- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Kedden érkezik a Galaxy S25 Edge
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- iPhone topik
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Honor 200 Pro - mobilportré
Új hozzászólás Aktív témák
-
gyuszaa
őstag
válasz
fsb1000 #33026 üzenetére
Hamar felmegy az étvágya nálam arányosan a hőmérséklettel, mint ahogy mértem is, és ilyenkor még kánikula sem volt, egészen hűvös volt szobában. (Már 1,190-nél 80 fokot nyaldosta nemrég bf3-ban 1150 Mhz-en)
Utolsó +100 Mhz-ért dupla annyit vesz fel, zajszintben és hőmérsékletben sem tolerálom. Nem azt mondom nem lehet megtalálni egy kellemes értéket a vtx megoldásával, de nagyobb kompromisszumot kell kötni sajnos, látható bizonyos szint felett elborul a mutató, pitcairn esetében máshogy van mint ahogy az itteni tapasztalatok mutatják.
-
gyuszaa
őstag
válasz
fsb1000 #33016 üzenetére
Nem nehéz megállapítani, hogy 7950 szintű fogyasztásnál már eldurvulhat annak a kártyának a hőmérséklete mind gpu és mosfet terén.
Valamelyik 7850-en jobb hűtés van, a sapphire 7870 XT-nél is megindul már a vrm hőmérséklete bizonyos feszültség felett (+-1,2 volt körül akár felett), végső esetben már minden áron 80 fokon akarja tartani a gpu hőmérsékletét egészen 70%-os fordulatszámmal, nem kellemes hangja van, hát még ha egyedül lenne. VRM meg megindul 100 fok felé (inkább ez a nagyobb gond, vtx esetén se lehet másképp), viszont alacsonyabb hőmérsékleten (55-67) nincs, vagy alig van 1-3 fok különbség gpu és a fetek között, és optimális a ventilátor fordulatszám is.
Lehet sejteni azzal a konstrukcióval hamarabb jelentkezik ez a hatás kisebb feszültségen/órajelen, hát még ha rosszabb példányt fogsz ki aminek nagyobb az étvágya. Pedig van tuning terén potenciál ezekbe a tahitis chipekbe. Máshogy viselkedikmeglepőszintén sapphire 7850 után. -
PandaMonium
őstag
válasz
fsb1000 #33012 üzenetére
Azért mert nem értesz egyet, csak "úgy csinálsz", de elég egyértelmű módon tömöd tele a kommentjeidet ezzel a gyűlölködő stílussal. Most sem viccből, vagy ránézésre lett mondva, hogy hangos a VTX3D hanem azért mert már sokaknak volt a fórumon és mind azt jelezték, hogy alapon hangos, alulfeszelve tűrhető. Mindenki jobban járna ha csak bólogatnál kommentelés helyett ha ennyire egyetértesz valamiben...
-
HSM
félisten
válasz
fsb1000 #33006 üzenetére
Nem a minőséggel van a baj, egyszerűen túl pici az a hűtőfelület, amit rátettek. Namármost ugye elemi hőtan, hogy ha kicsi a hőleadó felület, akkor sokkal több levegő kell adott hűtőteljesítményhez. A bibi csak az, hogy sok levegőt csak hangosan tudsz átmozgatni a hűtésen.
(Ha csak bujtatott szarkazmus volt, akkor bocsi.
)
-
HSM
félisten
válasz
fsb1000 #32987 üzenetére
Én megoldanám, ha ilyen gondom lenne.
3 csavar fogja, felülről hozzáférhető, simán cserélhető. Igen sanszosnak tartom, hogy kevésbé súlyos esetekben egy kis csapágyzsír a csúszócsapágyba már meg is oldaná a problémát, bár ez a gari miatt problémás lehet, legrosszabb esetben tennék rá másik ventit.
Biztos lehet vadászni hozzá újat, vagy donort olcsón.
De ha jól rémlik, ezek a firstd ventik simán szétpattinthatók a zsírozáshoz, valamelyik topicba mintha valaki csinálta volna, csak nem akadtam még rá.... (A 7970-emen ahogy írtam, minimálisan ráz, gondoltam rá, hogy bezsírozom, nehogy később rosszabbodjon.)
Jó kártyákat gyárt az Asus, általában bejönnek, de a 7900 DC2 kártyáik pont nem nyerték el a tetszésem, bár papíron azokban egy normálisabb minőségű, elvileg everflow venti van, ahogy a 7800-aikon is.
-
DEV_NULL
őstag
válasz
fsb1000 #32987 üzenetére
MSI TF hűtésekkel sincs gond ilyen téren, talán annyi hogy hangosabb valamivel az ASUSnál és ugye volt egy széria amin meghülyült a vezérlés de az inkább vga bios gond. Maga a hűtő f*sza.
Mondom ezt úgy, hogy az én kártyámon kontakthibás volt a ventik csatlakozója és cseréltetnem kellett egyből...
-
HSM
félisten
válasz
fsb1000 #32982 üzenetére
Én más szakra járok egyetemre, nálunk nincs szilárdságtan.
De én is mondok neked valamit. Ha nem ráz a venti, nincs ami keltse a rezonanciát, és meg van a dolog oldva.
Ha viszont gagyi a venti, és elkezd halódni a csapágy, akkor lehet akármilyen kemény a puding, könnyen elkezdhet rezonálni. Az én véleményem szerint, de javíts ki, ha nem így lenne.
Ilyen szempontból talán valami rugalmas gumi borítás lenne a jó alternatíva (ha már a normális minőségű tartós venti nem opció), az elnyeli a rezgést, nem felerősíti. -
HSM
félisten
válasz
fsb1000 #32979 üzenetére
Megkérdezhetem egyébként, hogy volt-e már neked az említett kártyából, vagy csak a szokásos észosztást folytatod?
A Sapphire 7970-emen lévő műanyagtető abszolút nromális minőségű műanyagból van, a 7870XT is az volt. Nem 1mm meg hasonlók, nem azért rezonál, akinek csinálja, hanem a csapágyas venti miatt, ami elég durva rázást tud produkálni.
Lesd meg magad: [link] Eléggé látszik, hogy nem 1mm-es gagyi fröccsöntött vacak anyag.Azért azt ne felejtsük el, hogy funkciójában ez egy légterelő műanyag, illetve ventillátorvédő. Nem kell edzett acélból lennie, hogy megfelelően elláthassa a feladatát.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
fsb1000 #32892 üzenetére
igen, én is olvasom a fórumot. de arra, hogy valaki a fórumon leír valamit felnagyítva, nem úgy kell reagálni, hogy 4 fórumtopikba leraksz pár megkérdőjelezhető tartalmú hozzászólást. amik tartalmáról Te is tudod, hogy nem feltétlenül stimmelnek. akik kevésbé vannak bent a témában azokat ilyennel félre lehet vezetni.
-
katt777
félisten
válasz
fsb1000 #32881 üzenetére
Gigabyte-ra gondolsz? Nem éppen a gagyi alkatrészekről ismertek, nV kártyáimon pl. sosem jött elő a TDR hiba, amely minden más gyártmányú VGA-nál őrületbe kergette a tulajokat, még a nevesebbeknél is. Ennyire szarok lennének AMD-fronton?
Még nincs is 2 éves a HD78-sorozat, nem? Vagy így elröpült az idő?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ASRock Radeon Challenger Pro RX 6700 XT 12GB OC Videokártya
- 3 hónapos Sapphire NITRO+ AMD Radeon RX 7900 XTX Vapor-X 24GB, még 33 hónap garanciával
- Eladó ASUS Phoenix GTX 1660 OC 6GB (PH-GTX1660-O6G)
- ASUS Dual RTX 4070 SUPER EVO OC Edition 12GB - AQUA garancia 2027.12.19.
- Csere-Beszámítás! Sapphire Pure RX 7700XT 12GB GDDR6 Videokártya! Bemutató Darab!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Gamer Laptop, Gamer Monitor és Konzol Felvásárlás Magas Áron, Gyorsan és Egyszerűen!
- Bomba ár! Dell Latitude 5500 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Csere-Beszámítás! Olcsó Számítógép PC Játékra! R5 1500X / RX 570 8GB / 16GB DDR4 / 250SSD + 2TB HDD
- SZÜNETMENTES TÁPOK
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest