- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- iOS alkalmazások
- Xiaomi 13 Pro - szerencsés szám
- Kézbe fogták az ultravékony Z Fold7-et
- Motorola Edge 60 Fusion - nem csak a forma időtálló
- Yettel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Motorola Edge 50 Pro - több Moto-erő kéne bele
- Google Pixel topik
- Nem növel telepméretet a Galaxy S26 Ultra
-
Mobilarena
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
tothjozsi96
addikt
-
AusWolf
őstag
válasz
djculture #47071 üzenetére
Nekem is van netbookom Ivy Bridge Celeronnal. Persze csak a Bulldozeres asztali mellett, utazás esetére.
Apámnak meg már vagy 2 éve rágom a fülét, hogy cserélje le a P4-et, mert már unom a karbantartását, de nem hallgat rám.(#47063) Habugi: Megmentettél ezzel a videóval.
Egy másik fórumon épp azon megy a vita, hogy ezek reális adatok-e, vagy sem. Én személy szerint nehezen tartom elképzelhetőnek, hogy egy akármilyen asztali processzor 218 wattal többet fogyasszon, mint bármelyik másik. Főleg, mivel egy FX-8350 és egy Core i7-3770K közti különbségről van szó. Tudom én, hogy az FX éhesebb, de azért na...
-
MrM94
addikt
válasz
djculture #45020 üzenetére
Azert en ennyire nem irnam le oket.Meg mindig ok viszik a primet a ROG lapokkal.
Irodai felhasznalas meg passz,fogalmam nincs mi zajlik ott.Mondjuk edesanyam gepebe meg mindig vigan megy a k8n.Pedig takaritva sem volt,s kb 2 eve nem is igazan volt hozzanyulva ahhoz a gephez..
szerk. ugyertem karbantartva. -
lee56
őstag
válasz
djculture #44874 üzenetére
De ez már olyan macsós.
Amúgy +1, tényleg az egyik legjobb ár/értékű hűtő a piacon, Alpenföhn Brocken még talán hasonló kategória. De azért amit írtál a végén, azért szerintem az barokkos túlzás volt. És jópáran bele tudnának kötni. Mondjuk amit talán szerettél volna mondani, hogy extrém tuningon kívül szinte bármilyen tuningra elég, úgy már jobb lett volna és tán kicsit hihetőbb is.
-
lee56
őstag
válasz
djculture #41432 üzenetére
Elvileg a közepesen erős lapok (,amik már "csak" 40k körüliek
) közt is van ami megeszi, pl Saber R2, meg Giga UD5 rev3 frissített BIOS-okkal, és persze UD7-be is rakhatod, de az már közelebb van a formulhoz és az ex9-hez árban.
Jah és talán a gigának van egyedül 30k közeli lapja is, ami támogatja még -> UD3 rev4, és itt még BIOS-t sem kell frissíteni.:
http://www.gigabyte.com/support-downloads/cpu-support-popup.aspx?pid=4672
(#41421) Nxn908xxx : 8 magot kihasználni képes motorral könnyű. Próbáld a Skyrim-et pl 1.4GHz-en.
-
=HG=
addikt
válasz
djculture #41432 üzenetére
Nem sok lapba tették be az FX 9xxx támogatását, úgyhogy sok lehetőség nincs. Meg kéne próbálni egy Asus M5A97 EVO R2.0-be, mit szól hozzá....Lehet fel sem ismeri, de ki tudja.. Bios nem támogatja...
"55k-s alaplap elég izmos dolog egy 70ezres cpu alá"
Miért? Egy K-s ivy alá is beteszünk egy 30-40 ezres lapot...
Vagy egy 35-40 ezres FX alá is egy 25 ezres asust....Tuningnak ára van !
-
=HG=
addikt
-
ViZion
félisten
-
ViZion
félisten
válasz
djculture #39687 üzenetére
háát én az ilyeneket csalásnak élem meg...
Ezért is eléggé utálom, sajnos nincs admin, kiszavazás és team survivor mód...
90%-ban inkább UrT-vel játszom, ott vannak sokan és kib.szák a csalókat
...nem mellesleg tárat számol, nem skulót, elvérzel ha nem segítenek. Itt 2% HP-vel még fürge macskaként rohangál az ember -
válasz
djculture #39675 üzenetére
Errol van szo. A szoba kerult 6300-at alap orajelen sem biztos, hogy viszi alakitgatas/allitgatas nelkul stabilan. Inkabb az a valoszinu, hogy nem viszi. Fokent ha videot akar konvertal, PS-el fogalalkozni, streamelni amik ki tudjak terhelni az osszes magot. Normalisabb lapban 4Gz-re felhuzva elorelepes lenne a 4 magos Phenom II utan, de nem a meglevo deszkaban.
890GM-ee lapban FX-8350-et tuningoltam 4.5GHz-re, sot meg 4.8-on is elinditottam. (Nyitott ablak es jo par plusz venti mellett, de a tap aramkor zugasat hallva belattam, hogy nem erdemes feszegetni a pofonlada fedelet..)
-
MaxxDamage
félisten
válasz
djculture #39458 üzenetére
25 ezer az még nem is annyira sok érte , a másikért viszont a 30 igen , bordája ugyanaz csak a ventije kevesebb rpm-en pörög (elvileg csak ez a különbség) , még azt megtehetném, hogy veszek egy Thermalright Silver Arrow SB-E -t (23k HUF) és +3db 2500rpm-es Extreme-re való gyári ventit aminek darabja 3.300 HUF még így a végösszeg 30k+ lenne bőven (+ a száll. költség...)
(#39463) vakond5: lehet rákérdek, egy próbát megér a dolog (a tisztánlátás érdekében , + ennyivel is okosabb leszek
)
L
-
stratova
veterán
válasz
djculture #33802 üzenetére
Úgy legyen bár, én nem találkoztam 12 magos (Zomsa alapú) Opteron 6100 vagy 12-16 magos (Bulldozer/Piledriver) Opteron 6200/6300-zal, ami támogatott lett volna asztali lapban. Opteron 3200/3300 támogatás volt de az még mindig csak 4m/8c és szerver oldalon is AM3+ foglalatot jelentett. Most AMD kukázza a két "kisebbik" foglalatot.
De abban egyetértek, hogy vagy az iGPU bevonására kell nagyon ráállniuk, vagy egy FX frissítés nem árt. Különben még jobban Intel felé billen a mérleg nyelve. Látva, hogy két nemrég bejelentett kolzolport (BF4, Watch Dogs- utóbbit már cáfolták) minimum követelménye 4 mag és az ajánlott a 6 magos CPU. Bár Frostbite 3 motornál már lehet a felskálázással trükközni. -
stratova
veterán
válasz
djculture #33797 üzenetére
Warsaw és az azt követő megoldás tisztán CPU 12-16 maggal és pletykák szerint később 20 maggal szerverekbe.
De ez nem asztali vonal.
Az ahhoz legközelebbi AM3-at és a 2P ig skálázódó Socket C32 megy a levesbe (ezek 4-6-8 magosak voltak). Csak a legfelső Socket G34 marad Piledriverrel, majd őt váltja elvileg Steamroller (akár 20 maggal) egyelőre ismeretlen foglalatban. -
MiklosSaS
nagyúr
válasz
djculture #33797 üzenetére
Kerlek linkeljel egy site-ot ahol hivatalosan fel van vazolva az hogy ezek a processzorok 2 ev mulva a bolton polcain lesznek asztali processzorokent. Amit lattam az szerver platform volt, pont mint a 8 mag/16 szal-as xeonok.
En amiket olvasgattam azok a 2 modulos/4 magos APUK-k bika igp-vel. -
Zsivaagoo
őstag
válasz
djculture #33772 üzenetére
Ha láttad néhány hozzászólásomat, akkor tudhatod, hogy a 20 éve a birkaakolban kövesedő trágya alá szóltam le mindig a gyííííhármat. A HT abban csak hátramozdító sötét erő. A HT-nak csak i7-ben van értelme erősen párhuzamosított feldolgozásoknál, egyébként ott sem ér szart sem, mint a gyíííháromban. Csak az i7-nek van akkora brutális ereje, hogy a beszaró HT szálakat a mezei júzer észre sem veszi.
Úgyhogy maradok továbbra is AMD és FX-83xx hívő.
-
Robo sapiens
tag
válasz
djculture #33746 üzenetére
Értem. Azért kérdeztem, mert most akarok majd gépet venni virtualizációra, programozásra és egy kicsi játékra (leginkább (akár régebbi) megérintős játékokra és a SteamOS-hez). Egyelőre abban sem voltam biztos, hogy AMD lesz a jó választás nekem, de most az FX 8350 -t tartom a legesélyesebbnek a 8 mag és a virtualizáció miatt.
Ezért érdekelt volna, hogy várható-e a közeljövőben (tipikusan maximum karácsony utánig) új AMD processzor, vagy hogy érdemes majd alaplapot keresnem, hogy egy újabb generációs processzor is belemenjen.
Olvastam ezekről az újdonságokról, de sem a kezdeti 6 mag nem vonzó, sem az, hogy még senki sem tudja, hogy mikor fognak kijönni.
-
idegbeteg18
tag
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz
djculture #33499 üzenetére
Elmeletben ez igy igaz...a gyakorlatban kicsit maskep van. A tanar bacsi annak idejen szepen elmagyarazta (en is automatika egyetemet vegeztem) csak azota sokminden megvaltozott. Rengeteg mindentol fugg.
MInden processzoromat kemenyen tuningoltam...van olyan CPU amit agyontuningoltam, agyonfeszeltem tartosan tobb evig...ugyanugy megy mint amikor megvetema boltbol.
Nez azt mondom hogy nincs igazad, termeszetesen van. Csak azt hogy a gyakorlatban kicsit mahogy van. -
vakond5
őstag
válasz
djculture #33499 üzenetére
Jó látni valakit aki komolyabban is el tudja magyarázni a fizikai tényezőket!
@dergander: Nekem a 8150 hasonlóan muzsikál. 2.8-as IMC-vel használom, 3.0-on akármennyit adok neki, elküld melegebb éghajlatra. Az a poén, hogy alapon ugye 2.2-es, és 1.15V-ot kap. Feltolom 2.8-ra feszemelés nélkül, és az uefi automatikusan 1.45V-ra állítja be. .....másik vicc pedig, hogy 1.45-ön nem volt stabil néhány játék, adtam neki egy lépcsőnyi feszt, lett belőle 1.475, és betonstabil
-
SetCHOO.
aktív tag
válasz
djculture #33224 üzenetére
Igen, ezzel tisztában is vagyok. Pont ezért vettem Fx-et, mert 5 évig tuti nem nyúlok lap és procihoz. Csak meglepődtem ezen a kis dolgon.
Malibutomi:
Nem akarok én itt rémhíreket kelteni. A problémán attól még megvan. Az ÉN esetemben bármilyen grafikai beállításra is állítom a world of tanksot. Átlag 25 fps-em van. legyen low vagy ultra graf. Bármilyen más alkalmazásnál nincs ilyen problémám. Pl. a Skyrim. (csodálatosan fut)
Na majd rájövök, mert eddig minden hardver vagy szoftver problémámra rájöttem.Ezért is szeretem a PC-t!
-
Tomko78
őstag
válasz
djculture #33224 üzenetére
azért tegyük hozzá , egyre több olyan game van ami nem 1-2 szálat használ , hameg a i3 2 magja már kevés lesz úgy is jönnek majd a zintelesek hogy ácsi ácsi de a cod 2 bezzeg sokkal jobb a gyi3
Peaceliker ez anno volt 16 ezer ft csak a tisztán látás képet , anno a vgam is 83 ezer ft volt most , azért nem tud annyit mint egy mai 83 ezer ft vga
-
Peaceliker
addikt
válasz
djculture #33012 üzenetére
Alap órajelen használom (turbo off), és eddig alul volt feszelve. Most visszatettem alapra, én is arra gondoltam, hogy így tesztelem...ha ezután is döglik, akkor még majd kap friss wint, ha akkor is, akkor kivágom a kártyámat!
Most meg mingyá nyomok egy memtesztet...de pár hónapos az egész cucc, csak nem döglött meg. -
-
pipo112
őstag
-
miresz
veterán
válasz
djculture #32861 üzenetére
Pedig az jó kis hűtő,és még halk is!
Nekem annó nem volt egyszerű találni olyan mATX házat (mATX fan vagyok) amibe belefért a Be! Quiet. Elég necces volt itt is a helyzet, a gyári adatok szerinrt nem fér bele,pedig még van kemény 2Cm az oldallap,és a hűtő teteje között!
(#32862) Zsivaagoo: Igen,kb oda illene!
(#32863) Tomko78: Én szeretem az MSI lapokat. Még annó mikor kijöttek az FX-ek volt szerencsém eg y ilyenhez: MSI 990FXA-GD80 nagyon jó lap,és az UEFI rajt a legjobb szerintem ami csak létezik AM3+ -os lapon.
-
bandika0626
senior tag
válasz
djculture #32851 üzenetére
Az én gyári intel hűtőm 4GHz-n 85 fokon tartotta a 3570K-t igaz úgy szolt mintha egy MIG lett volna a házban. Alapjáraton meg bőven elvolt vele. De az is igaz, hogy már gyárilag szar volt a venti rajta mert ő 10 mp ként megállt gondolkodni. Aztán szépen leszereltem róla és ment rá egy 9cm azzal ment vagy 2 hónapot.
-
válasz
djculture #32730 üzenetére
Nem tudom, én még a Saber esetében nem vettem észre, hogy nagyon kókány megoldás lenne, aki meg 17K-s Seggsziklával akar gigahertzes tuningot, hát az vessen magára.
Én speciel meg fogom siratni az AM3+-t, én szerettem.Szerk:
Dj:
csúcs alaplapokkal is van elég baj
Mint ahogy bármelyik foglalat típus esetében.
-
bozont
veterán
válasz
djculture #32608 üzenetére
Nem a chipset miatt van az, hanem a gyenge vrm miatt. Viszont ez a lap elég jól sikerült ebből a szempontból (csakis a rev 5.0) és még hűtést is kapott rá. Alapon elbánik egy FX6300-zal és még a tuning sem elképzelhetetlen. Részemről ez a legolcsóbb lap amit FX-hez merek ajánlani, mert mai már tényleg jobb, az már 20+e pénzbe kerül.
-
ebegab92
senior tag
válasz
djculture #32392 üzenetére
Ez már bennem is felmerült, hogy miért nem csinálnak 8-magos APU-kat. A válasz szerintem az, hogy túl nagy lenne a szilíciumwafer, ami miatt meg sok lenne a selejt, sokat enne, melegedne még jobban, aztán amíg lehet, addig csak 4 maggal gyártják. Egy erőteljes csíkszélesség-csökkentés segítene a dolgon, csak kérdés, hogy mennyire érné meg a fejlesztés nekik, illetve hogy mennyi profitot tudnának termelni
Vennék én is APU-t azonnal, ha:
-HD7770-ne lehetne hibridCF
-mostaninál sokkal jobb teljesítményű 4 mag VAGY a mostani teljesítményhez képest kissé erősebb, de 8 magos proci rész
-nem 220W TDP mellett lenne az egész -
FeRRaR1
őstag
válasz
djculture #31992 üzenetére
Az FM foglalatos gépek nincsenek egy kategóriában az FX-ekkel. Az Igp-s téma meg nem is érdekel, mire oda kerül a sor, hogy az ténylegesen előnyt fog jelenteni, addigra már lehet hogy a 2. teljes configomat cserélem le. Most viszont csak egy CPU cserét tervezek idén, jövőre meg egy VGA cserét, és ennyi, majd utána pár évvel HA LESZ ÉRTELME cserélek gépet. Amíg nincs SZÜKSÉG rá addig csak pénz kidobás.
Más: Asus Sabertooth CPU support leírásban nem látom az FX 9xxx procikat, ezt nem is kéne látnom, mert ha támogatja a Visherákat akkor ez magától értetődő, vagy van jelentősége?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Elektromos autók - motorok
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Napelem
- Hardcore café
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- PlayStation 3
- iOS alkalmazások
- Amazon Kindle
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF B550M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 Ti 8GB Rampage SHIVA FSP 700W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB DDR4 1TB SSD Radeon Pro 5500M garanciával
- Apple iPhone 13 . 128GB , Kártyafüggetlen , 100% akku
- GYÁRI TÖLTŐK DELL LENOVO HP FUJITSU TOSHIBA Macbook---------- Budapest,/MPL/Foxpost
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest