- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Telekom mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- One mobilszolgáltatások
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mobil flották
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Milyen GPS-t vegyek?
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
FaTHI
őstag
Srácok lenne egy Ilyen Sapphire 270x -es kari. Azt hallottam a hangja terhelés alatt zavaró. Mennyire gázos ez a tipus?
-
FaTHI
őstag
válasz
Dark KillerX #46035 üzenetére
Nekem is az utolsó Whql driver lett a legjobb,az új Mantle driverekkel sincs sok baj, de ezzel a Mantle-val kezdhetnének valamit, mer Bf4-alatt szörnyen szaggat a Bf4. Nem is tudom hogy volt pofájuk tesztek alatt a mantle drivert igy sztárolni hogy +4-5 fps-el jobban megy a B4,mikor olyan gáz hogy az már sirni való!
-
FaTHI
őstag
Ezeknél a középkategóriás kártyáknál (7870,270X,660,660Ti,760) sztem bőven elég még a 2Gb-Vram. Itt már a GPU -a kevés.Egy komolyabb élsimitáshoz már el kell a 3Gb, de ide meg minek, hogy dia vetitést nézzünk?
-
FaTHI
őstag
válasz
F e Z o #45483 üzenetére
Biza a 680-as gyorsabb volt, +egy kis tuning, olyan 770-felett már nem volt akadály a Bf4-alatt. de ez a kis 270X-es kari is bejön, de azért már kell némi kompromisszum.A kép minőségre voltam leginkább kiváncsi, mert a Bf3-nálam szebb volt Amd-n mint Nvidia-n. Élénkebbek voltak a szinek, vagy a fene tudja. A Bf4-nél elég egyforma a két gyártó kép minősége, de még játszogatok vele a napokban, lehet kicsit az AMD-szinei itt is jobbak lesznek
, annyira még nem volt időm tesztelgetni.
-
FaTHI
őstag
Nem szenvedek én sem, aránylag ki vagyok békélve a giga 270X Oc-teljesitményével. Bf4-alatt el-el döcög high-ultra beállitásokon, az a +50-100Mhz már nem dobna annyit rajta ami már érdemi külömbség lenne.
-
FaTHI
őstag
Nekem is Giga 270X Oc-m van, melyik progival lehet módositani a Bios-t?
-
FaTHI
őstag
Nos feraktam egy régebbi Decemberi Catalyst-ot- és igy ok a játék. szépen fut Ultra+2x msaa-val a Bf4 multi. Köszi a hozzászólásokat!
Rátehetem erre az új Mantle drivert, vagy ne erőltessem? -
FaTHI
őstag
válasz
proci985 #45355 üzenetére
Jaj bocsi éppen csak a játékot nem irtam
Nos a BF4-alatt elég gyengén szerepel ez a kari nálam, egy i7-4000Mhz társaságában. a Guiliti Peaks pályán talán médiumán ha játszaható, egyéb pályákon talán high -en, de itt is robbanások alatt leesik 30fps re. Ez a kari ennyire gyenge lenne? vagy valami nálam hibádzik? a legujabb Beta van fent. A karim Giga 270X Oc. Az ez előtti 680-as kari minden Ultra+2xmsaa-n gyönyörűen futott.
-
FaTHI
őstag
Srácok egy 270X-es vidkarival játszanák, de irtózatosan beszaggat még High -en is. A legújabb driver fent van valami ötlet?
-
FaTHI
őstag
Srácok a 270X- karikat be lehet valahogyan állitani hogy az Afterburner alatt lehessen álltani a feszt?
-
FaTHI
őstag
Srácok jött az új 270X- karim , Nvidia után mindent le töröltem, fel a legújabb Catalyst, de a Bf4- be ha rámegyek az Options-ra egyből kilép hibával. Mi lehet a baj?
-
FaTHI
őstag
válasz
Steve198310 #45175 üzenetére
Látjátok ennyire nem értek az X-szériához, nekem még ez is új hogy van sima 270-es, és 270X-is.
-
FaTHI
őstag
Köszi a válaszokat,a Bf4-mellett hogyan muzsikál egy 270-es kari jelenleg? Csak azért kérdezem "jelenleg" mert ugye mindig van valami driver bu*izás.
-
FaTHI
őstag
Sziasztok Srácok!
Kinéztem egy Giga R9 270X Oc-karit. Érdekelne sebességben hol van ez a kártya a 7850,7870-hez képest?Már egy ideje Nvidiam van, ezért nézzétek el tudatlanságomat.Jah és jó karik ezek a Giga karik? -
FaTHI
őstag
Nekem volt 580am,es 900as gpu val is lassabb volt mint egy 1200/1400on ketyegő 7850es.Ez persze most csak a BF3 ra mondom.
-
FaTHI
őstag
Srácok hogyan lehet nagyobb feszt adni a 7850-es kariknak? pl.1.250mV körülit. Az Afterburner csak 1.225-ig engedi.
-
FaTHI
őstag
Nálam birná az 1180/1450-at 1.225mV-on, de ott eléggé melegszik a kártya.Olyan 75-78 fok körül van a Gpu. Nem sok az egy kicsit? Mármint a hőfok.
-
FaTHI
őstag
válasz
lowzor #31347 üzenetére
Ebben lehet valami, de azért annyira nem rossz a dolog a gigánál. Amivel én találkoztam 660-as ott 6800-on azért még stabil volt. a 660ti-knél pedig szépen mentek 7000-körül.
Persze lehet azóta romlott a minőség, ezek a karik decemberiek voltak.
Nálam egy faja kis 7850-es van, az stabilan viszi az 1400-at, mondjuk az Sapphire, és az is fél éves. -
FaTHI
őstag
Nyomtam egy Bf3 Oman multit, monitoroztam a Cpu-t I7-2600-as 4100Mhz-en, és ugyan csak olyan 50%-on ment a trehelés Aida szerint, de úgy izzodtak a magok mintha 100%-on mentek volna. kb.74-fok volt magonként a cpu. Ez akkor van ha ráengedek egy cpu tesztet a procira. kb. úgy melegedett most is.
-
FaTHI
őstag
válasz
lowzor #31199 üzenetére
Olvastam már,és nem is mondtam hogy egy szinten van a 660ti vel,sok játéknál nagy az elönye a 660ti nek,de a Bf3 nal valahogy kb.egalra latom a két karit. persze ha húzva van a 7850es kari.Ami ugye már 7870es szint.
Igazából ami fetünt még,hogy nagyobb robbanásoknál jobbak a minimum fps ek mint pl.egy sima 660nal. Nos mi lehet a trükk? -
FaTHI
őstag
válasz
DEV_NULL #31197 üzenetére
Én 1100/1350-en használom a 7850-et. alapon nem nagy szám, de húzva nagyon jól tolja a kis kari.
"Egyébként ezt az állítást mivel tudod alátámasztani?"Csak úgy, hogy kb 3db 660 as és 4db 660Ti karim volt az utóbbi fél évben.Jah és 2db 670-es is.és egy 650Ti Boost-om is volt.
Érdekes hogy Crysis3-at adnak ezekhez a kártyákhoz, pedig ott elég gyengék. még egy 650Ti boost-is van olyan sebességű mint egy 7850-es.De Bf3-alatt húzva sebességben simán Gtx660Ti-n mozognak. -
FaTHI
őstag
Srácok most már kb.2-hete van ez a kis 7850-es karim. Most már ki merem állitani hogy 40K-ért jobb vásár volt mint egy 660-as kari. Igaz a Crysis3-ban nem remekel, de BF3-alatt húzva, 660-Ti a teljesitménye
-
FaTHI
őstag
Srácok hogyan lehet kiratni a vrm-hőfokot? nálam egyik Gpu-z sem irja ki
-
FaTHI
őstag
Nálam volt 560Ti ,gtx660 és 7850-es kari is. Hasonló beállitásokon monitorozva a ramhasználatot, 660on és 7850-en is 1300-1400 körül evett Vram-ot. De érdekes módon ugyanazon beállitásokon az 560-as ugyan megette az 1gb-ot, de nálam nem szaggataott lassult a BF3.
-
FaTHI
őstag
válasz
Fr@nkieWilde #31015 üzenetére
Gondolom ha kifut az 1Gb-ból a kari, akkor némi lassulás következik be.
-
FaTHI
őstag
Srácok Játszik itt valaki 7850 CF-karikkal a BF3-al? Kiváncsi lennék hogyan fut a játék, van e valami probléma, microlag, stb...
-
FaTHI
őstag
Monitorzva még ha alapon megy a 2600-as proci akkor is mondjuk egy BF3-nál 98%-on megy a GPU. Azért gondolom hogy még azért elég lesz ez egy darabig, aztán meg húzok rajta egy kicsit, a max a 4.2Ghz. Z77-es lapban, remélem a BF4-re még elég lesz...
-
FaTHI
őstag
Az egyik egy Sapphir7850 OC 2gb, Gpu920-on, a másik egy giga7850 Oc 2gb Gpu 975-ön megy.Ilyenkor melyik órajeleket használja a gép? vagy hogy történik ez CF-dolog?Jah és tud valaki egy jó tesztet erről a 7850Cf ről? gyorsabb lehet mint egy 7970-es kari?
A két kártya kerülne 74-be. igy jó üzlet szerintetek? -
FaTHI
őstag
Srácok Crossfire-be lehet kötni két külön gyártó 7850 Oc 2Gb-os kariját?
-
FaTHI
őstag
Srácok hol lehet rábukkani ezekre a max hőfokokra, mit bir pl. egy 7850-es kari?
-
FaTHI
őstag
Jelenleg itt tartok, a Gpu-t és a memóriát még nem teszteltem,mennyit bir max.-ra illetve még fogalmam sincs hol a vége, csak beállitottam és zu neki:
-
FaTHI
őstag
válasz
zserbox #30168 üzenetére
Remélem hogy végre egy jó kis tuningos karit fogtam ki, majd kiderül, ha tesztelgetem..Amúgy mintha szebb lenne a képminőség mint Gtx660-on, másnak is feltünt, vagy csak bemagyarázom magamnak?
Mondom. Én nagyon Geforce-s vagyok, de még igy is feltüntmintha élesebb,élénkebb, szinesebb, lenne a kép BF3-alatt, mint geforce-on.
-
FaTHI
őstag
Srácok, én mint Nvidia párti ember mondom nem is olyan rossz ez a 7850-es kari most szereztem egyett, és azt kell mondjam kis tuningal nagyon jó kis kártyák ezek. Amúgy Sapphir 7850OC 2Gb-a kártya. A tuning-al kapcsolatban lenne némi kérdésem. Próbálgattam a kártyát húzni, de nem igazán tudom mi az amit ezek elbirnak +fesz ügyileg. Eddig 1150Mhz mem:1500-ig jutottam 1.150mV- ot adtam neki, itt stabilnak is tűnik, mindezt 62fok max. on produkálja BF3-alatt. Nem akarnám szétfeszelni a kártyát, ezért kérdem mi a max. fesz amit adhatok neki? Illetve mit lehet ezekből nagy átlagba kihozni tuning ügyileg?
-
FaTHI
őstag
Srácok Erről a 7850 -es kariról valami vélemény? Ezeknél van valami tipus hiba ? Blackscreen, vagy hasonló?
-
FaTHI
őstag
válasz
kovsol #29420 üzenetére
Azért azzal vitatkoznék hogy "egy hulladek a jatek" Mert az egy dolog hogy nagyon jól néz ki,de szinte alig lehet lerakni a gamet, nagyon magával ragadó a story ,és változatosak a helyszinek.Sokkal jobb mint az első rész volt. Nem sokat vártam tőle, de kellemes csalódás.
Amúgy nálam Gtx660-on 1920x1080-ban csak az ssaa-t kell levenni, és úgy 30-60Fps-el szalad. -
FaTHI
őstag
A Hitman Absolution-ból dobhatnátok egy 7870-es teszteredményt ide a közösbe!
-
FaTHI
őstag
Sziasztok!
Volt alkalmam a napokban letszetelni három szinte azonos szintű kártyát,a most vásárlók segitségére szolgálva, de csak éredekességnek is jó szerintem.
Az alap konfig egy I7-2600-as alapon, és 8Gb-1600-as memória.Driverek: Catalyst13.1 whql illetve Geforce 310.90-es.
A három résztvevőn +100-Mhzet húztam, hiszen manapság ez már alap egy vidkarinál, legalább is sokan élnek ezzel a lehetőséggel.
Akkor lássuk a karikat:
EVGA Gtx580 Superclocked 897Mhz-en alap:797
Gigabyte Gtx660Ti Oc 1250-Mhz -es Boost alapon 1150-ig tolja
Msi 7870OC 1150Mhz en. alap 1050Fogyasztás (teljes rendszer):
7870:
Idle: 70w
Load: 200 - 240w max.Gtx660Ti:
Idle:80w
load: 250 - 280w max.Gtx580:
idle:95w
load:370 - 400watt max.Tehát fogyasztásban abszolut első a 7870-es kari!
1920x1080ban toltam a játélokat, minden ultrán:
Battlefield3 multi
Hitman Absolution
Far Cry 3
Crysis 2Bf3 nál minden ultrán a 7870es és a 660Ti szinte egyformán teljesit akár 4xmsaa val, de a robbanások miatt 2xmsaa is elég. Az 580-ast már kicsit butitani kell, Msaa-t le kell venni,talán 2xmsaa val még gyengébb map-okon elmegy.
Hitman Absolution:
Itt talán az 580-as partiban volt a 660Ti-vel, 2xmsaa-val még 30++Fps ,de a 7870-est már butitani kellett mert biza leesett az fps akár 25-alá is.FarCry3: Az 580-as szinte azonosan teljesitett mint a 7870-es, de ezeknél már msaa-t nélkülözni kell, illetve a post fx-et butitani kell médimra, mert bizony érezhető volt az akadozás.
A 660Ti- nél post fx mediumon, de az msaa-t már lehet használni 2x-esen.Crysis2: itt is szinte megegyezik az 580-as és a 7870-es karik sebessége de a 660Ti volt a nyerő, kb 20%-al verte a másik kettőt.
Még egy tesztet készitettem az pedig a 3DMark11 Performance:
7870:8400p
580:7400p
660Ti:9500pMindenki döntse el neki melyik éri meg,a jelenlegi árakat nézve a 7870-es lehet a jó választás 60K körül, de ha lenne 65-70-körül 660Ti, én tuti azt választanám...
-
FaTHI
őstag
Srácok segitség kellene.
Vettem ma egy MSI 7870-es karit, de terhelés alatt közel olyan mintha 100%-on tekernének a ventik, olyan hangja van mint egy turbinának.
Az afterburner alatt csak 35-40pár% -os ventifordulatot ir, de ha manuálisan álltom kb 80-100% van olyan hangja a ventinek mint amit produkál pl a Far cry3-alatt.
Úgy képzeljétek le, mintha full ventifordulattal játszanátok. valami őrület...
Tehát kártya baj, vagy valami szoftver lehet ami hibádzik?
13.1 és 13.2-es beta alatt is ez volt. -
FaTHI
őstag
Msi 7870-esem nagyon szépen muzsikál, de full terhelésen nagyon zajos.
Hiába állitom kézire a ventiprofilt, ő akkor is 50-fok alatt akarja tartani a GPU-t, ami nem is lenne baj, de hangja is van rendesen.
Valami megoldás erre? -
FaTHI
őstag
Holnap jön a TF3-as 7870-em majd beszámolok, remélem jó lesz, még soha nem volt ATI karim...
-
FaTHI
őstag
Srácok megrendeltem az Msi TF3-as 7870-et,holnap érkezik. Melyik a legjobb driver jelenleg ezekhez a karikhoz, illetve a haver is venne egyet de nem tudja ez legyen vagy DCU2-es gtx660-as. ehhez van valami jó friss teszt valahol?nem igazán találok sehol..
-
FaTHI
őstag
válasz
Malibutomi #18226 üzenetére
Tuningba mit bir?ha esetleg nézted....
-
FaTHI
őstag
-
FaTHI
őstag
válasz
BomiBoogie #18081 üzenetére
Azokat lehet húzni, vagy molyolni kell valamit?
Nem értem ezeket az Ati-karikat, csak olvasgatom itt hogy némelyiket nem elég az Afterburnerrel-feltolni, hanem még van valami szivatás. -
FaTHI
őstag
Sziasztok!
Gtx580-as kariról váltanék 7870-re. kb 5000-et kellene rádobnom a 7870-re.
Van e értelme, illetve 60-65-körül melyik a legjobb választás 7870-ből?
Valami jófajta tuningosat ajánljatok ha lehet.
köszi -
FaTHI
őstag
Sziasztok!
Agyalok hogy beruházok egy Ati-karira. 7870-még elérhető áron van, az lenne a kérdésem ebből is melyik az ár /teljesitményben a legjobb választás?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation4 PRO 1TB fekete konzol extra játékokkal garanciával hibátlan működéssel
- KIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad Ultra Docking Station (40AJ)
- Samsung Galaxy S23PLUS 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- AKCIÓ! MSI Z790 i5 14600KF 64GB DDR5 512GB SSD RTX 3070 8GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- ÁRCSÖKKENTÉS LG 24" full HD LED IPS monitor (HDMI, DSUB, jack) eladó
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged