Hirdetés
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Vivo X300 Pro – messzebbre lát, mint ameddig bírja
- Redmi Note 14 5G - jól sikerült az alapmodell
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Google Pixel topik
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- VoLTE/VoWiFi
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
-
Mobilarena
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
djculture
üzenetére
Ennyi erővel, amit megveszek ma , 1hét múlva eladom, hogy jó áron menjen el és ne bukjak rajt nagyot kb.

ha így lenne akkor hiába veszi meg az ember a legjobbat mindenből, mert 1 hét múlva már van jobb / újabb ! (így kb. értelmetlen lenne venni bármit is, ha így gondolnák az emberek) ált. nem azért veszik az alkatrészt / konfigot, hogy eladják, hanem hogy használják ! (míg be nem adja a kulcsot, vagy 5+ évig használják legalább !)
Én a mai napig elvagyok PIII Dual s370 -es konfigokkal is ! (akár...)

L
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
djculture
üzenetére
Én is nézegettem fm2-t, de azért még lássuk meg mit mutat a kaveri.
Egyébként meg egy 8350 és jó VGA simán elég addig amíg elkezdik APU-ra írni a programokat (ez simán még 1-2 év, és szerintem keveset mondtam), szóval mire az APU előnybe kerül már mindenképp elveszti az értékét a mostani cucc, de nem azért mert kevés, hanem addigra régi lesz.
Tömörebben: Az APU-k miatt nem fogja gyorsabban veszteni az értékét a cucc még a következő 1-2 évben szerintem. Majd a most kijövő Kaverik utáni sorozat lehet az ami már közel jár a mostani CPU erőhöz, illetve kb akkorra jöhetnek direkt APU-ra optimalizált programok.Szerintem.
-
Whysperer
addikt
válasz
djculture
üzenetére
Hja és tudok neked mondani egy tökéletesen logikus 1xü példát! ugye azért kiadás előtt kész van a XBOX. lesz hozzá 20 játék elérhető kezdésnek. Amibe ott a BF4 ami ugye elvileg nagyon rá van optimalizálva az XBOX-ra és nagyon jól megy rajta!
De a BF4 bemutatóján FX8350 és 7970 gép volt amin futott! a következtetést meg vond le magadnak! 8)
Szerinted ,ha kiadnak egy consolet és arra írnak játékot és ebből indul ki ez a dolog akkor mennyi időre elég neked egy 8 magos FX egy erős vgaval?
-
djculture
félisten
válasz
Whysperer
üzenetére
Nem kellene cserélnem csak jövőre mikor az am3 kivonják aforgalomból de én még normális árért akartam eladni.. Nem fog az ati kártya számolni olvass már egy pár ph-s cikket a konzolokról és rájösz amúgy meg már pc oldalon kezdik kivezetni a crossfire-t és a sli-t is.. Mint kiderült a rome total war II már direkt nem tzámogatja a két kártyás rendszert szintén van cikk róla a ph-n.. Ezt se gondolta volna senki, már ez amásodik új játék aminél a fejlesztők nyilvánítják ki hogy ez a rendszer amúlt.
-
Whysperer
addikt
válasz
djculture
üzenetére
Biztos olyan nagy dolgokat használsz és olyan nagyon szar lesz a mostani 8350-ed az adott vga-val ,hogy jövőre cserélned kellene! 8) Ezt te sem gondoltad komolyan 8) Gyorsan a grafikusok is dobják ki a vpu vgaikat mert hjaj jön az APU 8)
Vendégem vagy egy italra ,ha így lesz! Amúgy meg ,ha ráírják egy AMD processzorra meg egy ati vga-ra. teljesen mind1 ,hogy most az a cpu-ba integrált vagy egy külön alkatrészre. attól még hasonlóan fog számolna az ATI kártya mag rész . Szóval Ami AMDATI APun megy az menni fog rendesen AMD+ATI VGA-n.
-
djculture
félisten
válasz
djculture
üzenetére
Közbe lejárt a szekesztési idő: Azért mondtam hogy sima cpu-t venni már hülyeség én pl fm2+ alaplapomat megveszem majd az fx 8350-et meg ma viszik a fenébe az Fatal1ty 990FX Professional-al együtt. Nem vagyok milliomos hogy jövőre cseréljem az egész miskulanciát az eladhatalan fx-et meg feltegyem a polcra most még jó áron elvitték, tartléknak van egy athlon x4-em meg egy 960gm-gs3 alaplap

-
dergander
addikt
válasz
djculture
üzenetére
Na ez a baj,most aki vett jó erős alaplapot,nyugdíjazhatja majd,most megint vegyek lapot...pedig az AM3+ nem sok generációt élt meg és van benne még kraft.
Meg ha megnézitek az Intelnél pl. nincs is más asztali forgalomba szánt proci csak APU,az új haswell is már mind az,kivéve a butított selejtek.
-
djculture
félisten
válasz
FeRRaR1
üzenetére
Arra várhatsz már rég bejelenteték hogy az am3+-nak vége...:
2014 folyamán a kissé öregecske Socket AM3(+)-as processzorfoglalat nyugdíjba megy, csak úgy, mint az első APU processzorfoglalat, a Socket FM1. 2013 végére az AMD teljes processzorforgalmának immár 70%-át tehetik ki az APU egységek, így a klasszikus, IGP nélküli processzorok már csak 30%-os aránnyal bírnak majd. -
FeRRaR1
őstag
válasz
dergander
üzenetére
Lehet hogy én leszek, csak várok még egy hivatalos AMD bejelentésre, hogy lesz e AM3+ kompatibilis tagja a köv. generációnak. Meg ugye a dupla ár is elgondolkoztató az Fx 8350 ellenében, de a fix 5 Ghz lehet megéri.
Illetve van egy bizonytalan hiba a gépembe, ami nem tudom hogy CPU eredetű e, de majd a napokban kifejtem egy hoszabb hsz.-ben. (Fx-6100, Asus Sabertooth, lassan 2 éves)
-
and1ao
őstag
válasz
dergander
üzenetére
Legalább ne ócskázz le egy sirtec belsős tápot

(#31988): Látom nem igazán érted meg ezek csak túlfeszelt túlhozott 8350-ek, annyi a különbség hogy ezek biztosan mennek 5Ghz-et vagy környékét, ha az ember meg nem vakul bele teljesen akkor rájön hogyha vesz egy 8350-et ugyanott van csak épp lutrizik érte hogy megy-e 5 Ghz-et vagy nem.
De 4,7-4.8-at megy a 8350-is akkor minek vennék 30k+ ért ilyen 9-es vakulj paraszt procit. -
dergander
addikt
Ahogy nézegettem a 9590 olyan 1.46-1.48v közt működnek tehát valóban a legjavak a piledrive ból,ha jó áron fogják árulni érdemes lesz. A 9370 még kérdéses lesz mennyi feszkót fog kérni 5Ghz de elvben a 1.46 és 1.55v közt kell lennie. Kiváncsi leszek ki lesz az első aki beruház valamelyik bika FXre
-
válasz
dergander
üzenetére
Nincs ott extra fesz. Csak a több amper felvétel miatt több felé osztva megy a prociba a delej. 12 V az is, ugyan azon az ágon. Legtöbbször csak a végén ágazik el, nem is jön külön kanóc a tápból (felesleges is, az a vezeték bírja símán). Olyan lehet, h a táp ha két ágon van a 12 V, akkor nem tud annyi ampert leadni, de nem hiszem, h vmi codegennel tolja. 
-
-
Zsivaagoo
őstag
Na, szakmaira visszatérve:
- összerakva a herkentyű a GA-970A-UD3 (rev 3.) + FX-8320 kombóval, új Win7-tel.Kicsit nyűgös a barátkozás az UEFI-vel, mert szép, csicsás, de kurva makrancos, CPU szorzóhoz feszültséghez nem hagy hozzányúlni.
1,428V-ot tol 800MHz-nél a CPU-Z szerint, nagyon lassan fogunk megbarátkozni azt hiszem, bár ez még csak az első órák tapasztalata.Ja... Chieftech CTG-450-80P a tápom, csak 4 pines a kiegészítő 12V-os csatija, lehet emiatt háklizik valamit?
-
djculture
félisten
válasz
egyedülülő
üzenetére
Azt mondják az nvidiát érinti mert ott gyártották a hozzá való ramokat..
-
egyedülülő
őstag
Fel fog menni a vga-k ára?
-
Whysperer
addikt
Meg a hulye haborurol ne is beszeljunk. Az miatt is tuti fel fog menni az ar ha masert nem is de az uzemanyag miatt.
-
válasz
and1ao
üzenetére
Ezért bannoltatlak!

IBT és a LinX is Linpack-al számol, a körítés más. ([link])
Előbb fektetik a rendszert, mint a Prime95. Viszont a ramot hiába raktam bármire, volt, h átment a teszten, majd asszonynál flash borította...
djculture: ha a DDR2 memóriákból borítottak volna le egy raklappal, az is elég ok lenne minden árnak az emelésére...

-
djculture
félisten
válasz
Malibutomi
üzenetére
bár azt irják nvidiás vga-at érinti ez de gondolom felnyomják ott az amd-t is hozzá..A piacon 20% emelkedett ma a hírre a ddr ramok ára [link]
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
djculture
üzenetére
" Hynix representatives told PCWorld that the fire raged a mere 90 minutes and didn’t materially damage the factory’s clean-room fabrication equipment. The smoke appeared worse than it was because as the fire mainly occurred in air-purification area, Hynix said.
“We expect to resume operations in a short time period so that overall production and supply volume would not be materially affected,” the representative said. "
-
djculture
félisten
Aki amúgy az új vga sorozatra vár vagy memóriát akar venni az jobb ha rohan vga-t vagy memóriát venni, kigyulladt a hínix memória gyára minden memóriát tartalmazó eszköz brutálisan fog emelkedni.. Az egyik nagykerben már a ddr 3 memóriákat kiszedték az árlistából. Már a flash eszközök is emelkedtek ma 5%-ot csak a hírre. Úgynézki ugyanz amóka várható mint a hdd-nél az árviz volt!
-
Garsza
veterán
Helló egy FX-8320 procit szeretnék tuningolni. Az volna a kérdésem hogy a Linx nevű tesztprogiban milyen tesztet futtassak amiben legjobban leteszteli a procit hibázik e.
-
Buci21
addikt
válasz
Whysperer
üzenetére
nekem is előre össze van írva 8-10, és módosítgatom őket igényhez
és AMD párti vagyok mondjuk általában, pl az i3 i5 közötti résbe be lehet tolni egy FX 6300-t és a többi
i3-t a kutyának nem ajánlok, i5 okés, i7 meg csak oda éri meg ahol kell HT
FX 8320/50 amit szoktam ajánlgatni Oranostól OEM mert úgy is kell rendes hűtő
szóval vannak ilyen primkó kollégák ott is, de ált. az intelt a kérdezők szokták tolni. meg néha jön oár amd only ellenforradalmár. De a legritkább h ezek meghallgassanak bármit is a másik oldalról 
(#31962) Asbee:
milyen gépet és milyen videokártyát a két lakhelyem
és ez a teknő gyerek beszabadult mindenhova 
-
Whysperer
addikt
válasz
Buci21
üzenetére
FX alá nem raknék csak min. XA990-ud3 vagy asus M5A97 EVO R2.0 vagy ezek fölé. főleg ,ha húzni is akarod. abba a topicba meg alapból ,ha azt mondod AMD már locsolnak is olajjal meg rakják a nyakadba a kötelet,de ha intel akkor már ...ömlés következik sok professzornak. Ott sajnos még 8320 helyett is i3-at kínálnának neked 8) (tisztelet a kivételnek) Amúgy sz.tem ott be van macrozva pár gyereknek 3 config 8)
sziasztok gépet akarok ---> push 1: i3/asrock/4giga ram
de jó gépet akarok ----> push 2: i5/arock/8giga ram
nagyon jó gépet akarok ---> push 3: i7/asrock/12000 giga ram
De Én gondolkodtam AMD --> push 4: kuss i3/i5/i7 vagy nem is vagy ember! -
Buci21
addikt
és csak az ő kedvéért h hosszúnak tűnjön a NYÁK fogták magukat a Sapphire mérnökei és a Dual-X kártya nyákján kb 4cm üres nyákfelületet hagytak amire csak a tápcsati került.
xD tudom milyen agymenései vannak... és eddig 3szor ajánlottam fel h viszek kártyát a 650Ti ellen microlag tesztre, vagy hogy alaplapot az istencsászár b75 pro3-m ellen
na mind1, nem akarok agyérgörcsöt kapni 17 évesen, még korai
éppen betöltöttem a 17-et és agyérgörcsben 2 napra rá (azaz ma) elhalálozom 
-
Buci21
addikt
válasz
DeadMeat
üzenetére
én is hülyeségnek tartom az FX alá ilyen lapot dolgot
most épp két s1155-ös lap közt volt óóóriási különbség és Asrock-mánia tombol... mondom bevágom ellene a Z68-as gigát, B75m pro3m elvileg az istenlap és egy b75-ös asus lassan olvasott SSD-t mert BIOS update kellett vna neki, de becserélte a b75 pro3-m-re a tag 
(#31957) and1ao:
hát köszi, én ajánlgatni szoktam ott és szerintem nem hülyeséget. Én is úgy tudtam ahogyan itt mondva vagyon, de még 1x h biztosra menjek idekérdeztem. Biztos vagyok a tudásomban, de azt is tudom h nem vagyok FX szaki. Szóval a topicot pl ne húzd le, vagyunk páran aktívak
-
and1ao
őstag
válasz
Buci21
üzenetére
Ott még akkor is hülyeséget irnak mikor kérdeznek.jó enyhe általánosítás,de a legtöbb sügér ott fordul meg lásd amit linkeltél

Asrock-ból csak 990FX ext4 vagy felette lévő lapok. 970 ext3-al a 6100-am 4.4-en trhottlingol. plusz borzasztóan melegíti a deszka procit a VRM miatt. -
DeadMeat
nagyúr
válasz
Buci21
üzenetére
Fx alá, ha tuning is lesz kicsit sem ajánlott lapok.Esetleg 990 ext4-től felfele. A gyerek meg úgy hüje ahogy van. Msi 7770 vs xfx 7770-> azért jobb az xfx, mert nehezebb.-> Minőségibb termék, ezért 3dmarkban is több pontot kap.Vagy valami ilyesmi volt a konklúzió. Nem kell vele foglalkozni.
-
-
Buci21
addikt
Üdv!
idevágó kérdésem lenne a szakikhoz, van egy szomszédos topic, a milyen gépet, és itt az FX ajánlásoknál egy ilyen gondunk van, hogy: hszmennyire jók/rosszak ezek a lapok?

-
válasz
MaxxDamage
üzenetére
...talán mert 100× leírtuk, amint látod nem 2-3 dolog van, amit piszkálni kell.
Gyors lenne _NEKED_ mert nem kell beírni 2-3-5 szót a keresőbe. Másrészt a másik topik tapasztalatai azt mutatják, h sokan csak lemásolják és error van. Nem egy a procink, ramunk, etc. A leírások csak iránymutatók, a pontos feszültségeket így is Neked kell megtalálni.Nem gond a turbo, de lehet a procid nem akarja az 5 GHz-t azon a feszen, vagy egyáltalán.
Asbee: megelőzött...

-
Asbee
veterán
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Használd a keresőt. Turbo Core-ra is választ kapsz. Azt hogy mit bír neked kell kitesztelni.
-
válasz
ViZion
üzenetére

Nem tudom, hogy a turbo miért gond !?
Igen az 5GHz -vel vannak gondok, útóbb kiderült, hogy a 8 magból 2-3 ha megy , többi "error / kikapcsol" prime95 (legnagyobb test) alatt ! Most gondolkoztam azon, hogy mi az amit turbo nélkül vígan elbír a rendszer GHz -t alapbeáll. alatt !?Lényegében azt nem értem, hogy miért irányítgat mindenki ide+oda (hogy keresgessek) és nem segít konkrét ötlettel !?
(gyors és egyszerű megoldás lenne...) 
L
-
válasz
ErMi89
üzenetére
Ohh, nem emlékeztem. Prociból és ramból nincs olyan, h elég...

Kérdés az, h ki akarod-e most fizetni, ha nem használod ki. Nagy felbontáson, erősebb VGA-val érdemesebb a 8320-at venni. Viszont ha most veszel 6300-at és jövőre (vagy amikor kevésnek érzed) cseréled le, akkor sem vesztesz sokat sztem. Én ezt választottam, meg egy jobbféle deszkát. Ha keveslem, cserélem. De nálam a STALKERen kívül nem volt még probléma, de az meg egymagos okosság, szal. érthetően sz@r. -
lee56
őstag
válasz
Whysperer
üzenetére
Annyira nem vagyok otthon én sem a 3D-ben, de a több Vramon kívül, és a + nemtomhány % erősebb GPU-teljesítményen kívül, állítólag az új generáció méginkább rágyúr az általános számítási teljesítményre, nem tudom ezt maya meg a többi ilyen program tudja-e kezelni, vagy csak a nyers erőből értenek, de talán megérné várni, legalább az első tesztekig.

-
ErMi89
csendes tag
válasz
ViZion
üzenetére
ViZion! Már korábban leírtam mim van és mivel szeretnék játszani nem akartam még egyszer fél oldalt gépelni.
bf4, watch dogs, gta 5,
Asus m6a78l alapom nem túl jó ezekhez a fx procikhoz viszont egyenlőre nem veszek új lapot valaki akinek ilyen lapja van 8320 van húzás nélkül azt mondta müxik ebbe a lapba. VGA: megvárom az új seriat vagy veszek 7950-et...
De ha jobb lenne 8320, akkor lehet inkább azt venném később meg rakok alá jobb lapot. -
dergander
addikt
válasz
DeadMeat
üzenetére
Akkor már nem 800w,túlozni meg nemkell
viszonyításnak megfelelő... Akkor se fogja a 8350 4.7en elérni a 220wattot még full loaddal se...kell valamit tudnia annak az új visherának amiért majd 2x drágább,és sajna megint oda jutunk ki hogymár irgalmatlan magas az órajel 
-
DeadMeat
nagyúr
Én beleveszek mindent, tuningot is, meg ami nincs az adatlapon azt is
Ha csak azt ami az adatlapon van akkor 550-et ír.Igazából tök mind1, mert akkor is vagy 200W-al fölé lő, mint ami van. Ez azért nem kicsivel fölé van lőve..
dergander: ismerem azt az oldalt, onnan tudom. -
válasz
dergander
üzenetére
OK, veszek egyet!
...csak kb. 2015-ben. Kis türelmedet kérem!
Luimaizémianevedbocs
: 5 GHz nagy hőstett lenne, sztem turbo nélkül békülj ki egy barátibb sebességgel, vagy ha turbo, akkor is sokallom az 5 GHz-t, oda nagyon jól be kell állítgatni a cuccokat. Alaplapod topikjában is vannak leírások, meg sokan írták a beállításaikat is, nézd át, lehet lesni belőle.ErMi89: ebből semmi nem derül ki. Mivel játszol? Milyen felbontáson? Mi a keret? Mi a terv fejlesztésben? Milyen konfigban hajtanád? Nah. amúgy a válasz 42.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
ErMi89
csendes tag
Hali! 1-1.5 évre megteszi az fx 6300 vagy a jövőben jobban járok 8320-al?
Én úgy gondolom ennyi idő alatt nem hiszem , hogy több magot kérnének a játékok.
Tesztek alapján 6300-is hozza az fps-t egy jó vga-al. -
-
válasz
MaxxDamage
üzenetére
A Digi-be nézz bele, javaslom.
-
dergander
addikt
Senki nem akar venni 9370-est?
Kéne egy teszt róla meddig lehet aláfeszelni,vagy milyen maximum órajelre képes..
-
-
kungzi
veterán
válasz
MaxxDamage
üzenetére
a turbo core-t kapcsold ki

-
válasz
ViZion
üzenetére
Ez egy normális beáll. (szerinted?)

ha feljebb akarnám akkor auto restart és nincs kép... majd manual kikapcs és bekapcs , aztán f1 -et kell nyomni (OC error hibaüzi induláskoz Asus lolo útán)
gondolom bírná még , de fesz probléma van / lehet vele ? ( / egyéb opciók...)

L
-
válasz
Whysperer
üzenetére
Korábban linkeltem, de keress rá: a memvezérlő 2 modullal tudja ezt, amúgy már OC neki. FSB emeléssel próbálkozz, vagy ram csere, esetleg 1600 -on használod, kész. Időzítések miatt nem leszel lassabb azzal sem.
luimapeiz: ez is volt ~2 napja, h vannak beállítások, amihez fullra leáll a gép 1 sec-re kb. majd indul. HT link, ram, ilyesmiket ha piszkálsz, akkor. Nem gond.
-
-
válasz
MaxxDamage
üzenetére
[link] úgy a 3. fejezettől indul. Van elég állítgatási lehetőség, nem kell szégyenkezni az Asus biossal sem

-
-
válasz
MaxxDamage
üzenetére
mi az, h nem ennyire részletes... Digi+ beállításokat kinyitottad? ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Whysperer
addikt
válasz
MaxxDamage
üzenetére
[link] ---> piros
[link] ---> kék
Ti nem használtatok véletlen 7950-et Maya 3D-hez ? mert nem tudom azon töröm a fejemet,hogy egy 6850 nem elég az maga 1g memóriájával ,de egy 7950 bőven elég lenne most a 7970 annyival nem dobna rá a 7950-hez képest sz.tem. Ellenvéleményeket elfogadok.
Annyit mondtak azért várjak a 9-esre mert azok úgy fest 4 giga memóriával jönnek és akkor egy 9950-es 4 giga memóriával Maya 3D-hez jobb vétel lesz mint egy 7950 3 giga memóriával! Ezt tanácsolták!
-
dergander
addikt
válasz
Malibutomi
üzenetére
Szerintem itt az fog történni mivel maradnak a GCN-él így, a 9870 az megmarad egy átnevezett 7970-re,az új modell pedig a legmagasabb pontszámot kapja meg,a TITÁNal biztos nem versengenek majd,mert olyan kártya még felesleges.
-
-
Whysperer
addikt
válasz
Malibutomi
üzenetére
Én is ezen vagyok már cserélném a 6850-et ,de amég nem tudom mire képes a 9870 vagy a 9850 a 7-es társaikhoz képest addig nem merem megvenni a 7970-et,ha nem is megy lentebb az ára vagy hasonló.
Nekem is bajom mert ,ha csak a játékot nézem akkor jó lenne a 7950 is,de Maya 3D-hez ATI erő kell és lehet ahhoz már megvárom a 9-es szériát. Viszont ,ha eltolják megeszem őket reggelire 8)
-
Whysperer
addikt
válasz
MaxxDamage
üzenetére
-
Whysperer
addikt
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Na pill akkor
-
ErMi89
csendes tag
válasz
Malibutomi
üzenetére
Köszi az infót. Azért érdekelne az új vga ha már újítok és lesz directx 11.1, akkor miért ne azt vegyem. 9850 szimpi lenne , ha 70 e körül adnák. Elméletileg szept 25-én bemutatják és bf 4 megjelenésével árulják.
Minden esetre az fx 6300 tuti a vga-t megvárom illetve a bf 4 beta tesztet. -
ErMi89
csendes tag
Taifa Díaz! Az alapján találtam ki, hogy még fél évvel ezelőtt volt a 8870 cikk a neten paraméterekkel stb..
Közbe kitalálták, hogy 9 széria néven adják az újakat és azóta semmi hír. Azért gondoltam egy újabbat mivel most újítanék megérni beruházni rá ha kb 70ért adnák a 9870 ha lesz ilyen, de szerintem biztos. De a 7950 is nagyon szimpi 6870-ez képest nagy előre lépés lenne, bár ezzel is futnak a dolgok elég szépen. -
lee56
őstag
válasz
Akcok94
üzenetére
Az csak úgy lehetett ha olyan programmal nézted, mondjuk CPU-z ami a valós/egyirányú frekvenciát írja ki, amit még meg kell duplázni, mivel DDR ramról beszélünk. Így rögtön 1866-on vagy egy modullal is, tadaam.

Alapból kerversz valamit, a duplázás azért kell mert a DDR memóriák oda-vissza tudnak adatokat küldeni, és ezt nem minden program írja ki pl CPU-z. De az hogy hány csatornás, ez ezektől tök független, ahogy Ribi is írta, vagy pl ha egy hat-csatornás memóriacsomagról lenne szó (már ha lenne ilyen
), akkor is minden egyes RAM-modulodnak tudnia kell ezt a frekit, nem úgy megy ez hogy elosztjuk 6 felé, szép is lenne, ahogy veszed ki a ramokat a gépből egyre lasabb lenne. 
-
válasz
Taifa Díaz
üzenetére
+1
Mivel APU felé tolják a népet, sztem lesz majd a gagyi VGA a régi vasakba, a közepén az APU IGP, és lesz fent egy HC gamer réteg. Árat sztem nem viszi lejjebb az új még egy jó ideig. De ne legyen igazam
-
Taifa Díaz
őstag
válasz
Malibutomi
üzenetére
Nem is igen fog az tovább csökkenni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
- Intel Core I7 14700K - 20mag/28szál - Új, bontatlan - Gari 2029.02.05. -ig - Eladó!
- Intel Core I7 11700K - 8mag/16szál - Eladó!
- Ryzen 7 7800X3D +ASRock X870 PRO RS WIFI +32GB 6000MHz DDR5 kit! GAR/SZÁMLA (a Te nevedre kiállítva)
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 10900X 10 mag 20 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AMD Ryzen 7 9700X - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Lenovo T495s Ryzen 7 pro 3700U, 16GB RAM, 512GB SSD, jó akku, számla, garancia
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z170A Krait Gaming 3X alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Felújított laptopok számlával, garanciával! Ingyen Foxpost/PostaPont!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 7 265KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B760M i5 13600K 32GB DDR4 1TB SSD RTX 4070 Super 12GB Lian Li Vector V100R 650W
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Nincs ott extra fesz. Csak a több amper felvétel miatt több felé osztva megy a prociba a delej. 12 V az is, ugyan azon az ágon. Legtöbbször csak a végén ágazik el, nem is jön külön kanóc a tápból (felesleges is, az a vezeték bírja símán). Olyan lehet, h a táp ha két ágon van a 12 V, akkor nem tud annyi ampert leadni, de nem hiszem, h vmi codegennel tolja.
az 500-ason rendes kábelek vannak 

Pláne egy HD 7790 vagy GTX 660 alá
elnéztem mert e-nek láttam ennyi.

(gyors és egyszerű megoldás lenne...)
Te mondod vegyen valaki Én veszek ,ha valaki elviszi a 8120-at 8)