Új hozzászólás Aktív témák
-
Gainka
őstag
válasz
eastone1 #17350 üzenetére
Nagyon egyszerűen össze lehet rakni fejben a képet: [link]
Ezt a három grafikon össze rakjuk átlagoljuk, nagyjából látszik hogy nagyrészt a 7970-nél 1-2-vel kisebb max vga passzol a top fm2-es procikhoz full hd-ban.Na most ez szép és jó, lehet az én videó kártyámhoz is elég lenne egy 6800k 4.5 ghz-n, csak az a baj hogy a következőhöz mar nem
Akármennyire is amd "fan" vagyok (vga egy jo üzlet volt most hagyjuk) Jelen esetben el lennék, de a következő vagy az az utáni vga-hoz már kevés lenne, és mivel én igy gondolkodtam muszáj voltam i5-öt venniki mennyit költött "fölöslegesen " procira.
Ha kiszolgálja a következő 3-4 videó kártyámat mar nem volt fölösleges.
Most itt nem fröcsögni akarok nem itt van a helye imádom az amd apukat volt is, lenne is még egy gépem amd apuval ha megtehetném csak is a témához szoltam hozzá. És remélem eljön az ideje hogy ujbol amd procit válasszak.
-
Gainka
őstag
válasz
tamikomac #16901 üzenetére
Az csak egy dolog hogy azt akart de nem biztos hogy tudja hogy az ugy jo e
Volt fm2-es konfigom meg pentiumos is az i5 elott. Jobb ha erosebb a proci. Az a 740 nem tuningolhato ha jol tudom es ki sem hajtana a 265-ot eleg sok esetben. Meg ha befurodne vgaval nezegethetne a gepet meg a 740-es procit es orulne ha csak az 5800k lenne a gepbe mert akkor legalabb menne.
-
Gainka
őstag
válasz
tamikomac #16897 üzenetére
A sima 740 nagyon gyengusz.
Az asus 260x-el meg sok a gond topikjaban keresovel lehet utana jarni.
Szerk:
Esetleg meg egy olyat tud csinalni hogy alaplap cpu ram parost eladja es vesz egy 760k-t olcsobb ramot es tobb love marad vga-ra.Atgondolva az egeszet nem is eri meg eladni egyrszt olcsobban adja mint vette alig sporol vele. Plusz veszit egy igp ami barmikor jol johet.
-
Gainka
őstag
válasz
hegegabi80 #15483 üzenetére
Ehez igy mit szolsz?
proci
memoria
alaplap[/L -
Gainka
őstag
válasz
hegegabi80 #15483 üzenetére
Inkabb a6-os magasabb orajel porgosebb 2x2 gb 1600 os corsair tokeletes egy uj tap sem art pl egy fsp 350-es es 15 ezer korul nezel egy giga lapot. Es ennyi
-
Gainka
őstag
válasz
gordonfreemN #15014 üzenetére
Jobban jàrnàl egy a8-al. A pentiumnak nagyon gyenge az igpje.
-
Gainka
őstag
válasz
gordonfreemN #14974 üzenetére
Rá kerestem de csak laptopokat találtam
-
Gainka
őstag
válasz
Kreash #14918 üzenetére
Nem lehet csak a k-s procikat. Nekem is 1440×900as a monitorom.
De nincs ezzel gond nekem meg most is az a4-es van es a bf3-at majd fullon jàtszottam ki singlibe 7790-el. Csak én lusta vagyok kiadni most egy 750kra mert intelre gyujtok késöbbi vga csere miatt is. El lehet vele jàtszogatni de bf3 multiba nagyon kevés de a legtobb jàték singlibe jol fog menni, sot a cod multik is talàn a leg ujjabbak kiv. -
Gainka
őstag
válasz
Hardver Arc #14854 üzenetére
Talàn egy kicsit erosebb.
Ezért is csak azoknak ajànlott akik csak is kizarolag netezesre filmnezesre hasznàlnàk. Màr egy 7750et sem tudna kihajtani sokhelyen. -
Gainka
őstag
válasz
Hardver Arc #14852 üzenetére
Cod 4 multi biztos megy
Pàrositani nem tudod , es ahoz a karihoz mar 4 magos kéne, kevéske lessz az a6. :/
Pàrositani egyikkelsem ajànlott semelyiket. Vagy a aput hasznàlod vagy veszel egy kulon vgat.
Ha még nincs meg a proci én inkàbb az a8 5600k-t ajànlanàm. Azzal késöbb jol mukodne a 260x. -
Gainka
őstag
válasz
janati #14616 üzenetére
Ph tesztet meg nézed dobrajta egy kcisit de szerintem lóf@sz és sokan irták hogy nem az igazi meg kinlodos stb, az 5800k nem játék konfig, tehát aki vga-t akar venni annak nem éri meg mert az árábol kijön gy i3 vagy egy fx 6300, de attol függetlenül egy közép. kat. vga hoz elég a proci teljesitménye, az igp meg elmehet nyaralni.
-
Gainka
őstag
válasz
patomi #14032 üzenetére
Nem lesz mert már van
De hogy lesz e nem tudni...
(#14021) deja vu Ismerem az erö fölényeket stb én csak arra irtam hogy rossz választás, persze ha van della miértne.
meg egyébként is ki nem örülne egy 4770k-nak? Mindenki(kivéve Atti) Ez tettszett
De am nekem sem kéne eladnám és egy 4570 is böven elég volna
(#14030) woodstock323
A 760k nem ajánlott mert annyiért már van igp-s proci is.
-
Gainka
őstag
-
Gainka
őstag
válasz
B.Á.L.!.N.T #13887 üzenetére
Azon a 6150esen hogy megy a you tube 1080ba?
Nekem 6200as volt asszem az am2-es lapomon és még a képe is csúnyább volt mint vga-val. -
Gainka
őstag
válasz
petya2012 #13880 üzenetére
Igen arra gondoltam és általános felhasználásra video filmnézés you tube stb pont jó, majdnem olyan erös igp van benne mint a legdrágább fm2-esben és cpu-ban is elég erös.
Szerintem ha most rászánod, igen is érdemes váltani az ösrégi cumót.alaplap proci 4 magos olcsobb 2 magos gyengébb..
Ezekre less ráTöbbieknek
Azon a video kártyán egy értelmes full hd video nem megy... a config is elég régi, most inkább vegyen egy video kártyát mikor nem is játszik? Ezzel is jó sokáig el lesz és még kissebb játékok is elmennek rajta. -
Gainka
őstag
Meg jött a 7790 jo pofa
Most már a procit várom nagyon és meg vagyok a gép fejlesztéssel.
Erőlködik a ki s a4-es -
-
Gainka
őstag
válasz
RohamDroid #13769 üzenetére
760k-t nem éri meg venni, mert kb 1-2 ezerrel drágább az 5600k amiben van igp processor meg ugyan az.
Ne tévesszen meg hogy van benne igp ha vga-t használsz automatán offol a proci igpje.
Arrol meg nem is beszélve ha véletlen meghal a mostani kártyád mert ugye elég rég és bármikor bekövetkezhet persze ne legyen igy, szoval akkor is tudsz tovább gépezni az apuval míg nem veszel újt.driver vagy catalyst szinten a jelenlegi kártyámmal.
ilyenről még életemben nem hallottam, én az a4-est használtma 8600gt-vel is szoval...Biztos kell neked az a drága alaplap? Nem lebeszélni akarlak róla de "szerintem" fölösleges, drágább az alaplap mint a proci
-
Gainka
őstag
válasz
diablo1984 #13750 üzenetére
Húha
Most nézem hogy 760k-t nem is érdemes venni, 1 darabka ezressel drágább az 5600k amiben még igp is van és ugyan ugy húzható a cpu része(#13750) diablo1984
A cod-nak nagyon régi motorja van, nem kell sokat várni tőle, remélem jövőre vagy az után értelmes uj motorral felszerelt cod-ot kapunk
-
Gainka
őstag
válasz
diablo1984 #13727 üzenetére
Azzal a játékkal másnak is gondja van a laggokkal.
-
-
Gainka
őstag
válasz
kopidoo #13717 üzenetére
bf3 cry3 tomb riderben megnézed az már jó lesznagyon szépen köszönöm
Ja és légyszives azt is ird milyen be állitások mellet pl hihg high-med stb és kb 50-60 fps mellet a vga 100on ment a proci csak 80-on ez csak egy pl volt.
(#13719) atti_2010
Szóval azt mondod böven elég?
Azért vagyok rá kiváncsi mert van egy gyenge lapom egy gyenge procival, na most ha elég a 750k a 7790-ez akkor maradok fm2 es platformon, ha nem váltok érted... Mert igazábol én ezzel a 7790-el sokáig el leszek, el voltam a 7750el is de azért na van egy kis különbség -
Gainka
őstag
válasz
kopidoo #13712 üzenetére
Ha van msi afterburnered meg nézhetnéd hány %-on megy a vga [link]
Innen tudod letölteni, miután feltelepitetted, setting monitoring és ki piálod értelem szerüen. Arra lennék kiváncsi hogy a te gépeden lévö játékokban hány %on megy a vga milyen beállitások mellet. Igaz nekem csak 1440x900 as monitorom van de jo ha full hdban nézed, az nem érdekes. arra lennék kiváncsi mennyire elég neki a proci.A 7790 már meg van vagy is majdnem, most arra vagyok kiváncsi elég e lenne a 7790 mellé a 750k.
-
Gainka
őstag
Van itt valakinek 2 modulos fm2 es proci-egy hd 7790 társaságában, és monitorozta már hogy hány %-on megy a vga pár játék alatt?
-
Gainka
őstag
válasz
atti_2010 #13681 üzenetére
Én annyit tennék hozzá bár sok köze nincs cod 2-4 multinak a bf3 multihoz de mivel multi-multi lehet hasonló a dolog. Szóval a codokban 60 alatt nem is lehetett játszani Miért? mert ha 60 fpsed van akkor egy akcioban (gránát, több ember löt egyszerre közelröl, vagy esetleg csak szimplán közelröl lötted a falat és a töltény hüvely por stb) lehúzta egyből 10-20-ra az fps-t. Itt most sokan akik ismerik egyből arra gondolnak hogy 333-al nagyobbat lehetett ugrani, kimaradt egy pár lépés hang stb. nem-nem nem ezekre gondolok, 100 de inkább akadnia kellet a 125 nek hogy élvezetesen lehessen játszani vele.
Gondolom ezt azért már a modern játékoknál javítva van meg nem kell ennyi, de én is azt "gondolom" hogy mikor nem történik semmi akkor meg kell hogy legyen a 60 fps-nek mert akcióban leugrik egyből annyit hogy fps laggod legyen és máris kevesebb esélyed van. (Gondolom ez a bf-ben sincs másképp.)
Én annak hive vagyok hogy single-ben amit bir a gép meglegyen a 30 fps és nézelödök stb , de ha multizok leveszem a grafot. Mert ha mplayerben sikeres akar valaki lenni, és nincs a gépben 50 ezres vga i5-el, akkor igen is fel kell áldozni a grafikát hogy több fps legyen. Nem kell félni a low grafotol sem ugy is megszokod. (Meg hát ugy sem nézelődsz multiban max mikor elindulsz, aztán az ellenre kell koncentrálni.)
És máris nem kell i5-ös konfig a jó játék élmény ért.Én így szoktam
-
Gainka
őstag
válasz
frescho #13499 üzenetére
Jo ebben is van valami, de aki i5 vagy i7et akar de nem megy egyszerre minden annak azert csak meg éri àtmenetileg egy pentium vagy i3. Nem? Mar ugy ertem en igy fogom csinalni meg annak szoktam ajànlani aki szinten igy akarja. Ez gondolom csak nem baj. Hiszek nektek mert én csak a tesztekbol meg a rengetek forum olvasàsbol vonom le a kovetkeztetéseket. És ebbol àllitottam azt hogy azert eri meg jobban egy i3 mert lehet utana i5 de egy 750k-t csak lappal egyutt lehet cserelni erosebbre.
-
Gainka
őstag
válasz
Borokafa #13491 üzenetére
Igen igen nem sokkal erösebb de erösebb és ha rászánod magad egy erösebb vga-ra akkor is van lehetöség erösebb procira. én csak ezt probálom elmagyarázni. hozzá teszem 7850 ig böven jo bármelyik 2 modulos ricsi vagy trinity mert hát ugye egy kutya mind. szoval 750k-760k
kicsit átláthatóbak:
[link] [link] -
Gainka
őstag
válasz
Gainka #13487 üzenetére
(#13488) GeneraL_XTX
A hires nevezetes bf4 is jol megy i3 al [link]
De mindig ez a tuning, drágább alaplap megnö a fogyasztás jobb hütöt kell venni, nem sokan csinálják et ha az átlagot nézzük .Meg még egyszer hozzá teszem nem rossza kezek a procik sem de meg vannak a határai és nem tudsz fm2 be erös procit rakni ha kevés lesz.
-
Gainka
őstag
válasz
#85552128 #13486 üzenetére
Szerintetek játékos igényeket figyelembe véve, új rendszer építése esetén mikor fogja megérni, APU mellé diszkrét VGA kártyát tenni?
Mert jelenleg szerintem ha valaki diszkrét videokártyába gondolkodik akkor az AMD APU-ihoz viszonyítva az Intel jobb alternatíva.
Erre reagáltam de ha nem irok semmit rá te sem irtál volna soha.
Ujbol kezdem akinek vga mellé erös proci kell az intelt válasszon. Ennyi. -
Gainka
őstag
válasz
Borokafa #13484 üzenetére
Jó béna kifejezés volt, de erösebb ez nem kérdéses, kevesebbet fogyaszt, ez nem kérdéses, késöbb lehet cserélni erösebb cpura nem kérdéses. Akinek elég a 2 modulos ricsi vegyen azt, akinek nem kell vga szintén
Én ezzel igy vagyok, persze ez csak az én véleményem mindenki ugy csinálja ahogy akarja
[link] -
Gainka
őstag
válasz
korcsi #13482 üzenetére
Én a 6600k árát kipótolnám egy i3 4130 ra szénné veri, késöbb ha kevés mehet bele i5, ami az fm2 röl nem mondható el. Persze azoknak akiknek elég egy 760k teljesitmény annak jobban megéri 20 ért az athlon.
Persze mindezt akkor ha van vga.
Akinek nem kell vga meg erös vga annak a 6600k best buy most szentem. -
Gainka
őstag
válasz
jim bcs #13276 üzenetére
De azt tedd már hozzá hogy neked, te szerinted, vagy a te igényed szerint igy sorolod be.
Egy 750-k hova sorolsz ? vagy egy pentiumot?
Ha az i3-rol van szó egyböl mindenki a bf3 multival jönugy birom.
Mi az a gémer? 45ezer + ? vagy mi ez a hülye felfogás? mindenki olyan géppel gémel amire van pénze. Gémer konfig uristen
Én egy a8 6600k-t akartam venni hogy amíg nincs vga-m el leszek vele. De aztán rájöttem hogy kitudom hozni a mostani lovémbol egy g3220-at kb és egy vga-t amivel elörébb vagyok és késöbb mehet bele egy i5. Ezt fm2+on hogy csinálod meg? Vagy ha később letudom cserélni a 30ezres vga-t egy 280x-re pl. akkor mi lesz azt nézegetem hogy 50%on megy? a minimum fps meg 5-10?Nem intelt fanolni jöttem ide, csak folyamatos olvasója vagyok a topiknak mert filozok mi legyen, de egyszerűen nem fogom merni be vállalni az fm2+-ot mert a fene tudja milyen elöre lépés lesz cpu-ban. 1150-ben meg tutira tudom hogy ott az i5 .
És még hozzá egész jó áron is lehet találni i5-öt. [link]Most azt fogom csinálni amit egyébként szoktam és ami bevált, i5-4570 lesz megy mellé a 270X azt majd ha kevés vga csere. Kár volt agyalnom amd kombón +10k ráfordítás és nincs gond így legalább bőven elbírja a következő vga-t is.
Erröl van szó.
-
Gainka
őstag
válasz
Vartanus #13273 üzenetére
Az alapból 100-as 6800 4.8-on utoléri az alap órajeles 55-ös i3-at, hmm nem is tudom melyiket választanám..
A fejleszthetőségről meg ne is beszéljünk. Sok inteles akinek most i5 3470 pentiummal i3 al kezdte és utána lépegetett fel i5-re. Fm 2+ várhatód a nagy proci teljesítményt....
Depersze ha elég, akkor elég nincs miről beszélni.Szerk:Jó a multi az igen, az külön téma. De Én nem vennék 1! multis jaték miatt olyan procit amivel birkozni kell
-
Gainka
őstag
válasz
jim bcs #13043 üzenetére
Ugy értettük hogy amennyivel erősebb annyival időt àllóbb. Szoval érted. Itt inkàbb arrol van szo hogy nem kell i5 egy 7790 pontosabban nem kotelezo. Most egy i3 simàn elég lenne nekem, de viszont azzal a felfogàssal hiba (lehet) bevàllalni most egyi3 hogy kesobb ha kevés lenne akkor majd egyszer i5 . Mikozbe lehet nem is lesz rà szükségem vagy màr nem is kapni vagy nem tudom meg fizetni az àràt. Szoval nem olyan egyszerü ez. Nahh majd januàrban eldöntöm
-
Gainka
őstag
válasz
Kroni1 #13038 üzenetére
Igen én szerintem is. Meg igazàbol 7790-7850-nél erősebb vgat ugysem fogok venni /pill. Valószinüleg az lesz hogy egy giga lap 18ért màr egész jót kapni, bele egy a8 6600, aztàn kövi honapban pedig egy 7790 vagy ami akkor abban az àrsàvban bestbuy lesz persze csak is gcn. Jo kis konfig lesz ez csak màr annyira vàrom hog elkezdtem variàlni intel oldalra. Később 2-2.5 év mulva meg mehet bele egy carizzo ha kevés lesz a ricsi, de remélem tényleg fm2+ os lesz.
-
Gainka
őstag
válasz
Kroni1 #13026 üzenetére
Nagyon kedves vagy hogy ezt igy leirtad de utàna néztem àtgondoktammàr az egészet. Valoszinuleg nagyon sokaig 3-4eves jatekokkal fogok nyomulni leva vagyok ugymond maradva... b.ops-2 gta4stb. A teljesitmény az a8 és a kiszemelt 4330 /pill boven elég. Ja es apu kell mert vga-t kesobb veszek 1-2honap. Na szoval a probléma az hogy kesobb ugye a 1150 komoly procit tudok rakni. Fm2+ al meg a fene tudja mi lesz későb, lehet csak ilyen tuningolt athlon procik lesznek stb ezert vacilàlok.
-
Gainka
őstag
válasz
GeneraL_XTX #12532 üzenetére
Ha nincs lové leváltani az 5800k-t akkor kár is rajta rágodni. Én a helyedbe megvennéma vga-t és közben árulnám lappal az 5800k-t ha elmegy ki lehet potolni és venni fx-et vagy i5-öt, meg ha nem sajnálodrá a lovét akkor most minek vennél 7850et? Sok játékban elég lesza alá a proci bf 4ben lehet kevés de az csak egy game Én venném, de ez csak az én véleményem.
Szerk: És még egy 10ezer forintos bf4 is van mellé.
-
Gainka
őstag
Valakivel fordultmàr olyan elő hogy fm2 es lappal nem jött össze a bios frissités ricsire véltàs előtt? Lap adatai között szerepel a proci. Nem én csinalom de valami nem koser, alaplap az adatlapomon a proci pedig a8 6600k lenne.
-
Gainka
őstag
válasz
MZperX75 #12440 üzenetére
Szerintem te hagyd abba, mar moderatornak hiszed itt magad, én azt irtam.le mivel jatszok mekkora felbontàson csupàn ismeret terjesztesi celbol. Senki nem kérdezte mi alatt milyen motor van.Bar mar észre vettem te eléggé szeretsz belekotni dolgokba. Ne vicceljetekmar← ezt poenbol irtam mert ugye a4 rol van szo. És ha tetszik ha nem azt is irni fogom mennyivel lett több fps az a8 al meg még ki probalok pàr jàtékot vele. De ha gondolod szolok előtte.
-
Gainka
őstag
válasz
MZperX75 #12435 üzenetére
Én tisztàban vagyok azzal amit irtàl, és nem is az a lényeg hanem az hogy lehet vele jàtszani. Màrmint az a4el is. Sőt a company of heroes 2 is megy 1440×900ba. Tök mindegy mikori vagy milyen motor van alatta, le tudom magam foglalni az a4 el, de az a8 almegjobb lesz. Amig nem lesz mellette vga addig elvagyok a cod 4 el.
-
Gainka
őstag
Ne hülyéskedjetekmàr az a4 essel cod 4 multizok 1280×800 ba 60 fpssel
Jo tudom nem mai game. De meg is jőtt az a8 6600k kivàncsi vagyok mennyivel lessz tőbb fps vele
-
Gainka
őstag
ebbe a lapba : Gigabyte F2A55M-DS2 bios frissítéssel belemegy a richland?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
AMD "Trinity" APU topik
- FM2 tokozás
- Négy vagy két mag
- Integrált DX11 Radeon GPU
- Integrált PCIe 2.0 vezérlő
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes "K" modellek
* Trinity (Piledriver & VLIW4):
A10-58xx/57xx, A8-56xx/55xx, A6-54xx, A4-53xx
- Eredeti, új Lenovo 330W töltők - ADL330SDC3A
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Honor X6b 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Újszeru GIGABYTE G5 - 15.6" FullHD 144Hz - i7-13620H - 48GB - 1TB - RTX 4050 - Win11 - 1,5 év gari
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R7 3700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB NZXT H5 Flow RGB 650W
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest