- Milyen okostelefont vegyek?
- Magisk
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
simongab #19242 üzenetére
Továbbra is a HD7770, nyers erőben is jobb, mint egy A10-5800k + HD6670 dual graphics rendszer. Támogatása is jobb, mert már GCN architektúrás.
Tehát néhány ezres felárért tudnál venni egy HD7770-et, ami önmagában erősebb, gyorsabb, mint az A10+HD6670 dual graphicsban, ami ráadásul nem is minden program esetében működik.
-
válasz
simongab #19239 üzenetére
Játékokban, amik támogatják, ott hozhat extrát. De a legtöbben nem megy szerintem. Munkára való szoftverek esetében nem tudom mi a helyzet.
Mondjuk én akkor már lehet nem a dual graphicsot hajkurásznám, hanem keresnék egy HD7770-et. Jóval erősebb, mint a HD6670, s egy működő dual graphics rendszernél is erősebb önmagában. Aprón ez is kifogható 10k körül, minimálisan felette. Ez már GCN, úgyhogy ehhez még folyamatosan jönnek az új driverek is. Minimális felárral érezhetően erősebb rendszered lenne egy HD7770-el.
-
Dilikutya
félisten
válasz
simongab #19095 üzenetére
Nem. 2 GB-ot megkap az IGP, egy sima esti böngészés háttérben zenével, 4 éves (W8.1->W10) operációs rendszerrel lazán leköt 4 GB-ot. 8 GB alatt nem tudnék létezni (annyi van most még otthon), és ha van az embernek még valamire igénye, az már mehet a másik felébe. Jó, játék alatt kiléphetsz a böngészőből, de egy kis képszerkesztés, hobbi programozás (van ingyenes verziója a Visual Studio-nak is) hamar belekezd abba is.
-
Dilikutya
félisten
válasz
simongab #19059 üzenetére
Tegnap egyszer Youtube videó, utána GTA4 alatt is összeomlott, az NB-t egyelőre visszavettem 2100 MHz-re. De az fix, hogy 4700 MHz/2100MHz-ig stabil, most 4800 MHz/2100 MHz. Este majd próbálkozok, talán kéne még neki feszültség.
Viszont érdekes, hogy se a GTA4, se a Far Cry 3, se a 2010 Call of Duty Black Ops nem vett észre semmit az eddigi állításokból, pedig a CPU-t, az IGP-t és emiatt a RAM-ot is meg kellene érezniük. Valószínűleg az IGP úgy ahogy van, kevés hozzájuk 1080p-ben. A GTA4 arra se érzékeny, ha látótávolságot, árnyékokat állítok benne, 1-2 fps a hozadéka.
Mindegy, úgyis idén jön egy SSD, és VGA is kerül a gépbe valószínűleg, bár a Ryzen APU-ra még kíváncsi leszek. Ha abban nem látok fantáziát, akkor csak VGA, az IGP-t visszaveszem alapra, és megcélzom az 5 GHz-et.
Egy dolgot nem értek, bár az alaplapos kérdés, hogy az A88-as lapban automata beállításokkal csak 1333 MHz-en mentek a memóriák (előtte az A75-ös Asrock-ban 1600), manuálisan pedig babrálni kellett az időzítésekkel, hogy mindkét modul látszódjon is. Bár ez részben amiatt van, hogy nem egyforma modulok, két lépcsőben kerültek a gépbe. Cserélni már nem fogom őket komolyabbra, valószínűleg annyit nem hoznának, ami a felára, és túl sokat ebbe a platformba már nem fektetnék, az A10-7xxx-ről is lemondtam, az SSD és a VGA pedig bármiben jól jön.
Valamiben azért majd lemérem, mi a különbség 4100 és 4800 MHz között.
-
Dilikutya
félisten
válasz
simongab #19051 üzenetére
Most 4700 MHz az alap órajel, 1900 az NB, 1830 a RAM, 1000 MHz az IGP. Feszültségen emeltem, most 1,4V. Ezekkel az értékekkel még nem terheltem. Még 950 MHz-es IGP-vel este elindítottam a GTA4-et, semmi változás nem volt a gyári magórajeles, 915 MHz-es IGP-hez képest. RAM-ok már jó ideje ennyin mennek. Benchmarkokat nem futtattam előtte se túl sokat, nincs összehasonlítási alapom sok dologban sajnos. AIDA64 memóriatesztjében voltak nagyobb értékek a korábbi 1600 MHz-es méréshez képest.
Ha ez stabilnak tűnik, akkor még emelek. Ez nagyjából 1-2 lépcsős emelés volt, mivel a Ph gyors tuningjában is ment a 4800 MHz 1,5 V-on 1086 MHz-es IGP-vel, így kicsit az alá lőttem be elsőre. -
terepkigyo
csendes tag
válasz
simongab #18761 üzenetére
Én az IGP-t nem használom, van mellette egy R9 270X VGA-m.
Szeretnék kicsit többet kihozni a prociból.
Ma lesz időm meló után kicsit turkálni, Feltolom 4,8Ghz-re 1,475V-os magfeszültség mellett. Utóbbi napokban olvasgattam, ezen az órejelen illetve feszültségen stabilnak kell lennie.Köszönöm a választ!
-
AgFRjkUZT_3
tag
válasz
simongab #18661 üzenetére
Na, most volt időm, hogy belepróbáljam a 6670-est. Ez egy Asus kártya, 1GB rammal.
Az APU (6800K) 3DMark eredménye 870 pont volt. Ezután benyomtam a videókártyát, majd az indításnál a biosban lekapcsoltam az IGP-t.
A 6670-es 3dMark eredménye meg 1014 pont lett. Ez 17%-os növekedés, ami nekem elég most, meg arra gondolok, hogy a proci is kevésbé fog majd melegedni. -
Lajos8721
csendes tag
válasz
simongab #18670 üzenetére
Bocs hogy közbe szolok de ha jól értem duálba szeretnél hajtani egy "A" szériás cpu-t ? Tapasztalatból irom hogy abszolut semmi értelme,anno kiprobáltam mert bedöltem a marketingnek,de a gyakorlatban vagy nem volt semmi teljesitmény növekedés grafikai/fps téren,vagy kifagyott a gém
a10 5800k-t r7 260x 2gb-val használom és a legujabb/legnagyobb gépigényű gémekbe is 1920x1200 médium/magas-nagyon magas beállitások melett bőven 40-50 fps van ami szinte fix (Witcher 3,Gta5,Shadow of mordor,Lords of fallen,Far cry 4,Battlefield 4) pedig nem egy erőmű kártya de ár érték/teljesitménybe nagyon jó és 39k nem vészes ár,,,gtx750 ti volt elötte az kifeküdt sajnos,de nekem nem is vált be annyira mint ez
-
válasz
simongab #18666 üzenetére
Hát az R7 250 mellett inaktív lenne az IGP. De a gép így is gyorsabb lenne, mint ha HD6670-et vennél helyette, s erőltetnéd a dual graphicsot. Azt hiszem, írtam már, hogy legacy státuszba került. Ergo amelyik játéknál most nem megy a dual graphics, arra már sosem fog.
De nem kell megfogadni a tanácsot. -
válasz
simongab #18664 üzenetére
20k alatt is lehet R7 250-et, sőt, garanciás R7 250X-et venni. Utóbbi már lassan űrtechnika az A10+HD6670 dual graphicshoz képest.
Csak azért linkeltem hardveraprót, mert gondolom nem boltban vennéd zsír újan a 6670-et 10k-ért.Ha rám hallgatsz, HD6670 helyett GDDR5-ös R7 250-et keresel olcsón. Mégiscsak 20% helyett 67%-kal veri meg az A10-6800K-t. Így minden esetben lenne rendes gyorsulás, nem csak abban a ritka esetben, amikor megy a dual graphics.
-
válasz
simongab #18661 üzenetére
és (#18659) AgFRjkUZT_3:
Szerintem egyikőtök se vegyen HD6670-est. Az a 20% teljesítménynövekedés nem éri meg a befektetést. Ráadásul a kártya nem GCN, úgyhogy már legacy státuszban van. Az első, amit érdemes megvenni, az egy GDDR5-ös R7 250. DG nélkül is gyorsabb, mint egy A10+HD6670.
Azt meg nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy a dual graphics nem éri meg. Sokszor nem megy, ha mégis, akkor bugos. A legritkább esetben megy jól, s hoz annyit, amennyit az ember elvár tőle. Inkább egy erősebb kártya javasolt helyette, az IGP meg pihenhet.
-
válasz
simongab #18489 üzenetére
Igen, egyet értek, most az A10-5800K nagyon jó áron van már egy ideje, FM2-n best buy. A8-7600 csak FM2+ lap esetén jön szóba, s ott is csak akkor, ha nem lesz tuning.
(#18487) Biosphere: Azzal azért számolj, hogy lassúbb RAM-oknál visszafogottabb teljesítményt adnak az erősebb APU-k. Ha jól láttam valamelyik videó alatt, 2*4 GB 1600-as van a gépben. 2133-at elbírna a rendszer. De az A6-hoz képest így is előrelépés lesz akár az A10-5800K-t, akár az A8-7600-at veszed.
-
Apollo_21
addikt
válasz
simongab #17797 üzenetére
Igen, mert kevés a 4.8hoz a fesz...de az 1.5meg qrv.. sok..ha eddig nemsült meg majd idővel megfog.
1,45fölé állandóra én biztos nemraknék procit...bár nemtudom mire kell a 4.8..de elégedj meg egy 4.5ös frekivel, nem halálian sok fesz mellett...
1,42V-al biztos hogy viszi a 4.5-et, esetleg kevesebbel.
És azt még el is lehet fogadni, még hűteni is elég jól meglehet. -
eastone1
senior tag
válasz
simongab #17638 üzenetére
Félre érthető lett a hozzászólásom. Ez a sapphire videokártya dual bios kapcsolója. Uefi vagy legacy.
A leírásban a legacy módra írta a gyorsabb boot időt viszont a deszka uefi s. Azt gondolná az ember, ha minden uefi s akkor jobban összedolgozik a rendszer és könnyebben áll fel. Ráadásul mióta gpt s a rendszer, windows boot van és nem uefi. -
tamikomac
aktív tag
válasz
simongab #16597 üzenetére
Ne a Sandra érdekeljen, hanem a valós kép, az meg többnyire játék alatt jön ki.
Nem számít, hogy "hány lépésben tud mattot adni 10 mp alatt" vagy, hogy a Googolplex-ig lassabban számol el mint egy LGA1150-es Pentium.
Szintetikus tesztek, "semmit nem érnek".
Szoktam mondani, aki 3DMark alapján venne hardvert, hogy azzal játszani fogsz?Élvezd és játssz a 6800K-val, mert jó proci, "tisztességes" VGA-val
-
tamikomac
aktív tag
válasz
simongab #16411 üzenetére
Játék alatt lesz inkább változás, mégis csak kaptál +128 db shadert jóval magasabb órajelen.
Nekem A10-5700 / 2x2 GB 1600 MHz RAM van, azért leírom a WEI-t (Win 7 Ult SP1 x86), de tényleg ne ebből indulj ki.
512 MB VGA RAM: 7,2 / 5,9 / 6,8 / 6,8
256 MB VGA RAM: 7,2 / 7,3 / 6,8 / 6,8 -
tamikomac
aktív tag
válasz
simongab #16407 üzenetére
Itt azért nem működik a dolog, hogy valaki "átmatricáz", "átBIOS-ol" egy A4-6300-at 6800K-ra.
Aki ezt megteszi és minden program 6800K-nak látja annak odaadok az életemből 20 évet!
Ráadásul az A8-5500 a leggyengébb 4 magos Trinity APU, tehát még ha átverés áldozata is lennél, akkor is 1:1-ben ugyanannyinak kellene lennie minden eredménynek mint eddig volt.
Biztos, hogy nem vertek át, húzd újra a rendszert lehetőleg szűz partícióra.
Legújabb BIOS sem árt az alaplapnak, illetve előfordul az is, hogy visszaáll a RAM pl. 1333-ra 1600 helyett.
Rakd újra vagy dózerolás a AMD Catalyst Clean Uninstall Utility-val. -
tamikomac
aktív tag
válasz
simongab #16399 üzenetére
Miben nem lett sokkal gyorsabb? Pl. windows alapműködés szinte semmivel sem lesz gyorsabb a korábbinál.
Pár tesztprogramot futtattál? Amit aztán összehasonlítasz mások vagy weboldalak által mért eredménnyel.
Most olyat nem találtam olyat ahol egyszerre tesztelik az 5500 és 6800-at, de két részletben meg tudod nézni.
A10-5700 és A8-5500
A10-6800K és A10-5700 -
tamikomac
aktív tag
válasz
simongab #16388 üzenetére
Azért olyan nagyon sokan még nem adogatják el a 6790K, 6800K-t.
Előbbit még nem is láttam hirdetve, utóbbit is ritkán, de meg-meg fordul.
Szerintem már 100 MHz a két proci közt semmi, a "nagy" különbség a kettő között a hivatalos RAM támogatási MHz.
Én azt venném amelyiket "jóval" olcsóbban megkapom. De az sanszos, hogy a "selejtes" 6800K-ból lesz a 6790K.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
AMD "Trinity" APU topik
- FM2 tokozás
- Négy vagy két mag
- Integrált DX11 Radeon GPU
- Integrált PCIe 2.0 vezérlő
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes "K" modellek
* Trinity (Piledriver & VLIW4):
A10-58xx/57xx, A8-56xx/55xx, A6-54xx, A4-53xx
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Az áremelések és a GTA VI késése miatt nem költekeznek a játékosok?
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- Formula-1
- Autós kamerák
- Fujifilm X
- Vicces képek
- TV antenna és jelerősítés
- Gyúrósok ide!
- Egyre csak fejlődik az AI, emberek tízezreit rúgja majd ki a BT
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Dell és HP szerver HDD caddy keretek, adapterek. Több száz darab készleten, szállítás akár másnapra
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- Iphone 16E 128GB Fekete Bontatlan 24 Hónap Garancia
- Csere-Beszámítás! Sapphire Pure RX 7700XT 12GB GDDR6 Videokártya! Bemutató Darab!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest