- Fotók, videók mobillal
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Milyen okostelefont vegyek?
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
-
Mobilarena
AMD Radeon™ R9 290 / 290X / 390 / 390X téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
chopin42
őstag
válasz
TeeBee73 #41258 üzenetére
Akkor átfogalmazom
Mennyibe került a bányászat előtt mondjuk március/április körül egy használt r9 390/x egy jobbfajta hűtéssel, papiros bolti garanciával? Azért érdeklődöm főleg, mert most 90-100 körül látom ezeket a kártyákat. Szívesen vennék ilyet, de csak ha tudom, hogy ennyiért nem fogom sajnálni, ha szeptemberben leesik az rx-ek ára 90 alá. Másik: 290/x mennyire vállalható? (az olcsóbb, de -4g vram).
Használat: be szeretném hozni az új géppel mondjuk az elmúlt 2-3 évet. Ami főleg érdekel: witcher, deus ex, doom, tomb raider, meg pár cucc (sok minden vissza van, 8 éves gépről váltanék). Másrészt programokkal id solgozgatok: substance designer, photoshop, sony vegas pro (textúrák, videók).
-
lotuska
tag
-
Dr. Romano
veterán
válasz
TeeBee73 #40976 üzenetére
Én a Zinterneten láttam a PC alkatrészeinek tisztításhoz útmutatót és azt követtem. Akkor nem jól csináltam valamit?
-
válasz
TeeBee73 #40848 üzenetére
Óva intenélek attól, hogy arra számíts, hogy majd 150e Ft-ért GTX 1080Ti sebességet fog nyújtani a Vega. Ez a csodavárás ment az RX480 előtt is, mi is lett a vége?
Ha most akarsz váltani, akkor most válts, adott körülmények mellett a GTX 1080 akkor a célplatform. A Vega még legalább másfél-két hónap, de én nem csodálkoznék, ha csak május-június környékére lesz rendesen elérhető. Amit eddig láttunk, az alapján a kb. a GTX 1080 sebességét fogja hozni, vagy a felett esetleg valamivel. Ebből sejthető, hogy 200e, de talán még 250e Ft feletti nyitóára is lehet.
Ha meg az 1080Ti-vel fog versenyezni, akkor 300e Ft alatt ősz előtt aligha fog benézni az ára.
-
NandoXXL
senior tag
válasz
TeeBee73 #40794 üzenetére
kb 50k használtan a 290-es széria. Páran belenyúlhatnak valami ócska vassal is, mert kedvező az áruk. Mondjuk nekem többet ilyen tdp nem kell, a déli hidat felmelegítette, felfűtötte házat, felpörgött a táp ventije, kezdeti Crimson gondok, hiába volt rajta Morpheus csak szívtam vele. Ezt csak vízhűtéssel szabadna árulni.
-
-
Habugi
addikt
válasz
TeeBee73 #40521 üzenetére
Ámen tezsvírem, úgy legyen, a reményhal pedig végezze mirelitként!
(#40542) HSM:
+1
Ámbár aki ReLiveot használ már és problémás számára az AB, megpróbálhat egy olyat ha van kedve kísérletezni, miszerint:
- Afterburgerben: Reset
- Afterburger Uninstall
- ReLive Uninstall
- DDU csökkentett módban
- ReLive Install de Wattmant nem megnyitni!!!!44
- Install Afterburger de Unoffical OC módot nem bekapcsolniElvileg ha mindent betart az ember akkor így működik AB-vel az OC/venti profilozás stb, ReLive használata pedig az újdonság varázsával és a loreál életérzés hathatós kíséretében problémamentes lészen vala'..
Lefekvés előtt redditen garázdálkodtam és találtam egy linket, ott volt ez kitárgyalva, sok pozitív visszajelzéssel.
-
HSM
félisten
válasz
TeeBee73 #40055 üzenetére
"40MHz fesz emelés nélkül"
Ez az, ami praktikusan nem létezik. Magasabb órajelhez magasabb fesz kell. Tehát amikor azt írod, +40Mhz feszemelés nélkül, akkor az csak akkor lehetséges, ha a 40mhz-el kisebb órajelhez is már a szükségesnél nagyobb feszültség volt beállítva.
Nálam egyébként igen, +50Mhz a különbség a kártya viszonylag kényelmes, és "ki akar gyulladni" beállítása között. (1050 vs 1100-as GPU)(#40056) Raggie: Hát igen, ezért is lutri levizezni...
-
Blue Thunder
senior tag
válasz
TeeBee73 #39944 üzenetére
Mondjuk nem mélyedtem bele hogy hova sorolta, de meglepett...mondjuk általában a nagyobbakat szokták piacra dobni, azután nyomták az olcsóbb kicsit butább kártyákat. Na majd látjuk mi lesz, de most tetszenek a gtx karik. Mondjuk a vicc hogy nagyobbak a teljesítmények viszont nem nagyon akarják növelni e mem szélességet, sőt amd vonalon amiket láttam még visszább is vették, pedig előnyére válna ha ekkora órajelek mellett legalább tartanák az 512-bitet, gtx oldalon meg növelhetnék szintén.
-
Hunork
veterán
válasz
TeeBee73 #39921 üzenetére
Bizony! Kedvenc sorozatok egyike.
Csak attól féltem, hogy a Cryengine első része azért még nagyon ütős volt abból a szempontból, hogy a régi csúcskártyákat is megizzasztotta, valószínű, hogy optimalizáció volt a gond, de most már végre teljes pompában játszható.
Crysis 2 és 3 esetében már jobbak voltak, és azok is simán mennek, igaz a Crysis 3 esetében azért nem árt finomhangolni, ezt a cikkemben is írtam, hogy pár beállítás eggyel lejjebb vétele nem okoz látványbeli különbséget, ellenben nem megy 80 fokig a GPU. De a lényeg, hogy game van, és ez a fő!
-
Gtaati
őstag
válasz
TeeBee73 #39687 üzenetére
Az az érdekes, hogy se vírusirtó se a Malwarebytes sem talált semmit. Nem tudom mióta áll fenn ez a probléma, most vettem észre. Mitől ragadhatnak be az órajelek? Olyan mintha valami terhelné a vga-t de nem találok semmit. Pl GTA 5 alatt is alig van 30fps-em gondolom ez a dolog miatt.....
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
TeeBee73 #39403 üzenetére
elírtam, gyárilag 1.25öt kap feszre, az elég sok. légen elvileg az a biztonságos max, vízen (ahol a VRMet kordában lehet jobban tartani) ez 1.35.
1.35öt én próbáltam, de 1135 volt a kártya vége (1080@1.25 helyett), viszont az FC blokkal is nyomott vagy 50-70Wot a kártya fogyasztásán. az elég sok.
-
Omli85
őstag
válasz
TeeBee73 #39329 üzenetére
Hát anno valami 300$-os árazást emlegettek de ezt én kizártnak tartom bár fene tudja elvielg a 390-et váltja az meg 349$-al nyitott ha jól rémlik ebben a szériában meg divat lett az AMD-nél olcsóbban adni a kártyát mint az előző szériát teljesítménybe meg rátesznek egy lapáttal szóval még akár be is jöhet
. A Fury X-et váltó nagy Vega tuti húzós áron lesz de az engem már nem érdekel.
-
Hunork
veterán
válasz
TeeBee73 #38537 üzenetére
Inkább only single!
Szerintem zseniális játék lett, a játék oldalak pedig eléggé megosztottak. De ez nem von le semmit az értékéből, rengeteg mellékküldetés, mini játékok, fejlesztések, kütyü-fegyver-robbanószer-löveg...stb készítése tárgyakból.
És van magyarítás, ha érdekel, úgy élvezetesebb szerintem. Itt egy teszt
Multi: ez a rész nagyon gyengus, mostanában nem is néztem. Kapsz kocsit is multiban, van három játékmód, ha jól emlékszem. Az ID-hez képest gyenge lett, bár még mindig jobb lett, mint a DNF multija. -
-
-
-
Raggie
őstag
válasz
TeeBee73 #37404 üzenetére
Nem 4k-ban!
Olyan felbontásban számol mindent, amit beállít a user. Lehet 2560x1440 is vagy bármi.
A lényege az, hogy lehet nagyobb felbontást is beállítani, mint a monitor natív felbontása.Sokan használják AA helyett például. 2560x1440 még nem akkora nagy teljesítményvesztés és sokszor szebb képet ad, mint ha 1920x1080-ban 8xAA-val renderelne. De ez persze játékfüggő, egyedileg kell kitesztelni, hogy kinek mi jön be jobban és mit bír a hardvere.
-
LLKobe
veterán
válasz
TeeBee73 #37353 üzenetére
Rátoltam ugyanezt a furmark benchet, ugyanezekkel a beállításokkal: 10 másodperc után 100%-on mentek a ventik, GPU 85 fok.
Tudom hogy a házam nem a hűtés királya, de azért ez erősTe melyik crimsont használod? Mert emlékeim szerint a 16.4.1 előtt nem volt ennyire forrófejű...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicban tilos bármilyen offtopic hozzászólás írása!
Ilyen célra használjátok a Lokál fórumban található offtopicot.
- Fotók, videók mobillal
- Autós topik
- Xbox Series X|S
- Sorozatok
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Ingatlanos topic!
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen okostelefont vegyek?
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad E550 - i5-5GEN I 8GB I 256SSD I DVDRW I 15,6" HD I CAM I W10 I Garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy S23 , 8/128 GB , Kártyafüggetlen
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 5 lemezes és digitális felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Eredeti Lenovo 300W töltők - ADL300SDC3A
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged