- Milyen okostelefont vegyek?
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Magisk
-
Mobilarena
AMD Radeon™ R9 290 / 290X / 390 / 390X téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Omli85
őstag
válasz
Aby_2014 #41576 üzenetére
Igen ezt a típust rendeltem csak egy kicsivel olcsóbb volt indulási promóban. A szállítás én expressel kértem 1 nap alatt itt volt. Igaz volt egy kics csúszás az elején mert megjelenéskor instant elfogyott pedig az első 10 percben megrendeltem így az aug 28-án megrendelt terméket aug 31-én adták fel szept 1-én kaptam meg a második szállítmányból .
Most rendeltem innét először így nem tudok másról nyilatkozni, gariztatva nem lesz mert ment rá egy EK full cover blokk
.
-
N3urotic
csendes tag
válasz
Aby_2014 #38480 üzenetére
Mivel az alaplap is erősen nyomatja a tuningot én is gondoltam rá, hogy valami beállítás a biosban tesz be neki. A memória miatt is van fagyás, ha nem XMP módba van állítva és nem állítom be kézzel, hogy 1600Mhz-n pörögjön. Az XMP mód állít be BCLK-t (gondolom erre gondoltál) de nem vettem feljebb, alapból 100-on van, bár a legkisebb érték 80. Lentebb venni nem próbáltam. Lehet érdemes lenne?
Nem nagyon vagyok otthon a tuningban azért vannak oc-s cuccok, mert azt hittem ezek majd jobban bírják a strapát alapbeállításokkal. Ami igaz is, de mellette ott van, hogy elég instabil lesz a gép, ha nem állítgatsz rajta, mert alapból hajlamos összeszarni magát
-
-
janos666
nagyúr
válasz
Aby_2014 #31884 üzenetére
Nem is javasoltam bétát, amit írtam, azt a stable WHQL release-ek közt találod meg. Elnavigálsz oda, és letöltöd újra, a fájlnévben nem lesz benne, hogy melyik hotfix verzió, de többször is frissült (sokáig ki sem írták a weboldalra sem, de most már utólag pótolták).
-
janos666
nagyúr
válasz
Aby_2014 #31867 üzenetére
Ha csak sima 15.7, nem 15.7.1-hotfix-v2 az a driver, akkor frissítsd.
(Nem, nem én szopatlak, az AMD, tényleg van egy tucat WHQL 15.7 driver.)
Próbáld visszavenni referencia órajelekre a maximumokat, és akár kapcsold ki tesztképp a PowerPlay-t (például AfterBurner-el "unofficial overclocking mode: without PowerPlay support).
A PowerLimit-nek csak jelentős terhelés mellett lehet jelentősége, ha emiatt elkezd visszatekergetni és egy köztes freki+fesz az instabil, webböngészőben nem igazán. -
Xmister
senior tag
válasz
Aby_2014 #31534 üzenetére
Én 105 fölé nem mennék BCLK-val. Ha rákeresel neten, van néhány óvás, mivel ez tényleg mindenen húz a rendszerben, szóval belefuthatsz korrupt fájlokba instabil SATA bus miatt, vagy ilyesmi.
Néhányan esküsznek, hogy ez ki is nyírta a HDD-t, ebben már azért szkeptikus vagyok. -
janos666
nagyúr
válasz
Aby_2014 #31443 üzenetére
Ha piszkálni szeretnéd a BIOS-t, akkor ahelyett, hogy vakon lövöldözöl a verziószámokért a custom design kártyák ROM-jai közt, javaslom inkább Stilt MLU csomagját (ízlés szerint, de első körben az 1000/1250/+0 verziót próbálnám ki). Ez egy viszonylag friss verzión alapul (újabb, mint ami az első 2013-as kártyákon van, régebbi, mint a 2014-ben megjelent egyedi NYÁKos/hűtős/OC verzióké, de van már benne UEFI GOP támogatás) és kicsit többet próbál kihozni a referencia design-ból (finomhangolt RAM időzítés és feszültségvezérlés, stb).
Hűvösebb mondjuk nem igen lesz, esetleg minimálisan gyorsabb és kicsit jobban tuningolható PowerPlay mellett (a jobb loadline kompenzáció miatt).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicban tilos bármilyen offtopic hozzászólás írása!
Ilyen célra használjátok a Lokál fórumban található offtopicot.
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen okostelefont vegyek?
- Hegesztés topic
- Sorozatok
- BestBuy topik
- Xbox Series X|S
- Autós topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest