-
Mobilarena
AMD Radeon™ R9 290 / 290X / 390 / 390X téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
fanti
addikt
válasz
Raggie #37456 üzenetére
Nincs hőfok gond, van hogy 60 fok alatti GPU hőmérsékletem van és ott is elhasal sajnos.
VRM-ek is jók hőfokilag.Visszaküldöm garanciába.
Viszont kérdeznélek mindannyiótokat, hogy ugyebár ilyen kártyát már nem tudnak adni cserének.
Akkor milyen jogaim vannak?
Ha pl. egy Sapphire 290X-et ajánlanak föl, azt ugye nem vagyok köteles elfogadni?
Mert az MSI 290X Lightning egy prémiumkártya. Ja, a számlán és a garlevélen is 196k árban szerepel 36 hónap garanciával.Levásárlás?
Pénzvisszafizetés?
Adjatok tanácsot legyetek szívesek a jogaimmal kapcsolatban!
-
fanti
addikt
Na, most úgyahogy sikerült elkapni a hibát.
Ezután még jobban bekockásodik pár másodperc alatt, majd villogni kezd a teljes kép, és utána kilép a Firestrike alól, hogy a "képernyőillesztő nem válaszolt és utána helyreállt".Ez a legfrissebb Basic 3DMark, free verzió, tehát ott sincs semmi crack, vagy ilyesmi.
Ezt most a Crimson 15.12-vel csinálta, de a legújabb Crimsonnál is ugyanez van.
-
fanti
addikt
Sziasztok!
Úgy néz ki, hogy kezdi megadni magát az MSI 290X Lightning kártyám.
Mostanra már sajnos a gyári órajeleken is elhasal. Próbáltam Crysis 3-al, ott olyan öt perc kell, ha új játékot kezdek.
Tudjátok, esik az eső, ott vagyok a hajón, stb....nagyon szép grafika, de egyben nagyon GPU terhelő is, és maximum öt perc után kidob a játékból, hogy a VGA illesztő nem válaszolt, majd helyreállt. Előtte pár pillanattal bekockásodik a kép a játékban. Persze van amikor két percet sem tudok játszani, mert elhasal ugyanígy.
STALKER Call Of Pripyat alatt is ugyanez van, csak ott kissé több idő kell.
És ugyebár kipróbáltam FurMarkal is. Ott maximum három percet bír, majd elmegy a kép, és még reset után sem jön vissza, csak ha ki és bekapcsolom a gépet. Resetkor a monitoron villog a készenlétjelző led, be is tölt az oprendszer, de nincs képem ilyenkor, még asztal sem.
3DMark Firestrike le sem fut, max harminc másodperc, és megáll, majd kilép, és közli, hogy a képernyőillesztő nem válaszolt, majd helyreállt. Néha a FurMark is "csak" így hasal el, és feladatkezelőből le tudom állítani a beragadt FurMark-taszkot.Viszont ha leveszem a magórajelet 1080-ról 1000-re, ott érdekes módon stabilnak tűnik. A furmark is lazán megy akár tíz percet is. És a Crysis 3 sem hibázik, szépen fut.
De ugye ez egy prémium kártya, had ne használjam már így.Próbáltam plusz feszt adni a GPU-nak, de semmi eredmény.
Próbáltam újratelepített Windows 10-el is, hátha......de nem.
Próbáltam többféle crimsonnal is, de sajnos nem azok a ludasok.
Amúgy a gépemben az elmúlt fél évben semmi sem változott, tehát még új hardverhez sem tudom kötni a hibát.Garanciás 2017 márciusig még az iPonnál.
Küldjem vissza?
-
fanti
addikt
-
fanti
addikt
válasz
watador600 #31847 üzenetére
Inteles drivert és a Virtut is!
Utána az alaplapi csatiba a monitort, és mehet a buli!
-
fanti
addikt
válasz
Casoli #31841 üzenetére
Virtu-t támogató alaplapoknál tudnád összedolgoztatni az IGPU-t és a GPU-t, én próbáltam már, benchmarkokban hozhat némi eredményt, a valóságban meg hát.......keveset, vagy épp semmit.
Akár lassulhat is vele pár játék.....nem nagyon éri meg vele foglalkozni DX11 alatt sem.
Bár én mértem nagy gyorsulást is anno itt.
-
fanti
addikt
válasz
trufa12 #31839 üzenetére
Azért baromságnak nem nevezném.
És ez nem az elhomályosításról szól, mint a monitorodnál.Én továbbra is kitartok a VSR mellett, és azt mondom, hogy az adott játékot ki kell vele próbálni, és ha jobban tetszik úgy, akkor használni lehet nyugodtan.
Egyéni ízlés dolga, nekem a COP-nál tetszik kimondottan.
-
fanti
addikt
válasz
Malibutomi #31800 üzenetére
Én is használom a VSR-t, szerintem is szebb így a kép, mint natív felbontásban.
Crysis, Crysis Warhead, STALKER Call of Pripyat, ezekkel lényegesen szebb így, bár a kép tényleg valamelyest mosottabb, és nincsenek benne annyira pengeélek, de sokkalta moziszerűbb így az élmény, vagy mondhatnám azt is, hogy valósághűbb nekem így.
-
fanti
addikt
Szerintetek mi a jobb hűtés szempontjából?
Ha a ház oldallapján (VGA felett) kifelé fújatom a levegőt, vagy pont fordítva, azaz rá a kártyára kintről?
-
fanti
addikt
válasz
Shokkolo #31496 üzenetére
Amúgy egy MSI Lightning 290X tuningnak a mindennapokban nem sok értelme van.
A Lightning egy prémiumkártya. Alapban is +63mv és 1080Mhz GPU. És ezt totál stabilan léggel, VRM és GPU túlmelegedés nélkül, relatíve kis szélzajjal.
Ez lazán 980 teljesítményszint......or better.....És még az OCCT-error check sem talál hibát, ami elég nagy szó, mert sok "atomstabil tuning" elvérezne alatta!
Ha húzom, akkor több hő, nagyobb zaj, és csak minimális érezhető gyorsulás.
Pusztán csak az érzés miatt jó : Még ennyi tartalék van a kártyámban.....ha kellene egyszer.
-
fanti
addikt
Azért ezeket a mai csúcs vasakat is rendesen meg lehet izzasztani régi játékokkal.
Én a 2007-es Crysis, és a 2008-as Crysis Warhead kedvenceimet ultramaximális autoexec.cfg-vel megspékelve, FHD-ban, 4x élsímítással játszottam mostanság, és biza nem egy helyen lemegy 50-re az fps.....
Ugyanez a S.T.A.L.K.E.R Call of Pripyat esetében is, nature és structure pakkokkal, és kimaxolva.
Érdekes tapasztalat volt ezeknek a 7-8 éves játékoknak a futtatása maxon.
-
fanti
addikt
Érdekes cikk, nekem új volt.
-
fanti
addikt
Már lehet, hogy olvastátok, de nekem ez még új anyag volt.
Létezik, hogy ekkorát fog erősödni a kártyánk DX12 alatt?
-
fanti
addikt
válasz
Malibutomi #29947 üzenetére
Csak a volt kártyádat magasztaltam!
Azóta is nagy megelégedéssel használom!
-
fanti
addikt
Nekem a Malibutomi féle MSI Lightning 290X van, és annak ellenére, hogy a szoba 27 fokos és a gépházat mindössze egy 12 centis, 1000RPM-es kifelé fújó hátsó venti szellőzteti, no meg a felső táp amit kiszippant még, a VRM-ek sosem voltak 55 foknál melegebbek, a GPU meg maximum 76 fok, több óra Crysis után.
Igaz, hogy nem is tuningolom, alapon megy 1080/1250-en, és még csöndes is.
-
fanti
addikt
válasz
FollowTheORI #27445 üzenetére
Gondoljátok, hogy nemsokára akkora bukó lesz a 980?
-
fanti
addikt
Ilyen sokan váltanak vissza 980-ról 290-re?
Nahát....
-
fanti
addikt
Bocsánat, de mégsem adom el. Lett melóm, ma reggel hívtak telefonon, hogy betölthetek egy állást, amit még korábban megpályáztam.
-
fanti
addikt
Úgy néz ki, hogy meg kellene válnom a MalibuTomi féle MSI 290X Lightning-tól.
Munkanélküli lettem, és a kislányom meg két éves, kellene a pénz másra.Mennyi ennek a reális ára?
Még két év iponos garija van, számla és garlevél is van. -
fanti
addikt
Hát én feladom.
Ha HSM mondja, akkor a Lightning egy hülyén megtervezett, fos komponensekből kialakított, ócska ventikkel felszerelt, hangos és forrófejű kártya, idétlen fémburkolatban, amit ráadásul még a tojástartós csomagolásnál is gagyibba csomagolnak.
Ezzel szemben a Vapor maga a tökéletesség, és minden szempontból köröket ver a Lightningekre.
Ez van gyerekek.
-
fanti
addikt
Azért annyira ne vigyétek túlzásba a házhűtést.
Nekem van egy ismerősöm, akinél már majdnem betegség szinten megy ez a dolog. Kartonpapírból szélcsatornákat alakított ki a házban több helyen, szép igényesen megcsinálta, és néma is lett a gépe.....netezés közben....na de akkor is, ez már túlzás. Persze megértem én, hogy szeretjük a csöndes gépeket meg minden, és törekszünk is a halkításra, de azért ez ne lépjen túl egy egészséges mértéket.
-
fanti
addikt
Jól lelohasztottatok.....én meg még azt hittem, hogy elég ha egy 12 centis venti hátul kihúzza a meleget.
De nincs több venti helyem, max az oldallapra tudok rátenni még egy 8 centist. Az úgy elég lenne? -
fanti
addikt
Nos, én is teszteltem kicsit a Malibutomi féle MSI kártyámat.
És az 1200/1550 sajnos nem stabil. Azaz mindennel szépen megy, hiba nélkül, kivéve a Far Cry 4.
Na, az feladja a leckét, ugyanis alig észrevehető grafikai hibák jönnek elő.Windows 8.1 64bit HUN
Catalyst Omega 14.12
Virágboltos Far Cry 4 + 1.5 patch, FullHD, ULTRA grafikaEgy nagyon sűrű erdős, füves, bokros részen, megállok, forgolódok, és biza itt ott bevillan néha egy két oda nem illő színes folt.....és a memória frekit visszavéve az alap 1250-re, akkor is ugyanez, úgyhogy a memória nem ludas a dologban. Alapon (1080Mhz/1250Mhz 50%) meg ugyanott a játékban totál hibátlan.
Amúgy az az érdekes, hogy mindennel hibamentes az 1200/1550-es tuning.
(S.T.A.L.K.E.R. sorozat mindenféle nature, meg structure pakkokkal, Crysis, Crysis Warhead, Crysis 2, Crysis 3, COD Ghost, Battlefield 3, COD MW3)Nem mintha kellene a tuning bárminek is, csak kipróbálgattam, és ezt tapasztaltam. A Far Cry 4 fullon kimaxolva a legterhelőbb, úgy néz ki.
-
fanti
addikt
Köszönöm a gratulációkat!
Tényleg nem ábrándozom 980-ról. Mert miért is ábrándoznék? Mert van olyan optimalizálatlan (vagy inkább NV-re optimalizált) játék, ami engem hidegen hagy, és valamivel gyorsabban fut 980-on, mint az én kártyámon?
-
fanti
addikt
Látom, megy itt a nagy csata 290(x) vs 970&980 ügyben.
Én csak annyit tennék ehhez, hogy megvettem Malibutomi 290X kártyáját, és hát nekem sosem volt ilyen csodálatos kártyám. Minden tekintetben egy műalkotás. És FullHD-ban nincs ami megfogja, mindent kimaxolok és úgy játszom vele, és hát ez maga a tökély!
Persze ami engem érdekel, csak azzal játszom nyilván, pl. a BF4 és a FarCry4 az semmiféle tekintetben nem fogott meg. Egyszerűen nem köt le, nem tehetek róla.
S.T.A.L.K.E.R. - ek (mind a négy) mindenféle nature és structure pakkokkal, Crysis 1, Warhead, 2, 3, BF3, a legutóbbi három COD.
Szóval mindenhol minden maximumra állítva, és csodaszépen fut minden.
Nekem ez így tökéletes!Nem is adnám oda semmiért ezt a gyönyörű szép, és iszonyú gyors kártyát!
-
fanti
addikt
Sziasztok!
Csatlakozom a 290X-es klubhoz a Malibutomitól vett MSI 290X Lightning karival!
Még pár nap és az enyém az a csúcsragadozó!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicban tilos bármilyen offtopic hozzászólás írása!
Ilyen célra használjátok a Lokál fórumban található offtopicot.
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Eladó ÚJ, BONTATLAN Samsung Galaxy A05s 4/64GB ezüst / 12 hónap jótállással!
- ismét elérhető 3db - Sennheiser MOMENTUM 4 fejhallgatók
- Azonnali készpénzes Apple Macbook Air felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- DOKKOLÓ BAZÁR! Lenovo, HP, DELL és egyéb más dokkolók (TELJES SZETTEK)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest