- Azonnali mobilos kérdések órája
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- iPhone topik
- Macrodroid
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
-
Mobilarena
AMD Radeon™ R9 290 / 290X / 390 / 390X téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
adatfalo
senior tag
-
adatfalo
senior tag
válasz
BullKoxa #38348 üzenetére
Ismerem a dörgést, még mindig első oldalon vagyok[a kategóriában] a PH toplistában (milyen menő mi?
) AfterBurner-t is használtam már jó párszor
, a problémám ugye az, hogy bekapcsoláskor a monitor nem érzékeli forrást, és ezek a tuning progik csak OP rendszeren belül módosítják az órajelet, feszt stb, nemde?
Mind1 is, holnap megnézem, hogy feszemelés után újraindítva a gépet a monitor bekapcsol-e ha felállt a rendszer, csak ugye ez nem túl optimális, ha bios-ba nem tudok belépni (csak ha épp szerencsém van 10-ből 1x).
-
adatfalo
senior tag
válasz
colossal89 #38344 üzenetére
Köszi!
Alaplapon legfrissebb bios van (2103) így marad a vga bios flash, még ezek előtt kipróbálom az alaplap alsó pci-express slottjában is, hátha kibukik, hogy hol a hiba. Ha nem, akkor jön az általad javasolt tennivaló. Ha viszont ez se hoz eredményt, akkor van egy eladó (fene tudja, hogy hibás-e) alaplapom/vga-m [bár én inkább alaplap hibára gyanakszom]!
-
adatfalo
senior tag
Hello!
Itt is felteszem a kérdést, hátha találkozott már valaki ilyesmivel.
Van egy SAPPHIRE R9 290X-em, most került vissza rá a léghűtés eddig egy másik gépben használtam vizezve, (2-3 hónapig a polcon pihent/porosodott).
Betettem egy ASUS SABERTOOTH Z87-be, HDMI-vel volt eddig is összekötve, csak az alaplapi HDMI-t használtam (IGP). Most átkötöttem a 290x-re, de csak random 3. 4. bekapcsolásra, vagy akár később ismeri fel a monitor a forrást, amúgy azt írja, hogy nincs jel (a source gombot nyomogatva se talál jelet). Viszont ha felismerte akkor megy vígan, hiba nélkül viszont hibernálni se tudom a gépet (alvó mód), mert onnantól kezdve megint nem jön be a kép és sehogy se tudom visszavarázsolni. Kipróbáltam DVI-D-vel, de ugyan az a történet. Amint visszakötöm az alaplapi HDMI-re ott egyből felismeri, szóval a monitorral nincs gond.
BIOS-ban csináltam default visszaállítást hátha az a baja, ez se segített.Valakinek van még valami épkézláb ötlete? (Azt tudni kell, hogy az alaplapon el volt hajolva pár tüske, de azok helyre lettek hozva, anno memória hibát dobott és kékhalálozott, amióta a lábak vissza lettek hajlítva semmi probléma nem volt vele. [Persze eddig nem is teszteltem a PCI-e slottot]).
-
adatfalo
senior tag
Hello!
Akinek 290X CF rendszere van, milyen/mekkora táppal hajtja a gépet?
Előre is köszi a választ
-
adatfalo
senior tag
válasz
mike710 #24119 üzenetére
Pedig ahogy fatal1ty1984 kollega is írta, általában akkor jön elő a ciripelés ha nagy a terhelés, ergó ha játszol. Amikor a catalystban a ventit 100%-ra rakod akkor meg lehet, hogy a venti felerősíti magát a zajt is. Nekem egyébként egy sapphire ventim van levéve, mivel vizezve van. Ha találsz valakit aki Asus directcu II-ről szedte le a hűtést és vizezte, akkor őt megpróbálhatod megvesztegetni
, de nekem amíg van gari a vga-ra addig biztos, hogy nem adnám el.
[ Módosította: radi8tor ]
-
adatfalo
senior tag
válasz
mike710 #24110 üzenetére
Ha ciripel akkor az nem venti probléma lesz, a
kondiktekercsek nem kaptak elég gyantát, bár általában ez egyből előszokott jönni. Az én első xfx 290x-em is ciripelt, viszont a következő tulaj gépében teljesen csendben volt. Van, hogy a vga és a táp/alaplap nem csípik egymást. Ez sajnos nem garanciális probléma, így cserélni se nagyon cserélik.(#24112) Asbee Jogos, javítottam is.
-
adatfalo
senior tag
Hali!
Mennyire komálják a különböző típusú 290X-ek egymást CF-ben? A jelenlegit is vizes blokkal használom, de fogok építeni egy új gépet, ami lehet, hogy nem sokáig lesz össze rakva, így az abban lévő 290X-et is befognám a mostani rendszerembe (még nincs meg az a kártya, de ha jó áron volna aprón valamelyik verzió, akkor lehet lecsapnék rá)
-
adatfalo
senior tag
válasz
GeneraL_XTX #13295 üzenetére
+1 a sapphire tri-x-nek, én vízhűtéssel használom, a gyári hűtése a dobozában csücsül,de maga a vga nagyon okés, nagyon jól tuningolható, blackscreen-el egyáltalán nem találkoztam és a ref xfx-el ellentétben ez nem cicereg!
Már azon is elgondolkoztam, hogy veszek még1-et, hogy ne legyen magányos!
-
adatfalo
senior tag
válasz
GeneraL_XTX #13266 üzenetére
Vagy esetleg a venti csapágyazása adta be a derekát (ha már kerreg). Terhelés következtében nagyobb fordulatszámon forog és lehet ez nem tesz jót neki, én legalábbis jártam már így, igaz egy gagyi codegen táppal...
-
adatfalo
senior tag
válasz
keIdor #13221 üzenetére
Nekem 290X Tri-X-em van, igaz vízhűtéssel. De nagyon meg vagyok vele elégedve, tuningolható rendesen, még blackscreen-em egyszer se volt (tuning közben sem)!! Persze minden márkából ki lehet fogni jót és rosszat is. De a ref XFX 290X-em után, ez maga volt AZ élmény.
Olvastam már, hogy egy idő után zörög a tri-x hűtése, ha ez tényleg igaz, akkor kb 2 csavarhúzós mozdulattal meg is lehet oldani a problémát, lehet mielőtt beteszed a gépbe megcsinálhatod (már ha a sapphire mellett döntesz) . -
adatfalo
senior tag
válasz
Sontir Fel #13198 üzenetére
De azért remélem a GTA V -el mindenki befűrdött.
-
adatfalo
senior tag
Azt árulja már el valaki, hogy ha már a zöldeknél bevonták a tesztbe a TITANT-t, a 780 GHz-et és a 780Ti-t, akkor az amd-nél a 290x-et miért nem vették számításba. Ebben a tesztben igenis számítana az az 5-10%-os többlet..
FULLHD, 2K, 4K TESZT -
adatfalo
senior tag
válasz
SkyS1gn #10599 üzenetére
Nekem egy 280-as és egy 140-es radi van a rendszerben, az egyiken 3 a másikon 1 venti (mindkettőre kéne még 1-1), amióta két monitorral nyomom (24"+27") az Idle 34-35 fok, míg terhelve 44-46 fok.
100%-os venti mellett pedig:
idle: 30-34 fok
terhelve:42-44 fokAmíg csak a 24"-os monitorom volt, addig a terhelt gpu hőfoka kb 4-5 fokkal volt mind két esetben alacsonyabb.
-
adatfalo
senior tag
Hali!
Most szereztem be egy dell u2713h montiort, és próbálom elővarázsolni a 2560x1440-es felbontást, amihez kábelt kéne vennem, mert a mellékelt dvi-d (single link)-el nem megy.
A kérdés, hogy Ti melyik csatlakozót ajánljátok a 290x-en? Lesz még mellette egy sima full hd-s monitor is, az eddig hdmi-n keresztül kapta a jelet.Előre is köszi!
Ui.: Bocsi, ha kissé off a kérdésem, de a monitoros topicba nem jár senki és gondolom itt van pár 27"-os gazda.
-
adatfalo
senior tag
válasz
N.Ferry #8846 üzenetére
Írtam, hogy +200mV , de igazából úgy csináltam, hogy 1300-ról jöttem vissza 5Mhz-enként, addig amíg végig nem ment szemetelés nélkül a 3dmark. (Így az is lehet, hogy alacsonyabb feszültséggel is stabil lenne, de nem próbáltam)
De ezek utána a tesztek után látom, hogy az én kis ramocskám az ami a leggyengébb láncszem, ha 2000Mhz felett üzemelne, lehet a 17 ezres álomhatárt is áttudnám lépni. Kár, hogy most még ez a memória is kétszer annyiba kerül mint amikor annó vettem...Csak most ugye, kinek van felesleges +40 ezre azért, hogy pár plusz ponttal villoghasson. Mert nekem nincs...
-
adatfalo
senior tag
válasz
N.Ferry #8838 üzenetére
Én is meg vagyok elégedve a tri-x-el, igaz vizes blokk került rá, de hozza az elvárt szintet, már csak időt kéne szakítanom a játékra is.
Egy kis tuning így estefelé.
3770K@4600Mhz hűtés EK-Supermacy Clean CSQ - Acetal + Nickel
Sapphire R9 290X(Tri-X) 1275/1600 +200mV hűtés EK-FC R9-290/290X - Acetal+NickelAmúgy BS-t nekem egyszer nem tudott produkálni, még tuning esetén se, max becsíkozódott a képernyő és újra kellett indítanom a rendszert, de soha nem sötétült el ("örökre") a képernyő.
-
adatfalo
senior tag
-
adatfalo
senior tag
válasz
Malibutomi #7774 üzenetére
Tuti sima, nekem 1190-el többet dob a 290x
(#7773) SimonYana Én azt a procit húznám 4Ghz felé. Akkor szerintem mennének azok a pontok jócskán feljebb is.
-
adatfalo
senior tag
válasz
Devid_81 #7554 üzenetére
Köszönöm az észrevételeket.
Igazából szerintem ugyan azt csináltam mint mindenki más. Pakolgattam 10mhz-enként a a gpu órajelet, amikor szemetelni kezdett a 3dmark, emeletem egy kis feszültséget. Szóval mindig ellensúlyoztam. 100mV-al pedig 1190 felé nem tudtam menni, mert akkor már sok volt a baki a benchmarkban.
(#7550) Gilthanas Én is úgy tudom, hogy az igp nem befolyásolja az eredményeket, de ha gondolod csinálok egy bench-et anélkül is.
Ma még megpróbálom a cpu-t is egy kicsit magasabbra belőni. (a ref xfx mellett 4.6Ghz nem okozott neki problémát, viszont itt már alapfeszen kidob a 3dmark)
-
adatfalo
senior tag
válasz
Devid_81 #7546 üzenetére
Remélem jót nézek. Mindent resetre állítva, teljesen alapon a VDDC 1.188 V
Egy kérdés:
Ha vizezem akkor trixx-el hozzámerhetek nyúlni a core voltage-hoz, és mehetek +100 fölé? Illetve aki víz alatt használja a 290X-ét, az meddig jutott tuningban? (ph toplistát látom, de ott nincs megadva, hogy mekkora fesz-en mentek a kártyák) -
adatfalo
senior tag
válasz
andro93 #7536 üzenetére
Nekem tri-x 290x-em van, frissek még az élmények (1 nap). De eddig szeretjük egymást.
+100mV-al ezt sikerült kihozni a kártyából. E feletti GPU Clock-al már szemetel betyár módra a firestrike (bezzeg a bf4 és a valley nem...)
Holnap ha minden jól megy elkezdhetem összerakni a vizem, aztán még lehet merem majd emelgetni a Core Voltage-ot.
Valley
3DMark -
adatfalo
senior tag
Volt egy pici időm tesztelgetni a Tri-X 290X-et.
A mai estét, az alap feszes teszteknek szántam.
Nálam a határ 1115/1430 de itt már a firestrike nagyritkán szemetel, viszont a valley, bf4 nem! Ha csak azokat nézném, akkor szerintem még egy picit fentebb is tornázhatnám, de azt majd inkább fesz emeléssel holnap.Aki már tapasztaltabb ezen a téren Tri-X 290X-et milyen beállításokkal használ 24/7-ben?
-
adatfalo
senior tag
-
adatfalo
senior tag
válasz
Motion_Blur #7365 üzenetére
Vannak még anomáliák. Gpu-z rendesen mutatta a hőmérsékletet, míg valley-ban kiakadt és folyamtosan 1471374 fokot mutatott
3dmark 11-nél újraindult a gép
(kb a 3/4-nél) mindjárt elindítom újból, ha megint ez történik, akkor visszaveszem a proci tuningot.
A valley viszont a fentebb említettek ellenére szépen lefutott rá is vert teljesen alapon 80 pontot az xfx-re.
-
adatfalo
senior tag
válasz
Motion_Blur #7355 üzenetére
Közben meg is érkezett.
Volt már nálam egy ref XFX de nagyon ciripelt, és mivel kb <<10k volt a különbözet a között meg-e között a tri-x között, ezért bevállaltam ezt. (ref nyákos ez is)
Mindjárt kerül is a gépbe!Eddigi konklúzió: Az xfx igényesebben volt csomagolva, meg okosabban, viszont nem járt hozzá hdmi kábel.
-
adatfalo
senior tag
Ahogy látom, már jó pár embernek van TRI-X-e. Mik a tapasztalatok, tényleg előjön az elvileg már javított BS? Illetve bárki találkozott kondi cicergéssel?
Üdv,adatfalo
-
adatfalo
senior tag
Erre valaki, valamit. A blokk, már tudom, hogy patent. Csak a Ref MSI-ről kéne valami tapasztalat.
Sz.Miki köszönöm a válaszod, viszont ahány embertől kérdezem annyi válasz. Főként, azt kapom válasznak, hogy egy cicergős darabot fogtam ki az "ritka" eset, de persze megesik. Ezért örülnék egy msi tulajdonos megerősítésének is.
Tudom, hogy a Gaming verzió volna az ideális, kivéve a pénztárcámnak, meg az adott célnak, hiszen feleslegesen fizetném meg a felárat, mivel a jó hűtés egyből kerülne le róla. Ezért is keresem az alternatívákat, de úgy tűnik nagyon zsákbamacska minden más. -
adatfalo
senior tag
Sziasztok!
Az a fejlemény a ciripelős xfx 290X ref kártyámmal, hogy be tudnám cserélni egy másik gyártóéra. MSI az ami még szóba jöhet szerintem (sapphire-ról ugyanúgy hallani, hogy ciripel). A kérdés, hogy ti hallottatok már ciripelő msi-ről? Gondolkoztam azon is, hogy egy MSI Gaming-et veszek biztos-ami-biztos alapon(bár ugye az se 100%) igencsak nagy ráfizetéssel... ( megjegyzem vizes blokk kerül rá). Ezért azt is megkérdezném, hogy ti is úgy látjátok, hogy e szerint a lista szerint passzol rá a vizes blokk?
Szerintetek ref MSI, vagy MSI Gaming? A cél, hogy egy ciripelés mentes vízhűtéshez ideális vga-m legyen.
-
adatfalo
senior tag
válasz
BraveHeart #6405 üzenetére
Ott van a listában, hogy mennyi a gyári órajel alapon. Nagyon minimálisak ugye az eltérések, hiszen referencia kártyák biosairól van szó, de ezeket kell nézni. (oc biossal én tuti nem szórakoznék)
Ahogy látom VTX és XFX bios-ok amiket keresel.
-
adatfalo
senior tag
válasz
BraveHeart #6403 üzenetére
Amit linkeltem az nem csak arra való, hogy 290-ből 290x-et csináljon, így kell/lehet új bios-t rakni a vga-ra. És van 1-2 gyári bios (refhez) ahol magasabb a frekvencia. De azt most meg nem mondom, hogy melyiknél.
-
adatfalo
senior tag
válasz
BraveHeart #6397 üzenetére
-
adatfalo
senior tag
válasz
Malibutomi #6348 üzenetére
Felhívtam az egyik szervizt és azt mondta, elvileg elállhatok a vásárlástól. Bár mivel hardveraprós bazár a srác nevén a garanciával, nem tudom, hogy ez a lehetőség fenn áll-e. Kínosnak is érzem az ilyet erőltetni, de azért mégiscsak 140 ezrem van benne.
-
adatfalo
senior tag
válasz
daveoff #6339 üzenetére
Ha ez így marad, akkor el lesz adva, persze bukok rajta jó sokat... de azért ez így nem pálya
Elviszem egy szervizbe, holnapig megnézik ők is 1-2 táppal/alaplappal. Aztán ha úgy van kerül fel az apróra egy 2 napos 2 év garanciás kártya...
(Ha valaki a ref hűtéssel használja terhelés alatt nem fogja szerintem annyira zavarni, idle-ben pedig semmi hangja. )
-
adatfalo
senior tag
Beraktam egy másik gépbe a vga-t, ugyanúgy cicereg terhelés alatt, minimálisan halkabb (gyengébb táp, gyengébb proci..stb).
Jelenleg a (ccc szerint) 45%-os ventifordulat mellett is hallani bf4 alatt a cicergést, pedig akkor azért már azt kell mondjam elég hangos, főleg, hogy vizezni akarnám...
Egyre kevesebb esélyt látok, hogy bármely más alaplappal/táppal ez szó nélkül üzemeljen. -
-
adatfalo
senior tag
válasz
radi8tor #6286 üzenetére
Nos, elég gyors volt az információ áramlás az eladóval. Így úgy tűnik nincs csere amíg nem befolyásolja a működésben (mint, ahogy már olvastam én is ezen a fórumon párszor... csak ugye az ember reménykedik).
Holnap megpróbálkozom egy másik táppal ami van itthon.
Ez a ferrit gyűrűs dolog tényleg elég "placebo"-nak tűnik.
Ha az itthoni másik táp se javít a helyzeten, akkor érdemes elvinni egy szervízbe, hogy ott is kipróbálják más táppal, vagy a kártyát más alaplappal, vagy az már csak veszett fejsze nyele?Azért azt meg kell hagyni, hogy nem kicsit idegesítő, ha kiadok 140k-t +még ugyan ennyit a vízhűtésre, hogy legyen egy halk rendszerem, erre a ciripelés hangosabb mintha normál hangerőn játszanék....
-
adatfalo
senior tag
Nos, persze, hogy ez sem megy zökkenőmentesen.
Már kezdtem örülni, aztán elindítottam a 3dmark11-et.
Azt a ciripelős, szürcsögős,szörnyű hangot ember legyen a talpán aki elviseli. Először azt hittem, hogy visszacsöppentem a golden axe-ba és 8bites a test progi a sok ciripelés miatt, aztután lehalkítottam a hangfalat és láss>hallj csodát a kondenzátor az. Tudom, hogy bizonyos esetekben/szintig ennek fejet kell hajtani, de ez nem halk zümmögés... ez valami tücsökorgia.Még megpróbálom a táp 2 molex csatlakozójáról beröffenteni a kártyát. Olvastam, hogy alaplap csere után elmúlt egy hasonló eset, mivel arra nincs lehetőségem, így csak a tápkábel csere marad...
Ha ez sem segít, akkor véleményetek szerint küldhetem vissza cserére?Ui: Azt elfelejtettem írni, hogy egy vadiúj referencia XFX 290X-ről van szó.
-
-
adatfalo
senior tag
válasz
the_mad #6262 üzenetére
Több mint 1 éve nem volt újra rakva a win. Érezhetően lassabb, mint újkorában. Ha már teszteket akarok csinálni, akkor nem egy 80%-os rendszeren szeretném. Valamint igaz, hogy csak pár fps-el de a win 8.1 többet hoz mint a win 7. Ha nem lenne új kártya akkor is már nagyon megérett volna a win reinstall.
-
adatfalo
senior tag
Én 1-2 órán belül fogom berakni a gépbe, szorítsatok, hogy ne legyen semmi gikszer.
Persze már délután nekiakartam esni, de annyi meló van, meg ha nap mint nap ezen a gépen dolgozik az ember, nem szívesen pakolja újra a rendszert. Most is benne vagyok több nagy melóban, aztán csak a púp a hátamon ez a win reinstall...
-
adatfalo
senior tag
Nekem holnap jön meg az XFX ref 290X-em (vízhűtéses csatlakozók híján
), legalább lesz 1-2 napom tesztelgetni vizes blokk nélkül, utána pedig jövőhéten megnézzük mit is tud igazán csendben és hűvösen.
-
adatfalo
senior tag
válasz
SimonYana #5985 üzenetére
Azóta én is találtam matricázott képeket
. De!!! Ledumáltam, elvileg ha megtartom a hűtést akkor bármikor tudom gariztatni (Lec által), gondolom a munkájának köszönhetően. A gap-pad meg esetemben nem fontos, mert az EK vizes blokkomhoz, kaptam és egyből azzal lesz használva.
-
adatfalo
senior tag
Hello!
Valaki nem tudja, hogy az XFX 290(X)-ek matricásak vagy sem?
-
adatfalo
senior tag
válasz
ricshard444 #5402 üzenetére
Tudtommal Elpida és Hynix ramokkal is gyártják. Viszont unlockolni inkább az Elpida-t lehetett (nagyon kevés százalékban).
-
adatfalo
senior tag
Ha valakit érdekel (Vízhűtés)
"GIGABYTE GV-R290OC-4GD Rev.1.0 and GV-R290XOC-4GB Rev.1.0 feature slightly amended circuit board design. EK-FC R9-290X series water block is compatible, however EK-FC R9-290X Backplate is not! "
Íme a teljes lista.
Aki oroszul, németül, latinul, orkul vagy klingonul tud csak, annak annyi a lényeg, hogy az EK blokkok rámennek a Giga OC 290(X) kártyákra, viszont a blackplate nem!
-
adatfalo
senior tag
válasz
daveoff #5307 üzenetére
E szerint a lista szerint, "vizuális"-an igen sok OC-ra jó, pl a Powercolor OC-ja már fizikailag is ki lett próbálva. De maradok a ref-nél, úgy döntöttem.
-
adatfalo
senior tag
válasz
ricshard444 #5304 üzenetére
Akkor egy szó mint száz veszek jövőhéten egy ref 290(X)-et (ha találok).
-
adatfalo
senior tag
válasz
ricshard444 #5295 üzenetére
Hülyén fogalmaztam meg, bocsi.
Szóval mind két esetben le lenne vizezve, a blokkom már meg is van, csak a kártya megvételét halasztgatom időről időre.
Úgy értettem, hogy ha a ref-et húzva használnám lehet olyan/vagy jobb, mintha OC-t (vizezve) húzás nélkül/húzva? -
adatfalo
senior tag
válasz
Walter_White #4978 üzenetére
Szerintem igen, ki fogja tudni hajtani, valahol arról is van 1 cikk, hogy a mindenki által kétkedve várt Mantle-nél eltünedezik a cpu limit, és egy FX8350-nél 2.5 és 4GHz-en is ugyan azt az fps-t hozza a BF4. De a lényeg, hogy húzottan szerintem kitudja hajtani, van itt 1-2 fórumtárs aki már érdeklődött ilyenről, érdemes őket kérdezni.
-
adatfalo
senior tag
válasz
Motion_Blur #4472 üzenetére
Azért a merlinnél a ref kártyák is 10-20 ezerrel drágábbak (voltak) mint mondjuk az iponban, hardverkerben...stb
(#4474) Macka Azért voltak elszállva, mert raktáron volt nekik a vga, merlninnél nincs raktáron 290, 290x, 1 hónapja rendeltem egy powercolor r9 290-et merlintől, de le kellett mondanom, mert leghamarabb csak január közepére tudta volna beszerezni.
-
adatfalo
senior tag
Sziasztok!
Azt esetleg nem tudjátok, hogy minden gyártó átvariálja a nyákot, vagy van olyan amire jó lesz a ref-re gyártott vízhűtős blokk?
-
adatfalo
senior tag
válasz
Malibutomi #4176 üzenetére
Vajon, ha kijönnek a custom kártyák, akkor a ref hűtésűeknek az ára még lentebb fog menni? Pl 290x 145 ezer alá befog nézni januárban, vagy ezek az árak maradnak?
-
adatfalo
senior tag
válasz
->Raizen<- #3451 üzenetére
Lehet kifogják moderálni a hozzászólásod, meg az enyémet is. Te raktad össze? Táp hátulján nincs lekapcsolva?
-
adatfalo
senior tag
Én vagyok a világ leghülyébbje, de megrendeltem egy powercolor-t merlintől, hátha flashelhető.
Ha igen, akkor 30-40 ezerrel olcsóbban lett egy 290x-em, ha nem akkor 20 ezer forintnyi tanulópénz.
De előtte súlyos számítgatásokat végeztem, hogy a powercolor-ok 84,5% -os sikerességgel flash-elhetők. Majd meglátjuk... Sajna 10 nap a kiszállítás. Addig az alaplapi HD4000-el kell ellennem
Most pedig jöhetnek az oltások!
-
adatfalo
senior tag
válasz
janos666 #3333 üzenetére
Vagy nem lenne még jobb volumetrikus fényeknek hívni szegény pászmákat? "Régebben"a 3d-s grafikában ezt is textúrákkal oldották meg (opacity-t dobtak a diffuse map-re), ezzel rengeteg számítási időt spóroltak/nak meg a fejlesztők. De ahogy látom kezd elterjedni ezeknek is a kiszámítása.
-
adatfalo
senior tag
válasz
janos666 #3024 üzenetére
Én is
Sikerült elköltenem a vga-ra szánt pénzem vízhűtős dolgokra. Így 1-2 hetet csúszik a vga vétel, erre mit látok?! Hogy már a powercolor, xtx, vtx3d és társaik se biztosabbak. Elvileg csak az első pár hétben gyártott kártyák voltak unlockolhatók teljesen... "kétségbe" vagyok esve
ricshard444 ironikus kétségbeesés, de azért jó lett volna/ lenne kifogni egy unlockolható verziót
-
adatfalo
senior tag
-
adatfalo
senior tag
válasz
Motion_Blur #2644 üzenetére
Rendeltem 1-et
Max majd küldenek levelet, hogy bocs az ár hibás... De hátha
-
adatfalo
senior tag
válasz
MPowerPH #2565 üzenetére
Én még nem próbálkoztam, de nagyon rajta vagyok a témán. Jövőhéten szeretnék már 290 tulaj lenni. A kutatásaim szerint, amit főleg az overclock.net fórumaira alapozok. A legmegbízhatóbb flash szempontjából a powercolor kártyái(eddig 13-ból 13 embernek sikerült a flash), valamint az xfx-ek egyes verziói (27-ből 14...) .
Mivel nem sok vtx3d-s rohangál a kibertérben, ezért ott eddig 2-ből 0 a próbálkozások száma. Bár az overclockers-ék lehet ügyesebb bagázs mint pár mezei felhasználó -
adatfalo
senior tag
válasz
mcwolf79 #2495 üzenetére
Elvileg megmutatja, hogy milyen memoriád van. "To determine what type of memory you have in your 290, download THIS program (Memoryinfo+ 10.05)."
Lehet, hogy csak a sima 290-hez jó? Nálam se ír ki semmit, de én annak tudtam be, hogy jelenleg egy ezeréves HD 5870 van a gépemben.
-
adatfalo
senior tag
válasz
Goldmen75 #2486 üzenetére
Ha nem tudod, hogy milyen memória van benne : Memory Info 1005
Közületek van valakinek PowerColor-ja?
-
adatfalo
senior tag
válasz
Overlocker #2418 üzenetére
Jövőhéten szerzek be egy MSI 290-et, ha megjön én is megpróbálok 290x-et varázsolni belőle. Majd megosztom a tapasztalataimat!
-
adatfalo
senior tag
Vááhh
már én is úgy vennék egy 290x-et, de ahhoz még +100k lenne kiépíteni egy vízhűtést, amihez még egy kicsit koplalnom kéne
. Vajon a custom hűtős kártyák között is lesz olyan amit BF4-el adnak?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicban tilos bármilyen offtopic hozzászólás írása!
Ilyen célra használjátok a Lokál fórumban található offtopicot.
- Filmvilág
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Anime filmek és sorozatok
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen légkondit a lakásba?
- Debian GNU/Linux
- Norvégia átmenetileg betiltja az áramigényes kriptobányászatot
- Óvodások homokozója
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- LG 48GQ900-B - 48" OLED - 4K 3840x2160 - 138Hz & 0.1ms - G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1
- HPE Aruba PoE+ L3 switch raktárról azonnal elérhető!
- 124 - Lenovo Yoga Pro 7 (14IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060 (48 hónap garancia!) (ELKELT)
- Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900KF 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest