5 Pro
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest