- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Motorola Edge 30 Neo - wake up, Jr...
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- LTE frekvenciák
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
-
Mobilarena
AMD Radeon™ R9 290 / 290X / 390 / 390X téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Shokkolo
addikt
a kiváncsiság hajt csak...
gyakorlatilag szinte teljsen zajmentes most 1100 -on (igen, elfelejtettem átbillenteni a BIOSS kapcsolót 1080-ra, szóval 1000-rő indultam
).
de döbbenet volt számomra, hogy bőven 70 fok alatt marad GPU-Z szerint 1 óra valley alatt.Volt ugye 290x gamingem, az izzot és iszonyat zajos volt. Ehhez képest a lightning egy nettó megváltás.
Ki akarom tezstelni, hogy mit "tud" legalábbis ésszerű határokon belül.
Aztán marad szerintem az 1100 alapon. -
Shokkolo
addikt
Üdv urak,
Kellene egy kis segítség
Egy 290 majd 290x gaming kártyák után, végre megjött a "méltó" utód, egy 290x Lightning.Kicsit játszanék az OC-val, mert ledöbbentem mennyire hűvös és csendes kártya
(65 fok ~1100 MHz -en cirka 1 óra valley nyúzás után [45-64% -os ventivel...]).
A gondom csak annyi, hogy mennyi feszt bír el károsodás nélkül?
Nem akarok nagyon extrém OC-t adni neki, de szerintem ilyen hőfok mellett kell még legyen benne tartalék,
viszont 1150-en már csíkozott a valley.(jah igen, az 1100 megy neki simán úgy, hogy a bios nincs átkapcsolva az 1080MHz -es állásba, hanem csak az "alap" 1000 -esben van, ahol ha jól tudom eleve kicsit kevesebb fezst kap
)
-
Shokkolo
addikt
válasz
Montesantos #23143 üzenetére
a ház relatíve rendben van de megnézem ma, meg esetleg adok egy kis plusz fordulatot a ventiknek.
GPU-z vel lestem emg a max hőfokokat és ventifordulatot. De halaltszik is h. ordít a venti -
Shokkolo
addikt
Sziasztok,
A véleményeteket szeretném kikérni.
Mennyire normális az alábbi jelenség... ?!
Adott egy gyakorlatilag szinte új MSI 290x gaming
Előszedtem megint a Crysis 2-t, megofogadtam, hogy végre végigtolom.
Annak rendje és módja szerint szépen feltoltam mindent ultrára, nincs is gond, se lagg se semmi, de a ventik üvöltenek 100% -on, és így is belenyal a 91 fokba a GPU.Normális ez?! Ennyire forrófejűek a 290x -ek?
-
Shokkolo
addikt
Én nem bántom a gigát, sőt a hőfokait sem ismerem.
Nekem egyszerűen valahogy nem szimpatikus, de az az egyéni "gyagyám"(illetve ehez sikerült szerintem jó áron hozzájutni... 85k újonnan
)
Előtte egyébként zöld oldal egyik "csúcsa" volt, egy Asus 780 azt is kitezsteltem anno, csak a fortmattal azokat (is) töröltem.
Ha ennyire van igény rá hétvégén lesz időm részletesen tesztelgetni.
Ha megmondjátok mire vagytok kiváncsiak adok neki... egyelőre ennyire volt időm. -
Shokkolo
addikt
Látom kötekedő hangulatban vagy...
nem, nem hidegindítás után. órák óta ment a gép és nekem futott direkt GPU-Z.
fejből meg nem mondom pontosan de azt hiszem 84 ill 84 fok volt. a ventifordulatot is figyeltem, de ksiebb bajom is nagyobb attól h. ezt hosszú távon megjegyezzem.Nem értem a kötekedésedet... majd megcsinálom akkor újra és boldog lehetsz.
nem most jöttem le a flavédőről h- idióta módjára futtassak egy tesztet.
(arról nbem beszélve, hogy direkt OC-ban futott először h. reletíve melegről induljon a silent teszt) -
Shokkolo
addikt
válasz
RaPiDsHaRe #14003 üzenetére
nekem csak pár napja van gamingem, de eddig szeretem.
jobban bízok a misiben mint a gigábannekem pl a misi OC módban 1! fokkal melegebb mint silentben (igaz hangja is van... de elviselhető abszolut)
-
Shokkolo
addikt
válasz
Malibutomi #50 üzenetére
Kérhetek tőled egy szivességet?
Nem futtatnál le nekem "alapon" egy Heaven és egy Valley benchet?Össze szeretném hasonlítani a a sima 290-et az X -el
-
Shokkolo
addikt
válasz
Malibutomi #13988 üzenetére
Jé egy ismerős
)
-
Shokkolo
addikt
Üdv urak,
csatlakoztam a tulajdonosok táborába egy 290 gaming -el.
Abba tudna valaki segíteni, hogy melyik jelenleg a "legjobb" driver?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicban tilos bármilyen offtopic hozzászólás írása!
Ilyen célra használjátok a Lokál fórumban található offtopicot.
- Eredeti, új Lenovo 330W töltők - ADL330SDC3A
- Bomba ár! HP ZBook FireFly G8 - i7 I 16GB I 512SSD I 15,6" FHD Touch I Nvidia 4GB I Cam I W11 I Gar!
- AKCIÓ! ASUS PRO WS W790E-SAGE SE alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RX 7700XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude 3590 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged