- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Motorola Edge 50 Fusion - jó fogás
- iPhone topik
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Telekom mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
AMD Radeon™ R9 290 / 290X / 390 / 390X téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tomdriver
őstag
válasz
Blue Thunder #40422 üzenetére
Én is ezért várok vele, de gyere át a topikjába és ott tudod követni a fejleményeket.
-
Tomdriver
őstag
válasz
Blue Thunder #40420 üzenetére
BUÉK!
Erre tessék. De Abu szerint visszakerül majd minden egy újabb frissítéssel.
-
HSM
félisten
válasz
Blue Thunder #40377 üzenetére
A tápra azt írják rá, mit tud leadni! A hatékonyság viszont azt határozza meg, mennyit vesz fel ehhez!
-
HSM
félisten
válasz
Blue Thunder #40224 üzenetére
Fele akkora az átviendő pixelek száma WQHD-n. Ezért is vagy dupla az erőforrás igénye is a 4K-nak a WQHD-hoz képest. A csatlakozó részéről is. Már innen következik, hogyha a DP átviszi a 4K-t 60hz-en, amit tudunk, akkor a WQHD-t minimum 120-on tudnia kell...
-
Picco
addikt
válasz
Blue Thunder #40211 üzenetére
Nemreg meg arrol szolt 50+ hsz hogy 4k-n a tied csak 30hz-et volt kepes kipreselni a szerviz visszadobta, de azert ajanlgasd csak a jo kiss dell helyett.
-
HSM
félisten
válasz
Blue Thunder #40216 üzenetére
Miért ne támogatná a kártya 60hz felett? Pont ez ennek a monitornak a lényege, hogy akár 144Hz-re is beállítható full WQHD felbontáson! Attól, hogy a 4K Phillipsen leveszi a felbontást még nem biztos, hogy az elektronika átenged 60hz-nél többet, de ezt nem tudom. De ha nem 4K-n használod, akkor miért adtál ki érte egy nagyadag felárat? Ennek semmi értelme.
És itt még az opcionális 35-90Hz közötti Freesync támogatásról nem is beszéltem, pedig az is jó dolog ám!Maradjunk annyiban, hogy játékra ez utóbbi kiütéses KO ahhoz képest, amit javasoltál.
-
Raggie
őstag
válasz
Blue Thunder #40216 üzenetére
Az említett Asus monitor WQHD monitor, ezen a felbontáson nem csak 60 HZ-et támogat a kártya hanem magasabb frissítést is!
Pont ez volt a lényeg HSM kolléga hozzászólásában.
Jobb egy alacsonyabb de még mindig magas WQHD felbontás jobb minőségű panellel és magas frissítési rátával, mint egy alacsonyabb kategóriás de 4K panellel szerelt monitor, amin amúgy sem tud elég fps-t kipréselni magából a kártya.
A Freesync-et még nem is említettem, ami meg igencsak jól jön és nagyon jó kis technológia. Főleg akkor ha az ember egy kártyát meg akar tartani sokáig és lehetséges, hogy a jövőben nem fog tudni majd magas FPS számot az új játékoknál, mert a Freesync-el elvileg úgy lehet 60-nál alacsonyabb fps-el is játszani, hogy nem lesz tearing és még input lag sem!
(ezt persze még nem teszteltem, mert nincs ilyen monitorom, de a következő biztosan ilyen lesz majd!)
-
Raggie
őstag
válasz
Áh... 4K-nak még bőven nincs értelme pár évig...
A technológiailag megfelelő monitorok is csillióba kerülnek és a szintén csillióba kerülő csúcs-hardverek sem tudják normálisan meghajtani. -
HSM
félisten
válasz
1ms válaszidőhöz 1000hz-es monitor kéne, nem 60. Emiatt szvsz milliószor jobb az a frankó 144Hz-es WQHD, mint egy ilyen 4K akármi. Ekkora méretben ráadásul a 4K felbontásnak sincs sok értelme, azonkívül hogy kb. kétszer olyan erős VGA kell alá azonos FPS-hez...
-
deadwing
addikt
válasz
Blue Thunder #40204 üzenetére
Teljesen egyformák.
[link] -
deadwing
addikt
válasz
Blue Thunder #40202 üzenetére
Ó nem... 1 kártyával teljesen jól megy a game. Csak CF-nél szaródik el. A kártyák kihasználtsága összevissza ugrál. Most nem próbáltam ugyan, de anno BF4 alatt tökéletesen ment a 290 CF-ben. Így valószínűsíthető, hogy ez a probléma a BF1 optimalizálatlanságának a számlájára írható. Várok, hátha csinálnak vele valamit.
-
Raggie
őstag
válasz
Blue Thunder #40196 üzenetére
Nem ugyan az!
Amiről te beszélsz az nem előre kiszámolt képkocka! Az a fix FPS limit! Az csak annyit tesz, hogy az itt beállított képkocka/másodperc feletti képkockákat inkább nem számolja ki a hardver. De semmit sem csinál előre emiatt.Amiről deadwing kolléga kérdez az a Crossfire-nél az előre kiszámított képkockák száma. Ez biztosan nem lesz 55-60 körüli!
Max 1-5 között szokott állítható lenni.
-
deadwing
addikt
válasz
Blue Thunder #40192 üzenetére
Ez nem az sajnos.
Az előre kiszámolt képkockák száma kellene, ami 1-től 5-ig állítható nvidia driverben.
Ezt keresném...Vsync pedig egér lagot okoz, sosem használom.
-
deadwing
addikt
válasz
Blue Thunder #40190 üzenetére
Nem találok ilyen opciót.
-
GAbre
veterán
válasz
Blue Thunder #40186 üzenetére
Gondoltam,h abban van,cf-et nem szoktak tuningolni.
De nem tudtam,h később lett még1,vagy nem,vagy nézted-e.
Minden esetre köszönöm információid. -
GAbre
veterán
válasz
Blue Thunder #40184 üzenetére
Köszi.
Tuningot mennyire tudják ezek(gpu),ahogy néztem sapphire +100 vagy több mhz-et is tud menni?
Viszont asus annyira nem,bár nem is sok találat volt rá. -
HSM
félisten
válasz
Blue Thunder #40159 üzenetére
X58-nál nem a prociban van a PCI-E vezérlő, ha valamelyik lábnak baja lenne, másnak is minden baja lenne.
Sőt, integrált VGA sincs benne, dedikált VGA nélkül tesztelni.De ja, érdemes lenne más gépben is kitesztelni, bár sok reményt nem fűzök hozzá.
-
Raggie
őstag
válasz
Blue Thunder #40093 üzenetére
LINK
(első eredmény)
-
Raggie
őstag
válasz
Blue Thunder #40091 üzenetére
Crimson-ban keresgélj!
-
TeeBee73
veterán
válasz
Blue Thunder #40087 üzenetére
Egy ideje nem kell csati a CF-hez.
-
Old FatBoy
aktív tag
válasz
Blue Thunder #39996 üzenetére
FHD- ben nekem is engedte a 60Hz-t csak 4K-ban nem.
-
Old FatBoy
aktív tag
válasz
Blue Thunder #39993 üzenetére
A Custom Resolution Utility 1.2.99 et letöltöttem innen:[link]
Majd futtatás-extension blocks-add-type CEA861-add /3840x2160 60Hz/-Data blocks-add /audio formats -LPCM 2chanel stereo/ OK./ez a hang miatt kell különben nem müködik.
Ha ez megvan elindítod x64 Windows-nál a restart64.exe-t.és ha jól csináltad már kész is.
Ha valamit elrontottál a reset all.exe visszaállítja az eredeti állapotot.
Remélem sikerül eligazodni a leírásomon!
Sok sikert!
Ui:elvileg freesync-et is be lehet állítani nem freesync-es megjelenítőhöz de ezzel még nem próbálkoztam.
bővebben:[link] -
Old FatBoy
aktív tag
válasz
Blue Thunder #39987 üzenetére
Sajnos az én szemem nem ez rontja igazán , hanem a kor.
-
Old FatBoy
aktív tag
válasz
Blue Thunder #39983 üzenetére
Én ezt használom : Philips 49PUH4900/88 a 390x -el doom,Rise of the Tomb Raider,Far Cry 4 stb max beállításon reccenés nélkül megy egy 6700K alapon hajtja meg.
Kb 1-1,2 méterre ülök tőle és egyáltalán nem nagy igazából el tudnék képzelni egy 55"-at is helyette.
Csak sajnos valamiért a 16.7.3 utáni driverekkel csak 30Hz van a Club3D CAC-1070-el pedig a radeon beállításoknál ott van a 60Hz csak a Windows 10x64 nem engedi. -
Picco
addikt
válasz
Blue Thunder #39975 üzenetére
lehet erre nem lenne érdemes rákötni a VGA-d ez már nagyon nagy átmérő, szerintem nem is bírná a kártya.
sweetbabyjesus
videokarinak oly mindegy hogy 24" vagy 80"-on ad le 4k-t. -
HSM
félisten
válasz
1000Hz MCI =/= 1000Hz
-
Gtaati
őstag
válasz
Helló!
Igen tudom, hogy van különbség a tv meg monitor között input lag stb stb de konzolról váltottam pcre és egyenlőre most ez van....
-
Gtaati
őstag
válasz
Blue Thunder #39973 üzenetére
LG 55UB850V
-
Gtaati
őstag
válasz
Blue Thunder #39970 üzenetére
Helló!
Köszi! Nekem egy 4k tv a "monitorom"és csak hdmi bemenet van rajta
-
Old FatBoy
aktív tag
válasz
Blue Thunder #39948 üzenetére
Hát ez elég bosszantó.
Egy 4K megjelenítőnél is a natív felbontás a legszebb , de ugye mit ér ha 30Hz-en röcög? -
TeeBee73
veterán
válasz
Blue Thunder #39945 üzenetére
Egy ideig én sem váltok VGA-t. Amíg a kedvenceim mennek V-Sync mellett 60FPS-el (1-2 effektet Ultra-ról High-re véve), nem dobom ki egy hasznát kocsi árát az ablakon.
MOD: Majd akkor, ha a 4k-t 1 VGA-val lehet hajtani. -
TeeBee73
veterán
válasz
Blue Thunder #39935 üzenetére
A 480-at középkategóriának sorolta be az AMD. Év vége felé, lehet, hogy nézünk majd nagyokat...
MOD: Hunork: Hogy megy a BF1?
-
Giii
senior tag
válasz
Blue Thunder #39938 üzenetére
De mi lehet. Abaj?Lehet orvosolni?Sajnos a Thuban kevés lesz már komolyabb karihoz.Jövőre új gép lesz.Talán Zen stb...
-
Old FatBoy
aktív tag
válasz
Blue Thunder #39931 üzenetére
Igen végignéztem.
Az ujj sem oldotta meg.
Jó lenne tudni mi okozhatja mert ha nem sikerül megoldani akkor erre a kártyára lezárult a frissítés,vagy kidobhatom a drága adapterem és maradok a full hd -nál. -
HSM
félisten
válasz
Blue Thunder #39916 üzenetére
Tedd fel a 16.7.3-et és egyből ki fog derülni... De újraindítás legyen próba előtt.
-
HSM
félisten
válasz
Blue Thunder #39910 üzenetére
Oké, de a DP miért rossz? Mert rossz a monitor. Egyáltalán nem biztos, hogy ez független a HDMI-s gubanctól! A másik pedig, hogy mint írtam, az adapter sem biztos, hogy megfelelő, nem is nagyon van vele tapasztalat.... Szval ja.
Egyébként én sem sértegettem szvsz senkit, csak egy kritikát fogalmaztam meg. -
Picco
addikt
válasz
Blue Thunder #39907 üzenetére
oke, szanaszet offoltuk a topicot miattad, ebbol eleg is lesz.
az megnyugtat hogy ahhoz is sotet vagy hogy megertsd mi a problemank, ha ugy kezdted volna h "vettem hibas egy monitort, elozo gazdanal 3 VGA-val nem ment a 4k@60hz stbstbstb" akkor ket hozzaszolas alatt elkuldtunk volna a szervizbe, ahelyett hogy itt totozunk, hogy mi lehet a problema.(#39908) HSM addig-addig szalonkepesitettem a hsz-em hogy megeloztel
-
HSM
félisten
válasz
Blue Thunder #39907 üzenetére
A lényeg, hogy lehetett volna ezt SOKKAL diszkrétebben is. Részemről téma lezárva.
-
HSM
félisten
válasz
Blue Thunder #39905 üzenetére
Számomra az a fura, miért Delock adaptert vettél, amikor a Club3D-ről azt is lehet tudni, hogy működik a Radeonokkal.
No, meg az, hogy a nem működő monitoron miért csodálkozol, hogy nem működik.... Szerintem teljesen jogosan mérgesek páran, hogy ha tudtad, hogy rossz, akkor minek kellett két topikot is végig brainstormingoltatni a témával.....
Ráadásul az egyikben úgy, hogy totál nem is oda tartozott... (Találgatós....) -
PhilBrick
őstag
válasz
Blue Thunder #39903 üzenetére
"Nem őnála sem ment, tudtam a DP portos hibáról."
-
PhilBrick
őstag
válasz
Blue Thunder #39901 üzenetére
Azt hogy rossz a monitor!
Mégis mire vártál ötleteket!?
-
Picco
addikt
válasz
Blue Thunder #39899 üzenetére
es ezt mi a jo budos pics@ert nem emlitetted korabban? eszem megall de tenyleg
-
Picco
addikt
válasz
Blue Thunder #39897 üzenetére
en eleve azt nem ertem h milyen szoftverrol beszelnek a monitorban...
elozo tulajnal ment a 4k@60hz?amikor en szoftveres gondot emlitettem, akkor arra a geped szofverere ertettem.
-
Picco
addikt
válasz
Blue Thunder #39895 üzenetére
hat en erosen ketlem hogy a monitor "szoftvere" a hibas...de ha nem csinalod meg azokat amiket javasoltam, akkor nem is fog kiderulni...no mindegy, te idod/penzed/idegesseged, csak azt nem ertem miert szorakoztattuk egymast.
mod: nem feltetlenul kell exe a driver telepitesehez, bar nekem ebbol az jon le hogy nem szukseges hozza. phillips-et hivnam fel, ha azok nem mukodnek amit en javasoltam.
mod2: monitoros topic esetleg segithet.
-
Picco
addikt
válasz
Blue Thunder #39893 üzenetére
probalkozz azzal amit leirtam, pluszt toltsd le e win8-as drivert a monitorodnak, lehet az lesz a bibi.
jah es felejtsd el azt az atalakitot, csak plusz hibaforrast ad a keplethez. -
Picco
addikt
válasz
Blue Thunder #39891 üzenetére
feltelepitetted a szoftveret?
megvolt a driver uninstall->ujrainditas->legujabb driver letolt es feltesz?mod: nem mellesleg van 3 Display Port a VGA-n es a monitorodon is van legalabb egy, minek az atalakito?
ha azert vetted mert nem ment alapbol a DP-DP vagy meginkabb mert TV-re is ki akarod kuldeni akkor megertem?! -
Picco
addikt
válasz
Blue Thunder #39889 üzenetére
jah, en a hdmi-s dolgot eleve figyelmen kivul hagytam, ugy gondoltam h nem ment a DP-DP ezert probalkozol aktiv atalakitoval. erdekes, nekem volt aktiv DVI-D->DP plusz USB-rol szivta az aramot, de nem kellett hozza semmi driver/software. akkor orulok hogy megoldodott
-
Picco
addikt
válasz
Blue Thunder #39886 üzenetére
igen, leteznek kulonbozo DP szabvanyok, de maga a kabel nem valtozott.
gozom sincs miert nem akar neked 60hz-en menni, ha lehet akkor nyomj egy resetet a monitorra is OSD-bol.
minden tweaker-t uninstallalnek a helyedben, mert ha csak nem valami gany kabeled van HSM emlitette, ez nekem szoftveresnek tunik.vegso eselykent ha van masik vinyod akkor gyorsan probakeppen feltehetsz ra egy friss W10-et, hogy azzal mukodik e.
-
Picco
addikt
válasz
Blue Thunder #39883 üzenetére
DP kabelbol legjobb tudomason szerint csak egy fajta van, tehat ez nem lehet problema.
Kartya tud 4k60hz-et, tehat ez is kilove.
Monitorod adatlapja szerint tud 60hz-et, tehat ez sem valoszinu.
Egyedul szoftver marad akkor, windows 10-et hasznalsz? probaltad mar legyalulni az AMD drivert teljesen majd letolteni a legujabbat es ujra feltenni? van esetleg valami asus specifikus videokari software a gepen? -
Picco
addikt
válasz
Blue Thunder #39881 üzenetére
1.1 beallitast hol latod? milyen felbontas/hz-et tudsz kivalasztani?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicban tilos bármilyen offtopic hozzászólás írása!
Ilyen célra használjátok a Lokál fórumban található offtopicot.
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Tőzsde és gazdaság
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- VR topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Milyen légkondit a lakásba?
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Háztartási gépek
- További aktív témák...
- AKCIÓ! GIGABYTE B360 i5 9600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 7600 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- AKCIÓ! ASROCK H310CM i5 9600K 32GB DDR4 500GB SSD RTX 3050 8GB DeepCool Tesseract SW 500W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Honor Pad X8a 64GB Wifi,1 év Garancia
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest