- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Milyen okostelefont vegyek?
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
-
Mobilarena
AMD Radeon™ R9 290 / 290X / 390 / 390X téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
laci.csabi
tag
válasz
Raggie #40222 üzenetére
Szerintem 144 Hz mindenhol észrevenni még az asztalon is mikor mozgatod a egeret teljesen más. Jövőre már esedékesebb lesz a vágyad mert az LG-nek elkészült az AH-IPS panel ([link]) (egyenlőre szabvány okai vannak ami miatt csak ez az egy modell van (DP1.4)) így CES után már valószínű, hogy olyat is láthatunk ami a szíved vágya. Az ár az megint más kérdés
Amúgy 25 HZ-ig nem viszik le a sync-et mert már 35HZ-nél is villódzást vélek felfedezni így érdemes ilyen 40HZ fölött tartani.
-
laci.csabi
tag
válasz
Raggie #40217 üzenetére
Én személy szerint most újjitottam egy AOC G2770PF-et igaz 1080p-s de valami lenyügöző 144Hz imádom a monitort támogatja a freesyc-et és nagyon jó Witcherrel teszteltem ahol azért tudjuk hogy ezek a kártyák pont 60fps körül mozognak és valami iszonyatosan jó a kép egyszer sem rezzen meg teljesen más 40-45 fps nél is azt érzi az ember mintha stabil 60 lenne. Én mindekinek azt mondom ne is gondolkodjon másban csak is freesync/adaptiv sycn-es.
Deadwing: :/
-
HSM
félisten
válasz
Raggie #40151 üzenetére
Igen. És nem is szeretik a memóriák a 80 fok körüli üzemi hőfokot.
Bár problémát nem okozott, de látványosan elkezdenek HWiNFO-ban is szaporodni a memory error-ok, ha 80 fok fölé engedem....Persze, a javított hibákat is jelzi, de azért látványos, hogy míg hűvösebb kártyánál alig vannak, ha hagyom gyárilag, akkor a nagyon sokszorosa....
Persze, ez BF4, ami nagyon memóriaintenzív játék, de a lényeget jól mutatja....
Nem véletlen írtam, mindenki úgy süti meg a kártyáját 90 fokon, ahogy jólesik neki. -
HSM
félisten
válasz
Raggie #40062 üzenetére
Érdekes számok jöttek ki... A tuning beállításod pl. 80 fok, és 2500rpm, míg a gyári órajel 3200rpm-en teker, 73 fokosan?
Az is fura, hogy az átlag GPU-fogyasztásod is kevesebb az OC-s mérésnél, ott se stimmelt valami.
Viszont bitangul hűt ez a Vapor hűtés, az egyértelműen átjön. -
HSM
félisten
válasz
Raggie #40050 üzenetére
Persze, nyilván javult a teljesítmény is. Ugyanakkor ha nem ennyire "matematikailag" közelíted meg a dolgot, praktikusan játékokban azt észre se venni, hogy 62, vagy 65 FPS-ed van.
Nem számottevő különbség. Míg az egyből érezteti hatását, hogy minden kussban van, vagy azért süvít a gép.
Ettől függetlenül nekem az a 2050rpm még éppen belefér, szóval 1050/1350-en használom, de a tuning már szóba se jön, mert egyből üvöltést kapok, miközben a sebességelőny ennél is jelentéktelenebb.
Kíváncsi leszek, nálad mik lesznek az eredmények.
-
Sakka
tag
válasz
Raggie #40043 üzenetére
Nem érezni olyan meleget a házban, csak a kártya fűti magát inkább.
Ok, alulra vissza kerül a venti, meg megnézem a többi ventiket is.Ha a kompakt csöveit kicserélem rugalmasabbra, meg amúgy is hozzá kellene nyúlni + cső miatt a blokkra szerelésnél, akkor szerintem szépen megoldható a dolog.
A kérdés az, hogy valóban kellően elbírja e a rá aggasztott vga hűtést...
HSM: na ezt én sem tudom, mihez elég ez a pumpa.
-
Sakka
tag
válasz
Raggie #40036 üzenetére
Kompakt van.
RAIJINTEK TritonAz építettbe még nem kezdtem bele, eddig a procit kellően lehűti.
PBrick:
Eladás valószínűleg gari nélkül lenne, mivel pasztáztam és a hővezető lapokat is kicseréltem Thermal Grizzly Minus Pad 8 hővezető lap ra.Gari nélkül meg ahhoz képest olcsóbban lehetne eladni, mint amennyire jó ez a kártya.
-
Tomdriver
őstag
válasz
Raggie #39762 üzenetére
Jó lenne végre eldönteni, melyik a legutolsó WHQL?
Mondjuk a 16.9.2-nél én semmi utalást nem találtam arra, hogy ő lenne a legfrissebb.
Én úgy tudom a 16.7.3 volt az. -
Hunork
veterán
válasz
Raggie #39739 üzenetére
Köszönöm a válaszokat! Szerintem is normális értékek.
Speed: Nálam az Aeneas bejött, bár valóban érdekes a szerelés, elkészült egy házbemutató cikkem, talán a héten megjelenik. Én az ODD keretet kiszereltem a VGA applikáció idejére, így lényegesen könnyebb, csak hat csavar kellett hozzá.
Venti: az Asus 50% felett nálam már zavaró (tudom, minek akartam R9 390-et)És az alapvetés a halk PC volt, ami rendben is van. Szeptemberben a nagy melegben is csak plusz 5 fokot dobott a mostanihoz képest.
Plusz:
Pasztázáshoz a GPU-nak is tökéletes az MX4? Itt is ugyanolyan rétegben kell, mint CPU esetében? -
antihero0112
tag
válasz
Raggie #39707 üzenetére
Annyi különbség nincs a két kártya között, ami az ennyi FPS különbözetet indokolná, csak a proci. Húzni meg tök felesleges a videó kártyáját, nem nyerne vele túl sokat. Procit meg nem is lehet. Monitorozáson kívűl nem nagyon tudunk segíteni, vagy hogy ha nem küld mondjuk egy képet miket állítgatott be a GTA-ban. Vakon nehéz...
-
GRaul
őstag
válasz
Raggie #39637 üzenetére
pl arra, hogy a bf 4 nem mai csirke
Egy dirt rally-t vagy egy tomb raidert , divisiont, hogy tart 60fpsen. nem vagyok fps manias, de sajnos amdnel meg mindig nem okes vmi a drajverben. valahogy nvidia kartya alatt, hiaba nem volt meg a 60 fps mindig, megis folyamatosabbnak tunt a jatek. volt 290es 970es es 980as kartyam is. most pedig 390es van. de microlagokkal meg mindig talalkozok sajnos amd vonalon :/
Bar mar nem annyival mint korabban -
laci.csabi
tag
válasz
Raggie #39635 üzenetére
Igen csak én 21:9-es monitorban gondolkodom és számolgatva picit félek, hogy overkill lenne a dolog, ugyanis sima qhd és 21:9 qhd között jelentős mennyiségű pixel külömbség van.
Mpierre: Ha gondolod és időd engedi de ha jól tudom 2048x1152 közel fhd felbontást eredményez de javíts ki ha tévedek.
-
Gtaati
őstag
-
Gtaati
őstag
válasz
Raggie #39419 üzenetére
Helló!
Köszi a választ! Hát mihez képest hangos, ugye ez egyénenként változhat, hogy kinek mi.... Hát zárt házban 4db arctic f12 pwm-el több órányi pl: Tombraider-el azért van egy kis hangja, de ez engem zavar.
A morpheus-ra is ilyen f12 pwm menne majd. Igen nem egy olcsó hűtő kb 17 körül van a komplett szett
Ahogy neten nézegettem a megbontott xfx 390-ről képeket ha leveszem a gyári vrm hűtőt meg a memóriák borítását akkor nem tudom a gyári hátlapot szerintem visszatenni, ami meg azért lenne jó mert a nyákot merevítené, tartana a morpheus súlyával szemben. A gyári vrm hűtőnél én is attól félek, hogy morpheus jóval magasabban lenne mint a gyári borda és nem menne rá elég levegő.... ezért lehet jobb a morpheus sajátja, de ez ugye gyakorlatban derülne ki....Köszi a választ még egyszer!
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Raggie #39378 üzenetére
Találtam elfekvőben a boltban.
A Titan-é az érdem, még régen kaphatóak voltak a cuccai itthon, manapság már elég ritka.
Én lecibáltam róla a gyári szabályzót, hogy ne foglalja a helyet. 2 venti molex-ről van megtáplálva, 3. pedig alaplapról.
Próbálgattam, hogy jobb, de jobb úgy, ha közvetlenül a kártya felett van, mert ha van 1 foglalatnyi rés, akkor az első ventik eltolják a levegőt.
-
darealkilla
aktív tag
válasz
Raggie #39342 üzenetére
Ja, azt látom, hogy 0% pwm mellett is 4-500-at forog a grafikon szerint, de nálam 7-800-at...
Sajna nincs minden gyártónál grafikon, így fogalmam sincs, hogy mi állna meg 0% pwm-nél az eszem az megáll
Ja, jó lenne 4096 shader meg 16 GB HBM, de lesz min. 200 rugó.
Ha veszek morpheus-t, a gyári MSI ventiket kell ráraknom, mert nem tudom mire cserélni...
-
-
-
válasz
Raggie #38802 üzenetére
Hát én se fogom 1200MHz-en futtatni, azért a +80mV már soknak tűnik, meg hát ez csak a Valley, még ki tudja, játékok alatt is menne ez szemetelés nélkül.
De ha sikerül 1150/1575Mhz-et úgy belőni, hogy 65-70%-os venti mellett nem megy a VRM1 mondjuk nyolcvanegypár fok fölé, akkor elégedett leszek...
Nálam az a gond, hogy most raktam fel az ArmA3 Apex-et. Hiába "csak" FHD-ban játszok, de ettől még ott a végletekig ki lehetne nyomni a szemét, és az se lenne elég...
-
válasz
Raggie #38773 üzenetére
Tessék, hogy az e-peen menjen, 57%-nál még nem hallani külön az VGA ventijeit (a Corsair Carbide 400R házventije a leghangosabb most per pillanat), így 61°C-ot produkál Valley alatt, a deltaT (szobahőmérséklet) 24,5°C.
Ami engem zavar, az a 92°C-os VRM1...
Szerk.: megpróbáltam az 1200/1600-at, de +63 VCore-al is artifactol, szóval azt hiszem tuningbajnok ezzel nem leszek...
-
Sakka
tag
válasz
Raggie #38762 üzenetére
igen szerintem is magas picit.
Normál üzemben tök jó, csak game-k alatt, legalábbis amik eszik a GPu-t
De pl a Farcry 3 ami nem mai játék így leszívja....
2 hónapja lett pasztázva.No de mit ronthatnék el rajta?
Borsónyinál kicsit nagyobb réteget tettem rá picit eloszlatva.
A VRM -eknél hőszalag van de nem tudom, eléggé lapul és szívem szerint valami mást tennék oda. csak ha pasztáznám szétkenne és utána azt letisztítani ha máskor megint pasztázás lenne....
Nem díjazom. De ha másik hőszalag kerülne oda valami jobb.. csak hol szerzem be, mert gondolom ez ritka, illetve lehet mindegy, mert a gyári jó. -
Sakka
tag
válasz
Raggie #38760 üzenetére
Nem Oc-zok.
Igen MSI Afterburner jó, viszont volt már olyan, hogy kilőtte a beállított értéket, szerintem a Radeon Szoftver miatt ami önkényesen kikapcsolta és nem ment a venti. de észrevettem.
Szóval lehet delete lesz a Radeon szoftvernek. végtére is az csak egy kisegítő szoftver.
Vagy kell máshova is?
Gondolom max ha akarok állítgatni... élsimítást stb...Oldal lapon nincs hely ezen a házon. Ami valójában lehet egy rossz tervezés is. Előtte olyan házam volt amin volt hely oldalsó ventinek, de az meg kicsinek bizonyult.
Vagy manuálisan kivágom és teszek be ventit...
érdekes mert elvileg jól pasztáztam és a hőfok is jó volt. de egy idő után hetek, hónapok picit feljebb és feljebb kúszott a hőmérséklet. Bár az is lehet, hogy a melegek miatt.
vga maxon megy 99% ban, az már jó. -
Sakka
tag
válasz
Raggie #38755 üzenetére
Szia!
Köszönöm a választ!
Igen levett oldal lappal.
De érdekes mert pl Witcher 3 alatt és egyéb játékoknál nem jellemző a 90 fok, ott megáll 76-82 fokon.
Igaz ott nem multiban.Lett pasztázva mx 4 pasztával nemrég.
(Amúgy remélem a gari nem vész el attól még) A kis matricát sikerült levenni a csavar fejéről és vissza ragasztani.
S amúgy a 80 fok az teljesen jó? van esetleg valami határ érték vajon ami megengedett ezeknél a kártyáknál?S ami kicsit bosszantó, hogy ugye van az AMD saját szoftvere ami catalys helyett lett Radeon Software s a hűtésbe volt, hogy beleszólt oly módon, hogy egyszerűen nem kapcsolt be a venti. Gyanus volt a nagy csend és még jó, hogy megnéztem, mert 94 foknál járt a kártya és azonnal manuálisan kapcsoltam rá a 100% venti hűtést.
Azóta mindig az MSI Afterburner fut a háttérben és felül meg mutatja az értéket.
Ez is már milyen? Olvastam erről a hibáról, de az aggasztó lehet ha random ilyet csinálhat. Főleg ha füles van az emberen...
Nem tudom ilyet tapasztalt e más, de érdekes.
Hiába volt állítva a radeon szoftveren a venti kikapcsolás, bekapcsolás. -
Tomdriver
őstag
válasz
Raggie #38718 üzenetére
Lehet igazad van, MS pecsét nálam sem garancia, de akkor egy WHQL teszt során mit is vizsgálnak egy VGA driver esetében?
Nagyjából, hogy nem akad össze az oprendszerükkel és így stabil marad. Mert lehet a bétáktól valami gebasz miatt száll el a gép és ez is lehet magyarázat a sok (vagy inkább több) béta alatti anomáliákra.
Ebből a szempontból (ha így van) akkor mégis csak van jelentősége ennek a plecsninek.Viszont azt már nem vizsgálja az MS, ha egy harmadok program is beleszól a driver és az oprendszer működésébe, gondolok én itt a sokat vitatott AB-re. Mert lehet pont az MS által VHQL-nek minősített driver akad össze az éppen aktuális AB verzióval, és akkor user szinten kezdődik a találgatás ismét, hol lehet a hiba...
-
Ghoula
senior tag
válasz
Raggie #38196 üzenetére
Olvasd át az oc.net-es topikot, rémlik,hogy belefutottam vapor-os biosba,amibe beletették a 390MC részt. ( vagy van leírás, amivel ezt meg tudod tenni, bár az mókolósabb)
Vagy bátor vagy és bepróbálod.... Nekem a DC2 ment a ref 390 biossal, persze benne volt a pakliban a füstölés is@_t0Mi_ : átírtad a feszeket direktben, vagy nem nyúltál hozzá, és emiatt alacsonyabb feszt kapott a kártya és azért volt instabil?
@ll-kobe: Vram órajel valamennyit hoz, de pl 1250-en 390MC timinggal gyorsabb,mint 290 bios 1500-on, azt is méricskéltem a fentebb említett esetben.
@Pug: 1200 benne lehet, nekem 1400mV (-6mV VRM offszet
) kell hozzá.
-
Fitzgerald
veterán
válasz
Raggie #38024 üzenetére
Na itt van 2 kép, szerintem látszik aminek látszania kell. Kábel managementen meg poron nem ér röhögni, work in progress egyenlőre az egész setup. A két ram meg nem azér' van a CPU fan előtt mert szellemi fogyatékos vagyok (mielőtt valakinek megfordulna fejében), hanem mert csak így kezeli a lap egyszerre a két 8GB-os modult.
@ll-kobe
Nálam is ugyanez lesz a helyzet valószínűleg. Igazából megrendeltem már a két fant, ha csak 4-5-6 fokot nyerek vele, már elértem a célomat. Csak gondoltam rákérdezek itt, hátha tapasztalt más is ilyet.
Ezek szerint igen. -
iceool20
tag
válasz
Raggie #37916 üzenetére
Szia!
Játékok alatt meg Aida... Igaz utóbbi elég szarul mér főleg a CPU-nálÁtlag 37 C-os a cpu de package 42 ha leterhelem felugrik azonnal 80-ra ha leállítom a terhelést meg vissza 40-re
Szerintem ott valami szarul mér... A vga-t jól szokta.
Ott még infrás hőmérővel is jól méri... stimmelt a 102 fokos vrm... amióta átprofiloztam jobb a hűtés és eddig max 85-90 volt a gpu vrm... -
Erdei88
veterán
válasz
Raggie #37776 üzenetére
Asus és Msim volt. Szerintem teljesen rendben voltak, mondom ezt 7 darab 970 után.
Tényleg nem szeretnék senkit megbántani vagy okoskodni. Mindenki annyiért adja amennyiért, szeretné. Én csak a saját tapasztalatom írtam leTomdriver: Többször is leírtam, hogy kellemes csalódás a 390, igaz nekem volt előtte 290X/290/280X/7970/7950... stb... azokkal se volt gondom (Gigybyte-ot kivéve)
Érdeklődve várom a Polarist. Egy 300 dolláros 390X teljesítményű kartya elcsábítana -
N@idia
őstag
válasz
Raggie #37704 üzenetére
Már most már mind1 megvettem ezt a Gigabyte R9 290X WF3X-et, de majd, ha nem leszek vele elégedett átváltok Gtx 980-ra. Jelenleg úgy vagyok vele, hogy amennyit mostanában játszok 1-2 óra arra ez a kártya is bőven elég lesz, ha pedig hangos lesz vagy nagyon melegszik még mindig ott van hogy válthatok másra. Nem akartam 390/390X-re váltani, mert a 290X-től egyik sem jobb max hűtésben, de teljesítményben FHD-n tök felesleges 390-et vennem vagy talán tévedek ? Hol használom ki azt a 8Gb vram-ot fullhd-n ?
Teszteket elnézve a 290X pont a 390 szintjét hozza talán 5-10%-al ha jobb ezért fizessek többet ? Meg amúgy is csak tesztelni akarom az AMD oldalt nagyon régen nem volt már ilyen kártyám és gondoltam kipróbálom. Egyébként zöld párti vagyok és nem hiszem, hogy ez változni fog
-
fanti
addikt
válasz
Raggie #37456 üzenetére
Nincs hőfok gond, van hogy 60 fok alatti GPU hőmérsékletem van és ott is elhasal sajnos.
VRM-ek is jók hőfokilag.Visszaküldöm garanciába.
Viszont kérdeznélek mindannyiótokat, hogy ugyebár ilyen kártyát már nem tudnak adni cserének.
Akkor milyen jogaim vannak?
Ha pl. egy Sapphire 290X-et ajánlanak föl, azt ugye nem vagyok köteles elfogadni?
Mert az MSI 290X Lightning egy prémiumkártya. Ja, a számlán és a garlevélen is 196k árban szerepel 36 hónap garanciával.Levásárlás?
Pénzvisszafizetés?
Adjatok tanácsot legyetek szívesek a jogaimmal kapcsolatban!
-
valenc
tag
válasz
Raggie #37299 üzenetére
Most kipróbáltam másik gépben 600-as chieftec táppal de ott se ad képet... Bios kapcsolót is próbáltam semmi. Lehet a tápom nyírta ki? Mondjuk amikor leállt pont battlefrontoztam egy elég durva pályán 40 fős multi lehet a táp már nem bírta tartani a feszültséget? Igaz hogy csak 450-es a tápom de goldos és minőségi nem kellet volna ilyen esetben lekapcsolnia? Az a baj ráadásul hogy hűtőcsere miatt a gari is ugrott róla. Vagy szerintetek ha visszarakom a gyári hűtőt még beveszik?
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicban tilos bármilyen offtopic hozzászólás írása!
Ilyen célra használjátok a Lokál fórumban található offtopicot.
- Dell latitude, precision, xps, magyar világítós billentyűzetek eladóak
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 7700 Processzor!
- Telefon felvásárlás!! Honor 90 Lite/Honor 90/Honor Magic5 Lite/Honor Magic6 Lite/Honor Magic5 Pro
- Azonnali készpénzes INTEL CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Törött, Hibás iPhone felvásárlás!!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest