Hirdetés
- CES 2026: Makrókhoz is jó táplálkozáskövetőt jelentett be a Garmin
- CES 2026: Új autót mutatott be a Sony Honda Mobility
- CES 2026: Bemutatta a világ legkisebb aktív zajszűrős fülhallgatóját a JLab
- CES 2026: Látható gyűrődés nélküli hajlítható kijelzőt hozott a Samsung
- CES 2026: Alig nagyobb egy AirPods Pro tokjánál a Baseus 45 wattos power bankja
- Igazi csúcskészülék lett a Poco F7 Ultra
- MIUI / HyperOS topik
- One mobilszolgáltatások
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- CES 2026: Látható gyűrődés nélküli hajlítható kijelzőt hozott a Samsung
- Fotók, videók mobillal
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
lowzor
veterán
válasz
Speed®
üzenetére
Azért ezt sem jelenteném ki
Az enyém 1200-on 1,3V-on, +20 power limittel gyönyörű kékhalálokat dobált játékok alatt. De a pohár akkor telt be, mikor 1150-en is kifagyott. Megtanultam, hogy semmit nem szabad kijelenteni tuning terén biztosra már 1 kártyánál sem. Ha jó tuningot akar valaki mindenképp, akkor kiteszteltet kell venni használtan. Vagy még talán az MSI Hawk. Abból nem láttam még rossz tuningost. -
válasz
Speed®
üzenetére
Nem vagyok rá lusta.
Napokat töltöttem el a tuning, bios stb.. körül és tesztelgettem, hogy mi a vége.Az hogy FC3 16 helyett 18 fps-el menjen, Cry2-ben semmi, AC3-ban semmi, Hitmanben semmi - egyelőre ugyanis csak is csak ezeknél venném hasznát a tuningnak - nem segít a +30/40%, akkor meg minek tuningoljam?

+ 1-2000 pont a 3D markban nekem nem mond semmit.
Mindenesetre a HT dolgot megpróbálom azért

-
válasz
Speed®
üzenetére
beta8 van fent, 99%-on megy mindig a CPU, HT-t még nem próbáltam kikapcsolni.
darky@ fent a patch
seederking az érdekes lenne mert nekem minden játék úgy fut ahogyan kell és futott is eddig az életben, éppen ez az FC3 csinálna ilyen szarást?

Dealer95 Akkor nem vagyok egyedül, jó tudni hogy valakinek 5770-el is megy minden fullon , de nem csak az enyém megy ilyen szarul

asdxv - Én már a 7850-et sem tuningolom. Rájöttem hogy szinte semmi különbség a 860/1200 és +fesz 1150/1500 között.
Oké 3D mark, de ennyi... -
Petyyyyy
addikt
válasz
Speed®
üzenetére
A memóriabusz méretére egy kis elemzés...Logout cikk
-
BRIKLY
veterán
válasz
Speed®
üzenetére
Dirt3 megteszi?
Épp a 384bit miatt nem értem.ha annak kevés a 177.4GB/s , akkor ennek méginkább.(szerintem)
Az átlagon felüli eredményedre is rávert 700 pontot.

"dupla VRAMmal" ? Nekem is 2GB-os van.
Hát ezzel remélem hogy el.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
BRIKLY
veterán
válasz
Speed®
üzenetére
Hát sajnos BF3-ban is szépen mutatkozik a proci limit így 1000MHz-el is.ritkább a 99% gpu kihasználtság,mint a 80%.

Igen óvatos leszek,bár az 5850-et se a tuningal öltem meg,hanem a hülyeségem miatt,hogy mindent 60 fok alá akarok hűteni. Ilyen téren meg ehhez úgysem nyúlok,a GPU 50 fok körül van,a VRM hőfokot meg szerencsére nem jelzi ki.
Ezt mostanában csak addig fogom húzni,amíg bírja alapfeszen. Így is elég durva az 5850 után. 
Lehet,hogy itt-ott elveri a 480,de a fogyasztása...
-
-
-
tasakos
tag
Akkor a Ram neked is kb addig bírja, most a gpu végét tesztelem. Te mivel kisérletezted ki a 1250Mhz-t? Mivel érdemes izzasztani, hogy hamar kiderüljön mit bír? Én most heaven-el tesztelek éppen.. Pontosan nem garancia, hanem mivel távvásárlás volt, futárszolgálattal kaptam meg a karit így rám vonatkozik a 8 napos indok nélküli elállás.. Ezért gondolkodok, hogy kicserélem..
-
tasakos
tag
Igen,a GPUz nálam is nevetséges értékeket ír ki. Trixxel sem lehet nálam feszt emelni, egyedül AB-ben engedi, de lehet ott sem állítja... A ramok nekem +50mhz!!! től meghalnak, akkor driverösszeomlás vagy BSOD-t kapok...A gpu-t most nézem eddig 25 perc heaven alatt 1100Mhz-en bírja..de még ez nem tuti... hűha.. +50Mhz tuning... kemény..
Küldöm vissza pcx.be hétfőn., hátha kicserélik más karira, vagy egy ugyanilyenre.. mert ez így nem vmi fasza.. Neked megy 1.219v-on 1250-et? Mert az még a jobbik eset..
-
-
Winne
nagyúr
Ennyire számítottam, anno a 6870-et is hasonló helyzetben választottam, 78xx-nél már az 50-es nyert, sokkal több bennük a tuningpotenciál.

680 megvan persze, hangkártya buli miatt elsődlegesen, aztán meglátjuk mi lesz. Még csak tesztüzem van, számban kevesebbet hoz, mint a cf, de így befér az xfi és egy kártyás rendszerként jobban ki tudom hajtani. Amiről volt szó többször az jelen van, nevezetesen ez az új nVidia "platform" komolyabb számításokban bajba kerül, de hát ők így döntöttek, hosszú távon szerintem rosszul. A tervem az, hogy addig fogom tartani a 680-at, amíg jön a 8xxx ATi.

-
jozsi252
veterán
Nem húztuk semennyire sem a kártyát, teljesen alap órajelen megy. Amit linkeltem videót azt a hibát ismerősnél produkálta, nálam "csak" a sima képernyő elsötétedős jelenséget produkálta.
CJ3
Nálad mi lett végül a kártyával? Vitted gariztatni?
Illetve BSOD nálam nemvolt mert a Blue Screen view-ba nem hagyott nyomot maga után, szóval csak szimplán mintha a gépet kinyomtam volna, úgy villogott a készenléti led a monitoron.
-
Zirowe
nagyúr
Na ez az, meg azért én se szeretnék ennyi kábellal lenni.
Olvastam régebben, hogy egyedülálló módon az amd kártyáknál lehetséges a digitális hang továbbítása dvi csatlakozóval is, ez lehetséges a 7870 esetében is?
Ha igen, akkor hogy?
Gondolok itt egy dvi-hdmi kábeles megoldásra, hogy akkor a tvbe vagy az erősítőbe menjen majd a jel.
Amúgy 10méteren a játéknál semmi lag nem érzékelhető, de a 20astól már ódzkodnék.

Tomix24: köszi.
-
Alpachino
veterán
-
-
Winne
nagyúr
"Te, mint kereskedelemben dolgozó, mit szólnál hozzá, ha élelmes arcok kitalálnák, sorra kipróbálgatják a termékeidet, aztán ha talán 1x megtetszik nekik valami, meg is veszik? Mert erre lehetőséget ad ez a törvény és hát látod, magad is visszaélsz vele."
Ezzel van a bajom, hogy te meg ezt nem érted meg: Én NEM abból a célból vettem, hogy kipróbáljam és visszaküldjem, hanem azért vettem, mert szükségem volt rá és összespóroltam rá a pénzem, csak nem vált be arra a célra, amire szerettem volna használni. Az oka most úgy néz ki a proci igen, de nem is ez a lényeg.
-
Winne
nagyúr
Kitől is várnék mosolyt? Nincs rá szükségem, egy szolgáltatásért adtam pénzt, ami nem szolgáltatta azt, amiért én pénzt adtam ki, ezért a törvény által előírt módon visszaküldöm. Mint korábban írtam én is kereskedelemben dolgozom és szó nélkül visszavesszük ilyenkor a cuccot. Ez nem érdekekről szól. Ennyi az egész.

-
Winne
nagyúr
Nem kell indokot találnom és kamuznom sem kell. Visszakülödöm és kérem vissza az árát. Ennyi.
@(#7028) Speed(R): az etikáról ne beszéljünk ennél a cégnél főleg, de másnál sem, tudnék olyat mesélni, amitől lehet még te is pislognál csak, bármennyire is elvakult lehetsz ezzel kapcsoltban. Tudtommal még még mindig a bolt van a vásárlóért és nem fordítva. A bolt a vásárlóból és, efelett a törvény az törvény, nem keverünk bele etikát. A Kozma gyilkosait sem lógatták fel, pedig a magyarok 90% szerint megillette volna őket. A törvény az törvény.
-
lowzor
veterán
Nem kell agyalni. 8 napig indok nélkül visszaküldheti. Amúgy én sem értem, hogy miért mediumon tolja egy 7850 cf-el
Én még az MSAA-t is rátolnám multiba, ha lenne 1 olyanom.(#7023) kockaharcos:
Még 1 se. Régen a 6870-el is magasabb grafikán nyomtam, mint Medium és megvolt a kellő FPS.
7870 páros az minek?
De komolyan mondj valamit, aminek akkora teljesítmény kell. -
tthomasso
tag
Teljes mértékben egyetértek Veled a 7870-re történő váltással. Én ezt a múlt héten léptem meg, 7850-et elpasszoltam és pár perc múlva a 7870 a kezemben volt. Nem azért a pár fps-ért, hanem a tudatért cseréltem el, hogy ez is meg vagyon. Meg azért tegyük hozzá, hogy brutálisabb kari, és ez ugyan kis lépés az embernek, de nagy lépés az emberiségnek.
-
-
kockaharcos
senior tag
Ismerős ez az érzés, én most kicsit beszopattam magam, de sebaj, most már a végére érek lassan.
Tehát kedden eladtam a Gtx680 refet, vettem egy giga 7970 OC WF3-at, ami hiba volt.
Aztán ez most megy el a háztól, és jön egy 680 ismét, csak most egy lightning
bocsi az offért, de együttérzek Speed(R) úrral
-
csoty
aktív tag
Nekem 670/680 csak akkor lesz ha nyerek, venni nem fogok én ilyet

Én is totál megértem ezt az építgetek-szépítgetek szindrómát, bár én 480at azért cseréltem le, mert kicsit tényleg hangos, meg ez a kártya ennyiért verhetetlen volt. Megérte erre váltani ugyhiszem, később ugyis tervezek több monitort hajtani. DCU2 hűtés meg brutálisan jól néz ki. Na meg jól is hűt

-
lowzor
veterán
Én teljesen megértelek, mert én is kicsit ilyen vagyok, de én a helyedben most inkább kontrollálnám magam. Most 5 percig meglenne az a fasza érzés, hogy hú 7870 van a gépemben, nem 7850, aztán el is múlna az újdonság varázsa. De kidobtál egy rakat pénzt az ablakon. Én a helyedben várnék még, aztán később egy olyan cuccra cserélnék, aminek tényleg van értelme.
Amúgy még annyi különbség sem lenne, mert a 7870 memóriáját 1300-on tudnád csak használni.
És 49k-ér nem is biztos, hogy megveszik, mivel 53k újonnan az iponban. -
fury71
aktív tag
Ellenben ha azon oldalról közelíted meg a dolgot, hogy hobby, és szerzek vele pár jó órát magamnak, ill. jobb érzés lesz ránézni a gépre, amit nem csak a hatékony hűtés, de a dizájn jegyében is építgetek-szépítgetek, máris felülbírálódik csomó ellenérv. Ezt van aki érti, van aki nem..ne ítélj, hogy ne ítéltess

Ecsém, te király vagy.

Nagyon szépen megfogalmaztál egy olyan dolgot, ami egyesek számára érthetetlen, megfoghatatlan és csak a techőrültek, hobbysták éreznek, tudnak magukénak vallani.
Sokan nem értik, minek kell egyre jobb,nagyobb, szebb dolgot venni a jól működő másik helyett ami még nem is olcsó vagy bukik az ember rajta, de meg kell venni! Azért mert kell mert, úgy érzem ha megveszem: jobb érzés lesz ránézni a gépre
Köszi hogy ezt megosztottad velünk, mert én is pont így érzek. -
BigestEGOist
csendes tag
-
lowzor
veterán
Azt jelenti, hogy hülyeséget csinálsz
Szinte semmi teljesítmény növekedés nem lesz. A 7870-et valszeg kb 1200mhz-ig fogod tudni húzni és úgy kb 5-7%-al lesz jobb. Haveromnak is van 7870-e és nagyon elhanyagolható a különbség az enyémhez képest. Az ilyen értelmetlen cseréket soha nem értettem. -
Alpachino
veterán
Valahogy én is így vagyok ezzel, még egy jó ízűt nem játszottam a 7870-el, csak tesztelgetem, meg csodálkozom, hogy több az FPS-em mint eddig volt...
de ez valami megszállottság lehet nálam is, mert az ASUS DC2 6950/70 2GB után egyáltalán nem indokolta volna semmi a cserét....csak az újdonság varázsa, ami elragadott,....? csak, hogy költőiesen fogalmazzam meg, ezt az egyébként ésszerűtlen dolgot....

Ja ! és piszkosul jól néz ki a kari a nyitott moddingolt házamban...ez sem mindegy

-
Winne
nagyúr
Na pontosan ezt láttam több helyen több hozzászólásban. Amire nekem és a legtöbbünknek egy vga kell, az a játék, tehát ott számít igazán, de gondolom az a faktor még mindig szerepelni fog, hogy melyik gyártó fogja tolni a pénzt adott játékok fejlesztéséhez, aszerint fog alakulni, hogy melyik játék melyik kártyával megy jobban. Aztán lehet, hogy ez marhaság.
-
Zirowe
nagyúr
Ezzel teljesen egyetértek, ha annyiért rendelted, annyit kell érte fizetni, ne várd el olcsóbban.
Amivel baromira nem értek egyet, hogy nem egy webshop megjátszotta már azt, hogy a rendelés leadás után, amikor beérkezett a termék közölték velem, hogy ez bizony drágább lesz, ha nem tetszik, ne vegyem át.
Konkrétan ezek a webshopok teljesen kizárták a veszteségeket, amiket normális esetben viselniük kellene, és az egész magyarországi webshoposdi oda süllyedt le, hogy pár surmó (tisztelet a kivételnek!) alapít egy céget, kirak egy árlistát, aztán ha jön rendelés akkor mennek a nagykerbe rendelni.
Ritka már az olyan, hogy van saját raktára, pl: ipon.
-
miresz
veterán
Én sem csípem a fankodást,úgyhogy szerintem is hagyjuk. Én most is tudom milyen a kompromisszummentesség,és nem kell hozzá intel
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
OFF vége.
(#6479) Joco175 : Ahogy Speed(R) kolléga is írta ha nem kér sok feszt,és tudod hűteni,akkor hadd szóljon neki a 3,8Ghz. A 7850 is meg fogja hálálni.
-
-
seederking
őstag
Átlagot próbáltam írni,(amit "nyugott szívvel" 24/7-ben bárki használna)nem a plafont!Ami tudom egyes esetekben lehet több is.
Mert szerintem egy tuning kedvelő is tisztában van vele,hogy hosszú távon nem biztos,hogy kifizetődő ha ekkora húzásnak tesz ki egy vga-t.
De persze lehet ezt másként is kezelni,a határokat feszegetve és a "következményeket" semmibe véve.
Itt inkább a fesz-emelésre gondolok nem az órajelre. -
Dark KillerX
addikt
Én is furcsállom,hogy a magas Vid ellenére,ennyire anit-tunigos,de nem baj!Egyébként alapfeszen 1100Mhz-nél vége!
Ahogy nézem 1200Mhz-hez neked is kell bőven adni a karinak feszt,de viszont az szép eredmény,hogy 1,1V-on 1Ghz-en megy,ami mellett ráadásul passzív hűtéssel kívánod majd használni ,de sztem a gyári hűtés is bőven csendes!
Alpachino Milyen órajeleken mentek a karik,egyébként az eredmények még köszönő viszonyban sincsenek egymással!
-
-
Hát ez nem egészen így van! akkor mivel magyarázod azt hogy mielőtt vettem az X660 tápomat előtte egy CM Silent Pro M500 as táp volt (az sem egy régi darab) és azzal ciripelt még az akkori Ref HD5850 em (amin ugye nincs egy deka tekercs sem mivel dig PWM je van) ahogy bekerült a X660 azonnal megszűnt a cicergés és a VGA cicergett mert másik VGA val nem ciripelt!

-
sakal83
addikt
Lehet, hogy az újabb játékokban már jelentkezik az előny, sőt biztos is, mert nekem is tetszik a teljesítménye, de tartom magam, hogy túlárazott, főleg egy húzható 5850-hez képest. Egy 50-55k reális érte. Egy 10% körüli eltérés nem a világ. Én is veszek egyet két, három hónap múlva, bár nekem a hd7870 tetszetősebb, ha lehet húzni az egekig

Nekem a hd5850-ről a csere a hd6950@70-re 3k-ba fájt, azért is érte meg.
Miért, mi történt?
-
sakal83
addikt
Most a pár nap alatti tapasztalatomat írom le:
A HD5850-nél, ami 900/1250-en ment a HD7850 (1150/1350) 35-50%-al volt jobb játéktól függően. Bizony érezhető volt a változás.
És itt jön az érdekesség egy hd6950@6970 bizony ugyanazt a teljesítményt hozza, mint a húzott hd7850, ami meglepett. Ehhez mérten egy kicsit sokallom a hd7850 árát. Bár mondjuk halk, és keveset eszik.
Bizony kell már a 2 gb memo, aki nem hiszi próbálja ki.
-
DanielXXXV
nagyúr
7770 és a 7850 közti űrt majd a 7830 vagy a 7790 fogja kitölteni, ez a gigás 7850, így nem opció, még, ha olyan jó hűtésű lenne az a kártya..
Én nem látom értelmét kockáztatni, még akkor sem, ha ténylegesen bírja is, de ez én vagyok.
MOD: Az én gánywardom még 820-at sem ment alapfeszen és 840-845 volt a vége, de ott már megsült feszelve.
-
odorgg
addikt
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Renault, Dacia topik
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Nyaralás topik
- Horgász topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Xbox Series X|S
- További aktív témák...
- Apple iPhone 15Pro 128GB Kártyafüggetlen 1év Garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 14 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3240
- HIBÁTLAN iPhone 12 mini 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3303
- 2db Samsung Galaxy A6 32GB (Kijelző törött)
- Apple iPhone 14 Pro max 256GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Az enyém 1200-on 1,3V-on, +20 power limittel gyönyörű kékhalálokat dobált játékok alatt. De a pohár akkor telt be, mikor 1150-en is kifagyott. Megtanultam, hogy semmit nem szabad kijelenteni tuning terén biztosra már 1 kártyánál sem. Ha jó tuningot akar valaki mindenképp, akkor kiteszteltet kell venni használtan. Vagy még talán az MSI Hawk. Abból nem láttam még rossz tuningost.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)