- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Minden készen áll a Galaxy Unpackedre
-
Mobilarena
AMD Radeon™ R9 290 / 290X / 390 / 390X téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
energy4ever
addikt
válasz
Casoli #41000 üzenetére
Nekem regebben volt Sharkoon QB One gephazam. Na abba ugy tudtam belerakni a 390X-em, hogy ahova a kepi csatlakozokat dugom, ott van egy lemez(aminel fogva a gephazhoz lehet csavarozni) amit lecsavaroztam rola, beraktam a kartyat a hazba, majd a hazon belul osszeraktam a kartyat. De egybe se ki, se ben nem ment a kartya...
-
-
Raggie
őstag
válasz
Casoli #40737 üzenetére
Nem mindegyiket...
Az én BeQuiet Straight Power 580W tápomon is 4 ágon van a 12 Volt és gond nélkül viszi a 290-est 1140/1500-on. Két külön ágat csatlakoztatok a két 8-as betápjára és jó. Egy ágról is vitte, csak a tuning stabilitása miatt használok én inkább két ágról betáplálást.
Mondjuk ez egy különösen jól sikerült tápegység, én is csak utólag tudtam meg mennyire jó és ajánlott.Nem a tápegység össz watt-ján múlik, hanem hogy a 12 V-os ágakon mennyi Watt-ot tud leadni!
-
-
Gtaati
őstag
válasz
Casoli #40010 üzenetére
Hello!
Bocsi akkor felreerthetoen vagy rosszul fogalmaztam. A lenyeg amit akartam mondani, hogy ha korlatozom az fps-t 60-ra akkor is bzonyos helyeken bizonyos pajareszeken 60-rol leesik 3x fps-re utana meg vissa megy szepen 60-ra. Ha kikapcsolom a vsync-t akkor termeszetesen 60fps fole is megy de a visszaeses 3x-re ugyanugy jelen van es tapasztalhato...
-
-
h-yle
addikt
válasz
Casoli #38604 üzenetére
CM 650 pure ház, HDD keret nélkül, elöl 2x120, alul 1x120, hátul Enermax 120-radi-120 kombóban szellőztet a vízhűtés.
Lehetne jobb de szerintem ez azért elég kell legyen. Amúgy levett oldallappal, mellé állított ordas méretű szobaventivel tudtam elérni, hogy ne legyen throttling. De akkor is volt, hogy be-beszakadt az fps, de legalább 900 MHz alá nem ment...
Egyébként meg a tesztpad nem egy normális felhasználási módja ennek, vagy bármelyik másik átlagfogyasztónak szánt kártyának. Mindenki házba fogja tenni és szobahőmérsékleten használni. Ezzel az erővel arra is lehet hivatkozni, hogy az Antarktiszon tök jól megy akár milyen házban a kártya, szóval minden OK
(amúgy elvitte a futár, szóval vágom a centit innentől.
)
-
teko99
tag
válasz
Casoli #38549 üzenetére
Én szívtam jó ideig a kártyámmal bár nálam más volt a hiba,de a tápom egyik ága is gyengébb volt és akkor ujraindulgatott a gép terhelés alatt. Átkötöttem külön a másik ágra a vga tápot és klappolt az áramellátás onnantól,persze azóta már lecseréltem. Hány A-t ad le a vga ágon a táp? De van tápos topik is,írj oda is ott hamarább belebotlasz valakibe akinek pont olyan tápja van mint a tiéd.
-
colossal89
tag
válasz
Casoli #37422 üzenetére
Lényegében mivel a cpu-d 2.0 szabványt támogat az intel szerint, 16X kilőve ahogy írtad, így a 8X 2.0 használatával ami megegyezik a 3.0 4X sebességével. Számos teszt bizonyítja, hogy 3.0 4X 8X 16X nem befolyásolja a sebességet játékokban csúcskategóriás kártyákkal, mérési hiba határon belül mozog. Más téma ha olyan program kódot, utasítást adnak ki a cpu-nak, hogy olvasson ki a video memóriából vagy írjon bele akkor a 3.0 16X is roppantul szűk keresztmetszet. De ez MÉG nem elterjedt dolog pláne nem játékokban, így nem fogsz hiányt szenvedni a 2.0 8X-al.
-
-
fanti
addikt
válasz
Casoli #31841 üzenetére
Virtu-t támogató alaplapoknál tudnád összedolgoztatni az IGPU-t és a GPU-t, én próbáltam már, benchmarkokban hozhat némi eredményt, a valóságban meg hát.......keveset, vagy épp semmit.
Akár lassulhat is vele pár játék.....nem nagyon éri meg vele foglalkozni DX11 alatt sem.
Bár én mértem nagy gyorsulást is anno itt.
-
CsonkaImo
addikt
válasz
Casoli #31841 üzenetére
Akkor sem lehet. DX11 nem támogatja natívan az IGP+dGPU párost (van valami program amivel be lehet fogni az IGP-t is, Virtu a neve, de az esetek 99%-ában többet árt mint használ). DX12 meg nem lesz elérhető HD 3000-en. Viszont emiatt semmi hátrány nem fog érni, mert a HD3000 harmatgyenge.
-
helkis
veterán
-
-Solt-
veterán
válasz
Casoli #27781 üzenetére
Attól, hogy a CPU-d nem megy 50%-s kihasználtság fölé, még lehet CPU limited. (szoftveres) Alábbi metódus alapján ki tudod számolni, hogy nálad mi a helyzet,
1. a kérdéses játékban / játékokban készíteni kell egy mérést a megcélzott beállításokkal (felbontás, minőségi beállítások, CPU és rendszermemória órajel, VGA órajelek)
2. ezután ugyanezt a mérést el kell végezeni úgy, hogy a VGA-n mind a core, mind a memória-órajel 10%-kal alacsonyabb (pl. 1000 MHz core és 1500 MHz memória esetén le kell menni 900 MHz-re és 1350 MHz-re)
3. ha az eredményként kapott FPS-értékek között 9-10% körül van a különbség, akkor a CPU sebessége elég a VGA-hoz (pl. 70 FPS helyett 63.5 FPS)
4. ha ennél kevesebb (pl. 70 FPS helyett 68 FPS), akkor a CPU (vagy ritka esetben a platform valamelyik másik eleme) korlátoz - minél kisebb a különbség, annál jobban (fenti példában már nagyon)
-
CsonkaImo
addikt
válasz
Casoli #27670 üzenetére
Szép, rendezett konfig. Még ha azt a kábelrengeteget az elején elrendeznéd, több friss levegőt kapna a nyák. Meg az alsó ventit nagyon meghálálják ezek a kártyák, csak ugye neked nincs hely, de ha a hőfokok rendben, akkor nem nagy hátrány.
(#27673) kalozhun100: Nem ajánlott! A vaporx jóval hatékonyabb hűtés, de még a Tri-X is jobb. Legjobb a Lightning 3 év garanciával.
-
kovab0de
tag
válasz
Casoli #27285 üzenetére
Ha újonnan vette akkor igen. Jártam használt táppal úgy hogy 1000watt-os volt és amikor indítottam a gamét 3d-nél már megfeküdt, kikapcsolt . Pedig csak phenom II 1075t és egy hd 5970 volt rajta. Aztán vissza raktam a Coolermaster gx650-et és érdekes mód ment minden gond nélkül.
-
deadwing
addikt
válasz
Casoli #27166 üzenetére
BF4 Caspian Border map, 64 fős CQ multi.
Komáddal együtt mentek -akinek ofkorsz más a konfigja-, néha megálltok egymás mellett és 1 pontra néztek. Jobb nem jut eszembe
Természetesen beállítások legyen egyformák, FOV is! Ha tényleg csak a proci a kérdés, érdemes nem ultrán nézni. High bőven megteszi, MSAA legyen OFF. -
HSM
félisten
válasz
Casoli #27136 üzenetére
Semmi értelme így összehasonlítani. A Valley-ben semmivel nem lenne gyorsabb. Ugyanis egy fix jelenetsor, alig van dolga a procinak. Nincs fizika, nincsenek más játékosok, nincs semmi, amivel dolgoznia kéne.
Megnézhetsz egy BF4 multit, a DX-nél sokkal kevésbé processzorigényes Mantle leképzővel, átlagosan 80% CPU usage egy félórás 64 fős meccs alatt: [link]
(FHD, maxgrafika volt, természetesen, és csak 900Mhz-es GPU.)Persze, nem minden játék ennyire CPU-igényes, azt javaslom, érdeklődj utána, az általad játszott játékok, játékmódok igénylik-e az erősebb processzort. A GPU-usage-ból is látni, ha tartósan alacsony.
(#27137) proci985: No, meg az első generációs HX620 szerette kiforrasztgatni magából az alkatrészeket.... Túl alacsonyra vették benne a ventit, nem volt szerencsés már újkorában sem alaposabban megterhelni.
-
Xmister
senior tag
válasz
Casoli #26961 üzenetére
A sok venti önmagában nem biztos, hogy elég. A lényeg, hogy minél gyorsabban szívd ki a meleg levegőt a VGA körül. Ha csak sokat fújsz arra felé, lehet, hogy "csapdába esik" a meleg.
Ha több ágas tápod van, keress egy kevésbé terhelt ágat a VGA-nak, és megszűnik az újraindulás.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicban tilos bármilyen offtopic hozzászólás írása!
Ilyen célra használjátok a Lokál fórumban található offtopicot.
- Philips LCD és LED TV-k
- Energiaital topic
- Háztartási gépek
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Béta iOS-t használók topikja
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Autószerelők, autószerelés
- Milyen autót vegyek?
- Autós topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- QNAP TS-870U-RP 8 lemezes Rack NAS
- Bomba ár! Dell Latitude 7390 2in1 - i7-8G I 16GB I 256SSD I 13,3"FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 8700G Processzor!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X270 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged