- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- One mobilszolgáltatások
- A Samsung bemutatta az Exynos 2500-at
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Google Pixel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Inv1sus
addikt
válasz
csucsbicep #13050 üzenetére
Az lesz. De szerintem nem csak ennyiben áll a hiba. Folyamatosan, bizonyos időközönként kifagy a játék és kapok egy kék képernyőt. Úgyhogy nagyon örülök ennek az új gépnek, csak legalább a régi egyszer nem fagyott ki soha.
-
Inv1sus
addikt
válasz
csucsbicep #13046 üzenetére
Üresjáratban hangoskodik, szóval pont akkor, amikor halk minden és dolgoznék nyugiba. Folyamatosan erősödik, és ha játszok egy-két órát, akkor megint halk lesz. De egy idő után megint zörögni kezd...
Most így elküldeném nekik, akkor az ilyet hogy tesztelnék le?
-
Inv1sus
addikt
Egyre hangosabb a rohadt VGA-m.
A PCX-nél mennyi az esély, hogy ki tudom cseréltetni egy olyanra, ami nem készít ki idegileg? -
Inv1sus
addikt
válasz
kisza25 #8742 üzenetére
Kezdem utálni a kártyám.
Tegnap a ventilátor zörgését próbáltam megszüntetni. Trixx-szel beállítottam, hogy alapból pörögjön egy kicsit gyorsabban, hát egy idő után nem azon is elkezdett kerregni?
PCX-nél vettem a kártyát. Szerintetek kicserélik gariba, ha ilyen bajaim vannak, hogy hangos a ventilátor vagy hogy sziszeg a kártya magas fps-nél?
-
Inv1sus
addikt
Most leteszteltem a kártyám a régi tuning beállításokkal, és a furmarkot is kibírta meg a Heaven becnhmarkot is kétszer, maximum bellításokkal. Továbbá tegnap is játszottam egy másik játékkal, a deadlight-tal és semmi gond nem volt.
Viszont dota 2-ben a memóriát 50mhz-el lentebb véve is kifagy a kártya. -
Inv1sus
addikt
Mennyi voltot lehet ráadni a kártyára, amit még biztos kibír? most ráadtam +10%, az sok vagy kevés? 1210mV
-
Inv1sus
addikt
Lehet nem az AMD drivereket kellene követnem, hanem inkább a Sapphire oldaláról letölteni. Ott csak 12.8-as van meg egy 12.9 beta
-
Inv1sus
addikt
Létezik az, hogy egy új driver miatt nem tudom ennyire futtatni a kártyát a régi tuninggal?
1160 - 1440 volt, most 1120 -1390 de még mindig nem stabil. /7850-es kártya/
-
Inv1sus
addikt
Valamivel lehet csökkenteni a videokártya zaját? Most próbáltam ecsettel kitakarítgatni, talán valamivel halkabb lett, de igazából nem volt poros. Olyan hangja van, mint amikor a merevlemez kerreg.
Ej mindig a videókártyák kezdenek el hangoskodni és ezt nagyon gyűlölöm.
Ezen ráadásul kettő ventilátor is van.
-
Inv1sus
addikt
Jó ez az új driver. Lentebb kell vennem a memória meg a gpu órajelét is, mert fagyogat én meg szívok multizás közbe.
-
Inv1sus
addikt
Most vissza akarom rakni a Win7-et, az lenne a kérdésem, hogy ti milyen drivert használtok? Az AMD oldaláról leszedhetőt vagy esetleg mást? béta drivereket érdemes leszedni?
-
Inv1sus
addikt
Sziasztok!
A gépemre felraktam WINDOWS 8-at és a legújabb drivert és tegnap játék közben kétszer is kék halált kaptam. Miután visszavettem a tuningot, már nem tapasztaltam ilyet. Esetleg valaki másnak volt valami hasonló tapasztalata? Mit kezdjek evvel?
-
Inv1sus
addikt
válasz
DroiDMester #3721 üzenetére
Hm, valahogy nem merem kipróbálni.
Most végre jól megy driver-esen és húzásilag is fagyi nélkül. 1140/1410 -
Inv1sus
addikt
válasz
synthattik #3637 üzenetére
Kipróbáltam úgy hogy alapértelmezett értékek és gpu órajele 1050-en. Lefagyott.
Most felrakom a régi drivert, ahol még minden jó volt, remélem megfixálja, mert így nem tudok dolgozni se normálisan.
-
Inv1sus
addikt
Nos... mióta csontra letöröltem az Ati drivert és felraktam azt, ami közvetlenül a Sapphire oldalán található, azóta nem jelentkezett ez a probléma.
A húzási tartományt nem oldottam fel még, mert egyelőre az alap overdrive-os húzási lehetőségekkel tesztelem: 1050/1450
-
Inv1sus
addikt
válasz
csucsbicep #3625 üzenetére
De eddig gond nélkül ment. Mióta felraktam a legújabb drivert, ezt csinálja. Lehet felrakom inkább Droidmester driververzióját, de azért vicc hogy egy új driver trágyább, mint egy régi.
-
Inv1sus
addikt
válasz
csucsbicep #3625 üzenetére
Igen. 1140/1450
-
Inv1sus
addikt
Na most felraktam a legújabb drivert és netezés közbe dob ki halványkék képernyőket (csíkok nélkül).
-
Inv1sus
addikt
Annyira jó hogy megint lefagyott. Mire visszamentem a játékba el is vesztettük a meccset. Kezdem utálni ezt a fos kártyát.
-
Inv1sus
addikt
Aj ez nem jó. Akkor így mégis honnan tudjam, hogy mi a jó kombináció.
A Gpu húzása mennyivel dob többet az fpseken mint a memóriáé ?
-
Inv1sus
addikt
Ha gpu fagy le, akkor újraindul a vga kártya és az operációs rendszert tovább tudod használni. Ha a memóriával van gond, akkor csíkos képernyő jelenik meg és semmire sem reagál.
A vga kártyám nem szokott újraindulni, kizárólag csak csíkos képernyők vannak.
-
Inv1sus
addikt
Megint lefagyott. 1400-on van a memória most.
Létezik hogy ilyen trágya lenne?
-
Inv1sus
addikt
válasz
csucsbicep #3554 üzenetére
Tudom. Ram hiba volt, mert csíkos képernyő jött elő és csak reset segített. Vicces, hogy pont a Dota 2 fekteti meg a kártyát.
-
Inv1sus
addikt
Jelenleg 1150/1410-nél tartok tuningolásban. Tegnap Dota 2 közben lefagyott a memória :/. Remélem most már ezt bírni fogja.
-
Inv1sus
addikt
Nálam is sípol, de nagyon halkan. Vertikális szinkron bekapcsolása megoldhatja a problémát.
(#3437) DroiDMester
Na akkor nem véletlenül van az, hogy élsimitással és 16-os antisitropy-val szinte semmi fps különbség nincs, mintha élsimitás nélkül nyomnám és 8x filterezéssel.Én nagyon megörültem ennek, mert eddig mindig kikapcsoltam az élsimítást a plusz fps-ek miatt. Most már gond nélkül nyomhatom 2x élsimítással.
-
Inv1sus
addikt
válasz
Peetyaa #3281 üzenetére
Ez volt a másik kedvencem, hogy ahol jó áron volt a kártya, ott épp nem volt. Akkor vegyék le FTW?!
De ha azt mondják, hogy ugyanannyiért fogják adni, mint ami ost kivan írva, akkor rendeld náluk, nagyon jó ár az érte. Csak reménykedj, hogy ez a bolt nem szűnik meg a garanciáztatási időn belül. (Előző full konfigomnál ez történt.)
-
Inv1sus
addikt
Az a legszebb az egészben, hogy az árakat sokkal gyorsabban növelik, mint csökkentik. Én is sokáig nézegettem, számolgattam, de végül már meguntam a banánt.
-
Inv1sus
addikt
Az miért van, hogy... Photoshop nyitva. Képernyő átmegy alvás módba... És amikor fel akarom ébreszteni, a videókártyám újraindul, a photoshop meg pörgeti a procit, amíg feladatkezelőben be nem zárom.
-
Inv1sus
addikt
Az normális, hogy az új konfigommal max beállítások mellett (advanced dof kikapcsolva, 4x aaa simitással) 45-55 fps-em van a Metro 2033-ban?
Én megmnodom öszintén, kicsit jobbra számítottam (szerettem volna
) egy ilyen konfiggal, mert 60 fps lenne a játszható számomra
-
Inv1sus
addikt
Na Metro 2033 alatt kétszer kifagyott a memória miatt. Ha másra nem, erre jó volt a játék...
1140/1420-nál tartok jelenleg.
-
Inv1sus
addikt
válasz
DroiDMester #3112 üzenetére
Az a gond, hogy nem valószínű, hogy egy új hűtő sokat segítene rajta, ha már eleve meleg levegőt fúj rá.
Gondolkoztam, hogy esetleg a házra teszek ventilátort, ami a vga alá fújja a levegőt, vagy még egyet a ház elejére, de szerintem nem sokat használna. -
Inv1sus
addikt
És hol mutatja a vga-m hőmérsékletét? Azt hiszem én ezért zavarodtam be, mert ezt nem találtam meg, holott GPU tesztről beszélünk, akkor miért a cpu-t mutatja?
DroiDMester: Fesz emelés mennyire melegíti a kártyát? Ha pl nekem 76 fokos ebbe dögmelegbe, akkor mennyi lehet húzás után?
-
Inv1sus
addikt
OCCT-t már egyszer letöltöttem, de nem tudtam rájönni, hogy hogy lehet veletesztelni a kártya stabilitását. Majd felrakom mégegyszer és kérek segítséget hozzá.
Egyébként 76 fokra hevült a kártyám ebbe a dögmelegbe furmark alatt, miközbe a cpu-t is stresszeltem. Féltetőtéri lakásunk van, nem tudom mit találjak ki, hogy ne legyen annyira meleg bent.
-
Inv1sus
addikt
-
Inv1sus
addikt
Én ezért kérdeztem, hogy nicns-e valami jobb benchmark Heavennél, mert nekem pl a hd videó lejátszása után indult újra a videókártyám, tehát a gpu órejelet 1160-ról majd lentebb kell tennem valamelyest. Csak nincs időm tesztelgetni, meg ahogy látom értelmes program sincs hozzá.
A 4830-osomhoz annak idején találtam egy programot, ami automatikusan fentebb állítgatta a kártyám órajeleit, amíg nem hibázott. Amint ez megtörtént visszaállította és tesztelte tovább. Ha hibázott még visszarakta eggyel.
Az a baj, hogy nem emlékszem már rá, mi volt a neve...
-
Inv1sus
addikt
Heavennél nincs valami jobb benchmark? Pl nemrég sima videónézésnél is újraindult a videókártyám.
-
Inv1sus
addikt
Az, hogy a vga mennyire húzható, az függ a rendszer memóriájától?
Mert úgy tűnik, hogy a rendszerem eddigi instabilitása egy rossz memóriás beállításnak volt köszönhető. -
Inv1sus
addikt
Operációs rendszerben is kifagyhat a kártya, ha nem stabil? Mit kellene érzékelnem? Mert mostanában azt csinálja a gépem, hogy csontra lefagy, nem lehet az egeret se mozgatni és néha a hang is befagy.
-
Inv1sus
addikt
Az én eredményem:
1160/1450
Min FPS: 37.6
Max FPS: 111.4
Scores: 1373Úgy tűnik, hogy ezt a húzást tudja gond nélkül lefuttatni. 1170-nél már restartol, 1460-nál a memória pedig kifagy.
Szerintetek ebben az esetben érdemes ezeken a beállításokon hagyni, vagy inkább maradjak a biztonságosabb 1150/1440-nél? -
Inv1sus
addikt
Holnap kipróbálom a régi konfigomban is a kártyát. Semmi esetre se szeretném így hagyni, számomra ez idegesítő. Még jó hogy kértem háztól-házig garanciát... Ja meg hogy van integrál vga a prociban.
-
Inv1sus
addikt
Arra lettem figyelmes, hogy hangot ad ki a kártyám, ha aktív módba lép (300Mhz / 150Mhz-ről felép a max órajelekig). Nálatok csinál ilyet a kártya?
-
Inv1sus
addikt
Én visszafogtam egy kicsikét, mert fagyogatott. Heaven benchmark-ot simán bírta, de a 3D Mark a tesztjeivel úgy megdolgozta, hogy már fagyogatott a gpu és a memória is. Nem kívánom a határokat feszegetni 10-20 Mhz-ért, hogy esetleg pont egy meccs közepén elszálljon a játék 3 óra használat után, úgyhogy most:
1160/1440
Stabilnak tűnik több teszt után is, valószínűleg ez marad.
-
Inv1sus
addikt
-
Inv1sus
addikt
Na igen. Gpu órejelénél hibaüzi, memóriánál fagyhalál.
A következő eredmények születtek:
Kártya:
Sapphire 7850 2GB DDR5 11200-00-20GGPU órajel: 1180 Mhz
Memória órajel: 1450 MhzMax hőmérséklet: 69 fok
Átlagos értékek körülbelül, nem?
Ja és nagyon szépen köszönöm a segítségeteket!
-
Inv1sus
addikt
válasz
csucsbicep #2705 üzenetére
Kipróbálom a heavent. Még annyit hadd kérdezzek: Honnan fogom tudni, hogy elértem a kártyám határait?
-
Inv1sus
addikt
válasz
csucsbicep #2702 üzenetére
Akarom azokon is, de régebbi kártyámnál voltak olyan programok, amik kijelezték, ha hibázott a kártya vagy fehér pontozott. Valami ilyet szeretnék megint.
-
Inv1sus
addikt
Milyen programmal lehet tesztelni a kártyát, hogy stabil-e?
Egyébként köszönöm DroiDMester a tippet! Asusban engedélyeztem, uninstalláltam a progit és most az CCC overdrive-ban állítgathatom.
-
Inv1sus
addikt
válasz
DroiDMester #2686 üzenetére
Szia!
Én most akarom letesztelni, hogy mit tud a kártyám alapfeszen. Tehát az asussal, ha feloldom a korlátokat, utána az overdriveban tudom módosítani, ha letörlöm a programot?
-
Inv1sus
addikt
Sziasztok!
Most kaptam meg az új gépemet egy 7850-es kártyával. Az lenne a kérdésem, hogy milyen programmal érdemes húzni a kártyát?
Ahogy észrevettem az Amd által szolgáltatott AMD overdrive-on felül is lehet járatni bizonyos kártyákat, tehát ezekszerint valamilyen más programokkal húzzák.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nintendo Switch
- Iqos cigaretta
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- PlayStation 5
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Amazon Kindle
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Xbox tulajok OFF topicja
- Goddess of Victory:Nikke
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Gamer számítógép Asus B150M i3 6100 16GB DDR4 240GB SSD GTX 1050 Ti 4GB Sharkoon 500W
- LG 27UL500-W - 27" IPS - 3840x2160 4K - 60Hz 5ms - HDR10 - AMD FreeSync - 300 Nits - sRGB 99%
- Samsung Galaxy S25 Ultra 1TB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Apple iPhone 13 Pro , 128GB , Kártyafüggetlen
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged