- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Magisk
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Xiaomi Smart Band 8 - folyamatosan
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
-
Mobilarena
AMD Radeon™ R9 290 / 290X / 390 / 390X téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
slloyd
senior tag
válasz
kovsol #25690 üzenetére
Hát ja, azért nem ártana ha a hűtéstervezői olyan hűtéseket rittyentenének a karikra ami azért ki is kergeti a házból a meleget.
Én nem tudom milyen elvetemült mérnök agyszüleménye volt, hogy nyomja a házba majd az user megoldja ahogy akarja...
Ez szemétség mert ha meg akarták volna oldani akkor megtudták volna pár terelő lemezzel a kártya elején+ a dvi csatlakozók elhagyásával amit az emberek 95% már nem is használ... -
HSM
félisten
válasz
kovsol #23526 üzenetére
Ó, minő csodálatos! Egy szalmabáb érvelés! [link]
Tudtam, mi hiányzik a délutánomból!Nyugodj meg, attól, hogy időnként felpörgette magát maximum fordulatra (valami vezérlési hiba miatt) attól még a maradék időben bőven volt vele időm ismerkedni, és amilyen minőségi volt a borda, akkora egy csődtömeg volt a venti. Hatalmas csalódás volt. Mellesleg 3 napon belül, garanciában kértem a cseréjét másik típusra, akkor lett helyette a Sapphire 7870 XT-m.
(#23528) miresz: Pontosan ugyanaz a gyártó, és pontosan ugyanaz a lapát kiképzés, csak az egyik 7,5cm, míg a másik 10cm átmérőjű.
A Gigával nekem semmi bajom nem volt. Kicsit gyenge a hűtése, de a ventilátorok mégis képesek rajta halkan hűteni, pedig csak 7,5cm-esek. Lehet, a 10cm-es MSI már képes halkan is levegőt kavarni, de a kiképzésük akkor is béna.
Mellesleg a Tri-X az általam eddig látott egyetlen értelmes és hiteles teszt alapján péppé veri halkságban akár az MSI-t, akár az Asus-t, akár a Gigát, javaslom áttekinteni a 85 fokra és 150W-ra normalizált méréseit ennek az oldalnak: Tri-X 28,7dBA [link], MSI 37,1dBA [link], ami egyébként brutálisan nagy különbség.(#23533) miresz: A Vapor 280X-et csak be kellett volna faszán állítani... 1000/1450Mhz-en NÉMA csendben is képes lett volna üzemelni hűvösen, ha rászántál volna 5-10 percet beállítani.
(#23535) Tomdriver: Csak simán tapasztalat. Egy idő után az ember már a venti gyártmányából és kiképzéséből sejti, mit lehet tőle várni. A Lightningen hang szempontjából azt is eltolták a háztól, hogy többféle ventilátor van rajta, amiből jó sosem sül ki.
Nem rossz kártya a Lightning, de halk üzemre szerintem jobb a Vapor.(#23537) Grave444: 250W TDP mellé sajnos nagyon kell a jó házhűtés. Úgyértem, a valóban jó, nem csak amit ráírtak a ház dobozára.
-
Joshi
titán
válasz
kovsol #23437 üzenetére
Igen egyedül Intel CPU-nál vannak olyan szériák amik megérik a befektetést, de a képlet nem ilyen egyszerű. Aki anno vett egy 2500k-t az nem tudhatta hogy ez mennyire jó vétel lesz viszont egy valag pénzt kifizetett. Kivételek vannak de azért az Intel messze elhúz mindentől és mindenkitől.
-
HSM
félisten
válasz
kovsol #23419 üzenetére
Általában ezt kisebb üzemi feszültséggel és órajelekkel oldják meg, ahogy bármelyik másik csipgyártónál. Máris belefértünk a 300W-ba. Nálam 200W körül remekül elvolt az alulfeszelt 900Mhz-en hajtott 290, szóval bőségesen van még hely a 300W-os ATX limitben.
Csak nyilván a gyártónak olcsóbb a kisebb csip/nagyobb órajel megoldás. Az Nv üdvöskéje sem lesz olcsó, ha tényleg GTX980 lesz a másfélszeresére hízlalva.A DX12-nek nyugodtan olvass utána. Tier1 kb. a régi buta IGP-k meg a régi Nv-k (pl. Kepler), Tier2 az új Maxwell, Tier 3 az összes GCN, és lesz egy mégmagasabb szint, ami nem jön PC-re, a Tier4 az XBOX-nak.
-
HSM
félisten
válasz
kovsol #21524 üzenetére
Hol írtam ilyet, hogy megérte neki?
Én a HT-ről beszéltem.
Mondjuk ha később vesz bele egy 6-magosat, az még jó lehet, természetesen HT OFF-al.(#21525) Asbee: Leírom mégegyszer. HT-val BÁRMI fut a háttérben, vagy ha nem optimalizált a játék a HT-re, akkor olyan mikrolaggos a HT OFF-hoz képest, hogy csak úgy süvít. Egyszerűen azért, mert egymástól veszik el az erőforrást a magok, és nem tudod priorizálni, amit kéne.
-
Szinyák
őstag
válasz
kovsol #14049 üzenetére
Hi.
Próbáltad már a Display Driver Uninstaller-t ? Nálam is volt hasonló tünet a CCC csinálja a baromságot ..
14.4 ről 14.6 beta. ra váltáskor nekem is állandóan 1350-en tekerte a ramot 2D.ben ..
A programmal leszedtem mindent telepítéskor kikapcsoltam a MSI afterburner.t felraktam a 14.6-ot azóta tökéletes. Egy próbát meg ér . Ja szerintem nem ártana ehhez a kártyához egy win8.1Itt lesz a progi : DDU
remélem tudtam segíteni.
Üdv,
Szinyák -
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Nem hiszem, hogy erről lenne szó. Az Intel és az NV inkább attól fél, hogy ha elkezdik ezeket a szabványosítási kezdeményezéseket támogatni, akkor úgymond elfogadják általános iránynak a HSA-t és ezzel ráömlik a piacra legalább egy tucat ARM-os gyártó. Az Intel nézőpontjából eléggé reális azt képviselni, hogy inkább vesszen oda a gaming, de a többi maradjon. Az NV pedig az Androidra erősít. Nekik az egy rendkívül jó irány, mert minden úgy alakul, ahogy tervezik. A legtöbb kiadó 2014-ben az Androidot tekinti majd a második legfontosabb kategóriának a konzol mögött, és a PC előtt.
A konzol az más tészta. Ott a fix hardver sokat segít. Minden gond gyökere a különböző absztrakciós rétegek. Ez a konzolokon teljesen hiányzik.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
A GPU használatnál azt nézi a szoftver, hogy a parancsprocesszor hány parancsot fogadott az adott időegység alatt. Ha 100 órajelen belül fogad 99-et, akkor már 99%-os a kihasználtság. Arról, hogy belül milyen a terhelés fogalma sincs egy efféle szoftvernek.
Tök egyszerű példával élve a shadow mapok számolása az ALU-t nem igazán terheli. Ha ezeken dolgozik a GPU, akkor speckó szoftverekkel lehet látni, hogy az ALU kapacitás 90%-a pihen. Nem kap munkát, mert a DirectX soros parancsfeldolgozást használ. Az ALU-kat aszinkron parancsfeldolgozással meg lehet tölteni, és egy ilyen API-val a shadow mapok számolása mellett elvégezhető bármelyik compute effekt. Ezzel a módszerrel az adott effekt számolása ingyenessé válik.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Én nem akarom ezt bemagyarázni. Felőlem mindenki olyan hűtéssel használja, amilyennel akarja. Itt a gyártóknak kell arra ügyelni, hogy a referenciakártya sebességéhez kell igazodni. Csak ezt kell megérteni. Aztán azt úgy állítod, ahogy akarod, vagy az OC-s kártyákat is úgy használják, ahogy akarják.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicban tilos bármilyen offtopic hozzászólás írása!
Ilyen célra használjátok a Lokál fórumban található offtopicot.
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BANKMENTES részletfizetés Noblechairs HERO RL valódi bőr Gamer Szék
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- A Panasonic Toughbook CF-54 i5-5300u i5-6300u TN, IPS touch Budapest, MPL Foxpost
- DELL Precision 7540 - Intel Core i9-9980HK, RTX 3000 (nagyon erős GPU-val)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest