- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- iPhone topik
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Hatalmas teleppel futott be a Xiaomi Mix Flip 2
- Apple Watch
- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
- Mobil flották
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
-
Mobilarena
AMD Radeon™ R9 290 / 290X / 390 / 390X téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ghoula
senior tag
válasz
proci985 #33866 üzenetére
@hackeeeee: az szép drop. És C3 alatt tuti max órajelen megy? Nem lehet,hogy csak a fűben szaladgálsz és cpu limited van?
Proci:
Nem,az a mátrixosok kiváltsága.
De nem hinném,hogy nem tudná a vas DC2-ben, ua. a vezérlő, csak neked több a fázisod.
Ha valakinek nem tiszta mit is csinál az LLC
Viszont mivel itt folyamatosan ugrál a fesz fel/le, ezért nemcsak a load megszünésekor lévő van kihatással rá, hanem minden felváltásnál lesz túllövésed, ezért nem jó a magas fesz, sok drop-al.
A kettő közötti középutat kéne megtalálni szerintem.
Tényleg, neked mennyi a drop, ha már így szóba jött? Gpuz vs FC4 vagy valami más combosat ( azért ne Furmark-ot ,bár az is érdekes lehet)
Formulához sem bírtak épkézláb biost írni (volt 2db x38 és x48-am is), egy idő után alapon is kifagyott, xtremsystems-en egy arc próbált velük levelezni ,hogy milyen chipset timing-ot kéne lazítani hozzá, de megmondták neki, vegyél x58,ez már obsolete...
P35-DQ6 szerintem ma is menne, az nagyon zsír lap volt, nem volt szép(sőt, ótvar ronda sztem), de stabil volt mint a p*csa
Sajnos csúf véget ért, haver aki megvette,benézte, a külső hdd tápját dugta az usb hub-ba. -
Ghoula
senior tag
válasz
proci985 #33858 üzenetére
Nálad van,de a sima DC2-ben nincs, a GPU tweak-ről meg nem olvasni sok jót, igaz nálam nem okozott gondot,így hanyagolom.
Persze annak is megvan a maga hátránya,de 100mv-os drop azért sok szerintem, nem ész nélkül, de valamennyi/mostaninál egy fokkal agresszívabb LLC nem ártana.
Ahogy mondod, load megszünésekor feljebb tolhatja a beállítottnál a fesz, de a felfele váltásnál ott lesz a tüskéd LLC nélkül is.
Viszont LLC-vel meg nem fogsz akkora feszt beállítani,mint nélküle.Akkoriban jött be az LLC a biosokban, nekem Formula volt, abban ment valamennyire, de akkoriban az Asus biosok elég silányak voltak stabilitás szempontjából.
-
Edina8802
csendes újonc
válasz
proci985 #33683 üzenetére
A ház cserét ha egy mód van rá mindenképp szeretném egyenlőre elkerülni.A 110.000Ft mindenképp egy lélektani felső határ a VGA vásárlásra.Többek közt ezért is opció a Nitro.A döntést csak nehezíti h nem tudni mikor érkezik a 380X.Egyenlőre nincs opció amire váltanék.A 380 nagyságrendileg 50százalékkal gyengébb mint a 390 így kétlem h 2évre elég lenne.Viszont ha a 380x 15-20százalékra megközelíti a 390et egy 85-90 ezer forintos árcédzlával igencsak elgondolkodtató.
Hogy mit várok az új vgatól? 1920x1080as felvonásban 2017nyaráig elegendő teljesítményt nyújtson.
Bocsi a kissé offért -
Speed®
titán
válasz
proci985 #33657 üzenetére
Nyilván nem a CF/H2O setupod esetében..de nála jól láthatóan a fele üres kb.
abridabri
Miért nem tudod elfordítani a hűtőt..? RAMok? Nálam simán elfért a HR0-02.
Igaz, így egy kis meleg levegőt magára szed a VGAról, de nem gázos a difi.
Kompaktból jól válassz, ha nem akarod hamar visszasírni a HR-02 csendjét. -
Marcikapap
tag
válasz
proci985 #32962 üzenetére
Szia
A sapphirei R9390X alapból tudja az 5 monitort.
A videokártya csatlakozásaihoz lett keresve a monitor.
HP Compaq LA2205wg
Kimondottan olyat kerestem ami 5 db külön ablakot tud csinálni mert arra van szükségem.
DP Hubbra azt mondták nem csinál külön ablakokat, így elvetettem.3 db DP Kimenet az DP csatlakozik a monitorhoz.
1 HDMI az a kábel másik vége DVI-I csatlakozik a monitorhoz.
1 DVI-I kimenet az DVI-I csatlakozik a monitorhoz. -
Gamer21
tag
válasz
proci985 #32727 üzenetére
Értem ! akkor VGA helyett , akkor táp csere lesz !
Hát az az igazság , hogy elgondolkoztam a CF -en ! ha már az alaplapom van 3 db vga foglalat , akkor idővel miért ne használnám ki !
( de ezt a CF nem a mostani 300 szériára értem , mer ez vicc amit ezek esznek ! hát ha majd a következő generáció jobb lesz fogyasztás szempontjából , és majd akkor össze hozni egy CF idővel) Csak én abban a hitben éltem , néztem sok külföldi teszteket , hogy a teljes rendszer fogyasztás játék alatt a 390X , configtol függően olyan 400 és 480 Watt körül evett ! erre fel buzdulva itt van ez a kis tápom ami még 6 évvel ezelőtt még úgy elment , gondoltam hát ha eldöcögne vele 1 db 390(x) , de hát pofára estem
Bár nekem ez a tápegység kérdés mindig is nagy mumusom volt , mit kell nézni , ok és annyit le szűrtem így fórumokból , ha a hatékonyság 80+ / 85+ meg ha gold vagy platina akkor isten király , de ezt az ágankénti áram felvétel hogy mennyit vesz fel meg ad le , ez nekem még mindig kínai
-
válasz
proci985 #32628 üzenetére
Tudtam, hogy olvastam valami ilyesmit itt a fórumon.
paleinho: logikusan én is ezt gondolnám..
Beletette a bogarat a fülembe odorgg kolléga, így mértem alulfeszelve egy firestrike-ot.
Nem kell hasra esni, -12mV ~ -16watt fogyasztás.További fesz csökkentésre (-19mV) nem csökkent a fogyasztás.
Viszont a hőfokok 2-3C°-ot mentek lejjebb a fesz csökkentésével..
Végül plusz érdekességként megtaláltam a Pait 980 jetstream kártyám alap valley eredményét is.
No offense, csak hátha jó lesz valakinek össze hasonlításra -
#Morcosmedve
veterán
válasz
proci985 #32517 üzenetére
Mostanra sikerült lemérnem nekem is
Alap-alap minden
Konnektorból 505W peak:
242W a szoftveres mérés.
OC val:
1120/1650/TDP+50%
(fesz emelést valszeg a TDP kitolás hozta neki, én nem tettem rá semmit Afterburner-ben)Konnektorból 520W peak:
255W a szoftveres mérés.
OC feszemeléssel:
1150/1650/TDP+50%/+88mV
Konnektorból 600W peak:
322W a szoftveres mérés.
Szerintem kb. reális, amit a HWinfo számol, mér, max +2-5%-ot érdemes rászámolni.
Ezen kívül az is látszik, hogy semmi értelme ilyen kis eredményért plusz feszt adni. -
janos666
nagyúr
válasz
proci985 #32054 üzenetére
Mostanában gondolkodtam rajta, hogy ha elment a fölösleges 290-es, akkor veszek egy használt 970-et kipróbálásra a 290X mellett. Csak amiatt, hogy mióta egyre többet olvasom másoktól, hogy "microlag, microlag", azóta szerintem placebóból beképzelem magamnak, hogy most már nekem is van olyanom és régen Geforce-okkal tényleg nem volt.
Én olyankor vélek felfedezni valamit, mikor 100+ fps-re bekapcsolom a Vsync-et, tehát megbízhatóan megvan a stabil fix 60, de néha mégis olyan, mint ha kicsit hullámozna a sebesség.
Ez amúgy nem is vicc, mert régen egymás után többször cseréltem emiatt egeret, míg ráuntam a próbákra egy méregdrága Razer-el.
Szóval a kettő együtt elgondolkodtat, hogy talán tényleg van "valami", de nem az egér, esetleg tényleg a VGA... -
zack
nagyúr
-
TTomax
félisten
válasz
proci985 #32006 üzenetére
A te lapodban úgy tudom a 2.0 és 16X mert 40 sáv van a prociban... elvileg tudja a 3.0-át is,de nem lett hitelesítve ha jól emlékszem,van hozzá egy félhivatalos patch... azért csak nézd meg rendben van-e mielőtt gyalulsz.
CF-hez a proci kevés lesz alapon,mindegy milyen felbontás be fogja kérni,gyorsulni fog még 5GHz felett is,az már más tészta mennyire éri meg,és igen pont mondjuk ott 1080p-ben jöhet ki egy ilyen teszten hogy limitel.
-
helkis
veterán
válasz
proci985 #31997 üzenetére
jepp, illetve előtte egy "chkdsk c: /f" sem árthat, ha volt pár fagyi.. ha az sem oldja meg akkor DDU..
(#32002) TTomax - szvsz arra gondolt..
14k gs-t 1kártyával el lehet érni, nem kell oda cf: [link]
illetve az eredményeimnél fontos megjegyezni, hogy amd optimailzált tessellációval készültek (így lehetnek csak validok) (legújabb verzió nem is ad pontot, a korábbiak több pontot adnak, csak nem validok)
-
janos666
nagyúr
válasz
proci985 #31991 üzenetére
A filléres kis kütyük (egyszerű, passzív átalakítók/toldók/hidak, stb), amik viszonylag gyakran hasznosak és sokkal drágább őket egyénileg beszerezni (keresgélni és mászkálni kell utánuk, vagy fizetni a szállítást + sokkal drágább, ha keresztülmegy a kereskedelmi láncon, mint ha "belepottyan" a gyártói csomagolásba) mellékelését támogatom, de semmi másért nem szeretnék "rejtett árukapcsolás" jelleggel fizetni. Én a régi időkben néha direkt azokat a kiszereléseket kerestem, amikben minél kevesebb volt a "hulladék".
Amikor még többnyire nVidia kártyákat vettem, akkor a Gainward volt a kedvenc gyártóm, mert általában annyiért kaptam tőlük egy OC kártyát [[[ ami azokban a "régi szép időkben" elvileg még jelentett is valamit, állítólag tényleg le voltak valamelyest válogatva a tuningosabb darabok OC-nek, nem úgy mint ma, hogy ~1%-ot emelnek a BIOS-ban a GPU órajelen és néha még azt sem bírja el a random referencia kártya
]]] minimális sallanggal és könnyebben kezelhető méretű dobozban, mint néhány konkurens gyártótól a standard változatot, csak sokkal nagyobb dobozban, benne több kis kacattal, füzetkékkel, matricákkal, és CD-kazallal (akkoriban nehéz volt venni bármi consumer hardware-t legalább egy PowerDVD license nélkül, pedig sohasem használtam), amik közt voltak akár egész népszerű/drága játékok is, de nagyon véletlenül érdekelt bármelyik is, ami épp belepottyant egy-egy ilyen dobozba, vagy ha mégis, már volt egy példányom...
(#31998) oliba
Ha jól leszabályzod a pumpát, az segíthet neki fellangyosodni.
Nálam a hatalmas passzív radiátor, illetve viszonylag sok blokk miatt amúgy is van rajta elég fojtás, de azért kell rajta tekerni, hogy az a kis csobogás is megszűnjön. Így a VRM azért szépen fel tud melegedni FurMark alatt. Játékokra persze bőven jó így is. -
Milka 78
nagyúr
válasz
proci985 #31919 üzenetére
Legújabb Aida StressTest,GPU,CPU?HDD...egy szóval minden amit rá tudtam adni.4 mag 100%-on és a vga is 100%-on+memória,hdd és minden egyéb stresszelve.Megjegyzem ETS2,Witcher 3,DA2 alatt jóval kevesebbet eszik a gép...
3570k-4.5ghz-1.320v&290x-+124mv-1.335v
-1180-1625-50%PT-ADATA 650w/SingleRail/53A/632w/CWT/Bronz táp
A fenti 2 érték közt ugrált folyamatosan,de volt egy 607w-s tüském is (ez egyetlen egyszer az 10 perc alatt,de lekapni nem tudtam).
Sajnos a Linx-es teszt nem jött be,mert akár hány szálat állítok be lefogja a vga-t (cpu limit) és lemegy a fogyasztás.
Ez egy láthatóan szétfeszelt géppel sikerült elérnem.Egy átlagos proci (nem mint az enyém) 1.300v alatt is hoz ennyit mint az én példányom és épeszű ember (tehát én nem tartozok közéjük) nem a 1.300v fölött a kártyájának.Ehhez a beállításhoz egy jó 600-as is elég,de egy normális proci&+100mv alatti OC-ra egy 550w-is elég (mint ahogy montad is).
Az 500w szerintem nyugodt,emberi,alap feszes OC-s használatra elég,de szerintem is érdemes 1 ágas 600w-s tápot beszerezni az elborultabb napok és a biztonság kedvéért.odorgg : Gonosz
-
HSM
félisten
válasz
proci985 #31500 üzenetére
Hát ezt meg kell cáfoljam.
Nekem sajnos fullscreen ablakban kellett futtatnom, mivel anélkül nem rakja rá a képernyő színprofilját, és úgy nem stimmeltek a sötét színek, ami főleg a sötét részeknél elég kellemetlen volt a játékban (nem láttamkb. semmit
). Viszont így folyamatosan icpici mikroakadásokkal kellett számolni, nem volt 100%-os. Ehhez képest rendes fullscreen-el vajsima volt az egész. Elég sokat gyötörtem magam, hogy lőjem be a monitorom, hogy jó legyen, feltekert fényerővel a szemem folyt ki, normál fényerőhöz meg a színprofil kellett, de az meg hozta a mikrolagot.
-
Yllgrim
őstag
válasz
proci985 #31408 üzenetére
Itt neztuk, en javasoltam par lepeses tesztet, vizes topikban leirtam, szerintem is oke lesz ha felfekszik mindenhol es nem vezeti az aramot az az alkatresz
De amint osszerakja a rendszeret kiderul tutira
Mondtam neki jol keresel, ennyi belefer
Azt a fejet latni kellett volna
Szegeny mar oregedett par evet mellettem
Amint megcsinalja a teszteket jelzem a tapasztalatokat.
-
Xmister
senior tag
-
Speed®
titán
válasz
proci985 #31069 üzenetére
Vágom, hogy pörögsz rajta, bővíts-e, de a helyedben ennyit tuti nem költenék rá..inkább szabadulnék a csodás MPtől, amíg van ára, aztán FuryX/980Ti..utóbbi vizet sem kér feltétlenül, de ha megkapja mégis, onnantól más világ lenne szvsz. Ttomax 4K tesztjei alapján a setupoddal lazán elbírna.
-
Speed®
titán
válasz
proci985 #31064 üzenetére
Nemrég ment el ugye a 290em, aztán ideiglenesen 5850 volt a gépben. Kb. /3 tempóra OC nélkül, volt némi fejlődés azóta
Ettől függetlenül 4Kra nem mennék rá 1 Hawaiial :S
HSM
Anno a kezdetek idején váltottam 5850et 7850re, a sírás kerülgetett kb., alig volt jobb (nyilván, a ~40% OC is benne volt ebben az 5850 részéről). Aztán felhozták driverekkel, de ilyet nem írnék le, hogy 2-2.5X gyorsabb. -
Winchester95
őstag
válasz
proci985 #29791 üzenetére
Lehet igazad van, sőt biztos is, nem azt mondom, csak azt higy nincs most pénz, nem is lesz rá egy darabig sajnos
Nekem ez a táp nagyon halk...
Viszont a gyári proci hűtő 2200rpm je elnyomja a VGA-m 1750-2000rpm max terheleses erteket.
Kicsit jobban jatszottam es azert mar eppen hogy csak belenyalt az egyik vrm a 85 fokba ameddig a masik 81fokba.
GPU meg 86.
Őszintén nem tudom...Ház szellőzése pedig jó kell hogy legyen, nem is melegíti már a 70fokos alaplap+70fokos fx proci.
Viszont itt egy szép Unginie Valley: ilyet anno nekem 4.2Ghz-n se csinált 8magos visherával.
De olykor ugy erzem mint ha a vga teljesitmenye nem lenne stabil, ingadozna, powerlimit +50% -
Winchester95
őstag
válasz
proci985 #29789 üzenetére
Tegyük hozzá hogy az enyém egy sima 290, nem beszélve arról hogy nincs SSD, 500 HDD meg nagy fogyasztású FX proci, tuningolva stb...
Teszteken néztem fogyasztásokat, nagyobb géppel tuningolva stb... 290-el 330-360W.
Igen nagyon a határon vagyok, ennyi most így szerintem éppen belefér. -
Avicularia
veterán
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
proci985 #29514 üzenetére
A te 290x-ed nem mervado, mert meg sikerult venned a vilag legszarabb kartyajat. Nem is hallottam olyan customrol a tieden kivul ami dobalta az orajelet. Viz alatt meg minimum 1200-on kellene mennie 24/7.
Speed(R): hat igen a felrerakott hutes eleg luzer, de legalabb van rajta valami nem mint a titanx-en 1000$-ert, ahol a hatlapon minden hutes nelkul izzanak 100 fokon a vramok.
-
janos666
nagyúr
válasz
proci985 #29330 üzenetére
Ahogy most ránéztem az említett HeathKiller-re, nekem a képek alapján sokkal jobban tetszik, mint az EK-é (nem esztétikailag, mert olyan szempontból szerintem pofásabb a fekete fedlap + fekete hátlap tégla, mint ez a "púposteve"). Nem emlékszem, de gondolom erre a WaterCool blokkra vagy többet kellett volna várnom (esetleg még nem is mutatták be képeken sem?), vagy akkor még jelentősen drágább volt itthonra beszerezni?
Na nem mint ha ez az EK nem hűtene elég jól, de itt ránézésre jobban hűtik a VRM-et, ami nálam ha a kelleténél és léghűtőknél még nem is, de a GPU-tól sokkal melegebb (legalább is Furmark, de némileg még játékok alatt is). Ha most kéne választanom, akkor szerintem ezt venném. -
-
Ghoula
senior tag
válasz
proci985 #29135 üzenetére
Proci, te hogy tolod borderlands-ot? Vsync, 60 fps limit?
Volt egy órám gamézni, mentem egy kör BL2-t, de nekem közel sem ilyen drasztikusan a hőmérsékletek.
Pedig nekem sokkal kevesebb a hőleadő felületem, sőt, azóta felberheltem az előlapot is:
gagyi telós kép...
23-24 fok volt a szobában, a beállítások, physx low, ultra, 110 fov, fxaa on, és max vsr felbontás, 3200x1800
(5.76MP), kicsit kevesebb, mint a tied, (6,22MP).
1100/1350-es profil alapfeszen.
A nagy szünet a loadban alt+tab, gpu-z max-okat beállítottam, de mentem még utána egy hero's pass-t, hátha ott jobban befűt, de ott 54 volt csak.
Avg órajelből látszik, hogy nagyon nem terheli a kártyát, avg fesz 1.13, az nem látszik a képen.Sajnos a víz hőmérsékletét nem tudom mérni, de szerintem nálam kevesebb a delta a liquid pro miatt.
Ha van hozzá energia, szerintem megérné azzal átpasztázni, és ezt javaslom odorgg kollégának is, csak érdemes az smd-ket pillanatragasztóval vagy körömlakkal szigetelni előtte.Én elhiszem, hogy azok jó ventik, de az a radi nem alacsony fordulatra való. Egyrészt, tégy egy próbát, hogy fullra tolod őket, ha javul a hőmérséklet, akkor lehet ez a gond. Illetve nézd meg afterburnerrel is. Még ha nem is használsz offszetet, de nézzük meg, hogy asus tweak szívat-e, vagy ennyit tud a gpu.
-
odorgg
addikt
válasz
proci985 #29135 üzenetére
Kíváncsi leszek nálam mi lesz. Két dupla radi van, egy 45-ös, egy 35-ös, és még egy szimpla 30-as.
Ha minden jól megy, jövő héten jön egy ref 290. FC blokkot már bekötöttem, csak kártya kell ráVan maradék liquid ultrám, a CPU delid miatt, nem tudom megkenjem e azzal a GPU-t, vagy jó az MX4-is?
Igazság szerint, ha minden fasza, jódarabig nem szeretnék hozzá nyúlni.GTX580-al rettenet mikrolaggol a BF4. Hiába van 100fps lowon, zavaró nagyon.
-
orionpro
tag
-
Avicularia
veterán
válasz
proci985 #29112 üzenetére
Volt múltkor webhallenban 2300-ért 290x és valamikor hétvégén a cdon.com-ban 2500-ért, de nem hiszem hogy már nagyon akcióznák.
970-est nem annyira akarnék a memóriabalhé óta, de megfontolom, köszi
Dustin most nagyot nőtt a szememben. Rossz volt a razer orochi egerem, szarakodik a bluetooth benne. Írtam nekik, és mondták, hogy tartsam meg, küldenek helyette egy újat. 650 kr -
Ghoula
senior tag
válasz
proci985 #29088 üzenetére
Proci, ne add fel
Egyrészt, benne van a pakliban, matrix ide vagy oda, ha a gpu gyenge ami rajta van.
Én azt mondom, első körben szedd le az asus tweak-et, és afterburnerből tuningold.
Simán lehet, hogy az llc és/vagy a tweak szoftver kavar be.1100-on benne van, hogy nem megy alapfeszen, láttunk már rá példát, bár vízzel azért fura. De lehet oda már kell mondjuk +30mV. 1350mV-on ami a +100mV offszetben 1200 elég acélos lenne,ne csodálkozz, ha nem megy, 1150-en viszont azért illene mennie
Power limitet én kitolnám +50-re, ne kavarjon be, majd utána belövöd, ha szeretnéd limitálni.
1.25V még mindig nem magas alapfesz, tök átlagos.Tény, be tud fűteni, és nálam is a kicentizett radival +100mV-on tud majd 70 fokos lenni. Ott meg tud lódulni, 100mV felett meg még inkább.Nálam cl pro paszta van, azt sem mondhatjuk, hogy nem veszi fel a blokk a hőt, de azért nem kell hozzá dupla mora külön körön, hogy elhűtsd.
Dupla 18as EK radi elviszi a rendszert, 4790-el, úgy, hogy max 8-900at tudnak a ventik. Érdemes megnézni a radiátor vastagságát, és hogy abból mennyi a tényleges core vastagság. ~2 centi, szóval nálad felületben kb 2x annyi radi lehet.
Még mindig tartom azt az elméletem, hogy a sűrű hwlabs radit azokkal a ventikkel nem tudod átfújni, hiába a slim verzió. Nem tudom felette hogy néz ki a ház, de nekem házon kívűl is akadtak problémák vele, ha felette még blokkolja valami a légmozgást, akkor az a radi sokat nem számít a rendszeredben.
-
Speed®
titán
válasz
proci985 #29085 üzenetére
Részemről nem vagyok odáig érte, de ezt asszem már írtam..szerintem extra szívás szellőztetés terén az, amit szerelésben ad a batár méret. Annyi hőleadó felülettel, amid van, nem egészen ilyen hőfokokra számít az ember..persze, halk.
Jól látom, az egyetlen intake az alsó radin át húzza a házba az ájert? Vagy esetleg még a vinyóknál van, ami kb. semmit nem tol be rajtuk keresztül?Ettől függetlenül az MP mehetne jobban, sokkal jobban..mert eddig ez ergya :S
-
Speed®
titán
válasz
proci985 #29083 üzenetére
Dehogy, vezérlés nagyjából nem is lesz..konstans kusst akarok. 800rpm magasságában teljesen okésak az SFlexek szerencsére, ez lesz a cél (4db).
A kecó 250x310x350 (~27l), enyhén szólva mások a lehetőségek házon belül.vs. topikban nem akartam már reagálni, végülis itteni téma inkább:
Azért nem találsz MP eredményeket, mert légen tré, vízzel drága.
Tudom, a 970 után jónak tűnt, de lehet megérte volna egy 980as..
Most is van fent 2db FC blokkal 130/db áron, kb. ajándék értük ;pKicsit óvatosabb duhajban próbáld esetleg, elég magas az alap is.
Már abból kiindulva, hogy 1.25Vot írtál, sokaknál meg 1.15 körüli..
RAMokat meg ne piszkáld, amíg ki nem derül a GPU, alap 5Gre..
Ha 1100 kis hibákkal megy alapon, nem kellhet 1150hez 1.35+V.
Vagy ha mégis, akkor kb. el kell felejteni, annyit nem ér a +fogyi. -
odorgg
addikt
válasz
proci985 #29077 üzenetére
Én 1,35-1,4-ig simán el mennék FC-vel 24/7. Ezzel átlag 1200-1275 közt lehet mozogni. Persze nem mindegy hogy skálázódik. Vízzel addig kell menni, amíg extrém mód nem nő a fesz igény. Pl: ha mondjuk 1250-hez elég az 1,35, de 1270-hez már 1,45 kell, akkor egyértelmű hogy nincs értelme feljebb menni.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
proci985 #29064 üzenetére
firestrike 1075 ok, orajelet nem dobal, hutes birja.
1100at mar nem birja alapfeszen, szemetel, bar csak picit.
mennyi a max stabil fesz 24/7re? jelenleg 1250et kap a GPU. offset nincs, manualisan tudok minden feszt allitani.
LLC gyari allapotban bekapcsolva, power target 100.
-
deadwing
addikt
-
janos666
nagyúr
válasz
proci985 #29055 üzenetére
Folyamatosan csökkenő lépésekkel megnézem hol kezd szemetelni a kép vagy lefagyni a program/driver. Ami 1-2 percig stabilnak tűnik és már relatívan nagyon kicsi (~0.5%) a lépésköz, azt még tesztelem és szükség szerint ezzel az utolsó, ~0.5%-al még csökkentem (ahányszor kell). Ha 20-30 percig stabil a szintetikus teszt (ilyenkor már nem bámulom folyamatosan, csak futtatom és néha ránézek), akkor játszok még 20-30 percet valami olyannal, ahol van on-demand quicksave vagy nem idegölő, ha elveszik akár 10-20 percnyi történelem. Ha mindkettő megvolt, akkor stabilnak tekintem és ha később mégis lefagy nekem mondjuk 1 óra játék után egy másik játékmotor alatt, hát "így jártam", akkor majd megint visszaveszek egy picit.
CPU-nál sokkal óvatosabb vagyok, ott igyekszem nem kinyírni az OS-t azzal, hogy akár többször is nagyon túllövöm és sokkal tovább futtatom a szintetikus tesztet, több órán át több alkalommal is (direkt úgy, hogy közben kihűlhessen, legyen újraindítva is, stb).
VGA-hoz mostanában a FireStriker (a változatosság kedvéért 1 vagy 2) custom üzemben loop-olva ablak módban. Régebben a Valley-t, a Furmark már rég nem jó erre.
-
Ghoula
senior tag
válasz
proci985 #29055 üzenetére
Először is, furmarkot felejtsd el.
Semmi értelme, max ha tápot, hűtést, vrm teljesítményt mérsz.
Mehetsz lépésenként, de én így szoktam:Kérdés, mennyi profilt szeretnél? 1 alapfesz és egy emelt, vagy alapfesz és +50/+100, vagy 50mV-onként egyet.
Én 2 profilt tolok, egy alapfeszes, ez default mindig, 1100-as gpu fesz/1375 (1415-ön néha bevibrál, 1450-en szétesik a kép és blackscreen), és egy +100mV 1170/1500.
Itt jegyezném meg, hogy load alatt tovább fogja bírni a memó, csak 2d-ben be fog szopatni, mert ott fog kiakadni, ha a gpu visszavette a feszt, de a memó még magas órajelen marad.szóval:
Alapfesz, tolod fel a gpu órajelét, és FC4,vagy firestrike. Jellemzően, ha lemegy egy fs, demóval, akkor szokta bírni azt hosszú távon is.
1100 jó alap, azt vinni fogja. Mem mehet 1375-re. 1400 ugye strap váltás miatt valszeg lassabb lesz. Lásd Stilt biosok posztot. Innen mehetsz fel 20 Mhz-enként.Aztán mondjuk +100mV
Itt 1150-el simán bepróbálkozhatsz, és onnan felfele. Itt már emelheted hozzá a mem órajelet is 1500-ra mivel a gpu kap plusz feszt, így a memvezérlő része is. Felette nem érdemes a memóriát nyektetni, 4k firestrike-ban nem hozott semmit 1270es gpu mellett az 1500 ->1600.GTA5 is jó teszt alanynak, illetve még ami alatt szerette eldobálni magát, az a Tömb radír.
Ha szeretnél köztes offszeteket, akkor azokat is ki lehet tesztelni, 1150 ha jól rémlik ment +63-al, látszik, hogy +63ból kijött 50 plusz, felette 40ből 20 mhz. Érdekes, mert utána +100-al megint +100mhz. Fura egy jószág ez, na.
Remélem értelmezhető amit írtam, visszanézve elég katyvasz -
Ghoula
senior tag
válasz
proci985 #29002 üzenetére
Az csak elég lesz hozzá
A power limit kitolásával meg nem lesz declock, ha csak nem furmark-olni akarsz, de azt nem javaslom, nemrég csináltam fogyi teszteket, vízzel 100 fölé ment a vrm, meg ha nem kapcsolom ki, kb. fekete lyukká változik, és ezt csak +100 mV-ig néztem.
Memória mehet 1500-ig, felette én sokat nem nyertem, de csak kis lépésekben, mert ott könnyen BS-be futhatsz, és főleg ha Afterburner/Catalyst boot-nál fel is ugrik arra az órajelre( fesz offszet nélkül) és BS, na az vidám tud lenni.
Ami a GTA-t illeti, nem tudom milyen patch-re vársz, de a W10-es driver rengeteg javulást hozott. A fű és a post process nincs ultrán, csak very high, 1440P VSR és már az advanced alatti cuccokat is fullra tudom venni (bár játék közben nem veszek észre különbséget, állóképen látszik) , és így nincsenek olyan drop-ok,mint régebben, 60 fps, vsync-el szalad. A dropok alatt értsük, hogy vsync miatt 30-ra megy, de ekkor gpu is visszavesz, igazából 40+, ahova drop-ol.
Speed(R): Szintén javaslom azt a drivert, bár 4XAA-val nem próbáltam, FHD lévén a VSR jobb nekem.
-
Speed®
titán
válasz
proci985 #29007 üzenetére
Nagyobb FOV nekem is bejön, de a káváktól falnak megyek. Ívelt 34"/1440Pvel szerintem ellennél..vertikálisan jóval magasabb, bár széltében ~fele a jelenlegi triónak, de más feeling. Erőforrásigény meg kisebb is lenne ~25%al, elég lenne 980TIre váltanod a 290X CF helyett
GTA5 patch/driver szinten szvsz nem lehet csodákra számítani
nV kell alá..
Említett kimaxolt beállításokkal 4xAA mellett 4GB az igénye, de 20-25FPS -
Speed®
titán
válasz
proci985 #29005 üzenetére
40..nálam is lélektani határ, ha valami nem is megy 60al, ez a minimum, amit elvisel a szemem, de már észreveszem itt-ott a röcéket sajnos. Említett GTA5 okán ezért vagyok pipa..remélem nekem is összejön az 1200 és meghozza az erőt a 4xAAhoz..bár kételkedek benne, lévén most 20-25re be-benéz
Lehet kéne tennem egy W10 próbát, de a hátam közepére kívánom és nem látok esélyt érdemi javulásra sem
Egyébként melóra használod inkább az EF setupot vagy játékok miatt van elsősorban? Próbáltam anno, egyszerűen nem tudtam kizárni a kávákat :S Ezért is örültem meg nagyon, mikor bejöttek a 21:9es megoldások..igaz, ami igazán bejönne (34"/3440x1440), qrta drága volt, mikor a meglévőt vettem (pedig ez is sok volt ;p).
-
Ghoula
senior tag
válasz
proci985 #28972 üzenetére
Akkor nem is volt rossz a tippem.
Kíváncsi leszek, mit megy a kártya, meg LLC-vel, bika vrm-el mit tudsz kihozni belőle.
Csak győzze a táp is, +200nál azért már van étvágya
Jó tesztelést a szabira, azért majd oszd meg velünk a tapasztalatokat!Janos:
Én azt a skin alapból kikapcsoltam, nem tetszik, de köszi az infót.
Igen, mert afelett már gyakorlati haszna nem volt a plusz sávszélnek, de időzítésen meg buktál teljesítményt, esetleg már ECC is befigyelt, vagy CRC miatt el is dobta az eredményt.
Persze, meg kell találni az optimális kombót, csak arra utaltam, hogy pl mint cpu-nál, 1866C10 vs 2133C11 közül utóbbi lesz a gyorsabb, és mondjuk egy 2400C12 már felesleges lehet, mert hiába a plusz sávszél, nincs rá szükség. Nyilván, a futtatott programtól függ, hogy mire van igény, GPU-nál főleg sávszél számít.
Arra azért kíváncsi leszek, mennyit kell majd az órajelekből levenni, ha változik a terhelés DX12, async kombóval.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicban tilos bármilyen offtopic hozzászólás írása!
Ilyen célra használjátok a Lokál fórumban található offtopicot.
- AKCIÓ! ASUS PRIME Z390-P i5 8600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB GDDR6 DEEPCOOL Matrexx55 630W
- Asus TUF A15 FA507NU - 15.6"FHD IPS 144Hz - Ryzen 7 7735HS - 8GB - 512GB - RTX 4050 -2.5 év gari
- ÚJ Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 - 13.3" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- Gyors, Precíz, Megbízható TELEFONSZERVIZ, amire számíthatsz! Akár 1 órán belül
- Apple iPhone 14 Pro, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest