- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Magisk
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
HeavyToys #12076 üzenetére
A 270x mar talan kicsit tulzas egy FM2-es APU melle, 7850 korul van valahol ameddig kiegynesulyozottnak nevezheto a rendszer. Inkabb egy FX-6300-at raknek ma mar melle, fokent az ujabb tobb szalat kihasznalo programok miatt.
De ez altalanos valasz, erdemes mindig megnezni, hogy ki mit akar hasznalni. pl. ha openCL-t jol kihasznalo programod van, monjudk valmi folyadek vagy thermal szimulacio, akkor lehet melle tolni erosebb kartyat, mert a CPU-nak csak etetni kell.
-
Vartanus
őstag
válasz
HeavyToys #7542 üzenetére
Szerintem is pl az Extreme 6-os egy nagyon jó kis deszka,sok nemzetközi tuning eredmény ilyen lappal született( mondjuk részben mert az oc csoportok jó része kínai volt ,ahol az msi még nem oly népszerű) csak azt nem értem egy ilyen komoly deszkára asrockék miért csak 2 év garit adnak
, főleg hogy az inteles Z77 Extreme 4-re is már 3 év gari van...:ha 3-at adnának rá lehet én is igen elgondolkodtam volna,de azért plusz egy év gari jól jöhet.
Toyone:
A 3800mhz-es NB frekit azt a 750K+A85XA-G65-ös duóval vitted véghez?Milyen CPU_NB fesz mellett sikerült és ekkor a vrm hűtőbordáit is nitrogénhűtés váltottavagy hogy?
-
-
dobost
senior tag
válasz
HeavyToys #7266 üzenetére
Igazából én is ezen morfondírozok, hogy most egy FM2es rendszer alulfeszelve, visszavéve vagy várjam meg a Kabinit.
Tény, hogy NAS funkcióra Ubuntu lenne visszavett procival, viszont Ha néha játékra adnám a fejem, akkor Windows alól fel tudnám tekerni a procit és nem lenne gond egy Battlefield 3al sem.
1.4Ghz-en mire elég a proci? Gyors netezés garantált? -
atti_2010
nagyúr
-
canniball
nagyúr
válasz
HeavyToys #5449 üzenetére
"Szóval nem kell ennyire félni tőle. Legtöbb boltban cserélnek, ha netről rendeled meg, akkor pedig kötelező visszavenni az árut 8 napon belül, indoklás nélkül."
Persze, de úgy vagyok vele hogy ha nem is marad a nyakamon, jobb előre félni/felmérni a terepet mint utólag szenvedni.(#5465) StSanya!
Köszi!--------------------------------------------
Időközben meg hánytam-vetettem a dolgot és döntésre jutottam, még a memóriával kapcsolatban maradt egy tisztázatlan kérdés, ha valaki képben van ne tartsa magában.
-
stratova
veterán
válasz
HeavyToys #5337 üzenetére
Richland-nál jó lenne tudni kap-e az UVD egy kis ráncfelvarrást.
Talán extra igénynek mondhatók az alábbiak s CPU erőből meg is oldja, csak nem lenne rossz ha azt is rá lehetne bízni a GPU-ra.AMD's Trinity : An HTPC Perspective
Despite the rising popularity of 10-bit H.264 encodes, the GPU doesn't seem to support decoding them in hardware. That said, software decoding of 1080p 10-bit H.264 is not complex enough to overwhelm the A10-5800K (but that may not be true for the lower end CPUs).
Full hardware decode of MVC 3D videos is not available. 3D Blu-rays have a slightly greater power penalty as a result. However, 3D is fast becoming an 'also-ran' feature, and we don't really fault Trinity for not having full acceleration.
The video industry is pushing 4K and it makes more sense to a lot of people compared to the 3D push. 4K should see a much faster rate of adoption compared to 3D, but Trinity seems to have missed the boat here. AMD's Southern Islands as well as NVIDIA's Kepler GPUs support 4K output over HDMI, but Trinity doesn't have 4K video decode acceleration or 4K display output over HDMI. -
stratova
veterán
válasz
HeavyToys #5120 üzenetére
Tuning esetére +1 szavazat MSI FM2-A85XA-G65 vagy hasonló kaliberű lapra. (Gigabyte GA-F2A85X-UP4, Asus F2A85-V, Asrock FM2A85X Extreme6).
-
andras888
aktív tag
válasz
HeavyToys #4789 üzenetére
köszönöm a válaszokat!
nekem is Brockenem van
Akkor rammból megpróbálok keresni gyorsabbat.
A hely ahonnan vásárolni szoktam 1600-ok voltak(corsair) azt hiszem, de az 3-4 színbenValamint, mint írtam főként net, mozi és metin2 re lesz, de ha neadj isten megbódulna és futtatni szeretne v mi komolyabb játékot 19" monitoron megteheti?
-
El Kebir
őstag
válasz
HeavyToys #4696 üzenetére
olvassátok el a Llano és Trinity-s "Megateszteket" , azokban szerepelnek már azok a buszrendszerek, amik a cpu-igp közötti felesleges memóriaműveletek kiküszöbölésére szolgál...
(...és a nagyobb memóriasávszélességre csak az igp-nek lenne szüksége, ahogy egy különálló vga-nak se a cpu miatt van szüksége a nagy memória sávszélességre...)
-
stratova
veterán
válasz
HeavyToys #4696 üzenetére
Intel tokozgatta a CPU-t és GPU-t. AMD-nél Brazos óta egyetlen Si-lapkán van kialakítva mindkettő.
Az elmélet viszont nekem tetszik, jó lenne ha esetleg Abu is hozzá tudna fűzni valamit. Szerinte már Richland-nél is reszelnek valamicskét az NB-n es is benne lehet a pakliban, már ami az előjelzett gyorsulást alá nem támasztó nyers számadatokat illeti.
-
attiati
veterán
válasz
HeavyToys #4370 üzenetére
meg is van a gond: Xfast lan pingre optimalizálta magát a sebesség helyett.
jobb klikk \ forgalomalakítás\ átviteli sebesség előnyben részesítése
Gondolom más is felrakta ezt az utility-t az alaplapi cd-ről, és ugyanilyen alapbeállításra került. Senkinél sem jelentkezett ez a probléma?
Vartanus: hőfokkezelés, terhelés (nem tunning), ventiszabályzás, bármilyen garanciális hiba kiderítése, csatlakozók működése. De lehet meg is válaszoltam a kérdésemet
a kérdés, hogy milyen programokkal?
prime? aida? cpu-z? és még mivel? -
attiati
veterán
válasz
HeavyToys #4368 üzenetére
a lényeget nem írtam: a gépváltás óta jelentkezik ez a gond + klónoznom kellett a MAC címet (mert a régi gép hálókártyájához van hozzárendelve a net)
ha átdugom a netkábelt a laptopra (ami ugyanúgy win7 és ugyanúgy klónozott mac cím), akkor azon vígan megy a net. Úgyhogy mindenképpen az új géppel, félig szűz windows-sal, hálókártya vezérlővel, vagy az xfast lan programmal függ össze a gond szerintem.
-
Vartanus
őstag
válasz
HeavyToys #4301 üzenetére
Csak ezzel mi fogjuk szívni elfeledkezhetünk a gép fejlesztésről a tuningról és mindenről....én spec pl még mindig a 10db 5,25"os meghajtóhelyes CM Cosmos S házam bűvöletében élek,meg a tuning,modding stb és nagyon megérintene ha páréven belül csak ilyen "vacak" tabletek lennének meg okostelók és csőváz...ha lehal valami a gépen alaplapostul mindenestül mehet a kukába...nagyon szuper lesz, én spec. nem tudom mi előnye származik abból gyártóknak (akik már most sírnak milyen rossz a pc ipar és halódik..)ha felgyorsítják a desktop és nagyobb notebook vonal halálát...pláne az Intel aki főleg desktop CPU-kban és notbook piacokon erős...és hordorható masinák tablet,okosteló....elbújhat a kis Atomjával...pontt neki lenne érdeke ezt lassítani...de amíg az AMD nem követi ezt az utat addig különösebben nem bánom...
-
Mahrenburg
őstag
válasz
HeavyToys #4182 üzenetére
Köszönöm a választ!
A VRM hűtőbordája (és a CPU körül levő egyéb alkatrészek) hűtése szempontjából szerinted mennyire számít, hogy a CPU-hűtő ventije párhuzamos az alaplappal (pl.: AMD gyári CPU-hűtő vagy Alpine 64), vagy merőleges az alaplapra (pl.: Alpenföhn Brocken)?
-
kircipeti
senior tag
válasz
HeavyToys #4111 üzenetére
Azóta kijött egy Asrock FM2A85X-ITX is. Bár még tapasztalat nincs róla.
-
Vartanus
őstag
válasz
HeavyToys #3987 üzenetére
Ezért kell az a nagy borda:
"15 perc folyamatos futtattás után az 1600 MHz-es HyperX Red bordájának külső része 48 Celsius-fokig hevült felt, míg a HyperX Predator 2400 MHz-en csak 38 Celsius-ig melegedett. Ez alapján megállapíthatjuk, hogy az utóbbi modell robusztus hűtése jól vizsgázott."
És szerintem igen is van létjogosultsága,mert manapság egyre többen használnak kompakt vízhűtőt,meg vannak jó páran akik egyedi H2O rendszerrel dolgoznak mint pl én, akik még esetleg örülnek is a nagy bordának,mert a vízhűtés mellett jóval kisebb lesz a huzat a házban és olyankor nagyon jó az a testes borda.
-
Findzs
addikt
válasz
HeavyToys #3985 üzenetére
igen ez tényleg jónak néz ki
azok amelyek a rammokkal párhuzamosan építhetők be azokkal valószínűleg nem lesz probléma (ha nem túl vastag)ha esetleg mégis odaérne a rammokra a venti akkor vagy feljebb lehet emelni egy kicsit a ventit a bordán (ha a rögzítés engedi) vagy meg lehet fordítani a hűtőt, hogy a venti a másik oldalt legyen, persze akkor a ventit is meg kell fordítani a bordán, hogy a rammok felől szívja a levegőt és a ház hátulján fújja ki
durva megoldás de én pl. azt csináltam hogy levettem az egyik rammról a gyári bordát ilyenem van (garancia nem érdekel, egyébként simán lejött és visszarakható ha gond lenne vele) és ilyenre cseréltem így elfér a hűtő alatt
-
hotrodder
csendes tag
válasz
HeavyToys #3928 üzenetére
koszonom a valaszod
Nalunk (szlovakia) az FSP Aurum Gold 400W 62 eurotol indul
a Raider 550 pedig 54 eurotol.Meg alternativa volt az FSP Hexa 500 de eddig mindenhol
azt olvastam hogy rendkivul rovidek a kabelek
es mivel also taphellyel rendelkezo hazat tervezek venni ez
gond lehet. Illetve meg szoba jott a ZALMAN ZM500-GS 500W (45 eurotol)
tap ami igeretesen nez ki es a leiras alapjan nem rossz
de nem talalom sehol a minositeset. Az FSP markaban egyebkent
jobban bizok szoval valoszinuleg az mellett teszem majd le a voksom.A ket alaplap kozul melyik ajanlatosabb?
Asrock FM2 A85X Extreme6 vagy
MSI FM2 A85XA-G65?
Arban elenyeszo a kulonbseg.Procik kozul latok
AMD A10 x4 5800-at es AMD A10 x4 5700at - szinten egy arban
van a ketto (111 euro kornyeken).
Az elso 100w-os az utobbi 65w-os.
Gondolom az 5700-as jobb valasztas.A hyperx ramok 80euro korul vannak
viszont 1866-on futnak mig a Corsair Vengeance
1600-on fut es csak 8 euroval olcsobb.
Az integralt gpu-nak illetve az igp-nek tudtommal
kell a magasabb orajel.
Patriot ramokat nalunk nem kapni. -
BlueAthlon
senior tag
válasz
HeavyToys #3830 üzenetére
Még nem tudni semmi biztosat, de nagy valószínűséggel az AMD Oland / Mars lesz mellétéve. 384 CGN / 24 tex / 16 ( inkább 8 az ) ROP. Dual 2133 ennek sem elég teljesen, de ez a legnagyobb DDR3, amit hivatalosan a szabvány elismer jelenleg. Az viszont örvendetes, hogy ebből kifolyólag tán 2400-on is stabil lesz végre IGP használata mellett is...
-
válasz
HeavyToys #3850 üzenetére
Trinity Piledriver, s ha jól tudom, akkor Kaveriben jön a Steamroller. Mivel az igp rész vált GCN-re, szerintem nagy falat lenne a Piledrivert is cserélni, meg ugye a csíkszélesség is csökken. Szval jó eséllyel marad a Cölöpverő.
max annyi, hogy a Trinity Piledriver v1, az új FX-ek Piledriver v2, gondolom utóbbit megkapja a Richland.
-
Razermazer
őstag
válasz
HeavyToys #3828 üzenetére
Akkor nincs más hátra mint előre, egy asrock extreme 6 a cél, egy A10 5800k, 8 giga 2400mhz es predator elviekben megy a ram a lapban a kiírt értéken is, listában támogatott is és dualban is, de hát nem fogok sírni ha nem, mert a memória árak nagyon barátiak. Egy 2000mhz-el én ki is békülök.
Újra kell tanulni a tuningot, mert utoljára nekem amd, az athlon xp korszakomba volt. Ár érték arányban verhetetlen most az biztos. Nem kell valakinek egy szuper munkagép? meggyorsíthatná a Trinity vételemet
. Köszönöm a választ
-
jeni
félisten
válasz
HeavyToys #3431 üzenetére
Üdv
Innen óllozva.
Erre a memóriára gondoltál? Geil 8GB DDR3 2133MHz Evo Leggera (2x4GB) OC KIT -
törölt tag
válasz
HeavyToys #3449 üzenetére
Én is variáltam az A8 5500 és az 5600K között a fogyi miatt, de végül az utóbbi mellett döntöttem.
Üresjáratban wattra ugyanannyit fogyaszt mind a kettő, terhelve nyilván van különbség, de a gép zömmel úgyis üresjáratban megy. Plusz egy másik topikban megerősítettek abban az elméletemben, hogy hiába van ugyanaz a Radeon mindkét A8-asban, játékokban jobban teljesítHET az 5600K, mivel a turbo boost után neki nem kell küzdenie azért, hogy beférjen a 65 wattos TDP-limitbe, míg az 5500-nak igen. Szóval úgy voltam vele, hogy ha már egyszer ugyanannyiba kerül a két APU, akkor inkább a jobbat veszem, hiszen mint mondtam, a fogyasztáskülönbség csak terhelve jön elő, az pedig esetemben csak játékoknál van, az üzemidő kb. 10-20%-ában.
Pénteken elvileg megérkeznek a cuccok, már várom.
Asus F2A85-M-LE, AMD A8 5600K, Corsair Vengeance 2x4 GB DDR3 1866 MHz kit és egy Arctic Alpine 64 Plus hűtő hozzá (kicsit félek, mert nem biztos, hogy el fog férni a hűtő a magas ramok miatt, és mivel a foglalat közel van a 2 slothoz, nincs sok lehetőségem variálni. :\ ) -
Dzsabba
aktív tag
válasz
HeavyToys #3445 üzenetére
Úgy néz ki,hogy 10.000ft-ért megveszik,de ezért a 10-15%-os sebesség növekedésért nem hiszem,hogy variálni fogok,akkor marad 1600MHz-en és nem adom el,nem húzom nyúzom.
Viszont a fülembe ültetted a bogarat az A8-5600K-val
Erre meg még aludnom kell egy párat.Köszönöm a jó tanácsokat.
-
jeni
félisten
válasz
HeavyToys #3440 üzenetére
már meg van a táp,ezért írtam az FSP Raider 550W.
Aurum tápnál meg kevesebb volt a sata kiosztás és elvileg rövidebbek a kábeleik.
Jelenleg a nagy gépben használom az FSP-t és abból kivettem a Corsair TX-750-t,ha el kell akkor lehet,hogy az Aurum lesz a HTPC gépben.amúgy köszi a segítséget
-
jeni
félisten
válasz
HeavyToys #3431 üzenetére
A Silverstone GD4 házban a Silverstone NT01 pro proci hűtő mellé vagyis alá gondoltam a Predátor memóriát mert annál a másik oldalára esik majd a hűtő test.
A táp meg a FSP Raider 550W lesz benne biztos ami biztos alapon.
A memóriák fölött van a Samsung SH-123L meghajtó,ezért gondoltam,hogy ott el kell férnie.
Ami talán bekavarhat az a TN01 pro hűtő szélessége,hogy rálóg-e a Pci-e 16x slotra vagy sem?Ha a Geil jobb akkor azt is figyelembe veszem.
Ésszerűbb lenne ha csak 1x8GB ramot vennék abból,feltéve ha kapható szólóban ugyan olyan ramot amit KIT-ben árulnak?
-
-
Dzsabba
aktív tag
válasz
HeavyToys #3428 üzenetére
Igazad van,hogy mindent meg kell fizetni. Egy pár éve magamnak fejlesztgetem a gépemet.([delta]
) És megint kezdek örök nagy hibámba esni.Kinézek egy rendszert jelen esetben alaplap,apu memória 45.000ft,de most már lassan 65.000-nél tartok
Ezért is agyalok az A6-5400K.Majd ha esetleg megint rámtör a játék mánia,akkor tényleg rászánom majd azt a plusz 10.000ft-ot
-
Dzsabba
aktív tag
válasz
HeavyToys #3426 üzenetére
Bocs A6-5400K-ra gondoltam.
Ahogy elnézem ez a legolcsóbb a 3 cpu közül igaz,hogy ez csak 2 magos,de 3.6GHz-en és ha jól látom,akkor grafikus processzorok sorozat száma között sincs olyan túl nagy különbség.Sajnos tesztet nem találtam, de szerintem nem lehet olyan túl nagy a szakadék közöttük. Vagy mégis?
Amit most vettem észre,hogy az A6-5400K-ban csak 1Mb cache van ami nekem elég kevésnek tűnik.
Viszont erről már néztem egy [videót] és ha ez tényleg így van,akkor gondolom 1080p filmekhez,Sc2-höz és MW3-hoz elégnek kell lenni.Ezt már régebben kérdeztem és itt azt írták,hogy elég lesz neki.
Nekem az a lényeg,hogy minél kisebb legyen a TDP-je,minél halkabb legyen és minél kisebb helyet foglaljon.
Mondjuk ez meg egy vicc,hogy minél kisebb a ház annál drágább. -
jeni
félisten
válasz
HeavyToys #3372 üzenetére
és ez?
Van hozzávaló hűtőm ami lapos Sycthie 12mm. Ha nem tévedek ez.- 800rpm SY1212SL12SL-esetleg ilyenre kell lecserélnem azt? 2,000rpm SY1212SL12H
ezek vannak listában:
Model Name: Slip Stream 120 mm Slim Case Fan
Model Number: 800rpm SY1212SL12SL
1,200rpm SY1212SL12L
1,600rpm SY1212SL12M
2,000rpm SY1212SL12H -
jeni
félisten
válasz
HeavyToys #3368 üzenetére
az első hűtő milyen magas 70mm alatt van,bár kétlem.Ez 130mm?
A második szerint már eleve magasabb 137mm.
[link]A harmadik 131mm?
Olyat tudsz javasolni ami a 70mm alatt van a magassága a ventivel együtt?A Silverstone GD4 házba kellene amiben van egy optikai meghajtó ami miatt nem lehet 70mm-nél nagyobbat betenni.
-
Müszi
senior tag
válasz
HeavyToys #2962 üzenetére
Ebben be kell lássam, teljesen igazad van. Viszont többek közt azért fáradozok, hogy az előrelátóbbakat, és az érdeklődő tulajokat informáljam az esetleges meghibásodás elkerülésének lehetőségéről. A tőbbieknek meg ott a gar és persze a bosszúság sajnos. Bár nem tudom melyik a jobb helyzet. Ha még garanciában tönkremegy, vagy megfelelő óvintézkedésekkel eltolom a problémát és esetleg 3-4 év múlva adja be a kulcsot. Ez így is, úgy is gáz sajnos az Asrocknak, tehát azt kell mondjam összességében az itt említett négy tipus sajnos kerülendő.
-
Müszi
senior tag
válasz
HeavyToys #2945 üzenetére
Nem szeretnék belebocsátkozni egy olyan vitába, hogy most melyik gyártó a jobb, mert ez nagyon szubektív dolog és őszintél szólva MSI-vel nincsis sok tapasztalatom. Az biztos hogy az Asrockkal nem volt idáig semmi problémám, pedig már a régi átkozottabb Intel 478 platformmal is az volt a tulajdonomban. Hű maradtam a márkához és most sincsen panaszom mert minden tekintetben bőven hozza a kis ITX-es lap a hozzá fűzött reményeimet. Ez már az ötödik lapom tőlük és mind teljesen ok volt mikor megváltam tőlük. Megteszem azért amit tenni tudok hogy ne legyen baj ezzel sem. A fesz csökkentés úgy is a fő szempont lett volna, hiszen azért váltottam erre hogy minél kisebb legyen az összfogyasztása a gépnek. Kár lenne érte mert nagyont tuti kis lapocska egyébként.
-
törölt tag
válasz
HeavyToys #2202 üzenetére
Való igaz, a max hőfokban (74) is van 3 fok plusz az 5800K felé. A ház nem gagyi, csak elöl zárt. Szellőzésben szerintem nem kiemelkedő.
-
x_o_n
veterán
válasz
HeavyToys #1753 üzenetére
ez igy van ha nem vagy hc gamer akkor egy 8gb+x85 lap+5800k mindenre jó,elég még sok is
ha hc gamer akkor fx vagy i5 ha meg komolyabb melo akkor fx-8xx vagy i7
de az userek 90% nak bőven elég önmagában még játékra is,igazából meg konvertálás,szerkesztés még cad ra is megfelelő most hogy egy konvertálás egy +50k rendszeren hamarabb történik meg 5-80 mp el..na und?
addig kinyujtozik az ember,elenyésző teljesitmény fölény miatt nem mindenkinek éri meg kidobni pénzt az ablakon.
ez egy komplex otthoni rendszer jól kitalált és multimédiában ott van a szeren
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
AMD "Trinity" APU topik
- FM2 tokozás
- Négy vagy két mag
- Integrált DX11 Radeon GPU
- Integrált PCIe 2.0 vezérlő
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes "K" modellek
* Trinity (Piledriver & VLIW4):
A10-58xx/57xx, A8-56xx/55xx, A6-54xx, A4-53xx
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Az áremelések és a GTA VI késése miatt nem költekeznek a játékosok?
- TP-LINK routerek
- Hálózati / IP kamera
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Windows 10
- Milyen TV-t vegyek?
- Egyre csak fejlődik az AI, emberek tízezreit rúgja majd ki a BT
- Futás, futópályák
- ASRock lapok általában
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf RX 9070 XT 16GB Videokrátya! Bemutató darab!
- Honor Magic5 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Logitech G923 kormány + Driving Force Shifter garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest