- Körvonalazódnak az S26 Edge kamerarészletei
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- iPhone topik
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- One mobilszolgáltatások
- Lendülettel mehet nyaralni a Samsung
- Yettel topik
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
AMD Radeon™ R9 290 / 290X / 390 / 390X téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
mpierre
veterán
válasz
Gasmonkey #43091 üzenetére
Nos, ami látszik a log fájlból, amit küldtél, hogy a vrm1 hőmérséklete 98°C-ig felmegy. A vrm2 86°C-ig. Soknak tűnik. Lehet, hogy az összerakásnál vétettél hibát, vagy a gap pad elöregedett és nem adja át a hőt rendesen a bordának.
Ötlet: megfogod szétkapod újra és rendelsz új gap padokat, csak előtte mérd le a vastagságát (valszeg 1 mm-es max) sublerrel. A gelid gap padja tökéletes erre a célra (gelid gp-extreme). Méretre vágod és kicseréled a vrm-eken. Ha nem tudod, hol a vrm a vga-n, akkor a ekwb oldalán találsz szétszerelési útmutatót a kártyához. Ott jelölik az összes gap pad helyét, ami a vrm-re kerül. (A vastagságot ne onnét vedd, mert az a full cover blokkhoz mérten van megadva és nem a gyári léghűtőhöz.) És a végén új pasztát kensz fel a gpu-ra.Szerk.: De az is lehet, hogy a DCU2 hűtés ennyit tud a vrm ügyében tenni. Emiatt keress vissza a topikban.
-
mpierre
veterán
-
mpierre
veterán
-
mpierre
veterán
Az is előfordulhat. Mondjuk ha, egy tavalyi drverrel, hogy "megjavul", akkor ez is megeshet, de az csak hosszabb használat után derül ki.
Elég konteós elmélet, de miért ne? Valahogy ösztönözni kell a vásárlást.
Nekem a béta driverekkel volt gondom. A w10 pro nem ismerte fel szabványos win alkalmazásnak ezért mindig leállt, majd helyreállt és mindezt büszkén ki is írta jobb alsó sarokba. Addig babráltam a w10-et, amíg meg nem asz'ontam neki, hogy ez bizony win alkalmazás onnantól rend volt, van... Leszámítva a pár csíkot üzemmódváltáskor.
-
mpierre
veterán
válasz
flash- #42959 üzenetére
Nem tudni, mert az amd nem méri ki, csak az aktuális csúcs és legújabb kártyáknál.
E'máán öreg kari sz'al passz, de lehet, hogy mégis javíthat valamicskét. Amúgy amd driver oldalról leszedhető. Akár whql - aláírt - akár béta, adrenalin sorozatú driverről van szó. Amúgy meg, ha AB-t használsz, akkor hagyd. Nem biztos, hogy menni fognak a megszokott funkciók.
-
mpierre
veterán
válasz
proci985 #42878 üzenetére
Sanszos, hogy most már nem lesz hosszú életű a kari...
Ha sikerül levenni a memőria órajelet és a feszt is és hiba nélkül működni fog, akkor mákod van.
Gyanítom, hogy az órajel levétel és a feszemelés fog segíteni. Az meg kb előrevetíti, hogy tuti nem fog sokáig élni.
-
mpierre
veterán
válasz
gabooforever #42852 üzenetére
-
mpierre
veterán
válasz
Mike8212 #42694 üzenetére
1. Tedd szabványos alkalmazássá a radeon szoftvert. Feladatkezelőben meg kell mondani neki, hogy szabványos win alkalmazás a radeon, meg lehet, hogy a relive is kelleni fog.
2. Az, hogy bányásztak nem jelent gondot, mert a fogyi miatt valszeg alul volt feszelve, érdemes ránézni a bios-ára, lehet abban állította át a tulaja. Azt wattman-ből lehet korrigálni, ha nagyon levette a feszt.
3. A paszta sosem árt, de előtte érdemes meghajtani a vga-t, akkor könnyebben enged a hűtő. -
mpierre
veterán
válasz
DrTechnoid #42551 üzenetére
Változik a hőmérséklete egyáltalán?
Nálam a gpu vrm 2 fixen 48°C-t mutat mindig. Teljesen mindegy mit csinál a kártya, frissen indítva, terhelve, stb. Az igaz, hogy fc blokk takarja a kártyát, de ilyen csodát nem tud az fc blokk se.
-
mpierre
veterán
válasz
DrTechnoid #42390 üzenetére
Nincs semmi nehézség. Csavarhúzó, biztos kéz. Szétszedés előtt futtass valami vga igényes dolgot, könnyebben enged a régi paszta.Ugyan meleg lesz a borda, meg a vrm.
-
mpierre
veterán
válasz
hellboy0415 #42237 üzenetére
A saját biosa van rajta, vagy rá lett flashelve egy másik karié?
-
mpierre
veterán
válasz
hellboy0415 #42235 üzenetére
Elsőre igen, vagy elem ki a lapból egy időre. Mindent átmozgatni, megigazítani. Aztán próba.
-
mpierre
veterán
válasz
enginev3.0 #42031 üzenetére
Itt nézz szét, hátha találsz valamit, ami, max kis faragással jó.
A Watercool-nak vannak jó DIY wrm hűtői a listában. Ha találsz jót, akkor a wrm is vizezve lesz.
De ahogy elnézem az alphacool-nak is akadnak szép számmal akciós cuccai.
-
mpierre
veterán
válasz
hellboy0415 #41900 üzenetére
Már a gtx760 (sicc) minin is volt ilyen "eye candy". Így normálisnak nem nevezhető, de beépített feature-je a kártyának...
-
mpierre
veterán
válasz
Raggie #41749 üzenetére
Mondjuk úgy, hogy eddig vundersőn az új vundertríber: Semmi nem változott, maradt minden a régiben, csak kaptunk egy overlay-t. Kb ennyiben ki is merül a 290/290x/390/390x esetében. (60Hz-es monitorom lévén szemmel nem láthatóan nem változott vagy, változott az fps.
)
Tuningot nem tudom, mert nincs okom erre vetemedni...
-
mpierre
veterán
válasz
DrTechnoid #41648 üzenetére
Aida64, hwinfo64, talán még gpu-z is kiírja, illetve az AB.
-
mpierre
veterán
válasz
rvn_10 #41469 üzenetére
A gpu fesz-t már nem nézem. Ilyen 1 millia V környékén ugrál. Talán a gpu-z még rendesen kijelzi.
Szerk.: Nem lenne rossz az új driver, ha nem dobálna random fagyásokat nálam. Még az eseménynaplóba se tud beírni semmit a win, mert megáll, azt kalap, kabát. A vízhűtés miatt meg még csak fel sem pörögnek a ventik, mert mindig 28-35°C között tanyázik a proci, tehát fogalmam sincs, hogy a proci milyen terhelést kap.
-
mpierre
veterán
válasz
laci.csabi #41448 üzenetére
Fogóval lehet még próbálkozni, ha meg tudod védeni a csavart.
-
mpierre
veterán
Akkor a 6 pines csatit molexről alakítsd át. Egy másik ágról.
Az is lehet, hogy túlmelegszik a táp egyik hővédelemmel ellátott alkatrésze, vagy túl sok kraftot vesz ki a tápból a kártya, stb.
-
mpierre
veterán
válasz
lotuska #41070 üzenetére
A kari príma. Levegővel jól muzsikált, nem volt sose forrófejű. Most meg végképp nem tud 48°C fölé menni még szénnéterhelve sem. Kapott egy fc blokkot.
A tápban nem vagyok biztos a tuningolt proci miatt...
Ár: amennyit ki tudsz alkudni a dologból, vagy amennyit neked megér a csere.
Szerk.: Ahogy elnézem a 2G-s 370 kb 30-35 körül nem megy el (van belőle rendesen), az msi 390 meg 60 körül.
-
mpierre
veterán
válasz
energy4ever #40996 üzenetére
-
mpierre
veterán
válasz
energy4ever #40949 üzenetére
Wattman, vagy hogy hívják a driverben lévőt. Azzal tudtommal lehet tuningolni. Első ránézésre az AB-hez viszonyítva elég fapados.
-
mpierre
veterán
válasz
Raggie #40882 üzenetére
Pedig próbáltam magyarul írni...
Sz'al:
Gyárilag kussban van a vga. Nem forog a venti (böngészés közben pl), majd 60°C-nál kezd el dolgozni (vagy valahol ott...). Vagyis minimális terhelés mellett a borda megpróbálja passzívan elvinni a gpu-t + vrm-t. Szerintem kb reménytelen.
Na, hogy ez ne legyen, AB nyomtam rá egyedi venti profilt. Így alapon is 20-25% körül pörög. 60°C-nál meg - ha eléri - akkor olyan 48-52% között. Hangja már van, de nem "olvad le" a plasztik a bordáról.
AB=MSI Afterburner
Szerk.: Mivel víz lesz rajta, így ez nálam nem fog gondot okozni ezután.
-
mpierre
veterán
Memória hibára utal a dolog.
Ha nem garis, akkor még megnézheted a paszta állapotát. Tuti, hogy kemény rászáradt, nem hővezető, hanem hőszigetelő állapotban lesz. Azt cseréld ki pl mx4-re. Az összeszerelésnél vigyázz, hogy jól feküdjön fel a hűtő.
Kb ennyit tehetsz vele.Nagyon esetleg driver is lehet, de annak kicsi az esélye, hacsak nem most raktál fel újat.
-
mpierre
veterán
Az imént meglepett a vga-m, vagy a monitorom. Egy diszkrét fekete csík húzott által a monitoron. Olyat már láttam, hogy fentről lefelé (tearing), de jobbról balra mozgót még nem.
Az érdekes az, hogy netezés közben csinálta.
-
mpierre
veterán
"se a VRM, se a ramok nem melegítik a GPU hűtőjét" ez azért nem szép dolog... A ram se gddr3, de a vrm sem 24 egységből pakolja ki a szükséges delejt a gpu-nak, ram-nak.
A víznek a legnagyobb hátránya, hogy egy jó drága kártya harmadát, negyedét rá kell még költeni egy új blokkra, hogy rendesen legyen hűtve. (Fc blokk.) Néha lehet használtat is kifogni, ami sokkal olcsóbb. De a játékvíz, hááát olyan félig megoldás.140w hő, ~2000-es venti mellett 78°C a vrm... Ejha. Akkor erősen túlbecsültem a dc2-s hűtést. De jó a ház szellőzésed, mert nem fő meg a deszka.
Off: Ezeket a csinos grafikonokat hogy sergeted ki a HwInfo-ból?
-
mpierre
veterán
Tessen csak vízzel hűteni, oszt máris csak 60°C lesz az a nagyon max...
a venti meg nyóccszázo' pörgettyűdzik.
Én is most fogok nekiállni összerakni a vizet a gépre... Csak mintha hely szűke lenne a házban. Mérni kék, majd megint.
Pedig a DC2-eket nagyon dicsérték még a 6950/70 kártyán. Jól is hűt, meg csendes is. Lehet sok neki az eldiszipálandó (250-280W) hő?
Pl az msi-t (sima 390) eddig csak 70-75°C tudtam hergelni szőrősfánkkal. Na ott már van hangja rendesen. Vagy javítottak a gyártáson a 290-hez viszonyítva.
-
mpierre
veterán
válasz
Fitzgerald #39658 üzenetére
Sajnos nem, de ha biztosra akarsz menni, akkor rákérdezel e-mailben.
-
mpierre
veterán
válasz
Fitzgerald #39654 üzenetére
Volt róla korábban szó (vagy a hd6970/50 topikban). Az msi simán legarizza, ha rajta van a hűtő, de a matrica hiányzik.
Idehaza csak akkor érvényes a gari, ha a matrica érintetlen.Rá is van írva...
Megoldás: fogóval tekered ki a csavart és ugyanolyan színű pasztát használsz, mint amit az msi rátol csak jobb hővezetésűt.
-
mpierre
veterán
válasz
laci.csabi #39633 üzenetére
2560×1440 felbontáson nem rémül meg a sima 390.
Ha érdekel, max felteszem a Metro LL-t és megnézem a beépített tesztjét. Van ugyan korábbi mérésem, de csak egy sima adatnak lesz jó, mert a régi bencs még Hd6950@1536 shader karin futott le, ráadásul 2048×1152-ben.
Kb összehasonlítási alapnak is rossz, mert a proci is más. 980x -> e5 1650-v3.
-
mpierre
veterán
válasz
hackeeeee #38747 üzenetére
Nem. Simán elindul, homokóra, majd a teszt lefuttatása nélkül kiírja, hogy error és zéró pötty. Legújabb driver van fent, a program összes része naprakész. Oprendszer meg w10 64 bit. Msi 390 a kari, de az oc-t is levettem.
Pl a firestrike teszt lefut hiba nélkül 11110 pöttyöt ad. -
mpierre
veterán
Na úgy rágerjedtetek a tájmszpájra, hogy gondoltam megnézem mit fut nálam. Hááááát, kemény 0, azaz nulla pontot tudott kiköhögni.
Dob egy errort a végén, de nem tartalmaz elírást a hiba mibenlétéről, csak egy linket, hogy nézzem meg support általános kérdés-felelet oldalát.Eddig is "jóban" voltam a trémárkokkal, most megerősítette ezt az új "termék" is.
-
mpierre
veterán
-
mpierre
veterán
válasz
#63761920 #38384 üzenetére
Nekem is volt gondom béta driverrel, bár ott a kártya is ludas volt vastagon. Azóta a 16.3.2 van fent. Minden ok. Amúgy melyik játéknál dob fekete képernyőt?
Mondjuk az afterburner felrakott pár dx9 sdk-t, amitől egy-két játék eye candy-kel fűszerezett részén akadozik a megjelenítés. -
mpierre
veterán
válasz
adatfalo #38349 üzenetére
Nekem a 6950@70 csinált ilyeneket, de ott a win volt a hibás, nem a kártya. Post képernyő még volt, majd onnét semmi. Szerencsére volt bent egy gts 450 fizikára így azzal meg tudtam oldani a driver le, majd újra feltelepítését, aztán jött a bűvészkedés a physx miatt. Egy monitorral digital és analóg csatin hajtva...
-
mpierre
veterán
válasz
Hunork #38277 üzenetére
Azért annyit árnyalnék a képen, hogy nálam a vadonatúj kártya ment garba. Memória hibás volt. Előfordul az ilyen bármelyik gyártónál.
Szerk.: Csere óta teljesen rendben van. Még csak nem is babráltam a ventiprofilokat. 60-68°C között dolgozik terhelve, anélkül 35-38°C-s.
-
mpierre
veterán
Azon is túl vagyok. Egy rendszer visszaállítás driver előtti állapotra, + egy teljes reinstall. De egyiktől sem változott.
Most a jó öreg moddolt 6950 van a gépben és az zenél. Gyak tesztelem a rendszert, nem-e más a hibás alkatrész. Táp, deszka, mert a szervizben berakták egy tesztgépbe és azon szépen futott a 3d mark. Majd kiderül, ott maradt náluk tesztelésre.
-
mpierre
veterán
válasz
laci.csabi #37614 üzenetére
Nem az van alatta. Az a netezős gép. Amiben a vga lakaik az egy giga x99;+ xeon r5 1650 v3 + 16GB tam. Kb 20 napos a hardver.
-
mpierre
veterán
válasz
laci.csabi #37608 üzenetére
Aida-ban néztem meg, de ott stabilan 12,1xV-n van fixen. Mondjuk csodálkoznék ha ugrálna - bár nem lehetetlen - mert egy evga 750g2 van a gép alatt.
Most már megnézni se tudom, mert 8-10 sikertelen indítás után egyszerűen nem jön ki videó jel a kártyából. A monitor pihenőbe megy. Azért a mai első indítás sikeres volt és sikerült pár sztárfotót lőnöm. Egyet felrakok. Még a gpu-z render tesztre is sikerült rákattintani, de aztán jött a fagyás. Majd a képernyő illesztő nem válaszolt, utána helyreállt üzenet. aztán megszűnt a videó jel.
Nincs fent afterburner, a power play, vagy overdrive 0%-n. A korábban írt maconfigot még megpróbálom megnézni, ha sikerült képet kicsikarnom a vga-ból.
Szerk.: Most látom a fotó "tűéles lett"... Pfff.
-
mpierre
veterán
válasz
ericdrawen74 #37590 üzenetére
Na tegnap visszavittem a karit. Ott egy kis tesztelés szőrös fánkkal és 73-75°C körül megállt a kari. De nem volt semmi váratlan eye candy. Sz'al uzsgyi haza. Persze a gépbe berakva megint döglődik a kari csak úgy szórta a hibákat...
Gondoltam egy merészet és levettem a gép alaplap mögötti "ajtaját" is. Átvariáltam az evga 750g2-n a vga tápokat, de nem raktam fel az oldalalpot. Eddig lement a telepítés, nincs semmi hiba, de majd nyugtával a papot.
Lehet, hogy a phanteks enthoo pro m alaplapi tálcája mögött túl sok a kábel és elnyomja a deszkát, a vga-val együtt ha felteszem az oldallapot? Elég hülye helyzet lenne....
Amúgy ez a driver mizéria most a crimsonokkal megint előjött? A legújabb van fent, valami hotfixes. Meg is van az eredménye nem jutok be a speciális beállításokba. Nem nyílik meg. A 6950-nél egyik driverrel sem volt gondom. Agyoncsaphatatlan egy kártya az. Az x700pro-nál volt utóljára driver gondom. Még az 1950pro is egész jól el volt a driverekkel.
-
mpierre
veterán
válasz
ericdrawen74 #37586 üzenetére
Nincs fent az afterburner.
-
mpierre
veterán
Érdekes nekem is ez van msi r9 390-nél. Már asztalon is dobott ilyen nem válaszolt, helyreállt történetet... Egy pillanatra megfagy, majd örömmel közli, hogy minden ok. Éppen azon törtem a fejem, hogy kap egy fc blokkot, de így...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicban tilos bármilyen offtopic hozzászólás írása!
Ilyen célra használjátok a Lokál fórumban található offtopicot.
- Honor Magic6 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 135 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090 (ELKELT)
- Azonnali készpénzes AMD CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Dixit 4 Eredet (bontatlan, fóliás kártyacsomag)
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest