Hirdetés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Mától Huawei okosórákkal is lehet érintésmentesen fizetni
- Távozik az Apple vezérigazgatója
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- iPhone topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Fotók, videók mobillal
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Redmi Note 14 5G - jól sikerült az alapmodell
-
Mobilarena
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Alister71
nagyúr
Tulajdonképpen bármelyik 970-es chippel szerelt alaplap megteszi. Akár egy Giga 970A-DS3, 18 körül. Egy alapfeszes tuningot az is elbír.
Buci21: a két lap közül bármelyik tökéletes lesz.
Malibutomi: elég bátran járkál a pali azzal a szakállal ott. Valamelyik szíj elkapná, letépné a fél pofáját.
-
WP14
őstag
válasz
Valkűr
üzenetére
Nem érzed te sem, amit kellene, úgy viszonyul a 150LE az az alattiakhoz, mint az Intel az AMD-hez

Amúgy meg nem a nyers lóerő számít, hanem a lóerő : kg aránypár mutató, ami lehet rosszabb is egy 200 LE-s autónál, ha az 2t, mint az én 1100 kg-os autómnak a 150Le-vel
De majd annyi idős leszel, mint én, megérted
-
Buci21
addikt
válasz
Alister71
üzenetére
pláne mivel ha minden jól megy FX vásárlás előtt állok, kb 3 hét, és ide is ideszokom
mint a kóborkutya, akit meg-megetet egy öregnéni... 
FX 8350 tálcás vagy 8320 Box lesz Oranostól, amelyik épp lesz neki. Úgy is tuning áldozata lesz, lap tutira GA970A UD3, vagy Oranostól szintén 23 rugóért az Asus ide ajánlott M5A97 EVO R2.0-ja.(#30492) Tigerteam: a socketnek, és az összes beleillő procinak az AM3 68 fokánál kicsit alacsonyabb, szerintem simán annyi h tartsd 65-70 fok alatt, mint a régebbi AMD-ket
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
Valkűr
üzenetére
Ha jól tudom 70 fok maghő. Vagy valami ilyesmi, 65-70 fok fölé ne menj az a lényeg.
(#30493) Zedz
6300 alá nem kell annyira durva lap, amiatt érdemes olyan 25-öt rászánni, hátha késöbb vennél nagyobb procit.
Meg aztán a 6300-hoz is az ajánlott lapok olyan 20 körül vannak, szóval nem nagy a különbség... -
Zedz
addikt
Sziasztok!
Egy FX-6300as alá mi a minimum lap? Tuningolni annyira nem szeretnék, igazából átlag játékokra és munkára használnám a gépet. Írták viszont hogy bűn nem megpiszkálni a procit, ez mennyire nehéz?
-
Valkűr
addikt
Jut is eszembe, mennyi a maximális megengedett hőfok a 8350 esetében, amit még hivatalosan elbír a processzor? Annyi mindent olvastam, h már nem tudom melyik az igaz..
-
Mahrenburg
őstag
válasz
Malibutomi
üzenetére
Malibutomi - Nekem is eszembe jutott, hogy a "felpattanok a bringámra" szófordulatot másképpen is lehet érteni...

WP14 - Csak nem 2011-es konfigot tervezel?
-
Buci21
addikt
válasz
Malibutomi
üzenetére
ez kábé a ti topicotok, innen ti vágjátok ki a modit, nem a modi vág ki titeket
olyan, mint hogy chuck norris nem fekvőtámaszt csinál, csak eltolja magától a földet... 
-
"Simán elboldogul az i3 BF3-mal, persze nem multiban..."
Mivel látom autó b... bolond vagy, így leírom én is: a Daewoo Nexiám símán elboldogul 5 személlyel, csomagokkal, persze nem emelkedőn... Ugye érzed, hogy valahol, valami nincs egészen rendben? Mintha zavar támadt volna az erőben!
Sajnosszerencsére annyit nem autózom, h hiányozzon valami komolyabb verda, napi 10-20 km-re nekem a trabi is jó lenne. A bringás tekergés csábítóbb
OFFolósban kellene folytatni a
keresztre feszítésedbeszélgetést, NEKÜNK, AMDseknek ugyanis VAN ilyen is.
-
Valkűr
addikt
Húha, ma már 150LE szinte az alap
Ettől azért nem fogunk hanyatt esni...Remélem nem bánod...Én egy 130i-t hajtottam, az csak egy kicsit több mint 150 LE
De állva hagyott bármelyik igazán nagy LE-vel ellátott gép ..SZóval nem kell itt arculni a 150 LE-vel, mikor a Bömös 265 LE is kevésnek tűnt sokszor 
-
WP14
őstag
válasz
Malibutomi
üzenetére
Érezni kellett volna az iróniát a "pici"-ben

-
Buci21
addikt
válasz
Malibutomi
üzenetére
szerintem valami 430 lovas V8 12 liter amerikai döggel fog drag racingelni
kicsit feelingre ahogy olvasok az FX 83xx procikról is ez ugrik be. Sokat zabál, bitangosan erős, lehet őket berhelni a végtelenségig, stb.
az Intel meg érzésre kicsit egy finomra megcsinált sportmotor a WW üzeméből finoman hangolva, kis fogyasztással, hasonló teljesítménnyel, mondjuk Boxer elrendezésben ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Malibutomi
nagyúr
-
Alister71
nagyúr
A 150 lóerőnek csak addig adsz, míg le nem "fotóznak" a rendőrök 50 helyett 55-el és a kezedbe nyomják a 30 ezres büntetést.
Utána szétzavarod a lovakat és csak csacsikat veszel.Mondjuk elég sok olyan user van, talán több százalékban is, akik azt sem tudják melyik gombbal lehet előhozni a biost, megveszik a gazdaságos vagy hülye azért nem vagyok gépet 150-ért 2 magos celeronnal és használják nagy örömmel vagy 5-6 évig. Ez ellen sincs kifogásom.
Egy kis százalék, aki még mindig a vevőpárti áruházakban vásárol, de már gépzseninek tartja magát, mert a szomszédja P3-as gépébe berakott egy pci-os USB2-es kártyát, lehet, hogy elgondolkozik rajta, hogy AMD-t vegyen, mert valahol hallotta, hogy azokat lehet "húzni"
-
WP14
őstag
válasz
Alister71
üzenetére
Simán elboldogul az i3 BF3-mal, persze nem multiban, de tettem vele egy próbát, viszont nem köt le az a játék, ellenben a Simraceway a 107 cm-es TV-men nagyon faszán megy

Ha meg szabadságra vágyom, beülök az autómba párommal és adok a 150 LE-nek, vagy felpattanok bringámra és párom is az övére és elteker(g)ünk órákat
-
Gabrikovics
aktív tag
OFF '85 körül valami Primo nevü géppel BASIC nyelven pötyögtem egy MK 29-es magnóval kazettára a programokat

-
Alister71
nagyúr
Mondjuk én is be szoktam nézni az nvidia topikba, hogy kiröhögjem magam a driver hibákon.
Az intelesek meg próbálják nyugtatgatni magukat, hogy igen jót vettem én, jól választottam, jó az a gyííí3 Igaz egy picit drága volt, ennek az árából vehettem volna egy 6 magos FX-et, ami esetleg nem kakálna be a BF3 vagy crysis3 alatt, dehát jó egy a gyííí3. Csak bekapcsolom a gépem és már indulok is az FX topikba nyálat csorgatni

-
15 sec? OMG... használj Linuxot, és a harmada is elég...

Vannak, akiknek teher a szabadság, hogy döntéseket hozhat, amivel alakítja környezetét -mégha ez csak a PC lelki világát jelenti most. Ha Neked örömet okoz a "kötött pálya", akkor legyél boldog úgy
Malibutomi: hmmm... ez kicsit olyan, mint NY-ban kiszólni a kocsiból:
- hé nigger! Melyik út vezet ki Harlemből?![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
and1ao
őstag
válasz
Malibutomi
üzenetére
Már rég beszivárogtak közénk látszik egy hsz-el feljebb
de vannak még páran...... -
Malibutomi
nagyúr
Nem vettétek, hogy viccnek szánta, kibújt belőletek az önérzetes AMD-s

Mindenki tudja, hogy itt a legjobb a társaság, ezért lassan az intelesek is ideszoknak...
-
WP14
őstag
válasz
Alister71
üzenetére
Én épp azért vettem Intelt, hogy ne kelljen semmit állítgatnom

"Kiskoromban" eleget baszkuráltam mindenféle gépet, benőtt a fejemnek a lágya![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Koromnál fogva is elkényelmesedtem, nekem bekapcsolás után 15 mp-cel menjen minden és nézhessem a "tuningőrültek" ősz hajszálainak gyarapodását, hogy most hűtő kell, máskor meg szellősebb ház, aztán erősebb proci, tuningosabb lap stb.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Hát, akkor Te sem vezető elemző vagy valami tőzsdecégnél...

NEM macerásabb AMD tulajnak lenni, egyszerűen több a lehetőség, nem kötik meg az Usert, mint Intelék. Ott eleve "szelektál" a HW: tuning lap+tuning proci már csak a gazdagok játszótere. Aki "mezei" B75 chipset + i3/i5 procit vesz, annak kb. csak az időt lehet beállítani a biosban. AMD oldalon meg a legkisebb FX-et is húzhatod-nyúzhatod, 25k-s lapban már olyan feszeket is állítgathatsz, ami Intel deszkákon 50k alatt nincs is biosban... Kérlek gondold újra a véleményed, ezek tükrében...
Ohh, jah, nah. Sötét nagyúr elmondta röviden. Ilyet én nem tudok

-
Buci21
addikt
szerintem ebbe a topicba az jön, aki a turbót kapcsolgatja állítgatja, tuningol, baszergálja a többi beállítást, telepítget, tesztel, stb
ez nem bizt h azt jelenti, alapon nem használható a cucc, és tippre kikapcsolni a turbót sem lehet nagy macera
márpedig ha jól olvastam kb tuningon kívül a turbó a "kötelező" kikapcsolandó.am p4-es volt még intelem, és hát basztattam azt is
meg Celeron D-t is. Meg core 2-t is... meg mindent xDD -
Alister71
nagyúr
Ki kell iratni az elejére, hogy AMD FX - a vének tanácsa, belépés csak 30 év felett. A többiek csak engedéllyel.

Buci21: 17 évesen a tóparton kergesd a picsákat, ne a gép előtt kockulj

WP14: tányleg te mit is pecázgatsz itt a zavarosban intel bottal? A HD7770-es még nem jogosít fel rá

-
Buci21
addikt
minden maradt, csak nem keret immáron, hanem 2 külön műanyak. De pont ugyan úgy funkcionál, magasság is maradt

(#30451) Lord Vader : vegyem sértésnek a 17 évemmel? ugyan csak kérdezni tévedtem be ide, de akkor is, aktívan fórumozom, ha FX-em lenne, már itt dekkolnék minden nap...

-
Tigi
őstag
válasz
FireKeeper
üzenetére
Ez is igaz.
A régi gépemben egy TX2 volt, de csak a második volt jó, mert az elsőnek 1 nap után megrepedt a ventije és elkezdte rázni a házat, mondom wtf?
Nincs olyan smile ami egy két kézbe temetett arcot ábrázol?
-
Tigi
őstag
válasz
FireKeeper
üzenetére
Annyit sajna nem fogok kiadni egy használt hűtőért.
Semmi másra nem kell csak, hogy 4Ghz-en járassam a 6100-at (ha egyáltalán bírja).
Kezdek besokkolni ettől a sok hűtőtől.
Miért nincs csak 2-3 féle, sokkal könnyebb lenne dönteni.
Újonnan megér a 212 EVO 7.000-et?
Mert most annyira ment fel nagykerbe.
Ha igen akkor nem szarozok és megveszem azt. -
FireKeeper
nagyúr
a hűtő maga jó, de szerintem drága. az a kis f***pörgettyű venti a talpán nem éri meg a majdnem kétszeres árat a sima változathoz képest. na meg ha a kolléga jól látta, és ilyen Mugen-ek, meg Noctua-k vannak 9k-ért, akkor szerintem inkább dobd még hozzá azt a keveset, ha már egy nagyobb összeget ráköltesz. amiket linkeltem, inkább a "budget" megoldások.
-
Tigi
őstag
válasz
FireKeeper
üzenetére
Néztem ezeket is, köszi.
Ez esetleg? -
Gyorsan benéztem apróra: Mugen, Dark Rock pro, Noctua D14, Ninja, Matterhorn (9k) stb...
Szal. érdemes spórolni rá, mert ezt egyszer venni, több konfigot is kiszolgálhat. -
Trebron09
őstag
válasz
FireKeeper
üzenetére
Én most vettem 9k-ért egy Matterhorn Rev.B -t. Remélem nem fogok csalódni.

-
FireKeeper
nagyúr
válasz
ViZion
üzenetére
még a venti a legkisebb probléma, mert abból könnyű pót-darabot találni, olcsón, akár olyat is ami jobb mint a gyári.
ismét csak magamból kiindulva: a gyári Brocken venti helyett most egy aprós Coolink Swif2 van fenn

Tigi: csekk disz áut, ha olcsón kell gyorsan, megfontolandó
vagy Hyper 212 Plus itt, akár venti nélkül
-
válasz
FireKeeper
üzenetére
Így van, nem szabad kapkodni, feltűnnek néha csúcs hűtők is szinte 50-70% áron az aprón. Arra kell figyelni, h lefogatók meglegyenek, esetleg a ventikről mondjon vmit az eladó, hogy milyenek jelenleg, de amúgy nagyon mellényúlni nem lehet.
-
FireKeeper
nagyúr
-
-
Tigi
őstag
Sziasztok
Hát ez a 212 EVO sem akar összejönni.

Kaptam friss árlistát, de minden Cooler-nek feljebb ment az ára.
Most egy TX3 EVO az ami belefér a keretbe (5100 pénz).
Bocsi, tudom, hogy sokat vergődök ezen a hűtő témán, de ez van.
Utána nézek ennek a TX3 EVO-nak. -
WP14
őstag
válasz
Malibutomi
üzenetére
18 évesen ('86-ban) én is C64-eztem már

(#30432) Lord Vader: Én örökifjú vagyok

-
Malibutomi
nagyúr
válasz
Alister71
üzenetére
Pedig most rákerestem direkt

Commodore 16/Plus/4 (1985-87 Második iskolaszámítógép pályázat: 10000 db)
Akkoriban lehetett, mert nyilván az első voltam aki jelentkezett a számtech szakkörbe.. én 85-ben még csak 8 éves voltam, szóval átadom a tiszteletbeli vénember titulust

-
Alister71
nagyúr
válasz
Malibutomi
üzenetére
Egészen jól emlékszem erre az időszakra, mert 85-ben ballagtam az általánosból és kezdtem a középiskolát, de ilyen gépeknek még nyomát se láttam. A CNC esztergákat is még lyukkártya irányította.
A 80-as évek vége már esélyesebb.

85-ben én már 14, szóval viszem a vénember titulust.

-
válasz
Malibutomi
üzenetére
Ezért is szigetelik a házakat már ezek ellen is... Nekünk a falon még nincs, de ha egyszer telik majd rá, akkor oda is kerül fémháló. Tetőtérben már van rendes szigetelés - nem is kell mobilozni, csak ablak mellett

Öreg Úr
, én suliban találkoztam géppel, kb.... uhhh, mikor is? kb. '89-ben... majd ~'91-ben hozattam be egy C64-et, igazi HVCS voltam vele. 
-
Alister71
nagyúr
válasz
Malibutomi
üzenetére
Ha te lassan 30 éve játszottál először számítógépen, akkor a te apád volt Kádár János volti miniszter elnök? Mert a C64 igaz, hogy 82-ben jelent meg, de 595 dollárba került, ami egy kicsit meghaladta az akkori átlagkeresetet.
-
Trebron09
őstag
válasz
dergander
üzenetére
.. akku töltés wifin keresztül, vga jel átvitele wifin...
Szerintem se tesz jót ez a sok mikrohullám.. hiába mondják azt, hogy nem káros.
-
dergander
addikt
válasz
Malibutomi
üzenetére
Nah igen
elképzelhető hogy 20 év mulva vagy hamarabb egy processzor méretbe egy komplett gép lesz,mellesleg egyre nagyobb divat a vezeték nélküli dolgok,nemkell lassan vezetékes áramforrás minden wireless alapú lesz,és mi akkor már vének leszünk 
-
-
dergander
addikt
válasz
Malibutomi
üzenetére
mit lehet tudni már? Szerinted a jövőben egy proci méretbe mi fog beleférni?
-
Hafy75
aktív tag
válasz
Malibutomi
üzenetére
Sztem még a ház is benne van, csak belülről...(vicc volt)

-
dergander
addikt
válasz
Taifa Díaz
üzenetére
-
dergander
addikt
most akkor ez egy 8 magos APU lenne?
-
Trebron09
őstag
válasz
TaylorXIII
üzenetére
Létezik, csak keveset gyártottak belőle.. legalábbis magyar honba kevés került: [link]
125W-os TDP-vel bír
-
and1ao
őstag
válasz
TaylorXIII
üzenetére
8200 nemhiszem 8300 is csak az isten tudja milyen kiszerelésbe és hol lelhető fel azt én is vadászom, sőt DeadMeat kolléga is vadásza de sikertelenül.
Vagyis sikerült találnom de OEM-ként és külön nem megvásárolható
-
Ribi
nagyúr
válasz
TaylorXIII
üzenetére
Ilyen?
Ja hogy 8200. Érdekes, hogy nem említi a weboldaluk. -
dergander
addikt
válasz
TaylorXIII
üzenetére
Olyat még nem láttam kamu kiírás lehetett... ami fontos pár extra ami nincs úgymond magyarországon az a 8170 meg a 8140 utóbbi 95wattos TDPvel bír
-
TaylorXIII
őstag
Létezik FX 8200 processzor? Egy gépben láttam kiírva de nem találok semmit sem rá. FX 8300 van azt tudom de ez FX 8200 és magonként 3,1GHz. De neten kb nincs róla semmi se. Szóval létezik? Ha igen ez milyen TDP besorolású?
-
Beast007
aktív tag
Úgy van jelenleg de nekem 90 fokkal el van forgatva az alaplap a házban így ami nektek a gép háta lenne nekem az a teteje. A H70 radiátorán is így volt (kifele fújta a házból a meleg levegőt) és 4-5 fokot buktam miatta. Viszont ha megfordítanám akkor káosz lenne a ház belsejében. Marad így amíg nem jön a 3. Vetni azzal remélem nyerek pár fokot.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Autós topik
- PlayStation 5
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen monitort vegyek?
- Diablo II: Classic és Resurrected
- Milyen okostelefont vegyek?
- Egyre inkább szoftverrel segítene a Core CPU-k teljesítményén az Intel
- További aktív témák...
- Sosemhasznált! HP OmniBook 5 Flip i5-1334U 16GB 1000GB 14" FHD+ áthajtós-érintős Gar.: 1 év
- MacBook Neo 512GB Indigó (3év Garancia) - Bontatlan
- Apple iPhone Air - Black - 512GB - Újszerű - ALZA Jótállás: 2028.09.28-ig
- Lenovo Legion Slim 5 Ryzen 7 7840HS 16GB 1000GB RTX 4060 OLED 120Hz 1év garancia
- Eladó/BONTATLAN Lenovo LOQ i7-13650HX 16GB 1TB RTX 4060 8GB
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

mint a kóborkutya, akit meg-megetet egy öregnéni... 

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)