- Mobil flották
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Megvan a Pura 80 nemzetközi startja
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Huami Amazfit Bip okosóra
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
-
Mobilarena
AMD Radeon™ R9 290 / 290X / 390 / 390X téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Yllgrim
őstag
válasz
proci985 #31408 üzenetére
Itt neztuk, en javasoltam par lepeses tesztet, vizes topikban leirtam, szerintem is oke lesz ha felfekszik mindenhol es nem vezeti az aramot az az alkatresz
De amint osszerakja a rendszeret kiderul tutira
Mondtam neki jol keresel, ennyi belefer
Azt a fejet latni kellett volna
Szegeny mar oregedett par evet mellettem
Amint megcsinalja a teszteket jelzem a tapasztalatokat.
-
Yllgrim
őstag
Azt mondta a srac, hogy meghuzta a csavarokat vegig (a rosszat vette teszem hozza, ehhez az XFX-hez nincs full cover) mondtam szedje le es nezze meg a thermal pad-okat. Azokon latszik hogy felfekudt e mindre rendesen. Amikor visszarakja tegyen ala pasztat es akkor biztos jo lesz.
A paraja azon van hogy az a modul ha hozzaer a blokkhoz okozhat-e gondot vagy sem, egyaltalan mi az?
-
-
Yllgrim
őstag
Ugy latom nem sikerult megertened a lenyeget, roviden, a Mantle nem lett sikeres.
A DX12 es a Vulkan az a Mantle, tehat innentol kezdve minden termek ami ezt tamogatja az "Mantle". A hangsuly a Minden es a Mantle szavakon van.
DX12-Vulkan megjelenes par het, honap onnantol nincs megallas.
ps: mondjuk adhattak volna ki tobb Mantle-s jatekot is, de hat ilyen ez a pop szakma...
-
Yllgrim
őstag
válasz
MiklosSaS #27865 üzenetére
Az hogy a gyarto azt mondja az neked azert jo mert ha barmi gondod van, akkor tudod nekik mondani hogy gyerekek, ti 120C-t mondtatok, nalam 95-on tonkrement, legyetek oly dragak es csereljetek ki szepen, koszi.
Persze nem kellene ekkora hofokon mennie, meg ott mar hangoska is, de hat ha igy van tervezve a dragasag, mit lehet tenni
-
Yllgrim
őstag
válasz
rapidsquirel #27860 üzenetére
Hamarabb cserelem en is, amikor megvallok egy hardvertol egy ev utan akkor azert a tulajnak odaadom az eredeti szamla masolatat amivel ervenyesitheti a garanciat es ugy hirdetem meg hogy mire kepes, igy tudja hogy volt tuningolva es hogy mit bir a kartya. Nincs zsakbamacska, nincs atveres...
Harom ev utan azert ha szeretsz sokat jatszani eleg keveske lesz a kartya tehat csereerett...
szerk: bar nem fogjuk meggyozni egymast mert maskepp kozelitjuk meg a kerdest, mas dolgok a fontosak szamunkra uh peace
-
-
Yllgrim
őstag
Hat egyelore meg nem sok minden biztos
En nem fogok tippelgetni, ha halkabb lesz akkor beruhazok abba, de akkor atepitem a gepemet vizre es nem jatekvizzel veszem hanem rendes vizesblokkal es ugy epitem be. En mar biztos varok, bar nekem 290X-rol konnyebb
Picit utana fogok nezni ennek, na meg megnezem DX12 jatekok mikorra varhatoak, mik, mert ugy erzesre jo esellyel meg egy darabig DX11-ben eros kartya kell. Akkor meg mindegy is melyik oldalrol valasztasz most, olyan h future proof kartya nincs, egy ev es tuti van jobb, 2 es mar majdnem hogy gyengenek szamit...
Sokat civodok magamban en is, de ellenallok meg
-
Yllgrim
őstag
válasz
Habugi #27808 üzenetére
Megerositem, jol fut
45~ FPS Hairworks volt csak kikapcsolva, minden mas fullra huzva, asszem
(#27813) Renok: 290X sem idotallo megoldas, ha tudsz varni akkor 390X na meg ha van ra idod vagy most eleg sok Fire Sale van 290X-ek-bol, vegyel egy garisat hasznaltan nyomott aron, es ami abbol kijon mehet majd szepen 390X-be, vagy vard meg azt egybol, vagy vedd meg, Malibutomi tud adni tanacsot Lightning-rol, en most azt vennem nem Vapor-t, de ez egyeni izles, MSI nalam remekul bevalt (igaz a mostanit kezdem halalra kinozni, lehet megolom, visszakuldom es beszammittatom majd egy 390X-be mert ilyet mar nem arulnak
)
(#27815) kalozhun100: A jatek grafja oke, nem egy Cryengine, de a jatek a hangulataval ugyis elvonja a figyelmedet a grafrol, nekem tetszik, tegnap egy oracskat tologattam, majd ma este munka utan adok neki, a 290X jol teljesit alatta, de sztem meg jobb is lesz, ha meg picit lehuzol par beallitast sima 60FPS osszejohet.
Sokan alulertekelik a 290X-et pedig csak a helyen kell kezelni a kartyat, nekem tetszik, bar legkozelebb a kartyamat valami combosabb hutessel veszem, vagyis halkabbal
-
Yllgrim
őstag
válasz
Prosector #27768 üzenetére
VGA-ban szuper, megbizhato, nalam legalabbis, havernal alaplap van az is remek.
Mas, valaki tol e mostanaban Crossfire-t 290X-el es ha igen milyen tapasztalattal az ujjab jatekok alatt, illetve mire lehet szamitani DX12 alatt? Egyszeruen kezdenek 290X-ek 200£ ala kerulni 1-2 honapos kartyak, az uj kartyak ugyis sokba fognak kerulni, a kerdes az ar/veszodes arany megeri e, illetve milyen teljesitmenyt kepesek kitolni?
-
Yllgrim
őstag
válasz
-Solt- #27607 üzenetére
Nalam is nagy kerdes most hogy mit vegyek majd, nagyon kivancsi leszek a tesztekre, teljesitmenyre, visszajelzesekre csak hogy tudjam mi merrol hany meter. Nagyon bizakodo vagyok.
Az biztos hogy a kis 290X-em az nagyon tud tekerni, nincsenek kompromisszumok meg, bar neha azert erzem hogy tud keves lenni.
Jo kis VGA ez, hasznald egeszseggel!
-
Yllgrim
őstag
válasz
-Solt- #27604 üzenetére
Hasznaltan vagy ujonan veszed? Ha kijonnek 1-2 honap mulva az uj 3XX-esek akkor elegge le fog esni az aruk.
(#27605) Milka 78: ARC XL -ben jol le lehet huteni, csak kell eleg venti, porszurok fent vannak, azok levesznek a hatasfokabol, de legalabb nem kell takaritanom a gepet
-
Yllgrim
őstag
Sziasztok, van tapasztalatotok MS 290X Twin Frozr Gaming-el kapcsolatban BS hibak ha elkezdenek elojonni alapjaraton, tuningolva nem is nagyon volt, szimpla Windows 7 levelezek, netezek... alatt akkor ez kesobb rosszabb lesz? Tegnap este 3-4x is eljatszotta, aztan Linux alatt megnyugodott, drivert ma cserelek, hatha mar reginek tartja a jelenlegit (14.X).
-
Yllgrim
őstag
válasz
Enclave #13854 üzenetére
Nalam mas a klima, en angliaban tolom, a mostani 20C nalam mar hohullam es megsulok
Nem nagyon neztem jatekok alatt, de este tolhatok par jatekot 1100/1300-on es megmondom neked, irj privatban listat milyen jatekokkal nezzem meg, van jo parEste leszedem az uj BF betat is, ott is megsasolhatom, amugy amiket megnezek ( BF4, Crysis 3, Metro LL es 2033, Grid 2).
A logassal meg sztem ne foglalkozz, nalam is log a kartya, en a HDD-t (azt az osszes 1 db-ot felulre raktam a ventillator vezerlo ala, kiszedtem HDD polcokat elolrol igy lehet szelloztetni.
szerk: igen, 50%, ne ehezzen a draga. WD-t is megnezhetem, meg Wolfenstein-t is.
-
Yllgrim
őstag
válasz
Enclave #13852 üzenetére
Nalam igy neznek ki a ventik, elol 2, alul 1, felul 3, hatul 1, meg 3 a proci huton, szellos a haz, es porszuros, ettol meg siman csinalok vele HC OC-t
Az also venti meg az elsok lefujak a meleget a VGA-rol hatra ki, a proci ventik is kiturjak hatra, felulrol meg elszivjak a maradekot ami meg nem ment ki, nem szello van a hazban, hanem orkan ha felcsavarom a ventiket, 140mm-es Phanteks hutok, alul a gyari Fractal 140mm-es huto van, meglepoen jo.
-
Yllgrim
őstag
MSI kartyahoz keresnek meg egy kis tuning potencialt, ha valakinek van nemi tapasztalata vele, otlete hogyan tudnek a 1165/1375-rol feljebb mozdulni meghallgatom, illetve erdekelne hogy mi a csucs 290X-ek kozott, valahogy ez a kartya mar korlatoz, ugy erzem...
-
Yllgrim
őstag
BIOS-t MSI gaming Twin Frozr-hez hol lehet szerezni? Az oldalan kerestem, semmi info, esetleg ajanlot booster BIOS-ok?
-
Yllgrim
őstag
válasz
GeneraL_XTX #12069 üzenetére
Meg
itt 350£ egy dcuii 290, 379£ az msi gaming 290x...
29£ a kulonbseg
-
Yllgrim
őstag
válasz
hdekakas #12057 üzenetére
ezzel pucold le, restart es tedd fel a drivert.
-
Yllgrim
őstag
válasz
hdekakas #12043 üzenetére
Milyen Beta driver, 14.4 -et add neki. Ez WHQL.
-
Yllgrim
őstag
En vizre vettem eleve, nem kell nekem hangszigetelt haz, pont ezert vettem ezt
Haverom vett hangszigetelt FD-t, neki az kell, nem akarja vizezni
Ez hangos, a 290X is ha beindul nekem hangosnak tunik, bar nem az, adom neki a kakaot azert es meghalalja a rendszer ha lehutod szepen. Alapvetoen elegedett vagyok ezzel a rendszerrel mert igy, hogy nem jo a szellozese, vagyis nem optimalis, ki lehet csikarni belole belole jo eredmenyeket, meg tudom nezni mit tud ez a kartya, es ha itt ilyen eredmenyeket tud, akkor optimalis esetben halkabban, huvosebben meg jobb eredmenyeket fog tudni, halkabban
-
Yllgrim
őstag
válasz
Devid_81 #12014 üzenetére
Egy gyors kor, nem kell 100mv neki ezen beallitasoknal, csak a teszt miatt huztam fel, 100mv olyan 1150/1450-et tud, de most nem feszegetem a hatarokat, mert a haziko szellozesen is kell javitanom. 3 ventim van csak most benn, egyszeruen nem huzatolja ki.
Az h csendes az relativ, nekem alapbol is hangosnak tunik alapon a rendszer, de fulessel jatszok igy nem hallom ha adok neki jatekot. Erzekeny vagyok a hangokra sajnos, ezert is lenne jo csendesiteni a rendszert, meg a tuning szempontjabol megnezni, mi a vegso hatara a rendszernek, lehet a 900D jobb lenne, csak 3x annyiba is kerul, igaz oda lehet pakolni radiatorokat is boven
-
Yllgrim
őstag
Oke, leirom megegyszer. Ez nem a penzrol szol, hanem az eleterzesrol. Ha veszel egy Ferrarit (az is piros
) akkor utana nem nezed mennyibe kerul az uzemanyag (aram) es az extrak (vizhutes, ledek...), csak az egyeni izlesed.
Audio-vizualisan ez irja le legjobban
Ennyi.
-
Yllgrim
őstag
Mert Custom Loopot epitek, valami ilyesmit
Szexibb, huvosebb az egesz rendszer es jobban lehet tuningolni, ezert. -
Yllgrim
őstag
válasz
Devid_81 #12004 üzenetére
Nem tudom ki mit ir a huteserol, en meghuzva Crysis 3, Metro LL tolom es semmi gondom nem volt, nem sorolom a jatekokat, mert van par, nem hangos, jol huti a cuccot, na meg en ugyis levizezem idovel. Vehettem volna refet, csak ezert az arert kaptam Thief, BF4, Dirt3, Hitman Absolution es Sleeping Dogs-ot, tehat jobban jartam mint a reffel, stabil, lehet huzni mint atom es en hasznalom, nem tesztet olvasok
FX Procival ezt tudja...
-
Yllgrim
őstag
válasz
Devid_81 #11982 üzenetére
Nekem ez van, es 1140/1400-on lehet szepen hajtani
-
Yllgrim
őstag
válasz
Malibutomi #11695 üzenetére
MSI Gamingre csinaljak mar meg 290X-re es akkor elkezdhetem vizezni a gepemet
-
Yllgrim
őstag
Ha valaki MSI Gaming OC TwinFrozr-en gondolkodik, 290X-en, ne vacakoljon, en csak ajanlani tudom, es FX is kihatja mielott valaki megkerdezi
Rendeztem a Physics problemat is, eredmeny alant.
Majd ha lesz vizhuto blokk ra akkor azzal is teszek majd fel kesobb eredmenyt.
-
Yllgrim
őstag
-
Yllgrim
őstag
válasz
GeneraL_XTX #11585 üzenetére
Ezen a szinten az aram nem erdekel, igazabol a benchmarkok sem, csak felcsigaztak ezzel a physics nem jo a procihoz kepest dologgal, es most adok az elvezeteknek
-
Yllgrim
őstag
válasz
GeneraL_XTX #11576 üzenetére
Nem nem, majd megmutatom, mar valogatom a vizes cuccot es memoriat
ha megjonnek es osszerakom oket akkor megtepem a kis dragam szajat
9000 fole fogom tolni, tegnap mar volt 8500 is
-
Yllgrim
őstag
válasz
daneeeeee #11573 üzenetére
Ez a max amit ki tudtam csiholni eddig, kartya nem rossz, most mar a ramot is meghuztam
Visszarakom stabil beallitasokra a rendszert es ha meglesz a viz akkor lesz ez jobb is, most 2133-as CL9-es ramot keresek, amit talaltam az kicsit huzos, de hat mindent az eredmenyert
-
Yllgrim
őstag
Barmit csinalok, nem megy a Physics 8500 fole rendesen, uj driver (14.4 beta), emeltem feszt is(1.272->1.29), valami nem all ossze...
-
Yllgrim
őstag
Idaig mokoltam, sikerult egy kicsit huzni a kartyat, 1030/1200 van megadva alapnak (Gaming) 1040/1200 OC, ebbol feltornaztam 1140/1400-ra, kapott kis feszkot is es most stabil, melle huztam a procit is 4.4Ghz-re igy nincs gond sehol.
Unigine es Firestrike eredmenyek vannak.
Nem tudom jonak szamitanak-e ezek az ertekek, jatekok alatt azert hozott a konyhara.
-
Yllgrim
őstag
Erre a kartyara latott mar valaki full vizes blokkot?
-
Yllgrim
őstag
válasz
CsigaGyilkos #11166 üzenetére
MSI Gamingem van, nem tudok semmilyen problemarol az elmult egy honapban, meg a beta driverrel is minden franko.
-
Yllgrim
őstag
Tegnap este direkt neztem, jo par jatekban, gpu 100% ami jonak hangzik emellett a proci 30% metro ll alatt es minden maxon. Bf4 alatt a proci 50% GPU 100%, mondom h szepen kihajtja es engem csak ez erdekel, tesztek benchmarkok nem igazan, mert a tapasztalat mast mutat. Nem huzok semmit, minden alapon megy.
Sokaig inteles gepeim voltak, igaz laptopok es teljesen meg vagyok elegedve veluk, most mast akartam es nem bantam meg, ha adtok egy listat, hogy mivel teszteljem monitorozzam este megcsinalom es felrakok egy videot majd youtubera is akar. A video felvevo progi sajnos lehuzza a procit de majd kitalalok valamit.
A teszt progikkal az a bajom h az intelt bepereltek tobbszor is mert nyomast gyakorolt a teszt programokat fejkesztokre h az intelre optimalizaljak a programokat. Innentől kezdve csak a játék ami számít.
-
Yllgrim
őstag
Amugy az fx 8350 az eddigi tapasztalataim alapjan kivallo a 290x hez, ha valaki ilyenen gondolkodik batran ajanlom, csinalok majd egy komplett teszt videot a jatekok szempontjabol. Felbontas, cpu-gpu terheltseg, fogyasztas, hofokok... Beleteszek par benchmarkot is, bar az mellekes lesz, itt a jatek a fo szempont ugyis. Tuning nelkul, ahhoz nem ertek, bocsi.
-
Yllgrim
őstag
Akkor ertelmezd a kepet
az FX olcsobb es 3 ev alatt meg 30 centet sporolsz is vele az intelhez kepest, akkor ki nyul a zsebebe es ki gondolkozik rosszul?
Ja, es eszakon lakom, esos szeles helyen, uh nem zavar
Amugy csak jatekra vettem a gepet. Nem huzom a cuccot, nem eszik tobbet, es minden jatek fullon maxon megy, kell ennel tobb? Na meg ha valaki ennyit kolt egy gepre az ne evi 3-4 ezer forintal probaljon meg nekem ervleni mert az azert tobb mint rohejes. Ja, es mi van akkor, ha a komponensek erre a terhelesre vannak tervezve? upsz, bocsi.Amugy peace, engem a game erdekel es csak ebbol a szempontbol erdekel a dolog
-
Yllgrim
őstag
válasz
SzlobiG #10942 üzenetére
Bocs, ezt nem birtam kihagyni, ha mar fogyasztas...
meg ha valaki vesz egy gepet jatszani, legyen mar penze aramra is...
a teljes filmet itt lehet megtekinteni: FX8350 for gaming
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicban tilos bármilyen offtopic hozzászólás írása!
Ilyen célra használjátok a Lokál fórumban található offtopicot.
- Asus Rog Strix RX 6800 XT LC 16 GB - GARIS (ritkaság)
- Eladó ASUS Phoenix GTX 1660 OC 6GB (PH-GTX1660-O6G)
- Garis ZOTAC GeForce RTX 4070 Ti Trinity 12GB GDDR6X videokártya
- ASRock Radeon Challenger Pro RX 6700 XT 12GB OC Videokártya
- EVGA GeForce FTW3 ULTRA GAMING RTX 3070 Ti 8GB GDDR6X 256bit Videokártya
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB 500GB Radeon Pro 5500M hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÚJ- Lenovo ThinkVision T24i-10 - 24" monitor - Számla, garancia
- Nexus 6P 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 42C3 - 42" OLED EVO - 4K 120Hz 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest