Hirdetés
- Ennyiért vehetjük meg az első vízhűtéses gaming mobilt az EU-ban
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Yettel topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Az AI miatt biztonságosabb az Android, mint az iPhone
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Legendás helyszínen mutatkozik be a kamerákra rágyúró Galaxy S26
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
-
Mobilarena
AMD Radeon™ R9 290 / 290X / 390 / 390X téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Speed®
titán
válasz
Lapajbacsi
üzenetére
Ha az szimpatikus, hát hajrá..kívánom ne csalódj nagyot a 980 után.
Ami a RAM vs. vRAM témát illeti, nagyon messze áll attól előbbi, hogy érdemben segíthessen..még az IGPket is korlátozza, nemhogy ilyen szintű GPUkat..töredék tempót és sokszoros késleltetést jelent a használata, csak hátrány lenne belőle.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
Lapajbacsi
üzenetére
a 290x ref bandwithje 320GBPS. a DDR3-2133 ennek kb a tizede (es akkor most kesleltetesekrol meg overheadrol nem beszeltunk).
anno 1996ban amikor bevezettek az AGPt ez jo otletnek tunt, azota megmaradt.
leegyszerusitve ennek jelenleg sok hatasa nincs.
-
Speed®
titán
válasz
Lapajbacsi
üzenetére
Nem kell a feszültség..de az off és a szakmaiatlan témák nem ide valók

Amiről te írsz, hogy hozzá tud férni a RAMhoz, létező, de felesleges dolog.
Gondolj bele a sávszélesség/késleltetés témakörbe és magad is rájössz ;pAmi a vásárlást illeti, ha garis motyó kell, van fent VaporX Tri-X 290X, 110k.
Hogy megéri-e az árát egy vadiúj bolti 970G1el szemben pl., azt döntsd el.
Esetleg egy minimálisan lassabb sima 290 ugyanilyen konstrukcióban 85. -
Asbee
veterán
válasz
Lapajbacsi
üzenetére
Mindenképpen garissat keress.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
Lapajbacsi
üzenetére
ez az AGP szabvany ota igy van, gyartotol fuggetlenul.
btw a fejlesztok _sose_ hasznaljak ezt ki, mivel a rendszermemoriahoz valo hozzaferes tetulassu a VGA onboard memoriajahoz kepest.
(#29210) igen, elmeletben allokalhato meg memoria, gyakorlatilag ez viszont ez jateknal sose lesz hasznalva, mert tul lassu a celra.
-
Asbee
veterán
válasz
Lapajbacsi
üzenetére
Nálam is volt 4 db is az elmúlt pár hónapban, de ez nem az a topik.
Témánál maradva, ha 390X-en gondolkodsz, inkább egy jó 290X olcsóbban. -
Speed®
titán
válasz
Lapajbacsi
üzenetére
Wut

Szerintem itt zárjuk le a témát
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Asbee
veterán
válasz
Lapajbacsi
üzenetére
Nincs ilyen NV-nél sem. Én is most adtam el.

-
Asbee
veterán
válasz
Lapajbacsi
üzenetére
Nem csak az ár miatt de az a döntő. A 4 giga vram elég még bőven, ahol elfogyna ott a kártya is elfogy. Aprón néznék egy kitesztelt f..a példányt jó áron. Vagy ilyen 150-160k-ért 980 és egy jókora tuning neki...
-
Asbee
veterán
válasz
Lapajbacsi
üzenetére
Most írtuk le mi a helyzet.

-
Asbee
veterán
válasz
Lapajbacsi
üzenetére
Azért azt ne felejtsd el, ref 980-at már nem kapni. Egy ilyen 1100Mhz OC-s MSI-t illik egy 1300-1400 közötti boostos 980-hoz hasonlítani. Amin még mindig lehet húzni 100-200Mhz-et.
Én nem vennék 390X-et. Akkor már valami jobb féle 290X. Mondjuk Vapor X. -
Speed®
titán
válasz
Lapajbacsi
üzenetére
Nézőpont kérdése. A ~1.5Xes fogyasztás azért kevésbé pozitív, nem beszélve arról, hogy milyen tartalékokkal bír ez és milyennel egy 980.
-
Lapajbacsi
aktív tag
válasz
Lapajbacsi
üzenetére
Meg ebből a tesztből is ez jön le:
http://www.guru3d.com/articles_pages/msi_radeon_r9_390x_gaming_8g_oc_review,1.html
A Witcher 3 nem mérvadó, mert Nvidia mutyi játék... AMD-e butítva van... minden másban a 980-al megy fej-fej mellett, van hogy meg is előzi.... -
kalozhun100
őstag
válasz
Lapajbacsi
üzenetére
390x 120kért hol?
-
Speed®
titán
válasz
Lapajbacsi
üzenetére
Optimalizálás/pozícionálás..felhozták a GTX970 fölé tempóra a 980 közelébe.
Az erőforrásokat lekötötte a Fury project emellett, most az élvezi a prioritást..
Átverés..efféle "átverés" nem idegen egyik gyártótól sem..legalább picit jobb.. -
Asbee
veterán
válasz
Lapajbacsi
üzenetére
Kérdezd az AMD-t. Nincs itt semmi átverés. Láttunk már nem egy hasonló átnevezést a múltban.
-
Speed®
titán
válasz
Lapajbacsi
üzenetére
Ezek az értékek kizárólag az órajelbeli eltérésből fakadnak, nincs más difi

-
Asbee
veterán
válasz
Lapajbacsi
üzenetére
Pedig nincsen semmi javítás. Kapott egy jó adag feszt, emelt órajelet és 8 Giga memóriát. Ja meg jobb hűtést, már ahol...
-
Speed®
titán
válasz
Lapajbacsi
üzenetére
Megjelenés előtti hiteltelen/fiktív teszt kb., nem érdemes rá időt pazarolni.
Itt egy normális, friss anyag a teljes "új" palettáról, itt meg a Furys verzió.
-
CsonkaImo
addikt
válasz
Lapajbacsi
üzenetére
Fury X a Fiji GPU. 390X meg Hawaii, ahogy a 290X is, ugyan az a GPU.
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
Lapajbacsi
üzenetére
En felraktam 1440-re a gta 5-ot, es sokkal szebb.
-
válasz
Lapajbacsi
üzenetére
Vannak motorok, ahol nagyon komoly a különbség. Leginkább most Frostbite Engine alatt feltűnő, mert az alapból elég tompa képpel dolgozik, szimpla natív felbontáson.
-
Speed®
titán
válasz
Lapajbacsi
üzenetére
Most már itt megy a téma tovább, az összefoglaló át lett mentve, pár hsz ott maradt emlékül az elsietett topiknyitásról.
-
irhejja
tag
válasz
Lapajbacsi
üzenetére
Igen, olvastam, hogy a hűtése nem éppen optimális. Tuningolni nem igazán szeretném és nemsokára át fogok költözni egy Corsair Graphite Series 780T házba, amiben szerintem már egész jó légmozgást lehet kialakítani... csak nem fog megsülni

-
Anubris
őstag
válasz
Lapajbacsi
üzenetére
Igen az is biztos jó, én ha mindenképpen újat akar, bár lehet most már jobban megérné használtban, de a Vapor-X +10.000-ért venném.
-
válasz
Lapajbacsi
üzenetére
Sok eves teszt emlekeibol: Anno nvidia kartya jobb eremenyt adott amd vel, ati kartya jobb volt intellel. ( sok evvel kesobb) Amikor a 9xxx amd megjelent horror aron akkor a 2600k is agyon verte osszesegeben tuning c2c eredmenyben.. en is orulnek a.minnel olcsobb hwnek, de azert az intel kb 3.generacioval elorebb van... sikerult az atit megvenni ami szuksegeszeru volt, apu szempontjabo lathatjuk az eredmenyt, de proci szinte nagyon szinten aluli. Ezert ne okuljuk mar az intelt. Kb max 10kt hasznalt arakat tekintve vasarolhato egy csucs vga-t kihajthato intel konfig, amit amd oldalrol nem mondhatunk el. Sry mert ittam igy ha nincs meg a teljes logikai alap srs, de tenyleg ne istenitsuk mar az amd ennyire. Prcoiban egynge es a kulonbseget meg kell fizetni. Vgaban tud, de megsem tobb mint amit az nvidia borhuzaskent megtehet, mert megint csak nem akkora ellenfel, hogy teljes fozzel kelljen felllepnie...
-
fatal1ty1984
őstag
válasz
Lapajbacsi
üzenetére
passzolom,hogy nállad mi a rossz,én eladtam a francba az össes amd procimat meg lapo.nemvoltam elájulva az fx sorozattol és váltottam intelre az össes konfigot.a 3820-asom 4.7et röhögve viszi,vizzel max 5.3 ghz amit megtudok hüteni 24/7-be 4mag+ht de ez műr totűl feleleges teljesitmény játékra
bf4be mennyit fps-es van ugy hogy semihez nemnyulsz csak fulhd és utra beállitás.
-
fatal1ty1984
őstag
válasz
Lapajbacsi
üzenetére
megmértem csak a te kedvedért és lötem pár képet a beállitásokrol is,hogy nelegyen kétséged.
gpu-z röl raktam ki képet,a proci egy i7 3820@4750mhz-en.
a játékon semmi féle pach nincs ahogy kijött ez azota ugyvan
2014-11-26 16:20:10 - FarCry4
Frames: 16396 - Time: 186688ms - Avg: 87.826 - Min: 50 - Max: 131
-
HSM
félisten
válasz
Lapajbacsi
üzenetére
Nem kell mindent maxra húzni, ennyi a trükk.

Persze, ha valakinek az anyagi csőd a hobbija, hajrá, félévente vehet valamit magának, amin újra és újra soktízezreket bukhat. -
KillerKollar
őstag
válasz
Lapajbacsi
üzenetére
Azért középkategóriás mert a GM 204-es chipre épült amit oda szántak.A felsőkategória majd a GM 200 lesz.Értem én hogy hajszálnyival gyorsabb mint a 290X,de egy generációval újabb is.Az R9 300-as sorozattal kell majd versenyeznie,a 980 pedig a 390X ellenfele lenne amire nem látok esélyt,hogy azt megfogja mivel a 290X-et is alig veri,ezért jön majd valószínüleg a GM 200-as 980 Ti,az viszont remélhetőleg mérföldekkel jobb lesz ennél,viszont NV-t ismerve megfizethetetlen is,de ebben ne legyen igazam.
-
KillerKollar
őstag
válasz
Lapajbacsi
üzenetére
Nem,sőt még lassul is,az újabb driverrel már nem de nem mondhatnám hogy túl sokat hozna.A Watch Dogs-al is ez volt.CF-el 20 fps-el ment az elején,anélkül 50-60 azt hiszem,utána jött egy patch, vagy új driver már nem emlékszem,utána CF-el is 50-60,még mindig nem hozott semmit de legalább már nem lett tőle lassabb a játék ha be volt kapcsolva.Far Cry 4-ben meg a legújabb driver le is tiltja a CF-et.Ennyire szereti az Ubisoft az AMD-t.
-
mcwolf79
veterán
válasz
Lapajbacsi
üzenetére
UBI játék & konzolport
Egyéb kérdés
-
MPowerPH
félisten
válasz
Lapajbacsi
üzenetére
No, szerintem meglesz a problema. MSAA 2x -en megszunt a dolog, persze az FPS csokkent eleg szepen. GPU-Z szerint igy 3900Mb memoriat megeszik, ami ugye pont a hatar. Lehet itt lesz a problema. Ellenben akkor ez a GTX-el sem fog valtozni erdemben.
-
MPowerPH
félisten
válasz
Lapajbacsi
üzenetére
Alap orajelen is ezt csinalta, utana huztam rajta. Vizzel van hutve, GPU 45 fok stabilan. VRM kicsit melegebb, de az ezt a reszet nem befolyasolja.
Megneztem 1 monitoron, nincs lag.
Akkor azt hiszem nem birja ezekkel a beallitasokkal, vagy tenyleg kifut a VRAM-bol. Nem is akkora parasztvakitas az a 8Gb-s kivitel. -
MPowerPH
félisten
válasz
Lapajbacsi
üzenetére
Azt elfelejtettem irni, hogy nalam a felbontas 5760x1200.
CPU limitem biztosan nincs ezen a felbontason, a proci pedig stabilan 4.4Ghz-n teker gamek alatt, ami boven eleg. -
MPowerPH
félisten
válasz
Lapajbacsi
üzenetére
Tap biztosan nem, szvsz az AX860i vigan elvitte a 2db 290X-et is, es a 7990-280X CF-t.
Ambient OCC es AA milyen erteken legyen?
Sontir Fel: Jaja, errol en is hallottam. A mostani game viragbolti verzio, gondoltam megnezem, mert az NV karihoz akar valaszthatnam ezt is ajandeknak. Utana hallottam, hogy az eredetivel meg rosszabb a helyzet, foleg a patch ota. Szoval majd meg meggondolom....
-
MPowerPH
félisten
válasz
Lapajbacsi
üzenetére
Igen. Vagyis SSBC es SMAA van belove.
-
fatal1ty1984
őstag
válasz
Lapajbacsi
üzenetére
1400 csak a vapor-xnek van ez trix ami neki van csak azt nem tudom,hogy a sima vagy az oc változat mert nemugyanaz az alap értéke
-
fatal1ty1984
őstag
válasz
Lapajbacsi
üzenetére
én vga biost cseréltem a gépen nem állitottunk semmit.nem az alaplapban lvö ramokrol irtam

-
fatal1ty1984
őstag
válasz
Lapajbacsi
üzenetére
az mind1 csak valaki csinálná már meg neki,hogy ne szenvedjen vele feleslegesen.
de lehet elég egy olyan bios rá aminek alacsonyabb a ram orajel,mert 90%az nembirja és a gpu-t max utánna tudja huzni trixx-el vagy msi AB .miis csináltunk igy meg kártyát.1400-rol levettuk másik biossal a ram orajelet 1300-ra és láss csodát megjavult a kártya
-
GAbre
veterán
válasz
Lapajbacsi
üzenetére
Olvastad,az adatlapom,vagy a kiírást?
Ez nem az én lapom! -
lowzor
veterán
válasz
Lapajbacsi
üzenetére
Nem...
Asus P8P67 EVO-ra. Sokkal masszívabb lap volt, mint az Asrock. -
válasz
Lapajbacsi
üzenetére
Z87 fatality killer
-
BullKoxa
őstag
válasz
Lapajbacsi
üzenetére
itt valaki így kezdte a CF-t építeni ! Felső kari MSI márka, alsó Sapphire . Így nem tudta összehozni a CF-t !!
Ezért megcserélte a két kártyát. Felülre került a Sapphire alulra az Msi , és jó lett, össze lehetett hozni a CF-t.Én ilyesmire emlékszem a topikban.
-
Pacy
aktív tag
válasz
Lapajbacsi
üzenetére
Sajna azt nem tudom.
-
válasz
Lapajbacsi
üzenetére
Én WD alatt mértem a fokokat. DRM valóban nem néztem, azt mivel lehet ellenőrizni? HWinfo írja és ha igen, hol látom?
-
Asbee
veterán
válasz
Lapajbacsi
üzenetére
Azt nem tudod csak úgy rátenni.
-
válasz
Lapajbacsi
üzenetére
Ne erts felre, de egy jatekra tervezett vgaval a jatekok alatti hofokot kell nezni, nem pedig egy furamk progit ami csak oli a vgat... valahogy az ilyen osszehasonlitasokat sose ertem... ha a jatekban stabil akkor stabil es nem az a cel mivel lehetne kifogni rajta, amit egyebkent nem is hasznalunk... ez olyan mint az ujabb procikat az uj linxel tesztelni... normal korulmenyek kozott sosefogod azt a terhelest elerni 1 procin...
-
Asbee
veterán
válasz
Lapajbacsi
üzenetére
Mitől jobb? CF-re rendes vízhűtés igényesen 150-200k.
-
fatal1ty1984
őstag
válasz
Lapajbacsi
üzenetére
Az a dcu hűtés egy kalap sz.r ahogy van.sapphiret kell venni azzal nincs baj.
-
Asbee
veterán
válasz
Lapajbacsi
üzenetére
Szerinted én mire értettem? VRM nem DRM. Az "kicsit" más dolog.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Lapajbacsi
üzenetére
Ez nem az AMD-s alaplap topic.

-
Joshi
titán
válasz
Lapajbacsi
üzenetére
A GPU-nak kell azonosnak lennie tehát 2db 280x vagy 2db 290 stb. Ha mondjuk a két 290 nem egyezik órajelben mert az egyik OC-és akkor értelem szerűen a gyengébb kártya lesz a fék, tehát azon az órajelen kell hogy menjenek.
-
Habugi
addikt
válasz
Lapajbacsi
üzenetére
"".. nem fogok megsértődni, mert már vissza sem nézek ide...
Elnézést kérek, itt sem vagyok. Bocsánat hogy belerondítottam a félistenek csillogásába....
"Azért még mielőtt eljön az emocionális apokalipszis és a csillámpónik végtelen depressziójukban elkezdenek a szakadékba ugrálni.., a helyedben adnék magamnak egy utolsó esélyt, hogy felülvizsgáljam a saját értékrendemet/világnézetemet.

-
m0h0senator
őstag
válasz
Lapajbacsi
üzenetére
nem fogok megsértődni, mert már vissza sem nézek ide...

-
CsonkaImo
addikt
válasz
Lapajbacsi
üzenetére
Ha a DX12 parasztvakítás, akkor az R9-esek elveszítik minden előnyüket a GTX-ekkel szemben. Szerencsére ez nem így van.
-
HSM
félisten
válasz
Lapajbacsi
üzenetére
-
Erdei88
veterán
válasz
Lapajbacsi
üzenetére
Miért írsz "majdnem dupla annyit" amikor kereken 1,5x-e.
290/290X mellett szól erősen a Mantle, ami egyre több helyen bizonyít
-
zack
nagyúr
válasz
Lapajbacsi
üzenetére
Jááájj. Remélem senki sem szándékozik ez alapján vásárolni.

-
TTomax
félisten
válasz
Lapajbacsi
üzenetére
De ja vu.... [link]
-
válasz
Lapajbacsi
üzenetére
Vegulis az utolso sorokban leirtad a lenyeget, igy nem feltetlenul kell mar belekotni... -
N.Ferry
senior tag
válasz
Lapajbacsi
üzenetére
őő izé.. szerintem ébredj fel

Ha érdekelné őket, már rég módosítottak volna rajta, sőt akkor levele egy 290hez igazított hűtéssel jöttek volna ki anno.
-
HSM
félisten
válasz
Lapajbacsi
üzenetére
A 280X-en is ez volt, megspékelve azzal, hogy ott a magas órajel miatt a hűtetlen memóriacsipek is szerettek elmelegedni, és képhibázott egy csomó példány. A mai napig azt árulják, változatlanul.
Lépjünk tovább, felesleges ezzel foglalkozni. Ha szar, ott a gari, kicserélik. Vagy ha sokszor szar, kérsz helyette más típust.
-
szasanyi
félisten
válasz
Lapajbacsi
üzenetére
Ez kábé annyira sanszos, mint Steve Wonder-nek egy sikeres gépjárművezetői vizsga.

-
Joshi
titán
válasz
Lapajbacsi
üzenetére
Jól látod de a lényeg hogy ha szétszedünk valamit akkor számolni kell a hibalehetőséggel. A H55-ös moddingnál is előfordulhatnak szerelési hibák.
-
Joshi
titán
válasz
Lapajbacsi
üzenetére
De bizony a veszély mindig ott van.
Én egy alaplap chipsetjére tettem egy vizesblokkot és ahogy a vizcső megveszítette a blokkot rövidre zárt egy-két kondit a chipset körül. Párszor újraindult a gép de aztán egyszer csak kakukk. Szerencsére én le tudtam gariztatni a holmit. Nagyon oda kell figyelni mert még a mester is hibázhat. 
De ha arra gondoltál hogy ez a moddingolás mennyire veszélyes akkor igazad van, a kockázat mindig benne van. Ha itthon 110k lenne az MSI Lighting kari akkor mindenképpen ajánlottabb lenne mint egy H55-ös moddingolt kari.
Új hozzászólás Aktív témák
A topicban tilos bármilyen offtopic hozzászólás írása!
Ilyen célra használjátok a Lokál fórumban található offtopicot.
- Gamer egerek és billentyűzetek kitűnő árakon!
- Eladó Samsung Galaxy S22 8/128GB / 12 hó jótállás
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG Z790 i9 14900KF 32GB DDR5 1TB SSD RTX 5070TI 16GB NZXT H6 Flow RGB 1200W
- Apple MacBook Pro 13" 2019 256/8GB Akku:40 ciklus! Magyar
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Témánál maradva, ha 390X-en gondolkodsz, inkább egy jó 290X olcsóbban.
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

"
Én egy alaplap chipsetjére tettem egy vizesblokkot és ahogy a vizcső megveszítette a blokkot rövidre zárt egy-két kondit a chipset körül. Párszor újraindult a gép de aztán egyszer csak kakukk. Szerencsére én le tudtam gariztatni a holmit. Nagyon oda kell figyelni mert még a mester is hibázhat.