Hirdetés
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- MIUI / HyperOS topik
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Megint Samsung-gyártott Snapdragonról pletykálnak
- iPhone topik
- Két új Poco C-széria mobil érkezett
- Honor Magic 8 Pro Air a neve, január 19-én mutatják be
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
-
Mobilarena
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
and1ao
őstag
válasz
djculture
üzenetére
Hát valamit egyébként rebesgettek itt forumon hogy zintel sem a legkorrektebb ilyen szinten AMD-ék max TDP-t adnak meg zintel meg talán átlagot bár lehet ez is urban legend.
Tény kevesebbet fogyaszt. bár a natív 8 magos dolgok szerintem ott is magas TDP-be futnának bele bár desktop-ba nincs is nekik. -
válasz
djculture
üzenetére
Hiába nyomod át, ha nem hasznalhatod rendeltetes szeruen. Ahogy elkezded terhelni egy jatekkal, par percen belul ha kerekei lennenek a gepnek mar a kifutopalyara is refordulhatna a hangja alapjan. Az FX maga nem lenne rossz, de az ember szajize megkeseseredik ennyi benazas lattan.
-
válasz
djculture
üzenetére
En eddig azt tapasztaltam, hogy melegben folyamatosan trottlingolnak a gyari beallitas mellett is az ilyen belepo szintu lapok. Eddig 8 lapbol 1 nem tette ezt.
Az FX-et sorozatos bakik nyomjak:
- A belepo szintu lapok csak BIOS szinten kompatibilisek, meg egy FX-6100-al is kepesek throttlingolni
- A gyari huto egy rossz vicc
- A turbo implementacioja el van baltazva, gyarilag foloslegesen nagy feszultseget adnak a CPU-nak
- A modulokban a frontend reszt alulmereteztek, igy visszafogja a ket integer magot, 80 helyett csak 60%-ot gyorsit a masodik "mag" (Ezt igazolja, hogy az uj AMD proci pont erre fog gyurni, ha jol tudom.) -
djculture
félisten
válasz
Tomko78
üzenetére
Nemtudom mikor rakták bele. Én ma néztem mert fejleszteni akarok kicsit és láttam hogy ez a kettő most a csúcs ebbe az alaplapba. Az fx9590 viszont gyémánt áron megy így marad a másik 70-ért.
laca000 De ezek 95w-ig kezelnek úgyis így eleve nem lehet bele izom procikat venni.
-
djculture
félisten
válasz
frescho
üzenetére
Nemtudom mi a probléma vele egyszerűen nem tuningolásra való alaplapok, tudom mert nekem is van egy legolcsóbb 960GM-GS3 FX ezer éves 760g chipsetes lap benne meg gond nélkül megy az fx8120-as huzgálás nélkül előtte egy athlon2 x4 volt.
Alapjáraton probléma nélkül megy, aki meg tuningolni akar nem 10-15 ezeres lapokkal fog baromkodni úgyse. -
Az AM3+ alaplapoknal nem csak az Asrock, de minden gyarto alap szeriaja hulladek. A sok 7-es chipkészlettel kompatibilisként hirdetett Asus, Giga és tsai sem érnek semmit. Ami szégyen az az, hogy az Asrocknál nem képesek rendbe rakni még a 970 ext szériát. De hasonlót láttunk már más nagy gyártóktól is.
Ami a legfájóbb, hogy mATX-ben nem tudok mondani normalis lapot. A 890GM ugyan megy, de limitáltak a lehetőségei.
-
laca000
őstag
válasz
mackosajt
üzenetére
Hát, "gratulálni" tudok csak.
De főképp annak a "professzornak" aki azt a lapot ajánlotta neked.
Biztos úgy gondolkodott, ha neki olyan hűbele-balázs lapja van, akkor neked miért is ne legyen olyan!?
Aztán lehet mindjárt feltűnnek olyan fórumtagok, akik ugyanabban a lapban 5Ghz-ig húzták a procit.
Mert ilyenek mindig vannak.
Csak ez nem igaz.
Azt felejtik el megemlíteni, hogy maximum a betöltő képernyőig jutottak el, kissé utána(fél perc amőba).
Vagy beépítettek egy traktor méretű hűtőhöz hasonlító, egyébként távolról sem hűtő, annak illúzióját keltő hűtésre szánt alkalmatosságot a házba."a beépített alkatrészek minősége"..
Sokat számít.Aki pedig 20k-s lapba tesz egy erősebb FX-et, elámul-kábul a 8+2-től, utána tuningolni akar, vagy tegyük fel még alapjáraton sem működik rendesen, hát erre mit lehet mondani?
Megérdemli. -
mackosajt
addikt
válasz
laca000
üzenetére
Azért egy 20ezres lap nem 10ezres.
Nekem a milyen gépet topikban lett ajánlva anno a 970 extr4 "seggszikla".
Ott és akkor ezt ajánlották az FX-8120-hoz.Megvettem. Sajnos...
Most kompromisszumot kell kössek, és nem is 20, hanem 24 volt, baráti áron, boltból. Akkor hol húzzuk meg az árak határát?
Valamennyire lehet húzni benne, de a 4+1 elvérzik.Itt meg belép a Biostar lapja, ami szintén 4+1, mégis abban húzták először 8 GHz fölé pont a 8120-at.
Ebből is látszik, hogy nem a 4+1 a baj, hanem a beépített alkatrészek minősége.
No meg 20 körül már 8+2-es lapot is kapni, akkor az is kaki?Vásárlás óta rájöttem, hogy előbb sokat olvassak, és nem feltétlen kell megbízni mások szavában.
-
djculture
félisten
Azon gondolkozom hogy kicserélem az elsődleges játékra való gépembenlévő ASRock Fatal1ty 990FX lapomba a 8350-est 9370-re a procit utána egy darabig csak elég lesz. De ez a fogyasztás az betyár 220w-os.
-
laca000
őstag
válasz
Taifa Díaz
üzenetére
Ugyanez.
Amikor a végső döntés elé kerül az ember, valahogy nem MSI-t választ, pedig eszi a fantáziáját rendesen.
Örök "második".
VGA-ban természetesen másként.
De ha abban a szegmensben szinte hiánytalanul és fellebezhetetlenül jót gyártanak, márpedig ez így van, ez a lappal sem lehet másként. -
Taifa Díaz
őstag
válasz
dergander
üzenetére
Minden egyes alkalommal számba veszem pedig az MSI kínálatát is, ahányszor új lapot vásárolok, de valahogy mindig más márka mellett kötök ki. Legtöbbször van a kategóriájában, felszereltségében nála olcsóbb a vetélytársak között. Lehet, ha egyszer vennék egyet, soha többet nem szeretnék mást, de így nem tudhatom.
-
dergander
addikt
válasz
laca000
üzenetére
Én annak idején csalódtam az MSI-be,semmi baj nemvolt a lappal intel 775 fronton csupán az hogy drágán vettem és a jóval olcsóbb Gigabyte lappal jobban tunningoltam a Q6600at ami sajna az MSIbe hogy menjen 333Mhz FSBn csúnyán odakellet verni a fesznek meg az FSB voltagenak,viszont a giga lapba alapfeszen ment 333-at feszemeléssel meg 400at 3.6Ghzet...így onnantól kezdve lemondtam róla,de ez nem azt jelenti hogy most a 990 fronton rosszak,de eljátszotta a bizalmam
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
És a Tiéd nem is a legolcsóbb lap. Egyszerűen a gyártók felosztották, gondos mérnökök kikalkulálták. 2013 van, a marsról videót tudnak küldeni, az alaplapokon meg a VRM túlmelegszik... Nincsenek véletlenek, főleg itt nem, ahol a mérnökök egymás popójába érnek és van több hegynyi tapasztalatuk már. Ez (is) ki van találva.
-
KraX
őstag
válasz
Tomko78
üzenetére
Lehet nekem szerencsem volt a lapommal, de 4+1 fazissal is siman megy 4.1-en hiba nelkul a 8320. Folotte mar nem prime stabil. Termeszetesen nem tul acelos ez az eredmeny, de azert annyira nem is rossz. Persze elismerem, hogy sokkal jobb dontes egy vrm hutessel es erosebb tapellatassal szerelt lap fx cpuk ala, ehez nem fer ketseg.
-
=HG=
addikt
válasz
Taifa Díaz
üzenetére
Semmi gond ! A fesz állítgatásos történet valóban nem a hibátlan alaplap tulajdonságát jellemzi, de messze nem csak asrock jellemző. Más gyártó "minimál" stílusú lapjai hasonló jó tulajdonságokat tudhatnak magukévá.

(#31460) ViZion : Voltak akkor is lényeges árkülönbségek.. Egy jó kis DFI alaplap arany árban ment például....
-
válasz
Buci21
üzenetére
De hát a gyártók érdeke is, h legyen minden kategóriába lap. Az meg elég fura lenne -és a gyártónak veszteséges- ha a legolcsóbb lapban is tudnád húzni a nagy procit. Intelnél hogy is van ez? Ott a tuningos CPU is plussz pénz, a tuningos deszka meg annyi, mint egy jó AMD lap+CPU együtt... Akkor miről is beszélünk?
Mindjárt az lesz, h a 400 W Codegennel ment az Athlon, FX meg nem... Akkor Athlont kell használni, vagy venni normálisat, ennyi. Minden lánc olyan erős, amennyit a leggyengébb láncszem bír. Aki csúcs procit vesz és húzni akarja, az tisztában van ezzel, vagy naív és szerencsés, vagy hőbörög.
A gyártók nem hülyék, régen is voltak tuniingos deszkák, talán árban nem volt ekkora szórás, de bizony válogattunk akkor is, vagy az alaplapos topik mi a bránerért lett ilyen hosszú?

-
Tomko78
addikt
válasz
dergander
üzenetére
De meg lehetne csinálni , hogy pl a csúcs FX procik alá csak komoly lapot lehessen tenni , max ha nem teszel nem tudod tuningolni , mert így kicsit érdekes hogy megveszel egy 20 ezer ft alaplapot és abban akarod szénné húzni a FX-8350 -et
És akkor csodálkozol hogy leesik a ghz meg hasonló finomságok vannak -
Kocska89
tag
válasz
Buci21
üzenetére
Hát most 6-8 mag csak jobban rángatja azt a 4+1 fázisú tápot persze,hogy instabilabb.
Jó jó vitte, de sokszor láttam már az ilyen olcsó lapokon, hogy a proci tápkörében a hűtés nélküli fetek körül meg van barnulva a panel
Működött de izzott az egész, nem túl egészséges dolog.Nem akarok vitatkozni, csak nem értem mért kell a csúcs proci alá egy alsó kategóriás lapot venni.
Aztán ha lapra már nem futotta általában befigyel az M-tech meg hasonló gagyi táp is. -
Buci21
addikt
-
dergander
addikt
válasz
miresz
üzenetére
mindenből van hibás lap és mindenből lesz is nincs hibátlan gyártó...én viszont asus-t hallotam egyik ismerőstöl hogy sokan hordják vissza,mégse mérvadó,nálam mindenesetre volt minden féle lap MSI AsRock Gigabyte ABIT ASUS,egyikkel se volt sose bajom...kinek mi jött be , én az ABITot sajnálom hogy már nem gyártanak lapot pedig annak idején igencsak elől voltak
-
Tomko78
addikt
Ez a topik lehetne inkább FX all in one
Mivel FX az egy tág fogalom , , mivel ide az alaplapi kérdések is nyugodtan mehetnek , nem úgy mint anno Phenom II -él ahol csak a cpu volt max nyűg , fx alatt a alaplap is nyavalyoghat ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Tomko78
addikt
válasz
Taifa Díaz
üzenetére
De gondolom te raktad össze a gépet akkor hol a gond ? Gondolom nem olyan fog össze rakni egy gépet aki nem ért annyira hozzá hogy a biosban turkáljon minimális szinten , ilyenkor arra hárul eme szép cseleket hogy a biost belője aki össze is szereli , vagyis annak kéne igazság szerint
-
Taifa Díaz
őstag
válasz
Tomko78
üzenetére
Ilyenkor mindig az a gond, hogy van egy keret, amibe bele kell férnie az összes hiányzó alkatrésznek, és egyszerűen nem tud jobbat az ember ennyi pénzért (biztos vagyok benne, hogy te is szereltél már össze ismerősnek masinát, és tudod, miről dörgök). Ezeket a lapokat szerintem pont erre számítva gyártják, minimalista rendszerekbe, hirtelen vészmegoldásként.
És nincs túl nagy választék egy vidéki számtech kiskerben, ha IDE csatlakozóval szerelt lap kell, és nem akarsz heteket várni, míg rendelésre hoznak, hanem abból választasz, ami éppen van náluk az üzletben.Na de azt akkor sem tartom elfogadhatónak, hogy a biosban kell turkálni ahhoz, hogy ne fagyjon le...
-
dergander
addikt
válasz
Taifa Díaz
üzenetére
hehe

-
Tomko78
addikt
válasz
Taifa Díaz
üzenetére
Akkor így járt legalább mikor cumizni fog a géppel , akkor nyugodtan mondhatod látod hallgass mindig az okosabbra

-
Taifa Díaz
őstag
Ebben a formában igazad van, elnézésedet kérem, mert alaplapos témához kapcsolódtam, de ez bizony valóban az FX topik, ezért minimum mindent off topic-ba kellett volna tennem...Minden érintett elnézését kérem a félreértésért, és leszögezem, nem voltam olyan bolond, hogy FX cpu-t tegyek abba a lapba

-
Taifa Díaz
őstag
válasz
Tomko78
üzenetére
Hát igen, végülis a VRM hűtés nélküli lapokat azért gyártják le, hogy jó nagy dobozokba rakják őket, és a boltok ezeket tegyék ki, ha épp túl sok üres hely van a polcon
Elmagyaráznám én szívesen a húgomnak, hogy márpedig neki mindenképpen VRM hűtéssel rendelkező lapra van szüksége, ha törik, ha szakad, hogy zavartalanul fusson a Windows és az internet 
Sajnos nem mutat valami nagy hajlandóságot a bios és a tuning rejtelmeiben való elmerülésre...Tudsz esetleg valami egetrengetőt írni, amivel biztosan meggyőzhetném?Viccen kívül, én pont a Gigabyte-ra nem tudnék semmi rosszat mondani saját tapasztalataim alapján, volt 775-ös, FM1-es konfigom is Giga lappal, tehát Intel és AMD chipsettel is volt már dolgom.
-
=HG=
addikt
válasz
Taifa Díaz
üzenetére
Tekintve, hogy FX topikban vagy, nem gondoltam, hogy athlon procival kapcsolatban írsz..Nem írtad, hogy milyen procit tettél bele, csak hogy visherát nem tennél..Attól még bulldozert tehettél volna..Nem vagyok gondolatolvasó...
Ha megfogalmaztad volna konkrétabban, nem lenne félreértés ! ( osztályzat nélkül) -
Tomko78
addikt
válasz
Taifa Díaz
üzenetére
De kezdjük ott VRM hűtés nélküli lapot nem vesz az ember ugye ? ez világos , mert ezen lapok szerintem említést nem érdemelnek . Azért tegyük Giga lapok se népszerűbbek mint az Asrock
Azért azokról se dicsőítenek ódákat
Meg hasonló márkák , mert minden gyártónak vannak hibás darabjai -
Taifa Díaz
őstag
A te figyelmetlenséged pedig az, hogy sehol nem írtam olyat, hogy FX processzort tettem abba a lapba
Csak azt, hogy azzal is kompatibilis. Épp az ellenkezőjét írtam, hogy bele nem tenném...Legközelebb olvass figyelmesebben. Én az AsRock alaplapokkal kapcsolatban felmerült negatívumokkal kapcsolatban hoztam fel egy példát. Egyébként Athlon II X2 250-est vettem bele, attól jobbat nem érdemes beletenni.Egyébként nem gondoljátok komolyan, hogy az a természetes, ha valami nem megy auto értékeken normálisan, és hogy szervizbe kell vinni, hogy ott állítsák be a feszültségértékeket kézzel

Tomko78, a fenti neked is szól. Sehol nem írtam, hogy FX-et raktam bele.
luimapeiz, szintén egyes alá szövegértelmezésből.
-
lee56
őstag
válasz
Taifa Díaz
üzenetére
Viszont Ga-nak annyiból igaza van, hogy roszabb szériákkal és selejtes lapokkal, minden gyártónál lehet találkozni, csak az átlagember nem 100-asával szerel össze naponta, számítógépet.

-
Tomko78
addikt
válasz
Taifa Díaz
üzenetére
De nem mindenki rak egy AsRock N68-VS3 FX FX cput , én még Phenom II cput is vonakodva tennék bele nemhogy FX-et
-
lee56
őstag
válasz
frescho
üzenetére
Hmm lehet hogy ez általánosságban igaz rájuk, de speciel itt az AM3+ 9es szériánál, pont az egész alsóbb szegmens, de még a középkategória sem lett az igazi. A másik két nagy gyártó lapjai valahogy jobban sikerültek, ezért is ajánjuk azokat inkább, nyugodtabb szívvel.
Például egy Extreme 9et kb. mindenki szivesen elfogadna itt szerintem, najó talán Laca-n kívül
, de az olcsóbb lapoknál inkább giga vagy asus, a jobb választás, szerintem. -
=HG=
addikt
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Igen, nálunk a szakembert a haver, vagy család ismerőse alkotja, aki már életében legalább egyszer kicserélt egy memória modult a gépben ...
Nem baj, hogy érdeklődő valaki, és összerakja a gépet magának, vagy többet akar megtudni a hardverekről, akár önerőből, csak lássa be saját korlátait, és ne másban (akár gyártókban) keresse a hibát... -
-
Ga
tag
válasz
laca000
üzenetére
Nálam 5 db AsRock lap üzemel, rendeltetésszerűen, a legrégebbi talán 5 éve.
Ráadásul az "avulási" ciklusuk végén lévők idejüket 0-24-ben töltik (fájlszerverként).
Az újak pedig Htpc, game célra vannak bevetve.
Van még a közeli háztartásban +2 Asrock lap, szintén probléma nélkül.
(+1 ABIT is) (plusABIT
)Szóval én meghazudtolom a statisztikát.

A gondolatmenettel sztem nincs baj, csak túlságosan általánosít - pl más gyártó is beírható a mondatodba. Mindenkinek megvan a véleménye, és az a legjobb, ha mindenkinek lesz véleménye (akik pl tanácsot kérnek). Annyit hozzáfűznék, hogy sose egy vélemény alapján döntsetek, hanem olvassatok, kérdezzetek több helyen, és érvek mentén válasszatok.
Az AsRockból is tudok említeni számtalan rossz modellt, szériát, egyszerűen olvasni és figyelni kell rá - bármilyen gyártót is preferál az ember.
Peace
Ga -
Sem az asrock sem másik gyártó nem várja el a felhasználótól, hogy állítgassa a biost.. Erre vannak a szakemberek..
Az igazán "felhasználó" csak püföli a klaviatúrát, és fogalma sincs a gép működéséről és nem is akarja tudni. Addig fogja hordani a szerelőhöz, amig jó nem lesz....Az, hogy egy ilyen szutyok lapba teszed az FX-et (pedig ide jársz fórumozni) inkább a Te figyelmetlenséged...Nem csak asrock lapot találsz ami nem való ezen procik alá.... ---->> PONTOSAN !!! (csak mai világba egyre kevesebb az ilyen "felhasználó" , mindenki többet tud / remél saját maga fordítaná idejét a húzásra !) így a "szakember" -nek érvényesülése nemsok van !L
-
=HG=
addikt
válasz
Taifa Díaz
üzenetére
Sem az asrock sem másik gyártó nem várja el a felhasználótól, hogy állítgassa a biost.. Erre vannak a szakemberek..
Az igazán "felhasználó" csak püföli a klaviatúrát, és fogalma sincs a gép működéséről és nem is akarja tudni. Addig fogja hordani a szerelőhöz, amig jó nem lesz....Az, hogy egy ilyen szutyok lapba teszed az FX-et (pedig ide jársz fórumozni) inkább a Te figyelmetlenséged...Nem csak asrock lapot találsz ami nem való ezen procik alá.... -
Tomko78
addikt
Én cpuhoz vettem alaplapot , igaz elsőnek az alaplap volt meg , de FX-8150 akartam első körben na mondom az alá tuti combos lap kell akkor vettem meg ezt a lapot , de látva hogy teljesít a 8150 , gondoltam megvárom a II verziót , Phenomnál is az első nem volt igazán megnyerő viszont a Phenom II már jól muzsikált , na második körben jött a FX-8320 és végül lett a FX-6300
Csak ehhez a cpuhoz meg kicsit feleslegesnek tartom ezt a alaplapot 
-
MrM94
addikt
válasz
Tomko78
üzenetére
Lehet,nekem 970ex4 volt asrockbol es ugye egy arba volt a mostani lapommal a giga990xa ud3 al..
Eg es fold a kulonbseg..
Az Asrock tulmelegedett minden baja volt,giga meg meg se mukkan.
Cserebe a gigaba nemigazan tudod beloni normalisan a ramokat.Az Asrock viszont olcso kategoriaba mindent ut,jol felszerelt olcso is.Also kategoriaban szvsz nagyon ajanlott de igy mar komolyabb lapoknal nem anyira
-
Tomko78
addikt
válasz
Taifa Díaz
üzenetére
De minden alaplap auton kezeli alapból a feszt nem csak az Asrock

-
törölt tag
Én szerettem a 990FX Ext3-at, viszont egyértelmű volt, h. az FX-8350 alá komolyabb lap kell. Gyártót pedig egyszerűen azért váltottam, mert a Giga 990FXA-UD5/Asus 990FX Sabre kategóriában nincs ASRock alternatíva. A Fatality és Ext9 drágább, és nekem nem nyújtanak többet (a tuning potenciál nem érdekel különösebben), az Ext4 pedig nem versenytársuk szerintem, miközben majdnem annyit kérnek érte.
-
Taifa Díaz
őstag
AsRock negatív tapasztalat +1
Húgomnak kellett összeraknom valamit, két megkötés volt, hogy legyen rajta legalább egy IDE csatlakozó még, mert nem volt pénze merevlemezt is cserélni, a másik az integrált VGA, mert arra se volt pénze
Ezt találtam hirtelen nagyon olcsón (11 220 Ft volt): AsRock N68-VS3 FX (kompatibilis a Visherákkal is, de én bele nem merném tenni
)
Nos, az ő céljaira tökéletesen megfelel, ám jöjjön a komoly negatívum: eleinte már Windows telepítése közben is random fagyások történtek úgy, hogy mindent alapon hagytam a biosban. Cseréltem tápot, szereztem neki sata vinyót, már mindent kipróbáltam, aminek halvány köze is lehetett a fagyásokhoz...de azok csak nem szűntek meg.
Aztán gondoltam egyet, bementem a biosba, és a feszültségek részben, az auto helyett kézzel beállítottam a normál alapértékeket, és...tadám, a jelenség nyomtalanul eltűnt, azóta több, mint egy éve egyetlen alkalommal se fordult elő
Mi a f**omért várja el az AsRock, hogy egy mezei, női számítógépfelhasználó, aki csak internetezni szeretne, és azt sem tudja, mi az a bios, kézzel állítsa be az alapértelmezett feszültségértékeket

-
dergander
addikt
Most itt a példa hogy egy asrock 990fx egy jó felszereltségű lap,de nem egy tunninglap. Viszont olcsó,a Fatality lapok viszont igencsak jók tunnningba,viszont kicsit borsosabb...tud a gyártó jó lapot csinálni. De 30 alatti áron mit vár az ember
-
-
Buci21
addikt
válasz
laca000
üzenetére
AM3-on nem volt velük bajom, az M3A 770DE pedig nem is egy komoly szériás lapjuk, és repült benne a Phenom II x4 4,4ghz-ig csak már nem tudtam lehűteni, 4,2 volt a véfe. a Northbridge meg valami pofátlanul elképesztő 2600mhz-ig ment, így ennyire tudtam állítani a HT-t is.
-
laca000
őstag
válasz
and1ao
üzenetére
Nem értek egyet, de ez legyen az én bajom.
Szerintem az Asrock sorain soha nem fog olyan magas minőségi százalékkal és szintén minőségi alkatrészekből gyártatni beültető gépein, mint az Asus.
Nincs is olyan kiépített quality rendszere ami ezt lehetővé tenné.
Ha lenne, már rég nem Asrock-nak hívnák, valami másnak.
Persze ezen nem kell felkapni a vizet, egyből.
DE ez az én véleményem, az én megélt tapasztalataim és olvasmányaim alapján, tehát szubjektív, mint itt MINDEN EGYES hozzáfűzés az aprón, tehát nem kell "keresztrefeszítősdit" játszani.
Aki szereti az Asrock-ot, tegye azt, áldásom rá, én sohasem.
-
Ga
tag
Ha esetleg vkinek szüksége lenne rá próbálgatáshoz, az alábbiak az én beállításaim az előzőekben említett Pstate-ekhez:
...\AmdMsrTweaker_1.1\x64\AmdMsrTweaker.exe Turbo=1 APM=1 P0=25@1.4625 P1=24@1.4125 P2=22.5@1.3125 P3=20@1.1875 P4=16.5@1.0375 P5=10@0.8125 P6=7@0.7375 NB_P0=12@1.175 P0FX-6300 95W TDP
AsRock 990FX Ex3
CM Hyper 212 EVO
Corsair TX650
Turbo, APM OnBye,
Ga -
and1ao
őstag
válasz
laca000
üzenetére
Mert nem ismered nem használják sokan na miért hagyjuk már ezeket a tévhit meséket urban legend a fele.
MSI-t se ajánlja soha senki pedig szerény véleményem hogy tápellátásban előrébb járnak bárkinél.
Az Asrock csúcsalapok is ugyanolyan jók mint bárki más felső katos lapjai csak épp pl egy ASUS formula-nál kevesebbe kerül.
Ha lehetne kapni MO-s Sapphire lapot azt is nyugtot szívvel mondanám.
Biostar lapok is jók ott is olyan prémium minőségű kondik tekercsek vannak hogy a 4+1 fázios lapjaik is bőven jók. -
lee56
őstag
GA-990FXA-UD3 (rev. 4.0) - http://hu.gigabyte.com/products/page/mb/ga-990fxa-ud3rev_40/
Ha van türelmed kivárni amíg kapható lesz kishazánkban, állítólag szept. végén már hoznak (ipon).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
- Intel Core I5 14500 - 14mag/20szál - Új, bontatlan - Gari 2027.03.11. -ig - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 14900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel Core i7 9700 12mb 8core 4,7Ghz processzor
- 2.-3.-4. generációs processzorok (G, i3, i5, Xeon) 3dMark-al tesztelve!
- Intel Core I9 12900KF - 16mag/24szál - Új, bontatlan, 1 év gari - Eladó!
- GAMING PC! Intel i5-12400F / RTX 4060 Ti / 16GB DDR4 / H610 / 512GB NVMe / 600w! BeszámítOK
- MacBook (Retina, 12-inch, Early 2015) A1534 256GB/8GB memória (3hónap Garancia)
- Dell Optiplex 3020 MT,i3-4130,8GB RAM,128GB SSD,WIN10
- 27% - LG 75NANO756QA 190CM NANOLED 4K UHD 100HZ SMART TV ! BeszámítOK !
- Samsung Galaxy S24 Ultra 512GB Titanium Gray Karcmentes állapot 12GB RAM 2027.06.22. garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Elmagyaráznám én szívesen a húgomnak, hogy márpedig neki mindenképpen VRM hűtéssel rendelkező lapra van szüksége, ha törik, ha szakad, hogy zavartalanul fusson a Windows és az internet 

em,nem vagyok ASUS orult,sot asus lapom sohasem volt csak asrock meg giga