- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Yettel topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- HMD Skyline - jó szerelés
- Google Pixel topik
- Apple Watch
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
nomad138
tag
válasz
tailor74 #47669 üzenetére
Sajnos nincs! A legerősebb egy GTX 660 198 bit. Ennél erősebbet nem tudnék szerezni és még így sem biztos hogy ezt is megtudnám-e szerezni. Amúgy az R9 270 előtt egy HD7870 2Gb volt és javíthatatlan hibával is vitte a játékot amíg le nem fagyott a gép ULTRAN 2xMSAA-ba
-
nomad138
tag
válasz
tailor74 #47601 üzenetére
Igen ezt írja ki és át ment 2.0-ra amikor elindítottam a kis tesztet. Köszönöm. Ma újra telepítettem a Win 7-et és a 14.3 beta ment fel rá. Ha továbbra is csinálja akkor biztos hogy CPU limites a dolog? Mert lenne egy vevő a processzoromra és akkor vennék egy kicsit erősebbet az FX6300-at. Érdemes cserélni vagy az sem oldaná meg?
-
nomad138
tag
válasz
tailor74 #47571 üzenetére
Heló! Véletlen a laggos kurva UEFI miatt az 1.30 helyett az 1.40-et flash-elte..... Utána nem indult el mert kiírja hogy hiányzik valami Mboot izé. Megpróbáltam vissza frissíteni 1.3 nem segített. Utána végig frissítettem 1.70 ami a tető és nem indul.... Gondolom kuka lett a lap nem? SEGÍTSÉG mert ha a fos kártyám miatt elhalálozott a lapom ketté töröm ezt a szart....
-
nomad138
tag
válasz
tailor74 #47558 üzenetére
Az alaplapom nem engedi 3,8Ghz fölé mert előjön a kék képernyő! A képernyő alján számol valamit valami memória dolgot aztán újraindul. Ez a proci nem fog 3,8Ghz fölé menni sajnos pedig jó lenne. A sima 270-hez elég volt ezzel mi lehet a baj? Asrock 990FX Extreme 3 ez a lapom
-
katt777
félisten
válasz
tailor74 #47424 üzenetére
Mindenkinek van olyan.
Vagy elhitted, hogy pont és csak te kaptál?
EnterR: HwInfo-val lehet, RivaTuner OSD meg kiteszi, ha jól rémlik.
csucsbicep: A Sapphire HD4870-em 3 hónapig volt garban, végül a gyárból cserélték, mert a nagyker egyszerűen nem akarta, és minden marhaságot kitaláltak. közben a bolt 2 hónap múlva már hozott nekem egy másikat. És ezt a kártyát helyben vettem, nem netről rendeltem.
-
Gabrikovics
aktív tag
-
Flashget
félisten
válasz
tailor74 #44514 üzenetére
Gondolkodtam ezen a kártyán is, de akkora böhöm jószág, hogy nálam úgy férne be a CM HAF912 házba, ha kiveszem a HDD tartó középső részét (04:50-nél)amit nem akarnék, mert akkor a HDD-k is kikerülnének.
-
zodo
nagyúr
válasz
tailor74 #44514 üzenetére
Ok. Nem tudom de majd csak kiderül.
Más:
Msi 270x esetében mit kell vagy nem kell és hol beállítani hogy ne csak 1080 Mhz tekerjen játékok alatt.
Ha már itt tartunk akkor a 5800k procim sem megy 4,2 Ghz-en (Turbo frequency) csak az alap 3,8 Ghz-en.Valami energiagazdálkodás beállításnak van ehhez köze vagy ?
Szerk:
(#44517) gF
Nekem nem mindegy az tuti. Nyilván sokaknak a kártya mérete a legfőbb szempont, nekem speciel a hűtés milyensége. Eddig zafir kártyáim voltak de csak a low kategóriából (azaz egy táp csatis) így elegendő volt az egy de nagy lapátos kiadások közül választanom. Később volt hogy MSI 5770 Hawk-ban láttam meg a remek hűtést, most visszatértem ehhez a gyártóhoz.
Máskülönben a piros-fehér-fekete a kedvenc színösszeállításom és innen nézve már már maga a megtestesül álom a jelenlegi kártyám.
Viccet félre téve, nekem tényleg nem mindegy hogy néz ki de persze nem a színe ami végett vásárlásra adom a fejem.(#44522) jeni
Dany007 ötletelt majd megmondja mi a díj.
-
Dany007
veterán
válasz
tailor74 #44506 üzenetére
Ja mondom én is meglepődtem.
Intel vs Intel. Nem szép dolog. : )
A topik meg megy, mindenkinek frankó a kártyája, ajánlani már lassan nem lehet egyik márkát se.Szal igazán nincs miről beszélni.
Kéne valami versenyt csinálni... 3Dmark11 graphic score verseny. Vagy ki tudja tovább húzni egy GPU-z screenshot erejéig.
Vagy valami hasonlót.
Esetleg kártyaszépségversenyt. Aztán a GTX topikban szavazhatnának melyik a legszebb. -
Dany007
veterán
válasz
tailor74 #44324 üzenetére
Jah értem már... Hát igen.
Engem is elgondolkodtatott amiket írtál... Csak én nem akarok vesződni az egésszel.
Kéne egy i5 3470, valami Asus/msi alaplap + egy Gtx760. De úgy, hogy közben elviszik az 5800k-t az Asus deszkát meg a 270x-et is egyszerre.Persze ráfizetek x összeget.
Na de most az, hogy egyesével eladogassam, aztán vadásszak a neten jóáron cuccokat megint áh... Annyira nem rossz ez.
Eredeti ötlet az volt, hogy pár régebbi játékkal tudjak játszani normálisan. Ahhoz képest elvileg még C3 és BF4 is menni fog faszán, amiről anno nem is álmodtam.Más. Lehetséges olyan, hogy bizonyos effektek amik voltak Nv kártyán azok most nincsenek AMD-s kártyán? Olyan furcsa érzésem van most MW3-ban. Mintha anno MW2-ben több és szebb csillogás meg HDR effekt lett volna a játékban...
Mondjuk most felkurtam mindent Catalystban Tesszelációt meg anisot maxra stb.. így azért kicsit szebb. De még mindig mintha hiányozna a HDR nekem...
Szal elképzelhető az, hogy az NV-s kártya tudott olyan effekteket amiket most az AMD-s kártya nem tud? -
Dany007
veterán
válasz
tailor74 #44261 üzenetére
Az igen! Es mennyibe fog fajni a valtas? Vagy mennyiert ment el a proci meg deszka? Privatban persze ha olyan.
En is agyalok most ezen!
De biztos buko lesz...
A Mantle egy elso fecske. Kva nagy otlet! Regen meg kellett volna lepni. Ez a jovo, ez hozza el a konzol szintu optimalizaciot pcre! Majd, egyszer...
-
bombibmw
veterán
válasz
tailor74 #44244 üzenetére
Most nem tudom monitorozni PlayClaw-val.
A Single elején még ment,de most már nem.
Amikor még ment,akkor a bekapcsolásánál a menüben +10FPS,játék közben 10-15FPS volt a minimum,amit gyorsult.
Sajnos a game egy kalap xar lett megint az új patch miatt,pedig eddig semmi gondom nem volt.
Megcsinálhatnák már normálisan ezek a balfaxok. -
Apollo_21
addikt
válasz
tailor74 #42690 üzenetére
Akkor mind1 is
Nemtudtam h programhoz köthető "bug" ról van szó.. már túllépek a dolgon.
Félévente szánok 3-4napot a tesztekre meg bencsekre..volt vki aki a 270re vagy az xre írt pár napja h hát eredményekbe lemosta a 7870et..ezért teszteltem..azóta nemtudom hol van az illető, nem jegyeztem meg a nevet..de linkeltem eredményeket az enyémről...
De várom a teszt eredményeit.(#42691) asdxv: nem procit akartam vele tesztelni..csaka nemutánna járásomból adódóan, foggalmam sem volt h ez bármiféle "hiba" benne h be-be akad.
-
Dany007
veterán
válasz
tailor74 #42685 üzenetére
Okes. Majd jelzek ejjel.
Mire gondolsz? Bele tizedre ugyanazok az eredmenyeink. Sot valamiert a maxfps em tobb picivel.@ bombibmw:
Neked a gyari bios van fent? Azt latom h a driver ua mint nekem. Vam flickering firefoxban? En meg nem tapasztaltam a gyari biossal sem, most az van fent
-
Dany007
veterán
válasz
tailor74 #42681 üzenetére
Tovabb tesztelni meg nem volt idom. De eddig komolyabb 3D jatek eseteben 2percnel tobbet nem birt fagyas nelkul.
Most hogy kollega javaslatara visszabb vettem a procit es adtam neki kis feszt pluszba 15-20perc utan se fagyott... de tobb idom nem volt.
Majd ejjel meg tovabb probalkozom.
Aztan ha minden okes emelem a procit es kap tobb feszt.
Lehet neked is ezert nem ment 4,2-4,4 fole, mert igp nelkul tobb fesz kell neki.
Orulnek ha nem kene wint ujrarakni mert nalam az kb 2 napos melo mire ujra ugy nez ki mint most... :/De ahogy latom az eredmenyeink heavenben megegyeznek szal a teljesitmennyel nincs gond szerintem.
-
Dany007
veterán
válasz
tailor74 #42088 üzenetére
Na ez most csak vicc volt ? : P
Ja remélem jó lesz. Most szedtem le drivert a gyártói oldalról. Azt írja, hogy tegyem fel a vga drivert és az új biost is hogy a flickering megszűnjön. De még tavalyi az update.
Na majd meglátjuk. Egyelőre fingom sincs hogyan kell biost flesshelni vga kártyán. Amúgy Asusnál is van dupla bios? -
törölt tag
válasz
tailor74 #41515 üzenetére
Sajnos ez pontosan az a jelenség amit korábban Steve198310 fórumtárs is jelzett,és neki "bele is döglött" a kártyája. Még soha nem volt problémám egy hardveremmel sem, nem vagyok jártas a gari ügyintézésben,és bonyolítja hogy B.Pesten van a bolt/raktár,ahonnan a kari vásárolva lett. Valaki tudna egy kis segítséget adni hogyan érdemes elkezdeni az ügyintézést,hogy "hatásos is legyen! Illetve van róla vidi, ezt hogy,milyen formában érdemes elküldeni nekik?
-
Dany007
veterán
válasz
tailor74 #40518 üzenetére
Oh az kvúl!
Köszönöm! Ennyi elég is lesz nekem!
Akkor választom valamelyik 270x verziót. Mindegy már az ártöbblet - egy szintig- és legalább gyárilag tuningolt 270-et kapok.Amiben még lesz elvileg egy kis tuning potenciál.
@rígel:
Na jó, akkor azért ennek még utána nézek én is.
igen, én is úgy tudom, hogy a sima 1 tápcsatis így komolyabb tuning felejtős. Ellenben az X-el. Oda kell a 2x6 pines csatlakozó. Így kaphat plusz "erőt".
Szerk.: Amúgy néztem én is specifikációt. Tényleg órajeleken kívül semmi különbség sincs. Lehet tényleg elég lenne. -
lowzor
veterán
válasz
tailor74 #29874 üzenetére
Az a hiba, hogy azt használod. Engem is jól megszopatott, mert azt hittem, hogy az alaplapom rossz, aztán le is cseréltem. Mikor az újjal sem volt jó, rájöttem, hogy az Afterburner bugos és töröltem a francba...Azóta hibátlan. Ugyanez volt a bajom, mint polgi803-nak.
-
PandaMonium
őstag
válasz
tailor74 #28857 üzenetére
Bocsi, nem akartam duplázni csak letelt a szerkesztési idő. :/
Örülök, hogy helyrejött, nagyon szép eredmény, főleg ennyi fesz mellett, majdnem az XT -m scoreját hozza (ami persze azért magasabb órajeleken pörög de magasabb feszültségen is). Hőfokokat esetleg tudsz írni? 24/7 így használod, vagy ez ilyen tuningos beállítás? -
PandaMonium
őstag
válasz
tailor74 #28823 üzenetére
Ezt igazából csak akkor tudom megmondani ha találok valahol eredményeket végre, mert őszintén szólva attól félek, hogy nem sikerült az AMD-nek erős 95W TDP-s procit csinálni. Persze ha csak hajszál különbség van az FX-8300 és az i5 3570k között akkor természetesen nem fogok platformot váltani (már csak azért sem mert most elég jó alaplapom van) de ha nem így van akkor igazából ha már váltok akkor inkább várok kicsit tovább, fizetek kicsit többet de nem 15% különbség lesz az az előző (azaz a mostani) és a következő proci között. A legnagyobb baj az, hogy hiába olvasom azt mindenhol, hogy már megjelent az FX-8300 sehol nem írnak róla benchmark eredményeket. Alap frekvenciája 3300MHz amíg a 8350-nek 4000MHz, ami már elég számottevő különbség, de ugye persze ez elég relatív, mert ha erősítettek a magonkénti teljesítményen akkor nem lesz nagy eltérés végül. Ezen az oldalon és még sok más helyen azt írják, hogy 2012. Dec. 19-én már megjelent, van is róla kicsomagolós videó youtube-on, de nem elég, hogy eredményeket és cikkeket sehol nem találni, még idehaza (sőt, külföldön Amazon-on és Newegg-en) sem kapható. Bezzeg az új 125W-os széria (gondolok itt a 6350-re és a 4350 -re) már elstartolt és kapható is mindenhol.
-
lowzor
veterán
válasz
tailor74 #28693 üzenetére
70 körül én biztos 7950-et vennék használtan. Annyiért ár-teljesítmény arányban tuti nincs jobb a piacon ebben a kategóriában. Az XT-nél sokkal jobb a fogyasztás/ teljesítmény mutatója. Meg ugye 3GB+384bit.
CF-et nem vennék, de ez csak az én véleményem. Lehet, hogy neked bejönne. -
lowzor
veterán
válasz
tailor74 #28688 üzenetére
Nekem volt 7850 CF, de nagyon nem jött be. Sok helyen rosszul skálázódott, meg számomra túl sok nyűg volt vele. De van, ki arra esküszik. Én inkább azt mondom, hogy 1 erősebb kártya, ha a mostani teljesítménye nem elég. A 670-et meg nem azért árulják ennyiért, mert néhányan el vannak ájulva tőle. A 660Ti-t is 85k-ér árulják, aztán 1 62k-s Tahiti LE hozza a teljesítményét...
-
lowzor
veterán
válasz
tailor74 #28686 üzenetére
alapórajelen lehet, hogy annyival, de tuninggal otthagyja, mint macskát sz@rni. Egy 1100-on lévő 7950 már 1 7970 ghz edition szintje felett van.
1200-on nálam így hasított: http://www.3dmark.com/3dm11/6113046 (Physics score azért kevés, mert alapórajelen volt a 3570K, meg gagyi a ramom).
Egy 670 még tuningolva is ennél 20-30%-al rosszabbat produkál.
-
->Raizen<-
veterán
válasz
tailor74 #28284 üzenetére
Mert egyeseknek megéri takarózni azzal hogy a tahiti le lehet kurva sokat fogyaszt de cserébe jól alul feszelik és 10%-al gyorsabb. Ez egy hibás chip lenne igazából amiben sok részegység le van tiltva. Raktárkiszórás...
Irjátok itt a 68 6x fokokat hát az annyira nem hű de olyan jó mikor az én kártyám full load 50 fok és keveset is eszik. Nem akarok én sem vitát kirobbantani csak leírtam a véleményemet.
Sajnálatos hogy az MSI is ennyire engedett a színvonalból.... Ami a sima 7870-es kártyákat illeti...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lenovo Thinkpad Tablet X1 Gen 3
- Bomba ár! Dell Latitude 7410 - i5-10GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Bomba ár! Dell Latitude 5430 - i7-1255U I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I NBD Garancia
- iPhone 16 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3096, 97% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest