- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Google Pixel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Netfone
-
Mobilarena
AMD Radeon™ R9 290 / 290X / 390 / 390X téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
mpierre
veterán
Érdekes nekem is ez van msi r9 390-nél. Már asztalon is dobott ilyen nem válaszolt, helyreállt történetet... Egy pillanatra megfagy, majd örömmel közli, hogy minden ok. Éppen azon törtem a fejem, hogy kap egy fc blokkot, de így...
-
-
CsonkaImo
addikt
Ez egyértelműen GPU hiba. Vagy nem bírja a gyári órajelét (új driverek alatt jobb a kihasználtság, így nem elegek a gyári értékek), vagy valóban döglődik. Mindkét esetben garanciális a hiba, úgy hogy nyugodtan visszaküldheted.
Más: Ma reggel, gépindításnál kicsit megemelkedett a pulzusom.
Tegnap szórakoztam egy kicsit az órajelekkel, Sapphire TriXX-szel. Majd mindent visszaraktam default-ra. Nem is volt semmi gond. Mikor ma kapcsoltam be a gépet, Windows betöltő logó után fekete kép. BIOS-ban és csökkentett módban nem volt hiba, viszont a Windows-ig nem tudtam eljutni. Azt hittem megdöglött a kártya, de IGP-re kötve DDU-val leszedtem a drivert, meg a TriXX-et is letöröltem. Friss driver felment és szerencsére megoldotta a problémát. Ilyen még nem volt velem. Már a kártyára sincs garancia, szóval megszívtam volna, ha valóban komolyabb a baj.
-
-
Shokkolo
addikt
a kiváncsiság hajt csak...
gyakorlatilag szinte teljsen zajmentes most 1100 -on (igen, elfelejtettem átbillenteni a BIOSS kapcsolót 1080-ra, szóval 1000-rő indultam
).
de döbbenet volt számomra, hogy bőven 70 fok alatt marad GPU-Z szerint 1 óra valley alatt.Volt ugye 290x gamingem, az izzot és iszonyat zajos volt. Ehhez képest a lightning egy nettó megváltás.
Ki akarom tezstelni, hogy mit "tud" legalábbis ésszerű határokon belül.
Aztán marad szerintem az 1100 alapon. -
Ha lehet tanulni a múltból akkor elképzelhető hogy lesz árcsökkentés.
Amikor ugye jött a 780Ti akkor a sima 780 ára csökkent 150 dollárt.
Most is hasonló várható, ha az AMD kártyái jól sikerülnek és az nVidia átpozícionálja kártyáit (+ jön a Ti).
-
-
-
HSM
félisten
(#27195) Speed(R): Mondjuk aki multizik?
Vagy ha olyan a játék? Pl. a Crysis3? Amit linkeltem saját mérés is koppra húzott grafikával volt. BF4-ben multiban végig érezhető volt a gyorsabb ram áldásos hatása, ami nem meglepő, ugyanezt mérték a Thief-ben is a linkelt tesztben.
Ez így tök hülyeség, hogy mit választanék, 8GB/2400 vagy 16GB/1600. Azonos méretben alig kerül többe az 1600-asnál a 2133-as CL11 kit, én azt is választottam, ma is azt venném szerintem.
BF4-ben multiban a 8GB/2400 masszívan helyben hagyja a 16GB 1600-as kitet egy 290-es Radeon és egy 4,4Ghz-re húzott i5 4690K mellett.Ugyanis csak így tudtam tesztelni a 2133Mhz CL11-et, ha kivettem mellőle a 2*4GB-os 1600-as kitemet, és úgy már csak 8GB maradt 2133Mhz-re.
(#27196) asdxv: Mantle alatt passzolom, nem mértem. De nem gondolom, hogy a DX-hez lenne köze a memória sávszélesség igényének a játéknak.
A másik, amit találtam, a Crysis 3 CPU-igényesebb pályái, azok is igényelték a gyorsabb ramokat. -
HSM
félisten
Akkor mutatok én is egy friss tesztet, hogy ON is legyen, a játéktesztes részt: [link]
CPU-limites beállításon MINDEN EGYES JÁTÉK gyorsult a gyorsabb ramokkal, de pl. a Thief még agyig húzott grafikával is. Gondolom, nem kell tovább magyarázni, hogy amit BF4 multiban mindenhol, és amit a Crysis 3 CPU-limites jelenteinél tapasztaltam sebességelőnyt, az nem csupán placebo.(#27190) miklosss2012: Elég gyanús, sajnos.
-
HSM
félisten
-
HSM
félisten
Újabb szalmabáb érvelés. Javaslom, máskor olvasd el alaposabban, amit írtam, akkor talán tudnál rá érdemben reagálni is.
(#23606) -Solt-:
(#23607) asdxv: Igen, pontosan ezt kívántam kifejteni.
(#23608) CsigaGyilkos: Nem szubjektív véleményről írtam, hanem tényekről. Sajnos egzakt, alapos mérést nem találtam, ahol mindkét kártya szerepelne, azonos körülmények között.
Ettől fügetlenül én jobbnak tartom a Vapor-X hűtését, jól értetted. De nem a hőfokok miatt, hanem mert úgy vélem, halkabban képes normális hőfokokat hozni.
"Szerintem nem, mert a köztudatban a fém jobb hővezető, mint a műanyag..."
Hát itt leborultam a székről a röhögéstől...A hűtő BURKOLATÁRÓL beszéltünk, ha nem tűnt volna fel. Nem a hűtőborda van műanyagból, hanem a burkolata!
Az nem része a hőleadó felületnek.
Karcolódás... Érdekes, nekem nem karcolódott meg egyik műanyagburkolatos Vapor-X-em sem. Ja, igen, mondjuk rendesen elvezettem a kábelek, nem csapkodták a VGA-t. Ha már igényes prémium cuccot veszek, nem csak úgy csapkodnak az elszabadult kábelek a gépemben.
Persze, lehet másnak csak a doboz számít, amit kitesz után a polcra, meg a tanusítvány, amit az asztalra.
"A GTX 970 durván 1 évvel később jött ki, ergo volt idejük fejleszteni és újratervezni a hűtést, mi ezzel a gond?"
Ja, egy év alatt sikerült rájönniük, hogy amit kitaláltak gagyi, és visszatértek arra a formára, amit más gyártók évek óta használnak."Az első mondatoddal már cáfoltad is a 2."
Mivel másra vonatkozott a két állítás."A téma a prémium érzésről szólt."
Prémium érzés, sírok.És ha nem Te rakod össze a gépet?
Ja, bocs, akkor is ott a tanusítvány. Én arról beszéltem, a Vapor-X is prémiumm termék, semmiféle "prémium érzést" nem kevertem ebbe bele.
" Az, hogy számodra azok jelentéktelen dolgok, mint pl. LN2 plate (hidd el sz@r kártyákhoz nem készítenek ilyet), attól még a prémium jelet képviselik."
Azért van hozzá LN2 plate, mert a gyári platni alkalmatlan LN2-höz. A Vapor-X-en külön van a VRM hűtőbordája, így ha leveszed a hűtőt LN2 tuninghoz, akkor nem kell külön VRM borda, mivel tökéletes a gyári. Ez nem a prémiumság jele, hanem a béna tervezésé, hogy külön hűtő kell az LN2-höz, nem jó ami amúgy van rajta. Újabb öngól az MSI tervezéséről!(#23609) asdxv: Talán nem kéne ide-oda kocogtatni a gépházhoz. Vagy a user csak addig igényes a cuccára, míg kibontja? Utána már lehet ide-oda vágni? Nem értem én ezt.
Tessék, fél éves kártyák, mutas rajtuk karcot: [link].
Persze, lehet én vagyok a hülye, hogy a prémium kártyáimmal nem a gépházam oldalát ütöm-vágom szerelés közben.
Érdekes, hogy rá se bírsz nézni arra az amúgy kitűnő cuccra. Szélzaj/légmozgás arányban sem rossz, kellően masszív, motorhang nuku, és a Vapor-X-en ráadásul dupla golyóscsapágyas. Ehhez képest amik az Asus-odon vannak ventik, amikre rá bírsz nézni, hát, egy másik galaxis, de nem pozitív értelemben.(#23610) CsigaGyilkos:"Vapor-x -en egy olcsóbb minőségű műanyag burkolat van, nem hiába olcsóbb is, mint a Lightning."
Hát ez az év vicce! Remélem, ezt te se gondoltad komolyan....A telefonos példád nem ide való, egy telefont naponta fogdosol, ott persze, előny a fém burkolat, de egy VGA-t, amit beszerelsz, és utána hozzá sem érsz, ott aztán tényleg nagy jelentősége van a burkolat anyagának!
-
HSM
félisten
Hát... Nem.
A Vapor-X is prémium, csaképpen egészen máshogy megépítve. Szerintem amúgy több szempontból gondosabban. Tuningban talán jobb a Lightning, de a mindennapokban én a Vapor mellett tenném le a voksom, ha a gari nem lenne szempont.
Azt pláne nem tudom, miért lenne gyorsabb a Lightning, amikor a Vapor-X-nek vannak a magasabb órajelei.
1080/1250 helyett 1080/1410MHz. -
A Far Cry 4 alatt kap egy olyan terhelést a kártya amit már nem bír el az adott beállításokkal. Ez a hibajelenség a többi játéknál is előfordulhat(na) bármikor csak sokkal kevesebb helyen és ritkábban, ezért nem találkoztál vele más játékokban.
"bevillan néha egy két oda nem illő színes folt"
Nálam ugyanez volt amikor húztam a kártyámat Watch Dogs alatt."A Far Cry 4 fullon kimaxolva a legterhelőbb, úgy néz ki."
Az ilyen (csoda) NV-s játékoknál sajna jobban előjönnek a tuning miatti hibák az a jelenlegi álláspontom. -
Ezt tudtuk eddig is! mármint hogy az FC4 az eddigi LEGJOBBAN fűtő és leg meg terhelőbb GAME!
sokan a BF4 re esküsznek, pedig az ott beton stabil tuning beállítás FC4 be 1.percen belül megbukik!
És ez nem csak a VGA tuningra igaz, hanem a CPU és memória beállítások is elég hamar megfekszenek ha nem éppen stabil a tuning beállítás!
Nálam is az új etalon teszt az FC4 és valószínűleg elég sokáig az is marad!
---------------------------------------------------------------------------------------------
egyébként 1200 MHz -hez mekkora feszt kapott a GPU?mert azt látom hogy adtál neki +150mV ot de a LIGHTNING már gyárilag emelt feszt kap ha jól tudom!
-
Gilthanas
aktív tag
Szintén csak alátámasztani tudom daveoff-ot. Én is imádom ezt a kártyát és ahogy a kolléga mondta, a prohardver legjobb lightingja lett a tied
Egy kérdés más téma: Van értelme egy béta driverre bestabilozni egy új tuningot sok melóval vagy várjak a ki tudja mikor jövő whql driverre? Mert a tuningom ami eddig jó volt a legújabb driverrel nem szuperál úgy. Igazából túlélem nélküle, mert alapon is mindent visz, így a kérdés csak az, hogy a közeljövőben várható e whql? Mert a legutóbbi driverre sem akarom újra bestabilozni a tuningot, ha hamarosan jön az új.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicban tilos bármilyen offtopic hozzászólás írása!
Ilyen célra használjátok a Lokál fórumban található offtopicot.
- Asus TUF A15 FA507NU - 15.6"FHD IPS 144Hz - Ryzen 7 7735HS - 8GB - 512GB - RTX 4050 -2.5 év gari
- HYNIX 2GB DDR3 RAM eladó
- AKCIÓ! "ÚJ" Microsoft Surface 5 13,5 notebook - i5 1235U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe IGP 27% áfa
- Bomba ár! Dell Inspiron 7400 - i7-1165G7 I 8GB I 512SSD I 14,5" 2K I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest