- Kiszivárgott a Pixel 10 Pro
- iPhone topik
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Huawei P20 Pro - profit csinál minden fotósból
- Légies iPhone halvány színei
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Egyesíti a Google az Android és a ChromeOS rendszereket
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Itt az igazság a Samsung állítólagos Android Auto alternatívájáról
-
Mobilarena
AMD Radeon™ R9 290 / 290X / 390 / 390X téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
MM
őstag
válasz
Omli85 #37283 üzenetére
Leirom ujra, erre a hsz-re reagaltam:#37257
Ez nem kerdes volt, hanem egy allitas, ami netto hulyeseg.
Eretneksegrol, vilagmeretu problemarol a valaszomban nem volt szo, ellenben arrol igen, hogy boven van kulonbseg. Van akit zavar, van aki eszre sem veszi. Ezt is leirtam, ebben egyet is ertunk... Mi a problema? :? -
MM
őstag
Speciális teszteket sosem kerestem, most sem fogok. Ellenben próbáltam többször is, számomra borzasztó az eredmény... és nem csak számomra, ha előjön a téma, mindig többen is alátámasztják, hogy ők is tapasztalták. Van, akit a képtörés zavar jobban, van akit az input lag. Nem nehéz kitalálni, hogy az utóbbiak közé tartozom...
A fizikai magyarázatával nem vagyok 100%-ig tisztában (talán Abu tudna segíteni...
), mivel 60Hz-en a képkockák 16,6 ms-ként követik egymást, 120Hz-en 8,3 ms-ként, ez önmagában még nem lenne olyan nagy különbség, de ugye vsync esetén meg kell várni, míg az előző képkocka teljesen kirajzolódik, bejön még a képbe a VGA buffer (2x vagy 3x), oda mennyi idő alatt jut el a jel, az vár-e még valamire, ...stb.
Egy átlagosan magas input laggal megáldott monitor (~25ms vagy több), plusz egy "gagyi" 125Hz-en ketyegő egér mellett könnyen lehet, hogy valakinek fel sem tűnik, főleg ha FPS-el nem is játszik.
Ellenben vegyünk egy 10ms alatti INPUT LAG-gal rendelkező, komolyabb játékra is alkalmas monitort + jobbfajta egér 1000Hz-el megspékelve, stabil 120FPS-en VSync OFF-al egy jó kis multiplayer meccs közben. Itt ha bekapcsolod a vsync-et, akkor sírva is fakadsz... amit a monitoron látsz, fényévekkel lemaradva követi a mozdulataidat.
(#37266) Omli85:
A tisztelt Kérdező valóban nem írta, hogy mivel játszik, viszont én nem a kérdésre, hanem a rá adott válaszra reagáltam, mivel az igen távol állt a valóságtól... Freesync pedig valóban lehet megoldás, de amíg nem próbáltam - és amíg továbbra sem gyártanak FullHD + IPS + Freesync/Gsync monitort 100+ Hz-es frissítéssel, nem is fogom - addig inkább nem írok róla semmit.(#37267) korcsi:
Ebben teljesen igazad van, egy átlagos képfrissítésű (60/72Hz) monitornál ezért is van értelme a képfrissítés többszörösével hajtani egy monitort:
+ csökken az input lag
+ csökken a tearing
- ha nem állítjuk be jól a képfrissítés többszörösét, vagy nem fixáljuk az FPS-t egy olyan számnál, amit stabilan bír a gép, akkor a tearing (képtörés) helye - ami egy vízszintes csík - függőlegesen elmászik, hiszen mindig máshol tart a monitor a képkocka kirajzolásában, mikor hirtelen, bufferre és semmire sem várva a következőnek.De befejeztem, mert ez itt eléggé OFF. Bár ennek a témának nem tudom, van-e egyáltalán bármelyik topicban helye...
-
MM
őstag
válasz
Bratilla95 #37257 üzenetére
Ugy erted azon kivul nem lesz semmi haszna VSync OFF-al, hogy sokkal kisebb lesz az iput lag, megszunnek az fps dropok? ... cserebe egy kis tearing lesz ugyan, de fixalt fps-el boven vallahato. Arrol nem beszelve, hogy 60Hz-es monitornal is erdemes lehet vsync off mellett fix 120, vagy akar 180 fps-el jatszani, ha birja a gep.
Amit nem probaltunk, nem ismerunk, arrol ne irjunk mar le meggyozodessl hulyesegeket...
szerk.: latod, mire bepotyogtem a telefonon, meg is eloztek...
-
MM
őstag
válasz
CptAdamica #34875 üzenetére
Pedig eleg sok kulonbseg van stabil 60 es 120 fps kozott 60 Hz-es monitornal is! De az is teny, hogy multinal van ertelme is.
-
MM
őstag
válasz
sz.atesz89 #33374 üzenetére
Azert csak kiprobalnam legalabb 1-2 masik jatekkal...
-
MM
őstag
válasz
Old FatBoy #31063 üzenetére
Igy van, ez nem is igazi "Felskalazas" a klasszikus ertelemben, csak 4 keppont viselkedik egykent, ez - elvileg - nem okoz kepminosegbeli romlast egy azonos meretu fhd monitorhoz kepest...
-
MM
őstag
válasz
Old FatBoy #31061 üzenetére
Még 1x:
1.680 x 1.050 = 1.764.000
1.920 x 1.080 = 2.073.600
2.560 x 1.440 = 3.686.400
3.840 x 2.160 = 8.294.400Az előzőek alapján ami láttál eredményt WQHD-val a 290X-től, annak nyugodtan vedd a felét, na azt kapod kb 4K-val és 390Xel...
Persze ha lekapcsolsz majd néhány "extrát", nyerhetsz vele jópár FPS-t, de az AA-n kívül az összes többi hiányát látni fogod 4K-n is.
-
MM
őstag
válasz
Malibutomi #31048 üzenetére
Nekem pl. a stabil 60FPS singleben a "mániám", ha ezt lehet annak nevezni.
Multiban pedig 120.Ha van WQHD monitorod, csinálhatnál egy tesztet Valley-ben.
Kíváncsi lennék, 2x annyi képponttal hogy skálázódik... Az egyenlőség kedvéért egy kicsit alacsonyabb GPU órajellel. (látom, neked 290X van, CPU egál)1.680 x 1.050 = 1.764.000
1.920 x 1.080 = 2.073.600
2.560 x 1.440 = 3.686.400
3.840 x 2.160 = 8.294.400 -
MM
őstag
Valószínűleg igazad van, FC4 alatt működött a frame limiter, de hogy...
60 FPS beállítva, az eredmény: micro-lag hegyek (érzetre, ilyet sosem mértem), 58-60 FPS között ugrál. Ugyanez AB-vel stabil 60 FPS, de olyan helyeken, ahol a teljesítmény miatt inog meg kicsit 55-60FPS között, ott sem annyira rossz, mint a gyári ahol stabilnak kéne lennie... Első próbálkozásnak elmegy, de AB-hez képest elég égőnek érzem!
Most már csak arra lennék kíváncsi, hogy vajon a FreeSync is ennyire gáz?
#29364 HSM:
VSync használhatatlan input lagot okoz a legtöbb esetben, legalábbis aki kicsit is érzékeny rá, de főleg multiban.
VSync nélküli FPS limit esetén is a fix 60/120/180 FPS is csökkenő input lagot, és egyre folytonosabb képet mutat egy 60Hz-es monitor mellett. Régen persze nem volt AB, de konzolból "cl_maxfps" vagy "fps_max" hibátlan volt...Aki a tearinget megszokja, vsyncet többet ki nem állhatja!!!
#29370 Bici:
AB nélkül használtam először, akkor is sz@r volt, csak utána lőttem vissza AB-t monitorozni, akkor szembesültem az 58-60 FPS-el, nem tartom valószínűnek az összeakadást. -
MM
őstag
Felraktam az új 15.7-es Catalyst-ot.
Miután másnál is olvastam, hogy nem működött tökéletesen a "gyári" frame limiter, 60 FPS beállítása után egyből indítottam egy kombustort, ami boldogan szaladt a szokásos 170+ FPS-el.Miután AB-ben visszaállítottam az OSD-nél, egyből beállt 60 FPS-re, hát erről véleményem szerint kb ennyit...
Remélem maga a driver azért jó lesz, mindjárt megkóstoltatom FarCry4-el.
R9 290 + Win7 64bit HUN
(14.12 WHQL uninstall, restart, majd 15.7 telepít...)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicban tilos bármilyen offtopic hozzászólás írása!
Ilyen célra használjátok a Lokál fórumban található offtopicot.
- Kiszivárgott a Pixel 10 Pro
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- World of Tanks - MMO
- iPhone topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Háztartási gépek
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- MSI RTX 2080 GAMING X TRIO 8GB GDDR6 Videokártya!
- ROG Astral GeForce RTX 5080 16GB GDDR7 OC Edition - 32 HÓNAP IPON GARANCIA
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE NITRO+ RX 7900 XTX 24GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- HP OMEN 3080Ti 12GB
- Telefon felváráslás!! Xiaomi 13T, Xiaomi 13T Pro, Xiaomi 14T, Xiaomi 14T Pro
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A14 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 124 - Lenovo Yoga Pro 7 (14IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060 (48 hónap garancia!) (ELKELT)
- Bomba ár HP Pro X360 11 G1 - Intel N4200 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD Touch I Cam I W10 I Gari
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest