Új hozzászólás Aktív témák
-
borkarico
aktív tag
válasz
Con Troll #25409 üzenetére
Nekem is ilyen volt és BS-es volt, visszakültem gariba és kértem helyette egy GIGA 7870OC-t
nem bántam meg, nagyon jó kártya. Amúgy nálam semelyik tesztprogram alatt nem csinálta, szóval ne is próbálkozz vele. Nekem csak BF3 multi és Crysis3 alatt jött elő szóval én azt javaslom hogy ezekkel próbáld, mindent maxra ha lehet és mehet a teszt. nálam általában 1-2óra után jelentkezett is.
-
borkarico
aktív tag
válasz
ZozzHUN #25142 üzenetére
Ezt én cáfolni tudom, nekem dual-x 7870 volt és BS hibás volt. Igaz én február elején vettem.
-
borkarico
aktív tag
válasz
->Raizen<- #25013 üzenetére
jó kártya a giga nagyon, nekem speciel 1150/1450 atomstabil alapfeszen, 1190/1450 még a Valley, Heaven és 3dmark11 tesztek is lefutnak de játékban már nem stabil sajna (BF3).
-
borkarico
aktív tag
-
borkarico
aktív tag
válasz
Dictator^ #24864 üzenetére
+1 a Gigabyte-nak. nálam 1150/1450 megy alapfeszen, crysis3ban max 55°C 38-40% venti fordulaton és csendes. BF3ban 38- 40% venti fordultaon 50-52°C, szintén így a Tomb Raiderben is. Sztem ez több mint tökéletes
jó nagyon ez a WF3 hűtés. nem fogod megbánni. De az Asus is nagyon jó, minőségi cucc jó hűtéssel, a döntés a kezedben van -
borkarico
aktív tag
válasz
BomiBoogie #24819 üzenetére
nem osztom én, csak próbálok segíteni
-
borkarico
aktív tag
válasz
Dictator^ #24817 üzenetére
igen a memó órajele 50Mhz-el magasabb az Asuson. de szvsz a hűtése jobb mint az Asus-é
itt megnézheted
-
borkarico
aktív tag
válasz
Dictator^ #24812 üzenetére
Gigabyte 7870OC is 1100Mhz-en ketyeg, ugyanúgy mint az Asus 7870DC2TG, tehát nem megy lassabb órajelen a Giga
és a Giga olcsóbb is
-
borkarico
aktív tag
válasz
->Raizen<- #24537 üzenetére
Nálam 44-46° átlagban a VRM 38% venti fordulat mellett 1150Mhz-en 50-52° a GPU. nagyon jó kártya ez a kis Gigabyte
-
borkarico
aktív tag
válasz
->Raizen<- #24533 üzenetére
Köszönöm a választ.
Átlagban már sokkal jobb a helyzet
44-46°C
-
borkarico
aktív tag
Sziasztok,
épp monitoringoztam a VRM hőmérsékleteket BF3 játék után (2-3óra) és ez a látvány fogadott:
ez normális??? 131°C a MAX értéken?
vagy valamiféle bug ez??? nem akarom elhinni hogy ilyen jó hűtésű kártyánál ez előfordulhat... (Giga 7870OC)
-
borkarico
aktív tag
-
borkarico
aktív tag
válasz
->Raizen<- #24016 üzenetére
akkor örülök
neked mennyit megy alapfeszen?
(#24019) zserbox : De ez a Heaven 4.0 és nem a Valley 1.0
(#23978) asdxv: MSI AB-el monitoroztam, és gond nélkül ment minden 99%-on, nem voltak ilyen 60%-ra beesések amit írtál.
-
borkarico
aktív tag
válasz
zserbox #23963 üzenetére
multiban is
eladtam a régi gépemet komplett decemberben, és februárban állítottam össze újat. későbbi CF miatt választottam a 2500k-t
különben jó lett volna a kis i5 2400 is vagy 3470
#23965) asdxv: nem is azért írtam hogy vitát nyissak
nekem elég volt midenre és pont
BF3ban!
(#23964) kovsol : nem, nem talált
-
borkarico
aktív tag
válasz
lowzor #23961 üzenetére
nem tudom, nekem volt i5 2400 mellett Sapphire 7950-em és MSI GTX 670 power edition kártyám, mindkettőt alapórajelen 99% hajtotta minden játékban. Sztem egy i5 simán elég játékra egy 7970hez is.... de ez az én szerény véleményem csak
szerk: és a két kártya kapott tuningot is, ott sem volt gond a procival... simán vitte őket alapórajelen a CPU
-
borkarico
aktív tag
válasz
->Raizen<- #23738 üzenetére
Nekem kedden érkezik a Gigabyte 7870OC, kíváncsian várom már
-
borkarico
aktív tag
válasz
férfiállat #23540 üzenetére
Nézd meg ezt a tesztet, hasonlítsd össze a Gigát vs. Asus-t és vond le a következtetést... Ha nem akarsz túl fűtött kártyát akkor a Gigabyte HD7870 OC a legjobb választás. Asus is nagyon jó és megbízható kártya, de én ez alapján egyértelmű a Gigát választanám.
-
borkarico
aktív tag
Jövő héten érkezik a Gigabyte 7870OC, kíváncsian várom milyen lesz.
tesztelem is ahogy tudom és dobok fel képet.
-
borkarico
aktív tag
Köszönöm mindenkinek a választ!
Végül a Gigabyte mellett teszem le a voksom
ez a teszt sokat nyomott a latban. A giga a leghűvősebb kártya az összes közül mind, és nem is kevéssel. meggyőzőtt
-
borkarico
aktív tag
Sziasztok Urak!
Egy egyszerű de annál fontosabb kérdésem lenne: Sapphire 7870-es kártyám cserélik gariban és nem szeretnék új Sapphire káryát ezért választhatok 2 kártya közül:
Asus HD7870-DC2-2GD5 (nem V2-es)
szerintetek melyik legyen? Mindkettőre sok jót mondanak, olvastam itt a fórumban, de nem tudom eldönteni melyik legyen, így a segítségeteket kérném ebben a dologban
köszönöm
-
borkarico
aktív tag
válasz
korcsi #23271 üzenetére
2 hetes volt a kártya és ez alatt kb 5-6x csinálta a BS-t, fekete kép játék közben, hang beakad, csak a reset gomb segít. ha erre voltál kíváncsi akkor tényleg BS-es volt
Pont olyan kártyám volt amit a Sapphire is hivatalosan megemlített a közleményében hogy melyik kártyák a hibásak: 11199-16 és A130300061911 előtti széria szám (11199-16-20G és A124800001372).
Remélem kielégítő volt a válaszom
-
borkarico
aktív tag
Kinek küldted? A gyártónak vagy a nagykernek? Nekem most van gariba egy Sapphire 7870-em BS miatt, én is elküldtem nekik a linket sőt még a gyártóval is felvettem a kapcsolatot. Ők megírták hogy a viszonteladónak (nagyker/kisker) ki kell cserélnie a kártyát ilyen esetben. Nyitottam egy Support Ticket-et is a Sapphire Supporton keresztül, ezt is elkdüldtem a nagykernek bizonyítokul. Remélem most már nem szaroznak és cserélik a kártyát, hiszen a Gyártót is értesítettem és tud róla. Jóformán a nagyker helyett intézkedtem hogy minél előbb kapjak egy jó kártyát vissza.
-
borkarico
aktív tag
válasz
Turbolada II #22992 üzenetére
-
borkarico
aktív tag
-
borkarico
aktív tag
válasz
Dealer95 #22712 üzenetére
igen aprón lehet, de nem mindenki vásáról itt aprón. Friss ropogósan a Sapphire 7870 a legolcsóbb kiskerben 57-58k körül, de mivel ez nem nagyon ajánlatos vétel, inkább marad ez
(#22715) Maxxy10: Legjobb vétel most, jó választás.
-
borkarico
aktív tag
válasz
and1ao #22695 üzenetére
Nem kell mindjárt begyulladni
akkor olvasd el ezt: [link]
"Also be aware that SAPPHIRE has just made the following statement that is ONLY about the HD 7870, not any other series."
és láthatod hogy hivatalosan csak a 7870nél ismerte el.
(#22694) Arkennys: a Sapphire sajna zsákba macska lett 7850/7870 terén, most ha vennék akkor Asus-t vennék, abból is V2-őt. Nagyon sokan dicsérik.
-
borkarico
aktív tag
válasz
and1ao #22692 üzenetére
ezt nagyon rosszul tudod barátom....
én 2 hete vettem pontosan ezt: [link]
és ugyan olyan szar volt mint az előtte lévők, 2 hét alatt kb. 5-6x kaptam BS-t!!
szerk: ja és igen, a jelenség fent áll a 7850-nél is, több user is jelezte itt is, és külföldi fórumokon is, csak a Sapphire nem ismeri el! Aki teheti az ne vegyen 7850/7870ből Sapphiret, ha nem akar csalódni. Én sajnos benéztem és hatalmasat csalódtam a Sapphire-ban.
-
borkarico
aktív tag
válasz
- = Zk = - #22642 üzenetére
és cserélték?
-
borkarico
aktív tag
sapphire csak a 11199-16 és 11199-19 szériát említi...
-
borkarico
aktív tag
válasz
BomiBoogie #22611 üzenetére
Semmi gond
először csak OC volt aztán frissitettek a fórumon...
Pont olyat fogtam ki amit leírtak a Sapphire Fórumban, ezért is volt hibás, így 100% hogy cserélniük kell. Ha valamiért mégsem akkor megmutatom nekik mégegyszer a Sapphire álláspontját!! és kérni fogom a cserét azonnal!
-
borkarico
aktív tag
válasz
BomiBoogie #22602 üzenetére
Ne haragudj de te ezt írtad: "Abban viszont csak "7870 OC"-ről írnak..."
mindegy is, a lényeg hogy a Sapphire elismerte, így szépen cseréljék ki, vagy adjanak más márkából...
-
borkarico
aktív tag
válasz
BomiBoogie #22590 üzenetére
Ez nem igaz, olvasd el jobban
Tehát a 7870-es szériáról beszélünk...
-
borkarico
aktív tag
Teljesen felesleges bármivel is tesztelni mert nekem 3dmark 11, Heaven 4.0 benchmarkok lefutottak, simán futtattam Heaven 4.0-át 1 órán át és semmi, Furmark is futott 1,5 órán keresztül és nem volt hiba. Mind alap órajelen. Ahogy elkezdtem játszani BF3-al és Crysis3-al, random 1-2 óra után egyszer csak BS és a hang beakadt (loop). Többször is csinálta! Alapórajelen és alapfeszen! Tegnap küldtem vissza gariba, és igen kötelesek cserélni mert a gyártó is elismerte!!! Nekem vissza ne küldjék a kártyát azzal a címszóval hogy jó, mert akkor jó vége nem lesz. Amúgy meg a Sapphire oldalán is azt írja hogy forduljon viszonteladójához ilyen esetben! szóval kötelesek cserélni!
szerk: ja és igen, csak a 7870-nél ismerte el a Sapphire, azon belül is a 11199-16 és 11199-19 reviziónál, ami 2013.jan.23 előtt lettek gyártva (S/N: A130300061911 előtti kártyák érintettek). Ez enyém pont ez előtte lett gyártva, szóval érintett volt a hibában.
-
borkarico
aktív tag
-
borkarico
aktív tag
válasz
szijartg #22470 üzenetére
igen, ez így van, ahogy a hivatalos állásfoglalásban le is írja. nekem meg pont ilyen van és érintett is a hibában sajna. ilyenkor köteles cserélnie a kiskernek ugye? nem jöhet vissza hogy nincs semmi baja a kártyának?? mert ez nem lenne egy jó dolog, hogy BS-t dobál és visszadobja a szervíz...
-
borkarico
aktív tag
válasz
szijartg #22468 üzenetére
inkább csak a Sapphire-ra panaszkodnak sokan.
Itt a hivatalos állásfoglalás a Sapphire-tól: link
pont ilyen kártyám van (11199-16-20G) és hibás is, dobálja a BS-t, megy is vissza gariba, elméletileg azonnal kell cseréljék hisz a gyártó hivatalosan is elismerte hogy gáz van ezzel a szériával. kíváncsi leszek ....
-
borkarico
aktív tag
Holnap megy is vissza gariba a Sapphire 7870 Dual-X, sajna sokat nem bírt, 2 hetet
ha lehetséges akkor ASUS 7870-t fogok kérni....
Ma is dobott egy BS-t + 2szer csíkozott is.
Sapphire-ban nagyott csalódtam, ha lehetséges ne vegyetek ilyen márkát mert zsákba macska az egész. legalább is a 7870nél az.
-
borkarico
aktív tag
válasz
zserbox #22186 üzenetére
nekem a 2500k tökéletesen meghajtja a Sapphire 7870 Dual-X-et, 1125/1200 megy alapfeszen, 99% terhelés, crysis 3 többnyire High-Very Highon, egyedül a Shadows van lowon és AA=OFF. így 35-55FPS között van FHD-ban. proci terhelés 80-90% mind a 4 magon.
szerk: délután rakok fel screent is.
-
borkarico
aktív tag
válasz
Destroyer91 #22035 üzenetére
CPU v. GPU tuning van?
-
borkarico
aktív tag
válasz
Montesantos #21817 üzenetére
igen mert az egyik kártyát hajtja 99% a másikra már nincs elég kraft ezért ott beesik és FSP drop is ez miatt van. javaslom hogy upgrade-elj egy erősebb K-s procira ami húzható. Legalább 4,5Ghz kell a CF-nek és akkor nem lesznek ilyen gondjaid. HDMI-nél pedig frissíts Windows hdmi drivert is és után Vezérlőpult-Hang- állítsd be alapértelmezettre a fejhallgatód, és alapértelmezett kommunikációs eszköznek pedig a HDTV-t. nekem így szokott működni.
-
borkarico
aktív tag
válasz
Montesantos #21812 üzenetére
ez így igaz ahogy leírtad, csak ott a bökkenő hogy az i5 2500-ben nincs annyi kraft hogy kihajtsa a 2db 7870-et. és ezért vannak FPS dropjaid, és ezért van az is hogy csak 85% a kiterhelése a kártyáknak.
-
borkarico
aktív tag
válasz
Trailblazer #21686 üzenetére
én a teszt kedvéért felhúztam csak a GPU clockot 1000ről 1125-re FarCry3ban minden maxra állítottam és toltam vele 1,5 órát, eddig nem jelentkezett a probléma. viszont BF3ban alap órajelen, alapfeszel, 2-3óra után egyszer csak BS vagy csíkozás és kifagy. mondjuk ez a hétvégén volt, azóta nem jelentkezett a probléma. fesz-hez nem nagyon nyúltam, de ha tovább is fennáll a probléma akkor próbálkozom azzal is. 13.2 beta6 van fent most.
(#21683) csucsbicep: akkor mivel érdemes kitesztelni? MSI Kombustor?
-
borkarico
aktív tag
válasz
seederking #21678 üzenetére
én 1 hete vettem. pontosan ez, sztem decemberi kiadás lehet.13.1-el és 12.11-el 2x volt BS, és 2x csíkozás. Az összes tesztprogram gond nélkül lefut. Csak BF3 alatt csinálta. Azóta 13.2 beta6 van fent, FC3-al nyüstölöm, de ott még nem fagyott ki. Lehet valami szoftveres probléma. Win7 Pro x64 van fent, friss telepítés. Ha gond lenne vele akkor a Furmarkban is kijönne, az megfogja nagyon a VGA-t... 1 óra 15 percet futott a Furmark gond nélkül. max 70°C.
-
borkarico
aktív tag
válasz
seederking #21676 üzenetére
neked nincs ilyen gondod amit fentebb írtam a Sapphire 7870 Dual-X-el? nekem ugyan ilyen kártya van és sajna gázos.
-
borkarico
aktív tag
válasz
Dealer95 #21666 üzenetére
Akkor szerencséd van. Én nem voltam az.
nálam ezt csnálja: [link]
plusz ráadás 2 BS-t is kaptam. Ami érdekes hogy Furmark és Unigine 4.0 valamint 3dmark11 alatt nem csinálja, eddig csak BF3 közben volt ilyen. 12.11 és 13.1-el is. Most 13.2 beta6-al próbálom hátha megoldja.
amúgy ez meg egy vicc, ugyan úgy csinálja.... ennyit a Sapphire-ról
ui: a kártya 1 hetes kb.
-
borkarico
aktív tag
-
borkarico
aktív tag
válasz
Kean_Sorbo #21296 üzenetére
1,219V kap terhelés alatt. nem túl magas ez egy kicsit? minden alapon van : 1000/1250 és az alapfesz terhelés altt 1,219V
Seasonic M12 II 620W - ilyen tápom van.
-
borkarico
aktív tag
válasz
kockaharcos #21280 üzenetére
A Config:
Asrock Z77 extreme 4
i5 2500k
8GB 1866 G.skill Sniper
Sapphire 7870 Dual-X
Seasonic M12 II 620Wbocs a dupláért, már nem tudtam szerkeszteni az előzőt...
-
borkarico
aktív tag
válasz
- = Zk = - #21274 üzenetére
Ok rendben.
Amúgy mért csinál ilyeneket egy zsír új kártya? hihetetlen...
köszi.
Üdv.
Rico -
borkarico
aktív tag
Sziasztok!
ez videokártya probléma lehet?
1 hetes a kártya, sajnos egyre többször csinálja. Alapon van minden, nem tuningolok, csak BF3 közben csinálta eddig, csíkoz és kifagy a gép, semmire nem reagál! vagy más is okozhat ilyen gondot?
Amúgy Sapphire 7870 Dual-X edition a kártya.köszi előre is.
Üdv.
Rico
Új hozzászólás Aktív témák
- Elektromos autók - motorok
- Milyen légkondit a lakásba?
- Tőzsde és gazdaság
- HP notebook topic
- Milyen okostelefont vegyek?
- PR-Telecom
- Milyen monitort vegyek?
- A Micron újszerű módszerrel javítja QLC-s SSD-jének sebességét
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB THERMALTAKE Core V21 500W
- Thinkpad X230 legenda: i7 CPU, IPS kijelző, 12 GB, dupla SSD, magyar villbill, webcam, fingerprint
- Bomba ár! Asus Slate EP121 Tablet - Intel Core i5 I 4GB I 64GB SSD I 12" Touch I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P43s - i7-8G I 8GB I 256GB SSD I Nvidia I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- AKCIÓ! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Zalman 600W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged