- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Külföldi SIM-ek itthon
- Fotók, videók mobillal
- Motorola Edge 50 Fusion - jó fogás
- CMF Phone 1 - egy jó telefon
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Motorola Edge 40 - jó bőr
-
Mobilarena
AMD Radeon™ R9 290 / 290X / 390 / 390X téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
andro93
aktív tag
válasz
Reggie0 #7134 üzenetére
Jogos. Mondjuk ilyen alapon lehet hogy megéri azt a pár ezer forintos felárat az Asus, nem nagyon lehet olvasni arról, hogy valakinek behalt volna az Asus kártyája. Msi-ről se hallani ilyen téren rosszakat, azért is várom nagyon, hogy valahol kapható legyen. Főleg aki vidéken lakik, és olyan helyről vásárol, ahol nincs garanciafutár, nem árt valami "minőségibb" márkából választani.
-
válasz
Reggie0 #5896 üzenetére
Javaslom,hogy neked kellene őket felhívni,és rákérdezni náluk,hogy amit befoglaltál anno kártyát,az még ténylegesen ottvan-e,és átvehető-e,mert csak ez esetben küld a rendszer neked emailt hogy átveheted.
Így akkor értelemszerű hogy megveheted,vagy megveheti aki elmegy érte... -
mcwolf79
veterán
válasz
Reggie0 #5725 üzenetére
Én azt tudom, hogy Abu nem ajánlotta külső OC progi használatát. Ezért nem használom én sem, hanem csak CCC-ben tuningolok. Nekem az elég.
Valakinek semmi baja sincs a külső OC progikkal. A Guru3D tesztjében kimondottan kérték, hogy ne CCC-vel tuningoljon a user,mert hibákat okoz. Persze most van aki ebben hisz, van aki abban. Lehet választani. Én az AMD-től még sehol sem láttam nyilatkozatot, ahol kéri a user-eket, hogy ezeket a VGA-kat NE tuningolják külsős OC progival, mert hibákat okozhat. -
-
Tomdriver
őstag
válasz
Reggie0 #5545 üzenetére
Vagyok ezzel nagy dilemmában én is, pedig amióta létezik AMD, nekem csak tőlük volt karim. És legtöbbjük cf-ben.
Megjelenése óta kuporgatok egy 290-re, de ha cf-ben gagyi marad. hááááááát....
Mondjuk 3 monitorhoz nekem a 2x7870 sem hozta azt a teljesítményt, amit vártam volna tőle, meg amit teszteken mutatott, pedig mindég a legfisebb drivert használtam hozzá.
Lehet mégiscsak egy erős single kari választás a jobb? Akkor meg ár/érték arány miatt inkább custom 290, de azért még megvárom melyik mit tud, de nem a hivatalos tesztekből, hanem innen.... -
daveoff
veterán
válasz
Reggie0 #5557 üzenetére
Friss win volt a 290cf alatt, vagy csak driver reinstall volt? Csak azért érdekel, mert nekem sosem volt ilyen instabalitisási gondom, akármi volt a gépemben. Monjuk én új hardver érkezésekor alapból win reinstallal kezdek, és mindig a legfrisebb driver kerül fel. Tuning progit se használok, csak benchek erejéig. Az is okozhat gondot. Plusz ahogy az előttem szóló kolléga is mondja alaplapi biost sem árt frissíteni. Olyan már nálam is előfordult, hogy pl gpuz kifagyott cf esetén, de javították a köv. verzióval. A több kártyás rendszereknél előfordul az ilyen.
-
Asbee
veterán
válasz
Reggie0 #3883 üzenetére
Nem módosít az semmit alap esetben... Még ő maga is írta valamelyik topikban régen. Akkor nyúl bele a power tune-ba ha a limitek ki vannak tolva. Így van ez a 78xx-79xx kariknál is. Ott is az xcl futtatással módosul, és látni is AB-ben ahogy egy pillre felugranak az órajelek. Miért lenne itt másképpen?
-
janos666
nagyúr
válasz
Reggie0 #3817 üzenetére
Én sem tudtam többet kihozni, mint 600-600-800 a 290-290-290X trióval egy 990FX lapban (toldó kábel nélkül belefért a 3 kártya és 4x8 sávot tud adni a lap, tehát nem egy kókány konfig) 1x4Gb RAM-al (ami elvileg sok is lenne, CPU használat ~0).
Mikor csak a 290X-et tesztelgettem a Z68-as lapban 8Gb RAM-al, akkor is nehéz volt kihozni szép eredményt, de ebben a felállásban nem megy rendesen. Legalább is Windows 8.1 alatt 13.11b9.5-ös driverrel.
Egyrészt 4 helyett 8+ Gb RAM kéne, és valahogy fülül kéne vezérelni a ventilátort (anélkül, hogy odarakok egy sok bemenetes vagy több egyszerűbb monitort melléjük). Előbbit nem bonyolult és drága orvosolni (csak szemben áll a tény a legtöbb javaslattal), utóbbin dolgozom.Linux alatt viszont addig sem jutok, hogy a prorietary driver felismerje a kártyákat.
-
janos666
nagyúr
válasz
Reggie0 #3575 üzenetére
Ez sem egészen igaz, hogy csak az azonos VRAM frekvencia melletti 2x bitsávszél adná a 2x teljesítmény különbözetet. Ha visszaveszem a HD5850 GPU órajelét 1000-ről 500-ra, akkor is kb. a felére esik vissza a hash teljesítmény, és ugyan így csökken a 290X esetén is, mikor saját magát tekeri vissza.
Amúgy ma játszogattam vele, és nem találok semmi értelmes beállítást a 290X-nek, amivel értelmes hash sebességet kapok HW hibák nélkül. Még egy másik mining szoftert is kipróbáltam (reaper), de ott is ugyan ez van. Alacsony concurrency és intensity érték mellett (pl. 2816 és 12) is azonnal hiba hiba hátán (11-es I-vel pedig ad ~125 h/s-t).
Már azon is elgondolkoztam ennek kapcsán, hogy talán nem bírják nálam az alapórajelet se a RAM-ok, csak valamiért megúszom a BS-t? (Intenzív játékkal még nem is teszteltem, pedig ideje lenne már.)
-
janos666
nagyúr
válasz
Reggie0 #3552 üzenetére
A VRM-et szerintem nem a gépházba szerelt ventilátornak, hanem a kártyára szerelt hűtőbordának kéne hűtenie, utóbbinak pedig már szerintem mindegy mikor merre megy a huzat a házban.
Mi ez a fékezi meg összefúj? LOL.
Bár én régóta passzív vízhűtést használok, de ventilátorok nem fékezik le egymást, ha csak úgy 5-10cm-ekre lerakod őket egymással 90 fokot bezáró irányban egy síkban kereszteződő légáramlással.
Viszont a hűtőbordák szeretik a turbulens jellegű légáramlást.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicban tilos bármilyen offtopic hozzászólás írása!
Ilyen célra használjátok a Lokál fórumban található offtopicot.
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Futás, futópályák
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Külföldi SIM-ek itthon
- Kuponkunyeráló
- Napelem
- sziku69: Szólánc.
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 6, Samsung Galaxy Watch 7, Samsung Galaxy Watch Ultra
- BESZÁMÍTÁS! HP Elitebook 840 G11 üzleti notebook - Intel Core Ultra 5 135U 16GB DDR5 RAM 256GB W11
- Apple iPhone 14 128GB , Kártyafüggetlen
- Wilbur Smith könyvek (15 db) egyben
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged