Új hozzászólás Aktív témák
-
konci79
őstag
válasz
masterful87 #15290 üzenetére
Én feltettem az f6b biost,semmi gond vele(eddig semmivel se volt gondom),ad plusz opciókat is a biosban.
#15294) nindzsavagyo:
Szerintem 40-45 az jó lesz,nálam Macho120-al szintén annyi, hwmonitornál is azt hozza,csak ott van többféle cpu hőm. is:terhelésnél jól írja,alapon valami 13-at ír nekem. -
masterful87
senior tag
válasz
masterful87 #15290 üzenetére
Közben utána néztem, az első, januári gépen F1-es BIOS volt, a mostani márciusban vásárolton F4 van, és a közte lévő februárin nem emlékszem milyen lehetett!
De talán szintén F1, mert akkor is felvetődött a frissítés, de az F4 a leírás szerint csak az FM2+ procikhoz adott valami pluszt, így nem frissítettem.Van egy 6 éves gépem, 8800GT-vel, ugyanerre a TV-re van rákötve, DVI-vel indul a géptől, és a HDMI(DVI)-ben végződik a TV-n, annál még nem láttam ilyen jelelvesztős, felbontásváltós, hülye képet dobós dolgot, de elhiszem hogy HDMI-n ez így néz ki, és így működik jól!
-
El Kebir
őstag
válasz
masterful87 #15286 üzenetére
Nem lehet, hogy a rózsaszín kép a tv reakciója a felbontásváltás pillanatára?
(és mondjuk rendes monitor a windows betöltésénél abban a pillanatban fekete képet rak ki... és azért nem "látod" furcsának?)
próbáltad más megjelenítővel ugyanazt a kimenetet?
-
atti_2010
nagyúr
válasz
Biost nem próbáltál frissíteni.
-
_SPD_
tag
válasz
Mindegy mit teszel rá. Ilyen. Én ezt már végigjátszottam. Nem lehet vele mit kezdeni. Én úgy gondolom hogy a driver rápróbál a kimenetekre és amelyiken érez valamit arra tolja a jelet. Másra nem tudok gondolni, de én már megszoktam
-
atti_2010
nagyúr
válasz
masterful87 #15284 üzenetére
Ha csökkentet módban elindul akkor majdnem 100% hogy driver hiba, ha úgy sem indul akkor máshol keresd a probléma okát.
-
patomi
őstag
válasz
masterful87 #15282 üzenetére
"Aztán rendszervisszaállítás" ezt nem is értem,,, tessék leszedni rendesen a drivert, aztán mehet fel az új.
"BIOS alapon, memória profil kiválasztva, meg a ventilátorok sebessége, és kész!" Gondolom AHCI mód és (ssd esetén) smart engedélyezve,,, elsődleges megjelenítés is kiválasztva, hozzá rendelt memória is beállítva.. -
_SPD_
tag
válasz
masterful87 #15279 üzenetére
Az enyém is ugyan ezt csinálja. Nekem nem pink hanem szivárvány színű és a tv el is veszti a jelet. Majd visszajön. (ASUS F2A85V-Pro+ 5800k+Toshiba 40") A kezdetektől ilyen... mi ezzel a baj?
-
atti_2010
nagyúr
válasz
masterful87 #15279 üzenetére
És mi van ha csökkentet módban indítod ha működik szedd le a drivert és próbálkozz másikkal, gondolom a Biosban minden alapon van.
-
szallasi007
őstag
válasz
masterful87 #14894 üzenetére
Értem, bár én mondjuk úgy csináltam ahogy alaplap lemez be, driver felrak rr aztán meg ati vga driver fel. Mondjuk azt nem tudtam hogy ugyanazt rakja fel, mert expressz telepítést nyomtam és nem is néztem mit telepít.
Nincs valami VGA amit bele tudnál rakni, azzal tuti nem csinálná, ha meg igen akkor tuti alaplap hiba (bár így is tuti az)?
-
szallasi007
őstag
válasz
masterful87 #14889 üzenetére
Most nem teljesen értem. Csak a hálókártyát rakod fel majd rögtön utána a vga-t? Először a chipsetet kéne utána restart vga rr aztán hálókártyát. Monitorral is próbáltad már?
-
válasz
masterful87 #14885 üzenetére
Nyomj rá egy Display Driver Uninstaller-t, aztán mehet egy tisztítás CCleaner-rel, és utána tisztán vagy a Giga oldalán lévő legfrissebb, vagy az AMD-s legfrissebb nemBETA driver.
-
masterful87
senior tag
válasz
masterful87 #14884 üzenetére
És így 8 óra szenvedés után azt is megmutatom, hogy pontosan mi az én gondom:
videóA baj az, hogy egy ismerősnek lesz netezős gépnek, esetleg kis játékra, de arra nekem már nem lesz rálátásom! Ma délben átadom, közölve vele, hogy ez így indul, de semmi gond nincs belőle, ha meg idővel megadná magát, akkor jövök és intézkedem!
(pont azért lett ez a proci, ez az alaplap, mert egy ugyanilyen gép már van a családban egy hónapja, csak a memória lett a fele, még a ház és a winyó is azonos! a táp viszont nem, ebben egy GPA-400S8 van a másikban meg egy ezer éves FSP Blue Storm II)
4 driverrel próbálkoztam, ugyanazzal az eredménnyel:
- az AMD honlapján található 13.12
- az AMD honlapján található 14.1-es 1.6-os béta
- az alaplap lemezén található 13.152
- és a Giga honlapján található 13.25 RC1 -
masterful87
senior tag
válasz
masterful87 #14883 üzenetére
A Giga honlapján található 13.25-ös RC1-es driver szintén sikertelen AMD Accelerated Video Transcoding telepítéssel zárul és természetesen ez is rózsaszínben indul!
Az alaplaphoz adott lemezen található 13.152-es jelölésű driver csomag szintén sikertelen AMD Accelerated Video Transcoding telepítéssel zárult, első restart után csak egy pillanatra elmegy a jel a TV szerint, de azt is diszkréten, fekete háttér előtt teszi, aztán szól, hogy települt a HDD, úgyhogy még egy restart, és már meg is jelent a rózsaszín képernyő!
Ekkor cseréltem megint kábelt, biztos, ami biztos, semmi változás!
Kikapcsoltam a gépet, és reseteltem a BIOS-t. Első betöltéskor eltűnt a rózsaszín képernyő, de legközelebb már megint ott volt!
Beállítottam a BIOS-t, memória, ventik, ugyanúgy rózsaszín képernyővel fogad!
Újabb BIOS reset, a hiba továbbra is fennáll.
Már átdugtam másik HDMI portba a kábelt a TV-n, semmi se változott...
A gép DVI portját összekötöttem egy HDMI végű kábellel, és bedugtam a tévébe: már nincs egész képernyős rózsaszín kép, csak fekete kép, és a háttérben a széleken villan egy kicsit, a tévé pedig újra bedobja a képinfót, mert észlelt valami változást!Elképzelhető, hogy valamilyen hardverhibával van dolgom?
-
diablo1984
veterán
válasz
masterful87 #14881 üzenetére
lehet csak a driver betöltésre reagál érdekesen. szerintem próbáld tesztelni játékok alatt, ha úgy okés, akkor semmi gond, rá se ránts! amúgy kipróbálhatod az új beta drivert, hátha az segít.
-
masterful87
senior tag
válasz
masterful87 #14880 üzenetére
CMZ4GX3M2A1600C9, ilyen RAM van benne, 2x2GB, dual channel-ben, most kivettem az egyiket, aztán a másikat, csak 1-1 volt benne, ugyanazokban a slotokban, mint ahol eredetileg voltak, és nem változott semmi!
Az az ijesztő az egészben, hogy az egész neten nem találtam még hasonló esetet se, hiába kerestem rá angolul is!
-
masterful87
senior tag
válasz
masterful87 #14879 üzenetére
Csodálatosan jól ment a szabványos eszközillesztővel, de azért elővettem újra a 13.15-ös drivert, előbb leszedtem a Catalystet - úgyse használom - aztán feltelepítettem!
Majd újraindítás, és mi történik? Már megint azok a függőleges rózsaszín vonalak az egész képernyőn egy pillanatra! -
masterful87
senior tag
válasz
masterful87 #14878 üzenetére
Letöröltem újra a VGA-t az eszközillesztőben, megint kértem a driver gyalulását is, megtette! Most már nem talált az Update-n hozzávalót, így szabványos VGA grafikus adapter lett, és most nincs rózsaszín képernyő, meg 10 mp-cel gyorsabb lett a betöltés is!
Gondolom ugyanúgy a memóriát használja, szóval talán nem azzal van a baj?!EDIT: most a TV se jelzi, hogy megszakadt a jel, és újra kapja, mert amikor rózsaszín képernyőt dobott, akkor a TV-n is látszott hogy elment a jel, majd visszajött, bejött az képinfo!
-
diablo1984
veterán
válasz
masterful87 #14876 üzenetére
memókkal minden okés? 2 modul van benne? próbáld meg felcserélni illetve másik slotba tenni! hátha....
-
diablo1984
veterán
válasz
masterful87 #14874 üzenetére
nálam nem csinálta! se az, se az 5800k se!
-
diablo1984
veterán
válasz
masterful87 #13682 üzenetére
én a procira nyomok egy adagot, ujjbeggyel elegyengetem. én a hűtő közepére szoktam az ujjamat lekenni, mikor a hűtő a helyén, még kissé tekergetem, hogy szépen eloszoljon a felfekvési felületen a paszta! ez kupak nélküli prociknál és vga-knál szigorúan kihagyható!
-
B.Á.L.!.N.T
senior tag
válasz
masterful87 #13673 üzenetére
Amíg nincs paszta addig megteszi a mama lekvárvja is vagy egy kézkrém is
-
Apollo_21
addikt
válasz
masterful87 #13673 üzenetére
őőő..."what does it mean"? pasztanélkül...úgye nem?
Irány mx4et venni a boltba aztán használni!
Egyébként igen...jó a foglalatra persze...dual channel kérdés csak igp használatánál érdekes(szerintem). de ez más kérdés.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
AMD "Trinity" APU topik
- FM2 tokozás
- Négy vagy két mag
- Integrált DX11 Radeon GPU
- Integrált PCIe 2.0 vezérlő
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes "K" modellek
* Trinity (Piledriver & VLIW4):
A10-58xx/57xx, A8-56xx/55xx, A6-54xx, A4-53xx
- Autós topik
- BestBuy topik
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Három éven belül megelőzheti a szerverprocesszorok piacán az Intelt az AMD
- Okos Otthon / Smart Home
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Scum
- DOOM - The Dark Ages
- Magisk
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4790 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 7800X3D Processzor!
- Csere-Beszámítás! Ryzen 9 9950X Processzor!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 8700K 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! Intel Core I9 14900KS 24Mag-32Szál processzor!
- BESZÁMÍTÁS! ASRock Z370 i5 8500 16GB DDR4 512GB SSD 2060 Super 8GB Zalman Z9 Plus Enermax 750W
- Csere-Beszámítás! RGB Számítógép PC játékra! R5 5600X / RTX 3060Ti 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Nike Airmax 720 43-as sneaker eladó
- Samsung Galaxy S23PLUS 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítás
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest