- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Milyen okostelefont vegyek?
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- iPhone topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pancsermeste
őstag
válasz
katt777 #51647 üzenetére
Persze, hogy emlékszem! Pl. ATT-ban sokat segítettél anno!
Egy megoldatlan problémám volt, melynek megoldására (akkor) nem jöttünk rá, már-már User errornak tűnt a dolog...
Gép indításakor automatikusan induló ATT gyakran nem ismerte fel a 3D-t. Kilépve, újraindítva a progit OK volt. 1 évembe tellett, mire rájöttem, hogy az asztali háttérképként beállított gif animáció 'hülyítette' meg. (mert XP-n még volt ilyen lehetőség, Win7 már nem eszik gif képet háttérként.)
-
Pancsermeste
őstag
válasz
katt777 #51629 üzenetére
"Ha tapasztalatról akarnék beszélni, kezdhetném a HT/Primo/Spektrum/C64 számítógépekkel.
"
VGA-ról volt szó, nem pedig VIC Chip-ről!Amúgy akkor nagyjából egy korosztály lehetünk, mert én is ezekkel kezdtem!
"Ha visszaolvasol, éppen tegnap írtam, hogy semmi nem jelzi, miszerint kizárólag problémákról lehet írni a topikban."
Akkor meg nem értem, mi a gondod? Én nem "valakinek a problémájára" mondtam azt, hogy nálam minden rendben, hanem azoknak szólt, akik csak a problémákról olvasnak, és így tévesen azt hihetik, hogy ezek a hibák törvényszerűen előjönnek mindenkinél. Én átlag felhasználónak tartom magam, nem cserélgetem havonta a Driver-eket, nem "veszek" megjelenés előtti virágboltos játékokat. Igaz nem is tesztelgetek állandóan, ha van időm, leülök és játszok. A 'nagy név' játékokat veszem csak meg, miután kicsit lejjebb megy az áruk, ha kell, frissítem hozzá a Driver-t, és minden OK!"Hsz-t persze lehet gyűjteni releváns információ nélkül is."
Ez így van! Ám, mégse vagyok 'félisten', pedig nem ma kezdtem a fórumozást!Béke veled!
-
Pancsermeste
őstag
válasz
katt777 #51624 üzenetére
Nem "benyögés" volt, csupán személyes vélemény! Sajnálom, ha ez neked nem tetszik, én viszont úgy gondolom, hogy a problémázók mellett, az elégedett felhasználók is leírhatják a tapasztalataikat. Márpedig van bőven tapasztalatom: S3 Savage4, Geforce 2 MX400 és 6600GT-n kívül, csak AMD/ATI kártyáim voltak.
-
Pancsermeste
őstag
válasz
Raidon #51143 üzenetére
Az alsó csoportos szerviz átadás/átvételi papírt nem igazán értem. Két számtek bolt egymásnak adta át a VGA-t? Nagyker a kiskernek?
Mindenesetre ezen nincs semmi, sőt, azt írja, hogy az esetleges károsodás rögzítésének a hiánya még nem zárja ki az átvételkori meglétét. Vagyis, ha ők nem tapasztaltak semmilyen szemmel látható károsodást az átadáskor, az még nem jelenti azt, hogy valóban nincs rajta semmilyen károsodás, magyarul nem vállalnak felelősséget azért, hogy a kártya az átvételkor valóban sérülés mentes volt. Nesze semmi...
A felső szakvélemény szintén nem a kártya teljes körű kivizsgálásáról szól, hanem csak arról, hogy a meghibásodás nem villámcsapás következménye. Utána meg odaírják, hogy a készülék üzemképes!?? Akkor meg milyen meghibásodásról beszélnek?
Nos, tehát ez a két papír nagyjából semmit sem ér, mert egyik se jelenti ki, hogy a kártyán nincs semmilyen szemmel látható alkatrész vagy PCB sérülés. Ellenben az Asus RMA papíron ott van a fizikai sérülés. Az ASUS tuti nem fog adni cserekártyát. A bolt ahol vetted esetleg cserélheti, ha ragaszkodsz hozzá, hogy azt a sérülést márpedig nem te okoztad. És ha az olyan volt az átadáskor, akkor miért nem vették észre! (mondjuk a hűtő alatt nem egyszerű..) -
Pancsermeste
őstag
válasz
Raidon #51095 üzenetére
És ezen hol van az, hogy "nem tortent kulso behatas hanem tulfesz...."?
Ezen csak az van, hogy alkatrész/PCB sérült, kívül esik a garancián, javíthatatlan. (vagyis amit a fotón is láthatunk)
Mondjuk, ha tényleg csak ez lenne a hiba oka, akkor meg lehetne fusizni (fólia patkolás), de ők ilyet nem fognak csinálni. -
Pancsermeste
őstag
válasz
Raidon #51091 üzenetére
Nem a lábhoz képest van elcsúszva a fólia, hanem a panel síkjától van felemelkedve (rajta a lábbal), mint egy rongyszőnyeg, amibe belerúgtak és felgyűrődött. Csak a vége ér le, és szinte derékszögben meghajlott.
A megvilágítás miatt van az a sötét árnyék alatta, hiszen, ha a fólia síkban feküdne a panelen, akkor szinte nem is lenne árnyéka, pont úgy nézne ki, mint a felső tranyó kivezetésénél.
OK, lehet ez nálam már "szakmai ártalom", hogy könnyen felismerem az ilyen hibákat, hiszen ezzel foglalkozom nap-mint nap, szóval nekem ez egyértelmű.
És nem okoskodni akartam, csak hogy tisztában legyél a helyzettel. Remélem gyorsan és "olcsón" megoldódik a probléma. -
Pancsermeste
őstag
válasz
Steve198310 #51086 üzenetére
Most nehogy azt mondjátok már, hogy tényleg nem látjátok, hogy fel van gyűrődve a fólia!??
Kicsit világosítottam a képen. Teljesen egyértelmű! Bár ez szegény Raidon helyzetén nem javít, és nem is fogja tudni bebizonyítani, hogy ezt a sérülést nem ő okozta, hanem már így kapta meg a kártyát.
Mi is visszaszoktuk utasítani az olyan reklamációkat, ahol mechanikai sérülés látható, de a panelt már beépítették, ill. ha RMA-ban jön vissza ilyen javításra, akkor az fizetős javítás lesz a kedves Vevőnek.
-
Pancsermeste
őstag
válasz
belinho #51075 üzenetére
Ez az alaplapos példa pont nem volt jó, mert itt egyértelműen látszik, hogy valami zárlat miatt az áram szétégette a vezetőpályát. A hő hatására egy darabon a lakk is leolvadt róla.
Raidon képén pedig egyértelmű a külső mechanikus behatás okozta fólia felválás, mind a 3 kivezetésnél meg van emelkedve a PAD, különösen a kollektor kivezetésnél, de az emitternél is jól látható.
Ezek a tranyók kb. 200mA-t bírnak csúcsban, így csúnyán szétégett volna az alkatrész teste is egy esetleges zárlat miatt. -
Pancsermeste
őstag
Régebbi kártyáknál onnan tudtad, hogy hol a RAM órajel vége, hogy elkezdett szemetelni. A mostani modern kártyáknál már olyan fejlett a hibajavítás, hogy nem igen látsz hibát a grafikában ha túlhúzod a memória órajelet, és csak teszteknél a csökkenő pontszám mutatja meg, ha már hibázik... (ettől függetlenül lehet, hogy az 1650MHz még stabil, de érdemes megnézni kicsit csökkentve az órajelet)
-
Pancsermeste
őstag
válasz
Alister71 #44863 üzenetére
Olyan nem nagyon van még, hogy LED monitor... az OLED még nem igazán elterjedt.
A jelenlegi monitorod sem LED monitor, hanem LED háttérvilágítással szerelt TFT monitor.(#44866) Steve198310: Én max. annyi összefüggést látok, hogy abban az időben, amikor még a hidegkatódos CCFL cső háttérvilágítást alkalmaztak, akkor még ritka volt a Full HD, és így az alacsonyabb felbontásnál jobban kijött az MSAA hatása.
-
Pancsermeste
őstag
válasz
Steve198310 #44497 üzenetére
Ismerősnél próbáltam Asus 270X DC2 Top karit, és sikerült ugyan úgy kiakasztani nála is! (asus M597 evo lapban)
Csak halkan súúgom!! :-)
-
Pancsermeste
őstag
válasz
Steve198310 #44490 üzenetére
Én fehérvári vagyok, de sajnos nekem is csak egy gyengus 4 fázisos lapom van, nem túl erős PSU-val... meg aztán én bármilyen lapban, bármelyik 270X VGA-t képes vagyok Steve-féle hiba állapotba hozni!
-
Pancsermeste
őstag
Nah, én kipróbáltam ezt a mantlit, azonos helyen egy helyben állva hozott +2 FPS-t DX-hez képest, viszont hatalmas laggokat akciónál... Lehet, hogy még nagyon nem stabil a driver, vagy nálam van valami gubanc, de ez így játszhatatlan.
-
Pancsermeste
őstag
válasz
Steve198310 #44191 üzenetére
Már a Vapor is szórja a villámokat?
Tudom, nem igazán vigasztal, de ez tuti, hogy VGAhibaprobléma, mert ugye az enyém is csinálta ezt bizonyos körülmények között, valamint egy ismerős VGA-ját is teszteltem a módszeremmel és azt is sikeresen "kiakasztottam"! -
Pancsermeste
őstag
válasz
Steve198310 #42884 üzenetére
Nálam sincs azóta, igaz nem is csesztetem... ha nagyon akarom, ki tudom akasztani, de "normál használat" mellett semmi baja. Win7 64bit. 13.12.
-
Pancsermeste
őstag
válasz
Steve198310 #42879 üzenetére
Na igen, pedig az lenne a logikus, hogy ha alap órajelen alacsonyabb fesszel is stabil, akkor biztosan jól is tuningolható de azt már tapasztalhattuk sokszor, hogy a jobb AsicQ inkább csak a min. fesz szempontjából érdekes, tuningolhatóság szempontjából viszont nem biztos. (és ezt azonos felépítésű VGA-ra értem -mert ugye pl. egy gyenge tápos VGA-nál eleve nem fog úgy teljesíteni, mint egy izmosabbra tervezettnél)
Sehol semmi villámlás még?
-
Pancsermeste
őstag
Ahh, vagy úúgy!
Akkor párszor flesselgetted a kártyát, ha a leírt értékeket végigpróbálgattad...
Nekem még nem volt kedvem/türelmem hozzá, de ez lesz nálam is, mert alapfeszen nem nagyon megy többet, feszt pedig nem akarok emelni, így én is inkább csökkentem a feszt, ameddig stabil. -
Pancsermeste
őstag
Üdv,
nekem is ilyen van.
Szerintem nem sok az 1,225V. Lehet elketyegne alacsonyabb feszen is, de ugye a gyártónak biztosra kell mennie, mivel nincs két egyforma GPU...
A Dual-X-es 270X-ek kb. ennyit tudnak órajelben. Egyrészt a nem túl erős 5 fázisos, hűtőborda nélküli VRM miatt, másrészt gyanítom, hogy a "jobb képességű" GPU-k a felsőbb kategóriás Sapphire kártyákra kerülnek (pl. ott csücsül Steve198310 kolléga új Vaporján)!Tehát, aki tuningolni akar, az vegyen inkább VaporX vagy Toxic-ot (ha már Sapphire), akinek elég az alap, annak ár/teljesítményben teljesen jó a Dual-X is, de ne csodálkozzon, és ne gagyizza le, mert nem megy a tuning vagy pár fokkal melegebb, hangosabb....
-
Pancsermeste
őstag
Bocsi... de ha szúrja, akkor miért írod le Te is??
No, akkor még egyszer utoljára (bár szerintem értjük egymást, csak az a bizonyos kifejezés használatán vitázunk)
A felfogásod alapján pl. egy 20W-os ellenállás minőségibb, mint egy 10W-os, ha jól értem??
Mert ez nem így van, amire Te gondolsz, az nem a minőséget, hanem az alkatrész egy bizonyos paraméterét jellemzi.
Gyártanak direkt 10W-os és 20W-osra tervezett ellenállásokat is, attól, hogy a 20W-os nagyobb teljesítményű, magasabb hőt tud eldisszipálni, attól még nem minőségibb!
Vagy pl. "minőséginek" nevezett gyártók is gyártanak "minőségi" 85 fokra hitelesített elkókat, és attól, hogy vannak magasabb hőmérsékletre tervezett kondik is, attól ezek még semmivel se kevésbé minőségik!
Az egyszerűen arra a hőmérsékletre van tervezve! Az, hogy pl. egyes PSU gyártók beépítik a forró hűtőborda mellé az olcsóbb 85 fokos elkót, ahova az nem megfelelő, mert oda mondjuk 105 fokost illene tenni, az maximum a PSU gyártót minősíti, de semmiképp se nem direkt azt jelenti, hogy nem minőségi alkatrészt használt!
Persze előfordulhat, hogy PSU gyártó nem azt az alkatrészt kapja, amit megrendelt (az alkatrész specifikációi alapján), mert mondjuk egy-két paraméter kívül esik a specifikált tolerancián. Nos, ezek valóban nem nevezhetők minőségi alkatrészek, de sajnos még a megbízható alkatrész gyártók termékeiben is előfordulnak ilyen sorozatok. És ezt sajnos tapasztalatból tudom, mert nap mint nap ezzel foglalkozom... -
Pancsermeste
őstag
A tápos példáddal én teljesen egyetértek, de én nem erről írtam, bár lehet nem fogalmaztam eléggé érthetően!
Én a minőség fogalmát feszegettem... gyakran elhangzik a "minőségi alkatrész" kifelyezés. Sajnos ennek így semmi értelme, mert a minőség viszonylagos! Ha egy alkatrész specifikációja alapján kimagaslóan jó paraméterekkel rendelkezik, attól még ugyan úgy lesz szórása a paraméter értékeknek (nincs két egyforma alkatrész), de a tervezésnél ezeket a magasabb szintű értékeket veszik számításba, így ugyan úgy lehetnek a specifikációs értékekből kilógó alkatrészek. Megbízhatóság szempontjából egy olcsóbb, kevésbé jó paraméterekkel rendelkező anyag is lehet "minőséginek" tekinthető, ha az hozza a gyártói specifikációkban garantált paraméter értékeket. - remélem ez így már érthető.
-
Pancsermeste
őstag
válasz
Dany007 #42212 üzenetére
Ezért mondtam, hogy a minőség viszonylagos!
A mai felfogásban a minőség fogalmába már az ár is beépül, mert hiszen a megbízhatóság mellett szoros összefüggésben van a kimeneti kívánalommal!Én mindig törekedtem a legjobb ár/értékű alkatrészek beszerzésére, és ez ezentúl is így lesz, mert még soha nem csalódtam a legagyizott márkákban sem! (giga, asrock, és most végül is a Sapphire VGA is megérte az árát)
Ha nem számítana a pénz, akkor persze nekem is valami ASUS lapban ASUS Geforce VGA dolgozna SLI-ben I7 procival.(#42214) BogyóBP:
- pont ezt mondtam én is!
Mondjuk azért abban az esetben a VGA gyártó is tehet a meghibásodásról, ha egy adott pozícióban nem a megfelelő specifikációjú alkatrészt használja, tehát ha pl. az adott alkatrész nagyobb igénybevételnek van kitéve, mint amit az alkatrész gyártó garantál, hogy huzamos ideig elviseli azt. -
Pancsermeste
őstag
válasz
Dany007 #42202 üzenetére
Itt a topikban is a Sapphire nyerne, de a PH!-n kívüli világban viszont biztosan! (esetleg még a Giga)
Azért egy PH! tag jó eséllyel nem vesz pl. mercury tápot, és VGA téren is általában többet áldoz a minőségre, mint egy átlag user.
Bár az is igaz, hogy a minőség is nagyon relatív... egy Codegen táp is elketyeghet 10 évig hiba mentesen, ami a vevőjét teljesen elégedetté teszi, hiszen a pénzéért megkapta a kívánt minőséget, míg egy FSP is bekaksizhat pár nap használat után, amivel a vevője nem lesz túl elégedett...Egy VGA gyártó sem engedheti meg magának, hogy eleve hibás alkatrészt építsen be. A tűrésekkel ill. a biztonsági túlméretezésekkel persze lehet játszani a megbízhatósági határig... azonban mégis inkább alkatrész gyártási széria hibák okozzák a legtöbb gondot a megbízhatóság terén, amibe viszont bármely márkás VGA gyártó belefuthat (és igen, globalizált világunkban minden VGA gyártó szinte ugyan azon néhány nagy alkatrész gyártótól szerzi be az alkatrészeit... legalábbis a passzív alkatrészeket tekintve) és nem biztos, hogy a minőség ellenőrzésük során fény derül rá.
-
Pancsermeste
őstag
válasz
Grave_444 #42187 üzenetére
Amit írtam, a töltéskor a video és hang akadozás. Állítólag menüben is előfordul, meg főleg multiban...
Nálam csak a töltéskor akadozik egy-egy pillanatra, ami nem lenne gáz, de előfordult, hogy befagy. Ha megnézel egy-két youtube-os videót, azokon is látszik, meg tele van a net a Ghost freezing témával. De ennek mondjuk nem hinném, hogy sok köze lenne a VGA-hoz vagy a driver-éhez... a játék lett elcseszve... bár lehet azóta már javították is.(#42198) rígel : Nem duma... éppen ma beszélgettünk munkahelyen, hogy kinek mit tojt a nyuszi karácsonyra, és kiderült, hogy 2 kollégám is ugyan olyan Sapphire Dual-X kártyát vett, mint én, ami nem véletlen... azért az ár elég lényeges szempont a döntésben.
Mondjuk egyik se panaszkodott rá, azt mondják remekül működnek. -
Pancsermeste
őstag
válasz
BogyóBP #42182 üzenetére
A töltésre gondolok... szaggat, akadozik közben, a hang is beakad néha, de a legrosszabb, hogy kb. minden 10. töltésnél befagy. (nem a gép, csak a játék) Nálam egyébként pont ilyen befagyás alkalmával lépett a Steve-féle hiba állapotba, csak akkor ugye erre nem is gondoltam, nem tudtam, hogy ettől van a hiba.
-
Pancsermeste
őstag
válasz
ALONSO11 #42077 üzenetére
És még egy érv a sima 270 mellett (személyes vélemény):
Ugyan az a GPU, mint az "X"-eseknél, tehát nem butított, max. esetleg válogatott "gyengébb" GPU. A "butítás" igazából csak a VRM-ben és a bemeneti táp áramkörben van (sokan mondták, hogy ezért kevésbé tuningolható), azonban a 150W így is elegendő az "X"-es órajelek eléréséhez.
Ha viszont az olcsóbb kategóriás "X"-es kártyákat nézzük, akkor azok sem biztos, hogy nagyobb tuning potenciállal rendelkeznek, hiába az erősebb táp áramkör! Pl. Sapphire Dual-X 270X - ezek úgy néz ki, semmivel se tudnak többet tuningban, mint a sima 270-ek. (valószínűleg a jobb GPU-k a Vapor és Toxic változatokba kerültek... vacilláltam is, hogy inkább egy sima kis Giga 270-et veszek, kijött volna 5K-val olcsóbban)
Persze aki nem tuningol, annak teljesen jó lehet az olcsóbb kategóriás "X"-es is reális áron!
Aki viszont tuningolni akar, annak mélyen a zsebbe kell nyúlnia, mert a jobb fajta tuningosabb 270X bizony jóval drágább is. -
Pancsermeste
őstag
Nah gyerekek, kezdem megérteni a Steve-féle Sapphire R9 270X hibajelenség okait... biztosat persze nem mondhatok, mert nem értek hozzá, de van egy sejtésem.
Nos, ami a lényeg, hogy akkor jön a hiba, amikor a GPU crashing-el valamilyen okból. Ez lehet simán játék vagy driver hiba miatt, de történhet alulfeszelés vagy csak az adott órajelhez kevés GPU fesz hatására, ami a lényeg, hogy ekkor a GPU vagy annak bizonyos egységei lekapcsolnak, de sajnos a hardver alaphelyzetbe állításkor nem kapcsol minden vissza, így a hiba egészen addig marad, míg a gépet újra nem indítom.
Nálam pl. minden játék fut rendesen, minden probléma nélkül, kivéve az elég félresikerült optimalizációjú CoD Ghost, aminél monitorozás + tálcára lerakás kiakaszthatja a GPU-t (erre sokan panaszkodnak)
Nos, ilyenkor talán a geometrizáló/tessellation egység lekapcsol, és nem kapcsol vissza? - azért gondolok erre, mert csak az erősen tesszellált játékoknál jelentkezik a hiba.
Igazából ez nem olyan vészes, mert simán kijátszottam a single részt hiba nélkül, és más játékoknál sem jelentkezett semmi hiba, csak ennél az egy játéknál jelentkezett az említett okok miatt, de egy átlag user-nél ez nem valószínű, hogy bekövetkezik... mert "csak játszik", nem kíváncsiskodik!
Talán ezért sincs még nagy visszhangja a hibának... Mondjuk arra kíváncsi lennék, hogy ez csak a Dual-x-es Sapphire vagy más kártya is produkálja, és hogy BIOS szinten javítható-e, vagy hardveresen van valami elszúrva? -
Pancsermeste
őstag
Ma szét játszottam a fejem, és sehol semmi hiba jelenség!
Boldogságos új évet mindenkinek!
-
Pancsermeste
őstag
válasz
#77081088 #41622 üzenetére
Ha igaz a teória (persze eddig csak feltételezés) akkor ez nem szoftveres probléma, hanem olyan hardveres, ami biz. szoftver/ek használatával jön elő, vagy legalábbis jobban igénybe veszi a kártyát, így előbb kijöhet a hiba. Simán lehet, hogy javítható BIOS módosítással... ha végre foglalkoznak majd Sapphire-éknál a problémával.
GPU-Z nálam sem ír VRAM hőmérsékletet, de ez az összes sapphire-nál így van.(#41625) z0l1ka: Nálad sincs VRAM hőmérséklet!
-
Pancsermeste
őstag
válasz
#77081088 #41620 üzenetére
Akkor lehet mégse olyan hülyeség, hogy a monitorozás közrejátszik a hiba előállásában!
Ha ugyan az a hibánk, akkor szerintem nálad se szűnik meg a hiba addig, míg újra nem indítod a gépet (ha jól rémlik, Steve198310 is megerősítette ezt)! Tehát, ha előállt a hiba, és kilépsz az AB-ből, akkor simán lehet, hogy jelentkezik a hiba, hiába nem fut már az AB!
Úgy próbáld, hogy indítsd újra a gépet, és el se indítsd az AB-t, hogy úgy jelentkezik-e. Én jelenleg ezt tesztelem, nem indítok monitorozó progit, és eddig minden OK! -
Pancsermeste
őstag
válasz
#77081088 #41615 üzenetére
Azt tapasztaltad, hogy ha éppen jelentkezik a hiba, akkor mindaddig megmarad, míg újra nem indítod a gépet? És ha előjött, akkor már minden játékban jelentkezik? (legalábbis ahol erős tesszelláció van).
Lehet hülyeség - de egyelőre igazolódni látszik-, hogy nálam akkor jött elő a hiba, amikor PlayClaw-al monitoroztam (+ment a GPU-Z is). Azóta direkt nem használom a progit, csak Fraps-al íratom ki az FPS-t. (de ennek ugye semmi köze a hardveres monitorozáshoz, míg az előbbi és a GPU-Z folyamatosan kommunikál a kártyával) -
Pancsermeste
őstag
válasz
#77081088 #41600 üzenetére
Azért egyáltalán nem biztos, hogy Steve198310 fórumtárs VGA-ja halálának köze van a "Steve féle" villámós hiba jelenség okához. Lehet, hogy ettől teljesen független okok miatt nem ad most képet. Persze a lényeget tekintve ez majdnem mindegy is, ha nem kapunk rá megoldást, akkor így is-úgy is RMA lesz....
Nekem most azt válaszolták, hogy akkor készítsem elő a számlát, és küldjem vissza az eladónak! Szóval akár tudnak a problémáról, akár nem, a lényeg, hogy kb. semmi segítségnyújtásra nem lehet számítani a supportól. (az is lehet, hogy jórészt nem is hozzáértőket alkalmaznak, csak tudjon jól angolul és minden helyzetre találja meg a megfelelő kikopizandó szöveget)
-
Pancsermeste
őstag
válasz
BogyóBP #41595 üzenetére
Nem e-mail, hanem csak a Sapphire Global Support Ticket System-be írtam, itt folyik ez a magas szintű konzultáció!
Lehet az AMD-nek kellene írni, talán többre mennék?
-
Pancsermeste
őstag
válasz
Steve198310 #41552 üzenetére
Nekem ezt válaszolták:
"Dear Sir:
Please check below steps,
1. Clear your motherboard CMOS first and update your motherboard chipset driver and BIOS to the latest version. Please note this.
2. Make sure the Windows OS you are using was up to date with all patches released from Microsoft.
3. Remove all you previous card drivers (Nvidia or ATI drivers)
4. Install v13.12 beta driver
http://support.amd.com/en-us/download
5. Check your power supply,500W at least.
6. Update game patch as well."
Most ezzel a copy-paste válasszal mire megyek!??
Most magyarázzam, hogy driver szinten mindent megpróbáltam, és hogy bár 450W-os tápom van, de az teljesen rendben van ehhez a konfighoz??(#41592) miresz: Ez idáig nekem se volt még egy hardveremmel se probléma, sőt driver-ekkel sem.
-
Pancsermeste
őstag
válasz
belinho #41524 üzenetére
Én nem azon lepődtem meg, hogy nem megy végig 60FPS full beállítással, hanem csak azon, hogy hiába veszek le mindent low-ra, akkor sem javul jelentősen, sincs meg a 60 FPS ezeken a problémás részeken! Tehát nem a VGA és nem is a proci limit miatt, valami várakozhat valamire... talán az nV féle PhysX-re vár, hogy az majd jól kiszámolja a témát... de arra nálam várhat!
-
Pancsermeste
őstag
válasz
belinho #41521 üzenetére
Az a baj vele, hogy nincs optimális beállítás, mert olyan nagy az FPS ingadozás. Ha mindent full-ra állítok, akkor a játék 80%-ban elfut 60 FPS-en (VSinc), de néha durván lecsökken 50FPS vagy az alá, és vannak részek, ahol teljesen mindegy milyen grafikai beállítást használsz, akkor is beesik 50FPS alá, és ennek nem a CPU limit az oka.
-
Pancsermeste
őstag
válasz
DokiBaxxi #41434 üzenetére
Na nem azért, de legelőször én is csak azt vettem észre, hogy a távcső optikája beszürkült, aztán később, mintha be is lenne töredezve, még később a karom és a fegyver textúra elkezdett maszatolódni, és csak ezután jöttek a háromszögesedő villogások.
Maximumon van a tessellation? vagy Teraian detail vagy mi a szösz? Mert akkor jön ki leginkább!Ja és még valami!
Ha tényleg driver hiba, akkor ha újra indítod a géped, akkor is fogja csinálni ugyan azon a részen. Ha viszont újraindítás után nem csinálja, akkor.... -
Pancsermeste
őstag
válasz
DokiBaxxi #41312 üzenetére
Igen, nekem is Win7, viszont PCY-ból.
Igazából kijátszottam az összes játékot vele (hiba nélkül), amire év közben nem volt időm, úgyhogy most már akár mehetne is vissza gariba, de majd januárba, azért addig bírja még ki.
Mondjuk egyáltalán nem is biztos, hogy ez a hiba annak az előjele, hogy teljesen meghal a kártya. Lehet, hogy Steve sorstársamnak ettől a hibától független probléma miatt halt meg... -
Pancsermeste
őstag
válasz
Steve198310 #41292 üzenetére
Nem feltétlenül az erős munkától. Mint említettem, a Ghost pl. nem izzasztja meg.
Néztem most CrySis3-at, FarCry3-at és nem hibázik (pedig még nem indítottam újra a gépet) a VGA kihasználtság is 95-99% körül, mégis bírja.
Az nem lehetséges, hogy kellene a tessellációhoz a DX11.2?
Nálad milyen oprendszer van? -
Pancsermeste
őstag
válasz
bajzal #41289 üzenetére
Nem hőmérséklet, az biztos!
Viszont, az is biztosnak látszik, hogy erősen köze van a Tesselation-hoz, mert elindítottam a Metro L.-ot, és hibátlan volt, viszont abban ki volt kapcsolva a Tesselation, amint bekapcsoltam, jött is a hiba, kikapcsolva megszűnt!
No most van a Ccc-ben is olyan opció, hogy Tesselation ki, de arra nem reagált, ugyan úgy hibázott. -
Pancsermeste
őstag
A videon is látszik, hogy nem ment fel 60 fokig se, igaz nem is terheli a játék a VGA-t, mert a GPU használat se nagyon megy 80% fölé (a CPU használat is 30% körül mozog).
De próbáltam a ventit feltekertem 80%-ra, akkor se javult meg. Amikor pedig jó, akkor hiába fűtöm fel a GPU-t, akkor is jó marad. -
Pancsermeste
őstag
válasz
Steve198310 #41279 üzenetére
Jahh, csak én ezt a játékot egyszer már végigjátszottam hiba nélkül, most meg ugyan azokkal a beállításokkal elkezdi a hülyeségét.
Ha éppen rossz, akkor hiába veszek le mindent minimumra, hiába csökkentem az órajeleket, semmi se segít rajta.- csak gép újraindítás után "javul meg".
-
Pancsermeste
őstag
válasz
Steve198310 #41277 üzenetére
-
Pancsermeste
őstag
válasz
DokiBaxxi #41268 üzenetére
+(#41263) Womb:
A CoDGhost-ban jött elő, de már én sem tudom megint előidézni.
Viszont, amikor éppen "rossz volt", akkor másik játékban is csinálta. Pl. Shadow Warrior: -nagy kaki az a játék, de ez most lényegtelen, csak próbaként indítottam, és ott az egy kupacba lemészárolt szörnyecskék teste szórta a csíkokat. Ha másfelé néztem, akkor minden rendben volt, csupán a kis rohadékok rózsaszín bőröcskéjük hülyítette meg. - de most újraindítva a gépet, már nem csinálja ott se. -
Pancsermeste
őstag
Na gyerekek, nálam is előállt a "Steve féle" (mostantól hívjuk így!
) játék közbeni kép villogás a Sapphire R9 270X Dual-X-es kártyámnál!
Már nem tudom megmutatni, mert újraindítottam a gépet, azóta nem tudom reprodukálni!
Biztos, hogy ugyan az a hiba, nagyon jellegzetes...
Játékban max.-ra volt állítva a tesszaláció, amikor közepesre vettem, csökkent a hiba, mikor kikapcsoltam, akkor megszűnt, de ismét bekapcsolva újra előjött....Egy dolog számomra már teljesen biztos, hogy ez valami széria hiba... már csak azt lenne jó tudni, hogy mi okozza és hogyan orvosolható.
-
Pancsermeste
őstag
válasz
marquuard #41238 üzenetére
Lehet hülyeség (mert nem értek hozzá) de az nem lehet, hogy a játék nV kátya + PhysX-re van optimalizálva, és ilyenkor a VGA-nak kellene számolnia a fizikát, de azt ugye AMD nem tud, és gondolom a CPU-ra sem irányítja át a számolást, így vannak ilyen FPS droppok. Én úgy vettem észre, hogy nem a részletes grafikánál, hanem inkább a nagyobb csatajeleneteknél vannak ezek a lassulások... de a procit akkor se izzasztja meg.
proci985: SSD-n kipróbálom még, bár nem hinném, hogy megoldaná, mert valóban az a jelenség, hogy egy irányba elnézve felgyorsul, a csatatér irányában meg lelassul, és mindezt csak körbeforgással, nem haladok előre. Sőt, van hogy pl. fal mögötti részen már megy a banzaj, amit még nem látok, de a gép már számolja a jelenetet...és belassul...
-
Pancsermeste
őstag
válasz
marquuard #41221 üzenetére
Ez játék hibája, optimalizálatlan!
90%-ban megy szépen 60 FPS fölött, de nálam is vannak részek, ahol beesik 40 FPS-re.
Igaz, csak 4 magot használ, de azokat se használja ki teljesen, tehát nincs CPU limit.
Ami a gáz, hogy a VGA is csak malmozik, hiába állítok mindent fullra. -
Pancsermeste
őstag
válasz
#77081088 #41108 üzenetére
De amit Bogyó linkelt videót, azon is látható ugyan ez a hiba.
-
Pancsermeste
őstag
Hohóóó! Ezmijez??
Ott a bal felső sarokban a felírat körül vannak ilyen felvillanó becsíkozódások.
[link] [link] [link] [link] [link]
Ez most normális, vagy nekem is kezd behalni a kártyám?
Aki tudja, megnézné nekem CoDGhost-ban, hogy neki is ilyen, vagy csak nekem? - valahogy idáig nem vettem észre, csak most, hogy minden kis villanást, villogást éberen figyelek. -
Pancsermeste
őstag
válasz
Dany007 #41050 üzenetére
Hát, az egyedi meghibásodások gyártónkénti arányát talán a nagyobb szervizek/boltok tudnák megmondani, de igazából nem is ezzel van a baj, mert mindegyikből bele lehet nyúlni... ami lényegesebb, az a széria hiba, mert sajnos mire kiderül, addigra nagyon sokan bevásárolnak a hibás darabokból.
Most a Sapphire valóban elszúrhatott valamit az R9 270X kártyáknál, és sajnos ez valószínűleg széria hiba lesz.... amiben most kivételesen én is érintett lehetek... talán én leszek a következő áldozat!
Mondjuk nem olyan nagy tragédia, csak még januárig húzza ki! -
Pancsermeste
őstag
Jajj, már gyerekek, mijeza negatív hozzáállás? Nézzétek pozitívan!
Szerintem meg gigát, asus-t, msi-t, sapphire-t, xfx-et érdemes venni, mert ez mind szuper, mert nekem mindegyik volt, és egyik se romlott el!Alaplapból meg jó még az Asrock, Abit is!
Mondjuk az az igazság, hogy nekem még soha egyetlen egy hardverem se romlott el, így nem is tudok negatívan hozzáállni! -
Pancsermeste
őstag
válasz
Steve198310 #41012 üzenetére
Rendben, de egy 25 fokos szobában neked se lenne 25 fokos a GPU?
-
Pancsermeste
őstag
-
Pancsermeste
őstag
válasz
Steve198310 #40947 üzenetére
Na, azt azért remélem, hogy nem széria hiba...
mert akkor az én kártyám lesz a következő... bár eddig nálam semmi hiba.
ASUS venti téméhoz: Hogy lehet egyáltalán 75-85%-os venti fordulatot elérni? (manuálisan vezérelve??) AZ én Dual-X-em messze nem a legjobb hűtő, de 50% fölé nem megy, általában 40%-on pörög (bár így is hangos!
)
-
Pancsermeste
őstag
válasz
tboy93 #40779 üzenetére
És ez így nézne ki 8 magos FX-el.
A VGA ugyan az.Azért az jól látszik, hogy a graphics score azonos, tehát "kihajtja a procid", az más kérdés, hogy a proci pontszám és a fizika kevesebb...
-
Pancsermeste
őstag
-
Pancsermeste
őstag
válasz
Dany007 #40739 üzenetére
És hogy még jobban megnyugodj, az én Sapphire 270X-emmel sincs semmi baj, legalábbis képhibákat illetően.
Elvileg nekem is ugyan az van, mint tboy93-nak, de azért én a hangjával nem nagyon vagyok kibékülve! Alapon OK, de terhelve 40-50%-os ventivel nekem már hangos! A Giga Windforce hűtés a 6850-esemen alig volt hallható, ez legalább 3x hangosabb. A Vapornak szerintem jobb a hűtése, mint ez a Dual-X.
Viszont ami még csalódás nekem, hogy azért választottam az "X"-es verziót a simával szemben, mert állítólag ezek jobban húzhatók a dupla tápcsati és jobb VRM miatt, de az a helyzet, hogy alig lehet a GPU órajelet emelni, így inkább nem is piszkálom, marad a gyárin. Ennyit szerintem a sima 270-esek is tudnak egy tápcsatival is. -
Pancsermeste
őstag
válasz
tboy93 #40670 üzenetére
Akkor kb. ugyan az, mint nálam. Én egyből GPU 1150MHz-el indítottam, de nem volt stabil, így nem is kísérleteztem többet, mert ebből min. 50MHz-et illik visszavenni, ami ugye csak 1100MHz, ez alig több, mint a gyári OC.
Mivel feszt semmiképp nem akarok emelni, így marad a gyári beállításokon.(#40671) rígel : Neked milyen is a sima 270-esed?
Kicsit bánom már, hogy nem a Giga 270-est vettem BF4-el, 8K-val olcsóbban, valószínűleg tudta volna az is ezt a teljesítményt, és a hűtője sem hiszem, hogy hangosabb lenne..... -
Pancsermeste
őstag
válasz
katt777 #40601 üzenetére
Hmmm.. ez is érdekes... nekem szerencsére soha nem pakolta fel a telepítő a CCC-t. Egyszerűen kiveszem a pipát előle, és nem reklamál érte. Most, hogy ráfanyalodtam, újra elindítottam a telepítőt ami érzékelte is, hogy az még nincs telepítve, így automatikusan bepipálta, így szépen fel is rakta.
Köszi, megtaláltam a profilkészítőt, csak nem volt világos, hogyan működik, főleg, hogy az először próbált digitális síkképernyőnél lévő színprofilt valamiért nem tudja kezelni, hiába mentettem el, de az asztalkezelésnél lévő színkezelésnél létrehozott profilt már igen.
Na, ez így már használható... azért kár, hogy nem lehet folyamatosan állítani.
Lehet visszateszem az ATT-t is, és ha a hardveres beállításokat nem is használom, a színkezelés része talán még működhet?? -
Pancsermeste
őstag
válasz
katt777 #40577 üzenetére
Igen, arra még emlékszem, hogy nem kedveled a CCC-t... mint ahogy én se nem, soha nem is használtam!
Az a baj, hogy ha a 2D alap beállításhoz állítom be a monitor fényerejét, akkor általában játékokban sötétebb a kép, amit persze lehet állítani játék menüből is, de néha ez kevés, mert pl. most BF4-ben max.-on van a gamma, de egy picit így is sötét (+ néha az optimális beállítás esetén is vannak sötétebb részek) ezért jó lenne, ha tudnék "menet közben" állítani a fényerőn.
ATT-ben gyorsbillhez volt rendelve 2 színprofil is, valamint folyamatos fényerő, kontraszt, gamma, telítettség állítás, ill. egy "alaphelyzetbe állító". - valami hasonló progi nem létezik?
Természetesen a monitoron is tudok ráadni fényerőt, de az olyan gagyi megoldás mindig a távszabi után nyúlni..
CCC-ben mint említettem, csak video lejátszáshoz tudok gyorsbillentyűt rendelni, pedig ha tényleg nem lehet, akkor én törlöm... kell az nekem egyáltalán valamire? -
Pancsermeste
őstag
Milyen progival tudnám gyorsbillentyű beállítással játék közben állítani a fényerőt?
A régi kártyámhoz ATT-t használtam, viszont fájó szívvel, de ettől a jó kis progitól el kellett búcsúznom, most kénytelen vagyok CCC-t használni. Ebben csak videóhoz találtam ilyen beállítási lehetőséget... vagy vak vagyok....De látom itt van katt777 mester is... valami ötlet számomra?
-
Pancsermeste
őstag
No megérkezett végre a Sapphire R9 270X OC Dual-X kártyám.
Első benyomások alapján nem rossz-nem rossz... de (érzésre) kicsit többet vártam tőle teljesítmény terén a 6850-hez képest.
Idle 20%-on pörög a venti, aminek zaját a tápom ventije elnyom, szóval nem igen hallom, szerintem teljesen rendbe van, és így 32 fokos a cucc.
Load viszont már elég hangos, főleg, ha nem kapcsolom be a V-Sync-et és 100+ FPS-el rohangál. Ekkor ~50%-on pörög a venti, így max hőmérsékletet eddig 65 fokot láttam, de átlag 55-60 fok inkább.
A hűtőt képek alapján erősebbnek gondoltam, már súlyra is lehet érezni, hogy eléggé kispórolták belőle a "vasat"! A 6850-esem 2 ventis Windforce hűtés sokkal nehezebb volt ennél.Egyelőre nem raktam fel új drivert, még a 6850-hez használt 13.11_BetaV9.2-t vette használatba, és nem reklamált, hogy gondja lenne vele, én magam se vettem észre semmi villogást vagy flickering jelenséget.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- AKCIÓ! ASRock H310CM i3 9100F 8GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD GTX 1060 3GB AeroCool Strike-X 500W
- AKCIÓ! VALVE INDEX virtuális valóság szemüveg garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook E754 - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" HD I HDMI I W10 I Garancia!
- Csere-Beszámítás! Intel Core I5 14600K Processzor!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest