- Realme GT Master Edition - mestermunka
- Apple Watch
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Milyen okostelefont vegyek?
- Yettel topik
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Mobil flották
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
Új hozzászólás Aktív témák
-
turkishzoli
tag
válasz
bozont #56565 üzenetére
Asus r9 270x-dc2 top
Ház szellőzés jó, szoba nem meleg, Skyrim, Euro Truck 2, stb játékok
GPU-Z -vel néztem, volt már 93 is, de akkor a kafa gyárilag belőtt ventikkel, amik 8x fokig 20% on gurguláztak.
Paszta kilőve, garis még egyemmeg.....
Néztem az oldalon, ezért lett gyanús az én BIOS-om /015.044.000.005.000000/, másik kártyához írja /R9 280/ -
bozsoki93
csendes tag
válasz
bozont #56525 üzenetére
Kicsit félek, hogy azt mondják majd az én gépemben van a hiba. Bár most ennél a videókártyánál még a windows futtatása is problémát okoz, de az előzőknél csak játék és videózás közben jött elő a hiba. Nehezen tudom elképzelni, hogy a boltban nekiállnak játékokkal tesztelni.
Meglátjuk mi lesz, köszönöm a válaszokat!
-
-
vyce21
tag
válasz
bozont #55316 üzenetére
Nos igen, teljesen biztos, hogy ez a baj. Nem szereti az átalakítást.. Mert a kábel és a monitor is tökéletes. TV-n keresztül egyik játéknál sem csinálja, tökéletesen működik minden. Idővel beújítok egy új monitort.
Köszönöm mindenkinek a segítséget.
Még annyit, szerintetek melyik driver a legstabilabb ehhez a kártyához?
-
scar07
tag
-
szpal17
őstag
válasz
bozont #54508 üzenetére
Úgy látom nagyon nem hiszitek el, hogy ez egy létező dolog
Ugyanezekről a dolgokról beszélnek a fórumokban és ugyanilyen képeket linkelnek az emberek, hogy biztos ez a megoldás, de nem.
Olvastam olyat is, hogy valaki olyan alkalmazást keresett ami mozog a jobb alsó sarokban és így természetesen nem jön elő a hiba. Amennyiben beállítok 10 percre képernyőkímélőt akkor az elindul, de nem kapok fekete képernyőt, ha kikapcsolom, akkor igen.
-
szpal17
őstag
válasz
bozont #54503 üzenetére
Próbáltam már más energiagazdálkodási sémát és teljesítmény centrikus beállítást is. Nem változik semmi. De a fórumokban is pont ezt írják, hogy 10 perc után történik, attól függetlenül, hogy mi van beállítva.
Kb ugyanez történik csak nekem valamiért nem teszi standby módba a monitort, ami lehet a monitor tulajdonsága is:
[link]Ja és ez csak akkor történik, ha nem érek a géphez 10 percig, ha dolgozom rajta vagy játszom vagy megy egy film akkor semmi probléma.
Tudtok erről a ZeroCore Power Technology-ről valamit? Vagy hol lehet esetleg a beállításait változtatni?
Nincs tuning program...win 7 64 bit és legfrissebb catalyst. Az újratelepítés valószínűleg megoldaná, csak keresem azt a lehetőséget, hogy mégse kelljen.
-
Pros
tag
-
kovsol
titán
válasz
bozont #54302 üzenetére
Ezt én megmondtam volna neked már rég. Én FX6100 ról váltottam i5-3570k ra. Az i5 4,2 Ghz körül már a cpu igényes játékoknál(vagy amik csak 1-2 magot használnak) is kiszolgálta a 7870XT -t. Míg az FX6100 am néhol még a korábbi hd6850 kártyámmal is cpu limites tudott lenni, főleg kevés magot használó játékoknál.
-
Bjørgersson
félisten
válasz
bozont #53992 üzenetére
Tudom, hogy teljesítményben valószínűleg semmi előrelépést nem fogok tapasztalni, de nem gond, mert 99%-ban úgyis csak a Battlefield 4-gyel játszom, a 660Ti mellé pedig már kevés a processzorom alatta, cserélni viszont nem szeretném. Az AMD-vel viszont ott lenne a Mantle is, ami elvileg pont ilyen helyzetekre jó. 280X már csak az ára és a fogyasztása miatt sem játszik.
(#53991) Bici: Most jutott eszembe, hogy 2013 nyarán néhány hétig egy 6770-et használtam, amíg gariban volt a 660-am, és akkor lényegesen darabosabbnak éreztem a Battlefield 3-at, bár lehet ott maga a vga ereje volt a kiváltó ok.
-
katt777
félisten
válasz
bozont #53948 üzenetére
Én a 7870XT-m vevőjének figyelmét direkt felhívtam rá, hogy ne tegye rögtön a gépbe a kártyát, hanem várjon vele legalább fél órát (örömmel használja azóta is). Nem szerencsés a hidegről jött cuccot betenni a gépbe, ahol rögtön felforrósodik (ráadásul nem is mindenütt egyformán!). Egyszerű fizika. Szóval ne szidjuk rögtön a "szar" kártyákat.
nesh_019: Elméletileg igen. Gyakorlatilag "tier 3" kell, hogy ez-e, azt nem tudom.
-
Steve198310
őstag
válasz
bozont #53946 üzenetére
Volt dual-x 270x-em de nem rezonált. A HD7850 is az volt igaz nem olyan kemény vastag műanyagból mint a 270x de azzal sem volt baj. Bár én is a Vapor-x-et pártolom jobban. Most is az van..... Bár nem a második genes a vapor hanem az első de nincs gond vele a 280x-en sem. Igen jól dolgozik
-
sunci_02
aktív tag
válasz
bozont #53946 üzenetére
Nekem is már Tri-X van a 280x-en, de nem értem 3 hónapig használtam, most eladtam az egyik kedves fórumtársunknak és visszajelzett 2 nap után hogy zörög, búg stb.... eléggé idegesítő. Korrekt ember vagyok, utálom ha valakit átvernek, most tisztára úgy jön le, mint ha átvertem volna. A héten visszajön hozzám a kártya, beviszem a boltba. Csak azért vicces, hogy egy ~ 55.000Ft kártyán zörög valami 3,5 hónap után....
-
raubisoda
senior tag
-
-
DeSanto
őstag
válasz
bozont #52118 üzenetére
Támogatja a 192kHz/24bitet.
Intellel igy használom. Azt a drivert tettem fel persze ami a csomagban van.
Meg is jelenik a CCC-ben az erősitő de azt irja nem támogatott. Gondolkoztam hogy egy win reinstall hátha segitene neki de inkább nem telepitgetek.
Használom az intellel, de szerintem az AMD-nek jobb hangja van. Legalábbis a HD5450-el hallottam különbségeket. -
do3om
addikt
válasz
bozont #52021 üzenetére
Azért a 7970-et is lehet húzni, állandóan az van hogy a 7950-et jól fel lehet húzni és minek a 7970, de nbem csak órajel a különbség a két VGA között.
Szóval te felhúzod a 7950-et 1100/6000-re erre meg azt mondanám én felhúzom a 7970-em 1200/7000-re.
Az ár számít miből mit fog ki legjobban, na meg eleve 270x-ról váltani úgy hogy fizessen csak rá rendesen és hátha megtudja tningolni a 7950-et... megint csak kockázat.
Váltson 7970-re, vagy fölé, szerintem. -
lukaszokni
aktív tag
válasz
bozont #51884 üzenetére
Köszönöm! Csak BF-ezek, úgyhogy a magasabb fps miatt inkább az 1080p mellett döntöttem, jó lesz az nekem. Következő cserénél már lehet más arány lesz.
(#51886) anderledani: Nyomom a 4-el is, azt még ide-oda frissítgetik, ki tudja mennyire fogják elrontani... biztosra akarok menni. Plusz az alap FOV is szebb arányban jelenik meg.
-
CirrMee
addikt
válasz
bozont #51468 üzenetére
Fogalmam sincs hogy miért, de nálam eltűnt ez a hiba akkor, amikor szerkesztővel belenyúltam (a sima 270 -es órajelét 1000 -re akartam pakolni), majd ezt írtam vissza a kártyára. Elviekben csak annyi történt, hogy most már nem UEFI képes, gyakorlatilag meg passz.
Azért nem tiltakozom...
-
Tengo
aktív tag
válasz
bozont #51337 üzenetére
Sajnos nincs újabb Bios a kártyához, legalábbis én nem találtam. CPU limit nincs, a proci 4.4 GHZ-es órajelen ketyeg(de ezt z oldal is mutatja lásd max turbo frequency) Elég jó Processor, így 4.4 GHZ-en nagyobb teljesítménye van mint a 3930K-nak, ami firestrikeban *csak* 12ezer pontot ad, persze a 3.8as alap órajelen, tuningolva biztos megverné.Legjobban Guild Wars 2ben látszik meg a proc teljesítménye, városban meg WvW-ben duplázódot az fps-szám az i5 2500-ashoz képest. Egy szálon is felülmúlja azt.
(#51338) Apollo_21: A kiindulási alapot Steve egyik fórumbeli adata adta amit itt a fórumon közölt, azért volt a viszonyítási alap.
-
DeSanto
őstag
válasz
bozont #51306 üzenetére
Teljesen mindegy.
Ugyan azzal a HDMI kábellel az alaplapi Intel az megy.
Amikor bekapcsolom a gépet (most megszámoltam) 5-t sípol a gép. Nem tudom miért.
A kártya tökéletesen működik csak a hangot nem akarja az erősítőnek továbbítani.
Lassan feladom és marad az alaplapi.
Amikor kipróbáltam a HD5450-el a HDMI hangot nekem szebbnek tűnt mint az alaplapi ezért akartam a 7850-ét használni.Most jutott az eszembe hogy annak a drivere fent volt a gépemen.
Csinálok egy tiszta telepítést, hátha annak az előzményei kavarnak be. -
DeSanto
őstag
válasz
bozont #51302 üzenetére
Intellel semmi baj.
Azzal tökéletesen megy.
Ezt látom én:
Azt mutatja hogy kimegy a hang de közben az erősítő meg se mukkan.
Azt sem írja ki hogy stereo 192kHz csak hogy stereo.Szerintem a DVI->VGA átalakítóval lehet a baj mert mikor bekapcsolom a gépet akkor 3-at sípol a speaker....
Amúgy tökéletesen működik a gép. -
scampolo84
aktív tag
válasz
bozont #51238 üzenetére
Látom "kártyatesók" vagyunk
Maximálisan igazat kell, hogy adjak amúgy, én Sapphire 7850-ről váltottam idén, bár az enyémnek 1150-nél vége volt mikor próbáltam, és ott is csak fesz emeléssel volt stabil, az Elpida ramok miatt meg a memória lényegében húzhatatlan volt, mert azonnal jött a kékhalál.... De azért 860-ról az 1150 tényleg sokat hozott. A 270X meg tényleg kb. maxra van járatva, nem is piszkáltam, nem is fogom...
-
-
haypro
senior tag
válasz
bozont #51227 üzenetére
Pedig hoz. A legtöbb kártya már 1000Mhz feletti GPU órajellel jön ki, és ugyan úgy hozza a teljesítményt a tuning.
Had ne mondjam hogy mennyivel megy jobban 1200Mhz-en a 7850-em mint 910Mhz-en. (Én is tapasztalatból beszélek, az elmúlt 2 év ilyen kártyáim voltak: 6850, GTX 660, 6870, 7870, 5870, 7850, 7770, 7790, 6950, 7950 GTX 650 Ti Boost 2GB
Mindet teszteltem sokáig, benchmarkokkal, játékokkal. -
Grave_444
nagyúr
válasz
bozont #51227 üzenetére
Ezt így nem lehet kijelenteni, hogy nem hoz pluszt 1000MHz felett.
Ennek csak örülök, hogy a 270X sem szaladgál átlagosan 1150 felett, akkor nem csináltam hülyeséget sima 270 vételénél, mert ez is megy annyit és ugyanaz a két kártya.
7770-7790-7850-270-nél mind hozott pluszt. Az a +10-20% néha jól jön, mintha drágább kártyát vettél volna.. Ki kell használni, ami a kártyákban van tartalék. Minden MHz-ért fizettél.
-
katt777
félisten
válasz
bozont #49384 üzenetére
Nálam nem vált profilokat (ill. eleve 3D-ben akar indulni, hiába van 2D profil megadva, rögtön felkapcsol), és nem indul auto, ill. mint ÍRTAM, nem jól látja a VRAM-okat.
Lord Vader: VSync miatt. Egyébként, ha nem töketlen grafikai beállításokat használsz, simán fel lehet vinni a GPU-használatot 85-95%-ra. Mindent maxra, shadowmap-ot viszont max. 4k-ra, ill. driverből minőségi beálíltásokat választani, esetleg AA-t is feljavítani. Szebb is lesz a kép, a hardver meg bírja.
-
katt777
félisten
válasz
bozont #49263 üzenetére
Na, ma megnéztem, elég volt árnyékképeket visszavenni, és 64PPS is OK, 60FPS-ig szalad a játék, feljebb nem, hiába van kikapcsolva a Vsync. Így is leesik néha 30-ig, de ez természetes, hiszen nem egyforma a grafikai igénybevétel. GPU max. 89%-ig ment fel, proci 44%. VSync nélkül jobb lenne.
-
katt777
félisten
válasz
bozont #49263 üzenetére
Nem hinném Rage is OGL-es volt, és nV kártyán hibátlanul futott. Attól persze most még lehet hiba. Mivel a játékokat a driver ismeretével írják, erős a gyanúm, hogy az ilyen problémákat más játékok beépített javításai okozzák (ezért foltozgatják mindig ahelyett, hogy írnának egy tisztességeset). Nagyon érdekes egyébként (lehet, ki is próbálom majd ennél is), hogy amikor csak a drivert telepíted, és nincs fent a sok szoftveres sz.rság (CCC és a többi), akkor lényegében megszűnnek a hibajelenségek (persze lehet, hogy csak nincsen olyan programom, amelynek javítását ezekbe építették be). Szerencsére, amióta megvan a mostani karim, nem kellett ilyesmit tesztelnem, szóval, hogy ma is segíthet-e, nem tudom.
r00r1: Én már évekkel ezelőtt visszatértem oda, ez a 7870XT viszont kihagyhatatlan volt, és nálam eddig ezzel van a legkevesebb probléma, lényegében csak a BS-be futottam bele 2x, és most ez. Én tehát tulajdonképpen elégedett vagyok vele.
-
Steve198310
őstag
-
Steve198310
őstag
válasz
bozont #48778 üzenetére
nem Chl fesz csipp van rajt. Max Bios szerkesztés de én már próbálkoztam lejjebb szerkeszteni de nem ízlik neki. Nem tudom miért kapnak 1263mV fingom sincs. De ha lejjebb veszed fagy meg miegymás. Hagyd úgy. Ha fel veszed 1300mV re akkor sem melegszik 1200Mhz mellett is csak 60-65 fok körül alakul. Legalább is nálam auto ventiszabályozás mellett. Még így is szereti ha a TDP limit ki van tolva. Simább lag mentesebben megyen.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
bozont #48774 üzenetére
Engem a 7770 CF miatt vonzott valami nagyobb, de szintén több GPU-s rendszer. Nem csalódtam, pedig "csak" egy 965-tel van hajtva. Tudom, így procilimit van, de majd lesz valamikor valami nagyobb. Így is sokkal jobb a teljesítmény, mint a 7770-ekkel volt.
Tesztek alapján nem rossz, csak sok helyen nem pont úgy megy a cf, ahogy kellene.
Viszont egyre több olyan játék van, ahol mondjuk vsync-et használva ~50-50%-on megy a 2 gpu, és teljesítményben kicsit jobb a 2 kártya ereje, mint 1 db-é.
-
CirrMee
addikt
válasz
bozont #48762 üzenetére
Nálam 0MHz is ezt okozta, elég volt csak bekapcsolni az Overdrive -ot. A mostani hegesztett és a gyári BIOS között elviekben (az órajelet leszámítva) csak az UEFI támogatás a különbség, mivel azt az editor a saját állítása szerint nem tudja reprodukálni a módosított BIOS számára. A módosított BIOS -al aztán érdekes módon nem hibázik tuningnál sem, szóval vicces jószág.
-
-
katt777
félisten
válasz
bozont #48628 üzenetére
De igen. Szépen degradálódik, aztán majd jön a jól ismert "alig pár hónapos a kártyám, nem működik alap órajelen" panaszkodás. Elég észrevehető az élettartam rövidülése. Meg kéne érteni, hogy a hardver az alapszintű működésre van kitalálva, nem a széthajtásra (aminek semmi köze a tuninghoz, mert az értelmes cselekedet). Minél közelebb járatod a működőképesség határához, annál hamarabb megy tönkre, és az időszak rövidülése korántsem egyenesen arányos a túlhajtás mértékével.
Az "órajelek végét" már jóval korábban jelzi bármelyik tesztprogram (vagy akár játék). Ha fagyásig nem tapasztaltál semmiféle hibát, akkor sajnos nagyon rosszul teszteltél. Ha meg az első artifactek után tovább húztad a karit, arra inkább nem mondok semmit.
Nekem mindegy, ki mit tesz a saját cuccával, én csak szóltam.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kés topik
- Realme GT Master Edition - mestermunka
- Azonnali informatikai kérdések órája
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Gamepad
- Apple Watch
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- Windows 11
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- További aktív témák...
- ASRock RX 5700 XT 8GB GDDR6 Phantom Gaming D OC Eladó!
- Csere-Beszámítás! Asus Prime RTX 5060Ti 16GB GDDR7 Videokártya! Bemutató darab!
- Eladó használt Gigabyte AMD Radeon HD 6750 videókártya
- ASUS TUF Gaming GeForce GTX 1660 Ti OC 6GB GDDR6 192bit
- Csere-Beszámítás! Sapphire Nitro+ RX 7800 XT 16GB GDDR6 Videokártya! Bemutató Darab!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Eredeti Lenovo 300W töltők - ADL300SDC3A
- ASUS TUF Gaming F16 FX607JV-QT212 Notebook
- AKCIÓ! Gigabyte AORUS 16X (2024) Gamer notebook - i7 14650HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GBWin11
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest