- Fotók, videók mobillal
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- 175 fotó, amit a Vivo X300 és X300 Pro kameráival készítettem
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy S25 Edge - a tegnap határán
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
V.Dave
senior tag
válasz
katt777 #34227 üzenetére
A Zero Core az AMD VGA-energiatakarékossága, laptopban és CF-nél is a 2. kártyával működik csak (elég részletesen volt erről szó C. topicban, történetesen én is pont ezt kerestem, hiába). Tehát min. kell lennie egy elsődleges VGA-naké. A PC, illetve az alaplap energiatakarékos módja szintén lekapcsolja a VGA-t, csak az nem Zero Core. Vagy már az S3 Trio kártyám is tudta ezt a Zero Core-t.
Ezen "szakértői" hozzaszolasodbol csak az első mondatod első fele igaz, a többi marhaság.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
katt777 #34227 üzenetére
modern operációs rendszereknél el szokás osztani a terhelést a processzormagok között, pl energiatakarékossági okokból.
dolog ott szokott kibukni, hogy pl ha stabilan 45-55% körül mozog a terhelés, akkor csak a procimagok felét tudja terhelni a program, hiába oszlik el ez a terhelés a feladatkezelő szerint az összes mag között.
Hát az nem 1x előfordul, hogy 1 hardverre írnak meg egy másikat, egy másikon meg szarul fut, de ez megint nem hardveres limit.
ha az adott H hardveren fut Xel, kicserélve csak az adott H hardvert de minden mást megtartva pedig fut Yal, ahol Y>X, ott bizony az adott H hardver a limitáló.ablaknál pl a venti fordulatszám teljesen lényegtelen limitkeresés szempontjából.
(#34230) HSM : igen, erről van szó.
-
RMZ250
senior tag
válasz
katt777 #34227 üzenetére
A boot sorrenden kívül semmit nem szoktam állítani a biosban, az előző NV karimon soha nem állt le a venti.
Az oprendszer energia takarékos módja midig ki van kapcsolva tehát soha nem megy alvóba a gépem csak a monitort kapcsolja ki 10 perc tétlenség után.
Most akkó mi állíttya lé a ventiket -
HSM
félisten
válasz
katt777 #34227 üzenetére
"Mind a 4 szál dolgozott, mint az a linkelt képen is látható."
Persze, mert a windóz feladatütemező szétosztja a terhelést. Öreg vagyok már ilyennek bedőlni.
Ha rendesen menne minden mag, akkor nem ugorna le 100%-ról a GPU kihasználtság egy másodpercre sem, míg nem látsz 100% CPU-használatot.
De kipróbálhatod, meglesed egymagra engedélyezett prioritással a játékot, ha úgy látod egy magot maxra hajtva, adsz neki mégegy magot. Ha az is maxon megy, akkor két mag is megy. Adsz neki harmadikat, és akkor kiderül, van-e turpisság, és mekkora.
Új hozzászólás Aktív témák
- HP 200W töltők (19.5V 10.3A) kis kék, kerek, 4.5x3.0mm, 928429-002
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Mini 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3648, 96% Akkumulátor
- Xiaomi Redmi 12C 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iMac Pro 1.1 2017 Intel Xeon W2150B 64GB 1TB VEGA 64 16GB!!! 1 év garancia!
- LG 27UL550-W - 27" IPS / 3840x2160 4K / 60Hz 5ms / HDR10 / AMD FreeSync
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő