- iPhone topik
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Fotók, videók mobillal
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
-
Mobilarena
AMD Radeon™ R9 290 / 290X / 390 / 390X téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
mpierre
veterán
válasz
adatfalo #38349 üzenetére
Nekem a 6950@70 csinált ilyeneket, de ott a win volt a hibás, nem a kártya. Post képernyő még volt, majd onnét semmi. Szerencsére volt bent egy gts 450 fizikára így azzal meg tudtam oldani a driver le, majd újra feltelepítését, aztán jött a bűvészkedés a physx miatt. Egy monitorral digital és analóg csatin hajtva...
-
Habugi
addikt
válasz
adatfalo #38351 üzenetére
és viszont..
Az i5 eléggé korlátozott, az első 20ban egyedüliként trollkodok a sok 8 illetve 12szálas config/CPU között, azért a dobogóra sikerült felkempelni magam vele.., pedig a Physics & Combined párost eléggé visszafogja, ugyanakkor viszont repített a Graphics..
Egyébként szerintem odorgg 290es eredménye a legszebb az összes közül..!
-
Habugi
addikt
válasz
adatfalo #38349 üzenetére
Ha Radeon only szűrést alkalmazol és az egész piros úgy sokkal menőbb..
-
BullKoxa
őstag
válasz
adatfalo #38347 üzenetére
Az MSI AfterBurner-t beállítod és már alkalmazza is miután Apply-tál, ezért kell nagyon nagyon oda figyelni milyen beállítást Apply-l le !!. Belehet állítani hogy az OP-vel induljon.
Nekem így van beállítva, de ez az én kártyám. !!!! Még teszt alatt van , csökkentem a dolgokat .
Neked a Core Voltage-t kell állítanod mondjuk +10-re.
-
BullKoxa
őstag
-
colossal89
tag
válasz
adatfalo #38343 üzenetére
Alaplap is okozhatja, első körben, tedd fel hozzá a legfrissebb alaplapi bios-t. Kártyák is produkálnak ilyet ebben a 260X a "bajnok" De nem hiszem, hogy a kártya lenne a pihentetés után. Sokaknál az újabb alaplapi bios csere megoldotta a problémát. Aztán meg lehet próbálni egy másik VGA bios-t is nyugodtan ITT leírtam hogyan kell ezt megtenni.
-
fatal1ty1984
őstag
válasz
adatfalo #24123 üzenetére
ja leváltja,de az még jopár év
mike710 : ha könnyen hozzáférsz a kártyához annyi az egész,hgy mikor szerinted cicereg a venti közepénél állitsd meg kézzel minda2-t és ha akkor bekussol a kártya akkor 100%-ra a venti a baja és akár mehet vissza garba is,viszont ha nem akkor kondi cicereg és azzal nemtudod gariztatni.ha lefogod nehogy a lapátnál mert azt lefogja törni,attol az 2mp-es állástol meg nemfog leégni semmi és ahogy elengeded megy tovább a venti
-
-
GhostRider23
tag
válasz
adatfalo #7483 üzenetére
Nálam 290X Tri-X-ben 1219 mhz a gpu órajel és 6590 effektív memória órajel és bf4 alatt + hitman absolution alatt hibátlanul megy, ventillátor sebessége 70% os! Saphire Trixx-ben a VDDC offset +200.
Egyedül ami nem tetszik hogy a VRM 1 felmegy 105 fokra is, de átlagosan 101 fok körül van, amit nem igazán értek hogy miért ilyen sok, de játék közbe semmi kockázás meg fagyás nem tapasztalható. -
-
Brutaliti
csendes tag
válasz
adatfalo #6868 üzenetére
Nekem a következők a tapasztalataim a Sapphire Radeon R9 290 Tri-X OC-val.
Múlt hét kedden sikerült beszereznem itt Bécsben.
Hát sikerült kifognom egy rossz darabot állandó BS.
Próbáltam különféle drivereket aztán másnap egyszer a kép is elcsúszott,becsíkozódott.
Mondom,akkor eddig tartott visszavittem,az üzletben nem volt újabb ezért másnapra berendeltek egyet a raktárból.
A másodikkal eddig semmi problémám nem volt.
Alap órajelen használom nem tuningoltam.BF4-es tapasztalatok:
2 óra játék után Kártya 70 fok venti 38 % (1781 rpm) VRM1 67 VRM2 49 max kártya fesz 1.086.Üdv
-
-
Joshi
titán
válasz
adatfalo #6291 üzenetére
Ilyen problémával nem fogják gariztatni az biztos, ezzel együtt kell élned esetleg eladod. Azt biztosra veszem hogy egyes gyártók kártyái nem annyira zajosak mivel más beszállítókkal dolgoznak, ez tuti hogy a gyengébb minőségű alkatrészek hibája. A te kártyád melyik gyártótól való?
-
Joshi
titán
-
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
adatfalo #6283 üzenetére
Tápcsere megoldhatná a dolgot, de nem 100%.
Placebo hatásként lehetne rakni ferrit gyűrűt a tápkábelre, a VGA kártya csatlakozónál.
-
-
Drizzt
nagyúr
válasz
adatfalo #5309 üzenetére
Refet azért nem olyan nehéz találni. Ellenben nem ref 290 talán még nem volt sehol boltban raktáron. 290X már igen. Kb. 3 hónapja várok már vállalható hűtésű és kapható kártyára(csak X nélküli érdekel)... Ha január végéig se lesz semmi, akkor kénytelen kelletlen NV lesz a következő kártyám is.
-
-
-
adatfalo
senior tag
-
Goldmen75
őstag
válasz
adatfalo #2494 üzenetére
Már sikerült kinagyítani a képet, elpidás vagyok
Nézegetem a Peter-t meg a szerelését a neten, a két venti relatíve messze kerül a lamelláktól, gondolom ráfujatni érdemes nem szívóra állítani...néztem egy 7970- tesztet , 2*12 V-al értek el jó eredményt persze venti függő...szerintetek?! Érdemes nekiállnom?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicban tilos bármilyen offtopic hozzászólás írása!
Ilyen célra használjátok a Lokál fórumban található offtopicot.
- Apple iPhone X, 256GB, Kártyafüggetlen
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T15 G1 - i5-10GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- AKCIÓ! HP Victus 16-R1002NF Gamer notebook - i7 14700HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB WIN11
- LG UltraGear Gaming Monitorok: FRISS SZÁLLÍTMÁNY -30%
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged